Listopad- Grudzień 2014- część VI :-) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-14, 13:57   #1021
Monian
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)

Futbolowa u mnie wszyscy też głoszą takie teorie o zwierzętach przy maluchach. Ja mam dwa psy i nie wyobrażam sobie ich oddać, one są dla mnie jak dzieciaki. Jakim trzeba być człowiekiem, żeby pozbywać się przywiązanego do człowieka zwierzęcia w związku z narodzeniem dziecka. Masakra.
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 13:57   #1022
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
o właśnie..to chciałam napisać.. .przygotuj sie też na drugi krok ze strony sąsiadki ...bo pewnie drugi raz zadzwoni i Ci powie, że nie otworzyłaś..ale wtedy nie odbieraj "bo przecież źle słuchawkę odłożyłaś i domofonu nie słyszałaś "
Hahha, jak już będę wiedziała, że to sąsiadka, to nie zamierzam drugi raz odbierać. Chociaż jeśli Mar będzie spał, lepiej to zrobić, coby jeszcze bardziej go nie męczyć. Serio, już czekam na czas jak już nie będę musiała obawiać się o zusy i inne dziadostwa i po prostu przestanę być niewolnikiem domofonu

Cytat:
dzisiaj kończę 36 tc.....od jutra 37 ..już mam dosyć...
Ale fajnie, zaraz będzie donoszona
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:00   #1023
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Futbolowa u mnie wszyscy też głoszą takie teorie o zwierzętach przy maluchach. Ja mam dwa psy i nie wyobrażam sobie ich oddać, one są dla mnie jak dzieciaki. Jakim trzeba być człowiekiem, żeby pozbywać się przywiązanego do człowieka zwierzęcia w związku z narodzeniem dziecka. Masakra.
Również tego nie ogarniam. Jedynym psem, z jakim nie zostawiłabym dziecka jest pies teściowej, bo to mały psychopata, który gryzie wszystkich dookoła. Moi rodzice mają gigantyczną filę brasileiro, która kocha dzieci i którą dzieci kochają - podejrzewam, że jak strzelę Zoście takie zdjęcie jak mojemu bratankowi (w załączniku), od razu dostanę jakiś wniosek o pozbawienie mnie praw rodzicielskich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kac.jpg (164,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2014-10-14, 14:02   #1024
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
dziewczyny prasowałyście ubranka na prawej czy lewej stronie??
Po lewej, bo ma większy kontakt z ciałkiem dziecka. Jak brzydko wyglądały po przewróceniu to po prawej też przejechałam.
Dzisiaj druga tura i pieluchy prasuję, ale już mi się znudziło i daję sobie spokój. Troby do szpitala się wietrzą

Ela, na pewno wszystko będzie dobrze, wyleczą Cię a prawdopodobieństwo zarażenia dziecka jest chyba baaardzo niskie.

Kiara, trzymaj się tam!

Dziewczyny, macie jakiś patent żeby pozbyć się kurzu z domu? Coś poustawiać, nie mam już do tego siły, wszędzie białe paprochy, mimo sprzątania i wietrzenia
Stary 2014-10-14, 14:03   #1025
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Również tego nie ogarniam. Jedynym psem, z jakim nie zostawiłabym dziecka jest pies teściowej, bo to mały psychopata, który gryzie wszystkich dookoła. Moi rodzice mają gigantyczną filę brasileiro, która kocha dzieci i którą dzieci kochają - podejrzewam, że jak strzelę Zoście takie zdjęcie jak mojemu bratankowi (w załączniku), od razu dostanę jakiś wniosek o pozbawienie mnie praw rodzicielskich
Świetne foto! Widać, że i pies szczęśliwy i dziecko szczęśliwe. Wiadomo, jak pojawia się maluch to trzeba i pracować nad zwierzętami i maluchami żeby ich ze sobą zgrać ale jaka później radość Mam nadzieję, że moja malutka będzie miłośniczką zwierząt jak jej mam i tata Jak kiedyś dorobimy się domu z ogrodem to pewnie będziemy mieli mini zoo
Stary 2014-10-14, 14:06   #1026
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Dzieki kochane.
Dostalam wczoraj tez drugi zastrzyk sterydow na plucka malego.
To troche dobijajace, ze lezaly na porodowce i leza tu.dziewczyny od skonczonego 37 tyg w zwyz i ich ktg pokazuja 10-40%, z checia oddalabym te moje skurcze.
Kiara przytulam! oby się udało jeszcze troszkę wytrzymać!

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Ja tak na moment, dzis zaczniemy przystawianie do piersi, maly lekko zolty ale jest ok, maja mu dzis badania robic to zobaczymy. Bylam podczas badania malego, to ma opuchniete podudzia i podbrzusze, i sa to cechy wczesniacze.

No to Wojtus z przed chwili, a za moment przywioza go do mnie
ale uroczy!

Cytat:
O losie, ktoś jeszcze głosi te teorie o kotach?
nooo! serio!

a jak mówię, że bierzemy jeszcze teraz kociaka... to wszyscy na mnie patrzą jak na matkę - morderczynię
swoją drogą, to dziś go odbieramy

Ela martwię się o Was! dostałaś jakieś skierowanie do zakaźnika, wirusologa? albo do szpitala zakaźnego?

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Po lewej, bo ma większy kontakt z ciałkiem dziecka. Jak brzydko wyglądały po przewróceniu to po prawej też przejechałam.
Dzisiaj druga tura i pieluchy prasuję, ale już mi się znudziło i daję sobie spokój. Troby do szpitala się wietrzą

Ela, na pewno wszystko będzie dobrze, wyleczą Cię a prawdopodobieństwo zarażenia dziecka jest chyba baaardzo niskie.

Kiara, trzymaj się tam!

Dziewczyny, macie jakiś patent żeby pozbyć się kurzu z domu? Coś poustawiać, nie mam już do tego siły, wszędzie białe paprochy, mimo sprzątania i wietrzenia

a jaki masz odkurzacz?
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:06   #1027
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Świetne foto! Widać, że i pies szczęśliwy i dziecko szczęśliwe. Wiadomo, jak pojawia się maluch to trzeba i pracować nad zwierzętami i maluchami żeby ich ze sobą zgrać ale jaka później radość Mam nadzieję, że moja malutka będzie miłośniczką zwierząt jak jej mam i tata Jak kiedyś dorobimy się domu z ogrodem to pewnie będziemy mieli mini zoo
Dokładnie tak - początki na pewno nie będą bajkowe. Teraz pies jest naszym oczkiem w głowie, z rana pakuje się do łóżka, stale poświęca się jej uwagę. Przy dziecku na pewno będzie trochę zazdrosna, ale mam nadzieję, że zadziałamy tak, że nie będzie się czuła odsunięta i pokocha małą. My mamy z balkonu widok na plac zabaw i ona jak tylko widzi, że są tam dzieci potrafi siedzieć i gapić się na nie godzinami. A jak jakieś pod blokiem zwróci na nią uwagę - szaleństwo, z radości turla się po chodniku
Stary 2014-10-14, 14:09   #1028
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość

a jaki masz odkurzacz?
Normalny, taki z workiem, Rowenty. Myślisz, że to przez odkurzacz, ewentualnie worek?

Futbolowa ale super piesio
Stary 2014-10-14, 14:13   #1029
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
O tej porze czyta nas 25 gości POZDRAWIAMY !

oooo a teraz 37 gości Frekwencja rośnie
Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
frekwencja rosnie, bo fajnie się nas czyta takie jesteśmy!
mnie nie ma w klubie, wiec też jestem jako gość liczona

dziękuję za pozdrowienia
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:14   #1030
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
a jak mówię, że bierzemy jeszcze teraz kociaka... to wszyscy na mnie patrzą jak na matkę - morderczynię
No rzeczywiście, jeszcze w ciąży kota brać, w ogóle nie myślisz o toksoplazmozie i o potencjalnych niebezpieczeństwach związanych z morderczymi zapędami kota

Pamiętam, że mój listonosz zawsze bał się nie tylko naszych psów, ale i kota. Któregoś dnia zaczął mi opowiadać historie kotów, które po nocach mordowały dzieci i wydrapywały im oczy

Cytat:
To akurat mój 'były' pies Tak nazywam filę i buldożkę, które po mojej wyprowadzce zostały z rodzicami. Na zdjęciu poniżej cała trójca - to z lewej to nasza bestia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg psiury.jpg (48,6 KB, 24 załadowań)
Stary 2014-10-14, 14:16   #1031
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
No rzeczywiście, jeszcze w ciąży kota brać, w ogóle nie myślisz o toksoplazmozie i o potencjalnych niebezpieczeństwach związanych z morderczymi zapędami kota

Pamiętam, że mój listonosz zawsze bał się nie tylko naszych psów, ale i kota. Któregoś dnia zaczął mi opowiadać historie kotów, które po nocach mordowały dzieci i wydrapywały im oczy

To akurat mój 'były' pies Tak nazywam filę i buldożkę, które po mojej wyprowadzce zostały z rodzicami. Na zdjęciu poniżej cała trójca - to z lewej to nasza bestia
Ale trójca
Stary 2014-10-14, 14:17   #1032
Indra83
Wtajemniczenie

Kiara, zaciskaj nogi, ale jakby co to i ty i dziecko jesteście pod opieką, a mały już spory jest, buziaki

Ela, biedaku, jakie jest teraz postępowanie?

Ja dziś spędziłam pół dnia z TZ w kolejce do neurologa.

O tak, pulchniutka szyjka i te wałeczki

Ja to się o kota a nie o dziecko boję
Stary 2014-10-14, 14:18   #1033
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Anetka ja tez ostanio mam mdlosci...
A maly w brzuchu to oszalal chyba
nie da rady coś z tym zrobić ?
oszaleję chyba..
Stary 2014-10-14, 14:18   #1034
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Mniebtez dobijają pytania "co teraz zrobicie z psem?" Co to w ogole za pytanie???? Jak moglabym sie pozbyc ukochanego piesiulka? A najlepsze jest to ze pytaja o to osoby, ktorych dZiecko chodzi na dogoterapie, wiec wiedza ze psy maja dobry wplyw na dzieci
My z mezem sie zastanawiamy ile razy dziecku zdarzy sie podjesc cos z michy psa
Stary 2014-10-14, 14:18   #1035
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Normalny, taki z workiem, Rowenty. Myślisz, że to przez odkurzacz, ewentualnie worek?

odkurzacz workowy to bardziej zakurzacz, niż odkurzacz... niestety. tzn zbbiera grubsze śmieci, ale kurz wylatuje z worka przez filtr i odpowietrznik i wylatuje w powietrze... łatwo to zaobserwować, jak się owinie wylot ściereczką bawełnianą.
dobre są odkurzacze wodne, bo kurz utopiony nie wyleci na zewnątrz. u nas się kurzyło jak diabli, aż widać było non stop ten kurz fruwający w powietrzu... mimo odkurzania co drugi dzień. jak zmieniliśmy odkurzacz na wodny (nie będe pisać jaki i ile kosztował, bo mi wstyd kupiliśmy taki z oczyszczaczem powietrza dodatkowo) to odkurzam 2x w tygodniu i tyle wystarcza - kurzu nie mam, na półkach mi się nei zbiera, w powietrzu nie fruwa... zupełnie inne mieszkanie...

Ela znalazłam coś takiego:

Cytat:
Po zakażeniu pierwotnym wirus pozostaje w stanie utajenia w zwojach czuciowych nerwów rdzeniowych, może się jednak ponownie uaktywnić, powodując pęcherzykową, rumieniową osutkę skórną zlokalizowaną w obrębie poszczególnych dermatomów, noszącą nazwę półpaśca. Półpasiec u kobiety w ciąży nie wiąże się z wiremią i wydaje się, że nie powoduje niekorzystnych następstw u płodu, dlatego zagadnienie to pominięto w niniejszych wytycznych.
to fragment z artykułu na medycynie praktycznej, więc myślę, że dość wiarygodny. tu cąłość, ale całość jest o ospie i jest dość straszna, więc może nie czytaj

http://www.mp.pl/szczepienia/artykul....html?id=86818

w każdym razie jeśli wierzyć temu opracowaniu - skoro podczas półpaśca nie ma wiremii, to Zu jest bezpieczna, bo wirus do niej nie dotrze.
Ty się nacierpisz, ale ona, póki jest w Twoim brzuchu - nic jej nie grozi.
gorzej po porodzie, bo wtedy możesz ją zarazić ospą. dlatego najlepiej, żeby posiedziała w brzuchu jak najdłużej.
przypomnij, gdzie masz tę wysypkę?

dostałaś coś przeciwwirusowego? bo najlepiej by było zdusić diabła jak najszybciej.
Stary 2014-10-14, 14:19   #1036
Monian
Zakorzenienie

Ja jako dziecko podobno napiłam się z miski psa razem z nim i żyję
Stary 2014-10-14, 14:20   #1037
LolaMontez
Wtajemniczenie

Futbolowa Buldożek francuski????? Uwielbiam
Stary 2014-10-14, 14:23   #1038
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Mniebtez dobijają pytania "co teraz zrobicie z psem?" Co to w ogole za pytanie???? Jak moglabym sie pozbyc ukochanego piesiulka? A najlepsze jest to ze pytaja o to osoby, ktorych dZiecko chodzi na dogoterapie, wiec wiedza ze psy maja dobry wplyw na dzieci
My z mezem sie zastanawiamy ile razy dziecku zdarzy sie podjesc cos z michy psa
moja kiedyś (z półtora roku miała, może ze dwa) tak "karmiła kotka chrupkami" i karmiła i karmiła, że potem jej się odbijało kocią karmą
problemu z tym nie mam, jakbym koty karmiła whiskasem to bym się zmartwiła że dziecko truję, ale przeciez kupuję wysokojakościową karmę, więc nie mam się czym przejmowac
Stary 2014-10-14, 14:23   #1039
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
nie da rady coś z tym zrobić ?
oszaleję chyba..
Nie mam pojecia. Slyszalam, ze czesto przed porodem kobitki wymiotuja
Ja mam bole okresowe i nie wiem o co cho
Anetka nie trzeba byc w klubie - to pokazuje ile jest zalogowanych dziewczyn i gosci (niezalogowanych)
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:25   #1040
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
mnie nie ma w klubie, wiec też jestem jako gość liczona

dziękuję za pozdrowienia
Gość to ktoś niezalogowany na wizażu. Nie ważne czy udzielasz się na danym wątku albo czy jesteś w jakimś klubie.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:27   #1041
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
No i dupa jak chciałam myć okna to pada deszcz
Może jutro .......

Zupka warzywna się gotuje a potem do kosmetyczki
Po poludniu na tańce z córka muszę iść ,to juz 2 zajecia-jest zachwycona

Prasowalam po prawej
też mam plan na mycie okna jutro....tzn. mama ma przyjść umyć
oby się pogoda poprawiła, bo dziś jest paskudnie...

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
a i jeszcze mi się przypomniało że dzisiaj wkroczyłam w 37tc

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
gratuluję
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:27   #1042
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
moja kiedyś (z półtora roku miała, może ze dwa) tak "karmiła kotka chrupkami" i karmiła i karmiła, że potem jej się odbijało kocią karmą
problemu z tym nie mam, jakbym koty karmiła whiskasem to bym się zmartwiła że dziecko truję, ale przeciez kupuję wysokojakościową karmę, więc nie mam się czym przejmowac
Moj maz czasem jak nakladal puszke pieskowi (rzadko dajemy puszke, najczesciej jak jest jakis wyjazd) to z przyzwyczajenia widelec oblizal a tak to sucha karme tez kupijemy dobrą wiec pewnie nie raz dziecko chrupnie
Stary 2014-10-14, 14:30   #1043
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość

Zanet powodzenia na wizycie
Spakowalas wczoraj torbe?ja niestety nie moze uda mi sie dzisaj to zrobic
Dzięki, zaraz zdam relację

nie spakowałam...dziś biorę się za to...już nie ma czasu na odkładanie chyba, jak to któraś kiedyś napisała, boję się że spakowanie jej wywoła coś heh

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
zła kobieto! weszłam tam i znów zamówienie na pięćdziesiąt złotych
chciałam tylko pomóc :P
sama zaraz się rozsiądę wygodnie i przelecę co tam mają :P
Stary 2014-10-14, 14:31   #1044
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Nie mam pojecia. Slyszalam, ze czesto przed porodem kobitki wymiotuja
Ja mam bole okresowe i nie wiem o co cho
Anetka nie trzeba byc w klubie - to pokazuje ile jest zalogowanych dziewczyn i gosci (niezalogowanych)
no tą drugą stroną też sie wypróżniam ze 3-4 raz dziennie.. (a przed ciążą1 raz/dzień)
a te bóle okresowe mocne masz?
bo ja przed ciążą jak miałam ból @ to tak mocny, że wiłam się tylko w łóżku i ryczałam... a teraz mam takie pobolewania.. i jest to faktycznie "to miesiączkowe" ale nie nazwałabym tego BÓLEM...
dodam że miałam wczoraj o 4 w nocy..potem o 16 w dzień..i dziś znowu ok 4 w nocy... (normalnie regularnie..co 12h) ..pewnie przypadek...
Stary 2014-10-14, 14:35   #1045
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny w ktorym tygodniu mialyscie/planujecie zalozyc ochraniacz na lozeczko i inne ozdoby? Myslicie ze juz mozna? Ew.przykryc kocem, zeby sie nie kurzylo niby mozna po porwrocie ze szpitala, ale ja ochraniacz i organizer musze wyprasowac jeszcze i nie wiem
ja już wyprasowałam, rozłożyłam na płasko w zamykanej szafce, a na łóżeczko dam po powrocie ze szpitala

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
zamówiłam pajaca http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p

komplecik na wakacje: http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p

i dla M. też coś: http://www.smyk.com/cool-club-bluzka...a-dla-dzieci-p

dziś kupiłam dla M. prezent od jej siostry - perfum z zary
boooskie

pomyśl sobie ile dzięki mnie zaoszczędziłaś :P przeceny super
Stary 2014-10-14, 14:37   #1046
AnetkaIzabell
Rozeznanie

ochraniacz, prześcieradełko na łóżeczko i inne ozdoby..ja właśnie te rzeczy mam jeszcze do dokupienia.. więc na pewno jeszcze nie założę
Stary 2014-10-14, 14:38   #1047
Rosalie01
Raczkowanie

Silesianna wstaw pozniej zdjecie kotka
Futbolow sliczne pieski
Lola tez sie ostatnio nad tym zastanawialam, ile razy dziecko ukradnie kotu jedzenie

Co do polpasca potwierdzam to, co Silesianna zacytowala, napoczatku ciazy mialam doczynienia z dziewczyna, ktora miala polpasca (jeszcze wtedy nie wedzialam, ze polpascem nie da sie zarazic) a ja nie bylam pewna, czy przechodzilam ospe, wiec czytalam o tym bardzo duzo i konsultowalam z 3 lekarzami, kazde zrodlo potwierdzilo, ze polpasiec nie jest grozny dla dziecka dzieki Bogu

Indra ha ha, jatez sie bardziej o kota niz o dziecko bojejeszcze poki male to spoko, al ejak zacznie raczkowac, biedy kot, juz z Tz kombinujemy gdzie kotce kryjowke zamontowac, tak zeby dziecko nie dalo rady jej dorwac
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:39   #1048
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Tak sobie teraz myslę, że dawno się nie udzielała JustynaW i Justana... Halo !!!!DZiewczyny do tablicy.....

Zresztą wiele mamusiek się wykruszyło.... ciekawe co u nich ???
też o nich myślałam....Justyna jakoś parę dni temu się odzywała, ale Justana chyba już z tydzień milczy jak nie więcej
mam nadzieję wszystko ok u nich
Stary 2014-10-14, 14:42   #1049
sloneczko_1201
Zadomowienie

Monian ja już podkłady spakowałam, bo już kiedyś Kasia pisała, że jak pielęgniarki są zajęte to trzeba na nie długo czekać, a nie chcę żeby mi po nogach ciekło. Zawsze lepiej być niezależnym. Dopakuję jeszcze te pieluszki żeby być spokojną.

Ja już bym chciała urodzić, ale jak było to takie realne jak dziś rano to spanikowałam...

Ja też bym chciała pieska, ale zanim zaszłam w ciąże to praktycznie nie było nikogo w domu imszkoda było żeby wziąć pieska a sam by siedział cały dzień w domu.
Kotka akurat musieliśmy nkedawno uśpić, bo się rozchorował, ale na wiosnę będzie nowy.
Brakuje mi czegoś włochatego w domu, bo zawsze mieliśmy jakieś zwierzątko i teraz jakoś twk pusto.
Wczoraj nawet mi mąż pokazywał filmik z dziećmi i zwierzàtkami takie słodkie to było

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:44   #1050
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

nooo! serio!

wrzuć potem fotkę pewnie się od razu zakocham
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości