|
|
#871 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Anuszka, ściągać, czyli dość ciasno opleść brzuch - kiedyś bandażem elastycznym na przykład to kobiety robiły, teraz tymi pasami elastycznymi z rzepami. Oczywiście na tyle, żeby dało się oddychać, no ale to też przyspiesza obkurczanie się macicy itd.
Cytat:
Cytat:
Silesianna, Beata i jeszcze jedna dziewczyna, która też pisała o bajkach na studiach, FP? ![]() Cytat:
Cytat:
zakładam, że mnie nie odeślą, bo M. też tam rodziłam, tam pracuje mój gin i w ogóle, nie dałabym złego słowa powiedzieć na ten szpital, choć chmury gradowe nad nim roztoczone za sprawą Lilki, która się tam urodziła z głębokim niedotlenieniem. Rodzice nawet byli u Lisa. Bardzo współczuję tym ludziom tragedii, niemniej obserwując ich poczynania mam obawy, że teraz to już jedynie chcą zarobić na swojej tragedii. I niestety nie jestem odosobniona w tym myśleniu Cytat:
ponoć dziewczynki 'odbierają' urodę ja tam po sobie chyba nie widzę, żebym była jakaś brzydsza, nawet mam lepsze włosy a i ciało mniejsze niż przy M. w tym czasie, ale te starsze panie zawsze coś tam więcej widzą i się znają, z kształtu brzucha też stwierdzają, jaka płeć - dla mnie to czarna magia Cytat:
jest czwarta dziewczynka i chyba z praktycznego punktu widzenia to lepiej ![]() Cytat:
![]() Ja miałam szalony weekend. W sobotę rano pojechałam ze znajomym w świat i planowałam powrót dopiero ok. 19, tak też zapowiedziałam TŻowi, no to o się z M. spakował i pojechał do rodziców na działkę. Poskładało się wszystko tak, że byłam w domu kilka minut przed 17 (i to jeszcze z przystankiem na szybki zakup biustonosza (59,9 pln w trumphie . W załączniku moje łupy, te obiecane z ubiegłego tygodnia, gacie i sukienka z SH, a bluzka z reserved, no i stanik też Wam pokażę ;-). Niestety nie zdążyłam ich wyprasować, bo pewnikiem będę prała je jeszcze raz w delikatniejszym proszku. Myślę, żeby się zaopatrzyć w szarego jelenia, bo tańszy a równie skuteczny no i nie niszczy tak ubrań jak lovela. Moja eko znajoma pierze w nim wszystko, dosypuje małą miarkę sody i jest szał czystości bez uczuleń ![]() aha, ja dziś idę do dentysty. Musiałabym mieć zrobione kanałowe, ale bez prześwietlenia tak w ciemno to kiepsko więc chyba mi tam wstawi jakiś dłużej trzymający fleczer i jak już urodzę, zrobimy z tym zębem porządek, bo bez sensu ładować kasę jak mnie dalej będzie bolało... No ale zobaczymy, co powie pani doktor. dobrego dnia Dziewczyny! Edytowane przez Frau Gizela Czas edycji: 2014-07-14 o 07:29 |
|||||||
|
|
|
#872 |
|
Raczkowanie
|
Beata Marcina :0 jesteście dopiero przy fundamentach więc zapewniam cię, ze to dopiero początek . Potem dojdą krzywe ściany, różne fuszerki odwalane przez niby super fachowców, potem pewnie jakieś przeboje z dachem :P Oczywiście co fachowiec to zwala winę na poprzednika, krzywe tynki bo krzywe ściany, krzywe gładzie bo krzywe tynki... My już jesteśmy na etapie wykończeń i tyle stresu co ta budowa mi zafundowała to nikt mi przez całe życie nie zafundował. Trzeba czasem wrzucić na luz, krzywy fundament- wyrównają zaprawą:P albo gdzieś doleją i będzie ok...
Mój TZ też tak wszystkim się przejmuje, ale jak przychodzi następny etap to odpuszcza i przeżywa co innego... przez 3 miechy słyszałam że gładzie krzywe i trzeba równać - szlifował i szlifował dziury których nikt nie widział. Teraz zrobili nam schody w środku to je chodzi i ogląda z każdej strony i codziennie coś nowego wynajduje. czekoladka21 również trzymam kciuki, bądźcie dobrej myśli... |
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladka zdrówka dla teścia!
Frau Gizela za łowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladka trzymam kciuki..trzeba myslec pozytywnie
Kiara - jak sie trzymasz w szpitalu?wymyslili cos?mam nadzieje ze szybko zaradza Twoim klopotom, wogole podziwiam Cie jak walczysz z ta iloscia przypadlosci i jeszcze zdecydowalas sie na ciaze, trzymam kciuki za Ciebie i malenstwo!! Ja czekam na wizyte u gina, dowiem sie co z ta glukoza i hemoglobina i chyba poprosze o troche l4 czuje sie obolala a jeszcze od dzisiaj podobno znowu wracaja upaly;( Trzymam kciuki za wizytujace w tym tygodniu
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-07-14 o 09:17 |
|
|
|
#875 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasiek kaszle....
chyba się przejdę do lekarza dziś... tak się zastanawiam, nie chcę wyjść na przewrażliwioną matkę, która z byle gilem lata do lekarza, ale trochę dziwny ten kaszel już jakieś 3-4 dni i tylko rano był, ale to tak się aż dusił, a kaszel taki nie odrywający suchy.... dziś coś tam bardziej..... nie wiem, dziwny, pójdę chyba, to morze gdzieś tam przed nami, chcę żeby był zdrowy...
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladka trzymam kciuki i życzę wam dużo sił
Kostka kciuki za wizytę. Ja mam dziś połówkowe i od wczoraj się stresuję. W 19 tyg na usg w szpitalu lekarka stwierdziła, że niby wszystko ok ale serce jeszcze małe i nie widzi dobrze więc żebym koniecznie powtórzyła jeszcze usg. I teraz się martwię czy z serduszkiem wszystko dobrze. |
|
|
|
#877 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki kciuki za wizyty! wszystko będzie dobrze
aleksandretta 19 tc to wcześnie, więc spokojnie, serce na pewno w porzo
|
#878 |
|
Rozeznanie
|
Kostka kciuki za wizytę
Aleksandrettaa kciuki za połówkowe
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Kostka i aleksandretta
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#880 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty!
![]() Ja mam pytanie do kupujących legginsy na allegro, które kupowałyście bo nie mogę się dokopać na tym wolnym necie szpitalnym... Wczoraj przebrałam się w moje stare legginsy i.... są za małe w tyłku ![]() Za dużo tyje w tym szpitalu ot co, zresztą odkąd zaczęłam tyć czyli od 4 miesiąca jest mnie już 6kg więcej, masakra :O
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam sie z nieciekawa pogoda za oknem
Kciuki za wizyty dzisiejsze ja od rana sprzatam bo troche zapuszczone mieszkanie bylo przez te piekna pogode. Zastanawiam sie bo dzis jest 21t5d a ruchow takich jak u was nie ma. Jakies plywanie czy smyranie leciutkie ale nic wiecej.
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przewaznie ma mokry przy katarze a jak ma taki suchy, szczekajacy to zawsze ide do lekarza na osluchanieDzieki dziewczyny Zbieram sie zaraz z mloda do tego laryngologa, poprzymierzalam wszystkie moje biustonosze i sa za male, ale jeden jeszcze na koncu mierzylam i pasuje- nigdzie mnie nie cisnie , mierzylam tez ten do karmienia to jeszcze za luzny ciutek ale jak potem mleczarnia ruszy to bedzie dobry ![]() AAA stopa mnie nie boli ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
#883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Za to u mnie pogoda się piękna zrobiła
![]() Ja tylko przy przyjęciu usłyszałam pytanie czy ruchy wyczuwam i dostałam kartę ruchów, którą 3 razy dziennie muszę wypełniać. Co najlepsze maluch raz szaleje przez 30 min tak, że nawet 20 ruchów nalicze a raz, że ledwo 6-8. Notować kazano, a sprawdzać nikt nie sprawdza ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() Super, że już ze stopą dobrze! Grunt, że boleć przestała, opuchlizna jeszcze zdąży zejść
|
|
#884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() idę idę, chyba opinia przewrażliwionej matki i tak by mnie nie powstrzymała, nie podoba mi się ten kaszel i już, a mój też miał już przeboje z zapaleniami oskrzeli to wolę sprawdzić ale dopiero od 12 przyjmuje potem jedziemy do rodziców, ale trochę mina mi zrzedła, gadałam rano z mamą i widzę, że nie w humorze, coś tam się sprzeczali o rodzinne sprawy.... eh.... nie lubię jak między nimi takie sprzeczki, nie fajne to i udziela sie wszystkim..... ale mój ojciec taki ma charakter.... dużo z niego odziedziczyłam.......
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-07-14 o 10:43 |
|
|
|
|
#885 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Nie odpowiem wam wszystkim, tyle tego Czekoladko, zdrowia dla tescia, młody chłop jeszcze Aleksandretta, lekarz sam powiedział, że mogło być za wcześnie i ja też tak czytałam, że nie ma co się śpieszyć z połówkowym,,bo serce nie zdąży się w pełni rozwinąć i potem tylko niepotrzebne nerwy, wszystko będzie dobrze Ela, idź z Jaśkiem do lekarza, niech go osłucha, ja bym chciała mieć mniejszy brzuch, jak pomyślę ile czasu jeszcze będę z nim chodzić, to się wściekam tylko Aleaa, biodra ci się rozjeżdzają, to normalne, niech cię szybko wypuszczą Kiara, jak się czujesz? Ja pas po porodzie nosiłam, ale nie cały czas, po kilka godzin i luz. Jak tylko rozmrozi się lodówka, to pędzę z synem na lody. O 15.20 mam wizytę u mojej gin, idziemy całą rodziną Ciekawe co na mój mocz nieciekawy powie.
|
|
#886 |
|
Zadomowienie
|
Hejooooo
![]() Ładnie u nas się zrobiło... Ja dziś zalatana... rano poszłam na badania, pozniej zakupy, zrobiłam gołąbki bo TŻ sobie zażyczył ale te "oszukane" później zaleje sosem.Teraz musze posprzątać sajgon w kuchni ![]() Dziewczyny kciuki za wizyty ![]() Kiara - odezwij się co u ciebie Ja zmieniłam gina , jutro ide pierwszy raz na NFZ zobaczymy jak to będzie...---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- FrauGizela - super zakupy
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz prawie wszystko posprzatalam
Niedlugo moze zrobie wypad na lumpy i do kolezanki podjade
|
|
#888 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kiedyś głowę zgubię....
wściekła jestem na siebie, bo porządny człowiek to wie gdzie co ma, odkłada rzeczy na miejsce, a przynajmniej dokumenty! a ja! grrrrrr nie mogę znaleźć książeczki zdrowia małego, zwykle była w szufladzie, co prawda rzadko jest w niej porządek, ale zawsze ją wygrzebałam, a teraz nie ma..... nigdzie nie ma...... wcięło.... grrr......
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
Czekoladka zdrówka dla teścia jeszcze wszystko pewnie się poukłada nie takie cudy w medycynie się widywało.
Aleksandretta powodzenia na wizycie z serduszkiem napewno ok u mnie serduszka nie było dobrze widać, bo się mały chyba do kręgosłupa przykleja i też będziemy patrzeć jeszcze na kolejnej wizycie.Wstawię wam zaraz do klubu zdjęcie brzuszka, ale mam kompleksy przy waszych piłeczkach, bo gdyby nie mój tłuszczyk z przed ciąży to nie byłoby go wogóle widać. Mam wrażenie, że wszystko mi w uda idzie, a zawsze miałam takie zgrabne nogi. Chyba po porodzie to najczęściej oglądaną rzeczą wśród mam jest Chodakowska
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektórzy mi nawet mówili, że wyglądam na chłopca chyba, że to z grzeczności ![]() ciuszki śliczne stanik fajny, ja nadal nie muszę większego kupować, chodzę w swoich normalnych heh
|
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Wizyta ok, cukrzycy nie mam norma po 2h jest 153 (czekoladka chyba pisala tak samo) - kiedys byla do 140, ale mam nie jesc nic slodkiego i owocow i tylko razowy chleb, za to mam anemie choc zelazo w normie wiec mam brac kwas foliowy znowu, i wzielam 2 tyg.l4
![]() Teraz kwitne u mechanika... |
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=9867281 Mam nadzieję czujesz się lepiej |
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze upal sie zaczal znowu...
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Indra kciuki za wizytę
![]() Kostka no to super, że nie masz cukrzycy ![]() Alelaz spokojnie, maleństwo na dniach się rozrusza pewno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Indra - kciuki za wizyte.
Alekaz - ja dopiero od 3 tygodni czuje wyrazne ruchy nie smyranie, a jestem w 25 tc, takze spokojnie
|
|
|
|
#899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lepiej lepiej, jutro do domu juz, a w srode egzamin na prawko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje że się rozkręci. bo wiem ze mała rozwija sie dobrze tylko nie ma tych większych ruchów
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.

często z podtekstami seksualnymi
kto wogóle do tego dopuścił? jest np to wydane 
nie znam się czy to dużo czy mało, ale żeby chodzić wściekłym cały dzień o te 10cm... Proszę go, tłumaczę, że szkoda zdrowia, że świat się nie zawali jak jakaś ściana będzie krzywa, ale ona swoje, nic do niego nie dociera. Chwilami mam ochotę pojechać na kilka dni do przyjaciółki, do mamy, albo do siostry, bo jak ja mam się nie denerwować jak on wściekły obok siedzi? Ale z drugiej strony nie chcę go zostawiać z tym samego.
to byl 19t1d, dostalam taki wydruk gdzie jest wypisane wszystko i tam wymiary sa opisane jako "percentile =" i tu np.glowka na 21w2d, brzuszek na 20w5d, EFW czyli waga 20w1d itd. plus jeszcze kalkulacja procentowa jakas. 

za łowy
23.06.2011
01.06.2013