![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Izotek- mój dziennik.
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny mam problem, robią mi się takie strupki na dłoniach, początkowo myślałam że ktoś mnie podrapał, ale widze że tworzą mi się kolejne takie suche miejsca na dłoniach i otwierają mi się takie małe ranki. Co z tym można zrobić? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Ja używam podkładów mineralnych to może ładniej to będzie wyglądać i nie bedzie widać przesuszeń, oby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Mi też się zrobiło kilka strupkow na wierzchu dłoni i też myślałam że się podrapalam. Trzeba rzeczywiście bardziej zadbać o skórę ciała jeśli chodzi o nawilżenie.
Podkład używam mineralny i na razie dobrze leży, tylko ja się jeszcze nie luszcze. Dzisiaj wysmarowalam się filtrem i się wchlonal do matu. Jestem w szoku.
BasicLab,Natural Secrets,Pharmaceris.... Edytowane przez Iwona75 Czas edycji: 2014-09-07 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję,że mi też przejdzie. Często smarowałaś dłonie tym kremem? Bo ja zazwyczaj tylko na wieczór to robiłam, a przy takiej "dolegliwości"to nie wiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Smarowałam 2-3 razy w ciągu dnia po kontakcie dłoni z jakimś detergentem np. po zmywaniu lub kiedy po prostu czułam, że są przesuszone. Przed snem zawsze nakładam grubszą warstwę kremu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
U mnie 2,5 tygodnia i dopadł mnie katar i oczywiście krwawienie z nosa, ze wszystkich skutków ubocznych ten dla mnie jest chyba najgorszy:/ Katar to chyba nie od leku chociaż chodzi mi po głowie że od przesuszenia śluzówki mógł się zrobić...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Ludziska mam problem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Teraz to już chyba nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez balbinka95 Czas edycji: 2014-09-08 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
To fakt nie był wielki ale do drobnostek też nie należał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę czystej buzi tez chcę taką ![]() Ja niedługo odbiorę wyniki hormonów ![]() Jak będą w miare okej to chyba biorę się za izotek . Mam dość tego co sie dzieje na mojej buzi.a tak to zawsze istnieje jakaś szansa ,że izotek wyleczy mnie na zawsze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Kupiłam tabletki, jutro biorę pierwszą. Aa mam stresa i nie mogę się doczekać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- wlasnie dziewczyny mam pytanie,czym rozni sie izotek o różnych nazwach np aknenormin od axotret lub od Roaccutane? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Cena
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie robicie badania w związku z braniem Izoteku?
Mi dermatolog zaleciła próby wątrobowe,cholesterol,roz maz i morfologię. Prywatnie będzie to trochę kosztować więc zastanawiam się czy nie iść do lekarza rodzinnego po skierowanie.Nie wiem tylko czy takie uzyskam. Wkurza mnie za wszystko musze płacić.Do dermatologa mam 60km,wizyta prywatna,izotek i jeszcze te badania.W końcu od czegoś są ci lekarze rodzinni.
![]() |
#139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu poszłabym do rodzinnego po skierowanie na badania, ostatecznie po coś się te składki zdrowotne płaci(zresztą wcale nie małe przecież), a i tak rzeczywistość jest jaka jest i co do czego to trzeba iść prywatnie. ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny, a jak jest ze spożyciem alkoholu? Wiem, że generalnie nie można i tego się trzymam, ale zastanawiam się, czy jeśli wypiłabym jedną lampkę wina to by mi to zaszkodziło, bo teraz będę miała kilka imprez w rodzinie i wśród znajomych, potem wiadomo-Sylwester i nie wiem co o tym myśleć. Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2014-09-10 o 06:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiem wam dziewczyny że miałam mały dylemat w aptece co zrobić bo ja nie łykam tabletek w ogole ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że te poszczególne wersje różnią się też substancjami pomocniczymi, np. w którejś chyba miałam ostrzeżenie, że zawiera soję. W każdym razie substancja aktywna ta sama i lekarz mi powiedział, że jemu bez różnicy co będę brać
![]() ![]() Jak czytam o tych problemach ze skierowaniami, to się bardzo cieszę, że znalazłam świetnego lekarza i to załatwilam wszystko na nfz ![]() Co do alkoholu, to mi się zdarzało, ale miałam cały czas świetne wyniki. Z zasady dużo nie piję, więc czasem piwo czy dwa drinki mnie nie zabiły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Ja chodzę do dermatologa na NFZ i pierwsze skierowanie na badania dostałam na zwykłej kartce z notesu (nie pomyślałam, że potrzebny jest specjalny druk). W przychodni rodzinnej, w której się leczę, przed pobraniem krwi spytałam czy lekarz rodzinny mógłby wypisać to na druczku, żeby badanie było w ramach ubezpieczenia. Usłyszałam, że powinien zrobić to dermatolog skoro potrzebuje specjalistycznych badań i lekarz rodzinny nie wypisze mi niczego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez soanya Czas edycji: 2014-09-10 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Asiek03 Czas edycji: 2014-09-10 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jak zawsze jestem zdania, że lekarza można, a nawet należy zmieniać ![]() ![]() Asieko3, chyba "nieco" przepłacałas, bo ja za dwa opakowania 20mg izoteku płaciłam 90zł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
No to jestem zdziwiona,że dałaś "tylko" tyle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po 2 badania takie jak cholesterol, trójglicerydy, próby wątrobowe to nie są specjalistyczne badania i lekarz 1 kontaktu może je wypisać! Po 3 lekarz twojej mamy to jakiś konował. Najpierw leczy a potem badania robi jak nie skutkuje? Brak mi słów żeby to skomentować! ![]() Walczcie o swoje, nie dajcie sie zbywać byle czym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Dermatologa nie będę zmieniać bo to najlepsza specjalistka w okolicy, której specjalnością jest właśnie trądzik. Jakoś przeżyje te płatne badania, ale nie ukrywam, że mnie to strasznie wkurza. Rodzinnego chyba nadszedł czas zmienić bo każdy z moich domowników miał już jakieś numery z tą panią doktor... Całe szczęście nie chorujemy zbyt często.
Widzę, że rozmawiacie o cenach leku. Ja kupuje Axotret 60 tabletek 20 mg i ostatnio zapłaciłam 108 zł (przyjaciółka pracuje w aptece i załatwia mi leki bez marży, normalnie dałabym w moim mieście 160zł). Znalazłam też aptekę w Łodzi gdzie sprzedają za 110zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moim pierwszym pytaniem do dermatologa po przepisaniu mi Aknenorminu było: "Gdzie to tanio kupić?" ![]() Edytowane przez vilandravalo Czas edycji: 2014-09-11 o 01:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Jakby któraś z Was była z Lublina i wiedziała, gdzie mogę kupić Izotek taniej niż za 110 zł /60 tabletek( u mnie w mniejszym opakowaniu 30 tabletek wychodzi dużo drożej wszędzie), to proszę o info
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.