|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
Mam nebulizator Microlife i dałam za niego jakoś 150 czy 170 zł, ale to w takiej jednej z droższych warszawskich aptek. Pewnie pod Halą Mirowską byłby sporo tańszy ![]() iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie mam inne normy niż TY limfocyty np moja miała 5,8 a norma 1.5-3 tys/ul limfocyty % norma 45-65 widać przy takich dzieciach normy szybko się zmieniają, bo w swojej morfologii mam inne. Moja miała robioną morfologie jak skończyła miesiąc. Może karzą Ci powtórzyć badanie - na pewno będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Wtajemniczenie
|
Każde laboratorium ma inne normy.
Poszukiwań lekarza ciag dalszy no co to jest żeby pediatra miał terminy na przyszły rok. To gdzie ja mam chodzić. Powalone to wszystko... |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przed szczepieniem mogly być gorsze dni a po szczepieni to watpie żeby ktoś miał ochote na ćwiczenia... Cytat:
ale miałam szalik ![]() ![]() Basi teraz już też chusteczkę cienką bawełnianą zawiązuję... prywatnie szukasz?
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
Celebrinfea, mogę podać Ci namiary na dwie świetne lekarki. Jedna przyjmuje na Białołęce, druga na Pradze Południe.
Ta z Białołęki bierze 120 zł za wizytę, ta z Pragi Południe 150 zł, ale za to podczas dłuższego leczenia cały czas jest w kontakcie z pacjentem i odbywają się wizyty nieodpłatnie. Ponadto leczy w nurcie holistycznym. I ona jest akurat lekarzem rodzinnym ![]()
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Caramel - nie znam się na badaniach, ale mam nadzieję, że synuś zdrowy
![]() Co do kombinezonów, to ja mam kilka ![]() ![]() -------- Cześć ![]() Dzieci śpią, mąż wraca z wycieczki i ja zaraz też zmykam się wyspać, bo mi córa wczoraj pierwszą pobudkę zarządziła o 23 ![]() Aaa... moja córcia na swoje 3 miesiące ważyła 5600 czyli ładnie przybiera ![]() ![]()
#2107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2109 |
Raczkowanie
|
Pracujac w przychodni zauwazylam, ze jesli chodzi o normy w badaniach to tez jest tak, ze co laboratorium to sa inne normy. Takze nie ma co samemu interpretowac tylko isc do lekarza i niech on to zrobi.
My sie karmimy a wczoraj bylismy na szczepieniu. Laura wazy 7100 i ma +\- 62 cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry? śpicie czy już na spacerach?
![]() ja wstałam z dziećmi przed 8, ale z pół godziny jak nie dłużej wcześniej gadałam w łóżku z synkiem... pod tym kątem mam cudowne dzieci, że się z reguły nie upierają żeby natychmiast po obudzeniu wstać ![]()
#2111 |
Rozeznanie
|
Dobry
![]() Agatka jak pisałaś to jeszcze leżeliśmy. Teraz na spacerze jesteśmy. Fajnie tak rano w sobotę, cicho mało ludzi. Nic tylko podziwiać przyrodę ![]() No i siedzę na ławeczce i myśle co na obiad zrobić...👿 My dzisiaj kolejny raz zostawiamy Mikołaja z babcia wieczorkiem. Mam nadzieje ze będzie dobrze bo ostatnio coś mu sie nie podobają kontakty z innymi twarzami niż mamy i taty... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Weekndowo się witam ![]() Pewnie cisza będzie do poniedziałku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eydrith, te pampki tesco loves baby są naprawdę ok. Wy ich chyba używacie? Nawet wypróbowałam je w nocy i pupa sucha, a Młoda śpi ok 9 godzin i nie przewijam jej w trakcie snu ![]() Mamaya, te premium care 4 rzeczywiście są bez tej siateczki, dla mnie to tylko na plus ![]() Młoda waży 6700g i ma 66cm czyli jest 97 centylu ze wzrostem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, prześle Wam wieczorkiem namiary. Jimmy tez jest w 97 centylu jeśli chodzi o wzrost ![]() iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Wtajemniczenie
|
A my w 75-90 centyla wagowo. Ale oczywiście dla wcześniaków
![]() A wogóle to spacerujemy czerpiąc d3 ![]() ![]() Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-10-04 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
witam sie popołudniowo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
hej
zupełna posucha widzę ![]() ja byłam na spacerku zakupowym w chuście... jako że ja się czuję mocno przeziębiona i mój mąż tak samo, to ja poszłam z rana kupić niezbędne produkty (czyli że nie kupiłam mleka i bułek ![]() ![]() zaraz włączę dzieciom bajki na dobranoc z kolacyjką (ale pewnie najpierw będę ich musiała zagonić do sprzątania ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2117 |
Zadomowienie
|
Hej, nadajemy z domu chwala Bogu
![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za dobre slowa, przydaly się ![]() ![]() Agatks jakis feralny to byli dzień chyba.. dobrze ze udalo się Wam uniknąć wypadku ![]() Eydrith, Caramel pocieszylyscie mnie swoimi historiami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Wtajemniczenie
|
Debeściara super że już w domu. A wspomnienie zblednie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2121 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobry wieczór ![]() Mieliśmy dziś wariacki dzień bo odbieraliśmy samochód od mechanika i musiałam wysprzątać mieszkanie, bo zaprosiliśmy dziadków na kolację. robienie jedzenia to pikuś, bo lubię gotować, ale sprzątanie już gorzej ![]() ![]() ![]() przyjemnej soboty życzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Wtajemniczenie
|
Oj Oldzia skąd ja to znam... Kuchnia to pikuś w porównaniu z lataniem ze szmatą. Ehhh.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak postępy w rozszerzaniu diety? Bo chyba już też zaczęłaś? Ja już się nie mogę doczekać wprowadzania nowych produktów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pieluszki mamy babyland i kokosi kieszonki wkłady głównie mikrofibra (kupiłam z babylandowymi) Aczkolwiek mimo że chinki to wolę je od kokosi (przynajmniej tego typu który dostałam) Moje kokosi są bez przeszyć przy nogawkach i młoda koncertowo je przesikuje. Do tego cała masa szmatek bambusowo bawełnianych. A no i chinki są większe niż kokosi OS ale podobno to norma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ogóle to widzę że pojawił się temat glutenu w którymś momencie... więc ja np. planuję podawać dość szybko - ale raczej nie w 4mc, bo skoro mam tylko kp, to nie będę gotować kaszki na wodzie dla jednej łyżeczki czy nawet mniej... wprowadzę pewnie gdzieś w 6mc jak u poprzednich dzieci podając okruszki bułki, czasem gotując manne... jak zacznę podawać coś, to czasem to po prostu zagęszczę kaszką... Tak w ogóle to ktoś pisał że po co dawać gluten szybko, bo uczula itp... ja czytałam, że cała historia z glutenem jest taka: ponieważ uczulał i reakcje były średnie to podanie pierwszy raz wg wytycznych ileśtam lat temu odsunięto go w czasie, żeby nie dawać maluchom na początku... ale po kilku latach stosowania takiego schematu żywienia okazało się że jest więcej zachorowań na zapalenie otrzewnej, cośtam sprawdzili i okazało się że dzieci którym się później go podaje częściej dostają tego zapalenia... no i uznano, że potencjalne skutki pojawienia się alergii na ten gluten we wczesnym wieku są mniejsze niż nie podawania wcale, więc nie podaje się glutenu tylko dzieciom uczulonym... teraz proponuje się zrobienie próby w okolicy 4-5miesiąca ("łyżeczka kaszki" przez 3 dni i czekamy co będzie, jeśli nic to lecimy z glutenem jeśli uczulenie, to próbujemy za jakiś czas na nowo - piszę w cudzysłowach bo nie jestem 100% pewna ilości), ja podam na pewno na początku, jak wystąpi alergia, to jeden dzień gorszego samopoczucia, czy wysypka to na pewno mniejszy problem... Jeszcze raz powtórzę, że to gdzieś wyczytałam, ale nie pamiętam już źródła (to było na samym początku powrotu do glutenu, czyli koło 4lat temu jak rozszerzałam dietę synka i wszyscy się dziwili że nie stosuję się do zaleceń - mając na myśli te stare ![]()
![]() |
#2127 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam 2 kieszonki z Bobolidera Os i krój mają identyczny jak Babyland ![]() ![]() Cytat:
Dzień dobry niedzielnie ![]() Zostałyśmy 3 dziewczyny same w domu...może uda mi się w tym tygodniu popakować część rzeczy bo od przyszłego tygodnia Tż ma tacierzyński i się przeprowadzamy. Może ktoś szuka mieszkania do kupna na śląsku?? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mieszkanie może za kilka lat ![]() Kurcze młoda ma taki ślinotok że wyglądam jak miss mokrego podkoszulka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czyżby ząbki idą? ![]() ![]() u nas śliczna pogoda byłam z psem i Mała w chuście na spacerze i moja sucz jak to zwykle bawi się w rzeczce patykiem idzie kobieta z suczką boksera i ta suczka podchodzi do mnie by sie przywitać na co moja psina w te pędy do mnie i stanęła jej na drodze i się zjeżyła. Właścicielka tamtej suczki od razu ją zapięła i mówi, że lepiej odejdzie bo moja psina pilnuje mnie i dziecka ![]() ![]() Mamy zachustowane macie zamiar chustować przez zimę? Jeżeli tak to kupujecie jakaś kurtkę/polar dla dwojga? Jestem trochę z jednej strony zmuszona chustować z drugiej polubiłam to i chciałabym też przez zimę śmigać z Mała na brzuchu/plecach tylko nie wiem czy taki polar np jak będzie padał śnieg zda relację ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Wtajemniczenie
|
Oldzia właśnie się piorą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.