Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 13:06   #2341
Mojra87
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
Witam się dzisiaj w 25 tygodniu, uff jak ten czas leci.

Super zakup Mojra87 ja też zastanawiam się nad MaxiCosi Pebble, myślę że kupimy bo potrzebuję 2 fotelików do 2 aut, żeby nie przekładać. Kwestia tylko czy Pebble kupować na Isofix'a ale to się okaże na dniach.

Słomka świetne meble, a patrząc na cenę to już wogóle rewelacja.

Dziewczyny pisały o spinaniu się brzucha, ja mam to wielokrotnie w każdy dzień, trochę mnie to wkurza, bo to b.nieprzyjemne w moim przypadku, mam nadzieję że nie jest to żadna komplikacja.
Na szczęście nie mam żadnych skurczów łydek, przynajmniej tyle. W nocy na razie śpię, ale powoli kończy się najprzyjemniejszy etap ciąży, bo brzuch mi wyszedł już dość duży i powoli kręgosłup zaczyna to odczuwać.
Dimaaja też ostatnio miałam parę razy mdłości, zawsze w aucie, podczas jazdy, myślałam że nie wytrzymam, ale jakoś udało mi się to opanować, ciekawe skąd te mdłości..
Co do badania 3D/4D to zawsze jest dobry czas, a dziecko już będzie b.duże i wyraźne.

Ostatnio byliśmy w Tesco, podeszłam do działu z ciuszkami żeby coś kupić, ale mój TŻ pokiwał głową i znowu mi marudził że nie mam zapeszać.. co za uparty chłop
No nic pozostaje mi kupić smoczki, pieluszki, środki higieniczne i tego typu. Ciuszki kupi TŻ jak młody się urodzi. Na razie i tak nie wiedziałabym jaki rozmiar kupić bo np. mój TŻ miał 60 cm jak się urodził, więc 56 cm to chyba odpada.

Za mną chodzą gofry z dżemem wiśniowym...
Gratki za tydzień

My jeszcze myślimy o bazie do fotelika (ale już raczej używanej), bo będziemy dużo jeździć... Ale tż najpierw musi obczaić, czy łatwo wypiąć/wpiąć tą bazę z/do auta -ma auto służbowe i czasem potrzebuje kogoś przewieźć, a wtedy trzeba będzie wypinać bazę może któraś z Was się orientuje?
Stary 2014-07-11, 13:14   #2342
slomka
in the dark of night

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Nom fotelik bomba nie mogę się napatrzeć tylko wydaje mi się taaaki duży
Ciągle patrzę na te Wasze zdobycze (ubranka, mebelki) i aż mi żal d.upe ściskał, że ja nie umiem wyłapać okazji tym bardziej mnie cieszy moja okazyjna zdobycz

Fajny fajny - ten fiolet taki jakby szaro-fioletowy generalnie fajniejszy niż na zdjęciu
Zaraz klikam tego fotela też, dzięki Tobie, widzisz? A meble dzięki Lilotce, ja kiepska w znajdowaniu okazji (no, teraz dzięki stronce z lokalnym 'pchlim targiem' będzie łatwiej')
Stary 2014-07-11, 13:14   #2343
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

mojra https://www.youtube.com/watch?v=KFoC3MgxGe4

gosia to wspólczuje jak będzie Julek spał a psy darły mordy…

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:26   #2344
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
Gratki za tydzień

My jeszcze myślimy o bazie do fotelika (ale już raczej używanej), bo będziemy dużo jeździć... Ale tż najpierw musi obczaić, czy łatwo wypiąć/wpiąć tą bazę z/do auta -ma auto służbowe i czasem potrzebuje kogoś przewieźć, a wtedy trzeba będzie wypinać bazę może któraś z Was się orientuje?
Dzięki..

Któraś z dziewczyn radziła bazę Family Fix która obsłuży 2 foteliki (dla malucha i dla większego dziecka). Myślę że to dobre rozwiązanie.
Poszperałam na stroni MaxiCosi:
http://www.maxicosi.pl/pl-pl/produkt...y-concept.aspx
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:32   #2345
Dimaa
Raczkowanie

Lilotka, takiego żółwia właśnie kupujemy wygląda czadersko
Stary 2014-07-11, 13:42   #2346
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Gratki za tydzień

Z doświadczenia - łatwo, choć sama nigdy się za to nie brałam, Tż sobie wielokrotnie super radził i nie narzekał. Z tym, że my z Recaro mamy do czynienia.

Nowa, na pierwszej stronie są dwa linki do wyprawek i żaden nie działa - lookniesz?

Dziewczyny, nie mam weny na pisanie, babcia mi zmarła, nie z zaskoczenia, jednak nigdy nie można się przygotować.

Zastanawiam się czy iść na pogrzeb Może być ciężko mi to przeżyć, bo mieszkałam z nią 20 lat.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:51   #2347
Lilotka
Zakorzenienie

Zaraz zwariuje!! Wiercą i wiercą!!

Dima żółw

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:56   #2348
poczwarkah
Rozeznanie

Dziewczyny, jak szukałyście wózków to nie rzuciło wam się w oczy nic lekkiego? Bo najlżejsze co mogę znaleźć to 12 kg (wersja z gondolą) i aż nie wierzę że taki ciężar będę musiała targać
Dostałam ostatnio wózek w "spadku" od rodziny, całkiem fajny, ale właśnie dość ciężki - 15 kg (Tako Jumper). Nie chcę dźwigać za bardzo, ale z drugiej strony słyszałam że na zimę lepszy jest cięższy, z dużymi kołami, bo wygodniej prowadzić po śniegu.
Czym Wy się kierowałyście najbardziej przy wyborze?

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 14:06   #2349
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki za tydzień

latwo my będziemy mieli na tylnej kanapie dwie bazy, wiec pewnie tez czasem trzeba będzie je wypinać
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 14:07   #2350
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
Zaraz klikam tego fotela też, dzięki Tobie, widzisz? A meble dzięki Lilotce, ja kiepska w znajdowaniu okazji (no, teraz dzięki stronce z lokalnym 'pchlim targiem' będzie łatwiej')
Też się zdecydowałaś kupić na tej promocji? Super

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
mojra https://www.youtube.com/watch?v=KFoC3MgxGe4

gosia to wspólczuje jak będzie Julek spał a psy darły mordy…
Oooo dziękuję za linka czyli nie jest to trudne

Cytat:
Dzięki..

Któraś z dziewczyn radziła bazę Family Fix która obsłuży 2 foteliki (dla malucha i dla większego dziecka). Myślę że to dobre rozwiązanie.
Ja właśnie też chcę wykorzystać bazę do kolejnego fotelika dzięki za link

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Z doświadczenia - łatwo, choć sama nigdy się za to nie brałam, Tż sobie wielokrotnie super radził i nie narzekał. Z tym, że my z Recaro mamy do czynienia.

Nowa, na pierwszej stronie są dwa linki do wyprawek i żaden nie działa - lookniesz?

Dziewczyny, nie mam weny na pisanie, babcia mi zmarła, nie z zaskoczenia, jednak nigdy nie można się przygotować.

Zastanawiam się czy iść na pogrzeb Może być ciężko mi to przeżyć, bo mieszkałam z nią 20 lat.
No to już się nie martwię tą bazą, tylko zacznę polowanie na jakąś używaną
Przykro mi z powodu Twojej babci... jeśli to dla Ciebie za duże emocje, to odpuść - babcia z pewnością by to zrozumiała
Stary 2014-07-11, 14:15   #2351
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki..

korzystamy z bazy family fix. Nela jeździ jeszcze w pebble, ale wlasnie jesteśmy na etapie zmiany fotelika na większy. nie dokupujemy fotela pearl, bo dla Zojki zostawimy obecny zestaw, a Nela dostanie nowy model 2waypearl - montowany przodem i tylem na allegro roznica cenowa miedzy tymi zestawami jest praktycznie żadna!
jeśli mogę Wam cos doradzić to może pomyślcie o bazie 2way i do niej fotelik pebble chyba, ze nie zależy Wam na wozeniu dzieci jak najdłużej tylem do kierunku jazdy.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak szukałyście wózków to nie rzuciło wam się w oczy nic lekkiego? Bo najlżejsze co mogę znaleźć to 12 kg (wersja z gondolą) i aż nie wierzę że taki ciężar będę musiała targać
Dostałam ostatnio wózek w "spadku" od rodziny, całkiem fajny, ale właśnie dość ciężki - 15 kg (Tako Jumper). Nie chcę dźwigać za bardzo, ale z drugiej strony słyszałam że na zimę lepszy jest cięższy, z dużymi kołami, bo wygodniej prowadzić po śniegu.
Czym Wy się kierowałyście najbardziej przy wyborze?
wielkoscia gondoli, latwym skrecaniem, dużymi kolami, które dadza rade w zimie. mieszkasz gdzies wysoko bez windy, ze będziesz musiala dzwigac? pamiętam, ze tez przerazala mnie waga wozkow i chciałam lekki, ale teraz ciesze się, ze postawiliśmy na Tako, bo jest naprawdę fajny. nie dźwigam - mam podjazd, winde. do samochodu wkłada się go w 2 częściach większość autobusow niskopodłogowa.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
ever: piekne literki! tez chce zamowic, ale musze najpierw pokazac mezowi, bo on nie lubi takich ☠☠☠☠☠☠☠ek.
my literki mamy od Pinezki - zerknijcie na FB linkow już nie podaje, bo znow dostane bana
Stary 2014-07-11, 14:17   #2352
OkoPani
Wtajemniczenie

wodaqua, przykro mi... sama w zeszłym tygodniu pozegnalam dziadka, tez mieszkałam z nim az do studiow i bylam zawsze ta "ukochana" wnuczka...
szczerze mowiac, ja nie wyobrażam sobie nie pojsc na pogrzeb w takiej sytuacji i na pogrzebie bylam, mimo ze miałam do przejechania cala Polskę w te i z powrotem. ale dużo zależy od tego jak się z tym czujesz... ja bylam na ta sytuacje przygotowana już od kilku miesięcy, wiadomo, ze to ciężkie emocje, ale po pogrzebie odczulam wielka ulge i (o ile można to tak okreslic) cieszyłam się, ze pojechałam. wiem jaka jestem i wiem, ze później przez lata bym się zameczala tym, ze mnie tam nie było. a na dobra sprawę nawet jak będziesz siedzieć w domu, i tak będziesz się stresować i to przezywac...
Stary 2014-07-11, 14:17   #2353
slomka
in the dark of night

Cytat:
Też się zdecydowałaś kupić na tej promocji? Super
takkkkk
Stary 2014-07-11, 14:24   #2354
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A co tam, chwalę się

Pierwszy zakup - fotelik
ha! Nelusia ma dokładnie ten sam fotelik, tylko podgłówek rozowy, zamiast fioletu. bardzo go lubie. i nawet gdyby był syn to moglby smigac w tym bladym rozu hehe.
mloda ma obecnie 13 i pol miesiąca, wazy 9,5kg i nadal w nim smiga
ogolnie MC ma swietne fotele - jedyny minus? sa ciężkie takie powiedzmy 8kg dziecko plus fotelik to już niezla silownia

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
ooooo dobrze wiedzieć ja nie odebrałam jeszcze swojej karty

Chciałam oficjalnie podziękować Lilotce dzięki temu, że podesłała mi namiary na lokalną stronkę z rzeczami kupiłam dziś i już przywiozłam szafę i komodę dla Franko za 100 zł Mąż oczarowany, kot też, ogólnie szczam ze szczęścia, także i ja się dzisiaj chwalę

idę się suszyć dokładniej bo wszystko w ulewie transportowaliśmy, siedzę i napawam oczy i duszę spokojem
piękne meble i ta cena! zazdrościmy
Stary 2014-07-11, 14:28   #2355
nowa8686
Zakorzenienie

No nie działają te linki nie wiem czemu. To było kopiowane akuear bo autorem 1 str. Była Farminka. Ja tam tylkp dorzucilam swoje 3 grosze. Poszukam czegos innego w takim razie

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 14:30   #2356
vilet784
Rozeznanie

Wodaqua współczuję mnie została juz tylko jedna babcia.

Ehh nadszedł piątek i jak zwykle jestem wkurzona, bo tż przyjedzie później niż się spodziewaliśmy, zamiast o 18 to o 22 :/ a potem w poniedziałek wyjazd o 3.30 nad ranem... I tyle mam z męża

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
vilet784 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 14:36   #2357
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
próbuje dziś ogarnąć temat rzeczy kosmetyczno- aptecznych
i porównuje ceny na gemini oraz na allegro
na innych wątkach najczęściej polecanym sprzedawca jest r_p77 (nie jest to żadna reklama )
i moje wnioski są takie : część taniej na allegro a część na gemini
r_p77 - hurtownia z mojego miasta polecam, bardzo często robie tam zakupy. moje majowe koleżanki-mamuśki tez glownie u nich zamawialy wyprawki.

