Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 19 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-09, 17:16   #4921
201604191001
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 19

Tak sie smiejecie z amerykanskich naukowcow i ze wychowanie nie wazne a badania nad bliznietami dosc jasno pokazuja, ze naprawde geny maja najwiecejdo powiedzenia. Ja balabym sie adoptowac dziecko inaczej niz od nastolatki, ktora wpadla i od poczatku ciazy chce oddac.
Co oczywiscie nie zmienia tego, ze wymienione poglady sa dla mnie strasze i mnie dziwia, oraz tego, ze ogolnie adopcje spoko (ale u nas ryzykowne jak cholera).
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 17:16   #4922
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Dlatego mowie, ze powinnas rozumiec
nie, to dalej nie to samo, ja nie krzycze o tym zza pozornej skromnosci o ktorej wspomnialam wyzej xd

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Tak sie smiejecie z amerykanskich naukowcow i ze wychowanie nie wazne a badania nad bliznietami dosc jasno pokazuja, ze naprawde geny maja najwiecejdo powiedzenia. Ja balabym sie adoptowac dziecko inaczej niz od nastolatki, ktora wpadla i od poczatku ciazy chce oddac.
Co oczywiscie nie zmienia tego, ze wymienione poglady sa dla mnie strasze i mnie dziwia, oraz tego, ze ogolnie adopcje spoko (ale u nas ryzykowne jak cholera).

nikt się nie śmiał, wszyscy się zgodzili, ze wychowanie mało daje w porownaniu z innymi czynnikami. też bym się bała, zwłaszcza, ze znam osobiście dwie dosyć nieciekawe adopcyjne historie.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2014-09-09 o 17:21
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 17:22   #4923
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

Mowisz serio u mnie jeszcze nawet nic z halolinowych rzeczy nie ma, poza dyniami oczywiscie.
Przypomnialo mi sie jak w tamtym roku siedziala kolo targu staruszka z warzywami i miala dynie i taki duzy napis "DYNIE NA HAŁLIN"
Serio serio. nawet juz jestem po spozyciu. pierniczkow

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 17:24   #4924
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Wiadomo, ja tez bym sie bala adoptowac, szczegolnie wiekszego dziecka, ktore do DD trafilo po kilku latach w patologii, ale noworodka z patologicznej rodziny bym chyba tak nie odrzucala, moze malo wiem, ale wydaje mi sie, ze wychowanie dziecka od samego urodzenia moze bardzo duzo zmienic.
Swoja droga odnoszac sie do poprzedniego przykladu, nie wiedzialam, ze dzieci z kazirodczego zwiazki moga to nieswiadomie powielac.. ale ja sie nie znam na psychice dzieci niestety, dlatego przed adopcja najpierw bardzo duzo czasu poswiecilabym na nauke o psychice dziecka, w sensie co dziecko moze miec w genach z patokogicznej matki.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
nie, to dalej nie to samo, ja nie krzycze o tym zza pozornej skromnosci o ktorej wspomnialam wyzej xd

nikt się nie śmiał, wszyscy się zgodzili, ze wychowanie mało daje w porownaniu z innymi czynnikami. też bym się bała, zwłaszcza, ze znam osobiście dwie dosyć nieciekawe adopcyjne historie.
Ok, wygralas
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 17:35   #4925
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Judith, ja bym się bała, ale sądzę, że jeśli pojęłabym tę decyzję (nie mogłabym zajść, nieudane in vitro) to zrobiłabym wszystko, by wyrosło na dobrego człowieka i nie zrzucałabym wszystkich problemów na geny. Własne dzieci też bywają "problemowe".
Zresztą tak jak napisałam - znam wiele dzieci, których rodzice byli alkoholikami, oni nie są, mimo że to ci rodzice (albo tylko matka, bo ojciec alkoholik) ich "wychowywali". W czym było to lepsze od wychowania przez rodzinę adopcyjną?

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Wiadomo, ja tez bym sie bala adoptowac, szczegolnie wiekszego dziecka, ktore do DD trafilo po kilku latach w patologii, ale noworodka z patologicznej rodziny bym chyba tak nie odrzucala, moze malo wiem, ale wydaje mi sie, ze wychowanie dziecka od samego urodzenia moze bardzo duzo zmienic.
Ja bym już takiego większego nie adoptowała.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 17:36   #4926
gosia_9508
Zakorzenienie

Cytat:
Swoja droga odnoszac sie do poprzedniego przykladu, nie wiedzialam, ze dzieci z kazirodczego zwiazki moga to nieswiadomie powielac.. ale ja sie nie znam na psychice dzieci niestety, dlatego przed adopcja najpierw bardzo duzo czasu poswiecilabym na nauke o psychice dziecka, w sensie co dziecko moze miec w genach z patokogicznej matki.[COLOR="Silver"]
o, ja! aż chyba dorwę jakąś mądrą ksiażke, która mówi o takich rzeczach, bo to jest ciekawe, a tego nie wiedziałam - ba! nawet bym się tego nie spodziewała, że to ma jakikolwiek wpływ.
Czyli idąc drogą dedukcji - skoro dzieci z kazirodczego związku powielaja zachowania kazirodcze, to wychodzi, że dzieci wychowywane w homoseksualnym związku również - ale w tym drugim przypadku zaraz pojawią sie głosy oburzenia.

Edytowane przez gosia_9508
Czas edycji: 2014-09-09 o 17:39
gosia_9508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 17:42   #4927
201604130936
Konto usunięte

Ej, albo mi coś umknęło, ale nikt tu nie napisał, że kazirodcze skłonności sa dziedziczne
Stary 2014-09-09, 17:42   #4928
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia_9508 Pokaż wiadomość
o, ja! aż chyba dorwę jakąś mądrą ksiażke, która mówi o takich rzeczach, bo to jest ciekawe, a tego nie wiedziałam - ba! nawet bym się tego nie spodziewała, że to ma jakikolwiek wpływ.
Czyli idąc drogą dedukcji - skoro dzieci z kazirodczego związku powielaja zachowania kazirodcze, to wychodzi, że dzieci wychowywane w homoseksualnym związku również - ale w tym drugim przypadku zaraz pojawią sie głosy oburzenia.
No nie, to jest co innego jednak. Bo dzieci z kazirodczego zwiazku maja to w pewnych sensie we krwi, a dzieci w zwiazku homoseksualnym nie sa spodzone przez ta pare.
Zreszta ja nie wiem czy te dzieci robily to nieswiadomie czy mialy seiadomosc tego, ze ich rodzice zyja w takim zwiazku i uznaly to za sluszne( swoja droga patologiczne jest samo to, ze kilkuletnie dzieci sie z soba "zabawialy". Nie wiem dokladnie jak to bylo od poczatku bo ktos wlamal sie na blog i wszystko skasowal i autorka tylko tak w ramach przypomnienia pisala pare rzeczy.
Stary 2014-09-09, 17:44   #4929
201604191001
Konto usunięte

Ciri, alkoholizm to małe miki w całej palecie zaburzeń.

Cytat:
Pozwolisz, że zaprezentuję głos będący mieszanką "lol" z "wtf".
Dziecko będące owocem związku kazirodczego -> spieprzone geny. Jak to się ma do dziecka WYCHOWYWANEGO przez parę jednopłciową?

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Ej, albo mi coś umknęło, ale nikt tu nie napisał, że kazirodcze skłonności sa dziedziczne
Też mi chyba umknęło. I nie przypominam sobie takich badań.
Stary 2014-09-09, 17:46   #4930
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie nad tym wlasnie zastanawialam. Blog, ktory wczesniej byl podlinkowany o tym mowi. Kobieta, ktora adoptowala dzieci zorientowala sie, ze dzieci(rodzenstwo) sa zbyt blisko, po czym okazalo sie, ze pochodza ze zwiazku corki z wlasnym ojcem.
Stary 2014-09-09, 17:47   #4931
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Ja sie nad tym wlasnie zastanawialam. Blog, ktory wczesniej byl podlinkowany o tym mowi. Kobieta, ktora adoptowala dzieci zorientowala sie, ze dzieci(rodzenstwo) sa zbyt blisko, po czym okazalo sie, ze pochodza ze zwiazku corki z wlasnym ojcem.
Ale te dzieci zachowywały się tak a nie inaczej bo miały FAS i kilka innych ciekawych rzeczy, plus były z kazirodczego. Ona nie twierdziła, że jakoś odziedziczyły skłonności.
Stary 2014-09-09, 17:50   #4932
gosia_9508
Zakorzenienie

To musiałam pominąć kilka wypowiedzi i źle coś przeczytać, bo skupiłam się na tym zdaniu(albo wyrwałam z kontekstu), bo myślałam, ze to fakt, ko którym ktoś nie wiedział:
Cytat:
nie wiedzialam, ze dzieci z kazirodczego zwiazki moga to nieswiadomie powielac
i to mi się wydało mega dziwne, no bo to jest mega dziwne no bo to tak samo jakby napisać, że jak ktoś jest sportowcem, to jego dzieci będą miały umiłowanie do sportu, mimo że go nie znają, a chyba tak nie jest. I temu mnie to zdziwiło.

Edytowane przez gosia_9508
Czas edycji: 2014-09-09 o 17:53
Stary 2014-09-09, 17:58   #4933
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Ale te dzieci zachowywały się tak a nie inaczej bo miały FAS i kilka innych ciekawych rzeczy, plus były z kazirodczego. Ona nie twierdziła, że jakoś odziedziczyły skłonności.
Autorka bloga pisala o tym, ze kiedy sie zorientowala zaczela przypuszczac skad sie te sklonnosci u dzieci wziely i po jakims czasie jej obawy sie potwierdzily-dowiedziala sie z jakiego zwiazku sa dzieci. Dlatego ja sie zastanawialam czy to przez geny czy dzieci mialy tego swiadomosc i to powielaly bo uwazaly za sluszne

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
To musiałam pominąć kilka wypowiedzi i źle coś przeczytać, bo skupiłam się na tym zdaniu(albo wyrwałam z kontekstu), bo myślałam, ze to fakt, ko którym ktoś nie wiedział:

i to mi się wydało mega dziwne, no bo to jest mega dziwne no bo to tak samo jakby napisać, że jak ktoś jest sportowcem, to jego dzieci będą miały umiłowanie do sportu, mimo że go nie znają, a chyba tak nie jest. I temu mnie to zdziwiło.
Tak wnioskuje z bloga, sama matka w ten sposob to przedstawila jakby to bylo potwierdzone, a przed nia sama ukrywane podczas adopcji.
Stary 2014-09-09, 18:01   #4934
gosia_9508
Zakorzenienie

to ciekawe jak z dziećmi z gwałtu? Bo to podobna kategoria do związku kazirodczego (no bo jedyna różnica, to że w kazirodczym geny są z tej samej rodziny, więc większe obciążenie chorobami, jeżeli dobrze pamiętam)?
No z tymi jednopłciowymi to gafe walnęłam, bo ubzdurało mi się, ze piszecie i o genach, i o wychowywanych w danym środowisku.
Stary 2014-09-09, 18:10   #4935
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Teraz tak sobie myślę, że sami często nie wiemy co nam w genach siedzi.

A co do tego kazirodztwa - kiedyś przeczytałam, że kazirodztwo nie ma wpływu na pojawienie się wad u dziecka, poza wadami, których nosicielami byli rodzice. Nie wiem, czy to jasne co napisałam. Ale fakt, nie pisał tego profesor medycyny, a ja się nie interesuję tym zagadnieniem, więc może jest inaczej, ale na logikę to może mieć rację.

Żeby adoptować dziecko trzeba być naprawdę mega ogarniętym psychicznie człowiekiem i tworzyć z partnerem bardzo kochającą i zgraną rodzinę. Myślę, że w wielu przypadkach to z tym czynnikiem bywa coś nie tak, a nie z dzieckiem.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 18:12   #4936
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Po wakacyjnej przerwie od Internetu wracam na wątek. Co nadrobiłam to nadrobiłam, więcej nie nadrabiam bo to byłby masochizm i zboczenie

W całkiej spoko restauracji niedaleko mnie podają na deser ciasto braune

W wakacje amerykanin pełnym zdziwienia glosem spytal mnie: "To wy też macie tam u was Samsungi?!" po tym jak wyciągnęłam komórkę z torebki. Inny się dziwił, że mam kartę płatniczą i kupuję rzeczy na ebay'u i amazonie ("To oni dostarczają do Polski?!")

Moja koleżanka regularnie od kilkunastu lat dostaje paczki od wujka z Niemiec, pomimo próśb o zaprzestanie ich wysyłania. W paczkach jest najczęściej zestaw: kawa Nescafe + Marsy/Snickersy + czekolada Milka (moja koleżanka kawy rozpuszczalnej nie pije i nie lubi czekolady mlecznej)

Zdziwienie na dziś: kurier
Nienawidzę Siódemki i jak tylko ma do mnie coś przyjść tą firmą to dostaję drgawek. Pan kurier był wczoraj powiedzieć, że przesyłka jest za pobraniem. Dzisiaj przyjechał z paczkami (widziałam go przez okno i zamknęłam psy), po czym wszedł do góry, nie zapukal i zostawił awizo. A ja cały dzień w domu siedziałam, żeby te paczki odebrać. Opieprzyłam go przez telefon to przyjechał jeszcze raz. Męczył się z wypisaniem faktury przez 15 minut, wypisał ją źle, ale i tak nie mógł skorygować, bo nie miał więcej druków. Wisienką na torcie był fakt, że po tym jak klientka zadzwoniła go opieprzyć, za nieodebranie paczki całą sprawę skomentował na głos wspominając coś o głupiej pi***ie. Nie cierpię siódemki!

Zdziwienie nr 2 - dlaczego ludzie stoją przy przejsciach, patrzą się na podjeżdżające samochody i nie przechodzą, nawet jak ktoś im się przed przejściem zatrzyma?
Może tym osobom zdarzyła się podobna sytuacja do mojej. Kierowca zwolnił bym przeszła po pasach a gdy na nie weszłam gwałtownie przyspieszył. Uciekam w ostatniej chwili.
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 18:39   #4937
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
Ja dostaję Onko :P Akurat kawy bym się nie czepiała - bodajże Słowacy robili badania i wyszło, że kawa tego samego producenta na rynek europejski zachodni jest lepszej jakości niż ta na wschodni.
Ale czy naprawdę musi wysyłać jedyną kawę, której nikt u mojej koleżanki nie pije, co było mu mówione dziesiątki razy
Już lepiej by proszek przesłał

Cytat:
Pojawiła się taka teoria całkiem niedawno na wątku o szlachetnej paczce
A wiem, wiem i właśnie tak mi się nasunęło

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Bo z drugiej strony może coś jechać. Ja sama zawsze zawaham się przed przejściem, bo może i z jednej strony mam ułatwioną, dzięki uprzejmemu kierowcy, drogę, ale z drugiej strony samochody mogą się nie zatrzymać.
Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Może tym osobom zdarzyła się podobna sytuacja do mojej. Kierowca zwolnił bym przeszła po pasach a gdy na nie weszłam gwałtownie przyspieszył. Uciekam w ostatniej chwili.
Ale ja mówię o samochodach, które nie zwalniały, tylko się zatrzymywały w miejscu przed przejściem, droga była wąska (osiedlowa przy kościele), a po środku przejścia była jeszcze wysepka..

Dziwi mnie, że właśnie wydałam jakieś 50zł na pierdółki do paznokci na aliexpress. Źle ze mną.

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!

Edytowane przez linka_12
Czas edycji: 2014-09-09 o 18:41
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 19:55   #4938
smerfetk_a
Żona Gargamel

Dziwi mnie, że wczoraj pewna "miła" para prawie władowała mi się pod koła, po czym zaproponowali mi że w ramach przeprosin porysują mi maskę

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 20:01   #4939
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Ja czytalam na Wizazu, ze zywnosc nie eko powoduje Alzheimera . Wizaz jest siedliskiem zlotych mysli i wszelkiego rodzaju wiedzy. Od "makijaz powoduje, ze cera szybciej sie starzeje" po choroby genetyczne.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 20:21   #4940
sus_shutupslut
Raczkowanie

Cytat:
Ja wiem, ze to ktoś powiedział jej tż, ale można to było ująć trochę mniej, ee, krzykliwie, a nie "patrzta na mnie, taka piękna i taka wielkoduszna"
A co do mnie, ja się nie muszę maskować i silić się na sztuczną skromność Moja twarz broni się sama
napisalam wysmiewajac pewne, dosc podle zachowanie znajomych mojego tz i zostalam zbesztana. otoz przytoczylam doslownie slowo w slowo, ktore padlo z ust pewnej osoby. jaki cel mialoby pisanie o sobie w ten sposob na forum, gdzie jestem anonimowa i mam nadzieje, ze tak zostanie? ok, po przeczytaniu mojej wypowiedzi MOGLO to tak zabrzmiec ale nadal nie wiem jak mialabym napisac lub co dopisac bym nie wyszla na zapatrzona w siebie KOSZTEM MOJEGO CHLOPAKA szuje. a wiec napisze dla sprostowania, ze nie uwazam sie za osobe brzydka ani tez wyrozniajaca sie z tłumu. po prostu o siebie dbam. pisalysmy tez o tym, ze ludzie blednie oceniaja innych i dlatego wtracilam, ze jestem z nim bo gp kocham, mam w nim przyjaciela i nikt juz tego nie widzi. droga harleyko : powtorze raz jeszcze to co zaznaczylam na samym poczatku. nie mam powodu robic z siebie pieknosci na forum, gdzie jestem calkowicie anonimowa. nie padlo tez zdanie, w ktorym pisze, ze uroda nie powalam a wiec skad ta sztuczna skromnosc Twoim zdaniem?
edit : nie napisalam tez jak ja widze siebie i swojegp chlopaka. ot co, wlasnie TAKIE dziwi mnie zachowanie ludzi. nie biora pod uwage zdania innych a juz sie biora za ocenianie

Edytowane przez sus_shutupslut
Czas edycji: 2014-09-09 o 20:25
sus_shutupslut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 20:28   #4941
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
A co do tego kazirodztwa - kiedyś przeczytałam, że kazirodztwo nie ma wpływu na pojawienie się wad u dziecka, poza wadami, których nosicielami byli rodzice. Nie wiem, czy to jasne co napisałam. Ale fakt, nie pisał tego profesor medycyny, a ja się nie interesuję tym zagadnieniem, więc może jest inaczej, ale na logikę to może mieć rację.
Chyba jest tak, że jeśli rodzice sa mocno spokrewnieni wzmacniają się geny recesywne i dominujące i dlatego np. drobne wady rodziców są mocno widoczne u dziecka, ale też cechy pozytywne wtedy się umacniają? Nie wiem, tak coś kiedyś czytałam, ale nigdy się mocno nie interesowałam, szczerze mówiąc
Ale hm, Egipcjanie (i Hindusi chyba też?) tak żyli wiele lat i żyją i nie są wszyscy zdeformowani i umierający, badania mumii też nic takiego nie wykazują.
Kazirodztwo to ciekawy temat w ogóle jest

Z drugiej strony z Cersei i Jamiego powstał Joffrey, więc może lepiej uznać, ze to samo zło jednak XD

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
A jeśli dwoje zabójców ma dziecko, to zostanie ono seryjnym mordercą
Najlepsza praca świata, żadnych redukcji etatów, zawsze jest robota do wykonania, pewna pozycja w zawodzie <3

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Właściwie jak się zastanowić to znam więcej dzieci alkoholików niż niealkoholików.
Ja znam więcej ludzi ze skopaną psychiką niż bez :P Jak sie tak zastanowię, to raczej każdy ma skopaną psychikę w jakiś sposób, większy lub mniejszy, bardziej lub mniej patologiczny i problemy w/z domu rodzinnego, nie ma idealnych ludzi, to i nie ma idealnych domów.
Ja bym się bała adoptować pewnie, ale się czasem boję wyjść z mieszkania i iść na chwilę do spożywczaka, więc w sumie to nie jestem żadnym miernikiem XD

Edytowane przez 201607231707
Czas edycji: 2014-09-09 o 20:31
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 20:30   #4942
Selfish Girl
Life is a drink ...

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;48071462]Ja czytalam na Wizazu, ze zywnosc nie eko powoduje Alzheimera . Wizaz jest siedliskiem zlotych mysli i wszelkiego rodzaju wiedzy. Od "makijaz powoduje, ze cera szybciej sie starzeje" po choroby genetyczne.[/QUOTE]

Taaa makijaż powoduje starzenie skóry, używanie wcześnie kremów przeciwzmarszczkowych też ... testery są mocniejsze .. tutaj takie rewelacje ludzie serwują, że ciężko później te głupoty wytępić
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 20:35   #4943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sus_shutupslut Pokaż wiadomość
(...)
Jako ze to watek zdziwieniowy to wyraze zdziwienie, ze jeszcze nie dostalas bana majac brzydkie slowo w nicku. Szczerze zdziwiona jestem, serio .

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Z drugiej strony z Cersei i Jamiego powstał Joffrey, więc może lepiej uznać, ze to samo zło jednak XD

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Taaa makijaż powoduje starzenie skóry, używanie wcześnie kremów przeciwzmarszczkowych też ... testery są mocniejsze .. tutaj takie rewelacje ludzie serwują, że ciężko później te głupoty wytępić
Jeszcze: perfumy marek z wyzszej polki kupione w Rossmannie czy Superharmie pachna mocniej niz te z Sephory czy Douglasa .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 20:35   #4944
sus_shutupslut
Raczkowanie

zawsze chcialam adoptowac po urodzeniu swojego dziecka, ktore mialoby jakies 12 lat. tak by bylp swiadome. jakis czas temu slyszalam jak dziecko, ktore dowiedzialo sie, ze jest adoptowane zaczelo szukac swojej prawdziwej matki. owa mu nawkrecala bajeczek i po ukonczeniu 18 lat zwialo do niej :sciana:
Stary 2014-09-09, 20:36   #4945
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Chyba jest tak, że jeśli rodzice sa mocno spokrewnieni wzmacniają się geny recesywne i dominujące i dlatego np. drobne wady rodziców są mocno widoczne u dziecka, ale też cechy pozytywne wtedy się umacniają? Nie wiem, tak coś kiedyś czytałam, ale nigdy się mocno nie interesowałam, szczerze mówiąc
Ale hm, Egipcjanie (i Hindusi chyba też?) tak żyli wiele lat i żyją i nie są wszyscy zdeformowani i umierający, badania mumii też nic takiego nie wykazują.
Kazirodztwo to ciekawy temat w ogóle jest

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Najlepsza praca świata, żadnych redukcji etatów, zawsze jest robota do wykonania, pewna pozycja w zawodzie <3

Ja znam więcej ludzi ze skopaną psychiką niż bez :P Jak sie tak zastanowię, to raczej każdy ma skopaną psychikę w jakiś sposób, większy lub mniejszy, bardziej lub mniej patologiczny i problemy w/z domu rodzinnego, nie ma idealnych ludzi, to i nie ma idealnych domów.
Ja bym się bała adoptować pewnie, ale się czasem boję wyjść z mieszkania i iść na chwilę do spożywczaka, więc w sumie to nie jestem żadnym miernikiem XD
Ale pa, np w związkach kazirodczych jest zwiększone ryzyko chorób niezwiązanych z genami recesywnymi czy dominującymi, np zespół downa. ciekawe skąd ta korelacja wynika. Dziwi mnie, ze zawsze hejtowałam biologię, a interesuje się nią tylko przy dyskusji o patologicznych, kazirodczych związkach. Chemia była moim koszmarkiem chyba, że chodzi o składy "ciekawych leków". To samo, nie interesuje się socjologią i psychologią, chyba, ze mowa o "nizinach społecznych". Lol, mam dziwny pociąg do odchyleń od przyjetych norm.

E, co do ludzkiej psychiki, chyba też znam znacznie więcej tych ze skopaną. Z tymi, których uważam za normalnych po prostu chyba nie spędzam tyle czasu co z pierwszą grupą, co pozwala mi o nich myslec w kategoriach normalności

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2014-09-09 o 20:38
Stary 2014-09-09, 20:41   #4946
Selfish Girl
Life is a drink ...

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;48072028]
Jeszcze: perfumy marek z wyzszej polki kupione w Rossmannie czy Superharmie pachna mocniej niz te z Sephory czy Douglasa .[/QUOTE]

Chyba odwrotnie albo, że w SuperPharmie są podróby
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 20:44   #4947
201607231707
Konto usunięte

Hm, wizaż na tropie zagadek biologicznych, zostaniemy polską wersją amerykańskich naukowców, lepiej zabrać się za doświadczenia już, która ma przystojnego brata?
harleyka, ja nie wiem, glęboko w to nie wchodziłąm, więc nie wiem jak to jest, o zespole Downa u dzieci ze związków kazirodczych też nie wiem jak jest :P Niewiadomo skąd ten dodatkowy chromosom jest w ogóle, co dopiero w takim sopecyficznym przypadku.
Zapytajmy Panią Biolog XD
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 20:46   #4948
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Chyba odwrotnie albo, że w SuperPharmie są podróby
Literowka nie zamierzona. Zaden to "harm" kupic w Superpharm, zeby nie bylo .

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Hm, wizaż na tropie zagadek biologicznych, zostaniemy polską wersją amerykańskich naukowców, lepiej zabrać się za doświadczenia już, która ma przystojnego brata?
harleyka, ja nie wiem, glęboko w to nie wchodziłąm, więc nie wiem jak to jest, o zespole Downa u dzieci ze związków kazirodczych też nie wiem jak jest :P Niewiadomo skąd ten dodatkowy chromosom jest w ogóle, co dopiero w takim sopecyficznym przypadku.
Miejmy nadzieje if you know what I mean .
Stary 2014-09-09, 20:46   #4949
Kretka666
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;48072028]
Jeszcze: perfumy marek z wyzszej polki kupione w Rossmannie czy Superharmie pachna mocniej niz te z Sephory czy Douglasa .[/QUOTE]

Że co?

Cytat:
Napisane przez sus_shutupslut Pokaż wiadomość
zawsze chcialam adoptowac po urodzeniu swojego dziecka, ktore mialoby jakies 12 lat. tak by bylp swiadome. jakis czas temu slyszalam jak dziecko, ktore dowiedzialo sie, ze jest adoptowane zaczelo szukac swojej prawdziwej matki. owa mu nawkrecala bajeczek i po ukonczeniu 18 lat zwialo do niej :sciana:
Mnie drabineczka nastraszyła schizami i chooj bombki strzelił z planami adopcji. Podziękuję
Stary 2014-09-09, 20:53   #4950
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Po tym jak napisała, że ona wie dokłądnie skąd się bierze w człowieku orientacja seksualna i podała dwa miliardy terminow naukowych sądze, że i z tym nie mialaby wiekszego problemu. I szczerze, jak pisalam poprzedniego posta to tez jakos o niej pomyslalam, lol xd
Ja mam przystojnego brata!
BSI Bilogiczne zagadki wizazu s01e02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości