Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-13, 11:17   #1411
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
przy wypadku tez roznica kolosalna

prawda. niestety też cena jest kolosalna jak na polskie warunki, wiele osób nie stać na rwf ,choćby nawet chcieli.
nie wiem czy pozwoliłabym sobie na taki gdyby nie rodzice...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 11:28   #1412
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
moja to przytulak na całego. nawet jak sie na podłodze bawi to co jakiś czas do mnie przyraczkowuje, łapie za szyje, daje buziaka (przystawia otwartą paszczkę do policzka mojego) i idzie dalej sie bawic. no uwielbia się przytualc. Chyba ma to po mnie bo ja tez taka byłam i dalej jestem Ale na rękach też nie uśnie (choć w samolocie usnęła).

miłego buszowania po sklepach
chcialabym tak moja do mnie tez co chwile przyraczkowuje ale żeby mnie dotknąc rączką a o przytulaniu i buziakach moge pomarzyc
Cytat:
a jak jedzie tylem to nie widzidzi nic ? w wiekszym foteliku widzi i boki i przez tylnia szybe i tak, dziecku jest obojetne przykladem jest moja Blanka ktora od niecalego roku do 3,5 roku jezdzila przodem i bez zadnego ale zaczela jezdzic tylem i wg niej jest lepiej no ale moze mam inne dziecko
moja tez jezdzi przodem i jazda jest o wiele spokojniejsza i dzieki temu bezpieczniejsza bo nie ma tyle nerwów.
A wczesniej byl jej płacz i moje i tż nerwy a do tego ciągle zabawianie jej co sprawialo ze mialam ZAWSZE mdłosci i czasami wymiotowalam przy dalszych trasach

edit: chcialam jeszcze dodac ze Julka jak sie rozkreci to nie jest placz tylko histeryczny krzyk

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Samba tez idą z M spać. W nocy co chwila się budziła. Rano znów gorączka. Byliśmy u lekarza. zapalenie gardła

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
o kurcze zdrowka !

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2014-08-13 o 11:27
czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 11:33   #1413
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mozliwe,że będzziemy mieć ten sam. jak czarny to tylko we wzorki

a on jest montowany tylko pasami i bez isofixa?co mówił o nim pan osiem gwiazdek?

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Bajka, jesteś niemiła. Tak się składa, że byłam na kilku warsztatach ze specjalistami, trochę książek na ten temat czytałam i sroce spod ogona nie wypadłam. Nawet tu na forum pisałam, że chciałabym trzymać Julka w foteliku tyłem do jazdy najdłużej jak się da. Więc skoro postanowiłam jak postanowiłam, to bynajmniej nie wynika to z faktu, że jestem durna i nieuświadomiona.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Motyl, a powiedziałabyś, że ja jestem ciepła czy zimna ?
nie kojarzę jaki masz kolor oczu, ale karnację masz cieplejszą i jak dla mnie zimna to na pewno nie jesteś hehe

a poza tym dziwne pytanie, bo w czechach na homo mówi się tiepli (ciepli)

ja to w ogóle muszę się przyznać,że do ślubnego looku przefarbowałam włosy. najpierw miałam duzo jaśniejsze i do tego kupiłam włosy do przedłuzania (te naturalne)- nigdy nie miałam długich włosów, a taką miałam wizję do tej kiecki i welonu. a potem mi się ubzdurało,ze lepiej będzie z ciemniejszymi i zafarbowałam tez te do przedłużaania moich własnych w zyciu bym tak nie zapuściła, tym bardziej,ze mam cienkie i bidne

o ,tu moja smietanka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011_08_27_135215 (1).jpg (105,3 KB, 69 załadowań)

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-08-13 o 11:37
Stary 2014-08-13, 11:39   #1414
butterfly20
Zakorzenienie

aa tak w ogóle to pozazdrościłam Kaśce fryzjera i poszłam wczoraj pomimo,ze moja jest na urlopie-obcinała mnie jej koleżanka. i chciałam sporo skrócić, zz tyłu obcięła mnie tak krotko jak chciałam, ale z przodu miało być sporo dłużej, aa ona mi zza dużo ściachała i nie podoba mi się
no i chciałabym leciutko rozjaśnić, ale się boję, bo mam teraz mega delikatne włosy i od farby się zkiepszczą

Stary 2014-08-13, 11:40   #1415
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie jazda przodem w foteliku zrobiła gigantyczną różnicę. Mały patrzy do przodu na trasę, widzi, że są tam rodzice, możemy z nim normalnie gadać, podać zabawkę.
No sorry, ale takiemu kumatemu dziecku już robi czy widzi wyłącznie oparcie od fotela czy okno, samochody, rodziców itd
Moja jeździ tyłem do kierunku jazdy. Mąż zawsze prowadzi a ja jestem zawsze z tyłu z małą. Nie jest ograniczona pod względem widoczności, bo widzi mnie (bawimy się, coś jej podam, przykryje), widzi nie tylko siedzenie na przeciwko, ale i obraz z okna po lewej i po prawej stronie również z tylnej szyby.
Stary 2014-08-13, 11:45   #1416
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Teraz mam rozkminę, co z nim po powrocie do pracy zrobić, a niestety już co raz bliżej... No i auto dalej nie kupione, ale Bartek powiedział, że już TRZEBA - głowę ma Jaśko na równi z fotelikiem, a jak zmiana fotela, to i bryki

A w ogóle jak ogarnę aparaty, to Wam trochę zdjęć wrzucę

Mówiłam już że się stęskniłam?
My będziemy mieli opiekę nad Amelką, kiedy ja wrócę do pracy. A tak mi się nie chce....

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

Ja jestem zimna jak lod, obojetna jak glaz
Ja mam zawsze zimne stopy .
Stary 2014-08-13, 11:45   #1417
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
mozliwe,że będzziemy mieć ten sam. jak czarny to tylko we wzorki

a on jest montowany tylko pasami i bez isofixa?co mówił o nim pan osiem gwiazdek?

nie kojarzę jaki masz kolor oczu, ale karnację masz cieplejszą i jak dla mnie zimna to na pewno nie jesteś hehe

a poza tym dziwne pytanie, bo w czechach na homo mówi się tiepli (ciepli)

ja to w ogóle muszę się przyznać,że do ślubnego looku przefarbowałam włosy. najpierw miałam duzo jaśniejsze i do tego kupiłam włosy do przedłuzania (te naturalne)- nigdy nie miałam długich włosów, a taką miałam wizję do tej kiecki i welonu. a potem mi się ubzdurało,ze lepiej będzie z ciemniejszymi i zafarbowałam tez te do przedłużaania moich własnych w zyciu bym tak nie zapuściła, tym bardziej,ze mam cienkie i bidne

o ,tu moja smietanka
cudne zdjecie wygladalas zjawiskowo

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 11:47   #1418
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakich firm polecacie bidony ze slomka? Zaraz jade na zakupy i chce sie zaopatrzyc, moze Julek zalapie
Ja mam z canpola, ale myślę, że obojętnie jaki kupisz będzie dobry
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Biedny FIlipek. Co mu? Zęby czy coś go bierze?
Nie wiem. Przedtem miał 39,6 stopni. Po godzinie 38,6. W nocy jak obniżyła sięgorączka to znów wzrosła do 39. Na 15.00 zapisałam go do doktora (jeszcze jak na złość naszej doktorki nie ma, jest na urlopie, i ide do innej).
Patrzyłam do buzi, ale nic nie widzę, zębów też nie, chociaż od tygodnia ślini się.
Martwie się, żeby nie była powtórki z czerwca, gdzie gorączka trwała półtora tygodnia cały czas.
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Tak tak u Nas było to samo .trwało ze 3 miesiące ale całe szczęście minęło. Do tej pory nie wiem czym było spowodowane . nocki przez to kiepskie wiec trzymam kciuki żeby Wam szybko minęło!
Jejku, to długo. Filip ciągle wstaje, masakra, mam nadzieję, że szybko minie
Bo od niewyspania i zmęczenia jeszcze bardziej schudne.
Cytat:
a jak jedzie tylem to nie widzidzi nic ? w wiekszym foteliku widzi i boki i przez tylnia szybe i tak, dziecku jest obojetne przykladem jest moja Blanka ktora od niecalego roku do 3,5 roku jezdzila przodem i bez zadnego ale zaczela jezdzic tylem i wg niej jest lepiej no ale moze mam inne dziecko
Mam pytanie takie: taki fotelik tyłem do kierunku jazdy nadaje się do wszystkich samochodów, czy do raczej większych? Ja mam corse
Cytat:
dokładnie,śnieżnobiałe są dla pań o zimnym typie urody, a większość polek to jednak wiosna-lato. też miałam śmietankową biel
rybka nie na moje biodra, księzniczki nie w mym guście, więc miałam klasyczną A
A ja myślę, że większość polek ma zimny typ urody
Cytat:
Samba tez idą z M spać. W nocy co chwila się budziła. Rano znów gorączka. Byliśmy u lekarza. zapalenie gardła

Zdrówka.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 11:52   #1419
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka, jesteś niemiła. Tak się składa, że byłam na kilku warsztatach ze specjalistami, trochę książek na ten temat czytałam i sroce spod ogona nie wypadłam. Nawet tu na forum pisałam, że chciałabym trzymać Julka w foteliku tyłem do jazdy najdłużej jak się da. Więc skoro postanowiłam jak postanowiłam, to bynajmniej nie wynika to z faktu, że jestem durna i nieuświadomiona.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Motyl, a powiedziałabyś, że ja jestem ciepła czy zimna ?
a czy ja cos takiego napisalam? poprostu napisalam ze przy wypadku roznica jest kolosalna i tyle, nie sadze abym byla niemila ale wczesniej juz pisalam ze to moje zdanie i nie kaze ci sie z nim zgadzac

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Boja, sa rozne foteliki tylem do kierunku jazdy wiec podejrzewam ze cos by sie do corsy znalazlo napewno. moja kolezanka ostatnio do golfa III kupowala britax max way on jest mniejszy od axkida i praktycznie do kazdego samochodu. a jesli byla bys zainteresowana axkidem, to na ich oficjalnej stronie zaleznie od modelu sa chyba z tego co pamietam listy modeli do ktorych pasuja ich foteliki. mozesz tez napisac maila do goscia z osiemgwiazdek
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 11:52   #1420
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

o ,tu moja smietanka
Wyglądałaś pięknie . Może ja zaraz znajde swoje zdjęcie.
Stary 2014-08-13, 11:55   #1421
pszczoua
Zakorzenienie

No i bidonu nie dostałam bo Julcio zasnął i już nie chciałam go targać po innych sklepach, a w tym co byłam same różowe. Ale zaryzykowałam i kupilam pieluchy Fitti w Biedronce. Beznadzieja, nie polecam. Będę wyczekiwac końca opakowania Jeszcze tylko pozostało przetestować Rossmannowe. Z Lidlowych niestety zrezygnowaliśmy bo mimo, że świetne zaczęły obcierać podbrzusze Julka. Pewnie dlatego że pełza i w tym miejscu akurat materiał nie jest aż tak delikatny...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 11:57   #1422
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
No i bidonu nie dostałam bo Julcio zasnął i już nie chciałam go targać po innych sklepach, a w tym co byłam same różowe. Ale zaryzykowałam i kupilam pieluchy Fitti w Biedronce. Beznadzieja, nie polecam. Będę wyczekiwac końca opakowania Jeszcze tylko pozostało przetestować Rossmannowe. Z Lidlowych niestety zrezygnowaliśmy bo mimo, że świetne zaczęły obcierać podbrzusze Julka. Pewnie dlatego że pełza i w tym miejscu akurat materiał nie jest aż tak delikatny...
ja wczoraj kupilam w rosku baby dream te jakies najnowsze z tym dry lock i sa super cieniutenkie i chlonne tylko cenowo nie wypadaja jakos rewelacyjnie niestety. bo sa w maluch opakowaniach i chyba w okolicach 21 zl, ale jakas promo jest i zaplacilam 17 zl z hakiem za 29 szt chyba.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-08-13, 11:58   #1423
your Angel
czyli Endżi

Motylku, to doczepy były?! Nie skapnęłabym się Na doczepach loki lepiej się trzymają niż na własnych włosach więc super. Ja mam ochotę na loki, ale ryzyko jest za duże
Ten welon jest cudowny!

Oczy mam ciemnozielone.

Bajka, bo zabrzmiało jakbyś mnie niesympatycznie uświadamiała a prawda jest taka, że nie mogłam zdecydować inaczej (zarówno w kwestii fotelika jak i butelki). Dla mnie to koniec tematu, bo nienawidzę się tłumaczyć i właśnie tego unikam na tym forum.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-08-13 o 11:59
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 11:58   #1424
kaska87
Zakorzenienie

Do mnie to, mlode widzi rodzicow nie przemawia... w koncu mozna usiasc z nim z tylu ja zawsze siedze z tylu z Mikim wiec mnie widzi, kazdy robi jak uwaza mnie malo interesuje niech nawet na taborecie wozi

Motyl pan 8* powiedział ze nie ma sensu tych 3stow wiecej placic bo ten kidzon jest bardzo dobry wprost zapytalam ktory poleca i wskazal kidzona

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 12:01   #1425
your Angel
czyli Endżi

O, tutaj co się nawyrabiało z moimi lokami układanymi przez fryzjerkę

Czas edycji: 2014-08-13 o 15:09
Stary 2014-08-13, 12:03   #1426
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie to, mlode widzi rodzicow nie przemawia... w koncu mozna usiasc z nim z tylu ja zawsze siedze z tylu z Mikim wiec mnie widzi, kazdy robi jak uwaza mnie malo interesuje niech nawet na taborecie wozi

Ja widziałam jak dziecko było przeworzone w gondoli ale jak oni je pasami obwiązali to już wyższa technika.
Stary 2014-08-13, 12:09   #1427
your Angel
czyli Endżi

Kaśka ok, tylko weź proszę poprawkę na to, że dzieci są naprawdę bardzo różne. Jak Julo siedział w tym przeklętym foteliku i miał mnie na siedzeniu obok, to poziom rozpaczy wzmagał się jeszcze bardziej. Bo wiele aspektów mu nie pasowało a jak byłam blisko, to skarżył się dobitniej. Płakał okrutnie, robił wszystko żeby się wydostać, nie dało się przejechać choćby 15 km do mojej mamy.

Czas edycji: 2014-08-13 o 12:10
Stary 2014-08-13, 12:10   #1428
kaska87
Zakorzenienie

Endzi mialam Ci pisać że swietnie sie malujesz ogladalam foty na fb i caliek inaczej wygladasz w makeupie i bez-chodzilas na jakis kurs czy cos? Jakich kosmetykow do makijazu uzywasz

Endzi spoko nie tlumacz sie Twoje dziecko i Ty decydujesz

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-08-13 o 12:12
Stary 2014-08-13, 12:10   #1429
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja widziałam jak dziecko było przeworzone w gondoli ale jak oni je pasami obwiązali to już wyższa technika.
wczoraj bylam swiadkiem takiego zdarzenia dziewczyna szla z wozkiem do samochodu, wsadzila gondole niczym jej nie przypinajac, dziecko w gondoli rowniez luzem, bo ni cholery nie przystosowana do jazdy w samochodzie, stelaz do baganizka i pojechala. no coz, kazdego wybor, ale noz sie w kieszeni otwiera.
Mel B 14/14 ✓

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 12:15   #1430
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, ale Blanka to już duża dziewczynka i ogólnie pewnie lepiej znosi jazdę samochodem bo już rozumie wszystko, bo potrafi się czymś zająć...
Hania jeździła z tyłu beze mnie, niewiele więc widziała za to nas słyszała itd. wkurzała się strasznie, do tego pozycja w nosidełku taka półleżąca, zza okna nie widziała nic nie wiem co prawda, jak by było w foteliku rwf montowanym tyłem, czy byłoby lepiej nie, bo nie sprawdzałam. ale to na pewno nie jest tak, że póki dziecku nie pokażesz jazdy przodem to szczęśliwie będzie bez marudzenia jeździć tyłem do kierunku jazdy....

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
nie zawsze można....

żeby nie było, nie krytykuje rwf bo nie mam ku temu żadnych podstaw. ale rozumiem rodziców, którzy zmieniają fotelik na montowany przodem, bo tyłem dziecko dostaje szału a na rwf nie każdego jednak stać oczywiście o ile dziecko jest już gotowe do jeżdżenia przodem

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 12:18   #1431
your Angel
czyli Endżi

Kaśka, eeej, nie ma opcji żebyś mnie widziała bez mejkapu - tego doświadczają tylko osoby, którym nic nie straszne
Sekret tkwi w tym, że ja mam bardzo delikatny, mdły typ urody. Zupełnie blada twarz, białe brwi i rzęsy. Jak "tylko" narysujesz brwi, przyciemnisz rzęsy, dodasz coś na policzki i walniesz kolor na usta, to przywrócisz mnie do świata żywych
Stary 2014-08-13, 12:20   #1432
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj bylam swiadkiem takiego zdarzenia dziewczyna szla z wozkiem do samochodu, wsadzila gondole niczym jej nie przypinajac, dziecko w gondoli rowniez luzem, bo ni cholery nie przystosowana do jazdy w samochodzie, stelaz do baganizka i pojechala. no coz, kazdego wybor, ale noz sie w kieszeni otwiera.
A słyszałaś/słyszałyście o tym wypadku co dziewczyna jechała autem z 2 miesieczną córką. Była wichura i kawałek drzewa spadł na nie i wbił się w przednią szybę miażdżąc malucha? Z tego co pamiętam dziecko jechało przodem do kierunku jazdy obok matki. Jestem ciekawa jak sytuacja by się miała, gdyby było z tyłu i tyłem do jazdy?
Stary 2014-08-13, 12:22   #1433
bajka1807
Zakorzenienie

ja sie juz nie bede w temacie fotelikow wypowiadac kazdy ma swoj rozum i robi jak uwaza zreszta nie wiem jak to jest jak dziecko drze sie w aucie bo moje byly i sa spokojne, a od zawsze jezdza same z tylu. wiec nie mam podstaw do wypowiadania sie
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-08-13, 12:28   #1434
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny czy któraś ma tzw zespół suchego oka? Mi to wykryli teraz w lipcu, jak robiłam badania okresowe do pracy. To by wyjaśniało mój ból oczu, suchość, pieczenie, a co za tym idzie ból głowy. Mam sobie kupić tzw sztuczne łzy... ale nie wiem co jest godne polecenia. Znacie się w temacie? Teraz ledwo widzę na ślipia, w pokoju musiałam zrobić sobie półmrok .
Stary 2014-08-13, 12:28   #1435
kaska87
Zakorzenienie

Endzi masz takie co na motorze siedzisz myslalam ze to bez makeupu

Stary 2014-08-13, 12:32   #1436
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś ma tzw zespół suchego oka? Mi to wykryli teraz w lipcu, jak robiłam badania okresowe do pracy. To by wyjaśniało mój ból oczu, suchość, pieczenie, a co za tym idzie ból głowy. Mam sobie kupić tzw sztuczne łzy... ale nie wiem co jest godne polecenia. Znacie się w temacie? Teraz ledwo widzę na ślipia, w pokoju musiałam zrobić sobie półmrok .
Każdemu pasują inne krople, musisz po prostu spróbować. Ja mam starazolin hydrobalance albo genteal ha (trochę droższe) ale jest dużo takich całkiem tanich typu hyaldrop, multidrop itp. Spytaj w aptece

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 12:57   #1437
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ja sie juz nie bede w temacie fotelikow wypowiadac kazdy ma swoj rozum i robi jak uwaza zreszta nie wiem jak to jest jak dziecko drze sie w aucie bo moje byly i sa spokojne, a od zawsze jezdza same z tylu. wiec nie mam podstaw do wypowiadania sie

A mój tylem do kierunku jazdy to nie dość,ze darl paszczale w niebo glosy,to wstawal w tym foteliku. Tak,tak wstawal! Raz nawet udalo mu się rozpiąć,wstac i przekręcić. Taz,ze stal w foteliku przodem do kierunku jazdy i zacieszal. Akurat oboje spaliśmy (ja i Miłosz), ale on się wcześniej obudził. Jak to zobaczyliśmy to mało na zawal nie zeszliśmy.

Ja juz pomimo fakt, ze fotelik tylem to inna liga kasowa. I na prawdę jest różnica pare stów,a ponad tysiąc złotych. A tutaj tak się szafuje tym jakby różnicy nie było. I wychodzi na to, ze jak ktoś takiego nie kupi, bo go zwyczajnie nie stać to zły rodzic, bo o bezpieczeństwo nie dba.

Kaska, przy drugim dziecku też usiądziesz z tylu?
Stary 2014-08-13, 12:59   #1438
kaska87
Zakorzenienie

Inwersja o ile będę miała drugie dziecko to pewnie tak samochód mamy duży i z tego co dzisiaj pisałam właśnie z koleżanką to wejdą 2 foteliki +osoba
a nawet jeśli się nie zmieszczę to i tak posadzę dziecko tyłem

Stary 2014-08-13, 13:03   #1439
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
A mój tylem do kierunku jazdy to nie dość,ze darl paszczale w niebo glosy,to wstawal w tym foteliku. Tak,tak wstawal! Raz nawet udalo mu się rozpiąć,wstac i przekręcić. Taz,ze stal w foteliku przodem do kierunku jazdy i zacieszal. Akurat oboje spaliśmy (ja i Miłosz), ale on się wcześniej obudził. Jak to zobaczyliśmy to mało na zawal nie zeszliśmy.

Ja juz pomimo fakt, ze fotelik tylem to inna liga kasowa. I na prawdę jest różnica pare stów,a ponad tysiąc złotych. A tutaj tak się szafuje tym jakby różnicy nie było. I wychodzi na to, ze jak ktoś takiego nie kupi, bo go zwyczajnie nie stać to zły rodzic, bo o bezpieczeństwo nie dba.

Kaska, przy drugim dziecku też usiądziesz z tylu?
o a Hania wyciagala nogi i kładła je na tym pasie poprzecznym

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 13:08   #1440
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Cytat:

zdrówka i dla Filipka od bojatoja też

Cytat:
Kaśka ok, tylko weź proszę poprawkę na to, że dzieci są naprawdę bardzo różne. Jak Julo siedział w tym przeklętym foteliku i miał mnie na siedzeniu obok, to poziom rozpaczy wzmagał się jeszcze bardziej. Bo wiele aspektów mu nie pasowało a jak byłam blisko, to skarżył się dobitniej. Płakał okrutnie, robił wszystko żeby się wydostać, nie dało się przejechać choćby 15 km do mojej mamy.
ja Cię bardzo dobrze rozumiem choć Ola nadal jeździ w cabriofixie i choć płacz czy wręcz krzyk zdarza się bardzo rzadko to jednak wtedy gdy jestem z nią z tyłu jest jeszcze gorzej natomiast jak jest tam sama i mnie nie widzi to zaraz czymś się wtedy zajmie, a gdy jestem obok to tak jak piszesz żali sie jeszcze bardziej

dobra, ja mam peugeota 206, zmieści się tam w ogóle jakiś następny fotelik?
muszę przymierzyć ten co mam po chrześniaku...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości