|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 960
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Dziewczyny ja mam zdiagnozowany u siebie BED czyli to kompulsywne jedzenie. U specjalisty z tym by³am, twraz czekam na odpowiedni± terapiê. Niestety bardzo trudno z tym walczyæ
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 366
|
Cze¶æ!
Ale zimno. Posz³y¶my rano do sklepu to ¿a³owa³am, ¿e chusty na szyjê nie wziê³am.. Gotujê leczo na obiad, z kurczakiem i zjemy z kasz±. Mniam Wczoraj nie zameldowa³am 8 dnia bez s³odyczy Normalnie nie wierzê, ¿e ju¿ tyle wytrzyma³am
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do slodyczy to pamiêtam jak udawa³o mi siê je¶æ dobrze zbilansowane posi³ki to wogóle nie chcia³o mi siê je¶æ slodyczy, zupelnie mnie do nich nie ci±gnê³o, a Ty masz naprawdê fajne jadlospisy ![]() Malinka Tobie rownie¿ brawa ![]() Melonade nie poddawaj siê i spróbuj nie daæ siê s³odyczom! Napewno dasz radê Ja witam siê w koñcu po ogarniêciu swoich spraw, przeprowadzilam siê, rozpakowalam, teraz tylko muszê kupic wagê i lecimy z tym odchudzaniem ![]() Dzisiaj siê wkoñcu wyspa³am, wiêc ¶niadanie pó¼ne, ale póki co: I ¶n. - dwa jajka sadzone na kapce oliwy, kanapka z chleba razowego + cienki plaster sera i 1 pomidor II ¶n. - serek wiejski plus 3 wafle ryzowe o smaku barbecu ale by³y chocia¿ dobre ![]() obiad wla¶nie wymyslam do pracy, tak¿e wieczorem napiszê reszte jad³ospisu ![]() Milego dnia dziewczyny |
|
|
|
|
#3544 | ||||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Cytat:
WspanialeCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ps. Jak mo¿na je¶æ leczo, mnie na sam widok niedobrze siê robi.
|
||||
|
|
|
#3545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam siê, te¿ to zauwa¿y³am Cytat:
Cytat:
dlaczego niedobrze?
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Pi±tka!
Ja te¿ nie cierpie lecza, ogólnie jak wyczuje w jakiej¶ potrawie cukinie, dynie, bak³a¿ana b±d¼ kabaczek to moge nie je¶æ ju¿ nic do koñca dnia Nie wiem czemu tak mam, szkoda, bo du¿o przepisów jest na fajne, lekkie dania z tych warzyw
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
ArcymoneQ - oczywi¶cie, dam znaæ, czekam obecnie na list z dalszymi informacjami, jak na razie mia³am tylko rozmowê z terapeut±, wypytywa³ mnie o wszystko i powiedzia³, ¿e na podstawie tych informacji postara siê co¶ dla mnie wymy¶liæ
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
ja mam koniec sprz±tania. jak zaczê³am ko³o 11-12 to koñczy³am po 21. Ale mam za sob±!! Haha! A teraz parê dni odpoczynku. Oczywi¶cie æwiczê pó³ godziny dziennie
![]() Ju¿ dwa tygodnie nie jem s³odyczy. Jestem z siebie dumna o tyle, ¿e mnie nie ci±gnie. Prze¿y³am gastroskopiê, co nie jest ³atwe. Wykopa³am kostkê i zastanawiam siê co z ni± zrobiæ. my¶lê o wyszyciu klapy, ale bojê siê ¿e z czasem siê przetrze...
|
|
#3549 | ||
|
Rozeznanie
|
Co potem?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pannaatopowa - gratulujê ³adny wynik
|
||
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiecie co tracicie, leczo jest pycha
![]() a cukinia faszerowana mmmm tzn? bo chyba nie zrozumia³am moje dzisiejsze s. owsianka szarlotkowa, budyniowa z jog naturalnym II¶. dwie kromki chleba razowego z serem ¿ó³tym, pomidor, sa³ata O. leczo z kurczakiem i kasz± jêczmienn± P. jog nat z p³atkami, ki¶æ winogron K. pomidory z cebulk±, serem feta i kawa³kiem oscypka, oliwa z oliwek dzieñ 9 bez s³odyczy
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cze¶æ dziewczyny
A raczej dobry wieczór.Meldujê siê z jad³ospisem, trochê mniej ciekawie dzisiaj, no ale co zrobiæ... ¶ - 2 parówki + 2 kromki ciemnego chleba = 357kcal d¶ - chrupki ry¿owe - 92kcal o - br±zowy makaron + czerwone pesto + kurczak = 550 kcal (znowu to samo co wczoraj, ale kocham pesto!) k - mro¿ony jogurt z truskawkami + wafel ry¿owy w czekoladzie + ma³a sa³atka owocowa z nektarynki, malin i mango = 377 kcal dodatkowo pochrupa³am troche chipsów siostry jako¶ 150kcal. wiêc ³±cznie mi wysz³o 1521 za ca³y dzieñ, ale 450 spali³am dzisiaj na si³owni, wszystko mnie boli :P
|
|
|
#3552 |
|
Rozeznanie
|
Moonik - ¼le odczyta³am posta- pomy³ka
MonnieB - ja podobnie w kcal, ale bez æwiczeñ - nie mia³am czasu ![]() Dzi¶ zapowiada siê ³adna pogoda, no i mo¿e spokojniejszy dzieñ... muszê nadrobiæ zaleg³e wio¶larze bo mnie mêczy to, ¿e ich zrobiæ nie mog³am. A przez t± zmianê godzin, w domu te¿ siê odnale¼æ nie mogê - brak mi czasu na wszystko ale to akurat chyba jest dobre bo nie my¶lê o jedzeniu.
|
|
|
|
#3553 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Moje wczorajsze menu:
2 kanapki z mas³em, ¿ó³tym serem, ca³y pomidor tost z ¿ó³tym serem i kiszonym ogórkiem plaster ¿ó³tego sera i szynki - rulonik winogrono ¶liwki zupa warzywna ser twarogowy bia³y z papryk± 2 szklanki mleka z miodem ¶roda to mój 3 dzieñ bez s³odyczy ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Popieram, uwielbiam leczo.
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej jak æwiczysz tyle ¿e spalasz 450 kcal!Mo¿esz napisaæ który z posi³ków to by³ oko³otreningowy? Wczorajsza reszta dnia u mnie bez komentarza dzi¶ na szczê¶cie nowy dzieñ i jest tak:I ¶n. 2 kromki chleba posmarowane bieluchem i z odrobin± konfitury wi¶niowej plus reszta serka bieluch II ¶n. bêdzie jogurt naturalny plus odrobina p³atków owsianych i jab³ko obiad. tu jeszcze nie wiem, najwiekszy problem mój zawsze ![]() podwieczorek - kanapka z serem, polêdwic± z kurczaka i sa³atka warzywna kolacja - to bêdzie chyba serek wiejski z pomidorem Wklejajcie swoje jad³ospisy to mo¿e siê zainspiruje tymi posi³kami, bo troche monotonia u mnie
|
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
No wiec przed treningiem zjad³am te parówki a zaraz po obiad.
Je¶li jem za duzo bia³ka to nie wiem czemu ale mam problemy z toalet± ; (
|
|
|
#3556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwa¿am, ¿e jesz za ma³o jak na to ile æwiczysz. Nie ma u Ciebie zdrowych t³uszczy. Owoce na kolacjê te¿ nie s± zbyt dobrym pomys³em. Cytat:
gratulujê Malinko oparcia siê s³odyczom ![]() a to mleko z miodem podziwiam ja nie wypijê takiego mleka ze szklanki, tylko w owsiance, kakao i kawa Cytat:
![]() moje dzisiejsze jedzenie ¶ owsianka szarlotkowa z serkiem homo II ¶ dwie kromki chleba razowego z serkiem bia³ym do smarowania, pomidor, ogórek, szczypiorek O. makaron br±zowy z kurczakiem w sosie jogurtowo-zio³owym, fasolka szparagowa P. jab³ko K. 3 ma³e kromeczki z chleba z ziarnami z mas³em, sa³atka z fety, pomidora, sa³aty, papryki, szczypiorku z oliw± bez s³odyczy dzieñ 10
|
|
#3558 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Witam pó¼nym wieczorem.
Dzisiaj u mnie sajgon totalny. Do m³odszego chorego szkraba, do³±czy³o starsze dziecko z jelitówk± w wersji góra-dó³. Tak, ¿e mój dzisiejszy dzieñ to g³ównie sprz±tanie i pranie. Menu 2 x kanapka z ¿ó³tym serem, 1/2 pomidora kanapka z bia³ym serem winogrono ¶liwki 1/2 gara zupy warzywnej 3 plastry suchej krakowskiej 4 dzieñ bez s³odyczy Melonade czekam na Ciebie. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Dziewczyny wczoraj by³am na pierwszych zajêciach z fitnessu. Poniewa¿ mam karnet na dowolne zajêcia wybra³am na pocz±tek TBC z za³o¿enia s± to æwiczenia ogólnorozwojowe, maj± wysmukliæ sylwetkê i spaliæ tkankê t³uszczow±. Prowadz±ca Ania C. Moje odczucia - nudne Nawet siê nie zmêczy³am i piæ mi siê nie chcia³o. Prowadz±ca da³a nam nudn± choreografiê i seriê nudnych powtórzeñ tego samego. OK rozumiem ¿e si³a tkwi w powtórzeniach, ale nie przez 10-15 min to samo i nic wiêcej. Wynudzi³am siê, wiêcej na jej zajêcia nie pójdê w ogóle wykre¶li³am sobie Anie C. z grafiku. Nastêpnym razem idê do innej prowadz±cej.
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi ¼le, tyle dni bez tego durnego objadania siê i dzisiaj znowu, przed chwil± rzuci³am siê na ¿arcie a¿ mi niedobrze... Dzwonili rano z tej poradni z dodatkowymi pytaniami, czy wymiotujê, ile æwiczê itd. Maj± do mnie wys³aæ list ju¿ nied³ugo co robiæ dalej, a ja ju¿ nie mam si³y, bo czasami serio jedyne co mnie w ¿yciu cieszy to mo¿liwo¶æ ob¿arcia siê
![]() No ale poka¿ê wam jad³ospis... zaczê³o siê dobrze.. ¶ - makrela wêdzona z kromk± ciemnego chleba d¶ - banan i jogurt o - ry¿ z kurczakiem i pieczarkami w jogurcie naturalnym p - jogurt mro¿ony z owocami k - mia³o byæ tak piêknie, a skoñczy³o siê... sernikiem (wielki kawa³), 4 ma³ymi paczkami chipsów i gazowanym napojem. Nawet nie chcê mi sie liczyæ kalorii... na prawdê... bo sam sernik mia³ 1000. mooonik - kochana na si³owni mi poradzili ile mam je¶æ ¿eby schudn±æ... s±dzê, ¿e muszê siê bardziej zainteresowaæ co je¶æ o jakiej porze dnia itd.. bo takiej wiedzy na prawdê mi brakuje..
|
|
|
#3560 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 237
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 051
|
Czê¶æ dziolszki po kolejnej przerwie
![]() Podczytuje Was regularnie. Gdy juz w ³ó¿ku zalegam ![]() Super pomys³ z dzieleniem sie na forum swoimi jadlospisami. Wiele z Was je za ma³o. Schudniecie kilka kg na pocz±tku a potem bêdzie zastój. Organizm nie bêdzie mia³ z czego zrzucac. A Wy obcinac kcal. Bo co? Zjedziecie poni¿ej 1000. To juz w ogóle z³o! ![]() Podbijajcie kcal naturalnymi tulszczami Kochane! Np ziarna, pestki dyni, wiórki kokosowe, zurawina, mas³em orzechowym. Bo kawa i jab³ko to nie posi³ek Mamy byæ piêkne, szczup³e i zdrowe! Do tego d±¿ymy ![]() I cel osi±gniemy!!! Te¿ sie podziele swoim dzisiejszym jadlospisem :I ¶niadanie - budyniowa owsianka ze startym jablkiem, bananem i garscia zurawiny II ¶niadanie - Activia z blonnikem, musia³am bo mia³am kibelkowy problem plus pomaranczaObiad - kasza jaglana z sosem ze ¶wie¿ych maslakow i prawdziwkow na bazie jogurtu naturalnego Kolacja - 1/4 formy (sred 26cm) odchudzonej tatry ze szpinakiem i gotowanym kurczakiem Buziaki ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- I jeszcze co¶ ![]() MonnieB parówki s± takie dobre ale to straszny szit. Niestety. Trza unikaæ jak sie tylko moze. Jest sporo ró¿nych propozycji odno¶nie sniadan Ci±gle sie tego uczê Juz nie bêdê wymieniaæ po kolei ale ka¿dej z Was, cwiczacych wielkie za ruszenie ![]() Sama moge zameldowaæ wczorajszy bieg : 7.2 km w 55 minut i dzisiejszy 5.2 km w 42 minuty Wolniutko, truchcikiem... do przodu ![]() A tak mnie bol± miê¶nie ud i pachwin, ¿e mój obecny, niekontrolowany rozkrok mo¿e budziæ zdziwienie Dobrej nocy i mi³ego poranka, z palerem do walki o sama siebie Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
by³o 106.5 kg jest 98 kg ![]() cel I 85 kg ![]() cel II 70 kg _________________________ _________ Bo taki kto¶ w ¿yciu zdarza siê tylko raz! 24.08.2012 30.07.2014r pocz±tek biegania i walki z sam± sob±! Edytowane przez BlankaSz Czas edycji: 2014-09-05 o 00:37 |
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
BlankaSz staram siê zawsze sprawdzaæ sk³ad parówek, wybieram te dro¿sze, ale lepsze. Czyta³am ile g... pchaj± do tych tanich, a¿ siê niedobrze robi
Mnie te¿ strasznie nogi bol±, uda szczególnie dlatego dzisiaj odpu¶ci³am si³owniê, ale jutro idê na basen i saunê. Straszne wyrzuty sumienia mam, ¿e siê tak dzisiaj objad³am
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsza wpadkê pusc w zapomnienie i unikaj ich w przysz³o¶ci. Bo maj±c ciagle poczucie winy nie bêdzie Ci latwiej Mnie te¿ juz dzis uda bola³y ale zawzielam sie w sobie i poszlam biegaæ. Choæ nogi drzaly i by³y jak z waty. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
by³o 106.5 kg jest 98 kg ![]() cel I 85 kg ![]() cel II 70 kg _________________________ _________ Bo taki kto¶ w ¿yciu zdarza siê tylko raz! 24.08.2012 30.07.2014r pocz±tek biegania i walki z sam± sob±! |
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziêkujê CI bardzo.
Wiesz, ¿e wagê pocz±tkow± mamy dok³adnie tak± sam±? Ja tak¿e zaczyna³am chudniêcie od 106,5kg. I obecnie wa¿ê 97kg. Czyli podobna droga przed nami, bo cel tak¿e mam 70kg )) Od razu czujê siê jako¶ mniej samotna :P
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pora¿ki maj± nas motywowaæ a nie podlamywac. Jeste¶my tu by sie wspieraæ i w razie konieczno¶ci opierniczyc ![]() Ile masz wzrostu? Ja 175 cm ![]() U mnie teraz 98 choæ jestem napuchnieta przed @. Generalnie teraz waze sie co miesi±c. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
by³o 106.5 kg jest 98 kg ![]() cel I 85 kg ![]() cel II 70 kg _________________________ _________ Bo taki kto¶ w ¿yciu zdarza siê tylko raz! 24.08.2012 30.07.2014r pocz±tek biegania i walki z sam± sob±! |
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
A to ja jestem niziutka, mam 165cm jedynie. Ja wa¿ê siê co czwartek, w pi±tki te¿ ze wzglêdu na to forum teraz
|
|
|
#3567 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny
Wczoraj mia³am taki zapierdziel, ¿e nawet na chwilê przy kompie nie siad³am. Z jedzeniem ¼le nie by³o, na obiad pieczona szynka i mizeria z w³asnych ogórków. Oprócz tego du¿o bia³ego serka i pomidor no i 150 wio¶larzy. ![]() Dzi¶ zjad³am dos³ownie pó³ kromki chleba z wêdlin± i ogórkiem zielonym, czekam, a¿ bêdê mog³a i¶æ siê zwa¿yæ i wtedy dokoñczê posi³ek. Bojê siê wej¶cia na wagê bo wiem, ¿e poka¿e wiêcej ni¿ przed urlopem Ps. Moi rodzice wyjechali na d³u¿ej, w koñcu bêdzie mniej t³uszczów i sma¿onych rzeczy
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 290
|
Cze¶æ wszystkim
![]() Spróbujê siê do Was podpi±æ - mo¿e siê uda, jednak jakby okaza³o siê, ¿e jest tu za wiele u¿ytkowniczek, to spokojnie przyjmê odmowê. Jestem leniem, prowadzê tryb ¿ycia osiad³y, wiekowo te¿ nie najlepiej stojê, metabolizm zwolni³. Trzy lata temu urodzi³am córkê, druga córeczk± przysz³a na ¶wiat 3 miesi±ce temu - ale to raczej nie ci±¿a by³a powodem nadmiernych kg. Po pierwszej ci±¿y zajada³am siê Rafaello - ilo¶ci spore, mam s³abo¶æ do s³odyczy (bia³a czekolada, rumowe dra¿e, Daimy, krówki itd). Nie pamiêtam, kiedy ostatnio pi³am wodê, za to pepsi jest sta³ym bywalcem na pó³ce z napojami. ¦niadania jem rzadko, w ci±gu dnia jem 2-3 posi³ki i od groma zapychaczy. Potrzebujê kopa, wiem ¿e powinnam odstawiæ s³odycze i napoje gazowane, oraz zacz±æ æwiczyæ. Mogê racjonalnie roz³o¿yæ etap chudniêcia, bo mam czas do maja nastêpnego roku - wtedy to wracam do pracy, a co za tym idzie, muszê przej¶æ egzamin sprawno¶ciowy. Nie dam rady chodzic na si³kê, potrzebujê czego¶ do domowego u¿ytku. Nie mam w domu wagi ani hantli - ale pewnie bêdê musia³a kupiæ. Sytuacja rodzinna: m±¿ i 3 letnia córka do zaopatrzenia ¿ywno¶ciowego - wiêc nie wiem czy uda mi siê osobne gotowanie. Problem: brak kondycji, obt³uszczony brzuch, uda, ³ydki i rêce Nawyki: lubiê s³odycze, fasty, surówki uwielbiam (jakis plus przynajmniej ), du¿o kawy z mlekiem bez cukruCel: 60kg, wyszczuplenie ogólne, poprawa kondycji, wzmocnienie miê¶ni Obecnie: 78 kg, 162 cm. W ci±gu 10 lat przybra³am prawie 20kg Pro¶ba o zestawy/ propozycje æwiczeñ na dobry pocz±tek (czyli co¶ co mnie nie zniechêci od razu, czemu podo³am. Jestem w tak kiepskiej kondycji, ¿e potrafiê siê zmêczyæ otwieraj±c czekoladê . Jak ju¿ przebrnê przez cokolwiek, wezmê siê za co¶ trudniejszego. Mo¿e aero, zumba - co¶ przy muzyce? Kto¶ pomo¿e?
|
#3569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to widzê ze jest ktos je podobnie tak jak ja.. tzn jadlam pepsi, chipsy, czekoladki. Ty sie opamietalas przy wadze 78kg, ja przy 106.5 )) wiec plus dla ciebie, nie jest zle.Wed³ug mnie powinna¶ zacz±æ od pilates. Nie spocisz sie za bardzo a miê¶nie bêd± pracowaæ. Duzo jest filmików na youtube ![]() Dziewczyny pytanie do was. Jesli sie zwa¿ê to wynik wstawiam tutaj czy wysy³am w prywatnej wiadomo¶ci?
|
|
|
#3570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Owoce na kolacje nie s± dobre poniewa¿ zawieraj± proste cukry, których organizm podczas spoczynku(snu) nie jest w stanie spaliæ wiêc odk³adaj± siê jako t³uszczyk, którego przecie¿ nie chcemy Na kolacjê dobrze zje¶æ co¶ bia³kowego- ryby, twaróg, jaja, sa³atki z kurczakiem/indykiem. Mo¿esz nawet zje¶æ kromkê chleba ¦niadanie powinno dostarczaæ energii, dlatego tak polecana jest owsianka Obiad powinien zawieraæ najlepiej bia³ko zwierzêce/rybne/z ro¶lin str±czkowych wêglowodany z³o¿one i t³uszcz. W t³uszczach rozpuszczaj± siê witaminy, które dostarczamy w warzywach i owocach, dlatego s± wa¿ne. Tak samo potrzebne s± do funkcjonowania uk³adu nerwowego, dla pracy mózgu. Nie mo¿na obci±æ ca³kiem t³uszczy No i jak pisa³am i ja i prettty_girl uporz±dkowanie posi³ków pozwala zapanowaæ nad chêci± na s³odycze Rozpisa³am siê ja zwykle, mam nadziejê ¿e cokolwiek siê przyda Cytat:
![]() gratulujê 4dnia ![]() zdrowia dla dzieciaków! Cytat:
![]() Meloniku gdzie Ty? Nurku a Ty? Womendontcry ? waga do tabelki 87,5 ledwo skoñczy³am puchniêcie okresowe, zaczyna siê puchniêcie od owu
![]() |
Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

ale by³y chocia¿ dobre