|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW
r
|
|
|
|
#2222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oni tylko ciąć umieją, a i to nie zawsze.
|
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2225 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
nie stosuje wcierek, odżywki dalej od skóry głowy. Najgorsze jest to, że nie wypadały mi w ogóle i zaczęło się to z dnia na dzień! a teraz przy każdym myciu, każdym czesaniu jestem uboższa o kilkadziesiąt włosów nie zmieniłam nic i nie bardzo wiem co może być przyczyną, no chyba, że ten stres. Ale kto by się nie stresował jakby mu włosy wychodziły garściami
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja nie jestem na diecie 1100 kcal, jem więcej. Pytam czysto teoretycznie, bo trzy różne kalkulatory kazały mi tyle jeść, więc jestem w szoku.
|
|
#2227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chciałabym komuś wysłać większą próbkę diety w PDF aby ocenił i pomógł mi ją ogarnąć
|
|
|
|
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
cześć
![]() R na dziś I - 2 kromki chleba słonecznikowego, jedna z twarogiem i miodem, druga z serem zółtym, wędliną długo dojrzewającą i ogórkiem II - placuszki z ziemnaków i cukinii z dipem jogurtowo-majerankowym III - barszcz ukraiński, kotlet z piersi kurczaka, buraczki na ciepło prawdopodobnie tutaj siłownia, ale jeszcze na 100% nie wiem IV - jajecznica z 2 jajek z koperkiem, papryka + kromka chleba jeśli będzie trening siłowy
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2014-07-24 o 12:33 |
|
|
|
#2229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Laski odnosnie wypadania to Revalid, zawiera aminokwasy siarkowe a w tym rowniez zelazo i cynk, jest zdecydowanie najlepszy
|
|
|
|
#2232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na przyszły tydzień umówiłam się do dermatologa na wszelki wypadek babcia mi dziś poleciła jeść codziennie dużo galaretki a szwagier pić red bule, bo mają sporą dawkę tauryny i poprawiają mikrokrążenie i transport mikroelementów do cebulek
|
|
#2233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ponadto warto pamiętać, e siemię lniane nie jest efektywnym źródłem omega 3, gdyż zawiera kwasy tłuszczowe typu ALA (o-linoleowy), a zamiana go w znany dla organizmu i przyswajalny DHA/EPA jest problematyczne i nieefektowne Ponadto jak problem jest z włosami to może warto zastosować maseczki np. właśnie z siemienia lnianego no i najważniejsze dla Ciebie Dezzet stres, bardzo osłabia włosy
|
|
|
|
|
#2234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2235 |
|
Konto usunięte
|
fusiacola, może spróbuj dodatkowo z odżywkami Jantar.
a siemię pijam ale nie na włosy tlyko na inny problem ale zauważyłam, że włosom też pomaga, są delikatne w dotyku
Edytowane przez 201606210914 Czas edycji: 2014-07-24 o 10:17 |
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale są skuteczne naprawde, ja systematycznie co roku robię kurację 3 miesieczną Revalidem |
|
|
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
mi bardzo pomógł olejek hinduski sesa....ale naprawdę jest warty zachodu.. tylko upierdliwy....bo musisz robic przedziałek po przedziałku i wcierać opuszczkami palców w skórę głowy, na włosy go się nie nakłada. pachnie dość mocno, ale mi bardzo pomógl, poprawia napewno ukrwienie skóy głowy, ma w sobie kilkanascie wyciągów naturalnych. dodatkowo włosy błyszcza oprócz tego, że się zagęszczają. fusiacola chyba niedlugo masz weseliszko, więc myślę ze mogłabys powcierać jako intensywną kurację
ja idę z tym spać, a rano myję głowę. najwygodniej nalac sobie około łyżkę półtora do miseczki i z niej nakłądać opuszkami
|
|
#2238 | |
|
Zadomowienie
|
Szybkie pytanie: widziałam w sklepie różne rodzaje siemienia. Całe, mielone, jakiś proszek, wersje otluszczona. ... kompletnie nie wiedziałam które kupić
tak aby do sypać to chyba lepiej kupić mielone ziarna lnu?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
u mnie to na pewno stres.A czy zbyt duża ilość mięsa w diecie tez może wpływać na to? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
co do wpływu siemienia lnianego na włosy - nigdy nie próbowałam kuracji "doustnej", chociaż słyszałam wiele dobrego
czasem tylko dodaję siemię do owsianki. Z całego serca polecam jednak stosowanie żelu z siemienia lnianego jako maseczki na włosy (nakładam od skóry, aż po końcówki, razem odżywką i kilkoma kroplami oleju migdałowego, trzymam pod folią i ręcznikiem ok. 40 min) - niesamowicie odżywia, zauważyłam, że włosy są w dużo lepszej kondycji po regularnym stosowaniu. moje utrzymanie: śniadanie: owsianka na mleku z 4 łyżek płatków, z półtłustym twarogiem, łyżką miodu, nerkowcami, śliwkami i startą kostką ciemnej czekolady II śniadanie: zapiekana bułka razowa z grillowaną cukinią, mozzarellą, pomidorem i bazylią. gruszka 40 min stepera, 30 min ćwiczeń z obciążeniem 2*5 kg Obiad: filet z łososia z folii, ciemny ryż, szpinak z masłem, czosnkiem i łyżką jogurtu greckiego, surówka z marchewki i jabłka podwieczorek: kawa mrożona z kulką lodów czekoladowych, duża garść pistacji i migdałów, miseczka pokrojonego arbuza kolacja: jajecznica na maśle z kurkami, cebulką i szczypiorkiem, kromka razowca ze słonecznikiem z serem żółtym, pomidorem i sałatą |
|
|
|
#2240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2014-07-24 o 15:29 |
||
|
|
|
#2241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poszukam tego olejku, może akurat coś pomoże ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
tylko wtedy jakby zaczynam od początku...
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
Ervisha ja mam masę maleńkich baby hair, włosy przez to mocno podnoszą się mi u nasady.
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziennie była się 6 tabletek (3 razy dziennie po 2) w opakowaniu jest 200 tabletek a mama płaciła ok 14zł Pani w aptece mówiła ze to bardzo dobre drożdże i też działają korzystnie na cerę
|
|
#2245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pisz na pw jak coś
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2247 | |
|
Wtajemniczenie
|
o super
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
śmiesznie w sumie to wygląda
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2249 |
|
Wtajemniczenie
|
od zawsze to ja miałam raczej rzadkie włosy, te najdłuższe nowe włoski teraz mają ok 3 cm, może trochę więcej więc myślę, że zaczęły wychodzić ok 3 miesiące temu
być może to przez belissę lub skrzyp, które brałam od dłuższego czasu, cieszyłam się, że będę mieć gęste, ale niestety te nowe też wypadają dzięki za pw
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

Myślałam, ze to prawda bo sama u siebie zauwazyłam że jak podetnę co jakiś czas końcówki to tak się nie sypią 

). I radzili, żeby odjąć 700 kcal. Czy 1100 kcal to faktycznie normalna dieta czy już przesada?
nie stosuje wcierek, odżywki dalej od skóry głowy. Najgorsze jest to, że nie wypadały mi w ogóle i zaczęło się to z dnia na dzień! a teraz przy każdym myciu, każdym czesaniu jestem uboższa o kilkadziesiąt włosów

Na przyszły tydzień umówiłam się do dermatologa na wszelki wypadek