|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
ciekawe czy te buciory z Lidla będą dobre dla maluchów http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=19307
a body i koszulki na prawdę kiepskiej jakości? bo ładne są ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
teraz maja być 70%/30% albo 75/25. No i ciekawią mnie te buty. Niby Miłosz ma, ale są juz praktycznie na styk. A body i koszulki też ładne.
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
buuu a ja już sobie upatrzyłam w gazetce 2-pak bodów z tazem i królikiem
nie miałam nigdy bodziaków z lidla, serio się szmatki robią?
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
też mam zdanie jak gorgulek że łatwo się mówi jak się nie jest w takiej sytuacji, kaśka to akurat tak ogólnie ale na Twoim przykładzie podam, oby drugie bobo nie było przeciwieństwem Mikiego i obyś nie znalazła się w sytuacji że chcesz kupić tyłem do kierunku jazdy jednak płacze i wkurzanie się dziecka Ci to uniemożliwią
![]() to żadna zaczepka Cytat:
a powiedz, dlaczego zrobiliście badania skoro Ty nie masz tarczycy? coś na to wskazywało?nie przejmuj się może źle nie będzie w tym szpitalu zbadają i przynajmniej będziesz wiedziała co i jak i w razie w będą jakieś leki czy co.... ehh
|
|
#1475 |
|
czyli Endżi
|
Tak, Marta, miałam taki zamiar, potem pojawił się taki argument, który sprawił, że zechciałam zabrać głos jeszcze raz - zabij mnie
![]() Inwersja, ja pisałam o tych zwykłych spodenkach, nie dresikach (spodenki chłopięce były zielone i niebieskie w białe paski z nadrukiem pojedynczych helikopterów). Nie nadają się kompletnie do niczego. Bodziaki z kolei tak się rozłażą i wiszą przy dekolcie, że zawsze muszę ubrać do nich chusteczkę na szyję jak idziemy na spacer, bo by przewiało Jula do cycków Serio badziew, żałuję wydanej kasy. Te z Biedrony są OK, ale Lidlowe do niczego. Larysko, dokładnie tak samo uważam - i absolutnie nie chcę nikogo atakować ani sprawiać przykrości. No, czasem pomimo najfajniejszego i najambitniejszego planu nie da się wszystkiego przewidzieć.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-08-13 o 16:07 |
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeciwieństwem Mikiego (o ile będzie) może być byle zdrowe było i jajek nie miało ![]() co do planowania to mój jeden też gęś kopnęła- Miki za nic się nie napije samej wody nie i już
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-08-13 o 16:09 |
|
|
|
|
#1477 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Ale teraz to stópki rosną migiem i wg mnie kupować tylko rozmiar większe się nie opłaca. Cytat:
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko co z tego, skoro Miki pić wody nie chce, a odwodnić się raczej nie powinien warto mieć zasady, plany i dążyć do nich, ale dziecko to tylko dziecko, każde jest inne. choć nadal należy próbować dążyć do osiągnięcia tych swoich celów |
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Body z lidla mam choć jeszcze są za duże. Ale w dotyku kiepskie się wydają. Bardzo cienkie i takie rozciagliwe mocno.
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
w temcie fotelików resumując- kazde dziecko inne, to i potrzeby inne. u nas tfu tfu-póki co- jest ok podczas jazdy.jeszcze nie było histerii czy awantur. tfu tfu
![]() A Kaśka ma fotelik przód/ tył i jak coś jednak, to zmieni przodem do kierunku jazdy i po kłopocie. nie wiem po co cała dyskusja. ja też taki kupię, duży komfort psychiczny, a przecież dziecko ma w tym jeździć kilka lat, zawsze może mu się odmienić ![]() dziękuję. dawno i nieprawda, teraz wyglądam inaczej ![]() Cytat:
![]() panie zimy to takie typowe królewny śnieżki- bardzo jasna cera, ciemne/czarne włosy. wiosny to takie blondynki i szatynki w ciepłych tonacjach, a lato to własnie nasza endżi czyli chłodny, jasny typ urody
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka które z pieluch rossnanowych Ty ostatnio chwalilas?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej wybaczie ale mam prze okropne tyły i już nie dam rady was nadrobić...latam szykuje planuje pakuje
serio nie weim jak się zabierzemy bo jedziemy z siostra i szwagrem a my będziemy mie najwięcej rzeczy bo dla Leny to tamto siamto normalnie nie widze tego jak my się zapakujemy :Pok lece dalej ogarniać wszystko życze wam miłego długiego weekendu ;* do zobaczenia po powrocie!!
|
#1485 |
|
dryfuję słowami
|
My raz przewijaliśmy Miłka w Rossku w Manufakturze. Tam mają darmowy przewijak. I te, które tam są rzucone dla klientów nam nie pasowały. Po powrocie cała pupa mokra. Ale nie wiem, które to są.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-08-13 o 17:07 |
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
szkoda ze zadna nie pomyslala ze nie chodzi o kierunek jazdy tylko o pozycje w jakiej dziecko siedzi
w wiekszych fotelikach dziecko siedzi bardziej pionowo, a nie pollezaco, Amela tej pozycji nie lubi, jak nie spi to w niej nie wysiedzi i tyle, dlatego na zakupy nie wkladam juz raczej fotelika na stelaz tylko wsadzam ja w spacerowke. z tym ze moje dziecko spi podczas jazdy.no i jestem na 99% przekonana, ze gdyby dziecko siadlo w wiekszym foteliku tylem do kierunku jazdy nie bylo by zadnego placzu. zostaje 1% na inne ewentualnosci. no ale mialam sie juz nie wypowiadac ![]() Cytat:
dla mnie sa super, jesli chodzi o cienkosc to przebijaja pampersy. kiedys probowalam tych lidlowskich dry lock, ale one totalnie mi nie podeszly.Przebilam dzis Ameli uszy, zjedzcie mnie
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-08-13 o 17:27 |
|
|
|
|
#1488 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej
u nas dziś brzydki dzień, wiecie co fiknęłam dzisiaj w ośrodku, byłam ze starszakiem na badaniach okresowych bo do klubu sportowego nalezy i gadam z pielęgniarką i nawet nie wiem kiedy zemdlałam, boshe syn się wystraszył i w ogóle się jakoś tak głupio się czułam, ale nic nie pamiętam co jak dlaczego, dopiero jak się ocknęłam zorientowałam się co się stało. A niedawno któraś z was pisała ze zemdlała ze zmęczenia. jak sobie potłukłam plecy, dopiero teraz to do mnie dociera mój klusek śpi dużo , fakt smiejemy się z tż że odsypia pierwsze półrocze swojego zycia ![]() kurna szkoda tego Wiliamsa Tusia - sto lat where is tacherka? ktoś wie doughnut- u nas kąpiele teraz w porządku, ale pierwsze 2 miesiące to była masakra kaśka- dla Mikiego ja-ika- wow, ślubna kiecka w kolorze czerwieni, jak dla mnie za odważnie, ale jak kto lubi to czemu nie, ostatnio coraz cześciej spotykam biel połączoną z kolorem w image ślubnym boja, passion- zdrówka dla maluszków czaszka- my już mamy za sobą czasy kiedy klusek łapał się za siuśka, ale to chyba normalnie i mija, snow - dla Adasia dzielny chlopaczekpapalinka chyba ty mnie pytałaś o kask na rower mamy, jeszcze taki po starszaku, ale lepszy taki jak żaden a wczoraj ta wyprawa rowerowa to istna porażka, mały jechał w tym kasku chyba 5-10 minut a później darł się wył, histeria na całego , o my gad!!!! zdzierał sobie ten kask i koniec aż w końcu tż zdjął mu i normalnie inne dziecko do domu wrócił bez kasku, no i chyba tym sposobem za wiele sobie nie pojeździmy jak nie przyzwyczai się do niego ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
lubię takie fasony ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moje zdanie znasz na temat kolczykow glupol jestes ze jej przebilas ale coz
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1490 |
|
Zadomowienie
|
oj jakoś nie mam więcej weny na pisanie , wybaczcie ale poczytałam Was i widzę że toczy się dyskusja na temat fotelików
a i przypomniałam sobie jeszcze coś, któraś z Was pytała co można robić na mm pytała o kasze manną?, ja robię gotuję kaszę manną na wodzie taką rzadziutką studzę dosypuję mm i podaję , klusek zajada ale nigdy nie gotuję mm bo wtedy jak słusznie któraś zauważyła straciłoby ono swoje pewne właściwości |
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile jest dokladnie pozycji to ciezko stwierdzic bo naciskac przycisk i sobie ustawiasz jak ci pasi, ale wiadomo poziom odchylenia do tylu nie jest jakis rewelacyjny, ale to domena kazdych fotelikow w tym przedziale wagowym. co do kolczykow na swoja obrone napisze ze sa z plastiku medycznego wiec zadne metale ciezkie nie dostaj sie do organizmu uszy miala znieczulone, ani jednej lzy nie uronila ani nie plakala. zla tylko byla ze musiala mi siedziec na kolanach i musialam ja trzymac. a tak to nawet nie jeknela.ale to widzisz, to tak jak z fotelikami |
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz oczywiscie dostep do przycisku jest mniej przystepny w rwf.
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
bajka jak mogłaś to zrobić Amelci?
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
bajka zrob jej jeszcze makijaz
(sorry - musialam ) a tak serio to nigdy nie ogarne takiego upiekszania niemowlat, przeciez one same w sobie są przesliczne ale nie moje dziecko :P
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za info w sprawie ciuszków w lidlu
ostatnio mialam takie sztruksy z elastycznym pasem widze ze cos podobnego ma byc a u nas super siesprawdziły. Kuszą te body ale skoro odradzacie to odpuszczam...
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
a no moglam
![]() Cytat:
tu nie chodzi o upiekszanie chcialam pozniej ale w przypadku Amelki to pozniej niekoniecznie znaczylo by lepiej ![]() no ale nie zrozumiesz bo jestes matka syna ![]() ja nie wiem, czaszka ostatnio pisala ze przebila malej uszy i chyba zero odezwu bylo |
|
|
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Natala takie pampy:
http://www.rossnet.pl/produkt/Babydr...zt,116960,1666
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.

Nie wysiedzi, nie ma opcji.
nie miałam nigdy bodziaków z lidla, serio się szmatki robią? 
zbadają i przynajmniej będziesz wiedziała co i jak i w razie w będą jakieś leki czy co.... ehh 

serio nie weim jak się zabierzemy bo jedziemy z siostra i szwagrem a my będziemy mie najwięcej rzeczy
dla Mikiego
patrze ze cos rzuje....ale nie wiem co to bylo i skad to wziela bo wydarlam jej z budzi juz w strzępach