|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Ciekawe co u Kiary...
![]() Ja uciekam, jedziemy na cwiczenia do SR, lekarz powiedzial ze moge cwiczyc. Do wieczorka |
|
|
|
#812 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę a córeczka już spora i to była Twoja ostatnia wizyta? Mnie sie wydaje, ze urodzisz całkiem niedługo Cytat:
ja mam termin na 28.10 i szyjkę długości podjąć 3 cm, urodzę pewnie w grudniu
|
|
#813 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też już po wizycie. Mała ma 2830g, czyli 400g w dwa tygodnie przybrała. Głowkę ma bardzo niziutko, dlatego tak mnie dół ciśnie, a jak w pionie jestem to boli. Jak gin zaczęła sprawdzać przepływy to straszne esyfloresy wychodziły i od razu się spytała czy mi słabo nie jest, jak na bok się przekręciłam to od razu obraz był prawidłowy. Za tydzień znów mam wizytę, tak teraz będę przychodzić i mi pessar zdejmie. Śmiali się ze mnie razem z TŻ, ze marudna jestem ![]() Teraz chłopaki poszli nad jezioro z wędką, a ja leżę sobie. Jutro poprasuję dalej. Ja mam niedużą walizkę do szpitala. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Futbolowa, moje najszczersze gratulacje, a książki z pewnością przeczytam.
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każda ma inne potrzeby. Jeśli jednak nawet po dłuższym odpoczynku albo po nospie nie przechodzi, to raczej niedobrze.
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Szybka dobrze ze juz ci przeszlo
Futbolowa ![]() Esti może się jednak spotkamy Indra za wizyte![]() To była moja ostatnia wizyta ,teraz czekam na poród.......nigdy nic nie wiadomo,mała się nie rusza ......tylko lekko wypycha,gin powiedział ze nie ma juz miejsca, on obstawia ze wczesniej urodze. Brzuch mi twardnieje co chwila wiec ćwiczy, przeraża mnie wizja ze urodze po terminie,a jeszcze bardziej ze będzie CC ze względu na wagę malej Mogę rodzic choćby dzis ![]() Zalapalam się w Ross na pieluchy 2 -ostatnia paka byla
|
#817 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekoladka no to czekamy na Dominikę! Duża kobitka jest!
Indra fajnie, że też wszystko ok! Ja mam taki worko-plecak do szpitala, jest pakowny, jak leżałam w tej ciąży kilka razy w szpitalu to też go brałam... http://archiwum.allegro.pl/oferta/de...326829656.html Wstawiłam warzywa na sałatkę jarzynową Tylko jak je skroić szybko i sprawnie... ![]() Chłopaki mnie dzisiaj tak wkurzają... Dobrze, że jutro do szkoły, bo dzisiaj mieli wolne z okazji dnia nauczyciela...
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
No wiec w planie sexik -ciekawe co TŻ powie
i mycie okien![]() Jutro IDE do kosmetyczki na rzęsy i henne na brwi
|
#819 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekoladka to nic tylko wziąć męża i za igraszki się zabrać i wykurzać malucha. Mój ostatnio miał 2800, a jak będzie przybierał tak jak dotychczas to powinien mieć w czwartek ok 3200 to w terminie mi wyjdzie ok 3600, a jak przenoszę to nawet nie chcę myśleć. U nas też raczej normalnie się rodzą dzieci powyżej 4 kg siłami natury. Cytat:
Cytat:
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Chmielinka ta moja kumpela jest teraz w 35 skończonym czyli 36 jej leci, jutro ma podjechac do szpitala ustalić termin CC, acha to jej 1 dziecko wiec może jak kobieta rodzi kolejne SA większe szanse ze się obroci
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Esti ale to juz spore rozwarcie
przynajmniej cos sie dzieje ![]() Indra no to tez dobre wiesci mala ladnie przybiera ![]() Futbolowa zapisalam w notatniku tytuly miedzy jednym a drugim karmieniem bede czytac ![]() Czekoladka no wykurzajcie
|
#822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze ze chociaż czysto sie zrobiło
|
|
#823 |
|
Rozeznanie
|
noo czekoladka w takim razie Ty następna na porodówkę
![]() kiedy miałyście ostatni raz badanie krwi i robicie jeszcze?
|
#824 |
|
Raczkowanie
|
czekoladka, indra super, ze wszytko ok z Maluszkami
Esti no nie dziwie sie, ze sie wkurzylas, po to sie idzie na wizyte, zeby uzyskac konkretne informacje ![]() Futbolowa ![]() Indra, Futbolowa ja Tz poznalam w UK, w Pl nie bylam juz 7 lat i mi sie nigdy tam nie spieszylo, moja mama odwiedzala nas kilkarazy do roku, moje dwie przyjaciolki pracuja w miedzynarodowych firmach i czesto (czasami nawet czesciej niz jak mieszkalysmy w tym samym miescie) sie widywalysmy tutaj w UK. Tz twierdzi, ze beze mnie sie nigdzie nie rusza, kilkarazy zapraszalismy Tzta mame do nas, ale ona tez zajeta swoim zycie (niedawno Tz rodzice sie rozwiedli, poznala nowego mezczyzne, kupila nowy dom itp.), co mi sie akurat bardzo podoba, bo nie zyje naszym zyciem. Chciala na swieta przyjechac, ale z racji tego, ze nie wiemy, jaka bedzie sytuacja z moja mama i czy to nie my bedziemy musieli nagle do Polski leciec, przelozylismy jej wizyte na luty, wiec po prawie 5 latach zwiazku poznam w lutym Tz mame ![]() Co do mojej mamy to Tz poznal ja jeszcze przede mna, kiedys nasza wspolna znajoma (moja, Tz i moje siostry) robila sylwestra, akurat moja mama byla u mojej siostry (ja sylwestra wtedy spedzalam poza UK z moim ex), wiec A. zabrala mame ze soba na impreze i tam poznala mojego obecnego Tz ![]() Mam nadzieje, ze napisalam to dosc zrozumiale
|
|
|
|
#825 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnie badania krwi i mocz robiłam 2 tygodnie temu, teraz mam endokrynologa 23.10, to zrobię te badania przy okazji tsh i ft4, powiedzmy 20.10.
Rosalie, rozumiem wszystko
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Ja badania krwi i moczu robię na wizytę w przyszłym tyg. Tyle, że dawno nie robiłam więc teraz to już koniecznie trzeba było powtórzyć.
|
|
|
|
#827 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jestem totalnie dzis rozbrojona ![]() Cytat:
super wiesci..zazdroszcze konkretowCytat:
a kiedy zdecyduja czy jednak cesarka?oj nie fiem..nie fiem Aniu..pewnie tego 23.10 jeszcze cos innego mi powie..a moze ja na grudzien sie jednak zakwalifikuje..Pampiki tez kupilam..i w tesco dorwalam bluzeczke dla malego za cale 5 zyli Futbolowa gratuluje... napewno postaram sie przeczytac..Szybka..dobrze,ze sraki na ptaki zlikwidowane i ze dobrze sie czujesz Aleaa alez Ci zazdroszcze...ja bym juz nawet ten bol zniosla..wszystko dla synusia..z dnia na dzien bedzie lepiej..zobaczysz..nabier aj sil bo niebawem do domku.. Ela..ciekawe co Ci poradza na te krostki.. Kiara ,agatus jak tam u Was? Manieczka no ja nie wiem po dzisiejszej wizycie z ktorej dziurki on bral te 1,5 cm rozwarcia LolaMonteza Ty masz juz jakies rozwarcie?dzwonilam do tej mojej poloznej i mowie,ze dzis niby 1.5 cm..obiecala,ze podskoczy i sprawdzi mi w tym tyg.stwierdzila jednak,ze jak regularnie sie otwiera tzn.0.5 cm na tydz to duze jest prawdopodobienstwo,ze do 2 tyg moze byc po wszystkim..a wg niego to chyba jeszcze nic.. Sloneczkono dzis to sie lekko rozczarowalam..raz tak,raz tak...myslalam,ze dzis dowiem sie konkretow a tu lipa.. on sie mnie dzis pyta ile maly wazy?!mowie mu,ze ponoc tydz temu mial miec 3kg,ze tak mi powiedzial..no a dzis..no tez 3 kg..czyli nie przybiera czy ja jestem jakas lewa i nie potrafie odebrac jego lakonicznych wypowiedzi? ale jak mi odejda wody albo zaczna sie skurcze to szybko na porodowke bo to moze byc wnet..po czym..ale lepiej nie..to jeszcze za wczesnie.. ![]()
|
|
#828 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mocz ostatnio czesto robilam
ale 21 mam wizyte i tez zrobie, no a pozniej to juz chyba po porodzie dopiero...Esti a co Ty studiujesz? Ktory rok?
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Eclaris chcialabym
![]() Ja zrobię jeszcze jedna morfologię chociaż gin nie kazał Esti dziwny ten doktorek bo juz się nastawilas a tu klops, czyli w sumie zostaje ci czekać tak jak mnie
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
Esti nie mam żadnego rozwarcia, szyjka ponad 3 cm pozamykana na cztery spusty
|
#831 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kilogramy szczęścia! Cytat:
koniecznie Ela ![]() Cytat:
Cytat:
Futbolowa gratulacje! to teraz zachecilas mnie do przeczytania książek tej autorki! brawa dla Ciebie! Cytat:
ale Mała urosła! już wcale nie jest taka mała! możesz rodzić, tylk pytanie, czy chcesz?rozumiem, ze to Twoja ostatnia wizyta? Cytat:
Cytat:
zazdroszczę! Cytat:
zdecydowałam a propos działki ze jedziemy ale wieczorem wracamy. nie ma bata bym została. TZ wie i powiedział, ze nie ma problemu. co do prezentu to kwestia niewyjasniona. wisi mi to ![]() Gonia no wlasnie wiem, ze niedobrze z tymi cukrami, dziś na czczo 78, po sniadaniu 117, po obiedzie 131.... średnio... ![]() boje się o mala, nie miałam usg, nie wiem, ile wazy ( ostatnio w 31/32 tc 1800 g) ja to tam o nia najbardziej się martwię! ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
|
|
|
#832 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i teraz nie wiem..bo chcialam buszowac sobie troche..no ten teges.. tz nastawiony i teraz nie wiem..ahh..dziewczyny co ma byc to bedzie..z tymi 50 zl co dzis zaplacilam za wizyte mialam isc do wrozbity..pewno by mi wiecej powiedzial..hehe
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
Umyłem okna licząc na szybszy poród ale narazie muszę przełożyć, maż sie coś od wczoraj źle czułam teraz rzygal jak kot, wiec w takim stanie nie mógłby byc na porodówce :-/
Macie jakieś domowe sposoby? Mięte juz pił, krople żołądkowe tez, dużo wody co jest jeszcze dobre?
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
węgiel leczniczy, tani sposób i skuteczny...
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Esti haha no ja tez juz nie wiem jaka dziurke on mierzyl
Lola no najwazniejsze, zeby duzo pil wody. Nie wiem co jeszcze. Ja wlasnie obudzilam sie z drzemki. Ehhh jakos sil mi ostatnio brakuje...i jak tu rodzic?
|
#836 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale węgiel to chyba na biegunkę nie?
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
A nadal wymiotuje? Ma gorączkę?
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma gorączki, właśnie mierzył, ciagle mu niedobrze czy będzie wymiotował ciezko stwierdzić :-/. Mam nadzieje ze to nie jelitówka, juz wczoraj rutinoscorbin brał :-/
Poszedł wziac prysznic i strasznie zimno mu sie zrobiło, w ciagu 10 minut temperatura mu spadła teraz ma 35,7 a miał 36,7 Blady sie zrobił... Kazałam szlafrok założyć i pod koc
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-10-13 o 19:50 |
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Lola wegiel.to na biegunke. Jak ma biegunke to chyba smecta skuteczniejsza. Przynajmniej mi wegiel nic nie pomaga
|
#840 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() Gratuluję udanych wizyt, Esti nie martw się, oni mają chybnięcia z wagą niby o 0,5kg więc może wtedy albo coś teraz źle zmierzył Ja wróciłam i jak mnie szyjka napier.... to masakra, ale pessar zdjęty. Jak lekarka zdejmowała to stwierdziła, że sie strasznie zassał i nagle jakoś puściła i jak z procy mi przywaliła ała Mała waży 3kg i jak nie urodzę do 23.10 to wtedy mam się stawić w szpitalu i do 27 bedą obserwować i robić KTG, masakra zamiast już jak coś wywołać od razu to trzymać mnie tyle dni chlip więc chce zacząć przed 23 rodzić! A to przez cukrzycę ciążową nie mogę przenosić |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

za wizytę a córeczka już spora
i to była Twoja ostatnia wizyta? Mnie sie wydaje, ze urodzisz całkiem niedługo 
i dlaczego nie ma jakis jednakowych standardow

23.06.2011
01.06.2013