![]() |
#1201 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() Więcej chyba nie będzie potrzeba.
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Ja się zmobilizowałam i kliknęłam koszule do szpitala. Zamówiłam taką http://allegro.pl/show_item.php?item=4498534293 i taką http://allegro.pl/show_item.php?item=4479070170
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
łoooo matko!
wlasnie chciałam zrobić zdjecie brzuchala swojego, ale jak zrobiłam to się przeraziłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1204 |
Wtajemniczenie
|
Ja pamiętam, jak szwagierka synka małego położyła do łóżeczka, my usiadłyśmy spić kawkę, a kot wskoczył do łóżeczka i tym swoim odbytem pocierał się o twarz małego
![]() ![]() ![]() jeszcze mnie to wkurza, jak ktoś mówi, że pies niegroźny, nie gryzie, z dziećmi chowany, a później jednak chapnie... zwierzaki lubię, ale na podwórku, a nie w domu... ![]() ![]() a mi się zachciało knedli z truskawkami, śmietaną, cukrem i cynamonem ![]() ![]()
#1205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trafiłam przypadkiem w Rossmannie on jest taki pionowy, przyczepia się na rzep do drążka ja mam takie małe półeczki chude 10 ich jest, jedna pod drugą, taki słupek wisi były też trochę większe, 6półeczek polecam ![]()
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-08-21 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem... chyba ogarnęłam wyprawkę?
![]() listę w sensie.... jeszcze trochę zostało... wczoraj przejrzałam jeszcze raz ciuszki, bo zapomniałam, że wcześniej coś tam kupiłam w tesco no i nasze pamiętne zakupy w Smyku internetowym ![]() także sumując to jeszcze parę sztuk dokupię i starczy a jak nie będzie starczać to wyślę tżta do tesco, albo sama się wyrwę z domu i dokupię raz dwa ![]() bez spiny ![]() no jeszzcze te higienczno kosmetyczne rzeczy szczęście, że kołyskę mam i te wwanienki przewijaki pościeli kołder nie kupuję no i ten wózek nieszczęsny komuś miałam wysłać swoją listę?? zapomniałam komu ![]() przepraszam ![]() tylko, że to jest taka bardzo subiektywna lista, bo tylko z rzeczami do kupienia, bez tych, ktore już mam
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Wtajemniczenie
|
co do kotów
te maleńkie są fajne, bo takie niewinne ale większym kotom nie ufam.... wręcz się ich boję, bo nigdy nie wiem co zrobią, takie są nieprzewidywalne musiałabym mieć bardzo leniwy egzemplarz, który śpi całe dnie, żeby tolerować pies to co innego, jak jest zły to widać, jak nie to też widać, oczy ma takie przyjazne... jak dzieci wyjdą z domu już i zostaniemy sami to na pewno kupimy ![]()
#1210 |
Zadomowienie
|
A moja Roxi miala wlasnie starcie z kocurem (lub kotka-nie rozpoznaje). Pierwszy raz w zyciu miala tak bliskie spotkanie z kotem. Chowana w domu, wyglaskana, wychuchana... Wzielismy ja do tego domku na mazurach i ona sobie tu wychodzi na werande. Mam nadzieje ze niczego nie zalapala bo jak mowie ona nigdy z domu nie wychodzi wiec nawet nie szczepie ja na wscieklizne.
Tak sie biedna wystraszyla, ze na gore zwiala i nie chce zejsc. Tamtego brzydala pogonilam! A mnie jak sie cisnienie podnioslo. Ufff...
#1211 |
Wtajemniczenie
|
jak chcesz to mogę Ci kupić i wysłać o ile jeszcze będą, bo jak brałam to został 1 szary z 6 półkami i 2labo 3 beżowe z 10 półeczkami
![]() |
#1212 |
Wtajemniczenie
|
taki
zwróć uwagę na wymiary bo te półeczki małe ja to mam w szafie w kuchni, mam tam jakieś szaliki czapeczki papier toaletowy ![]()
#1213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1214 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a czy ja mogę meliskę tak pić do bólu...czy jakiś limit jest...bo mi smakuje strasznie i mogłabym cały dzień pić...tylko małż ślęczy nad głową...czy to aby dla malucha bezpieczne?? Więc się pytam was ![]()
moje najbardziej lubiane miejsce na ziemi jest między twoim lewym a prawym ramieniem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png Edytowane przez justynaw1982 Czas edycji: 2014-08-21 o 16:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak będą obydwa to które Ci wziąć? 10 czy 6?
![]() |
#1217 |
Raczkowanie
|
My mamy kotkę która po części zachowuje się jak pies. Gdy się wyprowadzaliśmy to wszyscy mówili, że koty się przywiązują do miejsca a nie do ludzi i ona na pewno wróci na stare śmieci. Okazało się, że nie wróciła i dosyć dobrze jej w nowym miejscu. Na spacery chodzi razem z psem i ogólnie widać jej przywiązanie do nas a nie do miejsca. Kot to jednak kot- mnie trochę denerwuje - nie można od niego wyegzekwować pewnych zachowań- robi co chce, chodzi gdzie chce dlatego koty mi są zupełnie obojętne- tak zresztą jak ja im. Lepiej się dogaduję z psami, koty mam na dystans a kotka się znalazła u nas zupełnie przez przypadek bo był środek zimy, -20 stopni no i sie taka przybłąkała i tak została.
Co do psów to temat rzeka... nie można powiedzieć o psie że spokojny, nie gryzie - jeśli się go trzyma w kojcu i ma się z nim kontakt 2 razy dziennie. Ludzie nie mają pojęcia na temat socjalizacji zwierząt, na temat ich zachowań itd. Zresztą pies to pies, a pies i dziecko to już ogólnie różnie z tym bywa. Ja zamiast koszuli do szpitala kupiłam sobie na allegro dresowe sukienki zapinane na dekolcie na zamek. Przyszły dzisiaj i są super. To tak na wszelki wypadek, ale zamierzam chodzić w spodniach i bluzce. Zamiast szlafroka kupiłam taką długą bluzę- bardziej mi się potem przyda niż jakiś szlafrok których właściwie nie używam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dasz linki? ![]()
![]() |
#1219 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niektórzy dbaja o swoje psiaki, są zawsze zadbane, radosne... ale źle ułożone w relacjach z innymi... czy to psami, czy to ludźmi. Ja mam dwa psy... za jednego dam sobie rękę uciąć, że nic nie zrobi i już widzę po jej relacjach z córką sąsiadów, że będzie fantastyczną "nianią". Gorzej z drugim. Nie obawiam się pogryzienia, zadrapania, warknięć itp. Tylko jej skłonności do tego, że z radości potrafi skakać i bez opamiętania okazywac swoją radość... mały taran. I tu popełniłam błąd w jego wychowaniu... Oczywiście psów się nie pozbędę. Jeden śpi u moich rodziców, ale codziennie i tak będzie miał styczność z dzieckiem. W przypadku tej "spokojniejszej".... jestem najszczesliwsza, że będzie mi "pomagać" ![]() I nie wyobrażam sobie innej opcji ![]()
![]() |
#1221 |
Wtajemniczenie
|
Ela ja tez poproszę listę
![]() A teraz znikam do SR |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Byłam z chłopakami na spacerku, ale fajna pogoda się zrobiła, ciepło i słonko świeci... ale daleko nie zaszłam, bo brzuch już ciąży... teraz idę kąpać młodzież ![]()
![]() |
#1224 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ta karta Rossmanowska rossne jest calkiem cool..kupowalam ostatnio pampiki dla chrzesnicy meza r.3 i z karta zaplacilam 44 zl a bez bym zabulila 57 a w tesco z karta sa chusteczki kindii 3x60 za 9 zl..tez sa super martha gdyby ela nie dostala juz dla cb tych organizerow to ja ostatnio widzialam w pepco a kiedys kupilam za 13,99 w sklepie Jysk moj tz wrocil po 15 z pracy i marudzi,ze od wczoraj go kolo prawego jajeczka boli..każę mu pokazac..a tam w zgieciu pachwiny taka kulka..wyslalam go do lekarza,wrocil ze skierowaniem do chirurga..na Cito.jedzie jutro z rana..rodzinny podejrzewa zapalenie wezla chlonnego,przepukline albo wlasnie cos z jajem..oje..same problemy..jeszcze teraz goraczki dostal i sama sie przestraszylam ![]() ![]()
![]() |
#1225 |
Zadomowienie
|
Moja kicia nadal na gorze. Poszlam do niej zeby ja obejrzec. Ma rozciety brzuch na 1,5cm (blizej pachwiny). Polalam jej to woda utleniona.
#1226 |
Rozeznanie
|
tiera daj linki
![]() A u nas w szpitalu po porodzie podobno jest wrzask jak się ma spodnie bo mniej przewiewu żeby się rana goiła no i łatwiej w koszuli sprawdza się krocze. Pokręciłam się trochę przy porządkach garderoby i już mnie gdzieś ciągnie i boli w dole:/ nie mogę się doczekać aż już mi minie 37 tydzień i dostanę pozwolenie na robienie wszystkiego..wkońcu wysprzątam sobie wszystko na cacy!
#1227 |
Wtajemniczenie
|
esti przepuklina to bardziej na wzgórku łonowym blisko pachwiny i to takie jajo jest, a nie mała kulka .. mój mąż jakieś 4 lata temu operował, bo na siłce przesadził i mu wyszła, no i moje starsze dziecko też ma, tylko będziemy operować na wiosnę chyba dopiero... prędzej to węzeł chłonny, no albo coś od jajka
![]() ![]() eclariss ja też marzę już o tym, żeby sobie w szafkach posprzątać, fronty pomyć w kuchni... człowiek kurcze teraz taki ograniczony... ![]() zeżarłam te knedle, arbuza, bułkę z wędliną i coś bym jeszcze pogryzła ![]() mówcie co chcecie, ale arbuzy już takie dobre nie są, jak miesiąc temu... już nie są takie słodkie... i to już w kilku sklepach kupowałam i dooopa...
![]() |
#1228 |
Wtajemniczenie
|
Siedzę sobie na wsi
![]() Z telefonu dużo nie naskrobie ale was czytam. Moja kotka to taką trochę autystyczna, nie lubi nikogo, tylko mnie i Stasia, bo TŻ omija raczej, nie raz od niego scierką oberwała. Trochę mu się nie dziwię, że jej nie lubi, ale dla mnie toleruje. Jak polozylismy nowe tapety, to na drugi dzień były podrapane, kanapa podrapana, wszędzie sierść i jeszcze wymiotuje kłakami. Do tego syn ma alergie, ale do głowicy nam nie przyszło, żeby ją wyrzucić. Wiecie, mój tata jest tym strasznym złym myśliwym co strzela do zwierzątek, ale on też sadzi lasy, dokarmia zwierzęta zimą, zbiera wnyki itp. Mówi, że często trafia na zagryziona zwierzynę, bo na wsiach powszechną praktyką jest wypuszczanie wieczorem psów z gospodarstw, żeby same sobie coś upolowaly, po co je karmić. Benetta, ja jeden raz wpielam fotelik do wózka, nie była mi ta funkcja potrzebna, obejrzyj ten wózek i może weź, a zainwestuj potem w ekstra spacerowke, dłużej ci posłuży. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1229 |
Zadomowienie
|
Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Ej dziolchy ze sie rak spytam odbiegający od tematów...przypomniało mi sie ze na wizycie gin kazał mi pic bardzo dużo wody bo aż 3 litry i więcej ale zapomniałam sie spytać dlaczego.... Może wy mi pomożecie .. Jak myślicie o co chodzi ??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I parqdoksalnie - zwiwkszenie ilosci wypijanej wody zapobiega obrzekom. I wyplukuje toksyny zalegajace w irganizmie chyba. Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-08-21 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.