|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Cytat:
|
|
|
#542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Ogolnie wychodzi na to samo... Jak bierzesz najpierw pol roku to masz platne 100%, jesli przedluzasz na kolejnepol roku to 60%. Jesli od razu decydujesz sie na rok to placa 80%...wiec w skali roku wychodzi to samo, no chyba ze juz teraz wiesz ze chcesz tylko pol roku |
|||
|
|
|
#543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak sie zastanawiam co w przypadku gdy ktoś deklaruje od razu 80% a potem chce jednak wrócić do pracy po pol roku, zwracają tą kasę te 20%? Hmmm ciekawe tak czysto teoretycznie Tez sobie problem znalazłam
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
Futbolowa no to w sumie rozumiem Cię i mąż jest szczęściarzem w takim razie, bo rzadko która dziewczyna by się tak zachowała.. a może szczera rozmowa sam na sam z teściową pomogłaby stopić lody choć trochę...?
Kurcze ale mam zgagę
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoras z Mam jest bardziej zorientowana w chustach?
mogę kupic zaffiro womar chuste bawelniania za 50zl i nie wiem czy warto czy bawic się w to i czy dam rade?
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już powoli zapominałam, co to jest...Co do rozmowy - próbowałam parę razy, zresztą nie tylko ja. Ale nie idzie, niestety. Może jeszcze z czasem coś się zmieni ![]() Kojarzy mi się, że jednak zwracają, tj. jakoś to wyrównują.
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
wyrównanie jest na pewno
dobre chociaż to! a ja zmierzyłam cukier po kolacji ![]() ![]() ![]() 195 ! jak byk! ![]() ![]() ![]() : pala: czyli mój porod się nie zbliza!
|
|
#549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba nie powiem nic zlego na moja tesciowa... mam wrazenie ze Twoja jest po prostu niezrownowazone emocjonalnie. Wspolczuje. Cytat:
Ale nie jestem tego w 100proc pewna. Takze sprawdz. Cytat:
) bawelniania. A ta jest tkana, elastyczna? Kolkowa?
Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-10-12 o 22:33 |
|||
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#551 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze ja, na 13 😊 Cytat:
Mój młody chodzi do katowickiego miejskiego żłobka i zdecydowanie jest to najlepsza placówka jaką przerabiałam z moimi dziećmi. Bede płakać rzewnymi łzami jak we wrześniu pójdzie do przedszkola. Takiej opieki jak tam nie bedzie miał już nigdzie. Uszy do góry. |
||
|
|
|
#552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co żeś zjadła??
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoras z Was pisala ostatnio ze czasem slyszy takie strzelanie/pykniecie w brzuchu, jak kosc strzelila tak lekko, cos jak dzwiek spiecia
...tez zaobserwowalam u siebie cos takiego heh ciekawe co to... Teraz mi strzelilo a leze w bezruchu...
Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-12 o 22:44 |
|
|
|
#555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#557 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
jstem pewna, ze przyniosa same dobre wiesciBoze!jak ja sie ciesze,ze moja przyszla tesciowa mieszka tak daleko od nas, co prawda jej nie znam, ale z tego co czytam to dosc powszechne jest zaborcze zachowanie ![]() ale chyba nie tylko matki chlopcow tak maja, pamietam, ze moja siostra tez miala niezle jazdy z moja mama, kiedy sie usamodzielnila ![]() Kostka Ty o powrocie do pracy juz piszesz a ja sie dopiero zaczynam cieszyc wolnym ![]() nie wiem, jak to bedzie wygladac pozniej (pewnie zatsesknie za praca, kontaktami z ludzmi) ale na dzien dzisejszy, gdyby mi tylko sytuacja finansowa na to pozwolila, chcialabym zostac z mala w domu jak najdluzej, nawet 2-3 lata ![]() uciekam spac, dobranoc ![]() P.s. siedzenie w domu pod wzgledem zywieniowym mi nie sluzy w ogole |
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
ahhh, kanapke z serem zoltym i pieczarki marynowane i keczup, który nigdy mi nie szkodzil....
![]() od jutra ostrzejsza dieta, bo ostatnio zaniedbuje, przez TZ.nakłania mnie do zlego i ooo! Cytat:
a ja znow mam problem i nie wiem jak wybrnąć... no zesz! tyle o teściowych piszecie, ze i ja mogę!ma imieniny w srode, nie robi nic, ale TZ chce jakiś mega prezent - ekspres przelewowy. nie uśmiecha mi się , bo po pierwsze jeszcze cos Hanci trzeba dokupić, po drugie to imieniny a nie urodziny i wg mnie prezent powinien być symboliczny, po trzecie ona jakos nam nic nic nic nie dolozyla, ani razu nie spytala, czy nam brakuje. myslalam o kwiatach! poza tym TZ wlasnie poinformowal mnie smsem ze chce w sobote pojechać z nia na dzialke i z wujem i napic się. nie mam nic przeciwko, ale chce tam zostać. a ja nie chce zostawać. bo kibelek na zewnątrz i nie mam ochoty biegac i nie mam ochoty prosić się o napalenie w piecu ( bo to taki stary domek ) . to 45km od nas. niby nie baaardzo daleko, ale ja nie chce prowadzic po nocy, a TZ nie wroci jak będzie następnego dnia po alkoholu... jak wybrnąć? głupie problemy... wlasnie czytam opinie o womarze i kiepsko, nie zdecyduje się jednak
|
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
Moj Tz zrobil na kolacje serowe fondue i sie tak najadlam, ze chyba nie zasne... ale warto bylo
wypije herbatke z melisy i klade sie spac-moze sie uda. Ja mam 7 saszetek tantum rosa.
|
#560 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do chust to pamietam, ze 6 lat temu jak pierwszy synek mi sie urodzil to kupilam chuste bebelulu.. no i niestety młody jej nie tolerował.. może ja nie potrafiłam jej dobrze zawiązać... nie wiem... wydaje mi się że było ok... a on się darł jak opętany... wolał w wygodnej gondoli jeździć...
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Martha no ciężko z teściową... ja bym na bank nie pojechała tam gdzie nie ma kibla normalnego albo niech tz jedzie sam i wroci jak wytrzezwieje, albo niech siedzi z doopą w domu powiedz ze Ty musisz miec komfort psychiczny, ze w razie akcji porodowej nie bedziesz sama! Ja juz od polowy ciazy to mojemu powtarzalam, ze w 9 miesiacu to ma sie nigdzie nie wybierac ;P A prezent pewnie kupi mamci no coz... a co on na to, ze lepiej by mlodej cos kupil?
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prezent prezentem, ale zaraz i mój chrześniak ma imieniny w niedziele, potem siosta i jeszcze 30 października urodziny mojej mamy i sama mysle jak to rozwiazac żeby było dobrze i powiedziałam, ze proponuje tylko chrześniakowi, bo jestemy w takiej a nie innej sytuacji akurat. chciałam upiec kazdemy ciasto, ale nie bo ekspres. moja mama zapowiedziała, ze ona nie przyjmie nic. a młodej - przecież już wszystko mamy?! a jak chce kupic to mogę, ale skończy się, ze ja place, a potem narzekam, ze kasy brak ( już kiedyś o tym wspominałam ) kurcze ja naprawdę wielu rzeczy sobie odmawiam, staram się żeby było dobrze, z zywnosci to i tak cukrzyca wyklucza wiele zachcianek, ale TZ musi mieć energetyki, pepsi. z ciuszków - uwielbiam sh i się nie wstydzę i tez to duza oszczednosc. ale szlag mnie trafil jak musiałam tlumaczyc, ze dwa rachunki za energie trzeba zaplacic,bo takie rozliczenie, ze jeden platny do 1 października a drugi do 20 i ze wydalam 900zl na rachunki i niewiele mi zostało. a 20 jeszcze idzie do kumpla na urodziny...parapapam! spoko... nie chce go ograniczać...ale ale dziś jeszcze się chyba bardziej wkurzylam - mowie - jak zrobiłam obiad jak zawsze, to Ty zmywasz. a on : przecież byłem w pracy... po obiadku deser miały być owoce, ale przecież nie podalam, nie obrałam i nie pokroiłam (((zaraz się okaze, ze będę miała dwojke dzieci a nie jedno male ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- przepraszam za marudzenie
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2014-10-12 o 23:22 |
|
|
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam mozesz sie wyzalic i pomarudzic. Tezbym nie pojechala na ta dzialke na cala noc... Dalabym tezdo zrozumienia ze on tez nie powinien... Zwlaszcza ze to juz ten etap ciazy gdy nigdy nic nie wiadomo... Moj maz ostatnio powiedzial mi ze 18.10 maja firmowa impreze w sumie tu na miejscu, ale milo mnie zaskoczyl mowiac ze sie nie wybiera mam nadzieje ze nie zmieni zdania...---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Ide juzspac ciezko mi juz wysiedziec Dobranoc
Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-12 o 23:37 |
|
|
|
|
#564 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, my jestesmy na oddziale porodowym. Przyjechalam na ip z duzym bolem krocza, wyszlo rozejscie spojenia i skurcze (3x mialam ktg) regularne dosc na 60%. Maly ma 2100-2200. Dostalam zastrzyk ze sterydow na plucka, a teraz leze pod pompom z fenoterolem. Do tego morfo i mocz zle wiec antybiotyk dozylnie
Trzymajcie kciuki Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-10-13 o 00:01 |
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
W dodatku nie czuje sie swojo gdy tesciowa jest, bo tu nic ruszyc nie mozna, tu nie ma krzesla, tu tak mozna sikac - pod dyktando.. i jeszcze wujek ( brat tesciowej ), nie spac ttam z nimi nie mam ochoty... nie ma opcji! Eh.
A teraz przez to siedze i rozmyslam. :-/ to ja juz wole w sobote urodzic :-P ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Kiara czyli to oznacza,ze bez maluszka juz Cie nie wypuszcza? myslami jestem z Toba! Wszystko bedzie dobrze! Bedzies miala.mozliwosc dostepu do neta? Zebysmy niepotrzebnie nie niepokoily Cie smsami
|
|
#566 |
|
Zadomowienie
|
Ale się u nas dzieje !!!!
Alea gratulacje Synus cudny Kiara wszystko będzie ok ![]() Szybka wracaj do formy ! Będzie Ci potrzebna ![]() Witam nowa mamusię ![]() to teraz krótko o mnie i mojej nieobecności.... znowu dopadła mnie rwa kulszona Nie wiem co robić???? Tak samo było od 3 miesiąca ciąży... rwa trzymała mnie jakieś 1o tygodni... jeśli tym razem tak długo będzie to do porodu pojadę z tym bólem. I jak tu rodzić???? przecież ja nie jestem w stanie zrobić kroku a co dopiero rodzić ! Może powinnam znowu pójść do ortopedy i zacząć rozmawiać o cc ??? Czy jednak próbować rodzić sn ??? Ale jak z takim bólem ???? Jak myślicie???? KOmpletnie nie wiem co robić ...... Poprzednim razem byłam z tym u ortopedy to mi kazał wrócić po porodzie na zabiegi. Jestem załamana.......... i czuję że jestem w czarnej, głębokiej doooopie............
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-10-13 o 01:08 |
|
|
|
#567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina z tego co sie sama orientowalam, bo byl czas, ze biodro tez lewe bylo moja zmora, to na rwe kulszowa nic nie poradzisz.. w ciazy tym nardziej, wiec tym bardziej zaden ortopeda tu nie zaradzi. A chodzilas duzo ostatnio albo dziec zmienil swoje polozenie? Biednas :-* wiem, jak boli to promieniuje strasznie ta bolesc...
Ciekawe jak sie Kiara ma ![]() ---------- Dopisano o 03:22 ---------- Poprzedni post napisano o 03:18 ---------- Happy czyzbys tez nie spala? Patrze na godzine Twojego postu... Ehhhh Kiedy my sie wyspimy tak realnie rzecz ujmujac? Czyzby nigdy juz? Bo potem to wiadomo, ze na kazde skinienie dziecka rodzic sie budzi ![]() ---------- Dopisano o 03:35 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ---------- Jak nie urok, to... zgaga! No tak! Rzeczywiscie dawno jej nie mialam :/(
|
|
#569 |
|
Wtajemniczenie
|
Leze pod czwartym ktg juz i z nowa pompa fenoterolu, bo tamta sie skonczyla. Ze skurczami nieco lepiej, ale jak tylko odlaczyli znowu bylo to samo. Maly sie wkurza strasznie. A ja mam tachykardie po fenoterolu mimo 3 tabl na serce, rece mi sie cale trzesa i serce wali. Krocze mi wcale nie odpuscilo, ciagle mocno boli
Nic nie spalam, czuje sie do dupy |
|
|
|
#570 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mozna wziasc 26 tygodni podstawowego a potem dobrac kolejne trezba to zglosic chyba 14 dni przed wzieciem kolejnego urlopu, nie wiecej niz w trzech czesciach po 8 tygodni... Ale jak wygasla Ci umowa w dniu porodu to nie wiem jak jest z tym rodzicielskim... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przeszly mi wczorajsze bole No i poszlam spac o 21 wiec juz od 5 nie spie.... Paulina - na rwe nic nie poradzisz w ciazy chyba, ze te plastry kinesytaping....??..wiem co to za bol bo miewam chociaz na szczescie w ciazy cisza...ale moze wybierz sie do ortopedy..nic nie tracisz ---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Cytat:
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-10-13 o 05:58 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

A już powoli zapominałam, co to jest...

) bawelniania. A ta jest tkana, elastyczna? Kolkowa?

Synus cudny
wszystko będzie ok