![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Byou
- ![]() ![]() Dragusia - ![]() Milus padl w polowie Stokrotki ![]() Bylismy dzis na nowym mieszkaniu u starszej siostry / zdrzemnol sie 20min w busie - i musialam go "domeczyc" hihi. Jutro na zakupy - bo mi w orzedszkolu powiedzili Zebym Kupila buty "przyspawane" do nie przemakalnych spodni - ze to d leosze dla Milusia, ktory przeciez Kocha Zabawy w Kaluzy ![]() Dobrek nocy. Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3002 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wody Kubuś to wiem, że cukier niestety mój K nie uznaje niczego innego jak sok rozcieńczony z wodą więc jak wypił wodę smakową to sie cieszyłam jak głupia ![]() ![]() Dragusiu to szkoda, że nie udało się znaleźć lokum...Troche wspólczuje i podziwiam - taka wyprawa, masa załatwiania no i sama przeprowadzka z małym dzieckiem poza Polskę. Ale z psami to nie wyobrażam sobie tego wchodzenia w wiele miejsc ![]() ---------- My dziś byliśmy na szczepieniu MMR, znowu się upomnieli to poszliśmy. Mieliśmy odroczone ze względu na poparzenie ale skoro sie ładnie zagoiło to musielismy przyjsc. Maly dzielnie zniósł, wszystko ok jak na razie. Jutro jedziemy w końcu kupić półbuty bo aż wstyd jak palce z sandałów dziś w przychodni wystawały ![]() W przychodni był miesięczny niemowlak i płakał - K stał jak wryty i patrzył z wielkimi oczami ![]() W ogole K od kilku dni ma mega lęk separacyjny - jak wyjde z pokoju albo idzie gdzieś beze mnie to płacz ![]() Poza tym ciągle się tuli, przychodzi do mnie i zagląda w zęby, uszy, oczy musi podotykać. A odkąd mam większy brzuchol to chodzę z nim na wierzchu ('wietrze' ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3003 |
Zakorzenienie
|
Paniczka melduneczek! Jak nadtroj przed poniedzialkiem?
Nestelle jak dzwoneczek, fajny?
#3004 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziś Kamil tak się schylił bo jakiś kabzel że przeważył go tyłek i zdarł sobie czoło na kamieniach ![]() ![]() Od wczoraj ma metalowy widelec dla dzieci i świruje że hej, wszystko pięknie zjada ![]() ![]() -ja na jesień nie kupuje butów, ma adidasy. Ale za to zamawiam już zimowe bo siostra też coś zamawia więc już będą. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a to fakt. mi też nikt nie pomagał na codzień ale to bardziej moja wina bo ja obcykana z dziećmi więc się nie bałam, ale mam nadzieje że przy drugim będą ręce do pomocy ![]() chociaż przy pierwszej kąpieli pomagała nam siostra (na siłę bo nie chciałam) i to była kompletna porażka. Duszno, panika, pouczenia, stres, krzyczące dziecko. Druga kąpiel była cudowna mimo że nie byliśmy sami, ale nikt się nie wtrącał ![]() Najlepsze życzenia ![]() Moderna u nas się wynajmuje mieszkania bez żadnych papierków. Sama wynajmuję i nie wyobrażam sobie że ktoś miały sprawdzać moje zarobki ![]() Dragusia no szkoda że wam się nie udało, może źle szukaliście? Wiem że w Hamburgu takich cudów nikt nie miał a przecież też duże miasto ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3005 |
Zakorzenienie
|
Hej, czytałam Was, ale nie miałam czasu odp.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | ||
Zakorzenienie
|
czesc ,
weszłam dzies przede wszystkim po pomoc!!! Dzis zauważyłam ze R ma na górze ząbki w 1/3 zęba jakies przebarwienia zółte ... ![]() już sama nie wiem ,jestem bliska zawału .... myje mu zabki od 7 miesiąca ...a tu takie cos . ![]() ![]() ![]() mój tz ma teorie ze może przebarwia gumowy ustnik od kubka . ale czy to możliwe? Cytat:
![]() za szczepienie ![]() no wiesz seria z Dzwoneczkiem nie należy do jakiś kultowych bajek ( jak szrek , auta itp. ) ale jest ok .,nie nudziłam się . Nina uwielbia Dzwoneczka wiec zachwycona ,ale i J wybiegł z kina udając ze jest "wrózkiem" ![]() ![]() Cytat:
![]() 2 .ale jogurt je widelcem teraz? ![]() 3 . co do butów - ja jednak proponuje wstrzymanie się z zakupem do zimy ... jednak nigdy nie wiadomo kiedy nadejdzie ,czy będzie zimno i jak do tego czasu Kamilowi nózka urośnie . 4.aaaa! to teraz zapamiętam !!!! od teraz moja rodzina będzie tez Emocjonalna!!!!!! ![]() ![]() 5 .ale to warunki polskie ![]() Dlatego mysle ze Moderna ma racje w tym przypadku . Jeśli są organizowane tego typu castingi to nie bez potrzeby tym bardziej ze w takim poularnym miescie jak Berlin na pewno jest ogrom chętnych . Dragusia - w Berlinie to nie ty wybierasz mieszkanie . to mieszkanie wybiera ciebie !!!!!!! ![]() ![]() ![]() trzymam kciuki za znalezienie czegos sensownego i to bez problemów ![]() na koniec rozmówka z N siedze w necie i oglądam buty Emelki bo chce zamówić dla R ., nagle tel.dzwoni ,N odbiera ,chwile rozmawia i nagle pyta mnie - mamo babcia pyta co robisz -czy jesteś teraz zajeta ? Ja - powiedz babci ,ze właściwie nie ,oglądam Emelki . N( do babci) - mama oglada MENELKI . ![]() ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-08-30 o 10:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3007 |
Rozeznanie
|
Hej
Pisze na szybko jestem na szkoleniu akurat mam chwile przerwy Lila przezyla ![]() ![]() Pojechałam do pracy t została z l. Byl placz gdy wychodzilam - po raz pierwszy .chyba wyczula moje zdenerwowanie bo normalnie gdy wychodzę nic sie nie dzieje. Nie było mnie 5 h wg t l jadla od mojego wyjścia non stop - oczywiście pi gryzku Wszystkiego ale i parowki i jagodzianki zupki naleśniki jablka startego wafelkow ryżowych wypila ok 100ml kefiru z niekapka. Jak wrocilam to przytulila sie do mnie troche kp i pobiegła. W domu byłam po 14 - nie usnela z t. Po ok 5 min od mojego powrotu zaczela ryczec wzielam ja do pokoju kp i usnela. Wiec jest zle widze ze drzemki mieć nie bedzie i bedzje czekac na mnie .... najgorsze jest to ze po tej drzemce jest nie w sosie taka niedospana i przez 1 h dziecko placzace i rozdrazbnione ![]() Dwa dni przezyte dzisiaj trzeci bo szkolenie koncze późno. .. Musze kończyć dokończe potem
![]() |
#3008 | ||
Zakorzenienie
|
mamy podobne typy... ale, ale T. od środy wodę piję. z bidonu. w nocy coraz mniej soku (max. 125 ml -1/2 wody). dlaczego? bo była u niego koleżanka, 3,5 letnia Hania, która piła właśnie wodę. dla mnie LOL
![]() ![]() beznadziejny. nie ogarniam jak ogarnę. poza tym czekają nas dziś zakupy i już mi źle... (mieliśmy rano jechać, ale T. z gorączką wstał ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a te ząbki bym dentyście pokazała. chyba Bmma była z Kinią, bo też miała przebrwienia. z tego co pamiętam na Elmex miały przejść. czyli gites. bałaś się o apetycik ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3009 |
Zakorzenienie
|
Cath
- ![]() Nio o ja juz wrocilam z zakopow - ubozzsza o bardzo duzo pieniazkow - te zakupy byly moimi 2w zyciu tutaj w Bergen gdzie zaplacilam za 1 razem wiecej niz Tysiaka :-/ No ale pampki mleko chusteczki - te buty ze spodniami ( mialam Fuksa bo zostaly przecenione z 399 na 249 ![]() Milus juz usypial jak podjezdzalismy pod dom, ale udalo sie go przetrzymac - szybka zmiana pampka, mama robila melko i pdal jak zabity o 12. Wiec i my idziemy na drzemke - tak tak Babcia Ania tez kosteczki wylozy hihi. A dzis na obiad serwuje Tortille z kurczakiem i warzywami - ktora chetna na odwiedziny ..!? ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() z drzemkami moze sie jeszcze ulozy - trzymam mocno kciuki - wiem cos o tym, ze spiace dziecko to rozdraznione dziecko ![]() Cytat:
![]() wspolczuje nastrojow przedszkolnych ![]() ![]() u mojego M. tez pojawily sie takie przebarwienia, wyglada jak nalot, przy dziasle, na ok 1/3 zeba, jak pisze nestelle - ale my uzywamy pasty elmex, z myciem nieregularnie niestety, bo M. od kilku tygodni zastrajkowal (prawdopodobnie wykluwaja sie kolejne zeby, i dlatego jest wrazliwy) - ja czyszcze kroliczkiem na palec (mozna wziac tez grubsza tetre) - bo szczoteczki nie chce - i odrobine zeszlo, ale co chwile sie znowu pojawia, po czyszczeniu wyglada jakby zeszlo, ale po jedzeniu znowu jest, wiec nie wiem, czy czyszczenie tak naprawde cos poprawia czy nie, ciezko mu w te paszcze zagladnac, a widac to tylko w dobrym naturalnym swietle .. dziennym.. wybralabym sie do dentysty z nim, ale on w zyciu nie otworzy buzi ![]() panika pierwszy dzien T. w zlobku mnie rowniez stresuje - oby poszlo dobrze ![]() a jak samopoczucie ciazowe, wszystko dobrze? ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-30 o 11:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3011 |
Zakorzenienie
|
Paniczka dacie rade ttzymam kciukasy za Pana Michala
![]() A Ty jak sie czujesz? Nestelle Bmma byla u dentysty z Kinia, napisac do niej na fb, zeby weszla na wizaz?
#3012 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wyobrażam sobie zostawienia go z obcymi. jestem ciut sparaliżowana tą wizją... ciążowo - nie wiem.. mój doktorek zmienił dzień przyjęć i w czw. pocałowałam klamkę, także do środy mega stresior ![]() nic mi się nie chce i wszystko mam w doopie ![]() Despa, kalafior działa, spóźnione sto laty!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, ze bedzie dobrze ![]() ojjj.. oby do srody ![]() ![]() Ja na razie sie odemldowuje, obowiazki domowe wzywaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak w sumie to ja uważam ze dzieci wśród rówieśników i to z "obcą " panią-ciocią są bardzo grzeczne ,łatwiej ich ogarnąć . czar grupy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() myje regularnie ,ale pastą nenedent . może powinnam już elmexem ? jestem ciekawa co jej lekarz powiedział ...? tyz tak miałam ![]() ![]() i przyłączam się do zyczeń - Despa ? urodziny masz? wszystkiego NAJ !!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3015 |
Zakorzenienie
|
Mowie wam Mialam Dzis Atak Serca
Pojechalam z Mlodym na centrum na zakupy wyszlam ze sklepu - doczytalam smsa od mamy zebym jej 200koronek wyolacila - ide do bankomatu - I NIE MAM NIGDZIE KARTY ...! ![]() ![]() ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3016 | |||||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Na początek spóźnione: 100 lat, zdrówka szczęścia i spełnienia marzeń dla Despy z okazji 18tki ![]() ![]() ![]() 100 lat w zdrowiu i szczęściu dla BYou z okazji rocznicy ślubu ![]() ![]() Villga, udanego weekendu. Skoro wyjeżdżacie to znaczy że lepiej się czujesz? Cieszę się bardzo ![]() Dragusia, lipa z tym mieszkaniem. ![]() Cytat:
![]() Co do wspinania się J odkrył ostatnio ze jak przystawi krzesło do fotela to może się na nie wspiąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u nas ostatnio notorycznie palec do nosa jest wkładany: swojego, mojego, owcy czy świnki przytulanki ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() 3. emocjonalni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() uff, ale dobrze się skończyło ![]() Nadrobiłam, to moge iść obejrzec jeden odcineczek "Gotowych na wszystko" ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-08-30 o 21:07 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3017 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Padam fizycznie i psychicznie, Ania prawie nie spi, a jak nie spi, to placze i uspokaja Ja wlasciwie tylko karmienie... Mam czasem ochote wyjsc po prostu z domu i nie wrocic. Ale wychodze tylko na balkon ![]() Oby to nie trwalo jakos dlugo... Ide spac, poki mam chwilke. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3018 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Melduję się do raportu. Dzięki Despa za sms. Tęsknię za Wami, ale czasu mało. Tak mamy próchnicę. Elmex oraz 1x dziennie szkliwo sztuczne, na Allegro stom polecił GC MI Paste Plus. Na palec w ilości ziarnka groszku i na ząbki. Ma pomóc. U nas były te plamy żółte, teraz są szare, prawie popielate ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() Nieźle. JA kiedyś miałam zawał, ale okazało się, że kartę w bankomacie zostawiłam. Nie wiem jakim cudem zeżarł. Może tylko stan konta sprawdzałam. Bo przecież kasy nie da, aż sie karty nie wyjmie.
![]() |
#3019 |
Zakorzenienie
|
Panika, Alliw Nestelle dzieki .
Nestelle, Bmma wejdzie na wizaz i Ci napisze ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- O Juz mnie ubiegla
![]() |
#3020 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale straszysz przyszłe mamuśki dwójki ![]() ![]() Jak myslisz, czemu tyle płacze? Głodna? Czy brzuszek ? Dużo siły i cierpliwości kochana ![]() P.S. Ja bym pewnie już butlę jej podała - pamiętam jak K pierwszy raz po butelce spał 3h a ja...nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3021 |
Zakorzenienie
|
Bamma -straszne z tą prochnicą.
![]() Ehhhh toś mnie nastraszyła. R żółte przebarwienia, mam nadzieję że to tylko osad i zejdzie. Myje regularnie od 7 miesiąca czyli od 1 ząbka,dość dokładnie mi się wydaje. Starszaki nie miały takiego czegoś. Ehhhh, R nie dostaje niczego słodkiego,nie pije soków, na noc tylko cyc i to teraz 1 raz wieczorem tylko. Nie ma siły -w poniedziałek meldunek się u lekarza-najpierw pediatry. DZIĘKUJĘ Ci BMMA za odezwę! I bardzo DZIEKUJĘ Tobie Despa, jesteś nieoceniona ![]() Resztę nadrobie jutro bo teraz tak szybko na tel.
#3022 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sądziłam że od ręki. jak przeprowadzaliśmy się do Wrocka znaleźliśmy w jeden dzień, umówiliśmy pare mieszkań odwiedzilismy wszystkie, potem decyzja, zapłata, umowa klucze do ręki i tyle. nic nie pokazywaliśy czy zarabiamy czy nie. kaucja prowizja dla biura i tyle. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co tu tak pusto? u nas dziś była moja mama rano przyjechała popołudniu pojechała. poszłyśmy na spacer, 300m i ulewa, stałyśmy pod jakimś blokiem prawie godzine aż przestalo, super spacer ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() |
#3023 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Miało byc " wiec nie jest zle" ![]() Czy u was ktores dziecko nie ma juz drzemki w dzień? Alliw? W poniedziałek maz z t zostaje. We wtorek t wraca wiec od srody tz sam. Jakoś bardziej optymistycznie patrze ![]() Tasia ![]() Nestelle trzymam kciuki żeby to nie byla próchnica Pani kciuki za żłobek!
![]() |
#3024 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I nie strasze, tylko przygotowuje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3025 | ||
Zakorzenienie
|
czesc ,
mój syn postanowił wstać 0 7.17 ,dostał mleko ,poprzytulalismy się w łózku przez godzinke ale potem już uciekł i teraz biega ... no wiec łasakawie ![]() starszaki spia , tzt musiał wyjechać .... a R nie chce się bawic ze mna bo obczaja kompa fp ... i znowu pada ...buuuuu Cytat:
![]() często przecież dzieci które w nocy pija przez dłuższy czas mm,czy soki w nocy potem mają problemy z zabkami (???) a R ma swoje sztucce , buziaki w usta rzako się zdarzają (dostaje wszędzie ,nawet w tyłeczek ale w same usta rzadko ![]() R nie spi odkąd skończył rok . owszem czasami się zdarza ale tylko czasami . Cytat:
a na pewno Ci bardzo trudno teraz to wszystko ogarnąć ,zorganizować i sobie z tym poradzić . pewnie ani chwilki dla siebie nie masz . no ale dzieci tak szybko rosną ![]() ![]() Kasia - zgubiona karta ![]() Jeszcze raz Dziekuje Bmma ![]() ![]() Chciałam spedzic ten ostatni dzień wakacji jakos fajnie z dziecmi - place zabaw itp. a tu du.pka ,pogoda mnie dobija ![]() jak znam zycie to dziś wszyscy będą walic do kina i na basen .
![]() |
#3026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3027 |
Zakorzenienie
|
Och u mnie to droga przez meke by umyc Milusiowi zeby
![]() ![]() Z tego wszystkiego upieklam se ciasto - i chyba mi wyszlo. Hehe Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3028 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas bywaja dni bez drzemek. Zalezy o ktorej wstanie i jakie atrakcje sa w ciagu dnia ![]() Zapomnialam wczoraj spytac, Nestelle jakie menelki kupilas/wybralas? ![]() U nas rano bylo pieknie, teraz sie chmurzy i ma podobno padac ale moze jeszcze zdazymy na spacer. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() despa ja tez dołączam!! Tasia-dużo sily i cierpliwosci!! Ireszte zapomniałam....;/ Kacper ma mega katar, alez czego? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no jeszcze nie kupiłam/nie zamówiłam .ciagle się wacham ... podabaja mi się kilka par .. http://allegro.pl/emel-e2470-8-roczki-polbuty-trzewiki-r-23-skora-i4557794722.html http://allegro.pl/trzewiki-emel-e-2450-r-23-nowosc-sklepclassico-i4519176447.html http://allegro.pl/emel-e1962-5-trzewiki-trampki-polbuty-r-23-i4542136626.html http://allegro.pl/emel-e1855-trzewiki-polbuty-trampki-r-23-i4558634204.html podobają mi się jeszcze geoxa http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/product-pol-11695-Baby-Flick-Granatowe-Skorzane-Trzewiki-Dzieciece-B3437A-0NC32-C4264.html i ecco http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/product-pol-11697-Biom-Lite-Czarne-Skorzane-Polbuty-Dzieciece-75259158513.html hehe tu widać moje zdecydowanie ![]() ![]() może zrobie casting ![]() znalazłam info o tych zółtych przebarwieniach http://portal.abczdrowie.pl/pytania/zolte-zeby-u-17-miesiecznej-corki ehhh oby to było to samo co R ma . ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- pewnie z nosa ![]() ![]() zdrówka ![]() ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-08-31 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.