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
puscilam dzis pranie ciuszkow takich w rozmiarze 56-68, w sumie jedno pranie na mniejsze rzeczy i pozniej jeszcze kocyk i kombinezony i starczy poprzebieralam ubranka po Mateuszku i te malo wygodne i malo praktycznie odlozylam.
Do prania nie kupuje zadnego specjalnego proszku ani plynu, wlaczam tylko podwojne plukanie, przy Mateuszku kupilam na poczatku proszek dzidziuś, ale szybko dalam sobie spokoj, bo nic mu sie nie dzialo od prania wspolnego w normalnym proszku.Poscieli i swoich ciuchow tez nie przygotowywuje jakos specjalnie, cala ta nagonka na tą sterylnosc ,pranie, prasowanie, czyszczenie ,wyparzanie butelek przyczynila sie do jeszcze gorszego mojego sampoczucia po prostu wrocilam z dzieckiem do domu i pomyslalam sobie, ze w zyciu tego nie ogarne)
ja kupiłam wielki jelp i lovele gdzies na promocji i praliśmy w nim i nasze i malej ubrania. jak zapasy się skonczyly to przeszliśmy na nasz proszek. i przyznam się, ze dziecięce rzeczy wyprasowałam raz przed porodem. później stwierdziłam, ze to bez sensu - wystarczylo je równo rozwiesić i było ok :P
Stary 2014-07-11, 14:43   #2358
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
r_p77 - hurtownia z mojego miasta polecam, bardzo często robie tam zakupy. moje majowe koleżanki-mamuśki tez glownie u nich zamawialy wyprawki.

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

ja kupiłam wielki jelp i lovele gdzies na promocji i praliśmy w nim i nasze i malej ubrania. jak zapasy się skonczyly to przeszliśmy na nasz proszek. i przyznam się, ze dziecięce rzeczy wyprasowałam raz przed porodem. później stwierdziłam, ze to bez sensu - wystarczylo je równo rozwiesić i było ok :P
W prasowaniu ubranek dla malucha nie chodzi tylko o to, żeby nie były pogniecione, ważniejsze jest usunięcie bakterii poprzez wysoka temperaturę żelazka.

Paulina
Stary 2014-07-11, 14:57   #2359
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dimaa Pokaż wiadomość
My też się wybieramy nad morze, ale dopiero w drugim tyg sierpnia, bo wtedy TŻ dotanie urlop. I też jakieś 600km mamy do pokonania.
my tez! już za tydzień powoli powinnam zacząć pakowac graty, bo o ile my będziemy mieli niewiele, tak dla Nelci trzeba zabrać pol domu nastawiam się raczej na deszczowo-wietrzna pogode, wiec kurtki, swetry, kocyki :P latwiej byłoby jechać z noworodkiem!

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
W prasowaniu ubranek dla malucha nie chodzi tylko o to, żeby nie były pogniecione, ważniejsze jest usunięcie bakterii poprzez wysoka temperaturę żelazka.
akurat z tym nie mam najmniejszego problemu od początku nie chcieliśmy chowac malej w sterylnych warunkach. ubranka? naprawdę spora czesc miała ubrana na sobie raz czy dwa, wiec ile tych bakterii tam moglo się namnozyc? skad? skoro lezala i spala calymi dniami...rzadko kiedy kupa wyplynela poza pieluszke, nie ulewala jakos intensywnie.
teraz byłoby to bardziej realne, bo raczkuje wszędzie, zbiera wszystko...i my nadal jesteśmy wyluzowani. nie mam oporow żeby wsadzić ja do piaskownicy. przez prawei 14 miesięcy mala miała tylko 2 razy katar (przy ząbkowaniu). my lubimy bakterie

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_090 Pokaż wiadomość
Dodatkowo w ciąży dowiedziałam się że mam niedoczynność tarczycy. Czy któraś z Was spotkała się z tą chorobą i słyszała o jakiś komplikacjach ??? Tabletki mi pomagają i mieszcze się już w normach ale lekarz daalej mówi że tsh za wysoki
Naczytałam się że podobno dzieci rodzą się z niższym poziomem inteligencji i przy porodzie też mogą pojwić się problemy
rok temu we wrześniu miałam usunieta tarczyce także mam dozywotnia niedoczynność. bez problemu zaszłam w ciaze, lykam euthyrox, jestem pod kontrola endokrynologa i jest ok.
tsh rosnie Ci dlatego, ze zwieksza się zapotrzebowanie na hormon tarczycowy i Tobie i dzidziusiowi lekarz będzie regulowal dawke lekow i już. dowiedziałam się tez, ze ok. 20 tygodnia u dziecka pojawia się już jego wlasna tarczyca, wiec może trochę się to uspokoi pytałam o wpływ na dziecko - jeśli kontrolujesz poziom tsh to zupełnie nie masz się czym przejmować.
ps. a problemy przy porodzie? jakie? bardziej niż u mnie to tarczyca chyba namieszać nie może! w pierwszej ciąży wyskoczyl mi guz na szyi - dwie biopsje, w obu podejrzenie raka tarczycy. cesarka, po niej usuniecie tarczycy. mam zdrowa wspaniala corke, spodziewam się drugiej. guz okazal się nierakowy jak sobie teraz pomysle ile się dzialo w tamtej ciąży to huh, nierealne! hehe

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
O rany, a za co ten ban był??? Ja też miałam ciągle przechlapane z moderatorami Niestety na forum w niektórych sprawach obowiązuje "jedyna słuszna" ideologia, no ale jak przywykniesz to jakoś idzie żyć
ban za edytowanie posta i usuniecie jego treści - ze szkoda dla serwisu wizaz to nic, ze to były moje prywatne fotki i chyba mogę o nich decydować :P

ok nadrobiłam po lebkach miłego dnia mamuśki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-11, 15:14   #2360
anasiia
Raczkowanie

lolitka
jutro zaczynam 30 tydz a leciec mialabym za 2 tyg dokladnie czyli w trakcie juz 32 tyg. Lot jakies 2,5 h w jedna strone z hiszpani- pl noi powrot po 4 dniach.
W tych liniach wlasnie od 32 tyg wymagaja zaswiadczenia, tyle ze jesli to mialoby miec jakies zle skutki dla dzidziusia to wole wogole nie leciec

Edytowane przez anasiia
Czas edycji: 2014-07-11 o 15:15
anasiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 15:34   #2361
justyna_090
Przyczajenie

diabli dzięki za słowa, uspokoiłaś mnie bardziej niż lekarz

Cytat:
Napisane przez anasiia Pokaż wiadomość
lolitka
jutro zaczynam 30 tydz a leciec mialabym za 2 tyg dokladnie czyli w trakcie juz 32 tyg. Lot jakies 2,5 h w jedna strone z hiszpani- pl noi powrot po 4 dniach.
W tych liniach wlasnie od 32 tyg wymagaja zaswiadczenia, tyle ze jesli to mialoby miec jakies zle skutki dla dzidziusia to wole wogole nie leciec
Ja leciałam do Anglii na samym początku ciąży chyba w 7 tyg. W Internecie oczywiście wszyscy odradzali bo w pierwszym trymestrze u dziecka kształtują się wszystkie narządy i łatwo o poronienie, ale ginekolog nie miala żadnych zastrzeżeń więc polecialam i wszystko jest ok.
Jednak w tak zaawansowanej ciąży zmiana ciśnienia moze doprowadzić do przedwczesnego porodu. Też bym nie ryzykowała, ale wszystko zależy od Twojego nastawienia i jak czujesz się na siłach
justyna_090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 15:34   #2362
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anasiia Pokaż wiadomość
lolitka
Na Twoim miejscu skonsultowałabym to z Ginekologiem.

Paulina
Stary 2014-07-11, 15:41   #2363
Laila85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vilet784 Pokaż wiadomość

Ehh nadszedł piątek i jak zwykle jestem wkurzona, bo tż przyjedzie później niż się spodziewaliśmy, zamiast o 18 to o 22 :/ a potem w poniedziałek wyjazd o 3.30 nad ranem... I tyle mam z męża

Nie martw sie, to i tak długo. Moj przyjeżdża dzis ok. 4 rano i wyjeżdża o 13 w niedziele :-(
A kolejne odwiedziny za 3 tygodnie...
06.09.2014 14:42
2230g 50cm
Laila85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 15:59   #2364
line_87
Rozeznanie

Witam się w piątek Ale miałam dzisiaj sajgon w pracy... Cały tydzień spokojny, a oczywiście w piątek od rana same problemy. Z tego wszystkiego zapomniałam, że dzisiaj zaczynam kolejny tydzień

Slomka, a z jakiej firmy/serii te meble? Kurcze, strasznie mi się spodobały i może odgapię

Dzisiaj zastrajkowałam i nie gotowałam obiadu, zamówiliśmy pizzę i teraz siedzę i nie mogę się ruszyć...
Stary 2014-07-11, 16:04   #2365
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez line_87 Pokaż wiadomość
Witam się w piątek Ale miałam dzisiaj sajgon w pracy... Cały tydzień spokojny, a oczywiście w piątek od rana same problemy. Z tego wszystkiego zapomniałam, że dzisiaj zaczynam kolejny tydzień

Slomka, a z jakiej firmy/serii te meble? Kurcze, strasznie mi się spodobały i może odgapię

Dzisiaj zastrajkowałam i nie gotowałam obiadu, zamówiliśmy pizzę i teraz siedzę i nie mogę się ruszyć...
to meble z IKEI, z tego co na sieci patrzę to chyba seria sundvik ale nie mogę znaleźć już komody i szafy na stronie, widzę na pewno łóżeczko

tu widać kawałek szafy, komody dwie i łóżeczko dla większego dziecka

jest biała szafa KLIK
bardzo podobna

tak, to na bank SUNDVIK, widać po tym linku

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2014-07-11 o 16:07
slomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 16:05   #2366
nocnyskowronek
Raczkowanie

Anasiaa - też poradziłabym się poza położną Twojego ginekologa i jeśli miałby jakiekolwiek wątpliwości to bym nie leciała.

Mojra - cudny fotelik

Ja też planuję Maxi Cosi tylko, że model Cabrio
Stary 2014-07-11, 17:10   #2367
line_87
Rozeznanie

Cytat:
to meble z IKEI, z tego co na sieci patrzę to chyba seria sundvik ale nie mogę znaleźć już komody i szafy na stronie, widzę na pewno łóżeczko

tu widać kawałek szafy, komody dwie i łóżeczko dla większego dziecka

jest biała szafa KLIK
bardzo podobna

tak, to na bank SUNDVIK, widać po tym linku
Dzięki Będę miała teraz nad czym myśleć Tak mi się wydawało, że to Ikea, ale bardziej obstawiałam Hemnes, a tą serię chyba wycofują...
Stary 2014-07-11, 17:20   #2368
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba mieć siłę, żeby wcisnąć bazę w te metalowe pręty. W Smyku, Pani z obsługi demonstrowała bazę i strasznie męczyła się z wpięciem, ostatecznie tego nie zrobiła, nie dała rady (nie mogła odpowiednio mocno wcisnąć bazy w fotelik żeby zaczepy złapały pręty). Może mężczyźnie poszłoby łatwiej
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 17:38   #2369
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Po użyciu będą dopiero ślicznie pachnieć
hihihihi więc ide sie lepiej teraz nawąchać

Cytat:

my literki mamy od Pinezki - zerknijcie na FB linkow już nie podaje, bo znow dostane bana
też mam od niej jedną i będę zamawiać resztę. Poznałam Panią osobiście na Kiermaszu Dizajnu Dziecięcego

Cytat:
Napisane przez vilet784 Pokaż wiadomość

Ja liczę na 20... i też go mam do poniedziałku do 1 w nocy
Przesyłam buziaka

Cytat:
Widzę teraz dopiero że jesteś z BB, ja z okolic Żywca

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Nie martw sie, to i tak długo. Moj przyjeżdża dzis ok. 4 rano i wyjeżdża o 13 w niedziele :-(
A kolejne odwiedziny za 3 tygodnie...
Laila dla ciebie też buziaki
Stary 2014-07-11, 18:13   #2370
OkoPani
Wtajemniczenie

zegnam Was dziewczynki, ide się zdrzemnąć a później ruszamy na urlop
może popodgladam, a tymczasem zycze przyjemnych dwóch tygodni

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości