|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Jeszcze sobie przypomniałam o jedwabiu - to prawdziwe cudo, nie to co ten sklepowy naładowany silikonami i alcohol denat. Jedwab to tam chyba tylko z nazwy.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=35 - tu masz post o pierwszym zamówieniu, może jeszcze coś wypatrzysz. ![]() Jeszcze apropo tych uwag to pamiętam, że jak prosiłam o jakiś olej to faktycznie próbki były malutkie, ale jak prosiłam o coś w proszku to dostawałam w woreczku tzw. dilerce ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-13 o 23:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Moderator
|
Jessenia - ja cudowny kolor takiej naturalnej czerni uzyskałam tą farbą parę miesięcy temu:
http://www.loreal-paris.co.uk/img/l1...ence-black.jpg płaciłam 5 funtów, nie wiem jak z podrażnieniami bo mi nic nie było nigdy od farby, włosów stanu też nie pogorszyła. wcześniej z tej serii robiłam czerwienią i też była świetna. gdybym miała farbować włosy to wybrałabym te ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi w sumie nie zależy na czerni czerni, moje naturalne są bardzo ciemno brązowe. Ważniejsze od koloru jest dla mnie pokrycie siwych, dlatego np zrezygnowałam z zabawy henna i indygo, bo nijak nie kryła moich siwych, a mam ich za dużo żeby na to machnac ręką. Potem farbowalam biokap em drogi, krył siwe, farbowal skórę i wszystko dookoła (nawet długo po farbowaniu) Te delia mam jakiś miesiąc w tej chwili, z siwych się trochę Splukall, tak to może być. Mogę nawet co miesiąc, byleby nie powodowało upiornego swędzenia i syoania włosów z głowy :/
![]() |
#3995 |
Zadomowienie
|
Blanczi, mleczko pszczele?
![]() Jessenia, witaj znowu!! ![]() Dziewczyny czy mogę mieć prośbę, żeby nie pisać białym kolorem OTkow bo często używam do forum aplikacji na telefonie czy tablecie, a ona jest taka optymalizowana, że nie mogę wybiórczo zaznaczyć tekstu ![]() I ten... co sprawia, że mam biały tekst na białym tle i nie wiem co tam ciekawego tworzycie ;*
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. ![]() Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-08-13 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-13 o 23:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie tak zupełnie do końca, ale chcę mieć mniej pocieniowane niż mam w tym momencie. Cytat:
http://taanio.pl/634-869-large/lorea...anowa-czer.jpg Ale co do tych ppd i innych to się nie znam, bo nigdy nie sprawdzałam, więc nie wiem, czy Casting też ma. W każdym razie byłam zadowolona, bo czerń była naturalna, mało się wypłukiwała, a jeśli już, to do bardzo ciemnego brązu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3998 |
Moderator
|
Jessenia - rozumiem, ja mam dwie takie problematyczne miejsca na skórze i też wiecznie coś się lubi dziać. chociaż z twarzą już ok bo nie używam kosmetyków tylko takie 'domowe' jakieś oleje, aloes itd., ogółem wyeliminowanie tego co szkodliwe już dużo daje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3999 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | |
Rozeznanie
|
http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Mleczko-pszczele/216
Miałam i też jestem fanką mleczek - do twarzy, do włosów... Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4002 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Raczkowanie
|
Kupiłam sobie Jantar i mam kilka pytań w związku z tym. Jaką ilość tej wcierki wcierać? Bo dość szybko mi się ona kończy, może daje jej zbyt dużo? Po jakim czasie widać efekty, np. z baby hair? I czy można wcierać ją na uprzednio nie mytą skórę głowy? Np. wcieram w pon w wieczorem i we wtorek wieczorem i w środę rano dopiero myję włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() wicher wichura a ja własnie odebrałam paczkę kosmetyków rosyjskich (wreszcie szampon Naturia Siberica kupiłam tak a propos slsów i innych - bardzo jestem go ciekawa) Niestety uczulenie czy nadwrazliwość na różne powszechnie stosowane chemie jest uciązliwa. Cięzko zrobić dobra czarną czy ciemno brazowa farbę bez PPD. Ale to nic ![]() optymizmu wiaderko Wam niosę ![]() a jeszcze - a propos wcierek - moim hitel jest L-130 z Kulpolu i Joanna rzepa mega smierdziel ale boska ![]()
#4006 |
Raczkowanie
|
syklamen, Maliniarka - jeszcze nic w nich pięknego, ale dziękuję za miłe słowa
![]() Kiedyś czytałam, gdzieś o szamponach i odżywkach zakwaszających, podobno mają być dobre dla włosów wysokoporowatych, bo domykają łuski włosów i mają pomóc utrzymać kolor włosów na dłużej. Używałyście? Co o tym sądzicie? A może lepiej robić sobię płukankę z octu jabłkowego? ![]()
#4007 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() świetne odżywki były przy farbie z palette ciemny brąz - skład podobny jak u gliss kur oil, taki sam śliczny zapach i mega gęsta konsystencja. Chętnie bym kupiła pełnowymiarowe opakowanie ;D bo odżywka i maska z gliss kur oil mi nie podpasowała - odżywka była lejąca i okropnie niewydajna, a maska z masłem shea puszy. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-14 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Raczkowanie
|
bardzo lubie płukankę octowa z ives rocher - tę malinową. lubie tez ocet jabłkowy do płukanki. bardzo. mam po tym co prawda tafle prosta jak drut, ale to nic
![]() dla mnie doskonałą maską był żółty gliss kur (masło <3) i zwykle nielubiany biowax z olejami. Mimo, ze moje włosy sa raczej niskoporowate - wole dużo tłusto i na bogato. ale swojego hitu w pielęgnacji jeszcze nie znalazlam,. w stylizacji tez nie ![]()
![]() |
#4010 |
Raczkowanie
|
Więc muszę po powrocie z Zakopanego kupić sobie ocet jabłkowy i popróbować
![]() ![]()
#4011 |
Konto usunięte
|
A ocet nie rozjasnia przypadkiem wlosow?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
wcierać możesz kiedy chcesz, zielska wysuszają włosy i skórę głowy, wiec teoretycznie dłużej zostają świeże |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Zadomowienie
|
Z tym octem to słyszałam żeby nie za często, bo jednak może wysuszyć.
![]() |
#4014 |
Moderator
|
O occie to słyszałam że rozcieńczony z wodą na dolegliwości skalpowe (swędzenie) albo nawet do miejsc intymnych przy różnych również swędzących dolegliwościach.
Z wcierek mam obecnie tresemme, używam jej pomiędzy myciami by nawilżac skórę głowy ![]() skład: Aqua, Alcohol Denat., Melaleuca Leaf Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Panthenol, Glycerin, Ascorbic Acid, Niacinamide, Hydrolyzed Soy Protein, Arctium Majus Root Extract, Panax Ginseng Root Extract, Arginine, Biotin, Citrulline, Acetyl Tyrosine, Calcium Pantothenate, Zinc Gluconate, Ornithine HCl, PEG-12 Dimethicone, Climbazole, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cetrimonium Chloride, Citric Acid, Glucosamine HCl, Disodium EDTA, Pantolactone, Propylene Glycol, Polyquaternium-16, Polyquaternium-11, Denatonium Benzoate, T-Butyl Alcohol, Disodium Succinate, Parfum, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-14 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Rozeznanie
|
- Mam dwie buteleczki - ogólnie byłam rozczarowana stosunkiem ilości do ceny - ale jeszcze nie testowałam, muszę w końcu to nadrobić.
- Jeśli się odżywia włoski, to powinno być ok. Ale tak naprawdę wszystko jak zwykle zależy od włosów - dla jednych optimum to co mycie, dla innych raz w tygodniu a jeszcze dla innych raz na miesiąc - każdemu wg potrzeb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja uzywam raz w tygodniu, na zmiane z jabłkiem (w sensie octem jabłkowym) a po farbowaniu to już w ogole. Na moj biedny skalp najlepiej działa - ocet jabłkowy - aloes - panthenol - jantar (WOW robi) najlepiej działa aloes, mam duza butle - jak mam masakre taką, że chce wydrapać sobie mozg (zawsze po oczyszczaniu...) to leje prosto z butli - zwykle do miski i potem jeszcze w tym mocze głowę (moje dziecko wtedy się ze mnie nabija mocno) potem cerkogel i jakoś mija. Ale nie pamiętam kiedy bylo tak, ze nic mi nie przeszkadzalo
![]() |
#4017 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
Zadomowienie
|
Zerknęłam na buteleczkę żeby znowu nie pomylić sklepów i jak ostatnio tyle dostałam to to było właśnie ze Zrób Sobie Krem ale o ile pamiętam z mazideł też dostawałam.
JudytaKas, dziękuje Twoje też są super ![]() Ja dziś zaczęłam eksperymenty z reanimowaniem. Wstałam właśnie ![]() ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-14 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi. A ile w ml tego Jantaru wcierać?
ShrinkingViolet a ta Joanna lniana nie jest przypadkiem do spłukiwania? |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 |
Kazar Lady
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.