|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
damn good coffee
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
Mnie dziwi, ale trochę przykre jednak, wielkie zdziwienie niektórych dzieci jak im ktoś odmówi, nie są przyzwyczajone do słowa nie. Dziecko znajomych, rozpieszczone do granic absurdu (zwykle długo przygotowuję się na te odwiedziny, zabezpieczam mieszkanie bo rodzice pozwalają mu na wszystko ) chciało się pobawić moją biżuterią, odmówiłam - aż usiadło z wrażenia
|
|
|
|
|
#3332 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po nikim, kto nie jest wybitnym fizykiem, chemikiem, programista lub drugim Winstonem Churchillem pamiec na wiele lat nie przetrwa. Ot, nie ma sie co jarac. Umniejszanie innym, bo "przewracaja kartki w korporacjach" (i czesto wytezaja umysl i cialo mocniej niz niejedna mamusia, co to limit swoich zyciowych osiagniec osiagnela rodzac dzieciaka) a nie "mamusiuja" jest smieszne. Sama nie pracuje w korpo, ale smieszy mnie podejscie niektorych matek. I zgadzam sie z Mija. Skoro tym matkom tak ciezko, tak niewiele maja czasu, takie zmeczone, takie zarobione, och, ach to to niech zamkna paszcze i winia siebie a nie innych. Nie rozumiem frustracji spowodowanej wlasna glupota, ktora z braku laku przelewana jest na innych. |
|
|
|
|
#3333 |
|
wańka wstańka
|
A może jednak stety?
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Z jednje strony ,,stety", bo mogłaby być za bardzo zafiksowana na dziecku,ale z drugiej to fajna dziewczyna i niemożność posiadania dziecka jeste bardzo ciężkim doświadczeniem
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47763365]A Ty sobie dziecko zrobilas, aby o Tobie pokolenia pamietaly? Po nikim, kto nie jest wybitnym fizykiem, chemikiem, programista lub drugim Winstonem Churchillem pamiec na wiele lat nie przetrwa. Ot, nie ma sie co jarac. Umniejszanie innym, bo "przewracaja kartki w korporacjach" (i czesto wytezaja umysl i cialo mocniej niz niejedna mamusia, co to limit swoich zyciowych osiagniec osiagnela rodzac dzieciaka) a nie "mamusiuja" jest smieszne. Sama nie pracuje w korpo, ale smieszy mnie podejscie niektorych matek. I zgadzam sie z Mija. Skoro tym matkom tak ciezko, tak niewiele maja czasu, takie zmeczone, takie zarobione, och, ach to to niech zamkna paszcze i winia siebie a nie innych. Nie rozumiem frustracji spowodowanej wlasna glupota, ktora z braku laku przelewana jest na innych.[/QUOTE] Mogę mieć przynajmniej nadzieję, że moje dziecko lub dziecko mojego dziecka jakoś się zapisze w dziejach świata ![]() Umniejszam innym na takiej samej zasadzie, na jakiej rola matki jest często ,bezzasadnie, umniejszana Co do ostatniego zdania Twojej wypowiedzi,to często ot tak się ,,kłapie" dziobem wspominając stare, niekoniecznie lepsze,czasy
Edytowane przez golgie Czas edycji: 2014-08-19 o 13:24 |
|
|
|
#3335 |
|
Konto usunięte
|
Dodam, ze zadziwia mnie, ze OZM dotyka tylko matek. Nigdy nie spotkalam sie z tym, aby to ojcu odebralo rozum i przestal zauwazac ludzi wokol, bo ma dzieciaka. Matek za to takich, ktore swiat widza czarno-bialy, a tylko dzieciaka w kolorze jest wiele.
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Nikt tu tak nie twierdzi. Ty za to zdajesz sie sugerowac, ze matka jest lepsza od osoby z korpo. Zupelnie nie wiem czemu. |
|
|
|
#3336 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
#3337 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie, skoro tak traktuje kota, to jak będzie dziecko traktować...
Albo z drugiej strony, skoro już teraz była tak przewrażliwiona, to jakie OZM sobie zafunduje kiedy już to dziecko będzie. Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-08-19 o 13:28 |
|
|
|
#3338 |
|
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47763365]A Ty sobie dziecko zrobilas, aby o Tobie pokolenia pamietaly?
Po nikim, kto nie jest wybitnym fizykiem, chemikiem, programista lub drugim Winstonem Churchillem pamiec na wiele lat nie przetrwa. Ot, nie ma sie co jarac. Umniejszanie innym, bo "przewracaja kartki w korporacjach" (i czesto wytezaja umysl i cialo mocniej niz niejedna mamusia, co to limit swoich zyciowych osiagniec osiagnela rodzac dzieciaka) a nie "mamusiuja" jest smieszne. Sama nie pracuje w korpo, ale smieszy mnie podejscie niektorych matek. I zgadzam sie z Mija. Skoro tym matkom tak ciezko, tak niewiele maja czasu, takie zmeczone, takie zarobione, och, ach to to niech zamkna paszcze i winia siebie a nie innych. Nie rozumiem frustracji spowodowanej wlasna glupota, ktora z braku laku przelewana jest na innych.[/QUOTE] ![]() zgadzam się ze wszystkim |
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47763749]Dodam, ze zadziwia mnie, ze OZM dotyka tylko matek. Nigdy nie spotkalam sie z tym, aby to ojcu odebralo rozum i przestal zauwazac ludzi wokol, bo ma dzieciaka. Matek za to takich, ktore swiat widza czarno-bialy, a tylko dzieciaka w kolorze jest wiele.
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Nikt tu tak nie twierdzi. Ty za to zdajesz sie sugerowac, ze matka jest lepsza od osoby z korpo. Zupelnie nie wiem czemu.[/QUOTE] No właśnie wiele wypowiedzi ma taki wydźwięk-tylko szeroko pojęta kariera ma sens,a nie ,,mamuśkowanie" ![]() Moim ,prywatnym ,zdaniem bycie matką jest bardzo ważnym zadaniem,ale nie odmawiam nikomu prawa do szczęścia w realizowaniu się li i jedynie jako urzędnik,fizyk, prezydent, czy inny ,,ktoś", tacy też są potrzebni i nie zapominjamy,że bycie matką nie przeszkadza w pełnieniu też innych ról![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- To prawda. |
|
|
|
#3340 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moze to bedzie dla Ciebie szokiem, ale nie, nie jestes lepsza od innych, bo jestes matka. Przekonanie o przynaleznosci do "wyzszej grupy tego swiata" aka mamusiek stanowi dowod wrecz przeciwny. Cytat:
- wpycha sie w kolejce w sklepie, bo sie "dzidek niecierpliwi", - przeszkadza innym, bo nie potrafi upilnowac dziecka, ktore skacze, biega i drze morde (niestety inaczej sie tego ujac nie da) w kosciele/sklepie/urzedzie/na poczcie, - uwaza, ze jej dzieciak jest krolem swiata, wiec wszyscy powinni sie do niego dostosowac. I tak mozna bez konca. ------------------------------------------- Kurde, naprawde jestem zniesmaczona tekstami powyzej. Dla mnie takie teksty sa nie do pojecia. Ze tez autor nie uwaza ich za ponizajace. Zal mi ludzi, ktorzy okreslaja sie tylko i wylacznie jako matka. Najzwyczajniej w swiecie zal. Wyzej padlo okreslenie takie, ktore mowi, ze bezdzietni realizuja sie tylko jako pracownicy. Dla mnie to niedorzeczne. Ja sie realizuje jako czlowiek. Nie jako pracownik. Zal wiec mi osob, ktore realizuja sie tylko jako matka, jakby to stanowilo glowny cel w zyciu. Owszem, rozumiem, ze dzieciak moze niesc komus radosc i szczescie, ale nie rozumiem dlaczego kobieta potrafi sie uwazac tylko za matke a zapomina o sobie jako czlowieku. Zal mi takich ludzi, naprawde. |
||
|
|
|
#3341 |
|
wańka wstańka
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47764254]
------------------------------------------- Owszem, rozumiem, ze dzieciak moze niesc komus radosc i szczescie, ale nie rozumiem dlaczego kobieta potrafi sie uwazac tylko za matke a zapomina o sobie jako czlowieku.[/QUOTE] Jestem matką, a zgadzam sie z tym fragmentem w zupełnosci. A tak poza tym, to niektóre mamy zapominają, ze ich dzieci kiedyś z gniada wyfruną. I co wtedy? Pustka?
|
|
#3342 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podziękowałabym za taką żonę.
|
|
|
|
|
#3343 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na zaufanie się pracuje - na jego brak też. Edytowane przez Lillkaa Czas edycji: 2014-08-19 o 14:32 |
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47764254]"Li i jedynie"? "TACY tez sa potrzebni"? Szkoda, ze zaczelam odpisywac na ostatnie zdanie a nie przeczytalam najpierw calosci. Tymi slowami dalas znac, ze dyskusja z Toba jest bezwartosciowa, bo poza gloryfikowaniem mamuskowania nie masz nic konkretnego do powiedzenia w temacie.
Moze to bedzie dla Ciebie szokiem, ale nie, nie jestes lepsza od innych, bo jestes matka. Przekonanie o przynaleznosci do "wyzszej grupy tego swiata" aka mamusiek stanowi dowod wrecz przeciwny. Wlasnie w tym rzecz, ze wiekszosci przeszkadza o czym stanowi ten watek. Przeszkadza w byciu kolezanka, bo zamiast "co u Ciebie? jest "patrz jak dzidek tanczy makarene". Przeszkadza w byciu dobrym pracownikiem, bo zamiast wytezonej pracy, gdy jest taka potrzeba jest "a moze Joasia to sama wszystko zrobi, ja sie dzidkiem musze zajac". Przeszkadza przede wszystkim w byciu normalnym czlowiekiem i czescia spoleczenstwa a nie burakiem, ktory dziala na nerwy i: - wpycha sie w kolejce w sklepie, bo sie "dzidek niecierpliwi", - przeszkadza innym, bo nie potrafi upilnowac dziecka, ktore skacze, biega i drze morde (niestety inaczej sie tego ujac nie da) w kosciele/sklepie/urzedzie/na poczcie, - uwaza, ze jej dzieciak jest krolem swiata, wiec wszyscy powinni sie do niego dostosowac. I tak mozna bez konca. ------------------------------------------- Kurde, naprawde jestem zniesmaczona tekstami powyzej. Dla mnie takie teksty sa nie do pojecia. Ze tez autor nie uwaza ich za ponizajace. Zal mi ludzi, ktorzy okreslaja sie tylko i wylacznie jako matka. Najzwyczajniej w swiecie zal. Wyzej padlo okreslenie takie, ktore mowi, ze bezdzietni realizuja sie tylko jako pracownicy. Dla mnie to niedorzeczne. Ja sie realizuje jako czlowiek. Nie jako pracownik. Zal wiec mi osob, ktore realizuja sie tylko jako matka, jakby to stanowilo glowny cel w zyciu. Owszem, rozumiem, ze dzieciak moze niesc komus radosc i szczescie, ale nie rozumiem dlaczego kobieta potrafi sie uwazac tylko za matke a zapomina o sobie jako czlowieku. Zal mi takich ludzi, naprawde.[/QUOTE] Dlaczego się unosisz? Naprawdę nie musisz.Może gdybyś nie była tak nerwowa,to łatwiej byłoby Ci zrozumieć sens czyjejś wypowiedziChyba,że uwżasz,że tylko Twoje zdanie się liczy,to faktycznie,marne szanse na dialog
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zadziwiłam naszą rehabilitantkę, bo na pytanie "jak się żyje bez dzieci" (dzieciaki wojażują od dłuższego czasu wakacyjnie) odpowiedziałam "świetnie"
Jasne, że tęsknię za nimi, gadamy co drugi czy trzeci dzien na skypie, ucieszę się bardzo, jak wrócą. Ale syndrom "pustego gniazda" nam nie grozi, ja się jakoś nigdy w życiu nie nudziłam i nudzić nie zamierzam ![]() Ale jednocześnie uważam james, że trochę nadmiernie się unosisz i usiłujesz udowodnić, że "mamusiowanie" jest takie mało warte. Ja uważam, że wychowanie dobrego człowieka, który wniesie do społeczenstwa swoją wiedzę, chęć pomocy, pracy i będzie szczęśliwy, to jedna z najodpowiedzialniejszych prac. ![]() My z meżem bardzo staraliśmy się wychować dzieci na właśnie takich ludzi i włożyliśmy w to dużo wysiłku i pracy, uwagi. Jeśli się tę prace chce wykonać dobrze, to jest cieżkie i uważam, że warte docenienia. nie wiem kiedy dokładnie bedzie można powiedzieć, że nam się udało, ale do tej pory uważam, że owszem, dobrze wykonaliśmy swoją pracę wychowawczą. I przecież nie oczekuję za to fanfar , jedynie zrozumienia, że to jest osiagniecie, do którego trzeba się przyłożyć i z którego społeczenstwo jako takie będzie miało korzyść.
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
Ja zgadzam się z James. Naprawdę nie rozumiem jak można sprowadzać siebie tylko do roli matki, umniejszając wszystkie i wszystkich pozostałych. Urodzenie dziecka nie stawia nikogo na piedestale, to całkiem powszechna sprawa i dotyczy wielu ludzi. Natomiast na osiągnięcia np. w sferze naukowej, politycznej szanse ma mniejsza ilość osób. Potrzebne też są do tego jakiś ponadprzeciętny dryg/ zdolności/ inteligencja. Czasem mam wrażenie jakby niektóre matki umniejszały osiągnięcia innych i stawiały bycie rodzicem ponad wszystko inne, lecząc jakieś swoje kompleksy. Może niektórym szkoda, że nie realizowali się w inny sposób poza rodzicielstwem?
Na zaufanie się pracuje - na jego brak też. Edytowane przez Lillkaa Czas edycji: 2014-08-19 o 15:10 |
|
|
|
#3348 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.Owszem, wychowywanie dzieciaka nie jest latwe. Jestem to w stanie pojac. Matka jednak, ktora jojczy jak jej ciezko, spycha prace na innych, uzywa dzieciaka jako sposobu na ulatwienie sobie zycia w spoleczenstwie nie zasluguje na zaden szacunek. Zadne uznanie. Co najwyzej na sprowadzenie jej do parteru. Niestety nawiedzone mamuski najglosniej krzycza zadajac uznanania i braw, bo maja dzieciaka. Zauwaz posiadaczki OZM na watki. Najbardziej krzykliwe, prezentujace najbardziej bzdurne argumenty, domagajace sie co chwile uznania i podkreslajace jakie to one lepsze o bezdzietnych, bo one matki som przeca. Normalna matka robi swoje i nie domaga sie braw, nie hejtuje bezdzietnych, nie narzeka co 5 minut jakies to ona ma ciezkie zycie a bedzietni to niczym na wakacjach w Saint Tropez codziennie zyja. Wie, ze dzieciak byl jej wyborem, wiec jak nie jest zadowolona to pretensje moze miec tylko do siebie. Wie, ze dzieciak sposobem na taryfe ulgowa na co dzien nie jest. Nie podkresla co 10 minut, ze ona jest matka. I to jest normalna matka. Normalna, bo zachowuje sie przede wszystkim jak czlowiek. Wie, ze na swiece nie zyje sama. I orderu za bycie matka sie nie domaga. Rozumiem jednak ja i fakt, ze wychowanie dzieciaka to nie jest latwa sprawa. Matki-oszolomki na szacunek nie zasluguja, na zrozumienie tym bardziej. Pomijam nawet to, ze zatruwaja zycie innym. Po prostu jestem zdania, ze dziecko matki-oszolomki bedzie rowniez oszolomem, ktore do spoleczenstwa sie nie bedzie potrafilo przystosowac. A tego juz nie rozumiem i nie zrozumiem. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2014-08-19 o 15:24 |
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3350 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też mnie to drażni. Szczególnie jak kupuję sobie coś nowego - nie ważne czy ciuch czy coś innego - "wydawaj kasę póki możesz, jak będą dzieci i mąż to nic sobie nie kupisz" Też nie mam zbyt wiele wolnego czasu, chociaż pracuję w domu przy komputerze i czasami słyszę od mężatych i dzieciatych (a najczęściej od babci ) - "Phi, ty to masz tyle czasu, nie wiesz jak to jest w prawdziwym życiu". Taa, tylko, że mój dzień pracy może trwać nawet całą dobę, nie wyłączam kompa po 8 godzinach. Dodatkowo zaczynam drugie studia to tym bardziej nie będę miała czasu.Jamestown - zgadzam się ze wszystkim co napisałaś
|
|
|
|
|
#3351 |
|
Holy Crap!
|
Jamestown, zgadzam się ze wszystkim, co opisałaś, ale i tak niektórym nie przemówisz do rozumu
|
|
#3352 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo przecież praca jest be, jakakolwiek, przecież to tylko wystawianie towaru na półkach albo przewracanie kartek. za to wybieranie kaszki morelowej czy gruszkowej jest taaaaak absorbującym i ważnym zajęciem, że świat bez niego nie przetrwa. Cytat:
Ważne, żeby się jakoś w dziejach świata zapisał Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Ot, normalna czynność jak każda inna. Tak samo jak możesz siedzieć w biurze i przewracać papierki, to jest normalna praca, jak wychowywanie dziecka. Jak bycie nauczycielem. Jak bycie lekarzem. Ale nie jak odkrycie nowego pierwiastka albo leku na AIDS |
|||||
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Tinker-ty i podobne tobie- macie naprawdę duży problem z matkami
Z czego on wynika?
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47765533]Chyba nie do konca mnie zrozumialas, wiec postaram sie sprostowac
.Owszem, wychowywanie dzieciaka nie jest latwe. Jestem to w stanie pojac. Matka jednak, ktora jojczy jak jej ciezko, spycha prace na innych, uzywa dzieciaka jako sposobu na ulatwienie sobie zycia w spoleczenstwie nie zasluguje na zaden szacunek. Zadne uznanie. Co najwyzej na sprowadzenie jej do parteru. Niestety nawiedzone mamuski najglosniej krzycza zadajac uznanania i braw, bo maja dzieciaka. Zauwaz posiadaczki OZM na watki. Najbardziej krzykliwe, prezentujace najbardziej bzdurne argumenty, domagajace sie co chwile uznania i podkreslajace jakie to one lepsze o bezdzietnych, bo one matki som przeca. Normalna matka robi swoje i nie domaga sie braw, nie hejtuje bezdzietnych, nie narzeka co 5 minut jakies to ona ma ciezkie zycie a bedzietni to niczym na wakacjach w Saint Tropez codziennie zyja. Wie, ze dzieciak byl jej wyborem, wiec jak nie jest zadowolona to pretensje moze miec tylko do siebie. Wie, ze dzieciak sposobem na taryfe ulgowa na co dzien nie jest. Nie podkresla co 10 minut, ze ona jest matka. I to jest normalna matka. Normalna, bo zachowuje sie przede wszystkim jak czlowiek. Wie, ze na swiece nie zyje sama. I orderu za bycie matka sie nie domaga. Rozumiem jednak ja i fakt, ze wychowanie dzieciaka to nie jest latwa sprawa. Matki-oszolomki na szacunek nie zasluguja, na zrozumienie tym bardziej. Pomijam nawet to, ze zatruwaja zycie innym. Po prostu jestem zdania, ze dziecko matki-oszolomki bedzie rowniez oszolomem, ktore do spoleczenstwa sie nie bedzie potrafilo przystosowac. A tego juz nie rozumiem i nie zrozumiem.[/QUOTE]
|
#3355 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego ze duzo mysli ze jest pepkiem swiata- one i dzieciory SOM NAJWAZNIEJSZE.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychowanie a nie wyhodowanie dziecka to jest odpowiedzialna praca, której twój podpis uwłacza. james, rozumiem co chcesz powiedzieć, ale z drugiej strony nie rozumiesz jak ktoś może za swój największy sukces uważać swoje dziecko. Ja i mąż mamy sukcesy na naszych kontach ale owszem, to, że nasze dzieci są jakie są uważamy za swój największy sukces. nie to, że jest "zrobiliśmy" ale to, że wychowaliśmy tak jak wychowaliśmy. To jest, czy to ktoś chce rozumieć czy nie, osiag, biorąc pod uwagę ilu ludziom się to nie udaje. .
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-08-19 o 15:49 |
|
|
|
|
#3358 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
To, jest subiektywna ocena , gdy mówią, że dziecko uznają za największy sukces. Ciężko to zapewne zrozumieć, ale żeby to tak traktować? Istnieje różnica mdzy matka dla której jest tylko dziecko i sukcesy z nim związane,a taka która mimo innych sukcesów ustala dziecko jako priorytet.
|
|
|
#3359 | |
|
Konto usunięte
|
Wiesz, moim zdaniem to nie jest tak, ze sa dwie grupy: matki vs bezdzietne. Uwazam, ze tych grup jest nieco wiecej, bo matki wedlug mnie dziela sie na dwie grupy: te normalne i te z zaawansowanym OZM, ktore sa kula u nogi normalnych ludzi zyjacych w spolenczenstwe. Mnie normalne matki nie przeszkadzaja, nie wchodzimy sobie w droge, nie dzialamy nawzajem na nerwy. One wiedza, ze ja istnieje. Ja wiem, ze one istnieja i tak sobie zyjemy z ta swiadomoscia wspolnie w spoleczenstwie. Sa jeszcze matki-oszolomki, ktorych nie moge zniesc. Przyklady mamy w tym watku chocby. To z nimi mam problem. One mi przeszkadzaja. One i ich dzieci. Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3360 |
|
Konto usunięte
|
No najwyraźniej trudno mi zrozumieć, bo piszą to tak, jakby np. ukończenie studiów to był pikuś, ale to, że dziecko zjadło obiadek jest najważniejsze itd.
piszą, że dziecko to ich SUKCES. CZYLI : skończyłam studia, wybudowałam dom, wyszłam za świetnego faceta, jestem szczęśliwą osobą, mam fajną pracę ALE równie dobrze mogłabym NIC nie zrobić, bo mam DZIECKO. słyszysz? DZIECKO. Tak widzę te wszystkie "dziecko to mój priorytet" Poza tym, żeby zostać matką nie trzeba jakiś super zdolności. Wystarczy mieć pochwę, macicę, komórkę jajową i jednego plemnika. Matką może zostać alkoholiczka, narkomanka, analfabetka, kobieta upośledzona i kobieta psychicznie chora. Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-08-19 o 15:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

) chciało się pobawić moją biżuterią, odmówiłam - aż usiadło z wrażenia 
,a i tak dziecko jest moim największym sukcesem.

z tego ze duzo mysli ze jest pepkiem swiata- one i dzieciory SOM NAJWAZNIEJSZE.
.