| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-10-21, 14:43 | #361 | ||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają  - cz. VI

Aniu jak synek, mieliscie okazję pogadać?  Cytat: 
  No a ciśnienei to chyba spoko, a przynajmniej ta mi się wydaje Justynka w takim rzie jeszcze raz gratuluję kropka  Jeszcze 2 tyg i sobie odpoczniesz Cytat: 
  niech wie jak najwięcej i szybko działa. Mnie się wydaje, że Ty tez powinnaś dostać Clo na rozruszanie jajników. Choć nie wiem z jakiego powodu miałaś torbiel, przez niepekające pęcherzyki? To w takim wypadku pomogli by dodatkowo zastrzykiem i już  No ja też się nie mogę doczekać piątku i tego co powie ci nowa gin Cytat: 
  termin ma na luty  Cytat: 
   Cytat: 
  maż już ma dosyć, już mu odpuszczę  Cytat: 
  Kochane dzieki, ze tak wierzycie, ja też uwierzyłam przez tego gina. Dziś był wyjątkowo optymistyczny patrzć w monitor, no i tak do mnie powiedział, ze naprawdę uwierzyłam, ze w końcu może się udać. (Oby znowu nie było gorzkiego rozczarowania) OK, tym razem liczę na moc szczęśliwej siódemki   
				__________________ "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." Paulo Coelho | ||||||
|     | 
|  2014-10-21, 14:44 | #362 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2014-05 
				 | 

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają  - cz. VI

Iza szkoda    
				__________________ 01.06.2016   21/40 JAŚ   | 
|     | 
|  2014-10-21, 14:47 | #363 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  o mato, znowu te długie 2 tygodnie  na pewno się uda   
				__________________ "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." Paulo Coelho | ||
|     | 
|  2014-10-21, 14:48 | #364 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: zachodniopomorskie 
				 | 

Dziewczynki, przepraszam że się nie poodnoszę, ale trochę spanikowalam... Wyjęłam te wyniki ostatnich prenatalnych, bo muszę zawieźć babci zdjęcia do pooglądania, przeglądałam sobie przy okazji te pomiary i jeden (TCD) jest sporo powyżej normy, sprawdzilam a to jest wymiar poprzeczny móżdżku... No i się martwię czy jest ok... Nigdzie nie mogę w internecie znaleźć norm, nic nie ma na ten temat, aż mnie brzuch rozbolał z nerwów.

__________________ | 
|     | 
|  2014-10-21, 14:52 | #365 | 
				 | 

India ta torbiel wtedy to była z niepekniętego pęcherzyka ale potem mialam monitoring i owulka byla w kolejnym cyklu nie byłam a w poprzednim byłam i wtedy mi powiedziala że i tak nic z tego a może owulka była tylko troche póxniej skoro cykl był 34 dc  teraz sie nie dowiem - bo monitoringu calego mi nie zrobila wierze że tym razem Ci się udało i 7 będzie dla Ciebie szczęśliwa  Aneczko a gin widział te wyniki?? 
|     | 
|  2014-10-21, 14:54 | #366 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2014-04 
				 | 

Cytat: 
  na pewno gdyby było cos nie tak to gin by powiedział. Iza przykro mi   | |
|     | 
|  2014-10-21, 14:55 | #367 | |
				 | 

Cytat: 
  Przecież czasem jakieś odchylenia od normy się zdarzają i to wcale nic złego nie musi oznaczać 
				__________________ "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." Paulo Coelho | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-10-21, 14:58 | #368 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2014-04 
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat: 

__________________  TIGRAN  21.12.2008  LIA  18.12.2014 | ||
|     | 
|  2014-10-21, 15:00 | #369 | |
				 | 

Cytat: 
  no ale zobaczymy co nowa gin powie. Ale monitoring prowadzony od początku do końca w Twoim przypadku to podstawa 
				__________________ "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." Paulo Coelho | |
|     | 
|  2014-10-21, 15:01 | #370 | 
				 | 

Mój lekarz nie widział ich jeszcze, a nie chcialam mu mówić że byłam prywatnie, bo pojutrze mi wtedy nie zrobi.  A tamten to mierzył tylko, mowił że wszystko ok, a później tylko wydrukował i ich nie czytał. Ale macie rację, nie będę się tym martwiła i postaram się o tym nie myślec....  Zaraz poczytam co tam pisałyście wcześniej   
				__________________ | 
|     | 
|  2014-10-21, 15:04 | #371 | 
				 | 

India dokładnie i mam nadzieje że ta nowa gin będzie działać z zaangazowaniem bo ta bezczynność jest frustrująca    
|     | 
|  2014-10-21, 15:07 | #372 | |
				 | 

Cytat: 
 A tak w ogóle zapomniałam jeszcze napisać, że endometrium też mam ładne, prawie 11mm  Niestety z wrażenia zapomniałam zapytać czy to aktualne, że mam brać Inofolic 
|     | 
|  2014-10-21, 15:08 | #373 | 
				 | 

Iza   czyli dzisiaj uznajesz że przyszła @? Kiedy termin następnej? Aniu Indio bardzo się cieszę że wizyta przebiegła pozytywnie  No i moze doczekamy się tych pierwszych watkowych bliźniaków  Dorotko, super że mąż ma pozytywną decyzję wizową  Teraz pozostaje Ci tylko zacisnąć nogi i czekać w dwupaku do jego przyjazdu  Żanecia, ja bym powiedziała nowej gin o wszystkim co robiła poprzednia. Lepiej niech wie, że się już jakiś czas staracie i domyśli się, że oczekujesz czegoś więcej niz tamta  Aniu Ksuwciu, nie martw się tak tymi skutkami ubocznymi, a może nie będziesz żadnych miala  No dla fasolki warto, a skoro to jedyna przeszkoda to tym bardziej  Dla reszty   
				__________________ | 
|     | 
|  2014-10-21, 15:09 | #374 | |
				 | 

Cytat: 

__________________  TIGRAN  21.12.2008  LIA  18.12.2014 | |
|     | 
|  2014-10-21, 15:12 | #375 | 
				 | 

india myślę że mozesz brac ten inofolic - w końcu to jest kwas foliowy i różne duplemenmty diety wiec nie powinno zaszkodzic   czuje że się udało  ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Dziewczyny macie racje powiem jej wszystko od początku   a tymczasem ja powoli zmykam - jade na obiadek do rodziców   całuski dla każdej z osobna   
|     | 
|  2014-10-21, 15:14 | #376 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

india - a jak wygląda ciałko żółte na usg?  aneczka - jeszcze się zastanawiam, bo aktualnie nie leci nic  Następny termin możesz wpisać 18.11. Ja zapytam gina o coś na lepsze endometrium. Może w tym tkwi problem   | 
|     | 
|  2014-10-21, 15:15 | #377 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2013-01 
				 | 

aneczka mysle ze niemasz sie co za wczasu martwic   jak tylko bedziesz miala wizyte to dasz ginowi  napewno wszsytko jest dobrze  a wiesz ze te pomiary to tak pi razy oko czasem   ja to chyba sie przejadlam  tak mnie muli ze szok juz raz dzisiaj  a maly wcale nie pomaga tylko jeszcze sie rozpycha  dziekuje dziewczynki   
				__________________ moje szczęście Navidek 02.12.2014   | 
|     | 
|  2014-10-21, 15:21 | #378 | |||
				 | 

Cytat: 
  kto wie może się w końcu doczekamy. Choć z moją macicą to chyba łatwiej będzie z jednym Cytat: 
  miłego popołudnia Cytat: 
  No ja właśnie w tym cyklu dodatkowo ze wzglęu na słabe endo dostałam Estrofem. No i pomogło   
				__________________ "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." Paulo Coelho | |||
|     | 
|  2014-10-21, 15:22 | #379 | |
				 | 

Cytat: 
  niby jestem głodna trochę zjem i mdłości.Czuje sie jak na początku ciąży   
				__________________  TIGRAN  21.12.2008  LIA  18.12.2014 | |
|     | 
|  2014-10-21, 15:24 | #380 | 
				 | 

india - no mój nigdy nie wspominał o ciałku żółtym, więc pytam. W czwartek jadę do niego, żeby przypomnieć o HSG. Nie będę się rejestrować, bo nie ma sensu. Wcisnę się w kolejkę i zapytam kiedy to badanie. Już się stresuję... A za godzinę idę do lekarza rodzinnego, żeby zapytać skąd te kłucia w brzuchu. Bo właśnie leżę w łóżku i pracuję. | 
|     | 
|  2014-10-21, 15:33 | #381 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-05 Lokalizacja: okolice Łodzi 
				 |  Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają  - cz. VI Cytat: 
  ją zdecydowalam się na test bo bolało brzuch a piersi miałam wrażliwe do tego mój ulubiony proszek zaczął mogę wkurza nie dobrze mi się robiło  Więc myślę że jeśli jutro wstaniesz bez @ to dla spokoju powinnas zrobić test  Ją dmuchaLam na zimne bo parę lat temu straciłam dziecko lekceważąc plamienia i czekając niby na @ 
				__________________     | |
|     | 
|  2014-10-21, 17:15 | #382 | 
				 | 

mandy - ale mnie nawet piersi nie bolą i co dziwne - przeszedł ból, który miałam kilka dni przed @.  Ja teoretycznie powinnam mieć okres jutro - zgodnie z poprzednimi cyklami. Także raczej to nie ciąża. ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Byłam u lekarza. Dostałam skierowanie na usg brzucha, ale termin na 4 listopada   | 
|     | 
|  2014-10-21, 18:02 | #383 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2014-04 
				 | 

ale się wkurzyłam   już drugi raz w tym roku mi sie zepsuło żelazko  musiałam jechać teraz i oddać na gwarancje. Oczekiwany czas naprawy: 6 tyg   | 
|     | 
|  2014-10-21, 18:19 | #384 | ||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2013-12 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  napewno wszystko dobrze  Cytat: 
  Cytat: 
   powinni na nowe wymienić jak już kolejny raz popsute   
				__________________ 07.08.2007  15.07.2010  08.09.2012  Czekamy na Ciebie 10.03.2016  | ||||
|     | 
|  2014-10-21, 18:27 | #385 | 
				 | 

Meliska współczuję   Dobrze że chociaż gwarancja jest, u mnie wszystko się psuje miesiąc po jej zakończeniu  Iza, ja bym zrobiła test dla pewności. Plamienia ustąpiły, objawy na @ też minęły, do tego kłucia w brzuchu... tak w razie czego będziesz chociaż pewna w 100%  A z tymi mdlościami i  to jakaś przesada  Ja rozumiem że nas na początku męczyły ale teraz  Co to ma znaczyć  A jeszcze mam pytanko odnośnie planu porodu - co myslicie o oksytocynie? 
				__________________ | 
|     | 
|  2014-10-21, 18:30 | #386 | 
				 | 

aneczka - ale teraz mierzyłam z ciekawości temperaturę ciała (lekarz o to pytał, a ja nie wiedziałam, więc sobie sprawdziłam) i mam normalną, tzn. 36,7. Więc to raczej nie ciąża   Jak jutro @ się nie rozkręci, to zrobię test. | 
|     | 
|  2014-10-21, 18:37 | #387 | |
				 | 

Cytat: 
  No to trzymamy kciuki za jutrzejszy ewentualny test   
				__________________ | |
|     | 
|  2014-10-21, 18:38 | #388 | 
				 | 

ale Iza temperatura mierzona w ciągu dnia to raczej pewności nie daje i pomiar tez jest niewiarygodny....

|     | 
|  2014-10-21, 18:39 | #389 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2014-10-21, 18:42 | #390 | 
				 | 

to kup dwa testy jeden zrobisz zaraz po jego kupieniu (ewentualnie odczekasz 2 godziny bez picia i siku) a drugi powtórzysz w czwartek rano!!! Przecież jest szansa że się udało   
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.