Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 09:38   #2311
Dimaa
Raczkowanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Mixi, to witaj w klubie

Mojra, bardzo fajny ten fotelik Ja się chyba zdecyduję na Maxi Cosi Cabrio.

Umówiłam się właśnie na usg 3/4D na 02.08. Będę wtedy w 31 t.c. to chyba dobry czas na badanie? Nie mogę się już doczekać

A ja dalej w łóżku! Czas wstać i poogarniać!
Stary 2014-07-11, 09:57   #2312
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Mojra no oby bo coś się kiepsko dzisiaj czuje (

Mortisha to Ci psikusa zrobiła pani fotograf
współczuje migreny…

Nie wiecie co się dzieje z Agatą? Dawno jej nie było a wiem że u niej wszyscy pochorowali się hm…

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Dima Ja co prawda już od 7mej nie w łóżku ale dalej w piżamie… umyłam przed chwilą włosy , wstawiłam pranie, zmywarkę i padam na twarz ja pier*** też się tak szybko męczycie? Wczoraj wieczorem po prysznicu myślałam że odjadę tak mi było gorąco …

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:07   #2313
vilet784
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
Mojra no oby bo coś się kiepsko dzisiaj czuje (

Mortisha to Ci psikusa zrobiła pani fotograf
współczuje migreny…

Nie wiecie co się dzieje z Agatą? Dawno jej nie było a wiem że u niej wszyscy pochorowali się hm…

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Dima Ja co prawda już od 7mej nie w łóżku ale dalej w piżamie… umyłam przed chwilą włosy , wstawiłam pranie, zmywarkę i padam na twarz ja pier*** też się tak szybko męczycie? Wczoraj wieczorem po prysznicu myślałam że odjadę tak mi było gorąco …
Jej myślałam że tylko ja się tak opitalam Dobrze że jesteście
Ja się męczę strasznie szybko: pozamiatam - przerwa, umyję podłogę - przerwa, pomyję gary - przerwa... Zaraz mnie bolą plecy i muszę sobie usiąść wygodnie.
Ale teraz się już ogarnęłam, kupiłam wczoraj taki cieniutki pędzelek do eyelinera i taka mi zaje****sta kreska wyszła że jestem w szoku Więc lecę odpicowana na ryneczek, może będą jagody to upiekę jagodzianki
vilet784 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:13   #2314
klio69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Witam się w gronie niewyspanych...
Od wczoraj mam migrenę... A tak się cieszyłam, że mnie ominą w ciąży, bo w poprzedniej nie miałam od 4 miesiąca i teraz też nie miałam, do wczoraj.

Gratuluje zakupów Piękne rzeczy pokazujecie.
Slomka piękne meble

Pamiętacie jak pisałam, że miałam mini sesje brzuszkową na spotkaniu w Lesznie przy okazji usg 4d? Dostałam fotki, szkoda, że nie moje Napisałam do fotografki, że to nie ja i czekam dalej...
Odnośnie migreny..to nie zazdroszczę sama z nią walczę..(fakt, że sporadycznie) ale jest to naprawdę istna Walka!

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Dimaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

klio69, niestety też mam skurcze łydek. Na szczęście jeszcze delikatne, może dlatego że przyjmuję magnez i łapią mnie nad ranem jak się przeciągam. A czasem nogi mnie bolą jak przy zakwasach.

slomka, za super zakup! Te meble wyglądają ekstra i za taką cenę!

vilet, też mi się tak brzuch spina myślałam, że to te przepowiadające są... wizyta dopiero 5 sierpnia, ale wcześniej na usg będę się umawiać to poproszę o sprawdzenie szyjki. Ostatnio było 38mm, więc ok. No i nic nie boli.. no zobaczymy.

Skowronku, witaj w III trymestrze!

Dziewczyny, wy spać nie możecie, a ja ostatnio nie mogę się dobudzić! A jak już się obudzę to muszę jeszcze się obowiązkowo powylegiwać w łóżku.
Jak ja się przestawię na tryb czuwania i funkcjonowania śpiąc na raty hehhe mam nadzieję, że hormony, instynkt zadziałają

Czy wróciły Wam mdłości? Bo mi tak.. chociaż nie wiem, czy mogę powiedzieć, że w którymś momencie minęły, czy po prostu się zmniejszyły. Wczoraj od południa mulilo mnie strasznie, a wieczorem miałam spotkanie z toaletą. mój lekarz mówił, że macica może uciskać przeponę i dlatego tak. Chyba taki urok mojej ciąży... No to lęcę na śniadanie

A jaki bierzesz magnez? Bo ja ostatnio przerzuciłam się na tabletki z kwasem omega-3, ale chyba powinnam wrócić do Pregny gdzie szereg dodatkowych witamin był, w tym magnez.
klio69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:14   #2315
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez vilet784 Pokaż wiadomość
Ja się męczę strasznie szybko: pozamiatam - przerwa, umyję podłogę - przerwa, pomyję gary - przerwa... Zaraz mnie bolą plecy i muszę sobie usiąść wygodnie.
Ale teraz się już ogarnęłam, kupiłam wczoraj taki cieniutki pędzelek do eyelinera i taka mi zaje****sta kreska wyszła że jestem w szoku Więc lecę odpicowana na ryneczek, może będą jagody to upiekę jagodzianki
no ja to samo kondycja w masakrycznym stanie … chyba się zaczyna mniej przyjemna część ciąży tj tu boli tam ciągnie :/ uroki 3go trymestru…
Zazdroszcze kreski pędzlem bo mi się ręka trzęsie zawsze … Udanych zakupów już nie wspomne że jagodzianki bym jadła

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-07-11, 10:22   #2316
OkoPani
Wtajemniczenie

hej dziewczęta

slomka, szafa i komoda rewelacyjne no i za stowke

ever, nie martw się, nasz synek swojego pokoju się doczeka pewnie dopiero za kilka lat, jak dom postawimy (chyba ze nam się uda jakies sensowne mieszkanko znaleźć w 3city w marcu do wynajęcia w co watpie).

vilet, to Ci się maluszek wstydliwy trafil, ze nie chce pokazac co ma miedzy nogami

natalya, mam podobny problem z obracaniem się. staram się z tego smiac z Tztem bo co mi zostało to musi prześmiesznie wygladac. a wstawac z lozka tez już bez stekniecia nie umiem...
mi kondycja się pigorszyla na początku (po wchodzeniu po schodach poznałam), ale teraz jest już lepiej. przy chodzeniu nie mecze się, ale np. szybkim marszem nie daje rady, bardziej z fizycznych przyczyn niż z braku kondycji (od razu cos mnie zaczyna kloc/bolec)... powolutku mogę za to spacerować godzinami

dimaa, u mnie mdlosci zlagodnialy, ale nie ustapily. sa rzeczy, po których wiem, ze się spotkam z wc. nasila się u mnie w stresie albo jak jestem przemeczona. ze 2* w tygodniu nie do unikniecia...

coffee, widzisz, w końcu do Tzta doszło, ze do już już

ja w pidżamie jeszcze tez, ale nie spie od 7mej, zjadłam śniadanko i poczytałam sobie. zaraz za to wychodzę porobić zakupy przed wyjazdem

aa i witam się w 24 tygodniu
Stary 2014-07-11, 10:26   #2317
gosiakk23
Rozeznanie

Witam się i ja dziś Tez miałam cieżką noc.. zasnęłam po 22 i obudziłam się o 00:30, przerwa w spaniu 2h, i nad ranem pobudka, teściów psy (4 kundle) tak szczekały o 5 ,że mnie obudziły, wrzasnęłam przez okno na nie.. błoga cisza.. i za chwilkę wielka brzecząca mucha w oknie no myślałam że mnie szlag trafi
Cytat:
Napisane przez line_87 Pokaż wiadomość
Gosia, dopiero teraz zobaczyłam Twoją tartę, natchnęłaś mnie i chyba na weekendzie zrobię!

Wrzucam fotki moich ostatnich nabytków, w porównaniu do Was, to jestem daleko w tyle, ale coś tam się staram kompletować Jak tak patrzę na te zdjęcia, to dochodzę do wniosku, że mój Synek będzie niebiesko - zieloną reklamą Smyka
Oojj tarta pyszna- niecałe 2 dni i po niej
Piękne ubranka!!!
Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
ooooo dobrze wiedzieć ja nie odebrałam jeszcze swojej karty

Chciałam oficjalnie podziękować Lilotce dzięki temu, że podesłała mi namiary na lokalną stronkę z rzeczami kupiłam dziś i już przywiozłam szafę i komodę dla Franko za 100 zł Mąż oczarowany, kot też, ogólnie szczam ze szczęścia, także i ja się dzisiaj chwalę

idę się suszyć dokładniej bo wszystko w ulewie transportowaliśmy, siedzę i napawam oczy i duszę spokojem
Śliczne mebelki!!!
Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Skoro wrzucacie, to tez Wam pokaze kilka zdobyczy
Literki na sciane, a na wejscie do pokoju zrobilam serce z gliny i napis : pokoj Emily. Jeszcze musze je pomalowac i znowu wypiec.
Cudaśne!!!!
a kot jaki tłuścioszek

Cytat:
Napisane przez justyna_090 Pokaż wiadomość
tez zamówiłam podobne literki tyle że materiałowe

I wysylam wam zdjęcie które mnie zniesmaczyło hhe
Fajne literki Z zdjęcie rzeczywiście zniesmacza
Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
A co tam, chwalę się

Pierwszy zakup - fotelik
Śliczny!!

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

OkoPani- gratuluje kolejnego tygodnia
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-11, 10:41   #2318
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilet784 Pokaż wiadomość
Też się tak szybko męcze. Przerwy co 5min. A co będzie później?

Cytat:
Napisane przez klio69 Pokaż wiadomość
Odnośnie migreny..to nie zazdroszczę sama z nią walczę..(fakt, że sporadycznie) ale jest to naprawdę istna Walka!

A jaki bierzesz magnez? Bo ja ostatnio przerzuciłam się na tabletki z kwasem omega-3, ale chyba powinnam wrócić do Pregny gdzie szereg dodatkowych witamin był, w tym magnez.
Ja też miewam raczej sporadycznie, ale teraz jest o tyle gorzej, że nie mogę swoich leków brać, a apap mi nie pomaga..

Gratulacje dla wszystkich rozpoczynających kolejne tygodnie!

Zdjęcia doszły! Zaraz wstawie w klubie

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:42   #2319
Lilotka
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Witam się w 26 tyg.
Też mam słabą kondycje i jak coś robię to wieczorem nie mogę się ruszyć i teraz co chwila odpoczywam i prawie po każdej czynności, żeby się nie przeciążać.
Budze się w nocy, bo też nie potrafię sobie wygodnego miejsca znaleźć i nagle mi się wydaje, że materac się jakiś miękki zrobił

http://www.marko-baby.pl/ajax_film.p...lv&w=640&h=420

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2014-07-11 o 10:46
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:43   #2320
Dimaa
Raczkowanie

Klio, ja biorę magnez Asmag forte 2xdziennie do tego łykam sobie kompleks wit B i żelazo Biofer 3x dziennie. Do tej pory na zmianę stosowałam z witaminami pharmaton matruelle, ale postanowiłam je odstawić teraz i zamówiłam tabletki z kwasem z DHA z Olimpu. Natalia, Ty chyba je stosujesz, dobrze pamiętam?

Vilet, jagodzianki to mi podsunęłś pomysł.

Natalia, też sobie przerwy muszę robić. Właśnie pozmywałam, prześcieliłam łóżko, pozamiatałam i muszę odpocząć zanim ruszę dalej. A muszę jeszcze pranie poskładać, bo się suszy już chyba 3 dzień zrobić zupkę i te jagodzianki chyba a o 16 dziś dentysta. Plombę muszę nową zamontować, bo mi wypadła, więc mam nadzieję że będzie szybko i bezboleśnie.
Stary 2014-07-11, 11:14   #2321
Mixi89
Raczkowanie

Cytat:

Dima - mnie też jakiś czas temu powróciły mdłości... ale myślę, że u mnie to może mieć związek z ogromem tabletek, które muszę łykać i mój żołądek trochę nie wyrabia... A do tego ta okropna zgaga
A jakie w ogóle masz leki w związku z tym krążkiem i niewydolnością szyjki? mi przepisal tylko globulki, ale jak odbiorę z apteki to się dowiem nazwę dopiero
Mixi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:25   #2322
anasiia
Raczkowanie

Ehhh czy ktoraas wie jak to jest z lotem samolotem w okolicach 31-32 tydzien? Wlasnie wrocilam od poloznej i nie wypisala mi zaswiadczenia ktore powinnam miec na poklad.... Powiedziala ze to za duze ryzyko, ze moze odkleic sie lozysko itd itp:/
Juz mam bilet wykupiony itd i nie wiem co teraz
anasiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:33   #2323
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

OkoPani ja spacerki to max godzinka bo nie później napieprza kośc ogonowa i dupa jakby mnie ktoś skopał :/ o tak stękam jak moja babcia

Gosia psy czemu szczekały? Może ktoś się kręcił przy domu ? Eh nie ma nic gorszego od psykającej muchy albo komara

Dima ja z olimpa biorę magnez, omegę gold, i witaminy ciążowe

Kurde robicie smaka tymi jagodziankami a u mnie nie ma jagód(

liczyłam że tż't wróci niedługo do domu i zrobi obiad bo się kiepsko dzis czuje ale dzwonił właśnie że zostaje dłużej:/

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-07-11, 11:34   #2324
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anasiia Pokaż wiadomość
Ehhh czy ktoraas wie jak to jest z lotem samolotem w okolicach 31-32 tydzien? Wlasnie wrocilam od poloznej i nie wypisala mi zaswiadczenia ktore powinnam miec na poklad.... Powiedziala ze to za duze ryzyko, ze moze odkleic sie lozysko itd itp:/
Raynair? Jeśli tak to nie wpuszcza cie na pokład bez zaświadczenia.
Jeżeli ciąża nie jest zagrożona i wkracza w 28 tydzień, przyszła matka zobowiązana jest przedstawić zaświadczenie lekarskie wypełnione przez lekarza lub położną. Zaświadczenie powinno być wystawione na nie wcześniej niż 2 tygodnie przed planowanym wylotem i okazane przy odprawie paszportowo bagażowej lub na bramce przed wejściem na pokład.

Ryanair zastrzega sobie prawo do odmowy przyjęcia przyszłej matki na pokład po upływie 28 tygodnia ciąży, jeżeli zaświadczenie lekarskie nie zostanie przedstawione przy odprawie lub na bramce przed wejściem na pokład.
Dla kobiet w ciąży niezagrożonej, podróż jest niedozwolona po upływie poniższych terminów:
Dla pojedynczej, niezagrożonej ciąży po upływie 36 tygodnia ciąży
Dla mnogiej, niezagrożonej ciąży po upływie 32 tygodnia ciąży

Paulina
Stary 2014-07-11, 11:34   #2325
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
maxymalny czas do latanie to 32tc później linie lotnicze mogą Ci odmówić wejścia na poklad… Możesz lecieć bez zaświadczenia na własne ryzyko ,ale też nie wiadomo czy własnie wpuszczą Cię na pokład…

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-07-11, 11:35   #2326
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Witam się w 26 tyg.
Też mam słabą kondycje i jak coś robię to wieczorem nie mogę się ruszyć i teraz co chwila odpoczywam i prawie po każdej czynności, żeby się nie przeciążać.
Budze się w nocy, bo też nie potrafię sobie wygodnego miejsca znaleźć i nagle mi się wydaje, że materac się jakiś miękki zrobił

My kupiliśmy materac niedawno i do tej pory wydawał mi się wygodny, a teraz mnie plecy bolą jak wstaje rano.
Fajny ten żółw

Cytat:
Ja się nie znam ale nie ryzykowała bym, skoro położna odradza.

Niunia

Bobas
Stary 2014-07-11, 12:00   #2327
nowa8686
Zakorzenienie

Hej dziewczynki. Super nabytki. Mebelki, literki, ciuszki...

Ja dolaczam do tych nie wyspanych. Maja szalala cala noc. Na plecach zle, na boku jedntm czy drugim od razu Maja kopie. A na brxychu nie. Ma jak.to jak spac ????

Gratki za kolejne tygodnie i trymestry.

My w/sobote idziemy na jakies zakupki dla Mai,zeby potem szoku nie bylo

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:04   #2328
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mixi89 Pokaż wiadomość
A jakie w ogóle masz leki w związku z tym krążkiem i niewydolnością szyjki? mi przepisal tylko globulki, ale jak odbiorę z apteki to się dowiem nazwę dopiero
Mam globulki Macmirror i Gynofemidazol (czy jakoś tak) - stosuję na zmianę. Do tego na skurcze rozkurczowe: nospa, luteina i magnez, a doraźnie czopki scopolan Trochę tego jest...
Stary 2014-07-11, 12:10   #2329
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Ja się nie znam ale nie ryzykowała bym, skoro położna odradza.
ja też

Mojra, zarąbisty fotelik

Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa o meblach, leżę i paczam na nie, już bliżej niż dalej, zwłaszcza z zaczętym ostatnim trymestrem dziś...

Ale dętka jestem dzisiaj, leżę i oddycham tylko
Stary 2014-07-11, 12:14   #2330
vilet784
Rozeznanie

Ehh narobiłam tylko ochoty na te jagodzianki a tu dupa, jagód nie ma. Były tylko borówki amerykańskie za 25 zł za kilo :/ ale kupiłam śliwki i będzie ciasto drożdżowe z kruszonką chętnie bym poszła do lasu i sama uzbierała tych jagód ale nie dam rady, nie ma opcji...

Właśnie się zorientowałam ze tygodnie ciąży mam tak jak tygodnie w roku, tj teraz 28 maleństwo jest z okolic sylwestra bo tż miał wtedy trochę wolnego

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

A co do lotu samolotem to zaufałabym położnej i sobie opuściła. Spróbuj odsprzedać bilet, nie warto ryzykować.

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
vilet784 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:15   #2331
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez line_87 Pokaż wiadomość
Wrzucam fotki moich ostatnich nabytków, w porównaniu do Was, to jestem daleko w tyle, ale coś tam się staram kompletować Jak tak patrzę na te zdjęcia, to dochodzę do wniosku, że mój Synek będzie niebiesko - zieloną reklamą Smyka
zostaw coś dla mnie w Smyku!! jadę w niedzielę

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Promocja Pampersów w Rossmann dla właścicieli karty Rossnę

Pieluszki Pampers Newborn, 78 szt, 43.99 zł

Chusteczki nawilżane Pampers, Baby Fresh, 6-cio pak, 384 szt, 27.99 zł[COLOR="Silver"]
Pampersy właśnie kupiłam 2 paczki, ślicznie pachną niemowlaczkiem

Cytat:
ooooo dobrze wiedzieć ja nie odebrałam jeszcze swojej karty

Chciałam oficjalnie podziękować Lilotce dzięki temu, że podesłała mi namiary na lokalną stronkę z rzeczami kupiłam dziś i już przywiozłam szafę i komodę dla Franko za 100 zł Mąż oczarowany, kot też, ogólnie szczam ze szczęścia, także i ja się dzisiaj chwalę
Slomka przecudne te mebelki, sama bym chętnie kupiła

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Skoro wrzucacie, to tez Wam pokaze kilka zdobyczy
Literki na sciane, a na wejscie do pokoju zrobilam serce z gliny i napis : pokoj Emily. Jeszcze musze je pomalowac i znowu wypiec.
Śliczne literki, zamówie dla Miłka ale materiałowe, mam już "M"

Cytat:
A co tam, chwalę się

Pierwszy zakup - fotelik
Jaaaa no fajny ten Onyx Lilac na żywo

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Witam Was brzuchalki

Piękne macie te mebelki, literki, rzeczy, super się ogląda takie zdjęcia! Wrzucajcie laseczki swoje zdobycze, chętnie pooglądamy.

Też nie mogłam spać w nocy, kręciłam się z boku na bok, duszno mi było i ogólnie niefajnie. Wczoraj zaliczyłam kolejne spotaknie na SR, oglądaliśmy filmik z porodu, jak sobie radzą babeczki w różnych pozycjach z bólem. Oczywiście na plecach najgorzej. Ogólnie dużo nowych rzeczy nie dowiedzialam się, głównie skupiliśmy się na filmie i babeczka powtarzała jeszcze raz to co było tydzień temu, ale wrzucam co zapisałam:

- wyposażcie TŻta w zegarek z sekundnikiem na porodówkę, bo położne będą chciały wiedzieć co ile są skurcze i ile trwają, ktoś to musi mierzyć (w niekażdej sali są)
- na piłce siadamy na podkładzie (żeby nie dostały się bakterie), im niższa piłka tym lepsza
- zabrać min 2 litry wody, w tym butelkę z dziubkiem (czyli najlepiej butelkę z dziubkiem i 1,5 litra do przelania)
- zabrać sobie sucharki na po porodzie (nie zawsze dostaniemy od razu jeśc, a głodne będziemy masakrycznie)
- skurcze na plecach są najbardziej bolesne,
- od pełnego rozwarcia przy każdym po każdym skurczu, położna będzie słuchać tętna płodu (nie wystraszamy się, że coś nie tak - to normalne)
- na bóle krzyżowe najlepsza jest pozycja kolankowo-łokciowa.

I to w sumie tyle co sobie wynotowałam

Jeszcze się pochwalę TŻtem, bo się spisał wczoraj, poszliśmy na zakupy spożywcze i zobaczył jakiś wózek, który mu się spodobał (ja nie zwróciłam uwagi nawet, że ktoś nas minął) i poleciał za nimi spytać jaki to model i czy są zadowoleni Wózek to Tako Acoustic. Po drodze wyciągnęłam też od niego, że w połowie sierpnia planuje już zabrać auto i będziemy wtedy jeździć oglądać, na początku września możemy kupić co trzeba. Także ja do tej pory zrobię jedynie zapasy apteczne i swoją szpitalną wyprawkę ogarnę. Mówił też, że rozmawiał z kolegą i ten mu poradził, żeby nowych ciuszków nie kupować
Czyżby nasza rozmowa przynosiła efekty?

Zaraz się zbieram i lece po te Pampery do Rossmana, kartę sobie założylam już miesiąc temu W superpharmie tez jest promocja, ale wychodzą za 46 zl, więc ciutkę więcej

Tak w ogóle to jakie Pampery kupujecie i ile?
Dziękujemy za info Ja kupiłam 2 paczki Pamperów, kurcze boje się wziąć więcej.... No bo co jak ze mnie smoczysko wyciągną
Szwagierka urodziła 3kg dziewczynke i zużyła 3 paczki i niecałą połowę, więc może wezmę jeszcze jedną
Za to w Kauflandzie kupiłam 10!! 3-paków Huggiesów

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość

Ja dolaczam do tych nie wyspanych. Maja szalala cala noc. Na plecach zle, na boku jedntm czy drugim od razu Maja kopie. A na brxychu nie. Ma jak.to jak spac ????

nowa, kocham zakupki... Kurcze zaczęłam szaleć i muszę to sobie jakoś rozłożyć do końca.... Ta euforia
Stary 2014-07-11, 12:19   #2332
anasiia
Raczkowanie

A wlasnie ze strony praktycznej jak to wyglada? Bo juz ciul z zaswiadczeniem, moze i by mi ktos wypisal ale teraz najwazniejsze jest dziecko noi czy faktycznie jest ryzyko ? Czy ktoras z was leciala ostatnio? Albo zna kogos ?
anasiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:24   #2333
gosiakk23
Rozeznanie

[QUOTE=Natalyyya;47258762]OkoPani ja spacerki to max godzinka bo nie później napieprza kośc ogonowa i dupa jakby mnie ktoś skopał :/ o tak stękam jak moja babcia

Gosia psy czemu szczekały? Może ktoś się kręcił przy domu ? Eh nie ma nic gorszego od psykającej muchy albo komara
Bo zwyczajnie one są GŁUPIE!!! Szczekaja na byle co, nawet jak ktoś rowerem przejeżdża drogą, a dom od drogi (dodam, że nieruchliwej) jest ok 100m, na kota jakiegoś na psa w polu.. MASAKRA

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Witam się w 26 tyg.

Gratuluję kolejnego tygodnia
Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak tak dalej pójdzie z naszym kiepskim spaniem to do porodu jeszcze z pięć wuntków naskrobiemy Zamiast spać będziemy pisać
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:35   #2334
nowa8686
Zakorzenienie

No mysle ze z tym spaniem to juz tylko gorzej bedzie hihi
Mi sie czasami wydaje ze w ostatnim czasie Maja wogole nie spi

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:36   #2335
OkoPani
Wtajemniczenie

uhh, wlasnie udało mi się wrocic z wyprawy po zakupy, ciężko się było wcisnąć miedzy jedna ulewe a druga

anasiia, skoro polozna odradza, ja bym nie ryzykowala - w końcu polozna i lekarz prowadzący wiedza najlepiej, jakie w Twoim konkretnym przypadku mogą zaistnieć zagrozenia...
widze, ze Lilotka odpisala już, ale sprawdz w regulaminie przwoznika, jeśli się zdecydujesz na podróż na stronie na pewno znajdziesz informacje. wiem, ze easyjet np. nie wymaga zadnych zaswiadczen, ale regulamin pozwala przy pojedynczych ciążach podrozowac do 35 tyg, a przy mnogich 32 tyg.

Lilotka, to Ty pisalas o Iladian Direct Plus? bo qrcze kupiłam wlasnie, czytam ulotke, a tam jest zalecana konsultacja z lekarzem przed zastosowaniem w ciąży :/ wiesz może jakie sa ewentualne przeciwwskazania? postaram się jeszcze wynaleźć nr do mojej dr, ale LM chyba raczej mi w tym nie pomoze z doświadczenia...
Stary 2014-07-11, 12:36   #2336
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
A wlasnie ze strony praktycznej jak to wyglada? Bo juz ciul z zaswiadczeniem, moze i by mi ktos wypisal ale teraz najwazniejsze jest dziecko noi czy faktycznie jest ryzyko ? Czy ktoras z was leciala ostatnio? Albo zna kogos ?
Ja leciałam 15 czerwca, prawie miesiąc temu, ale to był 21 tydzień więc nikt nie robił problemu (lekarz mi powiedział, że najbezpieczniej latać między 18-24tygodniem, wtedy już naszemu maleństwu nie zagrażają duże zmiany ciśnienia podczas lotu), zgłosiłam ciąże przy odprawie i dostałam siedzenie przy oknie...
Pani poinformowała mnie, że od 28tygodnia obowiązkowe jest zaświadczenie, a od 34tygodnia jest zakaz latania prawie we wszystkich liniach lotniczych ze względów bezpieczeństwa. Więcej nie pomogę...
Stary 2014-07-11, 12:43   #2337
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ryzyko jest dość spore, bo wysokie ciśnienie panuje w kokpicie. W którym jesteś tc? Daleki to lot?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
uhh, wlasnie udało mi się wrocic z wyprawy po zakupy, ciężko się było wcisnąć miedzy jedna ulewe a druga

anasiia, skoro polozna odradza, ja bym nie ryzykowala - w końcu polozna i lekarz prowadzący wiedza najlepiej, jakie w Twoim konkretnym przypadku mogą zaistnieć zagrozenia...
widze, ze Lilotka odpisala już, ale sprawdz w regulaminie przwoznika, jeśli się zdecydujesz na podróż na stronie na pewno znajdziesz informacje. wiem, ze easyjet np. nie wymaga zadnych zaswiadczen, ale regulamin pozwala przy pojedynczych ciążach podrozowac do 35 tyg, a przy mnogich 32 tyg.

Lilotka, to Ty pisalas o Iladian Direct Plus? bo qrcze kupiłam wlasnie, czytam ulotke, a tam jest zalecana konsultacja z lekarzem przed zastosowaniem w ciąży :/ wiesz może jakie sa ewentualne przeciwwskazania? postaram się jeszcze wynaleźć nr do mojej dr, ale LM chyba raczej mi w tym nie pomoze z doświadczenia...
Mi lekarz polecił, więc chyba nie ma zagrożenia. Używałam już kilka razy i żadnych dolegliwości po... nie miałam, no może trochę więcej śluzu białego, ale to raczej nic czego nie można byłoby się spodziewać po zastosowaniu globulek.

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2014-07-11 o 12:46

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-11, 12:59   #2338
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
A co tam, chwalę się

Pierwszy zakup - fotelik
Witam się dzisiaj w 25 tygodniu, uff jak ten czas leci.

Super zakup Mojra87 ja też zastanawiam się nad MaxiCosi Pebble, myślę że kupimy bo potrzebuję 2 fotelików do 2 aut, żeby nie przekładać. Kwestia tylko czy Pebble kupować na Isofix'a ale to się okaże na dniach.

Słomka świetne meble, a patrząc na cenę to już wogóle rewelacja.

Dziewczyny pisały o spinaniu się brzucha, ja mam to wielokrotnie w każdy dzień, trochę mnie to wkurza, bo to b.nieprzyjemne w moim przypadku, mam nadzieję że nie jest to żadna komplikacja.
Na szczęście nie mam żadnych skurczów łydek, przynajmniej tyle. W nocy na razie śpię, ale powoli kończy się najprzyjemniejszy etap ciąży, bo brzuch mi wyszedł już dość duży i powoli kręgosłup zaczyna to odczuwać.
Dimaaja też ostatnio miałam parę razy mdłości, zawsze w aucie, podczas jazdy, myślałam że nie wytrzymam, ale jakoś udało mi się to opanować, ciekawe skąd te mdłości..
Co do badania 3D/4D to zawsze jest dobry czas, a dziecko już będzie b.duże i wyraźne.

Ostatnio byliśmy w Tesco, podeszłam do działu z ciuszkami żeby coś kupić, ale mój TŻ pokiwał głową i znowu mi marudził że nie mam zapeszać.. co za uparty chłop
No nic pozostaje mi kupić smoczki, pieluszki, środki higieniczne i tego typu. Ciuszki kupi TŻ jak młody się urodzi. Na razie i tak nie wiedziałabym jaki rozmiar kupić bo np. mój TŻ miał 60 cm jak się urodził, więc 56 cm to chyba odpada.

Za mną chodzą gofry z dżemem wiśniowym...
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:01   #2339
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
ja też

Mojra, zarąbisty fotelik

Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa o meblach, leżę i paczam na nie, już bliżej niż dalej, zwłaszcza z zaczętym ostatnim trymestrem dziś...

Ale dętka jestem dzisiaj, leżę i oddycham tylko
Nom fotelik bomba nie mogę się napatrzeć tylko wydaje mi się taaaki duży
Ciągle patrzę na te Wasze zdobycze (ubranka, mebelki) i aż mi żal d.upe ściskał, że ja nie umiem wyłapać okazji tym bardziej mnie cieszy moja okazyjna zdobycz

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
Jaaaa no fajny ten Onyx Lilac na żywo
Fajny fajny - ten fiolet taki jakby szaro-fioletowy generalnie fajniejszy niż na zdjęciu
Stary 2014-07-11, 13:02   #2340
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
Pampersy właśnie kupiłam 2 paczki, ślicznie pachną niemowlaczkiem

Dziękujemy za info Ja kupiłam 2 paczki Pamperów, kurcze boje się wziąć więcej.... No bo co jak ze mnie smoczysko wyciągną
Szwagierka urodziła 3kg dziewczynke i zużyła 3 paczki i niecałą połowę, więc może wezmę jeszcze jedną
Za to w Kauflandzie kupiłam 10!! 3-paków Huggiesów

nowa, kocham zakupki... Kurcze zaczęłam szaleć i muszę to sobie jakoś rozłożyć do końca.... Ta euforia
Po użyciu będą dopiero ślicznie pachnieć

Niunia

Bobas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości