|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Wow, Lilotka to mocny osobnik z Ciebie jak dentystę tak przeżywasz. Ja to nigdy nic nie miałam u dentysty, oprócz ortodonty, ale to luz, wiercenie i te sprawy - nigdy nie miałam.
Tynka swoimi przeżyciami z wc powaliłaś ![]() Dziś podczytuję, ale nic nie piszę. Rano przyszła przesyłka z gemini, ale nic atrakcyjnego. Mąż z zapałem otwierał, bo nie wiedział co zamawiałam, a przejrzenie zajęło mu minutę takie nieciekawe rzeczy ![]() Dziś ostatecznie postanowiłam rozprawić się z wózkiem, zdecydowałam nie czytać opinii. Uważam, że wybór wózka to najgorsza rzecz jaką w życiu musiałam kupić, paskudztwo. Purblanka ja też zawsze wyobrażałam sobie białe łóżeczko, ale ostatecznie nie kupiliśmy białego, bo w pokoju tylko ono byłoby białe, więc zdecydowaliśmy na drewno podobne do reszty mebli. Jak ktoś ma pokoik dziecka i urządza to wtedy jest to bardziej istotne, a Ty nie wiem jak masz? Pokoik osobny i jakieś meblelki dziecięce? Mam jeszcze pytanie. Kupowała któraś rożek przez internet, jest zadowolona(materiał, jakość) i może polecić i podrzucić linka? Pisałyście na pewno o tym minky rożku, ale żaden z kolorów/wzorów mi nie odpowiada niestety.
26.09.2014 Nasz skarb Franciszek, 54cm, 3170g Edytowane przez siuska Czas edycji: 2014-09-05 o 18:38 |
|
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
cześć brzuchatki
my się nadal trzymamy w dwupaku, caly czas jestem pod kroplówką, jedna schodzi to drugą podłączają, rano po ktg miałam sporo skurczy, itylko jest problem bo ja ich nie czuję, teraz. dodali mi spazmolinę i zwiększyli szybkość kroplówki i na ktg wyszedł jeden skurcz. wczoraj w nocy mąż wrócił z delegacji ale dopiero dziś się z nim zobaczyłam, ma jeszcze wpaść z wizytą. mama i teściowa posprzątały po remoncie jestem zadowolona bo mąż pisał że jest ładnie..
Nasz wielki dzień 21.05.2011r. 23.09.2014 Michałek Edytowane przez magsik Czas edycji: 2014-09-05 o 18:38 |
|
|
|
#1263 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podobno przy drugim jest lepiej, więc może będzie ok Cytat:
Trzymam mocno kciuki, żeby już było ok. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że masz już męża przy sobie. Właśnie wcinam trzeciego pączka ![]() Dawno nie bylam na ogródku, bo trzeba iść pod górkę i mi się nie chciało. Dziś poszłam i nazrywałam trochę owoców. Potem zadzwoniłam po mamę i ona nazrywała dwa razy tyle co ja i będzie dżemiki robić Chce ktoś gruszek albo brzoskwiń?
|
||||||
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Załączam zdjęcie rożka jaki ja zamówiłam.
|
|
#1266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prześcieradełka właśnie się suszą, ubranka już poprasowane i poukładane w komodzie, łóżeczko przyszło, ale skręcimy je nieco później... No i mam na dziś dość Kręgosłup boli...
|
|
#1268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaryzykowałam i wybrałam inny - i jestem super zadowolona! kupiłam taki, tylko wybrałam inny kolor minky http://allegro.pl/show_item.php?item=4533089770Magsik - zaciskaj nóżki dzielnie! Dobrze Ci idzie
Asia Bąbelek Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2014-09-05 o 19:23 |
|
|
|
|
#1269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będzie jako kołderka do wózka, albo na początek jako kołderka do łóżeczka.
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie wieczornie.
Kurcze napisałam maila w/spr. Tej obrony. I jak napisalam o szpitalu to babeczka z dziekanatu razem z prodziekanką stwierdzily , ze moze nie ryzykujmy i przelozmy termin po urodzeniu Mai. Ale nie chce chyba, potem karmienie itd a/dziecka targac ponad 70 kg w zimie to bez sensu. Normalnie zglupialam. Musze tam jutro zadzwonic i cos uzgodnic. Magsik to obys jeszcze wytrzymala. Ciekawe jak tam Spinka.
|
#1271 |
|
Zadomowienie
|
hej ja już po badaniu i moje obawy się potwierdziły w pon mam się zgłosić na oddział.
![]() lekarz stwierdził że niby łożyskim bym się nie martwił ale martwi go trochę że Domiś słabo rośnie, generalni jest o 2 -3 tyg młodszy w pomiarów niż wskazuje termin OM wymiary wskazują na 30-31 tydzień a jestem w skończonym 34 powiedział że woli mnie mieć na oku i porobić wszystkie dokładniejsze badania ![]() dziś badał mnie sam ordynator więc liczę się z jego słowem, upomniał żeby nie panikować boję sięstaram się nie martwić ale ogólnie jestem ciut przerażona ... czy któraś z was się spotkała z tym? może z innych wątków |
|
|
|
#1272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a po 3. gdzie zimą Ty będziesz gnała tyle km ... jeszcze bardziej się zestresujesz jak nagle drogę śnieg zasypie i nie zdążysz albo inne perypetie wystąpią
41/40 Czekamy na Ciebie Aniołeczku Edytowane przez Ol7cia Czas edycji: 2014-09-05 o 20:21 |
|
|
|
|
#1273 | ||
|
in the dark of night
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1274 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1275 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tą od rożka minky. Dziękuję.Cytat:
![]() Chyba wybiorę i kupię u którejś z tych 2 MooMinky albo ma-liny.Dzięki za podpowiedzi dziewczyny .
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
Podczytuję Was, ale brak weny do pisania.
Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne dziewczyny. Zaciskajcie mocno nogi! Mnie tez dzisiaj pól dnia męczy napinanie brzucha i ogólnie źle się jakoś czuję. W dodatku mąż musiał wyjechać na weekend (nie zdecydowałam się już na wyjazd z nim, tu jakoś bezpieczniej się czuję) i zostaliśmy z Patrykiem sami. Pierwsze rzeczy dla Maluszka mam już wyprane i poprasowane. Jeszcze tylko wózek muszę kupić i z tym mam największy problem, bo nie wiem, jaki wybrać
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
Blad raczej nie bo juz 3 tyg temu byla widoczna roznica u innego gina
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze ![]() Na pocieszenie napiszę Ci, że moja koleżanka miała problemy z łożyskiem i urodziła chyba w 37tc córeczkę 1700g - teraz mała rośnie jak na drożdżach i rozwija się jak inne dzieci
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem zdania,ze potem będzie trudniej. Z/dzidziolkiem nie da/się nic zaplanować. Chce mieć już z głowy, tym bardziej, ze juz mialam przekladane z/czerwca.
Olcia na wejscie i wyjscie nie liczę, ale na jakąs ulgę tak ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Spinka nie martw się.
|
#1280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No pewnie myślisz, że będą chcieli ryzykować i poród odbierać?? nie sądzę ogólnie z perspektywy czasu obrona to tylko formalność. Wiem jak mnie to denerwowało jak ktoś tak mi mówił (bo tyle miałam stresu), ale to naprawdę prawda No chyba, że studiujesz na SGH, to tam łatwo podobno nie jest... Spinka pewnie będzie wszystko dobrze. Pamiętaj, że w szpitalu masz najlepszą opiekę Siuska cieszę się, że mogłam pomóc ![]() Dziewczyny mam mało dyskretne pytanie, czy jak oddajecie mocz to pozostawiacie po sobie taki dziwny zapach? bo byłam właśnie siku i ponownie weszłam do łazienki to tak dziwnie śmierdzi ... hmm jakbym wymiotowała ... ;/ nie wiem co to ? Może mam jakąś infekcje...
|
|
#1281 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Zadomowienie
|
Olcia moze byc infekcja
chyba ze rano, to mocz taki zgestnialy...Spinka tez mam nadzieje, ze bedzie ok! A ja mam pytanie co do wyprawek... Chcialabym karmic piersia, ale nigdy nic nie wiadomo. Z reszta ciezko mi sobie to wyobrazic, bo mam taaakie male cyce, wiem wiem mleko nie od ich wielkosci zalezne... i nie wiem ile butelek kupowac. Z laktatorem sie w ogole wstrzymuje. Ale sterylizator, kilka butelek (ile) i podgrzewacz chyba odrazu trzeba?? Bo wlasnie na allegro patrzylam i tam np. Wszystko z Avent o ponad POLOWE TANSZE niz u nas w Dk, wiec z przesylka bedzie sie oplacac...
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze zdazysz zamowic. sterylizatora nie kupowałam, podgrzewacz ze względu na pobyt w szpitalu - ale rzadko go uzywalismy i według mnie jest zbędny.
|
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwykle mycie butelek i gotowanie smoczkow starczy?
|
|
#1286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Olcia, to samo powiedział Tż i mój tata, że wyszlifuje się i pomaluje na biało w razie czego Brat tżta chyba jedzie jednak za tydzień, a ja już chciałam jakichś kotletów jutro nasmażyć, żeby mieli...Jutro się dowiem czemu dopiero za tydzień jedzie no i przywiezie mi to łóżeczko ![]() Magsik, nóżki złóż ! I trzymaj jak najdłużej ! Uściski dla Ciebie ![]() Nowa, ja też bym wolała obrone przed porodem. Nie wiadomo, jak się będziesz później czuła, jak mocno Majcia będzie z Tobą zżyta. Niekoniecznie "wejdziesz i wyjdziesz", więc postaraj się, żebyś miała przed rozwiązaniem Spinka, w takim razie słuchaj ordynatora i postaraj się myśleć pozytywnie i nie panikować ![]() Mnie dziś kłuje w podbrzuszu Nie wiem co to oznacza, boję się o pęcherz ale przy sikaniu nie boli...Odebrałam wyniki w czwartek, mam liczne bakterie i ślady śluzu Wizyta we wtorek, mam nadzieję, że nic się nie będzie działo do tego czasu, może jakaś herbata na te kłucia ?
|
|
#1287 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy.sa dla mnie bardzo cenne
ja tez was przytulam i caluje i jeszcze raz dziekuje damy rady
|
|
|
|
#1288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jej opis: "U mnie dziewczyny - NIESPODZIANKA! Na usg wyszło, że maluszek jest owinięty pepowina i przepływy są przez to jakieś nie halo. Dostałam rozkaz jazdy do szpitala i akurat udało się, że był mój lekarz prowadzący. Od razu zrobili mi usg, gdzie wyszło ze mam za dużo wód plodowych. Później KTG, na który wyszło ze Emil ma bardzo słabe tętno, w pewnym momencie spadło poniżej 50. Lekarze w ciągu 5 min przygotowali mnie do cesarskiego cięcia. Maluszek urodził się o 15:31. Mierzy 48 cm, niestety przez pepowine nie otrzymywał odpowiedniej ilości składników odżywczych i jest niedozywiony - waży zaledwie 2 kg. Musi więc leżeć w inkubatorze aż do momentu, kiedy nabierze odpowiednią wagę, lekarz mówi ze może zostać w szpitalu aż do miesiąca. Na szczęście wszystko inne jest w porządku, oddycha sam i ma się dobrze "
|
|
#1290 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Zamelduję sie tylko po wczorajszej wizycie. Z synkiem wszytko dobrze, waży 2700 g, serducho ok pomimo moich leków, spokojnie może jeszcze we mnie podojrzewać. O terminie CC pogadamy za 2 tygodnie, ale dr zapowiedział że jeszcze ze 3 tygodnie męczarni przede mną, więc pewnie w 39 tc będzie chciał "rodzić". U mnie hemoglobina spadła więc dostałam żelazo. dla potrzebujących Robi się na poważnie.Coś do poczytania: http://dziecisawazne.pl/jak-ciaza-zmienia-mozg/ Dobranoc, wyśpijcie się Kobietki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

posprzatalam lazienke, jeszcze musze przetrzec podlogi i male prasowanie, TZ pomyl z rana wszystkie okna i wypral dywany, takze juz prawie wszystko gotowe
jutro i niedziele mam zamiar odpoczywac i ani mysle o rodzeniu, w niedziele szykuje nam sie ognisko z ziemniakami no i piekna pogoda
) nawet toalete wyczyscilam po sobie co by nie bylo wstydu
za wszystkie Mamuśki które mają jakieś problemy ciążowe 
Najpierw od rana do popołudnia non stop miałam twardy brzuch później puściło i tak co jakieś 12min miała później co 5 min .. nie wiem czy z takim czymś dzwonić do położnej czy się wstrzymać, jak myślicie dziewczyny? Wizytę mam dopiero w piątek
Chce ktoś gruszek albo brzoskwiń?

zaryzykowałam i wybrałam inny - i jestem super zadowolona! kupiłam taki, tylko wybrałam inny kolor minky