|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
Widzę, że na pierwszej stronie już cztery osoby mają płci wpisane
na razie 2:2 ciekawe jak będzie na koniec
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
1141655 fajnie, że tata już bedzie w domu
![]() hope na drogi moczowe dobrze działała u mnie woda z dużą ilością soku cytrynowego - niedobre co prawda to (ja piłam przez słomkę), ale np. przy zapaleniu pęcherza działało super. Ten prenatal Uro Care o którym dziewczyny wspominały to po prostu zwykła żurawina, żadnych cudów tam nie ma, w dodatku ciężko go dostać maladT na zgage lekarz mi polecił picie wody wysokozmineralizowanej i oczywiście zero tłustych, słodkich i kwaśnych rzeczy (i tak jem, tylko w malutkich ilościach), małe posiłki i jak bardzo będzie męczyć to rennie Duszona Marchewka mnie się smaki skończyły po pierwszym trymestrze czasem mnie na coś słodkiego nachodzi, ale po słodyczach boli mnie żołądek, albo mdli niestety, więc ograniczamLubcia bieda nacierpisz się z tymi zębami. Jesteś z bliźniąt? ![]() ewek wizyta jak z horroru, bardzo dobrze mu powiedziałaś na koniec hehe wspominałyście, że czujecie jakby bąbelki w brzuchu - ja takich nie czuję, ale na dole brzucha raz z jednej, raz z drugiej strony czuję czasem jak mnie coś tak dziwnie łaskocze, albo gniecie lekko od środka. W ostatnich dniach jakby częściej. Położenie tych dziwnych odczuć zgadza się z miejscem, gdzie lekarz robił USG, czyli tam gdzie siedzą dzieci, więc podejrzewam,że mogą to być ruchy pewności oczywiście nie mam, bo nie mam porównania. Na oststniej wizycie lekarz mówił, że za ok. 2 tygodnie już mogę czuć ruchy W bliźniaczej ciązy wszytsko jakoś tak szybciej się odbywa. Brzuch też ruszył z kopyta i rośnie w oczach
|
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
to tak jak ja, jestem załamana, w pierwszej ciąży przytyłam 27 kg i teraz mam takie samo tempo ;-(
dzisiaj byłam chwile w pracy i szefostwo kazało mi się określić czy będę wracać czy przedłużać L4, a skąd ja mam niby wiedzieć co ginka wymyśli??? Ale myślę że skoro z powodu złych wyników krwi, mojego wieku i wcześniejszego # dała mi L4 to już tak pewnie zostanie do końca.
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
MaamaaZuzi no moze jest tak jak piszesz
ehh licze ze sie jakos dogadamy hope my wlasnie jesteśmy całkowitymi przeciwieństwami Panna Migotka spokojnie,jak sie dobrze czujesz i lekarz nie widzi przeciwwskazan to chyba jeszcze nie musisz isc na l4,a co do porzadkow w domu-powoli tez sobie mozna zrobic wszystko,ja po wysprzataniu polowy lazienki padlam i wstac nie dalam rady tak ze wiesz ![]() emdzik to zapytaj lekarza ale jak sam nie mowi gdzie jest lozysko umiejscowione to jeszcze nci zlego oznaczac nie musina mojej kartce nie widzialam nic o lozysku tez,moze jak nie zapomne to zapytam nastepnym razem ewek000 co za cham w szoku jestem,jak tak mozna powiedziec pacjentowi-nie wazne ze nie swojemu ale dobrze ze mu odpowiedzialas cięta riposta,co on sobie myslal w ogoleally5 a duzo juz przytylas?
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
wooooooow, chwila u mamy i mam zaleglosci jak nigdy
![]() Bede pisac ,odpisywac co pamietam:P Ja na usg w 12 tc mialam napisane,ze lozysko ksztaltuje sie w dnie, wiec doczytalam tu hope chyba napisala , ze to dobrze, no i bomba :P tez czuje sie troche zasiedziala,a mam kolezanki i w ciazy tez sa dwie razem ze mna, ale mi sie czasem pupy ruszyc po prostu nie chce :P w piatek sie z nimi widze, obym sie dobrze czula za to wczoraj mialam maraton i dzis mi nogi z tylka wyskakuja ![]() dzis zaliczylam lumpka rano z mama, ale nic dzieciowego nie bylo,za to sobie kupilam tuniczke T.Hilfigera (mowilam,ze kocham te firme ) bede miala do legginsow, ktore dopiero zamowie ehehehenie wiem co mialam pisac cholipka, jednak jak jestem w domu i odswiezam regularnie strone to jestem na biezaco przytulam wszystkie smutne, złe i nerwowe ![]() Moja mama z bratem wlasnie pojechali po tate ![]() Moich wynikow nadal nie ma : wpisane jest : Awidnosc i IGG - wynik niedostepny ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- wlasnie ewek mialam pisac , co za lekarz ^$#$%&^%$#$^* !!!
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ato już 5 dni nie minęło ? bo chyba do 5 dni miały być wyniki ?
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
dzis jest 4,5 dnia liczac z calym czwartkiem gdy mi pobrala
![]() \ zadzwonilam zapytac, co oznacza u nich : niedpstepny - bo wlasnie sie to pokazalo- a wczesniej tego nie bylo - juz myslalam,ze cos sie stalo z probka i wyniku nie bedzie;p ale powiedziala,ze jeszcze mam czekac
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-09-03 o 14:04 |
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki i przyszłe mamuśki
![]() Nazywam się Ewelina i jestem mamą 14 miesięcznej Julci. Dzień przed skończeniem przez Julkę roku dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Było to dla mnie wielkie zaskoczenie ponieważ nie planowaliśmy dziecka i zabezpieczaliśmy się. Aktualnie jestem w 15 tygodniu i 5 dniu ciąży czyli 16 Zaczynam pomalutku czuć, że żyje. Do tej pory czułam się fatalnie. Wymiotowałam tylko 3 razy ale mdłości męczyły mnie od rana do nocy i w nocy też. Do tego było mi ciągle słabo. Z Julką siedziałam tylko na podwórku bo na spacery bałam się z nią chodzić. Dodam jeszcze, że z macierzyńskiego i wykorzystaniu kilku dni urlopu wypoczynkowego lekarz posłał mnie od razu na L4 z powodu właśnie tego mojego złego samopoczucia. Raz zemdlałam do samego końca, złapał mnie jakiś facet No ale uroki ciąży ![]() Także witam się z Wami i życzę bezproblemowych ciąż
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że czujesz się coraz lepiej W II trymestrze trzeba cieszyć się dobrym samopoczuciem ![]() Kiedy wizyta u ginekologa? i czy podejrzewa już jakąś płeć ? Aga Daj znać jak tylko będą wyniki
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Ewelino
co do lekarza zastępującego-makabra... dobrze ze Twoj gin wie jak Cie potraktował ja byłam u mojej endokrynolog no i po ciazy mam sie zgłosic z hormonami a potem zabieg wyciecia guza w urodziny mojej babci w marcu mam wizyte i dowiem sie kiedy bedzie wyrok( operacja)
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wizytę mam w swoje urodziny - 11 września. Może wtedy poda mi płeć. Puki co mówił, że nic nie widzi.
|
|
#252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
antoinettee- witamy w naszym fantastycznym gronie
Aga dzwoń i pytaj o wyniki i szybciutko tu nam pisz co i jak ,fajnie że z tatą już wszytsko ok Ja po wizycie u swojego, ale byłam tylko na chwilkę sprawdził mi tylko czy wszystko ok, czy nie ciekną wody i dzidzia rośnie, serduszko pika, wody ok następną wizyte mam na 16.09, zapisał mnie od razu na usg połówkowe które mam 17.09 w swoje urodziny i zadzwoniłam jeszcze do Wawy i zapisałam się na echo serca płodu które będę miała 27.09. A i jeszcze tylko tydzień( jak dobrze wszystko poszło ) czekania na wyniki amniopunkcji
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Antoinette witaj
Babencje o jak sie cieszę mam wyniki glukozy! Na cZczo była 77 przy normie 70-99 A po 2 h i obciążeniu 75g - 102 przy normie do 140 o jak pieknie. Z corcia miałam poprzekraczane 140. Poza tym mam anemię, ale to u mnie standard. I nigdy nie miałam tak wysokich leukocytow. Zawsze mam raczej niskie. Teraz tez są w normie, bo norma jest od 4 tys -10 tys a ja mam 7,2... Jestem w szoku...
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam dziś wizytę u endo, ale dalej mam brać leki i kolejna wizyta za miesiąc... z tego co mówiła to już ostatnia? Poza tym mam kiepski dzień
|
|
#256 | |||
|
Konto usunięte
|
ewek co za gość, szkoda słów...
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki Maciejka za wizytę. Ja TSH będę robić za jakieś dwa tygodnie... na wizytę do gin. Antoinette ja się gorzej czułam w pierwszej ciąży.
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj teściowa mnie odwiedziła ze szwagierką, ale tylko chwilę, Tż poleciał już na noc do pracy i znowu sama..
![]() Emdzik tak jestem spod Gdańska Co do tycia, ja już pisałam wcześniej, ze 2 tygodnie temu miałam już 5 kg na plusie ;/ aż się boje co będzie dalej Ewek baaardzo dobrze odpowiedziałaś temu ginekologowi z koziej d... ![]() Ewelina witaj
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejka pewnie gorszy dzień przez brak M i te wszystkie wyniki. Ciekawe jakie moje będą. Dobrze że wizyta już jutro, gin pewnie da globulki i będzie kazał dietę stosować. Dobrze że zrobiłaś badania.
Ja muszę zadzwonić i się umówić. Ewa dobrze że masz swojego gin fajnego. Ile to człowiek się nadenerwuje przez takich baranów. Płci nie podglądał? Myślałam o wToich wynikach. Będzie na pewno dobrze, fajnie że to już za tydzień będziecie mogli odetchnąć Pragnienie biedulko Antoinette witaj ![]() Zjadłam właśnie kolacje, dziś wyjątkowo późno bo koleżanka posiedziała. Synka przyjechała odebrać bo był u nas dziś pod opieką i jeszcze posiedziałyśmy przy kawce. Ja z Zuzką przytyłam bardzo dużo, startowałam z b. wysoką wagą i teraz gin już na pierwszym ważeniu kazał mi uważać. Nie chciała bym teraz ważyć przy porodzie więcej niż z Zuzką.
|
#261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na wizycie byłam prywatnie: 10 minut, 140 zł. |
|
|
|
|
#262 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy myślicie że taki rogal http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...492831054.html w tej cenie to nie będzie szajs? Ja nie daje rady już ze spaniem i nie będę się mędzyła do końca. Tylo się zastanawiam czy to wystarczy? Jak myślicie?
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i sprawiłaś, że się wreszcie dzisiaj roześmiałam ![]() Mi gin mówił, że jakby co mogę wit. C łyknąć, żeby trochę pH obniżyć, ale to się pewnie lepiej jeszcze swojego spytaj o dawkę, bo nie pamiętam. Może mój M. zapisał (jeśli tak to dopiszę, gdy się dopytam), bo ja byłam zbyt przejęta po usg ![]() ewek000 - własnie doczytałam o Twojej wizycie. Kurcze, co za facet! Ja niestety nie umiem nikomu przygadać i w ogóle przeżywam dość lekarzy i tego typu uwagi, więc jakby na mnie padło to bym mu się pewnie rozpłakała w gabinecie ;-) Edytowane przez IncognitoNick Czas edycji: 2014-09-03 o 23:22 |
|
|
|
|
#264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ciągle biorę 50. Pytałam o zmianę, ale mówiła, że na chwilę obecną jeszcze zostaniemy przy tej. Powiedziała, że nie jest źle, bo często niektórym ciężarnym tak skaczą te wartości, a u mnie te zmiany są nieznaczne.
Zastanawia mnie tylko czemu mówiła, że za miesiąc ostatni raz? Jak już się ureguluje wartości to tylko tabsy będę brać i koniec?? Cytat:
MaamaaZuzi właśnie myślę, że to wszystko przez sytuację z tż. Potem mnie jeszcze wkurzył, bo miał wrócić ok 13.. a ja miałam wczoraj tą wizytę i mu piszę czy przyjedzie bo niedługo na szpital jadę ... to oczywiście zapomniał, że mam wizytę i myślał, że go straszę, że coś się dzieje... także wyszło tak, że z tego wszystkiego ok 19 to ja już spałam ![]() MaamaaZuzi i Asia1105 ja oprócz biedronkowej mam jeszcze taką w kształcie hmm bardziej J niż C. Ale powiem Wam, że jak dla mnie biedronkowa jest lepsza... tamta jest za chuda ( a ona z tych super drogich jest ). Co prawda biedronkowa wydawało mi się, że jest za gruba , ale ona się wyrabia i teraz mi jest wygodnie. Także jak dla mnie najlepszym wyjściem jest uszycie sobie własnej... i jak będę w kolejnej ciąży to chyba tak zrobię.
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się już z własnego wyrka
Cudownie spało się z podusią, cała noc bez bóli Polecam chyba jednak kształt C - ale nie mam porównania do innych cudowna sprawa Widziałam też, że o PH rozmawiałyście ja miałąm równe 8. czyli zasadowe, ale czytałam, ze w ciązy mocz staje się zasadowy. Jak bede robila badania (a teraz mi nie kazal ) to zjem troche kiszonego, niech mi zleci do srodka normy ale nie mowil nic,ze zle- to norma jest ![]() Ja chyba sie wyziebilam latajac wczoraj wieczorem w rozpietej kurteczce..:/ i pokasluje :/ Tata w domu juz w formie Dzis zalatwia pulmonologa Chyba jednak sie wezmie za swoje zdrowie ![]() Czekam az maz wstanie, bo byl w delegacji i dzis moze pozniej jechac do pracy, bo ma mi przyniesc buleczki i pomidorki ![]() antoinettee witaj ![]()
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-09-04 o 08:02 |
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znowu jakas przymulona jestem i nie mam jakos ochoty nic w domu robic...
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- zaczęłam dzis 19 tydzień i do porodu zostało mi 154 dni
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę się dziś wziąć za sprzątanie, bo trochę odpuściłam, teraz 2 dni nas nie było....
u mnie 15t 5d Także idę za wami powolutku ![]() W ogóle śniło mi się dziś nad ranem, że urodziłam w wannie, bo nie zdążyłam z niej wyjść Fajny sen
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() antoinettee witaj no to idziemy łeb w łeb, ja też dziś zaczynam 19 tydzień ![]() przeraża mnie to, że jeszcze chwila i będzie już z górki!
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki..
![]() Witam sie w 19t0d.. Przepraszam, ze nie odniose sie do Was i nie zacytuje, ale od kilku dni czuje sie tak fatalnie, ze juz marze o koncu tej ciazy... wczoraj mialam cisnienie 80/56... Wiec ledwo zylam i maz juz chcial mnie na ip zawozic.. Ale strzelilam sobie kawe i jakos poszlo w gore... W ogole sie mecze z za niskim cisnieniem i slabo sie czuje.. takze wybaczcie, ale czytam Was na biezaco.. ![]() Jutro mam wizyte, mam nadzieje, ze poda mi juz plec na 100% i wezme sie w koncu za szykowanie wyprawki.. dam Wam znac, co mi powie.. ![]() Sciskam Was mocno, Kochane.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

na razie 2:2 

ale dobrze ze mu odpowiedzialas cięta riposta,co on sobie myslal w ogole
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

w urodziny mojej babci w marcu mam wizyte i dowiem sie kiedy bedzie wyrok( operacja)

wczoraj mialam cisnienie 80/56... Wiec ledwo zylam i maz juz chcial mnie na ip zawozic.. Ale strzelilam sobie kawe i jakos poszlo w gore... W ogole sie mecze z za niskim cisnieniem i slabo sie czuje..