9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-05, 16:14   #2131
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość
Dziękuję, miło z Twojej stronymyślę, że skorzystam ale tak za dwa tygodnie jak się osiądziemy na nowym/starym mieszkaniu no i może jeszcze Młoda troche przybierze to będzie lepiej leżała bo na razie to moje chinki niby w pasie zapnę na najmniejszy ale pupka jeszcze jest zbyt obfita a te econobum i flipa to od ilu kg masz? ja na wyprawke kupiłam wszystkiego po trochu i w sumie na początku wszystkie xs byly za duże tylko tetra mini i otulacz wełniany zdawały relacje to tak pokochałam tetrę potem doszło wysadzanie Małej to przestałam zakładać też wkładki sucha pielucha "by koc ikea" tż lubi czasem założyć jednorazówke także z myślą o nim też chce kilka kieszonek
Czyżby ząbki idą? a nie miałaś czasem się pochwalić zakupami allegrowymi? czy mnie coś ominęło?

u nas śliczna pogoda byłam z psem i Mała w chuście na spacerze i moja sucz jak to zwykle bawi się w rzeczce patykiem idzie kobieta z suczką boksera i ta suczka podchodzi do mnie by sie przywitać na co moja psina w te pędy do mnie i stanęła jej na drodze i się zjeżyła. Właścicielka tamtej suczki od razu ją zapięła i mówi, że lepiej odejdzie bo moja psina pilnuje mnie i dziecka normalnie szok, bo zwykle to tchórzliwy pies, a teraz widzę coraz częściej, że nie daje sobie wejść na głowę i obrończynią rodziny się stała

Mamy zachustowane macie zamiar chustować przez zimę? Jeżeli tak to kupujecie jakaś kurtkę/polar dla dwojga? Jestem trochę z jednej strony zmuszona chustować z drugiej polubiłam to i chciałabym też przez zimę śmigać z Mała na brzuchu/plecach tylko nie wiem czy taki polar np jak będzie padał śnieg zda relację czy nie będzie przemakał itp. macie jakieś doświadczenie w tej sprawie?

Na pewno bedziemy czasem chustować, ale tylko w takie cieplejsze dni Kupiłam Jeremiemu super kombinezonik z GAPa, idealny własnie na taka lżejsza zimę w chuście

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 17:11   #2132
ecencia
Raczkowanie

Ja nie wiem jak to bedzie u nas z chustowaniem zimą. Pewnie tak jak teraz beda wypady do sklepu w chuście ale czy spacery to nie wiem.
Co do pieluch wielorazowych to mam taki stosik
Mam dwie babetty, nappime, dwie pupuś, ekomama, dwie naughtybaby i jedna ktorej nazwy nie pamietam. Kupilam uzywki jakoes 2 tygodnie temu i jakos jeszcze nie potrafie powedzec ktore mi bardzoej pasuja.
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 18:51   #2133
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Oldzia właśnie się piorą pewnie na tygodniu się pochwalę bo i spis muszę zrobić co mam dokładnie. A za chusteczkę nie wiem jak one kilogramowo ale chyba tak od 6/7 niby pozmniejszałam ale przy udach odstaje cosik. A mi to szwagierka opchnęła co mnie wielo zaraziła jak tak wełnę kochasz to mogę oddać tylko nie wiem czy nie za mały będzie. podaj cm
masz wełenkę na zbyciu cm w brzuszku czy wzrost? 33 a wzrost 56 a do 6/7kg to nam jeszcze hoho brakuje także jak cos to pożyczę kokosi i ewentualnie wełenkę przygarnę

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Na pewno bedziemy czasem chustować, ale tylko w takie cieplejsze dni Kupiłam Jeremiemu super kombinezonik z GAPa, idealny własnie na taka lżejsza zimę w chuście

iPhone
może zima będzie łaskawa jak w zeszłym roku i też kupię po prostu kombinezonik i będzie z głowy, albo będę pożyczać kurtkę od TZta

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak to bedzie u nas z chustowaniem zimą. Pewnie tak jak teraz beda wypady do sklepu w chuście ale czy spacery to nie wiem.
Co do pieluch wielorazowych to mam taki stosik
Mam dwie babetty, nappime, dwie pupuś, ekomama, dwie naughtybaby i jedna ktorej nazwy nie pamietam. Kupilam uzywki jakoes 2 tygodnie temu i jakos jeszcze nie potrafie powedzec ktore mi bardzoej pasuja.
Zacny stosik kupowanie wciąga

uhhhh normalnie kąpię córę, wycieram pachy i co widzę! Włos mojego psa wbity pod skórę na amen! nie da się go wyciągnać a do tego jestem sama i nie bardzo chce sama sie bawić w igłę z Małą jutro czeka nas lekarz
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 19:50   #2134
ecencia
Raczkowanie

Ja mam dwa psy i raz na jakis czas mam wbity wlos w... piete. Nie wiem jakim sposobem sie to dzieje ze te wlosy sie wbijaja. I to zazwyczaj po goleniu take 2-3mm maja i ledwo je widac. W ciazy to byl dopiero problem bo nic nie widac a maz musial szukac gdzie ten wlos jest bo bardzo dokuczal przy chodzeniu.
Stary 2014-10-05, 19:53   #2135
Oldzia20
Raczkowanie

Tez mialam pare razy w piete i wiem jak to denerwujr ale zawsze kawalek wystawal i dalo sie go wyciagnac a u niej wszedl caly pod skore ehh
Stary 2014-10-05, 20:28   #2136
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
masz wełenkę na zbyciu cm w brzuszku czy wzrost? 33 a wzrost 56 a do 6/7kg to nam jeszcze hoho brakuje także jak cos to pożyczę kokosi i ewentualnie wełenkę przygarnę

może zima będzie łaskawa jak w zeszłym roku i też kupię po prostu kombinezonik i będzie z głowy, albo będę pożyczać kurtkę od TZta

Zacny stosik kupowanie wciąga

uhhhh normalnie kąpię córę, wycieram pachy i co widzę! Włos mojego psa wbity pod skórę na amen! nie da się go wyciągnać a do tego jestem sama i nie bardzo chce sama sie bawić w igłę z Małą jutro czeka nas lekarz
ja ogólnie się nastawiam na wózek jednak, ale po kilku ostatnich wiązaniach widzę że jest lepiej o ile główki nie zasłaniam... więc za miesiąc myślę że nie powinno już być problemu, bo np. w kieszonce ze szmatką pod szyję to już jest dość usztywniona główka... no i w końcu mała prawie dorosła mi do 2x, a w tym można zawiązać z główką na wierzchu a po chwili ładnie schować
będę musiala czasem wyjść z mala zaprowadzić/przyprowadzić starsze a na 15min wypad chusta jest wygodniejsza niż wozek, szczególnie ze w klatce schodki w przedszkolu tez, tam niby jest wjazd, ale wykręcenie w drzwi jak się nim wjedzie wymaga sporych umiejętności i skręcania już na podjeździe, więc wolę bez wózka...
wczoraj szukałam więc info w co ubierać dziecko do chusty zimą.. i mi wyszło że jak jej założę lekki kombinezon i do tego owinę swoją kurtką - mam jedną taką szerszą, ale nie jest najcieplejsza to powinno być ciepło... nie wiem czy się dopnie, stąd kombinezon musiałby być 100%...
ale widziałam też fajne rozwiązanie kapturek dla dziecka i matki z takim wiszącym na pleckach malucha czymś - to by mogło być fajne dodatkowo...

ciekawe jak ten włos tam się znalazł - żeby nie było problemów
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 21:16   #2137
ecencia
Raczkowanie

Agatka, ja mam od tesciowej duza kurtke tak ze trzy rozmiary wieksza niz moj i powinna dac rade. Tezciowa ma cala mase nie potrzebnych ubran bo schudla ponad 20kg.
Stary 2014-10-05, 21:34   #2138
kularek
Zadomowienie

tyle się napisałam i bateria mi się rozładowała wrrrrr
w skrócie : tż nadal chory, ja się zaraziłam wczoraj byłam u lekarza i mam anginę :/, dziś też byliśmy u lekarki z dziećmi bo rano zauważyłam biały nalot na migdale u starszego synka, który w piątek wziął ostatni zastrzyk na zapalenie płuc i przez tel lekarka małego też poradziła żeby wziąć więc pojechaliśmy wszyscy bo czekać do jutra nie ma co
na aptekę już patrzeć nie mogę - dostałam depresji jak policzyłam ile wydaliśmy w ostatnim miesiącu na chorowanie bo wyszło mi 670 zł jak o czymś nie zapomniałam - i nie wliczyłam w to szczepionek pneumo i 5w1 :/
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 22:00   #2139
cinnilla88
Raczkowanie

Dziewczyny kupujecie/kupilyscie swoim dzieciakom gryzaki? Ja sie powoli przymierzam bo Laura pcha lapy do buzi, slini sie wiec chyba dziasla powoli ja swedza. Myslalam o takim gryzaku a la smok ale boje sie ze Laura sie do niego przyzwyczai a tego bym nie chciala bo nie dane jej bylo poznac czym jest smoczek
Stary 2014-10-06, 00:17   #2140
mamaya
Zakorzenienie

9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie/kupilyscie swoim dzieciakom gryzaki? Ja sie powoli przymierzam bo Laura pcha lapy do buzi, slini sie wiec chyba dziasla powoli ja swedza. Myslalam o takim gryzaku a la smok ale boje sie ze Laura sie do niego przyzwyczai a tego bym nie chciala bo nie dane jej bylo poznac czym jest smoczek

Ja kupiłam Jeremiemu gryzak jak zaczęły wychodzić Mu zeby. Mamy gryzak Hevea, tak jak smoki W kształcie pandy.
Jest bardzo fajny, aczkolwiek oczywiscie każdemu pasuje co innego
Mnie na pewno nie przekonują gryzaki „wbudowane” w zabawkę. Szczególnie, kiedy jest to zabawka pluszowa. Oczyma wyobraźni widze ten plusz osadzajacy sie na gryzaku, fuj!

iPhone

Dziecko spi a mnie boli żołądek i nie moge zasnąć
Stary 2014-10-06, 03:06   #2141
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czytalam ze po 3 mc potrzeba ssania znacznie sie zmniejsza i chyba to prawda bo mala coraz czesciej zasypia bez smoka i czesto go szybciej wypluwa.
Gryzak jest troche inny i nie da sie go chyba ssac ale jak nie chcesz ryyzykowac to kup zwyklego

Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-10-06, 07:42   #2142
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Agatka, ja mam od tesciowej duza kurtke tak ze trzy rozmiary wieksza niz moj i powinna dac rade. Tezciowa ma cala mase nie potrzebnych ubran bo schudla ponad 20kg.
zazdroszczę Twojej teściowej, też by mi się przydało schudnąć...
i wtedy bym się pewnie z dzieckiem mieściła do kurtek
mam nową motywację... tylko że przy tym kp to tak się nie mogę opanować jak nigdy...

Cytat:
Ja kupiłam Jeremiemu gryzak jak zaczęły wychodzić Mu zeby. Mamy gryzak Hevea, tak jak smoki W kształcie pandy.
Jest bardzo fajny, aczkolwiek oczywiscie każdemu pasuje co innego
Mnie na pewno nie przekonują gryzaki „wbudowane” w zabawkę. Szczególnie, kiedy jest to zabawka pluszowa. Oczyma wyobraźni widze ten plusz osadzajacy sie na gryzaku, fuj!

iPhone

Dziecko spi a mnie boli żołądek i nie moge zasnąć
i tak lepiej władować do buzi gryzaka przyczepionego do pluszu niż sam plusz... moje dzieci notorycznie wylizywały metki przy pluszakach, musiałabym zabierać zabawki wychodząc nawet do ubikacji jakbym chciała tego upilnować... choć ja też jestem przeciwnikiem jedzenia pluszu - starałam się nie dawać dzieciom takich zabawek zanim nie podrosły, bo na mokrych (wylizanych) rękach ten plusz też się czepia i dzieciaki go zjedzą tak czy siak jeśli z zabawką mają kontakt... no ale i tak największą moją zmorą są zabawki grające nawet tych droższych firm, które w celach marketingowych mają niezakryte pudełkiem elementy... kupuje się taką zabawkę i ani to wyprać, bo elektronika, ani umyć, bo materiałowe, a na półce w sklepie stało i się kurzyło - przykład szczeniaczek uczniaczek - Jeremi dostał na roczek - ja bym mu tego na pewno nie kupiła, właśnie ze względu na opakowanie...

co do gryzaków to najlepsze są najlżejsze, bo dzieciom jest trudno utrzymać w rączce coś ciężkiego... no i żeby miało jeszcze jakieś miejsce gdzie da się małą rączką złapać...
chyba że ktoś jest taki cierpliwy jak moja siostra i będzie nosić dziecko i mu ten gryzak trzymać (moja siostra tak nosiła moje starszaki jak do nas przyjeżdżała)
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 08:36   #2143
Domi_00
Rozeznanie

Witam się

U nas problem podnoszenia główki zniknął całkowicie Młoda wróciła do starych dobrych nawyków i zaczęła dodatkowo przewracac się z plecków na brzuch jutro tak czy siak pójdziemy na te badania. Może czegoś mądrego się dowiem przy okazji

Mam kupione juz 2 gryzaki, ale Młoda jeszcze niebardzo ogarnia swoje rączki, pcha je do buzi, ale jeszcze nie potrafi dobrze łapać, wiec gryzaki muszą poczekać
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:34   #2144
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Witam się

U nas problem podnoszenia główki zniknął całkowicie Młoda wróciła do starych dobrych nawyków i zaczęła dodatkowo przewracac się z plecków na brzuch jutro tak czy siak pójdziemy na te badania. Może czegoś mądrego się dowiem przy okazji

Mam kupione juz 2 gryzaki, ale Młoda jeszcze niebardzo ogarnia swoje rączki, pcha je do buzi, ale jeszcze nie potrafi dobrze łapać, wiec gryzaki muszą poczekać
za powrót umiejętności

Cytat:
Ja mam jeden z plastyku ale nie potrafi go trzymac jeszcze a rączki w buzi juz ma ze 2 tygodnie, ślini się też a zębów nie widać ale te "objawy" mogą już byc na 2 miesiące przed wyżynaniem także może dorośnie do gryzaka

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
tyle się napisałam i bateria mi się rozładowała wrrrrr
w skrócie : tż nadal chory, ja się zaraziłam wczoraj byłam u lekarza i mam anginę :/, dziś też byliśmy u lekarki z dziećmi bo rano zauważyłam biały nalot na migdale u starszego synka, który w piątek wziął ostatni zastrzyk na zapalenie płuc i przez tel lekarka małego też poradziła żeby wziąć więc pojechaliśmy wszyscy bo czekać do jutra nie ma co
na aptekę już patrzeć nie mogę - dostałam depresji jak policzyłam ile wydaliśmy w ostatnim miesiącu na chorowanie bo wyszło mi 670 zł jak o czymś nie zapomniałam - i nie wliczyłam w to szczepionek pneumo i 5w1 :/

Cytat:
ja to bym tak z 10kg chciała schudnąć

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
ja ogólnie się nastawiam na wózek jednak, ale po kilku ostatnich wiązaniach widzę że jest lepiej o ile główki nie zasłaniam... więc za miesiąc myślę że nie powinno już być problemu, bo np. w kieszonce ze szmatką pod szyję to już jest dość usztywniona główka... no i w końcu mała prawie dorosła mi do 2x, a w tym można zawiązać z główką na wierzchu a po chwili ładnie schować
będę musiala czasem wyjść z mala zaprowadzić/przyprowadzić starsze a na 15min wypad chusta jest wygodniejsza niż wozek, szczególnie ze w klatce schodki w przedszkolu tez, tam niby jest wjazd, ale wykręcenie w drzwi jak się nim wjedzie wymaga sporych umiejętności i skręcania już na podjeździe, więc wolę bez wózka...
wczoraj szukałam więc info w co ubierać dziecko do chusty zimą.. i mi wyszło że jak jej założę lekki kombinezon i do tego owinę swoją kurtką - mam jedną taką szerszą, ale nie jest najcieplejsza to powinno być ciepło... nie wiem czy się dopnie, stąd kombinezon musiałby być 100%...
ale widziałam też fajne rozwiązanie kapturek dla dziecka i matki z takim wiszącym na pleckach malucha czymś - to by mogło być fajne dodatkowo...

ciekawe jak ten włos tam się znalazł - żeby nie było problemów
Jak TZta nie ma to muszę wychodzić z psem na spacer, a że moja psina usłuchana, ale nie umiejąca iść w lini prostej na smyczy tylko zygzakiem to wózek, ja i pies sie wyklucza
A włos musiał być gdzieś na ubranku i jak machała rączkami wbijał sie bardziej, a że nasza psina należy do tych co sie leni cały rok nie trudno o takiego wlosa nie tak dawno jak mi się wbił to błagałam, żeby tylko Amandzie sie nie wbił, no i długo nie musiałam czekać

Dzień dobry
kolejny poniedziałek pokazujący jak czas ucieka, a nasze Pociechy szybko rosną Przebierałam dziś córę i TZ zadzwonił, a Młoda jak leżała spokojnie tak jak włączyłam na głośnomówiący tak zaczęła piszczeć i gaworzyć a nawet krzyczeć, że aż mi się buźka cieszy a TZ zadowolony, że tak reaguje na Jego głos
Do lekarza dziś sie nie dostaniemy, bo nasza pediatra przyjmuje chore dzieci a do drugiej nie chce iść bo by pewnie jej pokiereszowała tą pachę
Stary 2014-10-06, 11:33   #2145
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Krew pobraliśmy tylko siku nie chciała cholera zrobić... No nic tż będzie musiał pojechać z próbką. Babeczki fajne młoda nawet nie płakała... Oldzia reż miałam taki problem z suczą. Strasznie wyrywna jest przy mnie przeszła się z wózkiem na kantarze ze dwa trzy spacery i już dużo spokojniej przy wózku chodzi. Niestety ten egzemplarz to tylko tżta bezwarunkowo słucha...
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:49   #2146
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
Krew pobraliśmy tylko siku nie chciała cholera zrobić... No nic tż będzie musiał pojechać z próbką. Babeczki fajne młoda nawet nie płakała... Oldzia reż miałam taki problem z suczą. Strasznie wyrywna jest przy mnie przeszła się z wózkiem na kantarze ze dwa trzy spacery i już dużo spokojniej przy wózku chodzi. Niestety ten egzemplarz to tylko tżta bezwarunkowo słucha...
U mnie w domu to ja jestem głową stada, bo ja ją szkoliłam, ale spacery i tak wyglądają tak:labradors.jpg
niestety jest typowym labradorem, głucha na dwa ucha i chodzi swoimi ścieżkami (najlepiej mokrymi) a przy nodze idzie ładnie, ale wtedy na smaczki bym nie wyrobiła a ona by wyglądała jak beczułka

Edytowane przez Oldzia20
Czas edycji: 2014-10-06 o 11:50
Stary 2014-10-06, 11:58   #2147
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Hehe smaczki jakiś czas temu miałam smaczki na wózku do dziś psica sprawdza wózek czy coś tam przypadkiem nie ma... Eh czas chyba zacząć jakieś biego/marsze zacząć uskuteczniać...
Stary 2014-10-06, 12:12   #2148
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
Hehe smaczki jakiś czas temu miałam smaczki na wózku do dziś psica sprawdza wózek czy coś tam przypadkiem nie ma... Eh czas chyba zacząć jakieś biego/marsze zacząć uskuteczniać...
ja juz marszobiegam 3 tydzień i schudłam 300g ale nie poddaję się bo pare cm spadło Biegam z psem także po niej wiecej widać, że robi jej sie talia osy
Stary 2014-10-06, 12:36   #2149
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
ja juz marszobiegam 3 tydzień i schudłam 300g ale nie poddaję się bo pare cm spadło Biegam z psem także po niej wiecej widać, że robi jej sie talia osy

Tak Was podczytuję i cholercia, chciałabym mieć psiaka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-06, 12:46   #2150
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Domi nie chcesz :p Aczkolwiek mogę być nieobiektywna ;p

Hm... Ciekawe kiedy zima przyjdzie muszę psicę trochę podtuczyć bo mi znowu urządzi okupację domową.
Stary 2014-10-06, 12:52   #2151
mamaya
Zakorzenienie

Domi, ja całe życie miałam psy a teraz mam kota I to naprawde najlepszy kot na świecie Wiec polecam koty, szczególnie czarne i szczególnie zgarniete z ulicy.

Zmieniamy mieszkanie!

iPhone
Stary 2014-10-06, 13:17   #2152
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:

Hm... Ciekawe kiedy zima przyjdzie muszę psicę trochę podtuczyć bo mi znowu urządzi okupację domową.
Chciałam zawsze, ale nie chce męczyć psiaka w bloku. Sąsiedzi mają olbrzymiego malamuta np i uważam że taki pies nie powinien mieszkać na 50m w bloku. Co innego małe psy, ale ja akurat uwielbiam wszelkie "duże" rasy
Cytat:
Domi, ja całe życie miałam psy a teraz mam kota I to naprawde najlepszy kot na świecie Wiec polecam koty, szczególnie czarne i szczególnie zgarniete z ulicy.

Zmieniamy mieszkanie!

iPhone
Koty tez lubię, wiec może może

Przeprowadzka u Was?
Stary 2014-10-06, 13:18   #2153
Celebrinfea
Wtajemniczenie

O fajnie i gdzie teraz?
Stary 2014-10-06, 13:18   #2154
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:

Zmieniamy mieszkanie!

iPhone
nie potrafie sie przekonać do kotów :/ nie wiem dlaczego
też się przeprowadzacie? my w przyszłym tygodniu

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Tak Was podczytuję i cholercia, chciałabym mieć psiaka
U nas pies to jak członek rodziny jak samochód mieliśmy w naprawie i jeździliśmy mniejszym to wózka nie zabieraliśmy na wypady a pies musiał jechać wszędzie tam gdzie może jedzie z nami. no i dużo śmiechu jest z nią bo czasem takie głupoty odwala, że szok

Cytat:

Czyli zakup/przygarnięcie psiaka to nie był Twój pomysł? My tam kochamy zwierzaka owszem musieliśmy sie przyzwyczaić do nadmiaru sierści na podłodze, ale to jest takie drugie dziecko nad ranem mamy zebranie u nas w łóżku pies idzie w nogi, Młoda do cyca na leżaco i tak dogorywamy w komplecie
Czemu musisz podtuczyć na zimę? mało ciałka by wyjść na mróz?
Stary 2014-10-06, 13:51   #2155
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Ja już zmęczona jestem przez sporo czasu mieliśmy 3 psy plus dodatkową menażerię chciałabym trochę spokoju

A psica jest rodem z afryki i nie ma takiego klasycznego podszerstka tylko włosy i to krótkie. W pierwszą zimę to jej spacery wyglądały jak pochód skazańca

No dobra czas tyłek na spacer zbierać a taaaak mi się nie chce...

Edytowane przez Celebrinfea
Czas edycji: 2014-10-06 o 13:58
Stary 2014-10-06, 13:59   #2156
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
Ja już zmęczona jestem przez sporo czasu mieliśmy 3 psy plus dodatkową menażerię chciałabym trochę spokoju

A psica jest rodem z afryki i nie ma takiego klasycznego podszerstka tylko włosy i to krótkie. W pierwszą zimę to jej spacery wyglądały jak pochód skazańca
no to powiem Ci 3 psy to jednak wyzwanie
j uz sobie to wyobrażam moja jak pada deszcz to tak na szybko czasem, to stane pod drzwiami pod daszkiem, żeby tylko ona wyskoczyła zrobic siku, a ona stoi ze mna i sie patrzy na mnie no to chcąc nie chcąc muszę z nia iść dalej, po czym jak zrobi już to szybko ucieka pod daszek a ja moknę
Stary 2014-10-06, 15:15   #2157
kularek
Zadomowienie

cinnilla - my mamy taki gryzak gumowy z chyba wodą w środku i super się sprawdza

F. ma już dwa ząbki na dole a wczoraj lekarka mówiła, że te na górze też już bardzo nisko są więc niedługo czekać będziemy - i nie jestem bardzo zadowolona bo wolałabym żeby poczekały do pół roku jednak :/
i synuś zaczyna sam łapać zabawki które ma na takim pałąku rzy bujaczku i jak się przy tym cieszy

Domi - dla córci

Oldzia -

dziewczyny wy wszystkie/prawie wszystkie chcecie schudnąć a ja już nie chcę ! teraz ważę już 49 i czuję, że na tym się nie skończy a miałam nadzieję, że zostanę przy 50 kg które naprawdę długo mi się udało utrzymać

mamaya - fajnie, że z mieszkaniem się udało
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 15:53   #2158
malwiska
Zakorzenienie

Ja wracam wlasnie od kosmetyczki i takk podczytuje o osiagnieciach waszych dzieci. Ciagle wam zazdroszcze bo ja rodzilam prawieba koncu i juz nie moge sie doczekac az moj szkrab bedzie sie smial na gllos nie wspominajac o chwytaniu zabawek

Stary 2014-10-06, 16:10   #2159
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Ja wracam wlasnie od kosmetyczki i takk podczytuje o osiagnieciach waszych dzieci. Ciagle wam zazdroszcze bo ja rodzilam prawieba koncu i juz nie moge sie doczekac az moj szkrab bedzie sie smial na gllos nie wspominajac o chwytaniu zabawek

Malwiska, za to ja zazdroszczę kosmetyczki

A tak serio. Między naszą Młodą a Oliwką jest miesiąc różnicy, wiec za moment u Ciebie się zacznie, moim zdaniem ten miesiąc jest przełomowy dość mocno, bo z takiego mało świadomego szkraba robi się prawdziwy niemowlak ja też czekałam zawsze na jakieś osiągnięcia. I nie uważam też, żeby moje dziecko rozwijało się super szybko, jest raczej książkowa i wychodzę z założenia, że każdy bobas ma swoje tempo rozwoju. Np. Synowie Mamayi i Kularka juz mają ząbki, u nas ani widu ani słychu. Zobaczysz, jeszcze moment i tez usłyszysz głośny śmiech Oliwki a teraz łap wszystkie momenty, bo nasze maluchy zmieniają się z dnia na dzień
Stary 2014-10-06, 17:19   #2160
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość

Malwiska nasze córy z tego samego dnia wiec niedługo również Cię Oliwia obudzi głośnym śmiechem moja zaczęła może ze 3 dni temu gaworzyć
oh wybrałabym sie do kosmetyczki albo na spa, ale zarazie muszę sie zadowolić tym domowym

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
dziewczyny wy wszystkie/prawie wszystkie chcecie schudnąć a ja już nie chcę ! teraz ważę już 49 i czuję, że na tym się nie skończy a miałam nadzieję, że zostanę przy 50 kg które naprawdę długo mi się udało utrzymać
spadek masz pewnie przez chorobea jesteś niska czy wysoka?
ja po rzuceniu palenia 2,5 roku temu przytyłam 10kg i nie chce to ruszyć w dół no normalnie załamka. Teraz też biegam, ćwiczę, basen i niby mniej o 3kg niż przed ciążą ale od 3 tyg dalej już nie chce spadać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości