Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 15:43   #4531
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ale dziś dużo wizyt czekamy na pozytywne wiadomości.
Ja pzred chwila miałam tel z pracy I w tym czasie zupa mi wykipiała-cała płyta ,meble I podłoga zalana ...
Współczuję. Ja raz tak miałam z makaronem

Gratuluję udanych wizyt
Rosną dzieciaczki jak na drożdżach
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:46   #4532
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
przesliczne jakie rozmiary bralas?

Do 3 mc wszystko . Śpiochy tylko takie mniejsze do 1 mc wzięłam i buciki 3-6 mc . Wydają mi sie jednak dosc duze te ciuszki moze taka subiektywna ocena bo to mój pierwszy nabytek )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:49   #4533
crystal25
Zakorzenienie

Mamusie, czy ktoras tez tak czula lub czuje, bo mnie to dzis martwi.
Kiedy leze na plecach, dotykam palcami moj brzuch, czuje cos twardego, miedzy brzuchem a podbrzuszem, ( tam gdzie zazwyczaj jest zakonczenie spodni ) czuje jakby napakowali mi tam plasteliny, czy kamieni, ale mnie to nie boli.
Myslicie ze to mozliwe, ze tam jest maluszek? w takim miejscu? bardzo mnie to zastanawia. Tak jest caly czas.
Kilka dni temu tego nie czulam.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:53   #4534
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Wszystko dobrze. Moja mała niunia ma 450 gram xd
yuuuuhuuuu super!
Stary 2014-10-20, 15:54   #4535
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarz mówi to normalne całkiem ze dziecko się pupa wypina xd
to caly czas, jesli to czuje to maluszek nam pupe wypina? super
Stary 2014-10-20, 15:54   #4536
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Kiedy leze na plecach, dotykam palcami moj brzuch, czuje cos twardego, miedzy brzuchem a podbrzuszem, ( tam gdzie zazwyczaj jest zakonczenie spodni ) czuje jakby napakowali mi tam plasteliny, czy kamieni, ale mnie to nie boli.
Myslicie ze to mozliwe, ze tam jest maluszek? w takim miejscu? bardzo mnie to zastanawia. Tak jest caly czas.
wiem, co czujesz, też tak mam wiele razy, że jest to twarde miejsce wyczuwalne ręką i dokładnie w tym miejscu. Myślę,że nie musimy się martwić i to normalne.
Ja z kolei od 2 dni mam cały brzuch napięty, jakby się chciał rozerwać i cały jest twardy, całe jajo jest twarde. Jak siedzę to mi to uczucie przeszkadza. Nie wiem, co to za napięcie.

Właśnie koleżanka z pracy pochwaliła się, że jest w 7 tygodniu ciąży i lekarz zalecił jej leżeć, bo ma krwiaka. Ale ona stwierdziła, że będzie chodzić do pracy, dopóki jej kategorycznie nie zabronią.
Zdziwiło mnie to podejście, ale to w sumie jej sprawa
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:56   #4537
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Do 3 mc wszystko . Śpiochy tylko takie mniejsze do 1 mc wzięłam i buciki 3-6 mc . Wydają mi sie jednak dosc duze te ciuszki moze taka subiektywna ocena bo to mój pierwszy nabytek )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
napewno beda dobre, mi sie wydaja 56 bardzo male , a przygladalam sie w wielu sklepach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 16:03   #4538
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
To macica cała sięga już do pępka i czuc taką twardą kulkę.
Oczywiście dziecko też może leżeć tak pleckami lub pupą wypięte ale raczej nie cały czas. Ja mam łożysko na tylniej ścianie to czasem wyraźnie wyczuwam rączki lub nóżki przesuwające się wzdłuż brzucha.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:11   #4539
lesyeux
Zadomowienie

Hottie07 Daj znaka, jak tylko będziesz po badaniu

Alunia79 i jak tam ? ciężko było, pamiętasz kto przeprowadzał Ci amniopunkcję?

87marta78 Witaj

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
wiem, co czujesz, też tak mam wiele razy, że jest to twarde miejsce wyczuwalne ręką i dokładnie w tym miejscu. Myślę,że nie musimy się martwić i to normalne.
Ja z kolei od 2 dni mam cały brzuch napięty, jakby się chciał rozerwać i cały jest twardy, całe jajo jest twarde. Jak siedzę to mi to uczucie przeszkadza. Nie wiem, co to za napięcie.
ja ciągle odczuwam takie napięcia wg mnie u mnie to wygląda na wzdęcia.... jak tylko dowiedziałam, się ze jestem w ciąży, dokuczają mi każdego dnia! mięta i herbatka z kopru nie pomagają
( właśnie je piję)
tez jak pomacam brzuszek czuję taką kulkę czasami jest po prawej stronie lub na środku

--------------------------------------------------------------------------

wiecie, co, ja durna jestem, ale zawsze mam obawy i wstyd mi, jakoś mimo, ze akceptuję siebie, chodzić do lekarzy, u których nigdy nie byłam. że jakiś głupi komentarz usłyszę odnośnie mojej wagi itp.
mam nadzieję, ze ten doktorek, będzie w porządku i będzie wychowany, na tyle, bym wróciła do niego na nast.genetyczne w 30 tc. i że nie potraktuje mnie z góry.... bo nie raz tak miałam

jeszcze stresik, bo nie wiem gdzie ten gabinet jest będę szukać i błądzić
Stary 2014-10-20, 16:14   #4540
ojustyna
Zadomowienie

czujesz rączki i nóżki? ja tylko wiem gdzie bubcia moja jest ale mam troszkę tłuszczyku i boje się tak macać dokładniej

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-10-20 o 16:16
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:23   #4541
MaMusKA29
Wtajemniczenie

[QUOTE=niunia_ona;48600073]Wszystko dobrze. Moja mała niunia ma 450 gram xd[/QUO
za wizytę

lesyeux- współczuję ci doświadczeń z lekarzami, ja też należę do tych mamusiek size plus i jeszcze nigdy żaden lekarz nie dał mi odczuć że za dużo waże, ale ja mam problem z swoją wagą i od zawsze walczę z nadwagą zazdroszczę ci takiego podejścia ja nie akceptuję siebie mimo iż nikt nie daje mi tego odczuć
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:27   #4542
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
To jest maluszek xd

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
to caly czas, jesli to czuje to maluszek nam pupe wypina? super
Tak mi lekarz tłumaczył xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:34   #4543
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Ja tak miałam pojawiała się taka wypukłość i znikała po chwili, a tydzień później dostałam już pierwsze kopniaki Zaczynasz czuć Maluszka
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:41   #4544
Alunia79
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny. Melduję się po amnio, trochę pospałam i teraz muszę leżeć cały czas, dla tego nie będę cytować bo piszę z tel a nie z kompa. Cały zabieg trwał zaskakująco krótko i całe szczęście bo strasznie bolało :ʹ( Nie znieczulają tylko taką 20 cm igłę wbijają na żywca. A jeszcze musiał znaleźć miejsce do wkłucia, bo jak to określił " tak się ułożyła, że tylko w dupę kopnąć" hehe. Później mnie położyli na sali odpoczynku i kazali leżeć 1,5 h później zrobił mi usg żeby sprawdzić, czy nie ma wycieków wód płodowych i jak dzidzia. I wypuścili. Teraz mam 3 dni leżeć, później po mału "wracać do żywych". No i najgorsze to czekanie na wyniki..

Gratuluję kochane udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Duże te maluszki. Moja kruszynka ma 26 cm a waga 390 g.

To twarde w jednym miejscu to macica, a jak się przemieszcza lub pojawia i znika to dzidziuś
Ja mam łożysko na przeniej ścianie i w chwili obecnej znajduje się pomiędzy spojeniem łonowym a pempkiem. Ruchy czuję wszędzie jak wędruje i widać je. Mój M. też już widział i czół. Mała kopie już i nad pempkiem, tu jest dno macicy. Ale najwygodniej jej na prawej stronie siedzieć przez co ta strona wydaje mi się cięższa i to takie nieprzyjemne uczucie.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:44   #4545
lesyeux
Zadomowienie

MaMusKA29

Powiem tak ja nie mam problemu jak ważę 100 kg i więcej, ale zawsze ludzie to ludzie, i niektórzy naprawdę w chamski sposób potrafią ocenić kogoś, ja mimo, ze wyszczekana zamiast odpowiedzieć wtedy komuś, to paraliżuje mnie wtedy i milczę we wstydzie jaki mi ktoś zgotował
Oczywiście, też się odchudzam wtedy czuje się atrakcyjniej, ale żeby mąż mnie nie Kochał, bo mam wielką dupkę czy coś to nie akceptuje mnie i ja siebie. ale wiadomo, zawsze to chudsza osoba, to i lepiej funkcjonuje, ubierze się i wygląda
a i jedyny plus nie mam panicznego strachu, ze w ciąży utyję i np. mąż na mnie popatrzy z pod byka, lub mnie skomentuje hihi , choć mimo wszystko pilnuje się ostatnio
potrafiłam schudnąć 34 kg to i po porodzie znowu mi się uda

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-10-20 o 16:46
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:50   #4546
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
wg mnie u mnie to wygląda na wzdęcia.... jak tylko dowiedziałam, się ze jestem w ciąży, dokuczają mi każdego dnia! mięta i herbatka z kopru nie pomagają
( właśnie je piję)
tez jak pomacam brzuszek czuję taką kulkę czasami jest po prawej stronie lub na środku

--------------------------------------------------------------------------

wiecie, co, ja durna jestem, ale zawsze mam obawy i wstyd mi, jakoś mimo, ze akceptuję siebie, chodzić do lekarzy, u których nigdy nie byłam. że jakiś głupi komentarz usłyszę odnośnie mojej wagi itp.
mam nadzieję, ze ten doktorek, będzie w porządku i będzie wychowany, na tyle, bym wróciła do niego na nast.genetyczne w 30 tc. i że nie potraktuje mnie z góry.... bo nie raz tak miałam

jeszcze stresik, bo nie wiem gdzie ten gabinet jest będę szukać i błądzić
chmm, ale nawet jak się budzę to brzuch jest bardzo napięty od 2 dni. Może masz rację, choć nie miałam do tej pory problemu ze wzdęciami. Ale przejechałam w weekend ponad 1000km samochodem, to w sumie od tej ciągłej pozycji siedzącej mogą to być wzdęcia.
A co do lekarzy, to przykro mi, że na takie osoby trafiałaś. Nie lubię ludzi niekulturalnie bezpośrednich
idziesz do lekarza dla Maluszka, jednym uchem wpuść niemiły komentarz, drugim wypuść

[QUOTE=MaMusKA29;48601102]
Cytat:
Wszystko dobrze. Moja mała niunia ma 450 gram xd[/QUO
za wizytę

lesyeux- współczuję ci doświadczeń z lekarzami, ja też należę do tych mamusiek size plus i jeszcze nigdy żaden lekarz nie dał mi odczuć że za dużo waże, ale ja mam problem z swoją wagą i od zawsze walczę z nadwagą zazdroszczę ci takiego podejścia ja nie akceptuję siebie mimo iż nikt nie daje mi tego odczuć
Dziewczynki to musimy popracować nad akceptacją siebie ja nie mam ogólnie problemów z wagą, ale także mam problem z akceptacją siebie. Czas z tym skończyć:ehem :

---------- Dopisano o 03:50 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Melduję się po amnio, trochę pospałam i teraz muszę leżeć cały czas, dla tego nie będę cytować bo piszę z tel a nie z kompa. Cały zabieg trwał zaskakująco krótko i całe szczęście bo strasznie bolało :ʹ( Nie znieczulają tylko taką 20 cm igłę wbijają na żywca. A jeszcze musiał znaleźć miejsce do wkłucia, bo jak to określił " tak się ułożyła, że tylko w dupę kopnąć" hehe. Później mnie położyli na sali odpoczynku i kazali leżeć 1,5 h później zrobił mi usg żeby sprawdzić, czy nie ma wycieków wód płodowych i jak dzidzia. I wypuścili. Teraz mam 3 dni leżeć, później po mału "wracać do żywych". No i najgorsze to czekanie na wyniki..

Gratuluję kochane udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Duże te maluszki. Moja kruszynka ma 26 cm a waga 390 g.

To twarde w jednym miejscu to macica, a jak się przemieszcza lub pojawia i znika to dzidziuś
Ja mam łożysko na przeniej ścianie i w chwili obecnej znajduje się pomiędzy spojeniem łonowym a pempkiem. Ruchy czuję wszędzie jak wędruje i widać je. Mój M. też już widział i czół. Mała kopie już i nad pempkiem, tu jest dno macicy. Ale najwygodniej jej na prawej stronie siedzieć przez co ta strona wydaje mi się cięższa i to takie nieprzyjemne uczucie.
to leż Kochana i wypoczywaj. A ile trzeba czekać na wyniki?
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:53   #4547
Alunia79
Wtajemniczenie

Lesyeux
Jeden z tych co wymienilaś, takie śmieszne nazwisko, jak i lekarz
Kochana ja ciążę zaczynałam z 10 kg nadwagi a to przez hormony, które brałam przed ivf. Urosłam wszędzie, musiałam już w tedy wymienić całą garderobę. Ale mam to gdzieś! Dla maluszka wszystko. Będę miała czas na odchudzanie.
Stary 2014-10-20, 16:54   #4548
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:

Już spora ta Twoja kruszynka 26 cm szczęścia Leż ile trzeba i bądź dobrej myśli, trzymaj się
Stary 2014-10-20, 16:59   #4549
papalinka83
Zakorzenienie

Jestem po wizycie. Moje dzidzi waży 300 g i jest to chłopiec Później ponadrabim, co u was

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 17:01   #4550
Alunia79
Wtajemniczenie

Na wyniki mam czekać tydzień.
Dziewczyny na wzdęcia bardzo dobry jest espumisan i można go brać w ciąży te tableteczki to jedne z moich przyjaciółek od początku ciąży.
Stary 2014-10-20, 17:01   #4551
marta24171
Rozeznanie

Witam się i ja po badaniu. Dzidzia zdrowa waży 350 gram i termin z 10 przesunął się na 8 marca a do tego w moim brzuszku mieszka dziewczynka przeczucie mnie nie zmyliło
Stary 2014-10-20, 17:01   #4552
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Lesyeux
Jeden z tych co wymienilaś, takie śmieszne nazwisko, jak i lekarz
Kochana ja ciążę zaczynałam z 10 kg nadwagi a to przez hormony, które brałam przed ivf. Urosłam wszędzie, musiałam już w tedy wymienić całą garderobę. Ale mam to gdzieś! Dla maluszka wszystko. Będę miała czas na odchudzanie.
dr Pańszczyk ??
ja jutro u niego mam USG prenatalne

wypoczywaj Kochana

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
chmm, ale nawet jak się budzę to brzuch jest bardzo napięty od 2 dni. Może masz rację, choć nie miałam do tej pory problemu ze wzdęciami. Ale przejechałam w weekend ponad 1000km samochodem, to w sumie od tej ciągłej pozycji siedzącej mogą to być wzdęcia.
A co do lekarzy, to przykro mi, że na takie osoby trafiałaś. Nie lubię ludzi niekulturalnie bezpośrednich
idziesz do lekarza dla Maluszka, jednym uchem wpuść niemiły komentarz, drugim wypuść

tak zrobię
Ponoć ten dr ma wielkie poczucie humoru i mam nadzieję, ze jak mnie zobaczy uśmiech nie zejdzie mu z twarzy

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Już spora ta Twoja kruszynka 26 cm szczęścia Leż ile trzeba i bądź dobrej myśli, trzymaj się
Nooooo ja aż oczy przecierałam i nie mogłam uwierzyć że dzidzia ma 26 cm duża dziewczynka

Alunia to musisz mieć już naprawdę super kształtny brzusio jak córcia taka duza
Stary 2014-10-20, 17:02   #4553
anyolek
Zadomowienie

Powiem Wam, ze mi tez sie te biale ubranka chrzacielne nie podobaja, te materialy przypominaja mi wysciolki do trumien, wiec swojego dzieciaczka napewno nie bede przyodziewac w takie cus...

Ja swojego dzieciaczka tez rzadko czuje, tlumacze to sobie tym, ze jeszcze wczesnie, bo zaczelam 19 tydzien w sobote, ale z czasem chyba powinno sie zrobic bardziej aktywne Poki co tez czuje tylko takie lekkie, delikatniusie pukniecia, najczesciej kiedy leze, ale dzis tez w pracy poczulam, takie cudowne uczucie, wytracilo mnie z rozmowy z kolezanka
Edith- na jakiego super zakonnika trafilas
Ja tez niestety czasem miewam takie smutne mysli, ale straam sie je szybciutko odganiac, musi byc dobrze!!!

87marta78- witaj
Stary 2014-10-20, 17:03   #4554
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Witam się i ja po badaniu. Dzidzia zdrowa waży 350 gram i termin z 10 przesunął się na 8 marca a do tego w moim brzuszku mieszka dziewczynka przeczucie mnie nie zmyliło
O proszę 8 marca- Dzień Koboiet

Gratuluję córci

Meganka ciuszki widać że jakościowo I klasa , a jakie śliczne
Stary 2014-10-20, 17:05   #4555
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Moje dzidzi waży 300 g i jest to chłopiec Później ponadrabim, co u was
Super grarulacje Będziesz miała parkę

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

[QUOTE=marta24171;48601607]Witam się i ja po badaniu. Dzidzia zdrowa waży 350 gram i termin z 10 przesunął się na 8 marca a do tego w moim brzuszku mieszka dziewczynka przeczucie mnie nie zmyliło[/QU

Super wiadomościJa jak będę miała córkę, nazwę ją jak Twoja pierwsza Maja
Stary 2014-10-20, 17:09   #4556
Alunia79
Wtajemniczenie

Papalinka
Gratuluję synusia
Lesyeux
To co to za lekarz, że ma jakieś uwagi nie na miejscu?
To czemu Ty do feminy nie poszłaś, skoro sama uważasz ich za dobrych fachowców
Stary 2014-10-20, 17:09   #4557
agulkat85
Raczkowanie

hej dziwezczyny! witam wsztstkie nowe mamusie, gratuluje udanych wizyt i pierwszych kopniaków
ja przez ostatnie dni mieszkałam u mojej babci bo nie chciałam byc sama bo maz został nagle wysłany w delegacje maiałam tyle do nadrobienia ze dzisiaj od rana cały czas czytałam i czytałam
ja juz tez czuję pierwsze kopniaki i miałam jedna dodtakową wizyte u gin bolało mnie podbrzusze okazało sie ze wszytsko ok a bolało z uwagi na zapalenie pechęrza teraz juz jest ok ale niesety dopadła mnie cukrzyca ciążowa.. narazie tylko dietka bo nie jest najgorzej gin wysłała mnie na glukoze wczesniej bo mialam wysoki cukier na czczo i potwierdziło sie ze mam problem i dostałam glukometr i 4 razy dziennie sprawdzam czy wszytsko ok. Dopada mnie chyba jakas depresja martwie sie czy nic sie nie stanie z dzidzia itp. czesto mam doła.... moze to dlatego ze moj maz byl tak daleko ale jutro juz wraca na całe szcescie!!!
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 17:18   #4558
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Super!! Gratulacje! Kruszynka jak moja

Cytat:
dr Pańszczyk ??
ja jutro u niego mam USG prenatalne

wypoczywaj Kochana

tak zrobię
Ponoć ten dr ma wielkie poczucie humoru i mam nadzieję, ze jak mnie zobaczy uśmiech nie zejdzie mu z twarzy

Nooooo ja aż oczy przecierałam i nie mogłam uwierzyć że dzidzia ma 26 cm duża dziewczynka

Alunia to musisz mieć już naprawdę super kształtny brzusio jak córcia taka duza
Tak, dokładnie ten Wesoły doktorek
Ale 26 cm to razem z nóżkami. Z brzuszkiem, dopiero w zeszłym tyg. mi wyskoczył.
Stary 2014-10-20, 17:27   #4559
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Hej Wszystkim
Chętnie dołączę do Waszego grona (jeśli mnie przyjmiecie)
Marta,25l,TP 01.03.2015
aktualnie jestem w 21tc
Witaj imienniczko ma

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Gratuluję

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

[QUOTE=Lila_17;48601648]Super grarulacje Będziesz miała parkę

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Witam się i ja po badaniu. Dzidzia zdrowa waży 350 gram i termin z 10 przesunął się na 8 marca a do tego w moim brzuszku mieszka dziewczynka przeczucie mnie nie zmyliło[/QU

Super wiadomościJa jak będę miała córkę, nazwę ją jak Twoja pierwsza Maja
Majeczki to super dziewczynki

Ja dzisiaj na wizytę zabrałam męża i córcię. Mąż już ma wprawę bo przy pierwszej córci też na każdej wizycie był ze mną,za to córcia miała mega wielką radość. Doktor tak fajnie jej tłumaczył gdzie jest serduszko, gdzie rączki. A i u mnie ta wypychająca część na wysokości pępka to główka, mała ułożona jest pupcią do wyjścia.

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2014-10-20 o 17:31
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 17:37   #4560
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
MaMusKA29

Powiem tak ja nie mam problemu jak ważę 100 kg i więcej, ale zawsze ludzie to ludzie, i niektórzy naprawdę w chamski sposób potrafią ocenić kogoś, ja mimo, ze wyszczekana zamiast odpowiedzieć wtedy komuś, to paraliżuje mnie wtedy i milczę we wstydzie jaki mi ktoś zgotował
Oczywiście, też się odchudzam wtedy czuje się atrakcyjniej, ale żeby mąż mnie nie Kochał, bo mam wielką dupkę czy coś to nie akceptuje mnie i ja siebie. ale wiadomo, zawsze to chudsza osoba, to i lepiej funkcjonuje, ubierze się i wygląda
a i jedyny plus nie mam panicznego strachu, ze w ciąży utyję i np. mąż na mnie popatrzy z pod byka, lub mnie skomentuje hihi , choć mimo wszystko pilnuje się ostatnio
potrafiłam schudnąć 34 kg to i po porodzie znowu mi się uda
Mój mąż też mnie akceptuje taką jaka jestem tylko ja chcę schudnąć dla własnego zdrowia i dobrego samopoczucia, w tej ciąży bardzo się pilnuję co jem i ile, staram się wyeliminować fast food a na przekąskę wybieram raczej jabłko lub pomarańczę a nie tak jak poprzednio chipsy i masę niezdrowego jedzenia, co nie oznacza że się głodzę tylko jem z głową.Ja też należę do tych wyszczekanych

papalinka83, marta24171 -

Alunia79- trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze i na strachu tylko się skończy
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości