|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Madzia
|
|
|
#3992 |
|
Konto usunięte
|
Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 ...
Mówiłam, ze jestem nieprzytomna
bo tam juz sie nie udało dodać w edycji ...ImageUploadedByWizaz Forum1409051844.542651.jpg No i to jest z tefala i fajne sa bo je sprzedawałam tego naszego nie moge znalezc ale to jest to samo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201610121609 Czas edycji: 2014-08-26 o 13:18 |
|
|
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Ja tez nie do zycia....
Lodowke chciala umyc. A tak z innej beczki, to prosze o rade, ktory? Burza mozgow zawsze spoko. Pomozecie? |
|
|
|
#3994 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://i.testfreaks.com/images/produ...r.33383600.jpg
|
|
|
#3996 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No to tam podobnie wlasnie tylko, ze wysokość jest regulowana na zawiasach a u Ciebie płytą wiem, ze te co pojawiają sie w lidlu sa dobre i cenowo fajniej niz te tefale i bosche np my dostaliśmy od teściów ale pewnie gdyby nie to to bym brała ten w lidlu silver crest czy jakos tak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ha,ja wczoraj getry wciągałam na tyłek a moj Tz "ja nie wiem jak ty to robisz z tym wielkim brzuchem" ale mi nie tyle przeszkadza brzuch co ból pachwin Dziewczyny wy o jedzeniu to zrobilam sobie jajecznicę z cebulką w ogole kochama JAJADziewczyny pomocy,mam pytanie o pielęgnacje pupy maluszka ![]() generalnie nie chce uzywac tylko tych chusteczek nawilzajacych, tylko w domu normalnie uzywac wody gotowanej.Moje pytanie czym mam wytrzec tą pupę na mokro?gąbką?czy wacikami(płatkami) takimi duzymi dla niemowląt? a na sucho czym?tez wacikami,chusteczkami czy czym ? nie ogarniam
|
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
elffirka Wszystkiego najlepszego!!!!
![]() NATALUSIA14 świetny kocyk Uwielbiam minky agnes 20 Ślicznie Malutka przybiera na wadze! Do piątku niewiele zostało... Pewnie już duża i silna dziewczynka z niej ![]() małaPaulina z tym snem to może być różnie, bo znam dziewczyny, które po karmieniu piersią wyglądały jak patyczaki, a wcześniej miały trochę ciałka... Kurczę, mam nadzieję, że moja Mała oszczędzi mamuśkę i nie wyssie ze mnie wszystkich kg ![]() carolciuska kryzys pewnie od pogody A lodówkę też muszę umyć, bo moja "kochana" szwagierka włożyła sobie do naszej lodówki arbuza z jakiś tydzień temu i dzisiaj cała lodówka w soku z arbuza, podłoga pod lodówka też się klei od tego dziadostwa ![]() Paulina Darek ty to masz przeboje z tymi meblami... tylko na takich U mnie też pogoda do Miałam leżeć cały dzień, ale nic z tego nie wyszło...
|
|
#3999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy też mam wynik gbs. ![]() Pospalam troszkę, a teraz się zabieram za obiadek ; schabiki, kapusta zasmażana i ziemniaczki
|
|
|
|
|
#4001 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mój też jest czuły w stosunku do mnie, ale ja to bym chciała wrócić do czasów "chodzenia" żeby nie puszczał mojej ręki i nie wypuszczał z ramion Wiem że tak się nie da, obowiązki jakieś człowiek przecież ma, a do tego trzeba przecież też trochę od siebie odetchnąć, ale czuję taką straszną potrzebę zaopiekowania się mną [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47861021] Macie tak, że pobolewa ale skurczów brak? Ja czuję tylko taki tłumiący ból, nie za silny, ale nic się nie spina... W II trymestrze miałam częstsze twardnienia... [/QUOTE] Też tak mam, ale u mnie to efekt zaparć Cytat:
Gratulacje udanej wizyty, wdrażaj 3xS ![]() Cytat:
Cytat:
Elffirka wszystkiego najlepszego, zdrowia da ciebie i maleństwa i szybkiego porodu Agnes20 super że Lenka tak przybiera, trzymam kciuki żeby w piątek udało się już wrócić do domu |
|||||
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
carolciuska, oba są fajne, ale lepszy wydaję mi się ten po lewej, ja też jakoś nie jestem przekonana co do praktyczności tych rogów, ale nie miałam nigdy takiego okrycia wiec nie wiem.
Paulina, co do pupy. Ja przemywałam zwykłym wacikiem nasączonym wodą przegotowaną (potem uświadomiłam sobie, że po kiego grzyba musi być przegotowana, wiec potem zwykłą letnią wodę z kranu używałam ), a następnie pupę osuszałam kolejnym wacikiem. Ja nigdy nie kupiłam wacików dla niemowląt, uważałam to za zbędny wydatek, używałam zwykłym. Gąbki nie stosowałam, przeczytałam gdzieś, że taka wilgotna gąbka to siedlisko bakterii. Oczywiście, jak dziecko ubrudzi się po pachy to już czyszczenie wacikiem jest trochę wymagające i wtedy chusteczki używałam lub pod kran
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
jejaaa ale senny dzisaj dzien, a tu robota w domu czeka ....
i zabierzcie mi gar z fasola bo chodz ei wyjadam ciagle hehe-tego mi trzeba było
|
|
|
|
#4004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: pięknie przybiera na wadze hehe skąd ja to znam :P teraz rano muszę sobie jakoś sama radzić bo mój śpi po nockach :P co się przy tym nasapię to już moje :P Nie mam pomysłu na obiad, ba nawet nie mam zakupów zrobionych z czego ten obiad miałby powstać U nas dzisiaj od rana leje i leje... ledwo dzisiaj kurtkę zapięłam na moim brzucholku, ale i tak jestem dumna, że sie udało wszyscy mówią, że brzuszek jak na 9 miesiąc jest malutki - nawet sam lekarz to powiedział... 13 dni i ujrzymy to nasze Szczęście wiecie puki nie zobaczę Milenki to jakoś nie uwierzę, że to już :P boli mnie cały prawy bok i żebra mam tak skopane...normalnie zakwasy na brzuchu. Dzisiaj Mila bawiła się moim pępkiem...pojawiał się i znikał :P |
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Carolcia zdecydowanie ten z lewej
Właśnie przyszedł mój sweter o podobnym kroju i jestem zachwycona Asia super ten toster! Boli mnie podbrzusze Ledwo do łóżka dotarłam, położyłam się i minęło. Ech.
|
|
#4006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Malapaulina podziwiam cie ze masz zamiar nie uzywac chusteczek. Ja szczerze sobie tego nie wyobrazam.mala jak budzi sie ze snu wsciekla i glodna to naprawde wyzwaniem jest zmienic takiemu wierzgajacemu dziecku szybko pampersa, a i tak czesto konczy sie na tym ze mala wsadza noge w kupe,albo osikuje przescieradlo bo ma takie wyczucie ze sika akurat wtedy gdy sie podklada druga pieluszke.jakbym miala szukac jeszcze cieplej wody i bawic sie z wacikami itp. To mala z tej zlosci wydrapala by sobie oczy. No ale to moze ja mam tylko takie niecierpliwe dziecko
|
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już po obiadku, była surówka z pekińskiej, sosik i ziemniaczki. Ukochane danie Tż, jak widzi ten sos to aż się trzęsie
|
|
|
#4008 |
|
Wtajemniczenie
|
Aliszcze w sumie fakt,nie wiem czemu napisalam ze chodzi mi o wodę gotowaną
nawet na SR mowila babka o zwyklej cieplej wodzie cos mi sie pomylilo![]() dzieki ![]() agnes na SR odradzali nam te chusteczki,w sensie zeby nie korzystac z nich non stop,a jak bedzie,wyjdzie w praniu mam zakupione i zwykle waciki kosmetyczne i dwie paczki chusteczek nawilzajacych z netto na szczescie nie są drogie
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-08-26 o 13:56 |
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te waciki takie większe nawet drożej by wyszły. Bo ich mało w paczce za 4zł jest, a wiadomo, ze jednym dupci się nie umyje. Małych sobie nie wyobrażam by używać za malusie.
|
|
|
#4010 |
|
Zadomowienie
|
Ok ja po obiedzie ;-)
Teraz drzemka i zrobię obiad rodzicom. Kurcze od rana czyści mnie jak nie wiem i nie wiem czemu ;/ Carola ten pierwszy ładniejszy |
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam tak w zeszłym tygodniu z rana, dwa dni pod rząd, ale po jednym razie mijało. Może zjadłaś coś nie tak?
|
|
|
#4013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj moglybysmy juz jechać na ta porodowke :p |
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4015 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia19x no te z netto tez podobno maja dobry sklad
i nie są drogiea to jakich wacikow zamierzasz uzywac?bo wlasnie te dla dzieci są droższe,a te nasze babskie są wlasnie małe Latte no wlasnie o tą chemie mi chodzi,ja bym chciala w domu korzystac z wody a na wyjscia te chusteczki z netto
|
#4016 |
|
Rozeznanie
|
A ja kupiłam chusteczki z Biedronki i jedne te wieksze płatki kosmetyczne... No ale jeszcze nie wiem jak to będzie i co będę używać... Kuzynka Małża brała dziecko bezpośrednio pod kran, nawet jak przyjechali w gości do mojej teściowej to myła syna pod kranem...
Carola mi się bardziej podoba ten po lewej... Bo wydaje mi się że właśnie te rogi nigdy się tak nie ułożą jak na zdjęciu i będą przeszkadzać ale może się mylę bo nie miałam nigdy czegoś takiego na sobie... |
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Biedronce mają cały czas chyba dostępne? W Rossmannie te waciki 6zł kosztują z Babydreama. Paulinka tak, Netto też ma fajne, jakoś na T się nazywają, ale nie pamiętam Karolcia odpocznij sobie, może z nerów Cię pogoniło? Tez tak czasem jest
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
Możliwe ;-) chodź właśnie dzisiaj nie myślę o porodzie mialam zajęcie cały dzień ;-)
Ogólnie drugi dzień mam taki brzuch twardy chodzić ciezko bo ciągnie mnie a wczoraj mialam chyba skurcze ;-) ale położę sie chwilę i zabieram sie za prasowanie |
|
|
|
#4019 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47861021] Katerina no proszę, pierwsza noc po porodzie i przespana Musiałaś być już tymi nieprzespanymi nocami nieźle wykończona Bez czego ? Ze bez brzucha ? Brxuch to ja mam teraz taki jaki powunbam miec w 9 miechu z Marika takiej wielkosci a na powaznie to brzuch spadl ale jest teraz taki jaki mialam w ok 4/5 miesiacu. Z tym ze js mialam na serio wielki brzuch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz ze nawwt nue malam ochoty klnac Hey ![]() Grstuluje udanych wizyt ![]() My dzis po pierwszym karmieniu z butli , u mnie ciezko z pridukcja niestety I moze to byc spowodowane moimi guzkami. Do tego sutki juz krwawia takze mozluwe ze vedzie butla caly czas... dibrze ze tutaj nie robia problemow jak nie moze sie karmic piersia, nie jest sie najgorsza matka ![]() A wiecie ze te majteczki sa super ja mam takie szorciki, plus dwie dlugie podpaski haha sexi
|
|
#4020 | |
|
Rozeznanie
|
Ale mam dziś denny dzień. Uśmiechać mi się nie chce... Trochę mnie tż wkurzył, bo niby dziś wolne ma w pracy a pojechał wypełniać papiery. Mówił, że wróci 10-11, a wrócił 11:30. A ja od rana z wszystkim na głowie, ciotka i dwoje nastolatków i ośmiolatka i moja mała... Dość miałam...
Chociaż ciotka umyła mi naczynia, ogarnęła blaty w kuchni i jeszcze czepiła się okna - umyła je ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

i od razu wydało mi się to podejrzane, bo miały być do składania, a one w całości no i mam...

bo tam juz sie nie udało dodać w edycji ...

w ogole kochama JAJA

Dziś ją zarejestruję do laryngologa

klask i: pięknie przybiera na wadze 

Musiałaś być już tymi nieprzespanymi nocami nieźle wykończona