Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-17, 11:06   #1111
silesianna
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Ja sie slabo udzielqlam w tym tygodniu bo mielismy ciezkie przezycia. Niestety, nasz najcudowniejszy i najbardziej kotowaty z kotowatych Muffinek odszedl w nocy z niedzieli na poniedzialek. Jest bardzo bardzo ciezko
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 11:14   #1112
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ciezki wybor, ja caly czas pisalam ze chce tego lupo ale teraz dumam wlasnie pomiedzy 3, wlasciwie ten tutek to najmniej mi sie podoba
No wybór jest ciężki. Ja potrzebuję w miarę lekkiego wózka i chciałam tak max. do 1500 zł. Szukałam jakichś innych, ale nic nie ma i dlatego wybór będzie spomiędzy tych dwóch no chyba, że jeszcze coś mi się rzuci w oczy...

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Ja sie slabo udzielqlam w tym tygodniu bo mielismy ciezkie przezycia. Niestety, nasz najcudowniejszy i najbardziej kotowaty z kotowatych Muffinek odszedl w nocy z niedzieli na poniedzialek. Jest bardzo bardzo ciezko
ojej współczuję kotki są takie kochane...

dzisiaj jak szłam z badania przy jednej z bram siedziały takie 3 maluchy, takie ciapciaki słodkie zaraz bym je wszystkie zgarnęła...
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 11:19   #1113
daariaaa002
Rozeznanie

Justyna1984 http://allegro.pl/lozeczko-kamil-mis...365767918.html łóżeczko takie tylko ze miś inny + na dole szuflada... Strona smykolanda jest o tyle beznadziejna ze łożeczek nie pokazuje, wiec wyszukałam z allegro.. my pokoik dopiero teraz będziemy robic w ten week albo w następny, znajomy nam będzie robił... mamy o tyle dobrze ze wystarczy pomalować i wstawić meble, bo remont był rok temu tam robiony
bylam z psem i ledwo doszłam z nim do domu, biedny się meczy teraz bo ma za dużo futerka
Stary 2014-07-17, 11:21   #1114
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daariaaa002 Pokaż wiadomość
Justyna1984 http://allegro.pl/lozeczko-kamil-mis...365767918.html łóżeczko takie tylko ze miś inny + na dole szuflada... Strona smykolanda jest o tyle beznadziejna ze łożeczek nie pokazuje, wiec wyszukałam z allegro.. my pokoik dopiero teraz będziemy robic w ten week albo w następny, znajomy nam będzie robił... mamy o tyle dobrze ze wystarczy pomalować i wstawić meble, bo remont był rok temu tam robiony
bylam z psem i ledwo doszłam z nim do domu, biedny się meczy teraz bo ma za dużo futerka

My remoncik planujemy tak na sierpień. W zasadzie też tylko malowanie + tapeta, bo taki gruntowny remont był robiony 2 lata temu.
No i mebelki i całe wyposażenie
Stary 2014-07-17, 11:31   #1115
daariaaa002
Rozeznanie

Myślimy jeszcze o szafie jaką kupić czy taką gotową czy robić na zamówienie in deko, wydaje mi się ze ta druga opcja będzie najlepsza, ale tż jeszcze nie ma zdania na ten temat
Stary 2014-07-17, 11:48   #1116
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Myślimy jeszcze o szafie jaką kupić czy taką gotową czy robić na zamówienie in deko, wydaje mi się ze ta druga opcja będzie najlepsza, ale tż jeszcze nie ma zdania na ten temat
no to zależy czy chcecie taką zwykłą czy jako zabudowę, przesuwną - taka z pewnością będzie pojemniejsza...
ja chyba muszę się zdrzemnąć... poranna pobudka chyba się odbija teraz na mnie

zajrzę potem
Stary 2014-07-17, 12:01   #1117
manieczka1
Zakorzenienie

Hej!ja wyjechałam na parę dni do rodziców
Jeśli chodzi o magnez to mi ginka kazała brać 2 tabletki rano i 2 wieczorem (magne b6). Teraz kazała póki co odstawić. Nospę brałam krótko.
Macierzynski trzeba zgłaszać 2 tyg przed lub najpóźniej 2 tyg po porodzie. Ja od razu na rok chcę, ale wiem,że można zdeklarować pół i wtedy na 100%, a potem pol na 60%.
Pokoik to mamy pomalowany, bo pół roku temu wprowadzaliśmy się na to mieszkanie meble czekają na złożenie - mamy komodę i szafę. Może w sierpniu za to sie weźmiemy
A wózek to na 99% będzie camarelo sevilla

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 12:07   #1118
daariaaa002
Rozeznanie

ja idę powoli brać się za obiad, Tż do 14 w pracy, a później jedziemy nad jezioro na trochę Miłego popołudnia życzę
Stary 2014-07-17, 12:17   #1119
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo, bardzo współczuje. Wiem co czujesz...sama niedawno straciłam jednego kotka. Trzymaj się dzielnie.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 12:22   #1120
Kasia427
Wtajemniczenie

Siemka!

Najadłam się placków ziemniaczanych i taaaak mi teraz dobrze
I jadę na miasto, bo mam parę rzeczy do załatwienia..
Dzisiaj zrobię foto wózka, bo Wam obiecałam

Aleaa ja jeszcze o Twojej babci pomyślałam, może u niej byście mogli zamieszkać? Nie myśl, że my tu jak te stare dewoty chcemy Ci rządzić i dyktować co masz robić, ale wydajesz się zagubiona z tego co piszesz, więc może akurat jakaś rada się przyda... i tak zrobicie jak będziecie uważać za słuszne dla Was, tylko najpierw myśl o dziecku
Stary 2014-07-17, 12:26   #1121
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo, bardzo mi przykro...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:10   #1122
daariaaa002
Rozeznanie

Cytat:
Przykro mi
Stary 2014-07-17, 13:20   #1123
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
C!erniak to inaczej dorsz atlantycki, taka podlejsza (i tansza ) wersja naszego dorsza baltyckiego. Dla mnie jest przecietny w smaku, wole prawdziwego baltyckiego, ale ogolnie ryba spoko
Pikling wedzony jest b.smaczny ale ma TYLE takich wlosowatych osci, ze wg mnie nadaje sie tylko do zmielenia na paste
O! To dorsza atlantyckiego znam, jak najbardziej. Tylko u mnie sprzedają go parę zł drożej niż bałtyckiego.

Cytat:
Strasznie przykre
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:26   #1124
Keithlyn
Zadomowienie

Hejoooo

Jeśli chodzi o wózki to mi się Tutek podoba

Silesianna - bardzo mi przykro ja mojego tygrysa zostawiłam u rodziców bo tam ma ogródek i sobie wychodzi kiedy chce... ma 7 lat i też bede przeżywac jak go zabraknie

Dzisiaj jak wpadne do tesco a nie będzie żadnych fajnych ryb to ktoś oberwie !

o 18 jade do szkoły rodzenia, pierwsze spotkanie , temat "stany przejściowe u noworodków" ciekawe...

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:56   #1125
Rosalie01
Raczkowanie

Kostka biore 39 tygodni
W UK ma sie 26 tygodni podstawowego, 13 dodatkowego platnego i 13 nieplatnego.
Macierzynski trzeba wziac na minimum 2 tygodnie, pozniej mozna wrocic do pracy albo zostac, mozna tez wydluzyc urlop o kolejny rok, pozostaje sie nadal pracownikiem firmy, ale bez zadnych pieniedzy (wyplaty,macierzynskiego, premii, opieki medycznej itp.).
Oczywiscie sa firmy, ktore oferuja np. roczny 100% platny macierzynski, ale moja niestety do takich nie nalezy

Cytat:
Mam termometr zwykły elektroniczny i normalnie pod pache dziecku wkladalam. Z tym że nie był właściwie potrzebny przez dwa pierwsze lata, bo zdrowy był. Teraz jak starszy przedszkolak w domu jest to wątpię, żeby tak się udało.
No ja wlasnie najbardziej sie boje o te pierwsze dwa lata.

Cytat:
Owulacyjny Microlife
Dziekuje, poczytam o nim

Cytat:
Normalnie, w pupie kladziesz dziecko na boczku, termometrw tylek i trzymasz

Jak sie boisz rteciowego (ja sie balam jak malwinka przestala byc tylko lezacym niemowlakiwm i zaczela byc mwga ruchliwa) to wystarczy kupic dobry termometr elektroniczny, taki "doustno-pochwowo-odbytowy". Sa takie dla maluszkow z gietka koncowka. Ja troche takich przerobilam, najlepszy jest owulacyjny microlife, ale gietkiej koncowki nie ma. Microlife wypuscil kiedys taki termometr dla niemowlat ale jest slabo dostepny, przynajmniej w PL.
Ja mlodemu wiec kupie ten owulacyjny, hahaha, kosztuje do 15zl a jest bardzo precyzyjny
Wlasnie tak troche sie boje wciskac w Malucha cos z rtecia

Silesianna bardzo mi przykro z powodu kotka
To juz drugi w tak krotkim czasie, jakies chorobsko je dopadlo?

Dziewczyny, tak z ciekawosci pytam, czy w PL podaja szczepionke przeciw krztuscowi kobietom ciezarnym?
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 14:07   #1126
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
ja też mam typy z tych, które podałaś - camarelo i tutek tambero ale chyba padnie na camarelo. Chciałabym tego tutka pomacać na żywo, a jeszcze nigdzie go nie widziałam w sklepach stacjonarnych...
Tambero znowu ja macałam i mi się strasznie podoba ALE ma tylko 76 cm długości i trochę się boje że będzie za krótki, druga opcja to Tako City Move, może coś więcej wiecie na jego temat? na pewno jest dłuzszy, szerszy i głębszy

Cytat:
haha ja łóżeczko dokładnie w tym samym stylu, nawet już kiedys pokazywałam tutaj a opłaca się w tej smykolandii? na allegro z szufladą i materacem kupisz do 400 zł.
Mój piesio też się grzeje, owczarek długowłosy, a kiciula mam domowego więc przesypia w łazience na kafelkach bo tam najchłodniej

Silesianna współczuję
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 14:15   #1127
eclariss
Rozeznanie

Ma któraś może materac z Jysk albo Janpol i może polecić abo odradzić?
Chcemy właśnie kupić i kurdee nie wiem.
eclariss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 14:17   #1128
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
Tambero znowu ja macałam i mi się strasznie podoba ALE ma tylko 76 cm długości i trochę się boje że będzie za krótki, druga opcja to Tako City Move, może coś więcej wiecie na jego temat? na pewno jest dłuzszy, szerszy i głębszy
wózki Tako też mi się podobają ale niestety wagowo są cięższe...a u mnie to ma spore znaczenie - 2 piętro
Stary 2014-07-17, 15:02   #1129
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
wózki Tako też mi się podobają ale niestety wagowo są cięższe...a u mnie to ma spore znaczenie - 2 piętro
no tak są cięższe, ten City move od Tambero o bodajże 3 kilo. Ja 3 piętro;p
ale kurde bardziej chyba się martwię czy przez zimę dzieciak mi szybciej nie wyrośnie z gondolki niż te 3 kilo więcej wnoszenia
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:46   #1130
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość

Silesianna bardzo mi przykro z powodu kotka
To juz drugi w tak krotkim czasie, jakies chorobsko je dopadlo?

Dziewczyny, tak z ciekawosci pytam, czy w PL podaja szczepionke przeciw krztuscowi kobietom ciezarnym?
Nie nie, kotek jeden; ponad tydzie temu sie dowiedzielismy ze Muff jest b.chory, zdiagnozowali u niego zaawansowanego chloniaka, ale byl na leczeniu, do konca wierzylismy ze uda sie mu jeszcze troche pozyc, choc rokowania nie byly dobre, bo byl za slabiutki na chemie... ale wierzylismy i walczylismy.
Niestety po kilku dniach od tej dramatycznej diagnozy on sie poddal, nie dal rady

Nasz drugi kot fizycznie ma sie dobrze, psychicznie gorzej :/

Z krztuscem nie mam pojecia, to jest chyba szczepionka martwa (tzn ze nie ma w niej zywych wirusow tylko jeet samo dna zebrane z powierzchni blony komorkowej), o ile mnie pamiec nie myli, wiec teoretycznie przeciwskazan do szczepienia w ciazy nie powinno byc...

Teoretycznie, bo jak sie okazalo z rok temu ze musze byc zaszczepiona na tezec to byl rabwn wilki w przychodni czy wby na pewno nie jestem w ciazy i ze mam odlozyc starania, mimo ze tezec tez jest szczepionka martwa.

Takze nie wiem. Pewnie szczepia tylko w skrajnych przypadkach...

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2014-07-17 o 15:50
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:07   #1131
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Ma któraś może materac z Jysk albo Janpol i może polecić abo odradzić?
Chcemy właśnie kupić i kurdee nie wiem.
W wynajmowanym mieszkaniu mieliśmy materac janpol. Spalismy na nim 5 lat (a nie był nowy jak sie wprowadzalismy) i nic się z nim nie działo a komfort snu był super. Niestety nie wiem dokładnie jaki to był typ czy też model. Polecam z czystym sercem. Wcześniej mieliśmy w innym mieszkaniu z jysk z tych tańszych i był słabszy. No ale to też kwestia dobrania dobrze twardości. Trzeba polezec sobie w sklepie

Silesiana wspolczuje straty pupila.

Aleaa żal mi Ciebie bo nie masz dziewczyno łatwo. Myślę, ze powinnas się jak najbardziej zdystansować od mamy choćby psychicznie. Im mniej bedziesz przejmować się jej słowami tym lepiej dla Ciebie i dziecka. Trzymam mocno kciuki za jak najszybsze usamodzielnienie się. Może faktycznie tz powinien pomyśleć o pracy na cały etat a szkołę kończyć zaocznie.

Ja korzystając, ze byłam na badaniach obok galerii to polazilam sobie po sklepach, byłam na lodach, wypilam kawke nabylam sobie bluzkę w zarze i to rozmiar s więc jeszcze nie taki grubas ze mnie a przynajmniej tak się pocieszam bo oczywiście to szeroki fason. Małej kupiłam 3-pak body w smyku, 2- pak body w cubusie, do tego sweterek i polspiochy. Sobie na wyprzedaży wiele nie kupię teraz to choć córkę ubiore

Tyle o rybacy piszecie, ze aż po śledzie na kolację poszłam.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Co do macierzyńskiego to ja biorę od razu rok. Umowa mi się kończy w maju więc wolę rok macierzyńskiego niż brak kasy z zus i brak pensji. A po roku jeśli znajdę pracę to pewnie jakiś klub malucha bo do żłobka się dostać to nie ma szans, rodziny tu nie mamy a opiekunka w warszawie to kosmiczne pieniądze bierze.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:15   #1132
daariaaa002
Rozeznanie

justyna1984 w smykolandzie jak patrzyliśmy samo łóżeczko kosztowało z szufladą 320 zł do tego jeszcze materac... wiec chyba cenowo nie tak zle były łóżeczka też takie po 199 zł już ale to takie z wyprzedaży i jak to mówią 'proste' były ale w takie łóżeczko wchodził materac + kołderka )

My mamy chow chow'a wiec w takie dni jak te to biedny się gotuje
Stary 2014-07-17, 18:20   #1133
ela_86
Wtajemniczenie

heloł

dziś moje dziecko kończy 3 lata..... 3 lata temu właśnie wyszedł ze mnie

wow.... ale czas leci....

Kiara co z Tobą? dawno nie pisałaś...

Aleaa dziwne mam odczucia.... leżysz w szpitalu, szyjka króciutka, będą Cię trzymać, a Ty już myślisz co zrobisz jak tylko wyjdziesz ze szpitala? może czas pomyśleć o dziecku a nie o tym co Ty będziesz robiła.... jeśli Ci zależy na dziecku to powinnaś nareszcie się opamiętać i zacząć myśleć o nim. Bo co chwila piszesz, że coś się dzieje, że boli, że krwawienie, różne historie, a zraz potem, że tu byłaś, to robiłaś.... to ja się nie dziwię, że co chwila coś się przytrafia... OK nie planowaliście go, ale jest i teraz to ono powinno być najważniejsze, ważniejsze od Was.
co do sytuacji z mamą, nie zazdroszczę i przykro mi.... ale na Twoim miejscu szukałabym innych rozwiązań.... chociaż wiem, że może być ciężko, ale może akurat Wam się poszczęści
tyle, więcej się nie wtrącam....

co do ryb, ja nie przepadam, ale myślę, że po prostu nie potrafię ich przyrządzić... ale tyle pisałyście, że mam mega ochotę....

ja po kilku dniach u rodziców, mało pisałam, bo jak wszystkie chyba nienawidzę pisać z telefonu... grrrr....

współczuję śmierci kotka
Stary 2014-07-17, 18:30   #1134
Kasia427
Wtajemniczenie

Ela to Wszystkiego Najlepszego dla synka!!! Zdrówka i szczęśliwego dzieciństwa!

Ja nie potrafię ryb przyrządzać, jedynie dorsza no bo czesto maz przynosi jak zlowi na kutrze.. jeszcze łososia uwielbiam, piekę w piekarniku...
Stary 2014-07-17, 18:46   #1135
ela_86
Wtajemniczenie

Dzięki Kasiu

kurcze... morze coraz bliżej i potem jeszcze tydzień u teściów, więc wyjeżdżamy na całe 2 tygodnie.... chyba na tak długo to nie wyjeżdżaliśmy jeszcze matko..... ile pakowania...... niemal cały majątek trzeba wziąć

coś mi się z kompem stało.... pendrivy czyta, a jak po kablu podłączam telefon czy aparat to nie widzi...... co jest

a jutro lecę odebrać paczkę ze Smyka

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2014-07-17 o 18:49
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 19:10   #1136
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Bylismy z malzem w salonie lazieniek projekt zamowic, potem w banku o kredyt ale musimy czekac narazie ......
wstapilam do jednego komisu i akurat byl tam wozek camarelo carera w wersji spacerowej i bardzo obszerna ta spacerowka, nawet fajna

Ela sto lat dla synka

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 20:00   #1137
magdula87
Rozeznanie

Ela wszystkiego najlepszego dla synka
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-17, 20:36   #1138
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Ela sto lat dla synka
Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Ela wszystkiego najlepszego dla synka
dzięki

ale tu ciiiiisza.......
Stary 2014-07-17, 20:48   #1139
Rosalie01
Raczkowanie

Ela sto lat dla synka
czekoladka trzymam kciuki za kredyt
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 21:16   #1140
manieczka1
Zakorzenienie

A ja tam uwielbiam pisać z telefonu i generalnie to nie pamiętam kiedy siedziałam przy kompie

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości