Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 17:54   #2581
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

soniuska ja na gałkę to sie nie oglądam nawet... startuję od 0,5l czekoladowych grycanów

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:55   #2582
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
soniuska ja na gałkę to sie nie oglądam nawet... startuję od 0,5l czekoladowych grycanów
haha po takim obiedzie nie dalam rady
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:01   #2583
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
O moje wyniki miały być jutro, ale widzę, że już są online dostępne i wszystko jest ok ale się cieszę! Siuśki też ok. Tak, tak, tak!! )
Jutro tylko wydruk na papierku będę musiała odebrać.
super wieści
Cytat:
a mnie coś brzucho zaczęło bolec po lewej stronie i tak się kulam po chałupie ale chłopaki już pokąpane teraz idę kolację im zrobię i się położę.
Zjadła bym lody ..
mnie dziś kłuje też w brzusku, dzidzia się chyba rozpycha no ale nic dziwnego, coraz większa jest
Cytat:
uwielbiam lody z Grycana

mąż zrobił pyszne hot dogi normalnie zjadłabym 2, ale w ciąży przez mdłości żołądek mi się skurczył, więc jednego wpierdzieliłam

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2014-10-21 o 18:02
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:11   #2584
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Po dzisiejszych zakupach stwierdzam, że zaczynam mieć jakieś skrzywienie na punkcie dzieci, jade i widzę wózek - zwolnienie, obejrzenie czy ładny czy nie, co to za model, a jeśli przechodzę to jeszcze kątem oka zaglądam do wózka [COLOR="Silver"]
.
mam tak samo
ostatnio widziałam ładny-Caramelo?Carmelo? tak porządnie wyglądał i się wyróżniał spośród innych mijanych, miał torbe do kompletu i ogólnie wizualnie super-taki malinowy

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Śliczności

No ja właśnie się zastanawiam czy stawiać na śpioszki czy półśpiochów więcej kupować.

A widziałyście te
http://allegro.pl/polspiochy-bezucis...639866920.html
http://allegro.pl/spiochy-sukienka-2...646220205.html

Mirelka tak jak piszą postaraj się w necie poszukać kontaktu do niego i zadzwoń, bo inaczej się będziesz zamartwiać.
cudowności

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Zobaczcie jakie sa fajne juz gotowe zestawy, zazwyczaj wychodzi taniej i ma sie juz komplety, sa tam fajne leginsiki jeansowe wlasnie http://allegro.pl/wyprawka-corcia-ko...708130596.html
boskie te leginsy jeansowe

Cytat:
O moje wyniki miały być jutro, ale widzę, że już są online dostępne i wszystko jest ok ale się cieszę! Siuśki też ok. Tak, tak, tak!! )
Jutro tylko wydruk na papierku będę musiała odebrać.
super, gratki

Cytat:
a mnie coś brzucho zaczęło bolec po lewej stronie i tak się kulam po chałupie ale chłopaki już pokąpane teraz idę kolację im zrobię i się położę.
Zjadła bym lody ..
ojjj..
ja lody też bym zjadła. Mam biedronka najbliżej to się przejde chyba..narobiłaś mi ochoty! ale czy mają tam jakieś kwaskowe? takich mi się chce

pospałam 2,5 h, ahhh czytałam, że od II trymestru trzeba już uważać na pozycje do spania, starać się na lewym boku a unikać na plecach i na prawym. Kurcze a ja na lewym najgorzej lubię spać a w nocy to już w ogóle-kręcę się we wszystkie strony, dziś się obudziłam na plecach i mnie dolny odcinek bolał
jak Wy sobie radzicie?
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:13   #2585
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
mam tak samo
ostatnio widziałam ładny-Caramelo?Carmelo? tak porządnie wyglądał i się wyróżniał spośród innych mijanych, miał torbe do kompletu i ogólnie wizualnie super-taki malinowy

cudowności

boskie te leginsy jeansowe

super, gratki

ojjj..
ja lody też bym zjadła. Mam biedronka najbliżej to się przejde chyba..narobiłaś mi ochoty! ale czy mają tam jakieś kwaskowe? takich mi się chce

pospałam 2,5 h, ahhh czytałam, że od II trymestru trzeba już uważać na pozycje do spania, starać się na lewym boku a unikać na plecach i na prawym. Kurcze a ja na lewym najgorzej lubię spać a w nocy to już w ogóle-kręcę się we wszystkie strony, dziś się obudziłam na plecach i mnie dolny odcinek bolał
jak Wy sobie radzicie?
mi sie najlepiej spi teraz na prawym ;/
Stary 2014-10-21, 18:14   #2586
Patusia1711
Rozeznanie

O mamo ale naprodukowałyście
Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Wiem ale ja bardzo chcialam sie tak do maluszka zblizyc
żbliżysz się w każdy inny sposób Będzie bobrze

Cytat:
TOP 10 GADUŁ II CZĘŚCI:

soniuska 826
MaŁa_Sylwia 404
blackberry89 376
rosarioV 318
boleczka93 266
kordelka85 252
_Madison_ 192
Majka232 184
niezawsze 183
FlightlessBird 172

Ps. Soniuska rozwala wszystkich
Gratuluję Gadułom. Ja to gdzieś na szarym końcu jestem
Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Chodze na nfz prywatnie musialabym dojezdzac a ze u mnie wizyty sa dosyc czesto, do tego musze kupic cala wyprawke, wynajac mieszkanie ubrac siebie no i splacac kredyt i po prostu mnie nie stac. Ale pisanie z tel jest do d.....;/ zaraz mnie wywala caly czas z telefonem w reku siedze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kochana a od lekarza pierwszego kontaktu?? Przecież taki też może wystawić L4 ciążowe...
Cytat:
Czytam teraz o szpitalu, gdzie chciałabym rodzić..Nie mam porównania, ale wydaje mi się, że warunki okej. Co myślicie??

Izba Przyjęć

Można obejrzeć oddział położniczy przed porodem. Dokumenty potrzebne przy przyjęciu do szpitala: dowód osobisty, wyniki badań – USG, antygen HBS, przeciwciała HCV, HIV, wymaz w kierunku GBS, grupa krwi, odczyn WR. Plan porodu jest dołączony do dokumentacji. Rodząca, przy przyjęciu do szpitala, podpisuje ogólną zgodę na proponowane leczenie oraz podpisuje zgodę na wykonanie cesarskiego cięcia i znieczulenia dolędźwiowego. Nie ma golenia. Lewatywa na prośbę pacjentki.

Warunki i wyposażenie

2 sale jednoosobowe dostępne dla wszystkich rodzących, bez opłat. Do dyspozycji rodzących worek sako, piłka, drabinki, lina.

Poród

Wenflon jest zakładany tylko jest jeśli sytuacja tego wymaga (w trakcie porodu lub po). Plan porodu omawiany jest w sali porodowej z położną. Zapis KTG w porodzie niskiego ryzyka prowadzony jest co 2 godziny przez 20-30 minut. Badania wewnętrzne wykonywane są co 2 godziny przez położną. Można pić, ale nie można jeść. Personel zachęca do aktywności.
Dostępne sposoby łagodzenia bólu:
- niefarmakologiczne: prysznic, piłka, muzykoterapia.
- farmakologiczne: znieczulenie dolędźwiowe.
Wszystkie metody łagodzenia bólu są omawiane z rodzącą. Znieczulenie dolędźwiowe nieodpłatne ze wskazań medycznych oraz płatne na życzenie pacjentki. W znieczuleniu pacjentka może się poruszać.
Parcie:
II okres porodu najczęściej przebiega w pozycji wertykalnej. Personel, z własnej inicjatywy, informuje rodzącą o przebiegu porodu i stosowanych środkach i zabiegach. Obecność studentów tylko za zgodą rodzącej. Życzenia rodzącej (dotyczące ochrony krocza, parcia w wybranej pozycji etc.) są uwzględniane w większości sytuacji.

Poród z osobą towarzyszącą

Możliwy poród z osobami towarzyszącymi. Zarówno rodzącej jak i jej partnerowi może towarzyszyć doula. Osoba towarzysząca może zostać ile chce, również w oddziale położniczym. W trakcie cesarskiego cięcia osoba towarzysząca może być obecna, jeżeli ubrana jest w jednorazowy strój operacyjny, może też kangurować dziecka po porodzie. Przystawienie dziecka do piersi jest możliwe w ciągu pół godziny od narodzin.

Kontakt z dzieckiem

Zdrowy noworodek kładziony jest matce na piersi i pozostaje z nią w nieprzerwanym kontakcie minimum 2 godziny. Pierwsze karmienie odbywa się w pierwszej minucie od narodzin. Ojciec może przeciąć pępowinę. Ocena Apgar dokonywana jest na brzuchu matki przez lekarza neonatologa. W trakcie szycia krocza dziecko nie jest zabierane od matki. Mierzenie i ważenie odbywa się w kąciku noworodka po 2 godzinach od narodzin. Osoba towarzysząca może być przy tym obecna. Pierwsza kąpiel po 24 godzinach od narodzin.

Po porodzie

Można obejrzeć oddział neonatologiczny przed porodem. Oddział pracuje w systemie rooming –in. Matki przebywają dziećmi przez całą dobę, ale mają możliwość oddania dziecka na parę godzin pod opiekę personelu. Jeśli dziecko z powodów zdrowotnych znajduje się osobno, to matka może być z nim bez ograniczeń, gdy tylko chce. Pobyt w oddziale trwa średnio 2 dni po porodzie drogami natury, po porodzie zabiegowym i po cesarskim cięciu. Na prośbę kobiety jest możliwy szybszy wypis ze szpitala. Każda mama jest uczona jak pielęgnować dziecko, a wszystkie zabiegi pielęgnacyjne odbywają się w jej obecności. Personel, z własnej inicjatywy informuje o stanie zdrowia dziecka. Matka (lub ojciec), jeśli poproszą, mogą być obecni w trakcie badania lekarskiego i szczepień dziecka. Matki uczone są jak karmić piersią. Mogą też korzystać z porad certyfikowanego doradcy laktacyjnego, tel.: 42 611 51 15. Noworodki są dokarmiane sztucznym mlekiem na prośbę matki. Jest możliwość konsultacji z psychologiem.Odwiedziny o każdej porze w sali, w której leży matka.
No to masz cudowny szpital
Ja Ci wrzucę opis mojego to sobie porównasz...
Stopień referencyjności oddziału położniczego i neonatologicznego – II.

Szkoła Rodzenia

Szpital prowadzi bezpłatną szkołę rodzenia. Osoba do kontaktu: Dorota Grabowska, tel. kom.: 609 089 862.

Izba Przyjęć

Można obejrzeć oddział położniczy przed porodem. Wymagane dokumenty przy przyjęciu do szpitala: karta ciąży, wyniki badań laboratoryjnych, GBS, HBS, HIV, WR, różyczka, toksoplazmoza, grupa krwi i czynnik Rh. Plan porodu nie jest załączony do dokumentacji. Kobieta podpisuje przy przyjęciu do szpitala ogólną zgodę na proponowane leczenie oraz wyraża zgodę pisemną bezpośrednio przed: nacięciem krocza, znieczuleniem, przetoczeniem krwi. O goleniu i lewatywie decyduje personel.

Warunki i wyposażenie

Trakt porodowy z 2 stanowiskami oddzielonymi niską ścianką oraz 1 sala jednoosobowa. Do dyspozycji rodzących worek sako i piłka. Sala jednoosobowa dostępne dla wszystkich rodzących, bez opłat. W sali jednoosobowej przebiega tylko pierwszy okres porodu, II okres porodu (parcie) odbywa się na trakcie porodowym.

Poród

Wenflon zakładany jest w trakcie porodu lub po, tylko jeśli sytuacja tego wymaga. Plan porodu nie jest omawiany. Zapis KTG w porodzie niskiego ryzyka prowadzony jest przez cały okres porodu, rodząca musi leżeć. Nie ma ustalonej częstotliwości badań wewnętrznych. Można pić i jeść. Personel zachęca do aktywności.

- niefarmakologiczne: ćwiczenia oddechowe, relaksacyjne, masaż, kąpiel

- farmakologiczne: opiaty, środki przeciwbólowe

Wszystkie metody łagodzenia bólu są omawiane z rodzącą. Znieczulenie dolędźwiowe nie jest dostępne.

Parcie:

II okres porodu najczęściej przebiega w pozycji leżącej. Personel z własnej inicjatywy informuje rodzącą o przebiegu porodu oraz stosowanych środkach i zabiegach. Obecność studentów tylko za zgodą rodzącej. Życzenia rodzącej (dotyczące ochrony krocza, parcia w wybranej pozycji etc.) są uwzględniane w większości sytuacji.

Możliwy poród z osobą towarzyszącą. Rodzącej i jej partnerowi może towarzyszyć doula, choć jednocześnie szpital zaznacza, że rodzącej może towarzyszyć tylko jedna bliska osoba. Osoba towarzysząca może zostać po porodzie ile chce, również w oddziale położniczym. W trakcie cesarskiego cięcia osoba towarzysząca może być obecna i może kangurować dziecko po porodzie. Przystawienie dziecka do piersi możliwe jak najwcześniej.

Kontakt z dzieckiem

Po porodzie zdrowy noworodek kładziony jest matce na piersi i pozostaje z nią w nieprzerwanym kontakcie 1-5 min. Pierwsze karmienie odbywa się nie później niż po około 2 godz., już w oddziale położniczym. Ojciec może przeciąć pępowinę. Ocena Apgar dokonywana w kąciku noworodka w sali poporodowej przez lekarza neonatologa. W trakcie szycia krocza dziecko jest zabierane od matki. Mierzenie i ważenie odbywa się w kąciku noworodka w pobliżu matki po 5-10 min. od narodzin. Osoba towarzysząca może być przy tym obecna. Pierwsza kąpiel po 24 godzinach życia noworodka.

Po porodzie

Można obejrzeć oddział neonatologiczny przed porodem. Oddział pracuje w systemie rooming-in. W oddziale są 22 łóżka w tym 19 dla matek z dziećmi. 1 w.c. i 1 prysznic przypadają na 2 łóżka. Matki przebywają z dziećmi przez całą dobę, ale mają możliwość oddania dziecka na parę godzin pod opiekę personelu. Jeśli dziecko z powodów zdrowotnych znajduje się osobno od matki, to może ona z nim przebywać bez ograniczeń. Pobyt w oddziale trwa średnio 3 dni po porodzie drogami natury, 3-4 dni po porodzie zabiegowym i 5 dni po cesarskim cięciu. Na prośbę kobiety jest możliwy szybszy wypis ze szpitala. Matka uczona jest pielęgnacji dziecka a wszystkie zabiegi pielęgnacyjne odbywają się w jej obecności. Personel informuje o stanie zdrowia dziecka z własnej inicjatywy. Matka (lub ojciec) mogą być obecni w trakcie badania lekarskiego i podczas szczepień. Matki uczone są jak karmić piersią. Noworodki są dokarmiane sztucznym mlekiem na prośbę matki.

Przy oddziale działa punkt laktacyjny, pon.-pt. 10-12, tel. kom.: 609 089 862. Matki mogą skorzystać z porad doradcy laktacyjnego i psychologa.

Odwiedziny o każdej porze, w salach, w których leżą matki.

Opłaty

Nie ma opłat.

Jak dla mnie jest to masakra...
Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
o kochana musze kupic, bo rano chce sie tez smarowac;p

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

o mamo ale cena!
http://allegro.pl/elancyl-krem-przec...695840376.html

zamowie moze..ale jestem 3,5 mca w ciazy wiec odczekam haha ;p
chociaz i tak kasy teraz nie mam
Ja polecam olej kokosowy... Pięknie pachnie ale i ładnie nawilża skórę. I co ważne nadaje się też później do pielęgnacji dziecka zamiast oliwki i balsamów.
Miałam jeszcze poodpisywać ale mi nie pocytowało...
Aaa i na obiad zrobiłam pierś kurczaczka w cieście z ziemniaczkami, smażonymi pieczarkami i mizerią Mniam... Ale teraz pomysłu brak na jutrzejszy obiad...
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:15   #2587
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
padłam
Jesteś pozytywnie zakręcona

MAŁA - super, że u mamci było ok. Co do ciuchów to u mnie sporo kobietek z pracy szaleje z markowym obuwiem i fatałaszkami więc wiesz ludzie mają różne budżety i priorytety. Mi tam na drogie ciuchy kasy szkoda

MADZIXX - o tak te carmelo czy cos tam:p super są. I jaki szał teraz na nie
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:17   #2588
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość

Kochana a od lekarza pierwszego kontaktu?? Przecież taki też może wystawić L4 ciążowe...

Szkoła Rodzenia

Szpital prowadzi bezpłatną szkołę rodzenia. Osoba do kontaktu: Dorota Grabowska, tel. kom.: 609 089 862.

Izba Przyjęć

Można obejrzeć oddział położniczy przed porodem. Wymagane dokumenty przy przyjęciu do szpitala: karta ciąży, wyniki badań laboratoryjnych, GBS, HBS, HIV, WR, różyczka, toksoplazmoza, grupa krwi i czynnik Rh. Plan porodu nie jest załączony do dokumentacji. Kobieta podpisuje przy przyjęciu do szpitala ogólną zgodę na proponowane leczenie oraz wyraża zgodę pisemną bezpośrednio przed: nacięciem krocza, znieczuleniem, przetoczeniem krwi. O goleniu i lewatywie decyduje personel.

Warunki i wyposażenie

Trakt porodowy z 2 stanowiskami oddzielonymi niską ścianką oraz 1 sala jednoosobowa. Do dyspozycji rodzących worek sako i piłka. Sala jednoosobowa dostępne dla wszystkich rodzących, bez opłat. W sali jednoosobowej przebiega tylko pierwszy okres porodu, II okres porodu (parcie) odbywa się na trakcie porodowym.

Poród

Wenflon zakładany jest w trakcie porodu lub po, tylko jeśli sytuacja tego wymaga. Plan porodu nie jest omawiany. Zapis KTG w porodzie niskiego ryzyka prowadzony jest przez cały okres porodu, rodząca musi leżeć. Nie ma ustalonej częstotliwości badań wewnętrznych. Można pić i jeść. Personel zachęca do aktywności.

Wszystkie metody łagodzenia bólu są omawiane z rodzącą. Znieczulenie dolędźwiowe nie jest dostępne.

Parcie:

II okres porodu najczęściej przebiega w pozycji leżącej. Personel z własnej inicjatywy informuje rodzącą o przebiegu porodu oraz stosowanych środkach i zabiegach. Obecność studentów tylko za zgodą rodzącej. Życzenia rodzącej (dotyczące ochrony krocza, parcia w wybranej pozycji etc.) są uwzględniane w większości sytuacji.

Możliwy poród z osobą towarzyszącą. Rodzącej i jej partnerowi może towarzyszyć doula, choć jednocześnie szpital zaznacza, że rodzącej może towarzyszyć tylko jedna bliska osoba. Osoba towarzysząca może zostać po porodzie ile chce, również w oddziale położniczym. W trakcie cesarskiego cięcia osoba towarzysząca może być obecna i może kangurować dziecko po porodzie. Przystawienie dziecka do piersi możliwe jak najwcześniej.

Kontakt z dzieckiem

Po porodzie zdrowy noworodek kładziony jest matce na piersi i pozostaje z nią w nieprzerwanym kontakcie 1-5 min. Pierwsze karmienie odbywa się nie później niż po około 2 godz., już w oddziale położniczym. Ojciec może przeciąć pępowinę. Ocena Apgar dokonywana w kąciku noworodka w sali poporodowej przez lekarza neonatologa. W trakcie szycia krocza dziecko jest zabierane od matki. Mierzenie i ważenie odbywa się w kąciku noworodka w pobliżu matki po 5-10 min. od narodzin. Osoba towarzysząca może być przy tym obecna. Pierwsza kąpiel po 24 godzinach życia noworodka.

Po porodzie

Można obejrzeć oddział neonatologiczny przed porodem. Oddział pracuje w systemie rooming-in. W oddziale są 22 łóżka w tym 19 dla matek z dziećmi. 1 w.c. i 1 prysznic przypadają na 2 łóżka. Matki przebywają z dziećmi przez całą dobę, ale mają możliwość oddania dziecka na parę godzin pod opiekę personelu. Jeśli dziecko z powodów zdrowotnych znajduje się osobno od matki, to może ona z nim przebywać bez ograniczeń. Pobyt w oddziale trwa średnio 3 dni po porodzie drogami natury, 3-4 dni po porodzie zabiegowym i 5 dni po cesarskim cięciu. Na prośbę kobiety jest możliwy szybszy wypis ze szpitala. Matka uczona jest pielęgnacji dziecka a wszystkie zabiegi pielęgnacyjne odbywają się w jej obecności. Personel informuje o stanie zdrowia dziecka z własnej inicjatywy. Matka (lub ojciec) mogą być obecni w trakcie badania lekarskiego i podczas szczepień. Matki uczone są jak karmić piersią. Noworodki są dokarmiane sztucznym mlekiem na prośbę matki.

Przy oddziale działa punkt laktacyjny, pon.-pt. 10-12, tel. kom.: 609 089 862. Matki mogą skorzystać z porad doradcy laktacyjnego i psychologa.

Opłaty

Nie ma opłat.

Ja polecam olej kokosowy... Pięknie pachnie ale i ładnie nawilża skórę. I co ważne nadaje się też później do pielęgnacji dziecka zamiast oliwki i balsamów.
Miałam jeszcze poodpisywać ale mi nie pocytowało...
Aaa i na obiad zrobiłam pierś kurczaczka w cieście z ziemniaczkami, smażonymi pieczarkami i mizerią Mniam... Ale teraz pomysłu brak na jutrzejszy obiad...
dzieki kochana
Cytat:
padłam
Jesteś pozytywnie zakręcona

MAŁA - super, że u mamci było ok. Co do ciuchów to u mnie sporo kobietek z pracy szaleje z markowym obuwiem i fatałaszkami więc wiesz ludzie mają różne budżety i priorytety. Mi tam na drogie ciuchy kasy szkoda

MADZIXX - o tak te carmelo czy cos tam:p super są. I jaki szał teraz na nie
mi sie podoba camarelo sevilla
Stary 2014-10-21, 18:19   #2589
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

a do mnie dzwonili z Bezpiecznego Malucha, ze odwołali dziś, bo mieli 17 osób a się okazało, że był błąd w systemie

i mój ciążowy kalafior: 19.20 a ja do pana " Dobranoc"
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:20   #2590
Koperco
Zakorzenienie

Dziewczyny jak wyplacic kase z PayU na allegro?naciskam wyplac i mnie przenosi do listy moich wyplat ale na liscie nie ma tej wyplaty i co teraz?pomozcie ekspertki😙
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:20   #2591
_Madison_
Zadomowienie

Dziewczyny, a może by umieścić tak na pierwszej stronie tą nasza listę top gaduł?? Fajne to to a już madzixx sie napracowała więc nie warto marnować tworu
Co wy na to?
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 18:22   #2592
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
a do mnie dzwonili z Bezpiecznego Malucha, ze odwołali dziś, bo mieli 17 osób a się okazało, że był błąd w systemie

no co Ty w ciazy to spac mozesz isc;p
Cytat:
Dziewczyny, a może by umieścić tak na pierwszej stronie tą nasza listę top gaduł?? Fajne to to a już madzixx sie napracowała więc nie warto marnować tworu
Co wy na to?
moze byc
Stary 2014-10-21, 18:23   #2593
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wyplacic kase z PayU na allegro?naciskam wyplac i mnie przenosi do listy moich wyplat ale na liscie nie ma tej wyplaty i co teraz?pomozcie ekspertki😙
Ja raczej ekspertką nie jestem i za dobrych kontaktów z payu nie miałam więc z moich doświadczeń wynika, że to na pewno jakiś błąd w tym "cudownym" systemie
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Stary 2014-10-21, 18:25   #2594
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

Szkoła Rodzenia

Izba Przyjęć

Warunki i wyposażenie

Poród

Parcie:

Kontakt z dzieckiem

Po porodzie

Opłaty

Nie ma opłat.

faktycznie, jest trochę różnica, najbardziej mnie dziwi punkt 'kontakt z dzieckiem po porodzie' dlaczego u mnie karmienie w 1 min a u Ciebie po 2 h i u mnie dziecko przez 2 h w nieprzerwanym kontakcie a u Ciebie na brzuchu moze lezec 1-5 min?
Stary 2014-10-21, 18:26   #2595
_Madison_
Zadomowienie

U mnie to teraz wogóle jakiś sajgon w mieszkaniu
Dzieciory latają samopas, a matka wizaż obczaja:banghead:
Nie no czas się ogarnąc bo Marcel wlasnie zabawki wyładował z pudła:p
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 18:27   #2596
Jess922
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

nie udzielam się u was, bo zauważyłam, że nie robi mi to zbyt dobrze. Bardzo się cieszę z waszego szczęścia i każdej z was szczerze kibicuję

Mam jednak pytanie i mam nadzieję, że będziecie chciały mi odpowiedzieć.
Moja ginekolog zleciła mi miesiąc temu badania- cytomegalia, toksoplazmowa- wiecie pewnie o co chodzi, bo widziałam, że większość je z was je robiła.
A więc zrobiłam je i dzisiaj odebrałam wynik- mam wirus cytomegalii.
Czy któraś z was również to ma?
Jeśli tak to co musicie robić?
Piszę do was, ponieważ wizytę mam dopiero 31.10, a chciałabym już coś wiedzieć.
Boję się, że nie będę umiała zajść w ciążę, a jak zajdę to powtórzy się historia..

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:28   #2597
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

jak Wy sobie radzicie?
Camarelo widziałam ostatnio fioletowego jak dziewczyna jechała, ale jako, że nie przepadam za tym kolorem to średnio mi się podobał ten akurat
Co do spania to ja mam po lewej tż jak śpimy, a zawsze mam ręke i noge położona na nim i jak śpie z cebuszką to też ją daje z lewej strony. A jeśli się przekręce no to cóż... nic na to nie poradzę, całą noc nie da się spać w jednej pozycji.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:29   #2598
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Ale mam doła dziś pół czekolady na raz właśnie zjadłam...

Rosario, Ty chodzisz do szkoły na terapeutę zajęciowego? Czy pomyliłam z kimś innym?
Tak to ja a co ?
Cytat:
jak Wy sobie radzicie?
ej.. ale czemu na lewym ? Mi kiedyś ale lekarz kazał spać na prawym boku z tego wzgledu, że jak śpisz na lewym to nacisk na serce jest większy, a na prawym boku serce ma luzzz...
a czemu nie na plecach ja ostatnio tylko śpie na plecach

a to mój szpital ma chyba najwiecej sal dla rodzących.. macie opis według mnie jest średni ;/ jak sądzicie ?
Szkoła Rodzenia

Szpital prowadzi bezpłatną szkołę rodzenia. Osoba do kontaktu: Gabriela Odziemska, tel. 56 641 41 88.

Izba Przyjęć

Można obejrzeć oddział położniczy przed porodem. Wymagane dokumenty przy przyjęciu do szpitala: dowód osobisty, karta ciąży, grupa krwi, WR, HDS, GBS. Plan porodu jest załączony do dokumentacji. Kobieta podpisuje przy przyjęciu do szpitala ogólną zgodę na proponowane leczenie oraz na poszczególne zabiegi. Golenie i lewatywa na prośbę pacjentki.

Warunki i wyposażenie

Trakt porodowy z 5 stanowiskami oddzielonymi i 3 sale jednoosobowe. Do dyspozycji rodzących worek sako, piłka, wanna do immersji wodnej, fasolka. Sale jednoosobowe dostępne dla wszystkich rodzących, bez opłat.

Poród

Wenflon zakładany jest w trakcie porodu lub po, tylko jeśli sytuacja tego wymaga. Plan porodu omawiany jest w sali porodowej z położną. Zapis KTG prowadzony jest raz na jakiś czas. Nie ma ustalonej częstotliwości badań wewnętrznych. Można pić, nie można jeść. Personel zachęca do aktywności.

- niefarmakologiczne: immersja wodna, pozycje wertykalne, muzykoterapia

- farmakologiczne: gaz wziewny

Parcie:

II okres porodu najczęściej przebiega w pozycji wertykalnej. Personel z własnej inicjatywy informuje rodzącą o przebiegu porodu oraz stosowanych środkach i zabiegach. Życzenia rodzącej (dotyczące ochrony krocza, parcia w wybranej pozycji etc.) są uwzględniane, ale gdy sytuacja na to pozwala.

Możliwy poród z osobą towarzyszącą. Rodzącej mogą towarzyszyć w porodzie tylko osoby z nią spokrewnione. Osoba towarzysząca może zostać po porodzie ile chce, również w oddziale położniczym. W trakcie cesarskiego cięcia osoba towarzysząca może być obecna, jeśli ma stosowny ubiór i może kangurować dziecko po porodzie. Przystawienie dziecka do piersi możliwe 10-15 min. po porodzie.

Kontakt z dzieckiem

Po porodzie zdrowy noworodek kładziony jest matce na piersi i pozostaje z nią w nieprzerwanym kontakcie minimum 2 godz. Pierwsze karmienie odbywa się po 5 min. od narodzin. Ojciec może przeciąć pępowinę. Ocena Apgar dokonywana na brzuchu matki przez lekarza neonatologa. W trakcie szycia krocza dziecko nie jest zabierane od matki. Mierzenie i ważenie odbywa się po 2 godz. od narodzin w kąciku noworodka w pobliżu matki. Osoba towarzysząca może być przy tym obecna. Pierwsza kąpiel w pierwszej dobie życia dziecka.

Po porodzie

Można obejrzeć oddział neonatologiczny przed porodem. Oddział pracuje w systemie rooming-in. Na oddziale jest 50 łóżek, z czego 17 dla matek z dziećmi. 1 w.c. przypada na 2 łóżka. 1 prysznic na 2 łóżka. Matki przebywają dziećmi przez całą dobę, ale mają możliwość oddania dziecka na parę godzin pod opiekę personelu. Jeśli dziecko z powodów zdrowotnych znajduje się osobno, to matka może być z nim bez ograniczeń, gdy tylko chce. Pobyt w oddziale trwa średnio 2 dni po porodzie drogami natury, 3 dni po porodzie zabiegowym, 3 po cesarskim cięciu. Na prośbę kobiety jest możliwy szybszy wypis ze szpitala. Matka uczona jest pielęgnacji dziecka, a wszystkie zabiegi pielęgnacyjne odbywają się w jej obecności. Personel z własnej inicjatywy informuje o stanie zdrowia dziecka. Matka (lub ojciec) mogą być obecni w trakcie badania lekarskiego i szczepień dziecka. Matki uczone są jak karmić piersią. Mogą też korzystać z porad certyfikowanego doradcy laktacyjnego. Noworodki są dokarmiane sztucznym mlekiem ze wskazań medycznych, (takich jak choroba matki, duży spadek wagi u noworodka). W oddziale działa poradnia laktacyjna, kontakt: Rydygiera 15/17, pokój 11; wtorki i piątki 14-16, tel. 56 466 41 42 98. Istnieje możliwość konsultacji z psychologiem.

Odwiedziny o dowolnej porze, w sali, w której leży matka.

Opłaty

Nie ma opłat.

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:29   #2599
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
faktycznie, jest trochę różnica, najbardziej mnie dziwi punkt 'kontakt z dzieckiem po porodzie' dlaczego u mnie karmienie w 1 min a u Ciebie po 2 h i u mnie dziecko przez 2 h w nieprzerwanym kontakcie a u Ciebie na brzuchu moze lezec 1-5 min?
U ciebie jest tak zwany kontak skóra ze skórą czy coś tam poprawcie mnie jak źle to nazwałam.

A u PATI - to kontakt hmm opóźniony )
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 18:30   #2600
madzixx88
Zakorzenienie

u mnie zalecają pozycję wertykalną do rodzenia, ehh przejrzałam sobie tu http://www.rodzicpoludzku.pl/porod/w...przyklady.html i lekko te obrazki mnie przerażają
Stary 2014-10-21, 18:30   #2601
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:
Powiem Ci, że nie tylko mnie to dziwi... A najgorsze, że w prawach pacjenta matka musi mieć "udostępniony" czas dla dziecka ok 2 godz... A co do karmienia to przez 2 godz to ono jest strasznie głodne... (no chyba, że je sobie dokarmiają pod nieobecność rodziców) i później nie dziwota, że dzieci nie umieją się dostawić... i później walka jest o kp przez tumanów...
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:33   #2602
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

jak Wy sobie radzicie?
nie ma szans na spanie całą noc na jednej stronie - przecież bym cała obolała na drugi dzień była.
Zasypiam na lewym boku, a w nocy zmieniam pozycje
Cytat:

ja zawsze o tej porze jak się z kimś żegnam mówię dobranoc

ja już idę spać ooo!

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:33   #2603
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Ci, że nie tylko mnie to dziwi... A najgorsze, że w prawach pacjenta matka musi mieć "udostępniony" czas dla dziecka ok 2 godz... A co do karmienia to przez 2 godz to ono jest strasznie głodne... (no chyba, że je sobie dokarmiają pod nieobecność rodziców) i później nie dziwota, że dzieci nie umieją się dostawić... i później walka jest o kp przez tumanów...
Bardzo mądre słowa!!! Szkoda, że niektóre nasze szpitale sa tak zacofane
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Stary 2014-10-21, 18:33   #2604
madzixx88
Zakorzenienie

Czy w ciąży mogę spać na plecach?

W pierwszym trymestrze ciąży również ta pozycja uznawana jest za bezpieczną. Jednak powiększająca się macica zaczyna uciskać kręgosłup oraz żyłę główną dolną, którą powraca krew z dolnych partii ciała do serca, dlatego już pod koniec pierwszego trymestru unikaj spania w tej pozycji.

Spanie w ciąży na boku

Lekarze zalecają, jako najbardziej odpowiednią i bezpieczną pozycję snu, drzemki czy leżenia dla kobiety ciężarnej na lewym boku. Dla zwiększenia wygody leżenia w tej pozycji pomiędzy nogi włóż dość sporą poduszkę. Nogi możesz zgiąć w kolanach i dodatkowo pod kolano podłożyć sobie kolejną poduchę. Również pod plecy czy biodra możesz podłożyć poduszkę, które zwiększą komfort leżenia w tej pozycji. Znajdź dla siebie odpowiednie ułożenie w tej bezpiecznej pozycji.

Dlaczego leżenie na plecach czy na prawym boku w ciąży nie jest zalecane?

Leżąc na plecach lub na prawym boku uciskana jest żyła główna dolna, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa. Ucisk ten zaburza prawidłowe krążenie krwi w Twoim organizmie. Co może powodować słabsze dotlenienie rozwijającego się płodu, a ty możesz mieć zawroty głowy, słabe samopoczucie, mroczki a nawet omdlenia.

Leżąc na lewym boku nie zaburzasz prawidłowego krążenia a dodatkowo wspomagasz pracę nerek. Prawidłowa praca nerek zapewnia usuwanie toksyn z organizmu oraz pomaga unikać obrzęków stóp.

W ciąży bardzo ważny jest odpoczynek i dobry sen – wietrzenie sypialni przed snem oraz prawidłowa pozycja podczas snu czy odpoczynku zapewnią Ci odpowiedni relaks.
Stary 2014-10-21, 18:34   #2605
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

U mnie ten blad wystepuje czesto czyszcze ciasteczka w przegladarce i leci

Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:36   #2606
gossip_girl21
Zakorzenienie

Laski teściowa mnie roz☠☠☠ała na łopatki... ogólnie do rany przyłóż ale to co powiedziała mnie roz☠☠☠ała!!!!
mówi do mojego Tż przez tel żebysmy może sobie wzięli na początek stary wózek szwagra mego który po 3 dzieci jest.... sama gondola zwykły rozdup.cony żeby nowego nie kupować bo jak pisałam wczesniej zabobony... no ja ☠☠☠☠☠☠☠e ale Tz po mojej stronie tzn naszej

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:37   #2607
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
No nie, ale wiekszosc ludzi tak robi z dziecmi.
hehe Maja tez lzej niz ja chodzi ubrana
Cytat:

[/COLOR]Super tzt napisał, że montaż im się przedłuży i sama musze zgraję wykąpać
jak kapiecie dzieci hurtowo czy oddzielnie? Ja pamietam zawsze uwielbialam sie kapac z kuzynostwem jak bylam mala!
Cytat:
Co wy na to?
yyyyyyy no jak chcecie, ja tam sensu nie widze zbytniego i tak tam juz troche jest

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:38   #2608
sunny_eyes
Zakorzenienie

Co do szpitali to u mnie mam 2 do wyboru:
1. jest zzo, lazienka na 3 lozka, 2h jest zaraz ze mna, 1 sala i trakt
2. brak zzo, lazienka na 8 lozek, dziecko mam na 5minut, tylko sale jednoosobowe

jak na razie to wszystko przemawia do mnie za tym pierwszym, ale tam na pewno nie będzie moja gin. Do tych co już rodziły czy był wasz ginekolog przy was w czasie porodu?
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:42   #2609
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie ten blad wystepuje czesto czyszcze ciasteczka w przegladarce i leci

Nic nie daje.. A może być tak że nie chce mi wypłacić bo mam ujemne saldo?mam do zappłacenia 11zł za transakcje-musze to najpierw zapłacić czy bez różnicy?
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:43   #2610
gold-fish
Zakorzenienie

Czeßć
Gossip fajna teściówka ja też używam używanego wózka ale dlatego że jest w super stanie. Podejście zaboboniaste za☠☠☠******

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości