![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 960
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Dziewczyny ja mam zdiagnozowany u siebie BED czyli to kompulsywne jedzenie. U specjalisty z tym by³am, twraz czekam na odpowiedni± terapiê. Niestety bardzo trudno z tym walczyæ
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 366
|
Cze¶æ!
Ale zimno. Posz³y¶my rano do sklepu to ¿a³owa³am, ¿e chusty na szyjê nie wziê³am.. Gotujê leczo na obiad, z kurczakiem i zjemy z kasz±. Mniam ![]() Wczoraj nie zameldowa³am 8 dnia bez s³odyczy ![]() Normalnie nie wierzê, ¿e ju¿ tyle wytrzyma³am ![]()
#3543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do slodyczy to pamiêtam jak udawa³o mi siê je¶æ dobrze zbilansowane posi³ki to wogóle nie chcia³o mi siê je¶æ slodyczy, zupelnie mnie do nich nie ci±gnê³o, a Ty masz naprawdê fajne jadlospisy ![]() ![]() Malinka Tobie rownie¿ brawa ![]() Melonade nie poddawaj siê i spróbuj nie daæ siê s³odyczom! Napewno dasz radê ![]() Ja witam siê w koñcu po ogarniêciu swoich spraw, przeprowadzilam siê, rozpakowalam, teraz tylko muszê kupic wagê i lecimy z tym odchudzaniem ![]() Dzisiaj siê wkoñcu wyspa³am, wiêc ¶niadanie pó¼ne, ale póki co: I ¶n. - dwa jajka sadzone na kapce oliwy, kanapka z chleba razowego + cienki plaster sera i 1 pomidor II ¶n. - serek wiejski plus 3 wafle ryzowe o smaku barbecu ![]() ![]() obiad wla¶nie wymyslam do pracy, tak¿e wieczorem napiszê reszte jad³ospisu ![]() Milego dnia dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | ||||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ps. Jak mo¿na je¶æ leczo, mnie na sam widok niedobrze siê robi. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadzam siê, te¿ to zauwa¿y³am ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dlaczego niedobrze? ![]()
![]() |
#3546 |
Zakorzenienie
|
Pi±tka!
Ja te¿ nie cierpie lecza, ogólnie jak wyczuje w jakiej¶ potrawie cukinie, dynie, bak³a¿ana b±d¼ kabaczek to moge nie je¶æ ju¿ nic do koñca dnia ![]() Nie wiem czemu tak mam, szkoda, bo du¿o przepisów jest na fajne, lekkie dania z tych warzyw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Zakorzenienie
|
ArcymoneQ - oczywi¶cie, dam znaæ, czekam obecnie na list z dalszymi informacjami, jak na razie mia³am tylko rozmowê z terapeut±, wypytywa³ mnie o wszystko i powiedzia³, ¿e na podstawie tych informacji postara siê co¶ dla mnie wymy¶liæ
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
ja mam koniec sprz±tania. jak zaczê³am ko³o 11-12 to koñczy³am po 21. Ale mam za sob±!! Haha! A teraz parê dni odpoczynku. Oczywi¶cie æwiczê pó³ godziny dziennie
![]() Ju¿ dwa tygodnie nie jem s³odyczy. Jestem z siebie dumna o tyle, ¿e mnie nie ci±gnie. Prze¿y³am gastroskopiê, co nie jest ³atwe. Wykopa³am kostkê i zastanawiam siê co z ni± zrobiæ. my¶lê o wyszyciu klapy, ale bojê siê ¿e z czasem siê przetrze...
![]() |
#3549 | ||
Rozeznanie
|
Co potem?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pannaatopowa - gratulujê ³adny wynik ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
nie wiecie co tracicie, leczo jest pycha
![]() a cukinia faszerowana mmmm ![]() tzn? bo chyba nie zrozumia³am ![]() moje dzisiejsze s. owsianka szarlotkowa, budyniowa z jog naturalnym II¶. dwie kromki chleba razowego z serem ¿ó³tym, pomidor, sa³ata O. leczo z kurczakiem i kasz± jêczmienn± P. jog nat z p³atkami, ki¶æ winogron K. pomidory z cebulk±, serem feta i kawa³kiem oscypka, oliwa z oliwek dzieñ 9 bez s³odyczy ![]()
#3551 | |
Zakorzenienie
|
Cze¶æ dziewczyny
![]() Meldujê siê z jad³ospisem, trochê mniej ciekawie dzisiaj, no ale co zrobiæ... ¶ - 2 parówki + 2 kromki ciemnego chleba = 357kcal d¶ - chrupki ry¿owe - 92kcal o - br±zowy makaron + czerwone pesto + kurczak = 550 kcal (znowu to samo co wczoraj, ale kocham pesto!) k - mro¿ony jogurt z truskawkami + wafel ry¿owy w czekoladzie + ma³a sa³atka owocowa z nektarynki, malin i mango = 377 kcal dodatkowo pochrupa³am troche chipsów siostry jako¶ 150kcal. wiêc ³±cznie mi wysz³o 1521 za ca³y dzieñ, ale 450 spali³am dzisiaj na si³owni, wszystko mnie boli ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#3552 |
Rozeznanie
|
Moonik - ¼le odczyta³am posta- pomy³ka
![]() MonnieB - ja podobnie w kcal, ale bez æwiczeñ - nie mia³am czasu ![]() Dzi¶ zapowiada siê ³adna pogoda, no i mo¿e spokojniejszy dzieñ... muszê nadrobiæ zaleg³e wio¶larze bo mnie mêczy to, ¿e ich zrobiæ nie mog³am. A przez t± zmianê godzin, w domu te¿ siê odnale¼æ nie mogê - brak mi czasu na wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Moje wczorajsze menu:
2 kanapki z mas³em, ¿ó³tym serem, ca³y pomidor tost z ¿ó³tym serem i kiszonym ogórkiem plaster ¿ó³tego sera i szynki - rulonik winogrono ¶liwki zupa warzywna ser twarogowy bia³y z papryk± 2 szklanki mleka z miodem ¶roda to mój 3 dzieñ bez s³odyczy ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Popieram, uwielbiam leczo.
#3554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mo¿esz napisaæ który z posi³ków to by³ oko³otreningowy? Wczorajsza reszta dnia u mnie bez komentarza ![]() I ¶n. 2 kromki chleba posmarowane bieluchem i z odrobin± konfitury wi¶niowej plus reszta serka bieluch II ¶n. bêdzie jogurt naturalny plus odrobina p³atków owsianych i jab³ko obiad. tu jeszcze nie wiem, najwiekszy problem mój zawsze ![]() podwieczorek - kanapka z serem, polêdwic± z kurczaka i sa³atka warzywna kolacja - to bêdzie chyba serek wiejski z pomidorem Wklejajcie swoje jad³ospisy to mo¿e siê zainspiruje tymi posi³kami, bo troche monotonia u mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Zakorzenienie
|
No wiec przed treningiem zjad³am te parówki a zaraz po obiad.
Je¶li jem za duzo bia³ka to nie wiem czemu ale mam problemy z toalet± ; (
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwa¿am, ¿e jesz za ma³o jak na to ile æwiczysz. Nie ma u Ciebie zdrowych t³uszczy. Owoce na kolacjê te¿ nie s± zbyt dobrym pomys³em. Cytat:
gratulujê Malinko oparcia siê s³odyczom ![]() a to mleko z miodem podziwiam ![]() ![]() Cytat:
![]() moje dzisiejsze jedzenie ¶ owsianka szarlotkowa z serkiem homo II ¶ dwie kromki chleba razowego z serkiem bia³ym do smarowania, pomidor, ogórek, szczypiorek O. makaron br±zowy z kurczakiem w sosie jogurtowo-zio³owym, fasolka szparagowa P. jab³ko K. 3 ma³e kromeczki z chleba z ziarnami z mas³em, sa³atka z fety, pomidora, sa³aty, papryki, szczypiorku z oliw± bez s³odyczy dzieñ 10 ![]()
![]() |
#3558 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Witam pó¼nym wieczorem.
Dzisiaj u mnie sajgon totalny. Do m³odszego chorego szkraba, do³±czy³o starsze dziecko z jelitówk± w wersji góra-dó³. Tak, ¿e mój dzisiejszy dzieñ to g³ównie sprz±tanie i pranie. Menu 2 x kanapka z ¿ó³tym serem, 1/2 pomidora kanapka z bia³ym serem winogrono ¶liwki 1/2 gara zupy warzywnej 3 plastry suchej krakowskiej 4 dzieñ bez s³odyczy ![]() Melonade czekam na Ciebie. ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Dziewczyny wczoraj by³am na pierwszych zajêciach z fitnessu. Poniewa¿ mam karnet na dowolne zajêcia wybra³am na pocz±tek TBC z za³o¿enia s± to æwiczenia ogólnorozwojowe, maj± wysmukliæ sylwetkê i spaliæ tkankê t³uszczow±. Prowadz±ca Ania C. Moje odczucia - nudne Nawet siê nie zmêczy³am i piæ mi siê nie chcia³o. Prowadz±ca da³a nam nudn± choreografiê i seriê nudnych powtórzeñ tego samego. OK rozumiem ¿e si³a tkwi w powtórzeniach, ale nie przez 10-15 min to samo i nic wiêcej. Wynudzi³am siê, wiêcej na jej zajêcia nie pójdê w ogóle wykre¶li³am sobie Anie C. z grafiku. Nastêpnym razem idê do innej prowadz±cej.
#3559 | |
Zakorzenienie
|
Jak mi ¼le, tyle dni bez tego durnego objadania siê i dzisiaj znowu, przed chwil± rzuci³am siê na ¿arcie a¿ mi niedobrze... Dzwonili rano z tej poradni z dodatkowymi pytaniami, czy wymiotujê, ile æwiczê itd. Maj± do mnie wys³aæ list ju¿ nied³ugo co robiæ dalej, a ja ju¿ nie mam si³y, bo czasami serio jedyne co mnie w ¿yciu cieszy to mo¿liwo¶æ ob¿arcia siê
![]() No ale poka¿ê wam jad³ospis... zaczê³o siê dobrze.. ¶ - makrela wêdzona z kromk± ciemnego chleba d¶ - banan i jogurt o - ry¿ z kurczakiem i pieczarkami w jogurcie naturalnym p - jogurt mro¿ony z owocami k - mia³o byæ tak piêknie, a skoñczy³o siê... sernikiem (wielki kawa³), 4 ma³ymi paczkami chipsów i gazowanym napojem. Nawet nie chcê mi sie liczyæ kalorii... na prawdê... bo sam sernik mia³ 1000. mooonik - kochana na si³owni mi poradzili ile mam je¶æ ¿eby schudn±æ... s±dzê, ¿e muszê siê bardziej zainteresowaæ co je¶æ o jakiej porze dnia itd.. bo takiej wiedzy na prawdê mi brakuje..
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 237
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 051
|
Czê¶æ dziolszki po kolejnej przerwie
![]() Podczytuje Was regularnie. Gdy juz w ³ó¿ku zalegam ![]() Super pomys³ z dzieleniem sie na forum swoimi jadlospisami. Wiele z Was je za ma³o. Schudniecie kilka kg na pocz±tku a potem bêdzie zastój. Organizm nie bêdzie mia³ z czego zrzucac. A Wy obcinac kcal. Bo co? Zjedziecie poni¿ej 1000. To juz w ogóle z³o! ![]() Podbijajcie kcal naturalnymi tulszczami Kochane! Np ziarna, pestki dyni, wiórki kokosowe, zurawina, mas³em orzechowym. Bo kawa i jab³ko to nie posi³ek ![]() Mamy byæ piêkne, szczup³e i zdrowe! Do tego d±¿ymy ![]() I cel osi±gniemy!!! ![]() Te¿ sie podziele swoim dzisiejszym jadlospisem ![]() I ¶niadanie - budyniowa owsianka ze startym jablkiem, bananem i garscia zurawiny II ¶niadanie - Activia z blonnikem, musia³am bo mia³am kibelkowy problem ![]() Obiad - kasza jaglana z sosem ze ¶wie¿ych maslakow i prawdziwkow na bazie jogurtu naturalnego Kolacja - 1/4 formy (sred 26cm) odchudzonej tatry ze szpinakiem i gotowanym kurczakiem ![]() Buziaki ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- I jeszcze co¶ ![]() MonnieB parówki s± takie dobre ale to straszny szit. Niestety. Trza unikaæ jak sie tylko moze. Jest sporo ró¿nych propozycji odno¶nie sniadan ![]() ![]() ![]() Juz nie bêdê wymieniaæ po kolei ale ka¿dej z Was, cwiczacych wielkie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sama moge zameldowaæ wczorajszy bieg : 7.2 km w 55 minut i dzisiejszy 5.2 km w 42 minuty ![]() Wolniutko, truchcikiem... do przodu ![]() A tak mnie bol± miê¶nie ud i pachwin, ¿e mój obecny, niekontrolowany rozkrok mo¿e budziæ zdziwienie ![]() Dobrej nocy i mi³ego poranka, z palerem do walki o sama siebie ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
by³o 106.5 kg ![]() jest 98 kg ![]() cel I 85 kg ![]() cel II 70 kg ![]() _________________________ _________ Bo taki kto¶ w ¿yciu zdarza siê tylko raz! 24.08.2012 ![]() 30.07.2014r pocz±tek biegania i walki z sam± sob±! Edytowane przez BlankaSz Czas edycji: 2014-09-04 o 23:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Zakorzenienie
|
BlankaSz staram siê zawsze sprawdzaæ sk³ad parówek, wybieram te dro¿sze, ale lepsze. Czyta³am ile g... pchaj± do tych tanich, a¿ siê niedobrze robi
![]() Mnie te¿ strasznie nogi bol±, uda szczególnie dlatego dzisiaj odpu¶ci³am si³owniê, ale jutro idê na basen i saunê. Straszne wyrzuty sumienia mam, ¿e siê tak dzisiaj objad³am ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsza wpadkê pusc w zapomnienie i unikaj ich w przysz³o¶ci. Bo maj±c ciagle poczucie winy nie bêdzie Ci latwiej ![]() Mnie te¿ juz dzis uda bola³y ale zawzielam sie w sobie i poszlam biegaæ. Choæ nogi drzaly i by³y jak z waty. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
by³o 106.5 kg ![]() jest 98 kg ![]() cel I 85 kg ![]() cel II 70 kg ![]() _________________________ _________ Bo taki kto¶ w ¿yciu zdarza siê tylko raz! 24.08.2012 ![]() 30.07.2014r pocz±tek biegania i walki z sam± sob±! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3564 | |
Zakorzenienie
|
Dziêkujê CI bardzo.
Wiesz, ¿e wagê pocz±tkow± mamy dok³adnie tak± sam±? Ja tak¿e zaczyna³am chudniêcie od 106,5kg. I obecnie wa¿ê 97kg. Czyli podobna droga przed nami, bo cel tak¿e mam 70kg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pora¿ki maj± nas motywowaæ a nie podlamywac. Jeste¶my tu by sie wspieraæ i w razie konieczno¶ci opierniczyc ![]() Ile masz wzrostu? Ja 175 cm ![]() U mnie teraz 98 choæ jestem napuchnieta przed @. Generalnie teraz waze sie co miesi±c. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
by³o 106.5 kg ![]() jest 98 kg ![]() cel I 85 kg ![]() cel II 70 kg ![]() _________________________ _________ Bo taki kto¶ w ¿yciu zdarza siê tylko raz! 24.08.2012 ![]() 30.07.2014r pocz±tek biegania i walki z sam± sob±! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Zakorzenienie
|
A to ja jestem niziutka, mam 165cm jedynie. Ja wa¿ê siê co czwartek, w pi±tki te¿ ze wzglêdu na to forum teraz
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() Dzi¶ zjad³am dos³ownie pó³ kromki chleba z wêdlin± i ogórkiem zielonym, czekam, a¿ bêdê mog³a i¶æ siê zwa¿yæ i wtedy dokoñczê posi³ek. Bojê siê wej¶cia na wagê bo wiem, ¿e poka¿e wiêcej ni¿ przed urlopem ![]() Ps. Moi rodzice wyjechali na d³u¿ej, w koñcu bêdzie mniej t³uszczów i sma¿onych rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 290
|
Cze¶æ wszystkim
![]() Spróbujê siê do Was podpi±æ - mo¿e siê uda, jednak jakby okaza³o siê, ¿e jest tu za wiele u¿ytkowniczek, to spokojnie przyjmê odmowê. Jestem leniem, prowadzê tryb ¿ycia osiad³y, wiekowo te¿ nie najlepiej stojê, metabolizm zwolni³. Trzy lata temu urodzi³am córkê, druga córeczk± przysz³a na ¶wiat 3 miesi±ce temu - ale to raczej nie ci±¿a by³a powodem nadmiernych kg. Po pierwszej ci±¿y zajada³am siê Rafaello - ilo¶ci spore, mam s³abo¶æ do s³odyczy (bia³a czekolada, rumowe dra¿e, Daimy, krówki itd). Nie pamiêtam, kiedy ostatnio pi³am wodê, za to pepsi jest sta³ym bywalcem na pó³ce z napojami. ¦niadania jem rzadko, w ci±gu dnia jem 2-3 posi³ki i od groma zapychaczy. Potrzebujê kopa, wiem ¿e powinnam odstawiæ s³odycze i napoje gazowane, oraz zacz±æ æwiczyæ. Mogê racjonalnie roz³o¿yæ etap chudniêcia, bo mam czas do maja nastêpnego roku - wtedy to wracam do pracy, a co za tym idzie, muszê przej¶æ egzamin sprawno¶ciowy. Nie dam rady chodzic na si³kê, potrzebujê czego¶ do domowego u¿ytku. Nie mam w domu wagi ani hantli - ale pewnie bêdê musia³a kupiæ. Sytuacja rodzinna: m±¿ i 3 letnia córka do zaopatrzenia ¿ywno¶ciowego - wiêc nie wiem czy uda mi siê osobne gotowanie. Problem: brak kondycji, obt³uszczony brzuch, uda, ³ydki i rêce Nawyki: lubiê s³odycze, fasty, surówki uwielbiam (jakis plus przynajmniej ![]() Cel: 60kg, wyszczuplenie ogólne, poprawa kondycji, wzmocnienie miê¶ni Obecnie: 78 kg, 162 cm. W ci±gu 10 lat przybra³am prawie 20kg ![]() Pro¶ba o zestawy/ propozycje æwiczeñ na dobry pocz±tek (czyli co¶ co mnie nie zniechêci od razu, czemu podo³am. Jestem w tak kiepskiej kondycji, ¿e potrafiê siê zmêczyæ otwieraj±c czekoladê ![]() ![]()
#3569 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to widzê ze jest ktos je podobnie tak jak ja.. tzn jadlam ![]() ![]() Wed³ug mnie powinna¶ zacz±æ od pilates. Nie spocisz sie za bardzo a miê¶nie bêd± pracowaæ. Duzo jest filmików na youtube ![]() Dziewczyny pytanie do was. Jesli sie zwa¿ê to wynik wstawiam tutaj czy wysy³am w prywatnej wiadomo¶ci?
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Owoce na kolacje nie s± dobre poniewa¿ zawieraj± proste cukry, których organizm podczas spoczynku(snu) nie jest w stanie spaliæ wiêc odk³adaj± siê jako t³uszczyk, którego przecie¿ nie chcemy ![]() ![]() ¦niadanie powinno dostarczaæ energii, dlatego tak polecana jest owsianka ![]() Obiad powinien zawieraæ najlepiej bia³ko zwierzêce/rybne/z ro¶lin str±czkowych wêglowodany z³o¿one i t³uszcz. W t³uszczach rozpuszczaj± siê witaminy, które dostarczamy w warzywach i owocach, dlatego s± wa¿ne. Tak samo potrzebne s± do funkcjonowania uk³adu nerwowego, dla pracy mózgu. Nie mo¿na obci±æ ca³kiem t³uszczy ![]() No i jak pisa³am i ja i prettty_girl uporz±dkowanie posi³ków pozwala zapanowaæ nad chêci± na s³odycze ![]() Rozpisa³am siê ja zwykle, mam nadziejê ¿e cokolwiek siê przyda ![]() Cytat:
![]() gratulujê 4dnia ![]() zdrowia dla dzieciaków! Cytat:
![]() Meloniku gdzie Ty? Nurku a Ty? Womendontcry ? waga do tabelki 87,5 ledwo skoñczy³am puchniêcie okresowe, zaczyna siê puchniêcie od owu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.