![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z teściową..
Dziękuję Wszystkim za każdą radę i każdą krytykę! Piszę tutaj ponieważ otrzymałam rady i wiem już co z tym zrobić- i co już zrobiłam. Treść pierwszego posta znajduję się poniżej jeżeli ktoś chce wiedzieć o co chodziło (post cytowany przez madanna). Już nie będę brała pod uwagę nowych wypowiedzi ponieważ sytuacja uległa zmianie. Pozdrawiam
![]() Edytowane przez misiak90 Czas edycji: 2014-08-13 o 23:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z teściową..
Cytat:
No to nie wyrzucajcie pieniędzy (nigdy w ten sposób nie widziałam mieszkania oddzielnego) i znoście, co musicie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Po co chcieliscie zamieszkc z tesciami. Sama jestes sobie winna i nic cie nie tlumaczy. Brnas w ta absurdalna sytuacje dalej idalej. Tesciowa sie nie zmieni a jak beda dzieci to bedzie tylko i wylacznie gorzej. Jak mas faceta z takim podejsciem i taka tesciowa to nie wiem jak dlugo to malzenstwo wytrzyma. Dla mnie bez sensu i ja bym sie wyprowadzala. W ogole wtf...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
On ciągle powtarza, że kilka lat coś odłożymy i się wyniesiemy. Znajomi mówią, że dramatyzuje bo przecież ona jest taka miła i wygląda na fajną kobietę... Żal mi, że tyle pracy i siły włożyłam w urządzenie tego wszystkiego... Teściowa jest sama bo mąż jej zmarł i gada, że sama nie utrzyma domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ta jasne odlozycie. Pracujesz? Bardziej wierze ze wiekszosc zarobionych przez niego pieniedzy wsadzicie w remont domu tesciowej niz w to ze kupicie mieszkanie za gotowke gdzies indziej. To niech se gada. Gdyby nie byla taka to by ludzie od niej nie uciekali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Coś odkładamy nie jakieś kolosalne sumy ale zawsze jest. Oboje pracujemy, ja mam jeszcze urlop on dziś pracy. Jej drugi syn nie ma z nią dobrego kontaktu. Woli z nami siedzieć niż z nią. Wczoraj znów rozmawiałam z Tż na temat wyprowadzki... chyba postawię na swoim bo nie wytrzymam z tą kobietą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
No innego wyjscia nie ma jesli chcesz jeszcze ulozyc sobie normalne zycie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wsparcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
- używasz stereotypu, bo gdybyś z mamusią swoją i mężem zamieszkała, byłby cud małżeński? W rodzinie męża jego kuzynka wpadła na pomysł zamieszkania u swojej mamuni i po 2 czy 3 latach byli już po rozwodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Wtedy może mieć przechlapane mąż jak zamieszka ze swoją teściową... doszłam do wnisku, że najlepiej jest gdy małżeństwo mieszka samo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Jeszcze nie słyszałam historii, gdzie wspólne mieszkanie z rodzicami/teściami nie wyszłoby w końcu wszystkim bokiem... Prędzej czy później są konflikty i wcale złej woli do tego nie potrzeba. Każdy ma swoje przyzwyczajenia, potrzebę niezależności albo właśnie przeciwnie - wtrącania się do spraw innych. Takie rzeczy najlepiej przemyśleć przed wspólnym zamieszkaniem, bo potem przy wyprowadzce z kwasu robi się jeszcze większy kwas.
Przez kilka lat możecie zdążyć obrzydnąć sobie tak, że z Waszych relacji nie będzie co zbierać.
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jakim trzeba byc masochista zeby mieszkac z rodzicami po wzieciu slubu???
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daliście plamę na samym początku, włożyliście kasę i czas w remont jej domu. Bo to jej dom, prawda? Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ale mimo wszystko nie pojmuję jednego, dlaczego takie rzeczy nie zostały ustalone PRZED ślubem? Kurczę, który to już wpis na ten temat? I to tylko w ostatnim czasie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Fleur_D
Sprawa wygląda tak,że dom jest na trzy osoby: teściową, brata tż i tż. Wiadomo matka ma większe udziały (prawnie tak zawsze jest jeśli nie było testamentu). Rozmawialiśmy z nią przed ślubem mówiła, że nie będzie się wtrącać, że ma swoje życie rozumie, że i my mamy swoje... no widać nie rozumie skoro się wtrąca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Sprobowaliscie tego ukladu i jak widac nie da rady. Wyprowadzic sie jak najszybciej
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Pozostaje Wam tylko spróbować się gdzieś wynieść. A mama jak sama domu nie utrzyma niech go sprzeda i kupi sobie jakieś fajnie mieszkanko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
To nic nie zmienia, że "oddała pomieszczenia" i, że je sobie wyremontowałaś. Z punktu widzenia teściowej, ona jest u siebie, jest gospodynią, a Wy mieszkacie u niej w domu. Nigdy tam nie będziecie "u siebie", nieważne, ile włożycie w remont.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
to, że ona wam użyczyła mieszkania, to nic nie znaczy. Dom jest jej własnością i będzie Wam włazić w życie.
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jak najszybciej się stamtąd wyprowadzić to jedyne sensowe wyjście
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoretycznie nie wyglądało to tak źle. Tż jest współwłaścicielem, a teściowa obiecywała się nie wtrącać. Szkoda, że w praktyce często wychodzi inaczej. Muszę przyznać, że trafił ci się wyjątkowy egzemplarz- wtrącanie się od samego początku i wybitna wredność (te gadki o pomieszaniu ról), nie jest często spotykana, zazwyczaj przychodzi po czasie. O ile przychodzi ![]() Tak jak piszą dziewczyny, wiele nie da się zrobić. Można ignorować, ale taka ignorancja tylko ją nakręci, a poza tym zatruje wam życie. Lepiej pomyśleć o innym lokum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
wańka wstańka
|
Moim daniem jedynym wyjściem jest wyprowadzka.
Poza tym przydałaby się zmiana nastawienia z Twojej strony. Rozumiem, że chciałabyś, by teściowa szanowała waszą prywatnoć i Wasze zasady, ale tym jak oczekiwałaś od niej przeprosin mnie rozbawiłaś.
![]() |
#23 |
.
|
zanim odłożycie kasę to przy takiej teściowej prędzej weźmiecie rozwód.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
![]() Ja bym uciekała jak najprędzej, bo baba zrujnuje wam małżeństwo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
.
|
Cytat:
ręce opadają. a co miała powiedzieć? jak już na początku były fochy to trzeba było nie robić do konca tego remontu tylko czegoś szukać.
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Owszem, że główna wina leży po stronie pary, która decyduje się na mieszkanie z rodzicami. Bo przecież oboje musieli wiedzieć jaka jest mamusia, a mimo to radośnie remontowali pomieszczenia, w domu w którym ona również mieszka. Jak dla mnie to niepojęte, widzieć, że baba wkurza nas od początku, ale dalej się pchać we wspólne mieszkanie, bo przecież obiecała się nie wtrącać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
nyan nyan ^^
|
To ona jest u siebie, a nie Ty. Lepiej się wyprowadźcie, gdyż u niej nigdy nie zasmakujecie prywatności i swobody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Rozwiazanie doraźne - niech twój tz porozmawia z matka i wytłumaczy ze jesteście młodym małżeństwem i potrzebujecie prywatności, chcecie sie soba nacieszyc, nie chcecie zyc na kupie. Moze coś do niej trafi a jak sie obrazi to przynajmniej na jakiś czas będziecie mieć spokoj. Sytuacja jest tym bardziej kiepska ze teściowa nie ma męża i zbyt wiele towarzystwa poza wami dlatego za wami lazi. Nie radzilabym wiecej inwestować w remont tego domu bo chyba nie wytrzymacie tam długo. Odkladajcie ile sie da i rozglądajcie sie za czymś innym. Jeszcze dodam ze u mnie problem był podobny i musiałam postawić ultimatum inaczej nie bylibyśmy razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.