Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-13, 14:48   #1471
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

ciekawe czy te buciory z Lidla będą dobre dla maluchów http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=19307

a body i koszulki na prawdę kiepskiej jakości? bo ładne są

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Fotelik tyłem do jazdy jest dla mojego dziecka najbezpieczniejszy, bo Jula w tym foteliku w momencie potencjalnego wypadku po prostu nie będzie Nie wysiedzi, nie ma opcji.
Nie była to akcja jednorazowego płaczu tylko kilka afer, rozpaczy totalnej. Nie wyobrażam sobie prowadzić auta jakby nigdy nic, podczas gdy maluszek zanosi się okropnym płaczem. Może to jak z metodą usypiania "do wypłakania"- nauczyłby się, że nie interesują mnie jego uczucia i przestałby walczyć, ale moim zdaniem to absurd i na pewno nie jedyna dopuszczalna możliwość.
Chciałam fotelik tyłem do jazdy, ale niestety - jeśli chcę jeździć z Julem, to muszę zweryfikować swoje wizje.

Ten ostatni sort ciuszków z Lidla to była mega poracha. Spodenki kompletnie nie trzymają się pasa, spadają do kostek podczas chodzenia Obczaję sobie z bliska te dresiki, ale będę bardziej wybredna
te sprzed roku mam i mają 80% bawełna i 20% polieter, ale pewnie dlatego, że są ocieplane takim polarkiem
teraz maja być 70%/30% albo 75/25.

No i ciekawią mnie te buty. Niby Miłosz ma, ale są juz praktycznie na styk. A body i koszulki też ładne.
Stary 2014-08-13, 14:51   #1472
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ciekawe czy te buciory z Lidla będą dobre dla maluchów http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=19307

a body i koszulki na prawdę kiepskiej jakości? bo ładne są
A jaki rozmiar ma Twój maluch bo tam od 22 widzę...moja ma 18/19, no chyba, że co firma to inna rozmiarówka, ale taka różnica mhm.
Stary 2014-08-13, 14:55   #1473
kaska87
Zakorzenienie

buuu a ja już sobie upatrzyłam w gazetce 2-pak bodów z tazem i królikiem nie miałam nigdy bodziaków z lidla, serio się szmatki robią?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 15:02   #1474
Larysa88
Zakorzenienie

też mam zdanie jak gorgulek że łatwo się mówi jak się nie jest w takiej sytuacji, kaśka to akurat tak ogólnie ale na Twoim przykładzie podam, oby drugie bobo nie było przeciwieństwem Mikiego i obyś nie znalazła się w sytuacji że chcesz kupić tyłem do kierunku jazdy jednak płacze i wkurzanie się dziecka Ci to uniemożliwią
to żadna zaczepka tak tylko stwierdzam aby nie oceniać tych dziewczyn które wiedzą że tak jest bezpieczniej w razie wypadku, ale jednak nie zniosą lamentów dziecka które woli inaczej...

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
jestem zalamana... Julka dostala skierowanie do szpitala na 3dni przez ta choler*a tarczyce
o kurcze a powiedz, dlaczego zrobiliście badania skoro Ty nie masz tarczycy? coś na to wskazywało?

nie przejmuj się może źle nie będzie w tym szpitalu zbadają i przynajmniej będziesz wiedziała co i jak i w razie w będą jakieś leki czy co.... ehh
Stary 2014-08-13, 15:05   #1475
your Angel
czyli Endżi

Tak, Marta, miałam taki zamiar, potem pojawił się taki argument, który sprawił, że zechciałam zabrać głos jeszcze raz - zabij mnie

Inwersja, ja pisałam o tych zwykłych spodenkach, nie dresikach (spodenki chłopięce były zielone i niebieskie w białe paski z nadrukiem pojedynczych helikopterów). Nie nadają się kompletnie do niczego.
Bodziaki z kolei tak się rozłażą i wiszą przy dekolcie, że zawsze muszę ubrać do nich chusteczkę na szyję jak idziemy na spacer, bo by przewiało Jula do cycków
Serio badziew, żałuję wydanej kasy. Te z Biedrony są OK, ale Lidlowe do niczego.

Larysko, dokładnie tak samo uważam - i absolutnie nie chcę nikogo atakować ani sprawiać przykrości. No, czasem pomimo najfajniejszego i najambitniejszego planu nie da się wszystkiego przewidzieć.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-08-13 o 15:07
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 15:08   #1476
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
też mam zdanie jak gorgulek że łatwo się mówi jak się nie jest w takiej sytuacji, kaśka to akurat tak ogólnie ale na Twoim przykładzie podam, oby drugie bobo nie było przeciwieństwem Mikiego i obyś nie znalazła się w sytuacji że chcesz kupić tyłem do kierunku jazdy jednak płacze i wkurzanie się dziecka Ci to uniemożliwią
to żadna zaczepka tak tylko stwierdzam aby nie oceniać tych dziewczyn które wiedzą że tak jest bezpieczniej w razie wypadku, ale jednak nie zniosą lamentów dziecka które woli inaczej...

przeciwieństwem Mikiego (o ile będzie) może być byle zdrowe było i jajek nie miało

co do planowania to mój jeden też gęś kopnęła- Miki za nic się nie napije samej wody nie i już

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-08-13 o 15:09
Stary 2014-08-13, 15:09   #1477
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A jaki rozmiar ma Twój maluch bo tam od 22 widzę...moja ma 18/19, no chyba, że co firma to inna rozmiarówka, ale taka różnica mhm.
rozm 20 z Clark's
Ale teraz to stópki rosną migiem i wg mnie kupować tylko rozmiar większe się nie opłaca.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Tak, Marta, miałam taki zamiar, potem pojawił się taki argument, który sprawił, że zechciałam zabrać głos jeszcze raz - zabij mnie

Inwersja, ja pisałam o tych zwykłych spodenkach, nie dresikach (spodenki chłopięce były zielone i niebieskie w białe paski z nadrukiem pojedynczych helikopterów). Nie nadają się kompletnie do niczego.
Bodziaki z kolei tak się rozłażą i wiszą przy dekolcie, że zawsze muszę ubrać do nich chusteczkę na szyję jak idziemy na spacer, bo by przewiało Jula do cycków
Serio badziew.
Szkoda, bo ładne. Może choć koszulki byłby lepsze, niby guziczki mają przy szyi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 15:12   #1478
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

przeciwieństwem Mikiego (o ile będzie) może być byle zdrowe było i jajek nie miało

co do planowania to mój jeden też gęś kopnęła- Miki za nic się nie napije samej wody nie i już
ano widzisz... i też mogłbyśmy Ci truć, że woda jest najzdrowsza, że po chust jakieś soczki czy herbatki, że to złe nawyki, że gdyby nie znał innego smaku to by wode pił itepe itede tylko co z tego, skoro Miki pić wody nie chce, a odwodnić się raczej nie powinien
warto mieć zasady, plany i dążyć do nich, ale dziecko to tylko dziecko, każde jest inne. choć nadal należy próbować dążyć do osiągnięcia tych swoich celów

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 15:19   #1479
passion80
Zakorzenienie

Body z lidla mam choć jeszcze są za duże. Ale w dotyku kiepskie się wydają. Bardzo cienkie i takie rozciagliwe mocno.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-08-13, 15:43   #1480
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
]Boja, sa rozne foteliki tylem do kierunku jazdy wiec podejrzewam ze cos by sie do corsy znalazlo napewno. moja kolezanka ostatnio do golfa III kupowala britax max way on jest mniejszy od axkida i praktycznie do kazdego samochodu. a jesli byla bys zainteresowana axkidem, to na ich oficjalnej stronie zaleznie od modelu sa chyba z tego co pamietam listy modeli do ktorych pasuja ich foteliki. mozesz tez napisac maila do goscia z osiemgwiazdek
Dzieki za odpowiedź
Cytat:
jestem zalamana... Julka dostala skierowanie do szpitala na 3dni przez ta choler*a tarczyce
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 15:52   #1481
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 15:55   #1482
butterfly20
Zakorzenienie

w temcie fotelików resumując- kazde dziecko inne, to i potrzeby inne. u nas tfu tfu-póki co- jest ok podczas jazdy.jeszcze nie było histerii czy awantur. tfu tfu

A Kaśka ma fotelik przód/ tył i jak coś jednak, to zmieni przodem do kierunku jazdy i po kłopocie. nie wiem po co cała dyskusja. ja też taki kupię, duży komfort psychiczny, a przecież dziecko ma w tym jeździć kilka lat, zawsze może mu się odmienić

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
cudne zdjecie wygladalas zjawiskowo
dziękuję. dawno i nieprawda, teraz wyglądam inaczej

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja mam z canpola, ale myślę, że obojętnie jaki kupisz będzie dobry

Nie wiem. Przedtem miał 39,6 stopni. Po godzinie 38,6. W nocy jak obniżyła sięgorączka to znów wzrosła do 39. Na 15.00 zapisałam go do doktora (jeszcze jak na złość naszej doktorki nie ma, jest na urlopie, i ide do innej).
Patrzyłam do buzi, ale nic nie widzę, zębów też nie, chociaż od tygodnia ślini się.
Martwie się, żeby nie była powtórki z czerwca, gdzie gorączka trwała półtora tygodnia cały czas.

Jejku, to długo. Filip ciągle wstaje, masakra, mam nadzieję, że szybko minie
Bo od niewyspania i zmęczenia jeszcze bardziej schudne.

Mam pytanie takie: taki fotelik tyłem do kierunku jazdy nadaje się do wszystkich samochodów, czy do raczej większych? Ja mam corse

A ja myślę, że większość polek ma zimny typ urody

Zdrówka.
fifi zdrówka

panie zimy to takie typowe królewny śnieżki- bardzo jasna cera, ciemne/czarne włosy.

wiosny to takie blondynki i szatynki w ciepłych tonacjach, a lato to własnie nasza endżi czyli chłodny, jasny typ urody

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 15:58   #1483
Natala84
Zakorzenienie

Kaśka które z pieluch rossnanowych Ty ostatnio chwalilas?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-08-13, 16:02   #1484
angelikada
Wtajemniczenie

hej hej wybaczie ale mam prze okropne tyły i już nie dam rady was nadrobić...latam szykuje planuje pakuje serio nie weim jak się zabierzemy bo jedziemy z siostra i szwagrem a my będziemy mie najwięcej rzeczy bo dla Leny to tamto siamto normalnie nie widze tego jak my się zapakujemy :P

ok lece dalej ogarniać wszystko życze wam miłego długiego weekendu ;* do zobaczenia po powrocie!!
Stary 2014-08-13, 16:05   #1485
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

My raz przewijaliśmy Miłka w Rossku w Manufakturze. Tam mają darmowy przewijak. I te, które tam są rzucone dla klientów nam nie pasowały. Po powrocie cała pupa mokra. Ale nie wiem, które to są.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-08-13 o 16:07
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 16:21   #1486
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

no, to tak jak Miki nie napije się wody choć przecież wcześniej nie znał smaku soku czy herbatki tak samo niektóre dzieci protestują jadąc tyłem chociaż nigdy nie zaznały jazdy przodem, i tym oto sposobem kończę temat
Stary 2014-08-13, 16:26   #1487
bajka1807
Zakorzenienie

szkoda ze zadna nie pomyslala ze nie chodzi o kierunek jazdy tylko o pozycje w jakiej dziecko siedzi w wiekszych fotelikach dziecko siedzi bardziej pionowo, a nie pollezaco, Amela tej pozycji nie lubi, jak nie spi to w niej nie wysiedzi i tyle, dlatego na zakupy nie wkladam juz raczej fotelika na stelaz tylko wsadzam ja w spacerowke. z tym ze moje dziecko spi podczas jazdy.
no i jestem na 99% przekonana, ze gdyby dziecko siadlo w wiekszym foteliku tylem do kierunku jazdy nie bylo by zadnego placzu. zostaje 1% na inne ewentualnosci.
no ale mialam sie juz nie wypowiadac

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
tak, dokladnie te dla mnie sa super, jesli chodzi o cienkosc to przebijaja pampersy. kiedys probowalam tych lidlowskich dry lock, ale one totalnie mi nie podeszly.

Przebilam dzis Ameli uszy, zjedzcie mnie
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-08-13 o 16:27
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 16:49   #1488
Isabell12
Zadomowienie

hej
u nas dziś brzydki dzień,
wiecie co fiknęłam dzisiaj w ośrodku, byłam ze starszakiem na badaniach okresowych bo do klubu sportowego nalezy i gadam z pielęgniarką i nawet nie wiem kiedy zemdlałam, boshe syn się wystraszył i w ogóle się jakoś tak głupio się czułam, ale nic nie pamiętam co jak dlaczego, dopiero jak się ocknęłam zorientowałam się co się stało. A niedawno któraś z was pisała ze zemdlała ze zmęczenia.
jak sobie potłukłam plecy, dopiero teraz to do mnie dociera

mój klusek śpi dużo , fakt smiejemy się z tż że odsypia pierwsze półrocze swojego zycia
kurna szkoda tego Wiliamsa
Tusia - sto lat

where is tacherka? ktoś wie

doughnut- u nas kąpiele teraz w porządku, ale pierwsze 2 miesiące to była masakra
kaśka- dla Mikiego
ja-ika- wow, ślubna kiecka w kolorze czerwieni, jak dla mnie za odważnie, ale jak kto lubi to czemu nie, ostatnio coraz cześciej spotykam biel połączoną z kolorem w image ślubnym

boja, passion- zdrówka dla maluszków
czaszka- my już mamy za sobą czasy kiedy klusek łapał się za siuśka, ale to chyba normalnie i mija,
snow - dla Adasia dzielny chlopaczek
papalinka chyba ty mnie pytałaś o kask na rower mamy, jeszcze taki po starszaku, ale lepszy taki jak żaden
a wczoraj ta wyprawa rowerowa to istna porażka, mały jechał w tym kasku chyba 5-10 minut a później darł się wył, histeria na całego , o my gad!!!! zdzierał sobie ten kask i koniec aż w końcu tż zdjął mu i normalnie inne dziecko do domu wrócił bez kasku, no i chyba tym sposobem za wiele sobie nie pojeździmy jak nie przyzwyczai się do niego

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Czeeeeść dziewczynki Ale się za wami stęskniłam

Powoli wracam do świata żywych po trzech tygodniach "wyjechanych" i popowrotowym ogarnianiu chałupy

Przydałoby się streszczenie... ale trochę mniej ogólne niż uniwersalne, bo raczej nie uda mi się nadrobić

W Przełazach było super - jeziorko, drzewa, łabędzie, kaczki i inne żyjątka. Gdyby nie to, że kolega Janek zaczął łazić - za rączki, a jakże, bo na szelki wrzeszczy - to bym sobie odpoczęła. A tak tylko się opaliłam

Młody w ogóle "skoczył" - wyszły mu górne dwójki (mamy już 6 zębów), zaczął się wspinać na wszystko i podciągać na rękach, popyla z pchaczem i za rączki i gada jak nakręcony Nawet skóra się poprawiła

Teraz mam rozkminę, co z nim po powrocie do pracy zrobić, a niestety już co raz bliżej... No i auto dalej nie kupione, ale Bartek powiedział, że już TRZEBA - głowę ma Jaśko na równi z fotelikiem, a jak zmiana fotela, to i bryki

A w ogóle jak ogarnę aparaty, to Wam trochę zdjęć wrzucę

Mówiłam już że się stęskniłam?

Cytat:
si ja miałam śmietankową biel
lubię takie fasony

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
wlasnie moj maly dziad dorwał jakis miekki plastik patrze ze cos rzuje....ale nie wiem co to bylo i skad to wziela bo wydarlam jej z budzi juz w strzępach
o kurcze dobrze że zauwazyłaś w porę

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
mozliwe,że będzziemy mieć ten sam. jak czarny to tylko we wzorki

a on jest montowany tylko pasami i bez isofixa?co mówił o nim pan osiem gwiazdek?

nie kojarzę jaki masz kolor oczu, ale karnację masz cieplejszą i jak dla mnie zimna to na pewno nie jesteś hehe

a poza tym dziwne pytanie, bo w czechach na homo mówi się tiepli (ciepli)

ja to w ogóle muszę się przyznać,że do ślubnego looku przefarbowałam włosy. najpierw miałam duzo jaśniejsze i do tego kupiłam włosy do przedłuzania (te naturalne)- nigdy nie miałam długich włosów, a taką miałam wizję do tej kiecki i welonu. a potem mi się ubzdurało,ze lepiej będzie z ciemniejszymi i zafarbowałam tez te do przedłużaania moich własnych w zyciu bym tak nie zapuściła, tym bardziej,ze mam cienkie i bidne

o ,tu moja smietanka
śliczna pasuje ci super w niej wygladasz

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
buuu a ja już sobie upatrzyłam w gazetce 2-pak bodów z tazem i królikiem nie miałam nigdy bodziaków z lidla, serio się szmatki robią?
eee ja też planowałam kupić, ale jak dziewczyny mówią że marnota to nici z zakupów

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
aa tak w ogóle to pozazdrościłam Kaśce fryzjera i poszłam wczoraj pomimo,ze moja jest na urlopie-obcinała mnie jej koleżanka. i chciałam sporo skrócić, zz tyłu obcięła mnie tak krotko jak chciałam, ale z przodu miało być sporo dłużej, aa ona mi zza dużo ściachała i nie podoba mi się
no i chciałabym leciutko rozjaśnić, ale się boję, bo mam teraz mega delikatne włosy i od farby się zkiepszczą
ja też już umówiłam się na poniedziałek, mam nadzieję ze mi nic nie spitoli, bo moja fycka tez na urlopie
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 16:51   #1489
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
A Kaśka ma fotelik przód/ tył i jak coś jednak, to zmieni przodem do kierunku jazdy i po kłopocie. nie wiem po co cała dyskusja. ja też taki kupię, duży komfort psychiczny, a przecież dziecko ma w tym jeździć kilka lat, zawsze może mu się odmienić)
jeszcze nie mam kochana bo akurat nie bylo na stanie jak bylismy we wro 30go jedziemy

Cytat:

jestem u rodzicow i z telefonu nadaje to linka nie wstawie ale to sa te za 29,99 rozm 4 i jest 58sztuk wiec po tych parametrach szukaj na stronce

Cytat:
szkoda ze zadna nie pomyslala ze nie chodzi o kierunek jazdy tylko o pozycje w jakiej dziecko siedzi w wiekszych fotelikach dziecko siedzi bardziej pionowo, a nie pollezaco, Amela tej pozycji nie lubi, jak nie spi to w niej nie wysiedzi i tyle, dlatego na zakupy nie wkladam juz raczej fotelika na stelaz tylko wsadzam ja w spacerowke. z tym ze moje dziecko spi podczas jazdy.
no i jestem na 99% przekonana, ze gdyby dziecko siadlo w wiekszym foteliku tylem do kierunku jazdy nie bylo by zadnego placzu. zostaje 1% na inne ewentualnosci.

tak, dokladnie te dla mnie sa super, jesli chodzi o cienkosc to przebijaja pampersy. kiedys probowalam tych lidlowskich dry lock, ale one totalnie mi nie podeszly.

Baja a ile jest pozycji oparcia?

Moje zdanie znasz na temat kolczykow glupol jestes ze jej przebilas ale coz

Stary 2014-08-13, 17:00   #1490
Isabell12
Zadomowienie

oj jakoś nie mam więcej weny na pisanie , wybaczcie ale poczytałam Was i widzę że toczy się dyskusja na temat fotelików

a i przypomniałam sobie jeszcze coś, któraś z Was pytała co można robić na mm pytała o kasze manną?, ja robię gotuję kaszę manną na wodzie taką rzadziutką studzę dosypuję mm i podaję , klusek zajada
ale nigdy nie gotuję mm bo wtedy jak słusznie któraś zauważyła straciłoby ono swoje pewne właściwości
Stary 2014-08-13, 17:01   #1491
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie mam kochana bo akurat nie bylo na stanie jak bylismy we wro 30go jedziemy

jestem u rodzicow i z telefonu nadaje to linka nie wstawie ale to sa te za 29,99 rozm 4 i jest 58sztuk wiec po tych parametrach szukaj na stronce

Baja a ile jest pozycji oparcia?

Moje zdanie znasz na temat kolczykow glupol jestes ze jej przebilas ale coz

ile jest dokladnie pozycji to ciezko stwierdzic bo naciskac przycisk i sobie ustawiasz jak ci pasi, ale wiadomo poziom odchylenia do tylu nie jest jakis rewelacyjny, ale to domena kazdych fotelikow w tym przedziale wagowym.

co do kolczykow na swoja obrone napisze ze sa z plastiku medycznego wiec zadne metale ciezkie nie dostaj sie do organizmu uszy miala znieczulone, ani jednej lzy nie uronila ani nie plakala. zla tylko byla ze musiala mi siedziec na kolanach i musialam ja trzymac. a tak to nawet nie jeknela.
ale to widzisz, to tak jak z fotelikami
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-08-13, 17:02   #1492
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:

Stary 2014-08-13, 17:26   #1493
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
ile jest dokladnie pozycji to ciezko stwierdzic bo naciskac przycisk i sobie ustawiasz jak ci pasi, ale wiadomo poziom odchylenia do tylu nie jest jakis rewelacyjny, ale to domena kazdych fotelikow w tym przedziale wagowym.

co do kolczykow na swoja obrone napisze ze sa z plastiku medycznego wiec zadne metale ciezkie nie dostaj sie do organizmu uszy miala znieczulone, ani jednej lzy nie uronila ani nie plakala. zla tylko byla ze musiala mi siedziec na kolanach i musialam ja trzymac. a tak to nawet nie jeknela.
ale to widzisz, to tak jak z fotelikami
A tak z ciekawości, da się regulować oparcie siedząc z przodu?

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-08-13, 17:33   #1494
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
A tak z ciekawości, da się regulować oparcie siedząc z przodu?

chodzi ci o to jak pasazer siedzi z przodu? da sie, ale to tak samo wymaga wygibasow jak w przypadku fotelika przodem do kierunku jazdy chociaz oczywiscie dostep do przycisku jest mniej przystepny w rwf.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-08-13, 17:43   #1495
butterfly20
Zakorzenienie

bajka jak mogłaś to zrobić Amelci?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 17:56   #1496
MsLullaby
Zakorzenienie

bajka zrob jej jeszcze makijaz (sorry - musialam ) a tak serio to nigdy nie ogarne takiego upiekszania niemowlat, przeciez one same w sobie są przesliczne ale nie moje dziecko :P

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-08-13, 18:03   #1497
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dzięki za info w sprawie ciuszków w lidlu ostatnio mialam takie sztruksy z elastycznym pasem widze ze cos podobnego ma byc a u nas super siesprawdziły. Kuszą te body ale skoro odradzacie to odpuszczam...

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 18:29   #1498
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
bajka jak mogłaś to zrobić Amelci?
a no moglam

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
bajka zrob jej jeszcze makijaz (sorry - musialam ) a tak serio to nigdy nie ogarne takiego upiekszania niemowlat, przeciez one same w sobie są przesliczne ale nie moje dziecko :P
nooo pomalowalabym jej rzesy bo ma takie dlugie
tu nie chodzi o upiekszanie chcialam pozniej ale w przypadku Amelki to pozniej niekoniecznie znaczylo by lepiej
no ale nie zrozumiesz bo jestes matka syna

ja nie wiem, czaszka ostatnio pisala ze przebila malej uszy i chyba zero odezwu bylo
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-08-13, 18:34   #1499
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
a no moglam

nooo pomalowalabym jej rzesy bo ma takie dlugie
tu nie chodzi o upiekszanie chcialam pozniej ale w przypadku Amelki to pozniej niekoniecznie znaczylo by lepiej
no ale nie zrozumiesz bo jestes matka syna

ja nie wiem, czaszka ostatnio pisala ze przebila malej uszy i chyba zero odezwu bylo
Lubimy cie gnębić

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-08-13, 18:46   #1500
kaska87
Zakorzenienie

Natala takie pampy:
http://www.rossnet.pl/produkt/Babydr...zt,116960,1666

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości