![]() |
#3031 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
alliw tylko tetra bardzo delikatnie i nie stosowalabym czesto - najlepsza zawsze bedzie szczoteczka, z delikatnym wlosiem, żeby nie uszkodzic szkliwa zebow - ja tego kroliczka stosuje teraz dopiero, bo M. sie zrobil wrazliwy i nie da sobie inaczej wyczyscic, a zrobily mú sie te przebarwienia i chce sie ich pozbyc - szczoteczka jest i bedzie najlepszym wyborem
![]() ![]() monika a jaka paste stosujesz? wedlug mnie to wszelkie plamki to musi byc jakis ubytek w szkliwie, bo skad inaczej? moze jakies zaburzenia w mineralizacji.. hm.. Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-31 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Zakorzenienie
|
Nestelle nie ma za co
![]() Mnie sie pierwsze podobaja. A swoja droga to chyba tylko moj kaszalot z wszystkich tu dzieciakow ma noge odrobinke, bo nosi 20 caly czas. Klementyna dzieki. A zeby nie ida ze katar? Kadia u nas jedyna metoda na mycie zebow jest wspolne szczotkowanie, Emilka myje mi zeby a ja jej. Inaczej sobie nie da. U nas duchota, cos czuje bo cmiacym lbie ze burza bedzie, mam tylko nadzieje ze pranie wyschnie...jeszcze do srody urlop mam, zeby poogarniac te moje dwie baby. Na dzisi zostalo prasowanie ale juz niewiele, podpisanie pampersow , bo jedna na 8 do zloba druga na 10 do gimnazjum ( dostala sie do klasy matematycznej, ufff). Wiecie co ta byla wychowawczyni Oliwii to z tymi dzieciakami sie rozstac nie moze, w piatek byli u niej w domu, zrobila im ognisko, w nadtepna niedziele zaboera ich na dwa mecze mistrzostw w siatkowce, organizuje im dojazd, opieke- bo ich lubi.
#3033 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to wspaniała wychowawczyni ![]() N miała taką w przedszkolu - to dla niej po części tam tak pędziła .kochała ją ,w domu ciągle "pani Małgosia to ,tamto ..." . az nagle info ze ona nie wróci -zwolniła się . nagle ,bez uprzedzenia .fakt - choroba matki ją po części zmusiła ( a po większej czescie sama chciała odejść ) . przyszła raz grupe swoja pozegnac i to tyle . nigdy więcej się nie pojawiła .... przykre to . wiec ogromne brawa dla wychowawczyni Oliwki ![]() wiecie co tak przejrzałam ciuchy po starszakach -co tam jeszcze mam .... i znalazłam 2 częściowy kombi na R , do tego drugie spodnie ocieplane -czarne ! ![]() kurtka po N tez jest ale fioletowa ...jakos średnio mi się wydaje dla chłopca ... i buty znalazłam po N - rozm. 23 (z tego wychodzi Despa ze moja dziewczynka była o miesiąc starsza od R a miała wileką stópke ![]() ![]() i teraz takie cos buty są w stanie idealnym ,ecco . tylko ze ..fioletowe . wstawiam fote - czy mogą być dla chłopca ?
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-08-31 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie Nestelle moga byc.
No ma mala ja mam 35-36 teraz juz bardziej 36 po ciazy, Oliwia dlugo miala mala stope teraz ma 37, i kuz powoli sie robi wyzsza. Mam nadzieje ze teraz tez dobrze trafila, jej wychowawczynie w gim znam, bardzo fajna,wymagajaca babka. No i na zebraniu w srode nam mowila, ze mimo ze ona matematyk to lubi chodzic z dziecmi do teatru do filharmonii. Chodza po lekcjach wieczorem, idxie nawet z jednym chetnym dzieckiem, oporu nie ma. I mowi, ze jak ma jakies watpliwosci co do zachowania, wagarow to lubi zadzwonic do rodzica- opowiadala ze miala w klasie uczennice co jej wmawiala, ze nie moze sama wstac jak rodzice wychodza wiec ja przez dwa tygodnoe budzila telefonem....tak ze jestem dobrej mysli
#3036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kazali Wam? jeżu, ja żłobowy neptyk... jak dla mnie - jak najbardziej ![]() Czytam o tych Waszych menelkach i zazdroszczę. Byliśmy dziś na zakupach i T. wrócił z adidaskami na rzepy. w nic mu noga nie wchodzi. mierzyliśmy świetne Geox'y, ale 24 na styk, 25 mu klapały... w ogóle numeracja też kosmos... kapcie z Bartka 22, adidasy 23. a! i syn był przegrzeczny ![]() jednak ciuchowych zakupów już nie zaryzykowałam. pojechałam sama ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |
Zadomowienie
|
Hejka
Cytat:
![]() Słyszałam ostatnio, żeby długo dzieciom pomagać w myciu ząbków, znaczy poprawiać im. Jakoś do 4 roku? Koleżanka te przednie lakowała swojemu 4-ro latkowi, ale oni cukierki wcinają. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Nudy, zwyczajne życie. Kinia ![]() ![]()
![]() Maciek ![]() Edytowane przez bmma Czas edycji: 2014-08-31 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3038 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a T. ma szeroka stope? Bo my mamy problem szerokiej stopy, i jak przykladam wkladki roznych butow, to wiekszosc jest sztrasznie waska niestety.. mocne kciuki za jutro ![]() rady nie stresuj sie matka sobie daruje ![]() i ta rozmiarowka jest straszna, bo niestety kazda pare trzeba mierzyc.. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Tasia to dobrze, ze masz chociaz ten balkon ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-31 o 18:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zobaczymy jak będzie u nas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Poza tym kupilismy K nocnik w Pepco bo miał jakiś beznadziejny co dostał w prezencie i w ogole się nie sprawdzał. Zaczęlismy próby sadzania ale na razie kiepsko ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() łoo no duży duży ![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Demeter, ![]() ![]() No i oczywiście zapomniałam co miałam jeszcze dopisać bo czytam czytam a pisać mi się nie chciało to już zapomniałam... ![]() ![]() A no i ogłaszam wszem i wobec że najmniejszą stópkę na forum ma mój szkrab otóż nosimy 19!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy z Bartulkiem ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Zakorzenienie
|
Wystarczy sie "pozalic" na forum - i od razu Milus dal sobie ladnie zabki umyc
![]() Nestelle - ze co Roszek wstal o 7(z groszem) nosz to nie pojete - jakas ty nie wyspana ![]() - rozmowa N z babcia, jak zawsze powala na lopatki ![]() Tasia - taka malusia Anusia wtulona w mamusie ![]() Agateczka - ![]() ![]() No i ogolnie kalafior - zapomnialam co jeszcze Aaaa Panika - ![]() ![]() Despa mialam sie spytac serio serio wam kazali pampki podpisac - kazdy po kolei czy tylko paczke ![]() To pa milych snow ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3042 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no to teraz wiadomo po kim Milka taka malutka ![]() ![]() Cytat:
![]() no ale takie zakupy to już mega! ![]() ![]() ![]() mój R na zakupach grzecznie siedzi,czeka ...ale jak tylko wyskoczy z wózka to ...heja i go nie ma ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do próchnicy dziecka to chyba nie ma ona związku z dieta w ciązy .... ja właśnie nadzorowałam ,poprawiałam starszakom mcie zębów bardzo długo . 2.Kinia na pewno bystra .ale i Maciek na pewno taki był ![]() ![]() ![]() ja kupno przez neta przewiduje po zmierzeniu danej firmy obuwia w stacjonarnym sklepie .bez tego tez bym nie kupiła . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() aby takie zalenie za każdym razem skutkowało ![]() ![]() I OGROMNIASTE KCIUKI ZA WSZYSTKIE ZŁOBKOWE DZIECI ![]() ![]() ![]() ![]() ide spać .siem wykończyłam dzisiaj ![]() ![]() dobranoc .
![]() |
#3043 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Wtajemniczenie
|
Pisalyscie o ciuszkach i butach na jesien/zime. Ja na razie boje sie Krzysiowi kupic cokolwiek, choc z cieplych rzeczy prawie nic nie ma. Ale... nozka urosla Mu z numeru 19 (pierwsze buty) do... 22 (buty nastepne)! Nie wiem kiedy i jak
![]() ![]() ![]() Dzis lepszy dzien, Ania wiecej spala i choc nic nie odpoczelam, bo dzieci spaly na zmiane, to psychicznie o niebo lepiej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale też całowanie rączek, dziecko odrazu do buzi może i tak można. ale wasze dzieci mają wielkie stopy ![]() Florek ma sandaly z ccc 21 a butki z decathlonu 22 kciuki jutro za dzieciaki szkolne i żłobkowe, przedszkolaki też są? ![]() a my dziś byliśmy na basenie ![]() ![]()
![]() |
#3046 |
Zakorzenienie
|
Panika kazdego podpisywalam teraz, dlatego ze duzo dzieci i zeby nikr nie zarzucal Paniom dysponowania pieluchami, czyli musialy byc jakies niesnaski...dodatkowo podpisane mam butelje, chusteczki do pupy,higieniczne,smoczka, krem do pupy, no wszystko. Ubranek nie podpisuje na raxie.
Nestelle dzieki. Trzymam kciuki za jutrzejsze debiuty ( z usmiechem mimo stresu, bo dzieci wyczuja i placz po zostawieniu dziecka, ja se pewnie tyz porycze, jak to zwykle ja)
#3047 |
Zakorzenienie
|
Koncze i zaczynam? No to witam w typowo jesienny poranek. Mala w zlobku, poszla chetnie, bo duzo biedrobek w sali namalowane, nie plakala, mam nadzieje ze i w ciagu tych paru godzin bedzie ok.
Czekam na duza,bo poszla do kosciola i musze z nia podejsc z pismami do dyrekcji o cukrzycy. Panika jak tam?
#3048 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoras z Was ma dzisiejszy Wprost? i moglaby wstawic/zeskanowac artykul Mama, tata, dziecko, blog?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Zakorzenienie
|
I ja sie witam
Dzis jeszcze wykorzystalam mame by zrzucila Milusia do przedszkola - jutro sama ogarniam system, ja go dzis odbieram - zobaczymy czy do 16.30 mi sie Uda ahaha - a od czwartku to juz w Ogole SAJGON bedzie - sama samiutka ![]() Oczywiscie szef dzis nie ma czasu ze mna pogadac bo poczatek miesiaca trza wszystkie papiery wyslac do kasiegowej - ale jutro powiedzial ze jak bede z rana to pogoda - wiec prosze o ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam, czemu tu tak pusto? aha wszystkie dzieciaki poodprowadzać musiały. a Nestelle jak zdążyłaś na dwa rożne rozpoczęcia roku?
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
Koszmar. Tak mi go żal było
![]() jak po niego wróciliśmy, to z sali dobiegał jeden WIELKI lament. rozdzierające to było. mój już nie ryczał, ale jak mnie zobaczył, to strzelił taką podkówkę, że mi w pięty poszło... Kasia, mocne kciuki za ogarnięcie. podziwiam Cię wciąż ![]() Moderna, Wprostu nie kupuję, ale jak nie będziesz mieć innego źródła, to kupię ![]()
![]() |
#3052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a myslalam, ze pierwsze dni sa adaptacyjne z mama? a tu tak z grubej rury - sam? panika ja myslalam, ze adaptacja idzie wedlug modelu, programu adaptacyjnego? nie ma u Was czegos takiego? ![]() dziekuje ![]() ale nie sadze, by ten artykul byl wart specjalnego zakupu (podejrzewam, ze to o blogujacych matkach, tak z ciekawosci bym sobie poczytala) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- panika u nas najczesciej adaptacja idzie modelem berlinskim (ostatnio rozmawialam z jedna mama na palcu zabaw, ktorej maluch 18 miesieczny wlasnie zaczyna zlobek) http://www.netmama.pl/magazyn/dzieci...o-przedszkola/ z tymze sa przedszkola, ktore fazy rozstania dostosowuja indywidualnie do dziecka i wydluzaja proces adaptacyjny z 4 nawet do 6 tygodni. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- a ja chce sie w tym tygodniu dowiedziec o tzw. grupy zabaw - u nas w zlobku sa organizowane takie dni (raz w tygodniu), gdzie dzieci moga sie razem bawic przez iles tam godzin (rodzice z tego co wiem, moga tam tez przebywac) - i mysle, ze to moze byc wspaniala okazja do adaptacji przed przedszkolem oraz do kontaktow z innymi rodzicami. Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-09-01 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Rozeznanie
|
Bo z jednej strony - badasz żywą krew, więc można na tej podstawie sporo wywnioskować - znajoma pokazywała mi jakieś kryształki i mówiłą,że to .. coś tam (nie pamiętam, szczawiany jakieś to były?) I widząc jak się grupują krwinki, jakie sa ilości - ja np. miałam luzem sporo, a mój tż całe skupiska - to też o czymś tam świadczy. I to rozumiem, jestem w stanie to pojąć. Ale... pasożyty się określa naocznie - czyli widzisz danego robaka (np. gliste) w tej krwi - no i jak to, robak się wykluwa z jaja i sobie w krwi podążą? Akurat w tej kropelce pobranej? To ile ich jest w całym organiźmie? I jak to w ogóle możliwe, żeby w krwi były? (pokazywała mi foty chyba ze szkolenia co w krwi się znajduje, przegląd pasożytów. No - zmroziło mnie).
Tutaj mam nadzieję scarlet się wypowie bo naprawdę jestem ciekawa. U nas dzisiaj laitowo, z pracy wyszłam wcześniej ![]() ![]() ![]() W piątek miałam być cały dzień - do 16-17 (wyjątkowo), ale nie wyobrażam sobie L. tyle czasu bez uu, więc uprosiłam kolegę i się ze mną zamienił, będę musiała się jakoś odwdzięczyć .... pani mocno trzymam kciuki cały czas i ![]() ![]() L. jak wychodzę płacze, nie zdarzało jej się to wcześniej... już wie że wychodzę na dłużej. No i dzisiaj nie chciała nic jeść - no prawie, zjadła pół banana ledwie. ![]() Ech. T. jutro wraca do domu. Kurcze, zastanawiam się jak ja to ogarnę, raz mam przyp[ływy optymzimu - że bez problemu dam radę - a innym razem mam takiego doła... ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- moderna w tel nie mam jak wejść w klub, wiec napiszę tutaj - naukowca w kołysce polecam dla osób które chca się dowiedzieć jak się dziecko uczy języka, jak rozwija się mózg, jak naukowcy badają małe dzieci i co wiadomo o mózgu. Ksiażka fajna, ale taka pół akademicka.
![]() |
#3054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dlugo placze po Twoim wyjsciu? Tesciowa mowi cos wtedy malej? Moze z mezem bedzie inaczej, bo to jednak druga najblizasza osoba, wydaje mis ei, ze tesciowa z racji tego, ze z Wami nie meiszka jest w dalszej relacji? swego czasu jak M. juz skumal, ze maz wychodzi do pracy tez po wyjsciu szlochal (nie trwalo to dlugo, moze minutke, ale plakal) - i ja tlumaczylam, ze tatus idzie do pracy i wroci wieczorem, czy na kolacje - po ok. 3 razach M. juz tylko machal raczka na pozegnanie, tak jakby to byla najnormalniejsza rzecz w swiecie - ok, maz jest w slabszej relacji niz ze mna, bo to jednak ja spedzam cale dnie z M. - teraz jak maz bedzie zostawal to mozliwe, ze L. latwiej zaakceptuje Twoje wyjscia? Mozliwe, ze trudniejsze beda rozstania maz-niania ![]() Kiedys tez wyczytalam taka rade, ze dzieci nie znaja jezszce uplywu czasu, nie wiedza ile to jest 5 minut, czy godzina - dlatego lepiej tlumaczyc zajwiskowo jak np. po obiedzie, na kolacje, po drzemce, po spacerze itp. dziekuje za polecenie ksiazki - mysle, ze mi powinna sie spodobac, bo lubie fachowa literature ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-09-01 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Rozeznanie
|
Moderna placze az sie czyms zajmie ostatnio bajka i płakała tylko chwilę.
Musze to jakoś dograc cuyba bede wychodzilanjak bedzie czymś zajęta żeby nie widziala. Zobaczymy...
![]() |
#3057 |
Zakorzenienie
|
Moderna niedtet w Polsce jrst nieadekwatna ilosc zlobkow i przedszkoli do ilodci dzieci. W naszym zlobku sa trzy grupy po 25-28 dzieci i wyobraz sobie jeszcze do tego w malych salkach tyle samo rodzicow. Nie ma tak. W naszym prywatnym adaptacja polegala na tym ze wykorzystywalo sie 4 godziny na to zeby dziecko przyzwyczaic do zlobka, jasne moglas dokupic wiecej ale cena wynosila wiecej niz czesne za miesiac.
To jest Polska i polskie realia. Panika, bedzie dobrze, tylko najpierw Wy z Panikiem musicie sobie uswiadomis, ze nie robicie Michalowi krzywdy zadnej. Jedt pod opieka, dostsnie jesc bedzoe sie bawil z paniami z dziecmi. A On towarzyski jest, lubi dzieci, wiadomo nowe otoczenie,nowe dzieci, bedzie coraz lepiej. U nas ok, bez placzu, zjadla ladnie,bawila sie jestem zadowolona
#3058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wedlug mnie chyba lepiej, by dziecko wiedzialo, ze mama wychodzi, ale tez, ze wroci. Na pewno to nie sa latwe decyzje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
MBZ♥
|
Dołączamy się do kciuków za nasze Żłobkowe Maluchy
![]() ![]() Despa taka nauczycielka to skarb ![]() Podpisywanie pampersów mnie powaliło ![]() Nestelle fajne te menelki ![]() Jak wizyta u lekarza? ![]() Pani myślałam dziś o Was ![]() ![]() Cat za Was też kciuki ![]() Demeter na pewno sobie poradzisz ![]() Nestelle fajne te buty i wg mnie się nadają ![]() Agata hejo ![]() Moderna skaner B zabrał do pracy ![]() ![]() W rocznicę byliśmy na obiedzie, potem Rodzice z Sis wzięli Zosiaczka na spacer, my poszliśmy na randkę ![]() ![]() Dragusiu te castingi to znam z opowiadań ![]() ![]() ![]() Dziękuję za życzenia, oby kolejne lata były lepsze niż te minione ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Zakorzenienie
|
tylko dlaczego na tym cierpi dziecko?
![]() mama byla i jest dla dziecka calym swiatem, a tu nagle ono zostaje sam, bez przygotowania, bez nawiazania jakiejkowliek wiezi z nowymi opiekunami, z nowym otoczeniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.