Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 18:45   #2611
Koperco
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Co do szpitali to u mnie mam 2 do wyboru:
1. jest zzo, lazienka na 3 lozka, 2h jest zaraz ze mna, 1 sala i trakt
2. brak zzo, lazienka na 8 lozek, dziecko mam na 5minut, tylko sale jednoosobowe

jak na razie to wszystko przemawia do mnie za tym pierwszym, ale tam na pewno nie będzie moja gin. Do tych co już rodziły czy był wasz ginekolog przy was w czasie porodu?
u mnie nie było i nie widziałam w tym żadnego powodu i w niczym mi to nie przeszkadzało
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:46   #2612
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
a do mnie dzwonili z Bezpiecznego Malucha, ze odwołali dziś, bo mieli 17 osób a się okazało, że był błąd w systemie

i mój ciążowy kalafior: 19.20 a ja do pana " Dobranoc"
Do mnie ktoś dzwonił o podobnej godzinie z nr 696... Może to z Bezp.Malucha? Na kiedy przełożyli? Może przez ich błąd w syst.nie dostałam maila potw.rejestrację...

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Laski teściowa mnie roz☠☠☠ała na łopatki... ogólnie do rany przyłóż ale to co powiedziała mnie roz☠☠☠ała!!!!
mówi do mojego Tż przez tel żebysmy może sobie wzięli na początek stary wózek szwagra mego który po 3 dzieci jest.... sama gondola zwykły rozdup.cony żeby nowego nie kupować bo jak pisałam wczesniej zabobony... no ja ☠☠☠☠☠☠☠e ale Tz po mojej stronie tzn naszej
Ja też się denerwuję jak ktoś mi mówi o zabobonach
Stary 2014-10-21, 18:47   #2613
gosiak0512
Zakorzenienie

Niezawsze kapie jeden po drugim bo mam prysznic a tam wstawiam wanne niemowleca ale ta wieksza i po jednym tylku wchodzi. Jak na dole kapie to razem obu bo wanna gigant ale tam mi sie nie chce chodzic z tymi wszystkimi gratami.

Co do opisow tych szpitali to ja bym to brala z przymrozeniem oka jednak zeby potem nie byc zdziwionym ostatnio malego mialam od razu na sobie ok 5min potem go ubraly obok i oddaly do cyca i juz nie zabieraly, nawet kapaly w naszych salach. Wenflon od razu dostalam bo oxy podpinaly zeby szybciej poszlo, nie chcialy meczyc rodzacej.

Co do tych babcinych zabobonow z nic nie kupowaniem to wychodzilo by na to ze po porodzie nie ma w co dziecka ubrac nie mowiac juz o lozku wozku foteliku.. ktora po porodzie bedzie miala sile i czas na to?

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:48   #2614
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
U mnie to teraz wogóle jakiś sajgon w mieszkaniu
Dzieciory latają samopas, a matka wizaż obczaja:banghead:
Nie no czas się ogarnąc bo Marcel wlasnie zabawki wyładował z pudła:p
heheh ogarniaj towarzystwo;p
Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

nie udzielam się u was, bo zauważyłam, że nie robi mi to zbyt dobrze. Bardzo się cieszę z waszego szczęścia i każdej z was szczerze kibicuję

Mam jednak pytanie i mam nadzieję, że będziecie chciały mi odpowiedzieć.
Moja ginekolog zleciła mi miesiąc temu badania- cytomegalia, toksoplazmowa- wiecie pewnie o co chodzi, bo widziałam, że większość je z was je robiła.
A więc zrobiłam je i dzisiaj odebrałam wynik- mam wirus cytomegalii.
Czy któraś z was również to ma?
Jeśli tak to co musicie robić?
Piszę do was, ponieważ wizytę mam dopiero 31.10, a chciałabym już coś wiedzieć.
Boję się, że nie będę umiała zajść w ciążę, a jak zajdę to powtórzy się historia..

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
cytomegalii sie nie leczy kochana.
moj gin nie robi badan na cyto bo mowi ze pracuje 20 lat i 2 pacjentki mial z cyto tylko i u zadnej nic to na dziecko nie wplynelo,a tego sie nie leczy podobno wiec o n tego nie bada
Cytat:
Camarelo widziałam ostatnio fioletowego jak dziewczyna jechała, ale jako, że nie przepadam za tym kolorem to średnio mi się podobał ten akurat
Co do spania to ja mam po lewej tż jak śpimy, a zawsze mam ręke i noge położona na nim i jak śpie z cebuszką to też ją daje z lewej strony. A jeśli się przekręce no to cóż... nic na to nie poradzę, całą noc nie da się spać w jednej pozycji.
kocham fioletowy!
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:48   #2615
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że nie tylko mnie to dziwi... A najgorsze, że w prawach pacjenta matka musi mieć "udostępniony" czas dla dziecka ok 2 godz... A co do karmienia to przez 2 godz to ono jest strasznie głodne... (no chyba, że je sobie dokarmiają pod nieobecność rodziców) i później nie dziwota, że dzieci nie umieją się dostawić... i później walka jest o kp przez tumanów...
no właśnie, co by im szkodziło jakbyś nakarmiła od razu??
jak coś to myślę, że dokarmiają ale to trochę się kłóci z kp, najpierw Ci nakarmią butelką a potem męcz się z kp

Rosario-sal faktycznie dużo, ale kontakt z dzieckiem fajny, chyba nie jest źle

ja czytałam duużo dużo opinii i ten szpital "mój" jest uważany obecnie za najlepszy u nas, jest nowy bo działa od 2012 r.
Problem jest tylko taki, że aby tam rodzić, trzeba przejść w 36 tyg "wizytę kwalifikacyjną", ciąża musi przebiegać prawidłowo
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:48   #2616
Patusia1711
Rozeznanie

http://www.gdzierodzic.info/artykul/49 Standardy opieki okołoporodowej
http://www.gdzierodzic.info/artykul/60 Dlaczego warto karmić piersią
http://www.gdzierodzic.info/artykul/59 kontakt skóra do skóry
Poczytajcie sobie bo warto znać swoje prawa
My już zaplanowaliśmy, że wszystkie swoje prawa będziemy mieli wydrukowane do porodu więc jeśli tylko coś będzie niezgodne to na wszystko dostaną odpowiedni papierek i albo się ustosunkują do moich praw albo będą obsmarowani w gazecie albo tv
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:50   #2617
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
2. brak zzo, lazienka na 8 lozek, dziecko mam na 5minut, tylko sale jednoosobowe

jak na razie to wszystko przemawia do mnie za tym pierwszym, ale tam na pewno nie będzie moja gin. Do tych co już rodziły czy był wasz ginekolog przy was w czasie porodu?
hmm... wiesz co ja bym wolała ten pierwszy... wiecej plusów no i jestz zzo i dziecko masz 2 godz. a nie 5 min. a czy Twój lekarz akurat będzie miał dyżur jak będziesz rodzic ? tego nie wiesz... Szczerze nie patrzyłabym na lekarza tylko wzięła ten który ma lepsze warunki bo co mi po lekarzu jak położne i reszta do kitu

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 18:51   #2618
gosiak0512
Zakorzenienie

U mnie sa 3 sale do porodu i 2 po porodzie kazda na 5 lozek ale mi to nie przeszkadzalo akurat bo jak maly najadl sie i spal to i ja z nim i 3 dni zlecialy

Stary 2014-10-21, 18:52   #2619
soniuska
Zakorzenienie

Izba Przyjęć

Można obejrzeć oddział położniczy przed porodem. Wymagane dokumenty przy przyjęciu do szpitala: dowód osobisty, dowód ubezpieczenia, karta ciąży, wynik grupy krwi, ostatni wynik badania USG. Plan porodu nie jest załączony do dokumentacji. Kobieta podpisuje w Izbie Przyjęć ogólną zgodę na proponowane leczenie, wyraża zgodę ustną na poszczególne zabiegi (lewatywa, golenie, nacięcie krocza, wenflon, iniekcje) i pisemną (na cięcie cesarskie, badania przesiewowe, „zakłucie” noworodka). Nie ma golenia, lewatywa na prośbę pacjentki.

Warunki i wyposażenie

Trakt porodowy z 2 stanowiskami, oddzielonymi parawanem. Do dyspozycji rodzących: worek sako, piłka.

Poród

Wenflon zakładany jest w trakcie lub po porodzie, jeśli sytuacja tego wymaga. Plan porodu nie jest omawiany. Zapis KTG w porodzie niskiego ryzyka prowadzony jest co 2 godz. (jeśli nie występują inne okoliczności). Badania wewnętrzne prowadzone są co 2 godziny przez lekarza. Można pić, nie można jeść. Personel zachęca do aktywności.
Dostępne sposoby łagodzenia bólu:
- niefarmakologiczne: kąpiel, zmiana pozycji, masaż, aromaterapia (zarówno w I i II okresie porodu)
- farmakologiczne: gaz wziewny, opiaty.
Wszystkie metody łagodzenia bólu są omawiane z rodzącą. Znieczulenie dolędźwiowe jest niedostępne.
Parcie:
II okres porodu najczęściej przebiega w pozycji leżącej. Personel z własnej inicjatywy informuje o przebiegu porodu i o stosowanych środkach i zabiegach. Życzenia rodzącej (dotyczące ochrony krocza, parcia w wybranej pozycji etc.) są uwzględniane, ale gdy sytuacja na to pozwala.

Poród z osobą towarzyszącą

Możliwy poród z osobą towarzyszącą. Rodzącej może też towarzyszyć doula. Osoba towarzysząca może zostać, ile chce. W trakcie cesarskiego cięcia osoba towarzysząca nie może być obecna, ale może po porodzie kangurować dziecko. Przystawienie dziecka do piersi najszybciej jak to jest możliwe nie później niż do 2 godzin po porodzie.

Kontakt z dzieckiem

Po porodzie zdrowy noworodek kładziony matce na piersi. Nieprzerwany kontakt matki z dzieckiem po porodzie trwa od 1 do 5 minut. Ojciec może przeciąć pępowinę. Pierwsze karmienie odbywa się jeszcze w sali porodowej. Oceny Apgar dokonuje lekarz neonatolog. Mierzenie i ważenie odbywa się w kąciku noworodka w pobliżu matki po 5 – 10 minutach po porodzie. Osoba towarzysząca może być przy tym obecna. Kąpiel dziecka w pierwszej dobie po porodzie.

Po porodzie

Można obejrzeć oddział neonatologiczny przed porodem. Oddział pracuje w systemie rooming –in. W oddziale jest 8 łóżek dla matek z dziećmi. 1 w.c. i 1 prysznic przypada na 3 łóżka. Matki przebywają ze zdrowymi dziećmi przez całą dobę. Jeśli dziecko z powodów zdrowotnych znajduje się osobno od matki, to matka może być z nim bez ograniczeń. Pobyt w oddziale trwa średnio 3 dni po porodzie drogami natury, 5 dni po porodzie zabiegowym i cesarskim cięciu. Na prośbę kobiety jest możliwy szybszy wypis ze szpitala. Matka uczona jest pielęgnacji dziecka, a wszystkie zabiegi pielęgnacyjne odbywają się w jej obecności. Personel z własnej inicjatywy informuje o stanie zdrowia dziecka. Matka (lub ojciec) mogą być obecni w trakcie badania lekarskiego i szczepień dziecka.
Matki są uczone jak karmić piersią Noworodki są dokarmiane sztucznym mlekiem na prośbę matki i ze wskazań medycznych.
Odwiedziny o każdej porze, w sali gdzie leży matka lub w miejscu przystosowanym do odwiedzin.

Opłaty

Nie ma opłat.
Stary 2014-10-21, 18:56   #2620
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym wybrała opcję 1
znieczulenie, większy komfort i dziecko masz na 2h a nie na 5 min
a lekarz czy nasz czy inny to taki ważny nie jest
Stary 2014-10-21, 18:57   #2621
rosarioV
Zakorzenienie

Soniuska dzięki Utwierdzam sie w przekonaniu, że mój szpital aż taki zły nie jest jak czytam wasze...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 18:59   #2622
madzixx88
Zakorzenienie

idę do tej biedry po lody
Stary 2014-10-21, 19:01   #2623
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Soniuska dzięki Utwierdzam sie w przekonaniu, że mój szpital aż taki zły nie jest jak czytam wasze...
tylko ja jestem wrecz przekonana ze u mnie ten kontakt 5 min to nie trwa tyle
no i zzo nie ma,ale to dobrze, ja nie chce zzo, chce gaz wziewny i dac rade;p
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
smacznego

ja ide sie kapac;p
Stary 2014-10-21, 19:04   #2624
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
MaŁa_Sylwia polecam najlepszy krem na rozstępy jaki jest obecnie Elancyl jak to moja siostra farmaceutka mówi "mercedes wśród preparatów na rozstępy"
bardzo chetnie bym wyprobowala. a powiedz mi on jest na rozstepy czy przeciw rozstepom? i mozna go uzywac w ciazy?

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
o kochana musze kupic, bo rano chce sie tez smarowac;p

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

o mamo ale cena!
http://allegro.pl/elancyl-krem-przec...695840376.html

zamowie moze..ale jestem 3,5 mca w ciazy wiec odczekam haha ;p
chociaz i tak kasy teraz nie mam
no cena spora, ale moze uda mi sie jakos odlozyc przez miesiac i kupie po nastepnej wyplacie

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 19:05   #2625
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
moj gin nie pracuje w zadnym szpitalu, z reszta jak rodzilam Maje, to gin przyszedl tylko by mnie zszyc, tak to tylko polozna byla, jak wszystko jest ok, to gin na koniec przychodzi

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 19:08   #2626
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
kochana to wieksze to jakie sa?
i wtedy trzeba dokupic smoczki do butli nie?
bo jak kupie wieksza to ma wiekszy smoczek?
a ja i tak kupie 120, chocby na herbatke czy na wode do picia

JAŚ

Stary 2014-10-21, 19:09   #2627
gosiak0512
Zakorzenienie

Moj gin pracuje w innym szpitalu niz mam w planie rodzic ale zupelnie mi to nie przeszkadza. Zzo nie biore bo to nie taki straszny bol a po za tym to ja mam na to zakaz wiec po klopocie

Stary 2014-10-21, 19:09   #2628
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
To się nazywa chcica

No ja nie rodziłam jeszcze, więc w sumie to nie wiem jak to wygląda z ginekologiem, a jakoś wcześniej nie interesowałam się tym... Ale poczekamy zobaczymy, jeszcze trochę czasu jest
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 19:11   #2629
gosiak0512
Zakorzenienie

Mala ja w standardzie mialam dla kazdego 2 male i 2 wieksze ze wszystkich skorzystalam.

Stary 2014-10-21, 19:23   #2630
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Matko Soniuska ile tego
a ja mam:
Body 1 szt.
śpioszek 1 szt.
haha i to wszystko
a ja mam 2 body 2 czapeczki, 1 polspiochy 1 sliniak 2 p skarpetek czuje sie ubogo! ale... ale... jak jutro wezme ciuszki to wam sie pochwale

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Wylicytowałam body za smieszną kwote 9zł z przesyłką
http://allegro.pl/zestaw-4-sztuk-bod...699367663.html
ale suuper cena! zazdroszcze!

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
s
kurcze Dziewczyny, od 2 dni czuje takie bulgotanie w brzuchu, bardzo delikatne...po lewej str zupełnie inne niż gazy itd..czyżby to już było TO?
właśnie czytałam, że w 14 tyg już można poczuć ruchy, tym bardziej jak się jest szczupła
jesli to to to naprawde ci zazdrosze i gratuluje!

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Ja dziś troszkę poćwiczyłam, byłam w wampirowni, u rodzinnej mam skierowanie do diabetologa i w poniedziałek za tydzień idę. Jutro wyniki mam do odebrania, a w czwartek wizyta. Zajrzę też odrazu do kliniki podziękować im za prowadzenie ciąży i ogólnie za pomoc.
brawo za cwiczenia! ja dzis wykonalam te od KOPERCO i ledwo dalam rade wykonac trzy serie, ciezko a jutro beda zakwasy. te ktore ja wam wyslalm w linku to pikus ale to dobrze, bo miedzy tymi ciezkimi trzeba zrobic 2-3 dni przerwy, tak mowili, wiec wtym czasie porozciagam sie lekko tymi moimi

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:

hehe kochana olej szkole idz do lumpa
nowe motto! haha

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
dzieki kochana
a co to ciacho japonskie?

patrzcie zakochalam sie http://allegro.pl/disney-welurkowy-r...708222855.html
piekne te rampersy nie mow ze nie ogladajac ich nie pomyslals ze jednak fajnie bylo by znac plec?

JAŚ

Stary 2014-10-21, 19:25   #2631
_Madison_
Zadomowienie

NIEZAWSZE - ja kąpie ich wszystkich razem

Przynajmnjej Marcel nie próbuje wskoczyć do wanny.

Ale jak mąż jest to najpierw kąpie pannu ja w tym czasie szykuję z synkiem pokój dziewczynek na spanie, piżamki itd
Potem Nati i Amka wychodzą ja je ubieram, rozmawiam całuję i przychodzi do nich mąż czytać baję. A my z synkiem idziemy się oporządzać i na koniec baja i nyny cała trója śpi.
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 19:29   #2632
niezawsze
Zakorzenienie

Jess ja tez nie mialam badan na cytometalgie, ale aktywna moze byc przyczyna poronienia, zazwyczaj jest bezobjawowa i organizm kobiety sam to zwalcza, moze byc i nawracajaca, jakies tam leki sie stosuje jesli sama nie chce przejsc

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
wlasnie ta mala jak dla mnie tez sie przydaje na wode lub cos.

Ja butelek uzywalam dr. browns, ale koszmar do mycia, bo miala taka rurke, fajny smoczek za to, zastapilam ja butelkmi MAM, sa super i maja rozne rodzaje smoczkow, I-malutko przepuszcza do 2 miesiecy chyba, pozniej II do 6 miesiaca i X- krzyzakowy do kaszki i dla wiekszych dzieci http://sklep.mambaby.pl/produkty_but..._miesiaca.html

Maciuś
Stary 2014-10-21, 19:30   #2633
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
no ja tez kupie chyba jedna mala wlasnie;p
Cytat:
a ja mam 2 body 2 czapeczki, 1 polspiochy 1 sliniak 2 p skarpetek czuje sie ubogo! ale... ale... jak jutro wezme ciuszki to wam sie pochwale

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

ale suuper cena! zazdroszcze!

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

jesli to to to naprawde ci zazdrosze i gratuluje!

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

brawo za cwiczenia! ja dzis wykonalam te od KOPERCO i ledwo dalam rade wykonac trzy serie, ciezko a jutro beda zakwasy. te ktore ja wam wyslalm w linku to pikus ale to dobrze, bo miedzy tymi ciezkimi trzeba zrobic 2-3 dni przerwy, tak mowili, wiec wtym czasie porozciagam sie lekko tymi moimi

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

nowe motto! haha

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

piekne te rampersy nie mow ze nie ogladajac ich nie pomyslals ze jednak fajnie bylo by znac plec?
oczywiscie ze tak, chcialabym znac plec, caly dzisiejszy dzien o tym pisze ze ciagle sie waham ;p

jak Ci cos z ciuszkow nie podpasuje to ja chetnie przygarne;p
Stary 2014-10-21, 19:31   #2634
niezawsze
Zakorzenienie

:lo
Cytat:

Ale jak mąż jest to najpierw kąpie pannu ja w tym czasie szykuję z synkiem pokój dziewczynek na spanie, piżamki itd
Potem Nati i Amka wychodzą ja je ubieram, rozmawiam całuję i przychodzi do nich mąż czytać baję. A my z synkiem idziemy się oporządzać i na koniec baja i nyny cała trója śpi.
cudownie!

Maciuś
Stary 2014-10-21, 19:33   #2635
rosarioV
Zakorzenienie

cholera Soniuska nawet nie minęła połowa ciąży a my się już łamiemy

robią sie tosty !!!! kupiliśmy sandwich na przecenie z 89 na 34 haha

Chyba dochodzimy powoli do porozumienia z imieniem
pozostaje jak na razie:
Chłopiec : Aleksander
Dziewczynka: Celina

Stary 2014-10-21, 19:34   #2636
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia;48618056
brawo za cwiczenia! :) ja dzis wykonalam te od KOPERCO i ledwo dalam rade wykonac trzy serie, ciezko a jutro beda zakwasy. te ktore ja wam wyslalm w linku to pikus :D ale to dobrze, bo miedzy tymi ciezkimi trzeba zrobic 2-3 dni przerwy, tak mowili, wiec wtym czasie porozciagam sie lekko tymi moimi ;)[COLOR="Silver"
Sylwia to zawsze możesz odpuścić jedną serię albo robić wolniej/mniej powtórzeń To tych bardziej intensywnyc może lepiej nie otwieraj:P
A mi się generalnie dużo ciężej ćwiczy na wieczór niż rano..

Madison o umknęlo mi że ćwiczyłaś- to brawo! trzymam kciuki za wytrwałość
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 19:35   #2637
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
mi chodzi o takie miękkie spodenki, getrowe nie żadne jeansowe

ale sukienusia
http://olx.pl/oferta/zara-dziewczynk...tml#00c8d6242d
piekne! dziewczyny! a moze cos dla chlopca? jak bede miala chlopaka to co powiedza ludziee jak go zobacza w sukienkach? ja rozumiem, jest teraz moda na gender ale..

JAŚ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 19:36   #2638
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
cholera Soniuska nawet nie minęła połowa ciąży a my się już łamiemy

robią sie tosty !!!! kupiliśmy sandwich na przecenie z 89 na 34 haha

Chyba dochodzimy powoli do porozumienia z imieniem
pozostaje jak na razie:
Chłopiec : Aleksander
Dziewczynka: Celina
o super, smacznego!

ja najedzona wciaz po tym popołudniowym jedzeniu!;p

i ladne imiona
no lamiemy sie cholera
Stary 2014-10-21, 19:37   #2639
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Czy was tezu swedzi brzuch?
mnie juz zaczyna, ale brzuch nie tak jak cycki :/ czuje ze mi sie rozciaga, zreszta moj brzuch jest juz duzy. smaruje palmersem na zmiane z oliwka, masuje zeby ladwie wsiakalo. oby sie przyjelo i roslo ladnie.

JAŚ

Stary 2014-10-21, 19:38   #2640
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Trzeba jakiś system opracować przy więcej niż 1 dziecku. Niedługo dojdą jeszcze 2 bobaski do kąpieli.
Powiedz mi czy Twój mąż nie jest przerażony posiadaniem 5 dzieci?
Mój to ma przerażenie w oczach jak o trzecim mówię w żartach

Też mam ochotę na lody

Mi wyszło, ze przebyłam kiedyś cytomegalię

Od jakiegoś czasu gorzej się czuję. Myślicie, że takie uczucie ciężkości na żołądku, lekkie mdłości i brak ochoty na jedzenie to może być od żelaza, które przyjmuję?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości