Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-18, 18:54   #1531
malinka1984
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Witajcie.
Dziś poszaleliśmy zakupowo na "Szafingu" czyli sprzedaż ubranek przez mamy da mam.
Jedną reklamówkę dostałam za free ubranek a drugą kupiłam, bodziaki,kaftaniki,bluzec zki,spiworek, spodenki, sporo tego i tak rozpiętość 50-74
Na rozmiar 50-62 potrzebujemy już tylko parę sztuk bluzeczek, pajacyki ze 4, body z długim sz.6, no i jakiś kombinezonik i cieplejszy sweterek i w sumie dzecię w pierwszych 2 miesiącach ubrane ;D No i jskieś może komplety wyjściowe ;D
Kupiliśmy też kocyk dla dziecia w Home&You z misiem.I like it.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2014-10-18 o 18:56
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 18:57   #1532
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Dziś poszaleliśmy zakupowo na "Szafingu" czyli sprzedaż ubranek przez mamy da mam.
Jedną reklamówkę dostałam za free ubranek a drugą kupiłam, bodziaki,kaftaniki,bluzec zki,spiworek, spodenki, sporo tego i tak rozpiętość 50-74
Na rozmiar 50-62 potrzebujemy już tylko parę sztuk bluzeczek, pajacyki ze 4, body z długim sz.6, no i jakiś kombinezonik i cieplejszy sweterek i w sumie dzecię w pierwszych 2 miesiącach ubrane ;D No i jskieś może komplety wyjściowe ;D
super
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 18:57   #1533
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość

Zazdraszczam Wam zmywarek U nas nie ma miejsca żeby wstawić więc nawet nie kupowaliśmy. A mieszkanie wynajmujemy więc remontu po swojemu w kuchni robić nie będziemy, ale przez to muszę się męczyć ze zmywaniem ręcznym...

Przez Was zmierzyłam sobie ciśnienie i miałam 165/77 nie wiem czemu tak dużo mimo, że siedziałam i nic w tym czasie nie robiłam... Teraz po ok 30 min mam 150/72
my zmywarke odziedziczylismy po poprzednich wlascicielach, bo zmywarka jest w zabudowie. i szczerze to chwala im za to. a co najlepsze zaczelma jej uzywac dopieor jak zaszlam w ciaze i tak teraz mysle jak ja prawie rok zylam bez niej?

uuuu wysokie masz to cisnienie.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 19:00   #1534
lekkaatletka
Zadomowienie

Ja od samego myslenia o pomiarze cisnienia mam podwyzszone.
Dopiero w 2. pomiarze jest ok
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 19:00   #1535
Koperco
Zakorzenienie

Sonia https://kupony.allegro.pl/mobile/ tu masz wszystko o tych kuponach na allegro.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 19:03   #1536
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Sonia https://kupony.allegro.pl/mobile/ tu masz wszystko o tych kuponach na allegro.
dzieki
Stary 2014-10-18, 19:05   #1537
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Jeju zakochalam sie w tym kocu, tez go kupie ale nie dzisia i nie wiem na ktory mialabym sie zdecydowac, piekne sa <3
Co do libido to mam w sumie, nawet dzisiaj mialam jakies sny hahaha
Teraz ogladamy transformers 4 a za chwile zbieramy sie na powiedzmy "wiejska potancowe" kolega M nas zaprosil na zabawe w stylu lat 70 i 80. Moze byc calkiem calkiem
fajna sprawa z ta imprezka. udanej zabawy zycze!ja powiem szczerze ze zrobilam sie aspoleczna nie takie posiadowy mnie zaczynaja denerwowac

JAŚ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 19:05   #1538
Koperco
Zakorzenienie

mam siłę na przetwory bo nie ścieram kurzu co 2 dni:P:P:P
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 19:22   #1539
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
fajna sprawa z ta imprezka. udanej zabawy zycze!ja powiem szczerze ze zrobilam sie aspoleczna nie takie posiadowy mnie zaczynaja denerwowac
a ja bym poszla;d

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
mam siłę na przetwory bo nie ścieram kurzu co 2 dni:P:P:P
oj tam
Stary 2014-10-18, 20:03   #1540
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
a ja bym poszla;d

oj tam
Soniuska to zapraszamy do Wieliczki

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 20:06   #1541
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Soniuska to zapraszamy do Wieliczki
oj daleko daleko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 20:11   #1542
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie.
ale dalas czadu! super

JAŚ

Stary 2014-10-18, 20:20   #1543
rosarioV
Zakorzenienie

Cicho tu jakoś Sobota i wszystkie balują :P

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 20:20   #1544
soniuska
Zakorzenienie

Ja lece do kapieli bo chcemy oglafac Twoja twarz brzmi znajomo
Stary 2014-10-18, 20:22   #1545
lekkaatletka
Zadomowienie

Dziewczynki, ile kosztuja te wózki, które sobie upatrzylyscie? Nawet nie wiem w jakich kwotach taki wozek moze sie miescic..
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 20:22   #1546
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ile kosztuja te wózki, które sobie upatrzylyscie? Nawet nie wiem w jakich kwotach taki wozek moze sie miescic..
fotelikiem maxi cosi na allegro Jakos 1600-1800
Stary 2014-10-18, 20:24   #1547
rosarioV
Zakorzenienie

a 3 w 1 ale bez maxi cosi ok 1400 a 2w1 ok 1000-12000 używany 3w1 znajdziesz za ok 1000

Stary 2014-10-18, 20:25   #1548
malinka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Nasz 3w1 z fotelikem Maxi Cosi to koszt 2600
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 20:28   #1549
Majka232
Zakorzenienie

Dobry wieczór miłym paniom

Impreza urodzinowa synka - baaaardzooo udana. Jubilat zachwycony zabawami, prezentami i tortem. Jaka to radość widzieć szczęście w oczach dziecka - nie do opisania
Jutro rodzinne świętowanie, muszę zrobić obiad tzn. drugie danie bo zupę już mam. Zrobię też sałatkę i surówkę. Słodkości już mam

Co do imion to wydaje mi sie, ze do każdego można znaleźć cos na nie. Nas jest tu dużo i jedna zna Wojtka-pijaczka, druga Jaśka-flejtucha a jeszcze inna głupiego Michała (imiona są przypadkowe naprawdę )
Ja postaram sie przekonać Tż, żeby synka nazwać Julek od Juliana (nie Juliusza). Starszy synuś już to imię zaakceptował , a Tż pierworodnego nie chciał tak nazwać, ale teraz postaram się go przekonać
Lubię imiona niezbyt wyszukane np. Dawid, Mateusz, Michał, Patryk, ale dla dziewczynki nie mam żadnego typu. Podoba mis ie Hania ale raczej bym tak nie nazwała, bo koleżanki mają córki Hanki i powiedziałam Tż że będzie chłopak-Julek, a jak dziewczynka to on wybierze imię

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Dziewczyny wracam do Was po prawie 1,5 miesięcznej przerwie ;-) te które już mnie znają serdecznie pozdrawiam, a z nowymi mamuskami witam się ciepło
No i buziaki dla Waszych maluchów!

U nas i ślub i podróż poślubna już za nami,teraz powrót do szarej rzeczywistości uczelni i pracy :-(
Z dzidzią czujemy się dobrze,w środę byliśmy na kontroli i uwaga!!! Najprawdopodobniej będzie synek więc proszę o uaktualnienie w pierwszym poście ;-)

Mam nadzieję, że pomimo nawalu zajęć będę w stanie nadrabiać Was na bieżąco
Cześć
Gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !

Patusia-współczuje migreny:/
Bird-smacznego

ja już po śniadanku, zjadłam płatki z mlekiem ryżowym

Dziewczynki kochane, mogłybyście mi przypomnieć jakie książki o bobasach są godne polecenia? będę dziś w Empiku i Matrasie to bym sobie jakąś kupiła
Język Niemowląt, Pierwszy Rok Życia Dziecka - opisuje m-c po m-cu zmiany u niemowlaka, wg mnie super książka

Cytat:
powtarzalam to caly czas. wiec mamusie synusiow maja ciezszy orzech do zgryzienia..
dobrze, ze wogole udalo ci sie cos znalezc

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

a kurze wytarlas?

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

amanda tez sliczne
a jesli chodzi o Pole to jest przepiekne tylko jak zdrobnic.
a wiedzialas ze Pola to tak naprawde zdronienie do Apolonia, choc teraz przyjelo sie juz jako samodzielne imie
Polcia, Polusia - tak synek nazywa swoja ukochaną kuzynkę
Ja mówię czasami Polineczka (od Calineczki )

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Juz mu powiedziałam co i dlaczego o tym mysle, jednak on nie widzi w tym swojej winy, w ogóle wkurza mnie, że zachowuje się, jakby nic się w naszym życiu nie zmieniło, nie rzucił palenia chociaż obiecał, miał nie pic przez 9 miesięcy i w ogóle jak mu mówię o tym, co zmienia się u dzidziusia a on nagle: a wiesz, dziś oglądałem taki film... I kur... jakbym o cudzym dziecku mówiła. Tak chciał się rozmnażać a teraz zachowuje się, jakby dziecko dotyczyło tylko mnie. Chociaż oczywiście jak mu o tym mówię, że twierdzi, że to nie prawda, ale ja widzę, że totalnie to olewa.
A mam tak pogmatwaną sytuację rodzinno - lokalową, że i tak muszę spać u niego

A co do poncza też myślałam, że nigdy nie założe, ale jestem uzależniona już chyba od pinterest i tam znalazłam tak dużo fajnych propozycji, a jeszcze to ponczo nowiutkie i śliczne jest, jak się wypierze to Wam pokarzę

A laptopa nie umiem trzymać na kolanach... jak leżę w łóżku to kładę go na taborecie obok hehe

Naleśniki bez mleka robiła mi mama jak byłam mała i do dziś uważam, że są lepsze

A Tżeta goście to przypadkiem zajechali, mieli posiedzieć i spadać, to posiedzieli... On okazję owszem miał, ale miał wypić dwa drinki i iść spać. Coś mu nie wyszło.

W każdym razie jajka wywaliłam, zjadłam kanapki z pastą rybną i podlewam storczyki, które i tak nie kwitną... O.

Mam taki bajzel, muszę to posprzątać bo nie mam gdzie poleżeć nawet

dziżas a miałam o czym innym ;P

Macie / planujecie poduszki do spania? Chcę kupić bo mi tak ciężko się ułożyć, a jak brzuszek urośnie to chyba na fotelu będę spać... ;/

I ze złości 4 pary rajstop na all dla kobiet w ciąży kupiłam. O ( bo zniżka ;P)
Ja mam taką poduszkę do spania na boku - długi wąski prostokąt (nie typowo ciążowy rogal-z takiej korzystałam w 1szej ciąży, bo miałam pożyczoną od koleżanki-bardzo wygodna)

Cytat:
Napisane przez Mirelka_90 Pokaż wiadomość
Witajcie moje drogie troszkę dawno mnie nie było. Co prawda podglądałam was co jakiś czas ale nadrobić was nie daje rady. U mnie bez zmian ogólnie wielkich. Jeszcze ten tydzień będę pracować miałam tylko do wtorku ale przenieśli mnie na autobus szkolny jeżdżę z panem kierowcą i rozwozimy dzieci musze ich pilnować i otwierać tym "maluszkom" drzwi. Ogólnie jeżdżę od 6.30 do 8.15 potem idę do domku bo mam rzut beretem i wracam na 11.50 i wtedy jeżdzimy już do 15.45. Ale nie męczę się jak na wcześniejszym stanowisku : grabienie liści trawy zamiatanie chodników itd. Ale w czwartek idę już do gina na wizytę w końcu o tydzień później niż miałam iść ale niestety jestem na tym zastępstwie za inna panią i nie chciałam im problemu robić. Ale od czwartku już mnie nie ma. Czwartek badania od rana potem gin więc cały dzień mnie nie ma a na jeden dzień nie ma co iść więc od razu spadam na L4 do końca ciąży

Z mniej przyjemnych rzeczy u nas w czwartek moja córeczka Maja (4 latka) złamała lewą rączkę spadła z łóżka z kolega się bawiła i jakoś niefortunnie spadła bo przecież nie jest tak wysoko ze zwykłego łóżka i płakała że ciągle boli boli... usneła i budziła się z płaczem a że nie bylo nic widac ani opuchlizny ani sinego to nie wiedzialam co robić. Ale wkurzylam sie jak płakała ciągle i pojechaliśmy Na IP. Zdjęcie rączki i okazało się że złamana rączka i to obie kości bidulka na razie gips na 3 tygodnie ale potem do ortopedy wizyta więc nie wykluczone ze się przedłuży bo jednak to jest złamanie a to z reguły trwa 5/6 tyg.
Ale jestem wkurzona na dyrektorkę w przedszkolu bo stanowczo zabroniła małej chodzić do przedszkola gdzie lekarz kazał odczekać tydzień a później może śmiało iść. Ale ta wyskoczyła z mordą że oni takiego dziecka niechcą aż wyszłam i się popłakałam mała za przedszkolem jest strasznie teraz mówi ze już teskni za tymi dziecmi itd. tym bardziej ze uczą się wszystkiego na "pasowanie na przedszkolaka" który jest 31. eh Maja radzi sobie ze wszystkim sama. Nawet do łazienki idzie sama i sama sobie jedna rączką radzi. Ale tamta zołza taka jest. No trudno niby lepiej że w domu bo lepiej sie bedzie goic i nie ma zagrozenia ale znów będzie miala mase zaleglosci z przedszkola bo uczą sie literek itd.

Ale się rozpisałam jak mnie nie było to mnie nie było jak teraz to napisała całą stronnice kto to przeczyta.

Ps: a teraz postaram się choć część nadrobić.
Witaj
Przykro mi z powodu córci. Młodziutkie kości szybko sie zrosną

Cytat:
Nadrobilam net mi na kompie nie dziala i nie moge wstawic fotek.

Nie dostalam wczoraj zadnych probek na warsztatach, cala siata gazetek i ulotek
No tak wygrałaś zarąbisty fotelik i jeszcze byś chciała masę próbek

Cytat:
Witajcie.
Super sprawa ten szafing

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 20:46   #1550
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
moj wymarzony okolo 1800-1900 zl. duzo jak dla mnie, ale mam nadzieje ze po nowym roku cena spadnie a poza tym zasponsoruja go nam rodzice jedni i drudzy, wiec sie nie martwie

JAŚ

Stary 2014-10-18, 20:50   #1551
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór miłym paniom

Impreza urodzinowa synka - baaaardzooo udana. Jubilat zachwycony zabawami, prezentami i tortem. Jaka to radość widzieć szczęście w oczach dziecka - nie do opisania
Jutro rodzinne świętowanie, muszę zrobić obiad tzn. drugie danie bo zupę już mam. Zrobię też sałatkę i surówkę. Słodkości już mam

Co do imion to wydaje mi sie, ze do każdego można znaleźć cos na nie. Nas jest tu dużo i jedna zna Wojtka-pijaczka, druga Jaśka-flejtucha a jeszcze inna głupiego Michała (imiona są przypadkowe naprawdę )
Ja postaram sie przekonać Tż, żeby synka nazwać Julek od Juliana (nie Juliusza). Starszy synuś już to imię zaakceptował , a Tż pierworodnego nie chciał tak nazwać, ale teraz postaram się go przekonać
Lubię imiona niezbyt wyszukane np. Dawid, Mateusz, Michał, Patryk, ale dla dziewczynki nie mam żadnego typu. Podoba mis ie Hania ale raczej bym tak nie nazwała, bo koleżanki mają córki Hanki i powiedziałam Tż że będzie chłopak-Julek, a jak dziewczynka to on wybierze imię

Cześć
Gratuluję synka

Język Niemowląt, Pierwszy Rok Życia Dziecka - opisuje m-c po m-cu zmiany u niemowlaka, wg mnie super książka

Polcia, Polusia - tak synek nazywa swoja ukochaną kuzynkę
Ja mówię czasami Polineczka (od Calineczki )

Ja mam taką poduszkę do spania na boku - długi wąski prostokąt (nie typowo ciążowy rogal-z takiej korzystałam w 1szej ciąży, bo miałam pożyczoną od koleżanki-bardzo wygodna)

Witaj
Przykro mi z powodu córci. Młodziutkie kości szybko sie zrosną

No tak wygrałaś zarąbisty fotelik i jeszcze byś chciała masę próbek

Super sprawa ten szafing
Cirsze sie ze imprezka udana

Cytat:
moj wymarzony okolo 1800-1900 zl. duzo jak dla mnie, ale mam nadzieje ze po nowym roku cena spadnie a poza tym zasponsoruja go nam rodzice jedni i drudzy, wiec sie nie martwie
ktory kochana?
Stary 2014-10-18, 20:57   #1552
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

ktory kochana?
TAKO BABY, taki:
http://allegro.pl/tako-baby-heaven-e...tml?source=mlt

JAŚ

Stary 2014-10-18, 21:02   #1553
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
1300zl ze zwykłym fotelikiem

A my jutro jedziemy do kina na bogowie a wcześniej do moich rodziców na obiad bo ciocia przyjechała
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 21:03   #1554
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
1300zl ze zwykłym fotelikiem

A my jutro jedziemy do kina na bogowie a wcześniej do moich rodziców na obiad bo ciocia przyjechała
to super dzien
Stary 2014-10-18, 21:04   #1555
Majka232
Zakorzenienie

Ja jak już pisałam mam wózek po synku. Kupiony dla niego od koleżanki po jej synku-używany przez nią rok. tego modelu już nie produkują i generalnie to była jakaś limitowana edycja
Jak go kupowaliśmy to kosztował z wszystkimi akcesoriami grubo ponad 5 tys. a kupiliśmy za ok.1/4 ceny, więc ekstra okazja
Stary 2014-10-18, 21:09   #1556
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja jak już pisałam mam wózek po synku. Kupiony dla niego od koleżanki po jej synku-używany przez nią rok. tego modelu już nie produkują i generalnie to była jakaś limitowana edycja
Jak go kupowaliśmy to kosztował z wszystkimi akcesoriami grubo ponad 5 tys. a kupiliśmy za ok.1/4 ceny, więc ekstra okazja
A jaki to?
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 21:11   #1557
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
A jaki to?

Teutonia Lambda
Stary 2014-10-18, 21:20   #1558
soniuska
Zakorzenienie

grzeje piekarnik na bagietke z lidla z ziolami
Stary 2014-10-18, 21:22   #1559
rosarioV
Zakorzenienie

Idę się kąpać dziewuszki zrobić ciepłe mleko z miodem i ciepłą wode z cytryna przed snem i lulu oczka mi się kleja

Aaaa i Tż mi przed chwilą powiedział że śniła mu się dziś córeczka że szedł z nią do sklepu kupować soczek i podobno córeczka wyglądała jak chłopiec ale to była córka

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
grzeje piekarnik na bagietke z lidla z ziolami
Weź kobieto oszczedz mój żołądek teraz będzie mi burczał ;P

Stary 2014-10-18, 21:23   #1560
Majka232
Zakorzenienie

Tu są testy fotelików:
http://fotelik.info/pl/testy/ - warto sprawdzić przed zakupem
Ja mam Tario+baza - porównywalny do Maxi Cosi, chociaż wolałabym mieć ten drugi bo jest mniejszy i lżejszy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości