|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 19
Tak sie smiejecie z amerykanskich naukowcow i ze wychowanie nie wazne a badania nad bliznietami dosc jasno pokazuja, ze naprawde geny maja najwiecejdo powiedzenia. Ja balabym sie adoptowac dziecko inaczej niz od nastolatki, ktora wpadla i od poczatku ciazy chce oddac.
Co oczywiscie nie zmienia tego, ze wymienione poglady sa dla mnie strasze i mnie dziwia, oraz tego, ze ogolnie adopcje spoko (ale u nas ryzykowne jak cholera). |
|
|
|
#4922 | |
|
Konto usunięte
|
nie, to dalej nie to samo, ja nie krzycze o tym zza pozornej skromnosci o ktorej wspomnialam wyzej xd
Cytat:
nikt się nie śmiał, wszyscy się zgodzili, ze wychowanie mało daje w porownaniu z innymi czynnikami. też bym się bała, zwłaszcza, ze znam osobiście dwie dosyć nieciekawe adopcyjne historie. Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-09-09 o 17:21 |
|
|
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, ja tez bym sie bala adoptowac, szczegolnie wiekszego dziecka, ktore do DD trafilo po kilku latach w patologii, ale noworodka z patologicznej rodziny bym chyba tak nie odrzucala, moze malo wiem, ale wydaje mi sie, ze wychowanie dziecka od samego urodzenia moze bardzo duzo zmienic.
Swoja droga odnoszac sie do poprzedniego przykladu, nie wiedzialam, ze dzieci z kazirodczego zwiazki moga to nieswiadomie powielac.. ale ja sie nie znam na psychice dzieci niestety, dlatego przed adopcja najpierw bardzo duzo czasu poswiecilabym na nauke o psychice dziecka, w sensie co dziecko moze miec w genach z patokogicznej matki. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4925 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Judith, ja bym się bała, ale sądzę, że jeśli pojęłabym tę decyzję (nie mogłabym zajść, nieudane in vitro) to zrobiłabym wszystko, by wyrosło na dobrego człowieka i nie zrzucałabym wszystkich problemów na geny. Własne dzieci też bywają "problemowe".
Zresztą tak jak napisałam - znam wiele dzieci, których rodzice byli alkoholikami, oni nie są, mimo że to ci rodzice (albo tylko matka, bo ojciec alkoholik) ich "wychowywali". W czym było to lepsze od wychowania przez rodzinę adopcyjną? ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli idąc drogą dedukcji - skoro dzieci z kazirodczego związku powielaja zachowania kazirodcze, to wychodzi, że dzieci wychowywane w homoseksualnym związku również - ale w tym drugim przypadku zaraz pojawią sie głosy oburzenia. Edytowane przez gosia_9508 Czas edycji: 2014-09-09 o 17:39 |
|
|
|
|
#4927 |
|
Konto usunięte
|
Ej, albo mi coś umknęło, ale nikt tu nie napisał, że kazirodcze skłonności sa dziedziczne
|
|
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta ja nie wiem czy te dzieci robily to nieswiadomie czy mialy seiadomosc tego, ze ich rodzice zyja w takim zwiazku i uznaly to za sluszne( swoja droga patologiczne jest samo to, ze kilkuletnie dzieci sie z soba "zabawialy". Nie wiem dokladnie jak to bylo od poczatku bo ktos wlamal sie na blog i wszystko skasowal i autorka tylko tak w ramach przypomnienia pisala pare rzeczy. |
|
|
|
|
#4929 | |
|
Konto usunięte
|
Ciri, alkoholizm to małe miki w całej palecie zaburzeń.
Cytat:
Dziecko będące owocem związku kazirodczego -> spieprzone geny. Jak to się ma do dziecka WYCHOWYWANEGO przez parę jednopłciową? ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Też mi chyba umknęło. I nie przypominam sobie takich badań. |
|
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie nad tym wlasnie zastanawialam. Blog, ktory wczesniej byl podlinkowany o tym mowi. Kobieta, ktora adoptowala dzieci zorientowala sie, ze dzieci(rodzenstwo) sa zbyt blisko, po czym okazalo sie, ze pochodza ze zwiazku corki z wlasnym ojcem.
|
|
|
|
#4931 |
|
Konto usunięte
|
Ale te dzieci zachowywały się tak a nie inaczej bo miały FAS i kilka innych ciekawych rzeczy, plus były z kazirodczego. Ona nie twierdziła, że jakoś odziedziczyły skłonności.
|
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
To musiałam pominąć kilka wypowiedzi i źle coś przeczytać, bo skupiłam się na tym zdaniu(albo wyrwałam z kontekstu), bo myślałam, ze to fakt, ko którym ktoś nie wiedział:
Cytat:
no bo to tak samo jakby napisać, że jak ktoś jest sportowcem, to jego dzieci będą miały umiłowanie do sportu, mimo że go nie znają, a chyba tak nie jest. I temu mnie to zdziwiło.
Edytowane przez gosia_9508 Czas edycji: 2014-09-09 o 17:53 |
|
|
|
|
#4933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
to ciekawe jak z dziećmi z gwałtu? Bo to podobna kategoria do związku kazirodczego (no bo jedyna różnica, to że w kazirodczym geny są z tej samej rodziny, więc większe obciążenie chorobami, jeżeli dobrze pamiętam)?
No z tymi jednopłciowymi to gafe walnęłam, bo ubzdurało mi się, ze piszecie i o genach, i o wychowywanych w danym środowisku. |
|
|
|
#4935 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Teraz tak sobie myślę, że sami często nie wiemy co nam w genach siedzi.
A co do tego kazirodztwa - kiedyś przeczytałam, że kazirodztwo nie ma wpływu na pojawienie się wad u dziecka, poza wadami, których nosicielami byli rodzice. Nie wiem, czy to jasne co napisałam . Ale fakt, nie pisał tego profesor medycyny, a ja się nie interesuję tym zagadnieniem, więc może jest inaczej, ale na logikę to może mieć rację.Żeby adoptować dziecko trzeba być naprawdę mega ogarniętym psychicznie człowiekiem i tworzyć z partnerem bardzo kochającą i zgraną rodzinę. Myślę, że w wielu przypadkach to z tym czynnikiem bywa coś nie tak, a nie z dzieckiem.
|
#4936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4937 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już lepiej by proszek przesłał Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziwi mnie, że właśnie wydałam jakieś 50zł na pierdółki do paznokci na aliexpress. Źle ze mną.
Bloguję --> [recenzja] NYX The Caribbean Collection - 5 Color Eyeshadow Palette - 07 I dream of Jamaica --> [recenzja] Garnier Hydra Adapt - matujący ---- Edytowane przez linka_12 Czas edycji: 2014-09-09 o 18:41 |
||||
|
|
|
#4938 |
|
Żona Gargamel
|
Dziwi mnie, że wczoraj pewna "miła" para prawie władowała mi się pod koła, po czym zaproponowali mi że w ramach przeprosin porysują mi maskę
|
|
|
|
#4939 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Wizaz jest siedliskiem zlotych mysli i wszelkiego rodzaju wiedzy. Od "makijaz powoduje, ze cera szybciej sie starzeje" po choroby genetyczne.
|
|
|
|
|
#4940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() edit : nie napisalam tez jak ja widze siebie i swojegp chlopaka. ot co, wlasnie TAKIE dziwi mnie zachowanie ludzi. nie biora pod uwage zdania innych a juz sie biora za ocenianie
i don't like the drugs but the drugs like me Edytowane przez sus_shutupslut Czas edycji: 2014-09-09 o 20:25 |
|
|
|
|
#4941 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale hm, Egipcjanie (i Hindusi chyba też?) tak żyli wiele lat i żyją i nie są wszyscy zdeformowani i umierający, badania mumii też nic takiego nie wykazują. Kazirodztwo to ciekawy temat w ogóle jest ![]() Z drugiej strony z Cersei i Jamiego powstał Joffrey, więc może lepiej uznać, ze to samo zło jednak XD ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja bym się bała adoptować pewnie, ale się czasem boję wyjść z mieszkania i iść na chwilę do spożywczaka, więc w sumie to nie jestem żadnym miernikiem XD Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-09-09 o 20:31 |
|||
|
|
|
#4942 |
|
Life is a drink ...
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;48071462]Ja czytalam na Wizazu, ze zywnosc nie eko powoduje Alzheimera
. Wizaz jest siedliskiem zlotych mysli i wszelkiego rodzaju wiedzy. Od "makijaz powoduje, ze cera szybciej sie starzeje" po choroby genetyczne.[/QUOTE]Taaa makijaż powoduje starzenie skóry, używanie wcześnie kremów przeciwzmarszczkowych też ... testery są mocniejsze .. tutaj takie rewelacje ludzie serwują, że ciężko później te głupoty wytępić
|
#4943 | ||
|
Konto usunięte
|
Jako ze to watek zdziwieniowy to wyraze zdziwienie, ze jeszcze nie dostalas bana majac brzydkie slowo w nicku. Szczerze zdziwiona jestem, serio
.Cytat:
![]() Cytat:
.
|
||
|
|
|
#4944 |
|
Raczkowanie
|
zawsze chcialam adoptowac po urodzeniu swojego dziecka, ktore mialoby jakies 12 lat. tak by bylp swiadome. jakis czas temu slyszalam jak dziecko, ktore dowiedzialo sie, ze jest adoptowane zaczelo szukac swojej prawdziwej matki. owa mu nawkrecala bajeczek i po ukonczeniu 18 lat zwialo do niej :sciana:
|
#4945 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
E, co do ludzkiej psychiki, chyba też znam znacznie więcej tych ze skopaną. Z tymi, których uważam za normalnych po prostu chyba nie spędzam tyle czasu co z pierwszą grupą, co pozwala mi o nich myslec w kategoriach normalności Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-09-09 o 20:38 |
|
|
|
|
#4946 |
|
Life is a drink ...
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;48072028]
Jeszcze: perfumy marek z wyzszej polki kupione w Rossmannie czy Superharmie pachna mocniej niz te z Sephory czy Douglasa .[/QUOTE]Chyba odwrotnie
|
#4947 |
|
Konto usunięte
|
Hm, wizaż na tropie zagadek biologicznych, zostaniemy polską wersją amerykańskich naukowców, lepiej zabrać się za doświadczenia już, która ma przystojnego brata?
harleyka, ja nie wiem, glęboko w to nie wchodziłąm, więc nie wiem jak to jest, o zespole Downa u dzieci ze związków kazirodczych też nie wiem jak jest :P Niewiadomo skąd ten dodatkowy chromosom jest w ogóle, co dopiero w takim sopecyficznym przypadku. Zapytajmy Panią Biolog XD |
|
|
|
#4948 | |
|
Konto usunięte
|
Literowka nie zamierzona. Zaden to "harm" kupic w Superpharm, zeby nie bylo
.---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;48072028]
Jeszcze: perfumy marek z wyzszej polki kupione w Rossmannie czy Superharmie pachna mocniej niz te z Sephory czy Douglasa .[/QUOTE]Że co? Cytat:
|
|
#4950 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam przystojnego brata! BSI Bilogiczne zagadki wizazu s01e02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

u mnie jeszcze nawet nic z halolinowych rzeczy nie ma, poza dyniami oczywiscie.

no bo to tak samo jakby napisać, że jak ktoś jest sportowcem, to jego dzieci będą miały umiłowanie do sportu, mimo że go nie znają, a chyba tak nie jest. I temu mnie to zdziwiło.
. Ale fakt, nie pisał tego profesor medycyny, a ja się nie interesuję tym zagadnieniem, więc może jest inaczej, ale na logikę to może mieć rację.