Offopowe Zapuszczanie, część 50! - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-27, 10:10   #1381
otako
Zakorzenienie

Dot.: Offopowe Zapuszczanie, część 50!

Super, powodzenia!

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 10:31   #1382
ParoleParole
Zakorzenienie

Miki powodzenia
Stary 2014-09-27, 14:15   #1383
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Faajnie byłoby gdyby się udało. Praca w moim mieście, więc to ogromny plus no i jeszcze przy kosmetykach . Godziny od pn-pt 10-18 i chyba soboty 10-13. Teściowa jeszcze nic nie wie Na pewno będą też inni chętni, nie chcę robić sobie nadziei, bo różnie może być no ale nie powiem, zależy mi bardzo

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 14:38   #1384
Bellitudoo
Zakorzenienie

Powodzenia
Ale chyba kiedyś już rozmawiałyście na ten temat? Tzn, bo rozumiem,że chciałabyś, żeby się małą zajmowała?

Edytowane przez Bellitudoo
Czas edycji: 2014-09-27 o 14:46
Bellitudoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 18:57   #1385
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Faajnie byłoby gdyby się udało. Praca w moim mieście, więc to ogromny plus no i jeszcze przy kosmetykach . Godziny od pn-pt 10-18 i chyba soboty 10-13. Teściowa jeszcze nic nie wie Na pewno będą też inni chętni, nie chcę robić sobie nadziei, bo różnie może być no ale nie powiem, zależy mi bardzo
Super Miki, mam nadzieję, że się uda, toż to praca dla Ciebie!
Cytat:
Nadżerkę mam i raczej będzie trzeba wypalać

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

U mnie pomadka z Alterry nie dawała rady. Carmex w słoiczku mnie ratował
O kurde, brzmi poważnie...
Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość

Nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia. Możesz pomagać babci jeśli chcesz. Ale innym z jakiej racji????? Czy Tobie ktoś pomaga? Jesteś dorosła, masz swoje życie, studia. Trzeba odciąć pępowinę i odzwyczajać wszystkich od tego, że jesteś na każde zawołanie.
Ja wiem, że to jest trudne, szczególnie jeśli robiłaś to całe życie, jesteś tak zmanipulowana że wydaje ci się, że musisz. Nie musisz. Z tego co pamiętam, to masz kuzynów, którzy nie muszą, Ty tez nie musisz. Postaw się, bo zmarnujesz sobie życia. Wiem co mówię bo miałam podobnie i do głowy mi nie przyszło, że mogło być inaczej. 9 lat mieszkam daleko, a jeszcze się z tego nie otrząsnęłam.
Na słowo MUSISZ dostaję gęsią skórkę Czekam na swoje życie. Już mam dość wszystkiego, mam ochotę zamknąć się w czterech ścianach i pobyć w samotności.
Chcę się wyspać!
Przypuszczam, że wyjazd dobrze Ci zrobił.

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość
Celestynku, czas zacząć sie buntować. Ja wiem, że babci ciężko się odmawia, no bo właśnie, to babcia. My z mamą miałyśmy podobną sytuację (nie aż tak nasiloną), babci nie narzekałyśmy, ale trzeba było zagnać trochę rodzinę do roboty, każdy ma swoje obowiązki, każdy ma swoje życie. Wiadomo, kocha się dziadków i chce im pomagać, ale nie da się nie wkurzyć, jeśli ktoś inny do takich obowiązków w ogóle się nie poczuwa.
Pokaż kiecę
Dokładnie. Wiadomo - zakupy, czy wyjazdy gdzieś można zrobić i to nie problem, ale siedzieć non stop i robić rzeczy tylko samego zajęcia to lekka przesada. Zwłaszcza, że mam 24 lata, własne życie i naprawdę masę zaległości w swoich sprawach. Czuję, jak wszystko mi z rąk leci, bo wciąż jestem rozerwana między domowymi sprawami, Babcią, studiami i Lublinem a P., z którym ostatnio w ogóle się nie rozumiemy. Chyba ostatnie dni są dla mnie jakieś gorsze.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Często się widujecie/widywałyście (zanim razem zamieszkaliście) ze swoimi Tż?

"Dążcie więc do tego co w górze
- nie do tego co na ziemi."
[Kol 3,2]
zupa
Celestyn3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 22:59   #1386
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Nie jest wcale tak dużo Do becikowego akt urodzenia, pity, zaśw.od lekarza, dokument z opieki o becikowe i wsio
Najgorzej przy rodzinnym było, masakra, ile pisania

To może maseczka jednorazowa?
3mam kciuki oby nie bolało, a wiadomo, kiedy Ci to zrobią?

Malutka cudowna, cwana, ale ma kolki Byliśmy wczoraj u lekarza, pięknie rośnie i wszystko z nią dobrze, ale biedna strasznie płakała. Dzisiaj lepiej już, pospała w nocy, teraz też zasypia. Będę miała muły jak Pudzian od tego noszenia. Podajemy kropelki i przynoszą ulgę, ale nie wiadomo na jak długo
A ja padam ze zmęczenia Jeszcze pogoda za oknem koszmarna, pada, zimno... Brrr

Mam dość moich cycków, w żadną koszulę pod szyję się zapiąć nie mogę, a tak to lubię I marzę o zakupach, bo przydałoby się parę rzeczy, bo na tyłek nie mam co wciskać, wszystko małe Nie ukrywam, że niesamowicie poprawiłoby mi to nastrój, który jest dość kiepski ostatnio
Kurczę ja mam jakąś stertę dokumentów do wypełnienia Jutro na spokojnie to przejrzę.

Jeszcze nic nie wiadomo Póki co mam podleczyć stan zapalny i dopiero się do niej zgłosić, czyli za jakieś 2 tygodnie.

Ojej, oby nie dokuczały jej zbyt często

Ja ostatnio też jakaś padnięta jestem i też w większości muszę nosić, choć ostatnio coraz dłużej potrafi się bawić. Najlepiej na rękach u mamy Moja waży około 9 kg, ręce czasem wysiadają

Cytat:
Powodzenia
Ale chyba kiedyś już rozmawiałyście na ten temat? Tzn, bo rozumiem,że chciałabyś, żeby się małą zajmowała?
Dzisiaj powiedzieliśmy jej o rozmowie Bez problemu zajmie się małą w razie gdybym dostała pracę

Cytat:
Napisane przez Celestyn3k Pokaż wiadomość
Super Miki, mam nadzieję, że się uda, toż to praca dla Ciebie!

O kurde, brzmi poważnie...

Na słowo MUSISZ dostaję gęsią skórkę Czekam na swoje życie. Już mam dość wszystkiego, mam ochotę zamknąć się w czterech ścianach i pobyć w samotności.
Chcę się wyspać!

Dokładnie. Wiadomo - zakupy, czy wyjazdy gdzieś można zrobić i to nie problem, ale siedzieć non stop i robić rzeczy tylko samego zajęcia to lekka przesada. Zwłaszcza, że mam 24 lata, własne życie i naprawdę masę zaległości w swoich sprawach. Czuję, jak wszystko mi z rąk leci, bo wciąż jestem rozerwana między domowymi sprawami, Babcią, studiami i Lublinem a P., z którym ostatnio w ogóle się nie rozumiemy. Chyba ostatnie dni są dla mnie jakieś gorsze.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Często się widujecie/widywałyście (zanim razem zamieszkaliście) ze swoimi Tż?
Byłoby super, ale to nie pierwsza praca na którą się nastawiałam i nic z tego nie wyszło, więc póki co

Jakoś dam radę. Zabieg trwa kilka minut. Moja mama miała. Praktycznie od ręki jej zrobili i za jakiś czas po zabiegu mogła iść do domu.

W ogóle ginekolog zaproponowała mi tabsy i sama nie wiem Z jednej strony chciałabym, ale z drugiej trochę się boję. Różne opinie o tabletkach, a i wymaga to regularności i jakiejś wiedzy, a ja póki co wiem tyle co i nic. Dała mi skierowanie na badania. Jeszcze się waham.

Stary 2014-09-28, 13:00   #1387
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, dlaczego chce być śmieciarzem? Ja widzę sens LM jakiś, ale bez przesady, LM przy rekrutacji na posadę śmieciarza?
Ja wiele razy i w Polsce i tu nie aplikowałam o jakąś pracę, tylko dlatego ze nie miałam pojęcia co napisać. Bo jedyne co mi przychodziło do głowy to "ta praca jest totalnie poniżej moich kwalifikacji, może ją wykonywać każdy głupi, ale ja jestem bezrobotna a coś robić muszę". No bo jak uzasadnić, że koniecznie chce się być kasjerką/sprzątaczką jak ma się 10 dyplomów w różnych kierunkach.

Cytat:
Kurczę, dziwie się, ze tak myślę, ale tak mi się podoba klimat tej reklam0y. http://www.youtube.com/watch?v=rDi5wyHABb4 Rzadko wrażenie na mnei robią blondynki, ale Clemence w tej reklamie wygląda ślicznie w tej całej swojej nieporadności na twarzy i z krzywymi zębami.
Ta reklama ma magiczny klimat
http://www.youtube.com/watch?v=yaBNjTtCxd4

Cytat:
Chyba niezbyt boli, ale na pewno jest nieprzyjemne no i podobno śmierdzi w trakcie zabiegu spaloną skórą
A to nie jest wypalane chemicznie?
Cytat:
Napisane przez Celestyn3k Pokaż wiadomość
Zdecydowanie.
I wszyscy dookoła zobaczyli, że pewne rzeczy nie robią się same.
Jeszcze parę lat za każdym razem jak przyjeżdżam, to robiłam wszystko. No bo rodzice potrzebują drewno, bo płot trzeba naprawić, bo remont trzeba zrobić. Bo oni sami tego nie zrobią. Nawet nie pomyślą że trzeba. Przez 30 lat robieniem i myśleniem zajmowała się moja siostra, a potem ja. Nagle rodzice musieli sie ogarnąć , usamodzielnić i dotarło do nich że jak się pewnych rzeczy nie daje rady robić to się ich nie robi, a nie zmusza do ich robienia osoby trzecie. Na przykład przez lata walczyłam z mamą o szykowanie tony żarcia na święta. Wszyscy pracowaliśmy, nikt nie miał czasu, ale trzeba było po nocach gotować, żeby potem przez miesiąc na siłę jeść. Jak wyjechałam to się okazało, ze faktycznie po co tyle. No bo nie było wyrobnika, na którym można było się wyżyć.

Tobie tez dobrze by zrobił wyjazd. Np. na całe wakacje, za granicę. Żeby być daleko. A rodzina nagle musiałaby się ogarnąć.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

U mnie w katalogu Avon jest TT

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Idę odwiedzić moją giga-dynię

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 13:57   #1388
Bellitudoo
Zakorzenienie

Dostałam gofrownice Clatronic na urodziny i jednak da się mieć dobre, chrupiące gofry za małe pieniądze.
http://bezpszenicyy.blogspot.com/201...ealne.html?m=1 ten przepis się sprawdza, ja daję połowę porcji oleju i nie wrzucam słodkości. Pyyyszne z powidlami śliwkowymi.

Czas edycji: 2014-09-28 o 13:59
Stary 2014-09-28, 16:55   #1389
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:

Zdecydowanie.
I wszyscy dookoła zobaczyli, że pewne rzeczy nie robią się same.
Jeszcze parę lat za każdym razem jak przyjeżdżam, to robiłam wszystko. No bo rodzice potrzebują drewno, bo płot trzeba naprawić, bo remont trzeba zrobić. Bo oni sami tego nie zrobią. Nawet nie pomyślą że trzeba. Przez 30 lat robieniem i myśleniem zajmowała się moja siostra, a potem ja. Nagle rodzice musieli sie ogarnąć , usamodzielnić i dotarło do nich że jak się pewnych rzeczy nie daje rady robić to się ich nie robi, a nie zmusza do ich robienia osoby trzecie. Na przykład przez lata walczyłam z mamą o szykowanie tony żarcia na święta. Wszyscy pracowaliśmy, nikt nie miał czasu, ale trzeba było po nocach gotować, żeby potem przez miesiąc na siłę jeść. Jak wyjechałam to się okazało, ze faktycznie po co tyle. No bo nie było wyrobnika, na którym można było się wyżyć.

Tobie tez dobrze by zrobił wyjazd. Np. na całe wakacje, za granicę. Żeby być daleko. A rodzina nagle musiałaby się ogarnąć.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

U mnie w katalogu Avon jest TT

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Idę odwiedzić moją giga-dynię
No właśnie, wyjazd to dobra opcja. Teraz się wyprowadzam, więc zobaczymy jak będzie. Chociaż moi rodzicie rozumieją wiele rzeczy i nie nakazują mi, to jednak z babcią jest inaczej. Zobaczymy, czy wyprowadzka na coś wpłynie.
Co do wyjazdu na wakacje - to jest możliwe, ale bez P. na razie nigdzie nie jadę, więc jeśli tak się zdarzy, ze będzie miał wolne i coś znajdziemy, to jedziemy razem.

Pokazuj dynię
Cytat:
Dostałam gofrownice Clatronic na urodziny i jednak da się mieć dobre, chrupiące gofry za małe pieniądze.
http://bezpszenicyy.blogspot.com/201...ealne.html?m=1 ten przepis się sprawdza, ja daję połowę porcji oleju i nie wrzucam słodkości. Pyyyszne z powidlami śliwkowymi.
Ależ kusisz...
Kiedy miałaś urodziny?

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=184636 Sukienka. Dodam lepsze zdjęcia, jak odzyskam aparat a jeśli nie to dodam z wesela Jaka fryzura będzie pasować?

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2014-09-28, 18:04   #1390
otako
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle ginekolog zaproponowała mi tabsy i sama nie wiem Z jednej strony chciałabym, ale z drugiej trochę się boję. Różne opinie o tabletkach, a i wymaga to regularności i jakiejś wiedzy, a ja póki co wiem tyle co i nic. Dała mi skierowanie na badania. Jeszcze się waham.
Ulotka, lekarz, trochę internetu i wiesz wszystko.
Jakie badania masz zrobić?

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Ja bardzo lubię reklamy perfum. A jak widzę tą: https://www.youtube.com/watch?v=kXRLc_9_mlg to mam kisiel w majtkach

Ta reklama też się Perle udała: https://www.youtube.com/watch?v=f6dTt6fgOks

Stary 2014-09-28, 19:02   #1391
Asia19x
Zakorzenienie

Miki ja się też zastanawiam nad tabletkami i prawdopodobnie się zdecyduję Niedawno urodziłam, karmię, wizja kolejnej ciąży póki co mnie przeraża, a różnie może być, prawda...

Oby nie bolało

O, to mała Amelcia ślicznie waży Moja przytyła w niecałe trzy tygodnie prawie 600g, więc bardzo ładnie, lekarz i położna bardzo chwalą Niby niedużo, ale już czuć jak się ją nosi.
Ja to chwilami jestem wykończona na maksa i ogólnie bez nastroju. Mam kiepskie dni, mała daje mi tyle radości, uwielbiam ją, ale zmęczenie powoduje frustracje i ciągły ryk. Jeszcze Tż pojechał na szkolenie i jesteśmy same...

Bell fajny prezent

Ja mam w nast. miesiącu i chciałabym suszarkę nową albo prostownicę i podkład Estee Lauder, ale raczej zdecyduję się na podkład od Tż, a suszarkę od mamy, a co

Włosy mi lecą!

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-09-29 o 08:43
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 23:11   #1392
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

A to nie jest wypalane chemicznie?
Wypalają za pomocą iskry elektrycznej. Brrr

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Ulotka, lekarz, trochę internetu i wiesz wszystko.
Jakie badania masz zrobić?
Morfologia, OB, APTT, Fibrynogen, PT, ALT, AST, Bilirubina całkowita, Glukoza we krwi, Lipogram (Cholesterol całkowity, Cholesterol HDL, Trójglicerydy, LDL).

Coś jeszcze powinnam zrobić?

Cytat:
Miki ja się też zastanawiam nad tabletkami i prawdopodobnie się zdecyduję Niedawno urodziłam, karmię, wizja kolejnej ciąży póki co mnie przeraża, a różnie może być, prawda...

Oby nie bolało

O, to mała Amelcia ślicznie waży Moja przytyła w niecałe trzy tygodnie prawie 600g, więc bardzo ładnie, lekarz i położna bardzo chwalą Niby niedużo, ale już czuć jak się ją nosi.
Ja to chwilami jestem wykończona na maksa i ogólnie bez nastroju. Mam kiepskie dni, mała daje mi tyle radości, uwielbiam ją, ale zmęczenie powoduje frustracje i ciągły ryk. Jeszcze Tż pojechał na szkolenie i jesteśmy same...

Bell fajny prezent

Ja mam w nast. miesiącu i chciałabym suszarkę nową albo prostownicę i podkład Estee Lauder, ale raczej zdecyduję się na podkład od Tż, a suszarkę od mamy, a co

Włosy mi lecą!
Ja się jeszcze zastanawiam. Pogadam jeszcze z ginekolog. Ciekawe jakie zaproponowałaby mi.

Waży nieźle, zwłaszcza, że jest prawie na samym mleku. Czort mały jeść nie chce Baardzo trudno ją nakarmić czymkolwiek. Zaciska zęby albo wypluwa. Doskonale rozumiem Twoje nastroje, bo ja miałam identycznie. Hormony tak dawały mi o sobie znać Sama ze sobą nie mogłam wytrzymać Teraz też jest różnie. Mała jest przekochana, ale czasami tak daje mi popalić że momentami mam dosyć Dzisiaj obudziła się o 2 i do 5 nie spała

My niestety bardzo często jesteśmy same

Kup jakąś wcierkę Bierzesz nadal witaminy? Na anemię polecam Ci buraka w tabletkach. U mnie bardzo ładnie podniósł hemoglobinę

Edytowane przez xxxMikixxx
Czas edycji: 2014-09-28 o 23:12
Stary 2014-09-29, 09:00   #1393
Bellitudoo
Zakorzenienie

Można jeszcze wymrozic. Moja mama miala wypalana, dużo ludzi straszylo zeby lepiej zapłacić za wymrazanie, ale nie zdecydowała się. Parę lat temu to było i do dziś ma spokój. Ciocia tez miała wypalana i jest ok. no i po jest miesiąc zakazu seksu.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Miki, tylko powiedz o swojej skłonności do migren koniecznie. Czego się bać, ustawiasz przypomnienie w telefonie, dla pewności w telefonie Tz tez, zreszta do dwunastu godzin to nawet nie spóźnienie a pół godziny juz całkiem nie robi różnicy kladziesz w widocznym miejscu, czytasz w razie wątpliwości ulotkę. zawsze można jeszcze pomyśleć o pierscieniu dopochwowym albo plastrach. Tylko nie wiem jak na to zareaguja Twoje migreny. I nie ma czegoś takiego jak opinia o lekach, to trzeba na własnej skórze przetestować.

Czas edycji: 2014-09-29 o 09:02
Stary 2014-09-29, 13:27   #1394
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Można jeszcze wymrozic. Moja mama miala wypalana, dużo ludzi straszylo zeby lepiej zapłacić za wymrazanie, ale nie zdecydowała się. Parę lat temu to było i do dziś ma spokój. Ciocia tez miała wypalana i jest ok. no i po jest miesiąc zakazu seksu.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Miki, tylko powiedz o swojej skłonności do migren koniecznie. Czego się bać, ustawiasz przypomnienie w telefonie, dla pewności w telefonie Tz tez, zreszta do dwunastu godzin to nawet nie spóźnienie a pół godziny juz całkiem nie robi różnicy kladziesz w widocznym miejscu, czytasz w razie wątpliwości ulotkę. zawsze można jeszcze pomyśleć o pierscieniu dopochwowym albo plastrach. Tylko nie wiem jak na to zareaguja Twoje migreny. I nie ma czegoś takiego jak opinia o lekach, to trzeba na własnej skórze przetestować.
Wiem, że są różne metody Podobno wypalanie najskuteczniejsze. Moja mama miała robione dwa razy. Pierwszym razem robiła prywatnie i coś źle zrobili, bo po paru dniach dostała krwotoku i trafiła do szpitala. Za drugim robili jej właśnie w szpitalu państwowo i do dzisiaj ma spokój.

No niestety taki minus, że robi się rana, strup i musi się wygoić.

O migreny się właśnie boję. Ciekawe też czy wątroba zregenerowała się po operacji. Miałam sporo podwyższone próby.

O same branie tabletek się nie boje, ale coraz słyszy się, że coś wycofują bo miało jakiś negatywny wpływ na zdrowie. Czytałam, że libido może się zmniejszyć

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Maryś w piątek wysłałam paczkę

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Podoba mi się kolor włosów młodej Tuskowej http://www.makelifeeasier.pl/ aż mi się zamarzyło minimalnie rozjaśnić włosy, tak o jeden ton

Stary 2014-09-29, 17:35   #1395
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Morfologia, OB, APTT, Fibrynogen, PT, ALT, AST, Bilirubina całkowita, Glukoza we krwi, Lipogram (Cholesterol całkowity, Cholesterol HDL, Trójglicerydy, LDL).

Coś jeszcze powinnam zrobić?
Nie wiem. Pytam z ciekawości, bo sama niedawno dostałam skierowanie i chciałam tylko porównać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 19:30   #1396
otako
Zakorzenienie

Halo! Jest tu kto? Wszystkie intensywnie świętują Dzień Chłopaka?

Stary 2014-09-30, 22:22   #1397
Celestyn3k
Zakorzenienie

Ja jestem Już po dniu chłopaka Teraz mam dzień kota

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2014-10-01, 11:52   #1398
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:

Waży nieźle, zwłaszcza, że jest prawie na samym mleku. Czort mały jeść nie chce Baardzo trudno ją nakarmić czymkolwiek. Zaciska zęby albo wypluwa. Doskonale rozumiem Twoje nastroje, bo ja miałam identycznie. Hormony tak dawały mi o sobie znać Sama ze sobą nie mogłam wytrzymać Teraz też jest różnie. Mała jest przekochana, ale czasami tak daje mi popalić że momentami mam dosyć Dzisiaj obudziła się o 2 i do 5 nie spała

My niestety bardzo często jesteśmy same

Kup jakąś wcierkę Bierzesz nadal witaminy? Na anemię polecam Ci buraka w tabletkach. U mnie bardzo ładnie podniósł hemoglobinę

Tak, biorę, ale czy pomogą nie wiem Dostałam samo żelazo, ale brzuch mnie po nim boli, więc odstawiłam i biorę zestaw witamin. Może kupie tego buraka skoro pomaga Jeszcze przydałoby mi się wyniki zrobić, 3tyg jestem po porodzie, więc trzeba zobaczyć co świta.

No mnie samą moje nastroje strasznie męczą...

Coś muszę kupić na te włosy, koniecznie.

Witam się
Ja tam Dnia Chłopaka nie obchodzę
CZasu na pisanie brak, a jak jest to nie mam weny

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-10-01, 16:34   #1399
otako
Zakorzenienie

Ja muszę chyba kupić jakiś specyfik na zwiększenie odporności. Kiepsko się odżywiam, jestem przemęczona, nie dosypiam, i niestety niewiele mogę w tej chwili na to poradzić i coś zmienić. Dopiero co skończyłam jedno L4, tydzień spokoju i od wczoraj znowu jestem chora.

A dzień dobroci dla zwierząt ( ) dopiero w weekend poświętuję, w tygodniu nie mam możliwości. Dzisiaj sobie zamówiłam polędwicę, już mam obiecanego tatarka. Zatem oby do piątku

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2014-10-01 o 16:35
Stary 2014-10-01, 18:40   #1400
Asia19x
Zakorzenienie

Otako jakieś witaminki na pewno się przydadzą, bo na dłuższą metę nie można tak, a może być gorzej

Mam ochotę na kebaba, kilo frytek i słoik nutelli - jak zakończę karmienie piersią, przez dwa dni zamieszkam w fast foodzie

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-10-01, 21:47   #1401
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
O migreny się właśnie boję. Ciekawe też czy wątroba zregenerowała się po operacji. Miałam sporo podwyższone próby.

O same branie tabletek się nie boje, ale coraz słyszy się, że coś wycofują bo miało jakiś negatywny wpływ na zdrowie. Czytałam, że libido może się zmniejszyć
Z libido to niestety prawda. Szczególnie przy długotrwałym braniu.
Możesz zacząć brać i jeśli będziesz się źle czułą, możesz odstawić lub zmienić. Nie da się przewidzieć jak zareaguje organizm. Jedne kobiety czują się bardzo źle, inne lepiej niż kiedykolwiek (to ja )

Neutralne dla organizmu żadne środki nie są, ale ja wolę poświecić swoja wątrobę, żeby nie zmieć niespodzianki na kolejne 20 lat.

Jeśli chodzi o regularność to przy tabletkach nastawiasz alarm w telefonie i po kłopocie. A jak nie chcesz brać codziennie, to masz do wyboru jeszcze plastry, czy nuva ring, które zmienia się co tydzień, lub spiralę na 5 lat.
Cytat:
Tak, biorę, ale czy pomogą nie wiem Dostałam samo żelazo, ale brzuch mnie po nim boli, więc odstawiłam i biorę zestaw witamin. Może kupie tego buraka skoro pomaga Jeszcze przydałoby mi się wyniki zrobić, 3tyg jestem po porodzie, więc trzeba zobaczyć co świta.

No mnie samą moje nastroje strasznie męczą...

Coś muszę kupić na te włosy, koniecznie.
Po porodzie z włosami nie zrobisz nic. To jest działanie hormonów. Przygotuj się na to ze z pół roku będą leciały. I żadne witaminy na to nie pomogą. Przyroda niestety. Nie kupuj żadnych wcierek ani witaminek, bo tylko wyrzucisz pieniądze a nic to nie da. Musisz przeczekać okres wypadania po ciążowego i zacząć wcieranie, żeby włosy szybciej odrosły.

Popsute zęby mogą być kolejnym skutkiem ubocznym ciąży, także na przegląd do dentysty tez warto się wybrać.

A jeśli chodzi o żelazo, to jedz orzechy, sezam, pestki z dyni, słonecznika, suszone śliwki i morele (koniecznie umyte w ciepłej wodzie) brokuły, brukselka, surowe buraki (ostatnio odkryłam jakie są pyszne )

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2014-10-01, 23:24   #1402
moooniek
Zakorzenienie

Maryha, jest gdzieś we Wrocławiu sklep z dużym wyborem materiałów w miarę przystępnych cenach?
Stary 2014-10-02, 12:03   #1403
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Mi włosy leciały koło 3 miesięcy, może ciut krócej, nie pamiętam już. Jakoś bardzo dużo nie straciłam, choć teraz mam głowę usianą baby hair

Dostałam we wtorek ciuchy z Sheinside https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=24056 Przy okazji możecie zobaczyć kudły. Kręciłam prostownicą Chcę niebawem kupić dobrą lokówkę.

Stary 2014-10-02, 15:15   #1404
Asia19x
Zakorzenienie

Kocurze niestety większość z tych rzeczy odpada, gdyż karmię piersią i może uczulić małą.
No nic nie zrobię pewnie z tym, organizm wraca do stanu sprzed ciąży, ale może jakieś "wzmacniacze" pomogą trochę, nie zaszkodzi spróbować.

Miki świetna bluza i kamizelka Włosy też super wyszły, tylko końce kręciłaś?
Mnie się marzy podcięcie, za jakiś czas ogarnę się lepiej i lecę końce ściąć, bo nie mogę na nie patrzeć

Ja z kolei marzę o świetnej prostownicy...

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-10-02, 16:47   #1405
otako
Zakorzenienie

Ja się wybieram do fryzjera na rozjaśnianie. Pewnie ze 150 zł muszę szykować, co? Nigdy nie farbowałam włosów w salonie i nawet nie wiem

Stary 2014-10-02, 18:14   #1406
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Kocurze niestety większość z tych rzeczy odpada, gdyż karmię piersią i może uczulić małą.
No nic nie zrobię pewnie z tym, organizm wraca do stanu sprzed ciąży, ale może jakieś "wzmacniacze" pomogą trochę, nie zaszkodzi spróbować.
Tylko brokuły i brukselka są niewskazane przy karmieniu, bo mogą powodować kolkę, no i niby orzechy mogą uczulać. A reszta to chyba że wg jakiejś nowoczesnej mody.

Niedługo te biedne matki będą trociny jadły, bo jedzenie będzie zakazane.

Kminek jest bardzo bogaty w żelazo, i wskazany przy karmieniu. buraki tez. Ja uwielbiam kminek. Mogłabym jeść garściami

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2014-10-03, 12:48   #1407
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Jadę niebawem na testy Ciekawa jestem czy coś wykaże, czy szukamy przyczyny dalej.

Stary 2014-10-03, 17:03   #1408
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dzisiaj chyba będę prowadzić dialog sama ze sobą Byłam na testach, póki co robiła mi wziewne i na nic nie jestem uczulona. W listopadzie będą pokarmowe.

Stary 2014-10-03, 21:17   #1409
xxxMikixxx
Zakorzenienie

http://www.sheinside.com/Army-Green-...-cat-1735.html podoba mi się Szukam parki na jesień / zimę. Poprzednią z Sheinside sprzedałam, bo była za duża.

Stary 2014-10-04, 10:01   #1410
201703240903
Konto usunięte

Witam z pracy!

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Ja się wybieram do fryzjera na rozjaśnianie. Pewnie ze 150 zł muszę szykować, co? Nigdy nie farbowałam włosów w salonie i nawet nie wiem
A to zależy od miejsca. W Warszawie cena się waha od 100 zł do 400 zł.

Koniecznie pochwal się zdjęciami po wizycie u fryzjera

Cytat:
Mi włosy leciały koło 3 miesięcy, może ciut krócej, nie pamiętam już. Jakoś bardzo dużo nie straciłam, choć teraz mam głowę usianą baby hair

Dostałam we wtorek ciuchy z Sheinside https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=24056 Przy okazji możecie zobaczyć kudły. Kręciłam prostownicą Chcę niebawem kupić dobrą lokówkę.
Zastanawiam się gdzie Ty mieścisz te wszystkie ubrania

Przydałyby mi się jakieś nowe spodnie i bluzki. Dawno nie kupowałam sobie żadnych ubrań. Jakoś ciężko dobrać mi coś w czym będę wyglądała dobrze.
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości