|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Juleczko z okazji Twojej 11 miesięcznicy,
życzę Ci dużo zdrówka i radości. Wszystkiego Najlepszego dla pominiętej Solenizantki ![]()
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Amelki i dla miesięczniakow
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
Moja Niusia jest przeziębiona bidulka ma okropny katarek i pokaszluje. Oby nie przerodziło się to w nic gorszego ![]() ![]() Jest u nas wielki progres! od dwóch dni Majusia zasypia bez cyca! no szok. Mówię jej, że idziemy spać - aaaaa i ona kładzie główkę na podusi a ja obok niej. Trochu się powierci po łóżku i w końcu zasypia Majusia dostała super książeczkę. Polecam szczególnie dla dziewczynek: http://p.alejka.pl/i2/p_new/07/52/do...ciom-2_0_b.jpg Bardzo fajne wierszyki. Niby od trzech lat i miękkie kartki, ale nam to nie przeszkadza
|
|
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
Julcia wszystkiego dobrego rowniez Tobie
![]() spie z Jula w drugim pokoju, mam dosc tego czlowieka, nic sie nie zmienil ...
|
|
|
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4206 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje w imieniu Julki za zyczenia
Cytat:
U nas tez na wszystko mi przepisywala antybiotyk dla Julii ale ostatnio jej nie podałam tych leków i sie ciesze bo widocznie wcale nie bylo takiej potrzeby ![]() mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, przede wszystkim z serduszkiem u nas na bardzo duze odparzenia pomogl tylko tormentiol Cytat:
![]() Cytat:
zupa krem czosnkowy pycha a placki ziemniaczane wymiatają(szczegolnie z sosem ratatui ) Cytat:
za zasypianie bez cycusia, oby tak dalej
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4208 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam się przy winku
Miałam się napić z TZ, ale mi zasnął zanim okąpałam Zuzie Moje dziecko od 4 dni przesypia noc, zje ok. 20.30, i śpi do ok. 7.30-8 Lola współczuję przeżyć ze żłobkiem, dobrze że się wyjaśniło i że coś zmienią. 100 lat dla solenizantów!! Cytat:
![]() Cytat:
teraz czasem nawet sam się dopomina.godziny orientacyjne: 9 - kaszka/jajecznica +pół bułki/kanapki z szynką, serem, twarożkiem/ czasem parówka ale taka z 93% mięsa ![]() 12 - przeważnie owoc 14-15 - obiad i tu różnie zależy co my jemy, bo w 90% je to co my 17-18 - zależy co jadła wcześniej - owoc/budyń/drożdżówka/jogurt 20-21 - 150-180 ml mm w międzyczasie i tak coś przeważnie dostaje, bo nam z ręki zabiera jedzenie ja miałam dzisiaj imprezę firmową, ale jakoś nie miałam ochoty iść. W zeszłym roku był piknik rodzinny i było fajnie, a w tym roku wymyślili imprezę dla pracowników tylko, a potem dyskotekę ok, na dyskotekę to chętnie pójdę, ale z przyjaciółkami z nie z moją jakże "cudowną" kierowniczką wymigałam się urodzinami TZ, które ma jutro![]() Cytat:
A na odparzenia u nas się sprawdzała mąka ziemniaczana chyba najlepiej z wszystkiego.
|
|
#4209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Julka sie przewrocila, uderzyla glowka o podloge, a ten wyzwiska i ,ze to moja wina bo na niej wyladowuje swoja zlosc ![]() , a ja stalam tylko obok i otrzepywalam koc sorki, ze tak opowiadam o nas, ale nie mam komu... prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie chociaz bardziej trafne jak sie w ciaze zachodzi
|
|
|
|
|
#4210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do odparzen to u nas niezawodny bephanten na lekkie odparzenia wystarczy raz dwa razy posmarowac i znika ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
przydaloby sie mu kilaka gorzkich slow uslyszec..
|
|
#4211 | ||
|
Zadomowienie
|
LaLoca zdrowka dla Mai
kama1987 za nocki, oby tak dalej ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
i czemu na parowke jest " " moja tez jada z 93%miesa, kupuje specjalnie dla niej i nie uwazam, ze to cos zlego, gdy zje raz na jakis czas... rozumiem te niektore smieciowe parowki co maja w skladzie skorki z kurczakow ale taka co dobry sklad wymieniony i tyle miesa, a nie np 30% ...
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ahhh, a sarkazm wyczuwam dziewczyno, przyjaciół nie tylko w ciąży się znajduje, trzymając się twojego kontekstu, odchowując dzieci również, choć osobiście słowo przyjaźń to za duuuuużo dla mnie powiedziane. Mam do przyjaźni tradycyjne podejście Serio nie masz nikogo bliskiego z kim możesz pogadać tak w realu?
|
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Ola też w tym tygodniu pierwszy raz zjadła parówkę, te same o których piszecie 93% mięsa. Raz na jakiś czas dostanie
Cytat:
mam nadzieje że jutro będzie odkupywał winy
|
|
#4214 |
|
dryfuję słowami
|
Sto lat dla Amelci
papalinko poszłabym prywatnie, jaki normalny alergolog zleca rocznemu dziecku testy skórne? ![]() Co do maści to świetnie sprawdza się maść cholesterolowa. Nie wiem czy jej używacie, czy kiedyś alergolog Wam przepisał. Na prawdę świetna jest, ale bez recepty droga - 60zł, a na recepte jakoś 8zł ![]() A jak nie to, ostatnio pediatra poleciła nam krem Clotrimazolum. nam kazała smarować nim pupę 2x dziennie przez miesiąc. Ostatnio też mamy problemy z odparzeniami, bo przez nieszczęsne zęby Miłosz robi znów paskudne kupska. Może być też ten słynny Termentiol, a bardziej jego zamiennik Tormentalum, bez szkodliwego czteroboranu sodu w składzie. termentiol to zuo http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-s...ormentiol.html
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
po 12mcu można dawać ser żółty, mamy sierpniowe/wrześniowe dajecie? są jakieś lepsze/gorsze, któreś sery polecacie czy po prostu np. gouda może być?
|
#4216 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam, ze muszę zapisać młodego na badania alergologiczne
|
|
|
#4217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4218 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Wydawało mi się, że wcześniej można i się wyrwałam.
|
|
|
#4219 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
należy mu się niezły opier.......![]() Cytat:
miało być , pod tym było i nawet nie zauważyłam![]() a drożdżówka to taka zwykła z piekarni, z jabłkiem czy innym owocem ![]() tylko mam taką gdzie wiem że nie dodają nie wiadomo czego ![]() a ostatnio byłam w sklepie z Zuzią i przeglądam jogurty, i zaczyna mi paluszkiem pokazywać na jogurt, tzn że chce i był płacz przy tym jakbym jej co najmniej nie dawała jeść od rana, a ja tylko szukałam serka waniliowego![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
ja Zuzce daję czasami nic jej po nim nie było także spokojnie możesz Oli dać
|
|
#4220 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no nic, w każdym razie nawet nie wiesz, jak cię rozumiem![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki za przypomnienie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za przespane noce i oby tak dalej ![]() a co do parówek to raz na jakis czas mysle nie zaszkodzi ![]() ja jak bylam w anglii z Julka na wakacjach to jadła parówki 2 razy ![]() ale nawet te z duza zawartoscia miesa to nie jest dobry posilek dla dziecka bo zawierają duzo tłuszczu i nie wiadomo jakiej jakosci bylo to mieso ![]() czytalam kiedys ranking parowek dla dzieci i jesli juz kupowac to sokoliki (87% mięsa, mniejsza zawartosc tłuszczu i duza zawartosc białka ale zawierają substancje konserwujące) i piratki (83% miesa, nie zawierają konserwantow ale za to mają dużą zawartosc tłuszczu)
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, miałam opisać roczek, wybaczcie
![]() Ogólnie było w porządku, choć z gości była tylko moja strona (18 osób i dziecko w wieku Oli) od tż, tylko on i jego mama no ale nieważne. Dzień wcześniej przystrajałam z mamą miejsce gdzie urodziny się odbywały, balony, stoły obrusy itd, a w niedzielę czyli w dniu imprezy już całą resztę i kurcze myślałam, że nie zdążymy ale na szczęście goście też nie przyjechali punktualnie na umówioną godzinę trochę lipa bo grille nie chciały się rozpalić, znaczy bo tż nie jest za bardzo ogarnięty w tym temacie i nasypał po prostu wegiel i brykiet i miało wystarczyć więc moja mama z moim bratem i jego dziewczyną przy tym działali, aż myślałam żeby podać wtedy to ciepłe danie które było ustalone na koniec imprezy bo dość długo goście siedzieli bez jedzenia konkretniejszego, były tylko przekąski wtedy. Ale na szczęście po wielu trudach i nerwach się udało .... później przy podawaniu tych rzeczy z grilla tż nie ogarnął i trochę się zdenerwowałam bo miał mi podawać talerzyk a ja miałam nakładać a on zaczął to jedzenie ludziom prosto dawać na talerze które już przed nimi leżały a mnie to jedzenie które miałam na plastikowym talerzyku parzyło w ręce no ale to wsumie to takie tam nieporozumienie. po prostu nie mamy wprawy w organizacji takich imprez i widać to na pewno było no ale, na szczęście kolejne nie szybko ![]() ogólnie chyba goście zadowoleni, oglądali podwórko bo niektórzy byli pierwszy raz na wiosce, byli też na placu zabaw obok więc chyba ok ![]() no to chyba tyle ;p wiem, że nie robi się urodzin czy jakichkolwiek imprez dla prezentów ale wiecie co? trochę byłam zawiedziona ale już mi przeszło, bo doszło do mnie że to nie jest najważniejsze a co chciałabym kupić czy dać dziecku no to sama muszę o to zadbać (ale nie mogę przeboleć ubranek z pepco, choć legginsy tam kupuję i uwielbiam tak inne rzeczy niekoniecznie... a od dwóch rodzin dostaliśmy stamtąd ubranka) od chrzestnej natomiast był tort ![]() od innych dostała też dwie takie małe maskotki kubusia i tygryska, i wieeeeelką myszkę miki. no i tyle, od dziadków kasa ![]() tutaj tort w wykonaniu chrzestnej (był przepyszny, taki lekki owocowy wszyscy chwalili)![]()
|
|
#4224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
koleżanki , sąsiadki jakieś sa od czasu do czasu ale przyjaciółki od zwierzeń niet. nawet nie wiem czy umiałabym z kimś w realu porozmawiac o problemach![]() Cytat:
![]() dougnut , dirty |
||
|
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No a z organizacją większych imprez tak czasem jest, że ciężko się zgrać z najblizszymi, duzo na głowie, zamieszanie, podzielność uwagi, no i jedyny sposób to trenować ![]() hehe, a z prezentami to tak czasami wychodzi, moja chrześnica tyle podostawała na roczek, że mi szczena opadła, ja dla Lili pamiętam nie spodziewałam się szału, ale wyszło dużo fajniej na szczęście zabawki, zabawkami, ja jestem zdania, że i tak najważniejsze jest to ile dajemy siebie dziecku, a nie ile zabawek
|
|
|
|
#4226 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas urodzinii jutro a ja wiem co sebus dostanie moi rodzice siostra u brat złożyli się na zjeżdżalnie taka duzą za ponad 300zł bo obecna/która adi dostał na swój roczek/ się rozleciała . pytali wcześniej co kupić ale kompletnie nie czułam potrzeby niczego bo ubranek pełno i zabawek też ![]() a od strony tż t. kupiła bodziaki bo prosiłam żeby mieć ze dwa takie wyjściowe i rajtki na zime , i zabawkii do kąpieli bo tego nie mam no i pewnie coś jeszcze dokupili |
|
|
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
dobra, twoja twarz brzmi znajomo się skończyło to idę w końcu spać
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak chrzestna robiła tort
sama! bo jej mama która piecze ciasta i torty na wesela akurat była nieobecna i sama musiała sobie poradzić i proszę jakie cudo ))) ma dryg, ale mówi że co się nadenerwowała to jej bo tu jej się coś zważyło, to brat jechał rowerem dużo km do sklepu bo to w niedziele piekła przed urodzinami coś z masą też jej nie chciało wyjść, także rozumiem nerwy ![]() tak dirty racja z tymi zabawkami i tym że my jesteśmy najważniejsi dla dziecka ![]() ![]() ![]() Ewcia oby urodzinki się udały ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- a i bardzo dziękuję za odpowiedzi w sprawie sera dlatego jutro spróbujemy ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- aha jeszcze co do torta bo na zdjęciu tak nie widać, dół jest okrągły a ta górna część w kształcie serca
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny tort i super imprezka wam wyszła A tort totalnie w stylu oli ( ola ma swój styl!!!)GORGULEK ale tu nie dość ze jest targ sbiadaniowy to jest tassia Przeprowadzka to eeeeekstra pomysł. Szkoda tylko ze nasz a nie twój A ja się obudzilam i cos czuje ze nie zasne długo Boli mnie brzuch
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

i dla miesięczniakow
bidulka ma okropny katarek i pokaszluje. Oby nie przerodziło się to w nic gorszego
jeśli to prawda, to kompletnie bez sensu. No i sama nie wiem, co z tym wszystkim zrobić, bo nie podoba mi się faszerowanie dziecka lekami w sytuacji, gdy może są inne sposoby.
za zasypianie bez cycusia, oby tak dalej

, a ja stalam tylko obok i otrzepywalam koc
ale taka co dobry sklad wymieniony i tyle miesa, a nie np 30%
...

należy mu się niezły opier.......
, pod tym było i nawet nie zauważyłam