Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 15:17   #1201
magdula87
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
super lowy! będą akurat na sezon jesienno-zimowy jak znalazł! ja bym więcej nie dokupywala, a sa cienkie czy jakiś grubszy? bo na zdjęciu tak nie widać za bardzo, ale gratuluje!

ela jaki organizer? taki do powieszenia z poleczkami? szukam takich i albo nie ma, albo ceny z kosmosu i poddalam się w poszukiwaniach.
a Tobie się udało jednak cos znaleźć i widze, ze fajna cena!

gratuluje! i Ty już chyba najbliżej końca jesteś, hm? słoneczko!

ja mam krem do pielęgnacji buzi Hippa, zel do ciala i wlosow 2 w 1 tez Hippa i oliwke tez Hippa - taka monotonia, ale mam nadzieje, ze będzie to Malej pasowalo.
tak się jakos nastawiłam na te Hippy, a ze w miare cena przystepna ( od 10zl do 20zl ), to się skusiłam i mam
do smarowania pupki mam linomag, w pogotowiu puder nivea ( ale slyszalam o mace ziemniaczanej )

emolinety kupie jeśli Hania będzie miała problemy skorne.

mam dzidziusia - plyn do kolorow, jeszcze nie wyprobowany
- odplamiacz dzidziusia - niestety nie daje rady i więcej nie kupie
mam tez plyn do plukania ubranek Frosch ( takie z zielona zabka ) - nie probowalam jeszcze
persil sensitive plyn do prania niemiecki - super pachnie, pierze, ale mało wydajny
a ogolnie będę dolewać później Lenora sensitive białego

mam zel do ciala i wloskow ( j.w.) Hippa

to razem mamy Hippa będziemy testowaly!

dostałam list od madeli (???) jak to się pisze? z probka kremu na brodawki i prosza o wystwienie recenzji , liścik wielki polecony itp. a kremik na jeden raz 1.6ml bez sensu to wysylali otworzyłam, czytam list i szukałam probki, a tu wyleciało cos płaskiego heheheheheh. nie wiem, czy moja jedna piers będzie posmarowana a recenzje mam dac!

poza tym wcinam kapuśniak i sprzątam w międzyczasie, zabijając myśli o jutrzejszej wizycie u diabetologa...

a i zlinczujecie mnie chyba w większości bo ja nie przepadam z kotami! mogę popatrzeć, ale nie chciałabym mieć za nic w swiecie!
kocham psiaki! i male i duże! i sama u rodzicow mam 12letniego kundelka, którego wzielismy ze schroniska jako szczeniaczka moje stworzenie!
One są właśnie takie z wypełnieniem, z weluru/misia takie grubsze, cieplejsze - coś takiego jak dziewczyny zamawiały ze smyka jak wyprzedaż była
Więcej chyba nie będzie potrzeba.
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 15:17   #1202
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ja się zmobilizowałam i kliknęłam koszule do szpitala. Zamówiłam taką http://allegro.pl/show_item.php?item=4498534293 i taką http://allegro.pl/show_item.php?item=4479070170

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 15:29   #1203
martha330
Zakorzenienie

łoooo matko!
wlasnie chciałam zrobić zdjecie brzuchala swojego, ale jak zrobiłam to się przeraziłam mam mnóstwo czerwonych rozstepkow na wysokości pepka co jest? przecież tego nie było. i nie wstawiam zdjęcia brzydal ze mnie.

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 15:30   #1204
Kasia427
Wtajemniczenie

Ja pamiętam, jak szwagierka synka małego położyła do łóżeczka, my usiadłyśmy spić kawkę, a kot wskoczył do łóżeczka i tym swoim odbytem pocierał się o twarz małego zanim ona to zobaczyła to chwila minęła, podbiegła i go odgoniła, zaczęła małego myć itd... ale jakoś od tamtej pory koty wzbudzają u mnie obrzydzenie, ale takie małe kiciusie lubię nie toleruję przemocy wobec zwierząt i też nie raz się zryczałam jak się słyszy o tych koniach maltretowanych, czy jak ktoś psa przywiąże do drzewa i zostawi, albo jak dzieciaki kota maltretują dla zabawy

jeszcze mnie to wkurza, jak ktoś mówi, że pies niegroźny, nie gryzie, z dziećmi chowany, a później jednak chapnie...

zwierzaki lubię, ale na podwórku, a nie w domu... szału bym dostała, jakby mi sicha latała po podłodze, albo raczkującemu dziecku by się przykleiła do rączek

a mi się zachciało knedli z truskawkami, śmietaną, cukrem i cynamonem zaraz mi mąż podrzuci
Stary 2014-08-21, 15:36   #1205
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
ela jaki organizer? taki do powieszenia z poleczkami? szukam takich i albo nie ma, albo ceny z kosmosu i poddalam się w poszukiwaniach.
a Tobie się udało jednak cos znaleźć i widze, ze fajna cena!
!

trafiłam przypadkiem w Rossmannie
on jest taki pionowy, przyczepia się na rzep do drążka
ja mam takie małe półeczki chude 10 ich jest, jedna pod drugą, taki słupek wisi
były też trochę większe, 6półeczek

polecam
Stary 2014-08-21, 15:39   #1206
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ja pamiętam, jak szwagierka synka małego położyła do łóżeczka, my usiadłyśmy spić kawkę, a kot wskoczył do łóżeczka i tym swoim odbytem pocierał się o twarz małego zanim ona to zobaczyła to chwila minęła, podbiegła i go odgoniła, zaczęła małego myć itd... ale jakoś od tamtej pory koty wzbudzają u mnie obrzydzenie, ale takie małe kiciusie lubię nie toleruję przemocy wobec zwierząt i też nie raz się zryczałam jak się słyszy o tych koniach maltretowanych, czy jak ktoś psa przywiąże do drzewa i zostawi, albo jak dzieciaki kota maltretują dla zabawy

jeszcze mnie to wkurza, jak ktoś mówi, że pies niegroźny, nie gryzie, z dziećmi chowany, a później jednak chapnie...

zwierzaki lubię, ale na podwórku, a nie w domu... szału bym dostała, jakby mi sicha latała po podłodze, albo raczkującemu dziecku by się przykleiła do rączek

a mi się zachciało knedli z truskawkami, śmietaną, cukrem i cynamonem zaraz mi mąż podrzuci
oooooooooooooooo fffuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjj jjj, tez mi sie tak oblesnie kojarzą ;/

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-08-21 o 15:46
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 15:41   #1207
ela_86
Wtajemniczenie

nie wiem... chyba ogarnęłam wyprawkę?
listę w sensie....

jeszcze trochę zostało... wczoraj przejrzałam jeszcze raz ciuszki, bo zapomniałam, że wcześniej coś tam kupiłam w tesco no i nasze pamiętne zakupy w Smyku internetowym zapomniałam o nich
także sumując to jeszcze parę sztuk dokupię i starczy
a jak nie będzie starczać to wyślę tżta do tesco, albo sama się wyrwę z domu i dokupię raz dwa
bez spiny

no jeszzcze te higienczno kosmetyczne rzeczy

szczęście, że kołyskę mam i te wwanienki przewijaki
pościeli kołder nie kupuję

no i ten wózek nieszczęsny

komuś miałam wysłać swoją listę?? zapomniałam komu
przepraszam
tylko, że to jest taka bardzo subiektywna lista, bo tylko z rzeczami do kupienia, bez tych, ktore już mam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 15:43   #1208
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
trafiłam przypadkiem w Rossmannie
on jest taki pionowy, przyczepia się na rzep do drążka
ja mam takie małe półeczki chude 10 ich jest, jedna pod drugą, taki słupek wisi
były też trochę większe, 6półeczek

polecam
wlasnie o takie mi chodzi, a u mnie nigdzie nie ma albo sa za 59zl

Stary 2014-08-21, 15:44   #1209
ela_86
Wtajemniczenie

co do kotów
te maleńkie są fajne, bo takie niewinne
ale większym kotom nie ufam.... wręcz się ich boję, bo nigdy nie wiem co zrobią, takie są nieprzewidywalne
musiałabym mieć bardzo leniwy egzemplarz, który śpi całe dnie, żeby tolerować
pies to co innego, jak jest zły to widać, jak nie to też widać, oczy ma takie przyjazne...
jak dzieci wyjdą z domu już i zostaniemy sami to na pewno kupimy a kto wie, może któreś dziecko będzie kochało zwierzęta i wcześniej kupimy, ale to jak na razie daleka przyszłość
Stary 2014-08-21, 15:45   #1210
fiorella22
Zadomowienie

A moja Roxi miala wlasnie starcie z kocurem (lub kotka-nie rozpoznaje). Pierwszy raz w zyciu miala tak bliskie spotkanie z kotem. Chowana w domu, wyglaskana, wychuchana... Wzielismy ja do tego domku na mazurach i ona sobie tu wychodzi na werande. Mam nadzieje ze niczego nie zalapala bo jak mowie ona nigdy z domu nie wychodzi wiec nawet nie szczepie ja na wscieklizne.
Tak sie biedna wystraszyla, ze na gore zwiala i nie chce zejsc. Tamtego brzydala pogonilam! A mnie jak sie cisnienie podnioslo. Ufff...

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 15:46   #1211
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
jak chcesz to mogę Ci kupić i wysłać o ile jeszcze będą, bo jak brałam to został 1 szary z 6 półkami i 2labo 3 beżowe z 10 półeczkami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 15:50   #1212
ela_86
Wtajemniczenie

taki
zwróć uwagę na wymiary
bo te półeczki małe
ja to mam w szafie w kuchni, mam tam jakieś szaliki czapeczki papier toaletowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1292.jpg (74,5 KB, 22 załadowań)
Stary 2014-08-21, 15:58   #1213
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
wtrace się, jeśli mogę
na zime - slyszalam, ze polecają krem nivea na kazda pogode ciekawa jestem, czy rzeczywiście tak dobrze się sprawuje

a wiadomo buzke niemowlaka trzeba chronić, tym bardziej, ze jak my będziemy rodzily, to chlod będzie sie czulo.
Pewnie, ze mozesz! Dzieki za info! juz sobie zapisuje.

You are not alone
I am here with you...
MJ
Stary 2014-08-21, 16:19   #1214
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ojej, ostatnio ciągle takie historie słyszę
U TŻta w rodzinie też jest taki przypadek. W kwietniu byliśmy razem na chrzcinach dziecka TŻta brata, a jego panna co chwilę przy stole rzucała głupie teksty w stylu: 'chodźmy za parawan dorobić jeszcze dziewczynkę'. Strasznie byłam zażenowana, bo co ma sobie pomyśleć taka kuzynka, której od wielu lat nie udaje się zajść w ciążę? Że dla innych to takie proste i luźne zrobić sobie dziecko? W dodatku obok usadzona była ciężarna koleżanka szwagra + wyszło wtedy na jaw, że i ja jestem w ciąży [spóźniliśmy się przez walkę z mdłościami]. Jak jej mąż rzucił mi pod kościołem coś w żarcie na temat ciąży, a ja przytaknęłam... Nigdy nie zapomnę jego miny

Również kocham duże psy! Wcześniej mieliśmy sunię doga niemieckiego - przekochana istota!

Kiedy byłam w podstawówce, w drodze ze szkoły widziałam jak ludzie wyrzucili z granatowego malucha dobermana. Biegł za nimi jak opętany. Do tej pory mam łzy w oczach, jak o tym myślę. Jakieś skur*ysyny się go pozbywają, a on w rozpaczy biegnie co sił targany miłością i przywiązaniem
Nie moge normalnie....to takie straszne....nie rozumiem jak można tak robic...tak tak jak któraś laska napisała kary sa stanowczo za niskie!!!!!oj jak tylko sobię wyobrażę.....nie mogę normalnie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
i się zaryczałam
niestety albo stety zawsze byłam bardziej wrażliwa na krzywdę zwierząt aniżeli ludzi. One są takie bezbronne a idiotów niestety wciąż nie brakuje, czlowiek się jeszcze ma jakoś szanse bronić a taki piesior czy kiciak co może zrobić? kuźwa nic;(
No i ja beksę zaliczyłam....Justana mam dokładnie tak samo jak ty...psiaki polegają na nas bezgranicznie, przywiązują się...no nie mogę!!!Wziąść i im tak samo ku...zrobić!!!

Cytat:
nie wiem... chyba ogarnęłam wyprawkę?
listę w sensie....

komuś miałam wysłać swoją listę?? zapomniałam komu
przepraszam
tylko, że to jest taka bardzo subiektywna lista, bo tylko z rzeczami do kupienia, bez tych, ktore już mam
MI MI MI !!!! cos tam naskrobałam....ale po mojemu to taki bez ładu i składu...help

Dziewczyny a czy ja mogę meliskę tak pić do bólu...czy jakiś limit jest...bo mi smakuje strasznie i mogłabym cały dzień pić...tylko małż ślęczy nad głową...czy to aby dla malucha bezpieczne?? Więc się pytam was

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2014-08-21 o 16:22
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 16:29   #1215
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
jak chcesz to mogę Ci kupić i wysłać o ile jeszcze będą, bo jak brałam to został 1 szary z 6 półkami i 2labo 3 beżowe z 10 półeczkami
jeśli bys gdzies spotkala to ja bardzo chętnie oczywiście wszystkie koszty i nawiazke pokrylabym pewnie z 6 polkami bylby lepszy, ale nawet taki Twój by mi się zmiescil do szafy także przy okazji możesz spojrzeć ! dziekuje już na zas!

Stary 2014-08-21, 16:43   #1216
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
jeśli bys gdzies spotkala to ja bardzo chętnie oczywiście wszystkie koszty i nawiazke pokrylabym pewnie z 6 polkami bylby lepszy, ale nawet taki Twój by mi się zmiescil do szafy także przy okazji możesz spojrzeć ! dziekuje już na zas!
ok, być może jeszcze dzisiaj będę, to zobaczę

ale jak będą obydwa to które Ci wziąć? 10 czy 6?
Stary 2014-08-21, 16:58   #1217
tiera
Raczkowanie

My mamy kotkę która po części zachowuje się jak pies. Gdy się wyprowadzaliśmy to wszyscy mówili, że koty się przywiązują do miejsca a nie do ludzi i ona na pewno wróci na stare śmieci. Okazało się, że nie wróciła i dosyć dobrze jej w nowym miejscu. Na spacery chodzi razem z psem i ogólnie widać jej przywiązanie do nas a nie do miejsca. Kot to jednak kot- mnie trochę denerwuje - nie można od niego wyegzekwować pewnych zachowań- robi co chce, chodzi gdzie chce dlatego koty mi są zupełnie obojętne- tak zresztą jak ja im. Lepiej się dogaduję z psami, koty mam na dystans a kotka się znalazła u nas zupełnie przez przypadek bo był środek zimy, -20 stopni no i sie taka przybłąkała i tak została.
Co do psów to temat rzeka... nie można powiedzieć o psie że spokojny, nie gryzie - jeśli się go trzyma w kojcu i ma się z nim kontakt 2 razy dziennie. Ludzie nie mają pojęcia na temat socjalizacji zwierząt, na temat ich zachowań itd. Zresztą pies to pies, a pies i dziecko to już ogólnie różnie z tym bywa.

Ja zamiast koszuli do szpitala kupiłam sobie na allegro dresowe sukienki zapinane na dekolcie na zamek. Przyszły dzisiaj i są super. To tak na wszelki wypadek, ale zamierzam chodzić w spodniach i bluzce. Zamiast szlafroka kupiłam taką długą bluzę- bardziej mi się potem przyda niż jakiś szlafrok których właściwie nie używam.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 17:02   #1218
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
My mamy kotkę która po części zachowuje się jak pies. Gdy się wyprowadzaliśmy to wszyscy mówili, że koty się przywiązują do miejsca a nie do ludzi i ona na pewno wróci na stare śmieci. Okazało się, że nie wróciła i dosyć dobrze jej w nowym miejscu. Na spacery chodzi razem z psem i ogólnie widać jej przywiązanie do nas a nie do miejsca. Kot to jednak kot- mnie trochę denerwuje - nie można od niego wyegzekwować pewnych zachowań- robi co chce, chodzi gdzie chce dlatego koty mi są zupełnie obojętne- tak zresztą jak ja im. Lepiej się dogaduję z psami, koty mam na dystans a kotka się znalazła u nas zupełnie przez przypadek bo był środek zimy, -20 stopni no i sie taka przybłąkała i tak została.
Co do psów to temat rzeka... nie można powiedzieć o psie że spokojny, nie gryzie - jeśli się go trzyma w kojcu i ma się z nim kontakt 2 razy dziennie. Ludzie nie mają pojęcia na temat socjalizacji zwierząt, na temat ich zachowań itd. Zresztą pies to pies, a pies i dziecko to już ogólnie różnie z tym bywa.

Ja zamiast koszuli do szpitala kupiłam sobie na allegro dresowe sukienki zapinane na dekolcie na zamek. Przyszły dzisiaj i są super. To tak na wszelki wypadek, ale zamierzam chodzić w spodniach i bluzce. Zamiast szlafroka kupiłam taką długą bluzę- bardziej mi się potem przyda niż jakiś szlafrok których właściwie nie używam.

a dasz linki?
Stary 2014-08-21, 17:10   #1219
mgds
Raczkowanie

Cytat:

Oooooo fu! co za paskuda z tego kota, chyba nigdy nie zapomnę tego,co napisałaś

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość

Przyłączam się do prośby o linki, bo brzmi to wszystko ciekawie

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 17:11   #1220
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:

Ktoś tu mądrze napisał, że nie każdy (ba, mało kto!) ma pojęcie o procesie socjalizacji zwierząt...
Niektórzy dbaja o swoje psiaki, są zawsze zadbane, radosne... ale źle ułożone w relacjach z innymi... czy to psami, czy to ludźmi.
Ja mam dwa psy... za jednego dam sobie rękę uciąć, że nic nie zrobi i już widzę po jej relacjach z córką sąsiadów, że będzie fantastyczną "nianią". Gorzej z drugim. Nie obawiam się pogryzienia, zadrapania, warknięć itp. Tylko jej skłonności do tego, że z radości potrafi skakać i bez opamiętania okazywac swoją radość... mały taran.
I tu popełniłam błąd w jego wychowaniu...
Oczywiście psów się nie pozbędę. Jeden śpi u moich rodziców, ale codziennie i tak będzie miał styczność z dzieckiem. W przypadku tej "spokojniejszej".... jestem najszczesliwsza, że będzie mi "pomagać"
I nie wyobrażam sobie innej opcji

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 17:14   #1221
LolaMontez
Wtajemniczenie

Ela ja tez poproszę listę
A teraz znikam do SR
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 17:33   #1222
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
ok, być może jeszcze dzisiaj będę, to zobaczę

ale jak będą obydwa to które Ci wziąć? 10 czy 6?
w razie czego biore dwa a jak nie, to to co będzie

Stary 2014-08-21, 18:09   #1223
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Oooooo fu! co za paskuda z tego kota, chyba nigdy nie zapomnę tego,co napisałaś
No ja też tego już nigdy nie zapomnę... biedne to dziecko leżące...

Byłam z chłopakami na spacerku, ale fajna pogoda się zrobiła, ciepło i słonko świeci... ale daleko nie zaszłam, bo brzuch już ciąży...
teraz idę kąpać młodzież

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 18:14   #1224
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Zanet polecam blog sroki.
Ja kupilam plyn hipp (plyn i szampon w jednym) i w razie czego jak bedzie trzeba Oilatum. Balsam nivea i krem do buzi na kazda pogode nivea. Bephanten tez mam. Ale wiadomo jak to jest, jedne dziecko nie bedzie mialo uczulenia, a inne moze miec.
Proszek kupie najprawdopodobniek dzidzius.
My sweet nie pomoge z zusem, bo dopiero teraz mi wyplaci. Ale i tak dostaje od mojego pracodawcy, on wszystko zalatwia.
Frau super fota
Wczoraj w ross porownalam z ciekawosci ceny i np.Oilatum 39,90 a na gemini kupilam za 23 zl. Jaka roznica
Ja dzis wstapilam do sh. Kupilam super koszule dla malego oraz sweterek i bluzke

Manieczka poka poka koszule dla Frania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
tez sugerowałam się blogiem srokao
i dlatego Hipp!

a propos Rossmanna - jeśli macie karte rossne, to sa w promocji chusteczki nawilzajace Huggies! bylam i kupiłam ostatni trójpak - zielone pure - z 14,99zl z karta kosztowaly 10,49zl i tez fajny skład maja i opinie na srokao.pl
wiec warto się przejść. będę miała na zapas, bo chyba zbyt często uzywac nie będę chusteczek, tzn glownie na spacer i wyjazdy poza domem
a mi polecila Hippa ta moja znajoma polozna..ponoc tylko 3% noworodkow sie po nim uczula,a wiec stosunkowo maloostatnio w drogerii HEBE za caly zestaw zaplacilam 45 zl

ta karta Rossmanowska rossne jest calkiem cool..kupowalam ostatnio pampiki dla chrzesnicy meza r.3 i z karta zaplacilam 44 zl a bez bym zabulila 57

a w tesco z karta sa chusteczki kindii 3x60 za 9 zl..tez sa super

Cytat:
martha gdyby ela nie dostala juz dla cb tych organizerow to ja ostatnio widzialam w pepco a kiedys kupilam za 13,99 w sklepie Jysk

moj tz wrocil po 15 z pracy i marudzi,ze od wczoraj go kolo prawego jajeczka boli..każę mu pokazac..a tam w zgieciu pachwiny taka kulka..wyslalam go do lekarza,wrocil ze skierowaniem do chirurga..na Cito.jedzie jutro z rana..rodzinny podejrzewa zapalenie wezla chlonnego,przepukline albo wlasnie cos z jajem..oje..same problemy..jeszcze teraz goraczki dostal i sama sie przestraszylam
Stary 2014-08-21, 18:15   #1225
fiorella22
Zadomowienie

Moja kicia nadal na gorze. Poszlam do niej zeby ja obejrzec. Ma rozciety brzuch na 1,5cm (blizej pachwiny). Polalam jej to woda utleniona.

You are not alone
I am here with you...
MJ
Stary 2014-08-21, 18:29   #1226
eclariss
Rozeznanie

tiera daj linki normalnie mnie Twój av straszy... :P
A u nas w szpitalu po porodzie podobno jest wrzask jak się ma spodnie bo mniej przewiewu żeby się rana goiła no i łatwiej w koszuli sprawdza się krocze.

Pokręciłam się trochę przy porządkach garderoby i już mnie gdzieś ciągnie i boli w dole:/ nie mogę się doczekać aż już mi minie 37 tydzień i dostanę pozwolenie na robienie wszystkiego..wkońcu wysprzątam sobie wszystko na cacy!
Stary 2014-08-21, 18:50   #1227
Kasia427
Wtajemniczenie

esti przepuklina to bardziej na wzgórku łonowym blisko pachwiny i to takie jajo jest, a nie mała kulka .. mój mąż jakieś 4 lata temu operował, bo na siłce przesadził i mu wyszła, no i moje starsze dziecko też ma, tylko będziemy operować na wiosnę chyba dopiero... prędzej to węzeł chłonny, no albo coś od jajka w każdym bądź razie trzymam kciuki, aby wszystko ok!

eclariss ja też marzę już o tym, żeby sobie w szafkach posprzątać, fronty pomyć w kuchni... człowiek kurcze teraz taki ograniczony...

zeżarłam te knedle, arbuza, bułkę z wędliną i coś bym jeszcze pogryzła
mówcie co chcecie, ale arbuzy już takie dobre nie są, jak miesiąc temu... już nie są takie słodkie... i to już w kilku sklepach kupowałam i dooopa...
Stary 2014-08-21, 19:05   #1228
Indra83
Wtajemniczenie

Siedzę sobie na wsi
Z telefonu dużo nie naskrobie ale was czytam.

Moja kotka to taką trochę autystyczna, nie lubi nikogo, tylko mnie i Stasia, bo TŻ omija raczej, nie raz od niego scierką oberwała. Trochę mu się nie dziwię, że jej nie lubi, ale dla mnie toleruje. Jak polozylismy nowe tapety, to na drugi dzień były podrapane, kanapa podrapana, wszędzie sierść i jeszcze wymiotuje kłakami. Do tego syn ma alergie, ale do głowicy nam nie przyszło, żeby ją wyrzucić.

Wiecie, mój tata jest tym strasznym złym myśliwym co strzela do zwierzątek, ale on też sadzi lasy, dokarmia zwierzęta zimą, zbiera wnyki itp. Mówi, że często trafia na zagryziona zwierzynę, bo na wsiach powszechną praktyką jest wypuszczanie wieczorem psów z gospodarstw, żeby same sobie coś upolowaly, po co je karmić.

Benetta, ja jeden raz wpielam fotelik do wózka, nie była mi ta funkcja potrzebna, obejrzyj ten wózek i może weź, a zainwestuj potem w ekstra spacerowke, dłużej ci posłuży.

Stary 2014-08-21, 19:25   #1229
justynaw1982
Zadomowienie

Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Ej dziolchy ze sie rak spytam odbiegający od tematów...przypomniało mi sie ze na wizycie gin kazał mi pic bardzo dużo wody bo aż 3 litry i więcej ale zapomniałam sie spytać dlaczego.... Może wy mi pomożecie .. Jak myślicie o co chodzi ??

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 19:33   #1230
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Ej dziolchy ze sie rak spytam odbiegający od tematów...przypomniało mi sie ze na wizycie gin kazał mi pic bardzo dużo wody bo aż 3 litry i więcej ale zapomniałam sie spytać dlaczego.... Może wy mi pomożecie .. Jak myślicie o co chodzi ??

Bo organizm zqczyna gromadzic wode na porod (zeby bylo co wypocic ) i mamy przez to zwiekszone zapotrzebowanie

I parqdoksalnie - zwiwkszenie ilosci wypijanej wody zapobiega obrzekom. I wyplukuje toksyny zalegajace w irganizmie chyba.

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2014-08-21 o 19:36
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości