Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-23, 11:40   #241
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
najwazniejsze zebysmy my sie dobrze czuly ale jak bym sluchala inne rodzace to chyba bym sie wystraszyla
Crystal rodzisz w pojedynczym pokoju z osobną łazienką, nie słyszysz ni co sie dzieje na korytarzu. W pokoju masz odtwarzacz cd i możesz puścić swoją muzykę 2 czy 3 godziny po porodzie przeszłam do pokoju, gdzie sie spi aby nie zajmować porodowki dla innej mamy. Poza tym za każdym razem pokoj jest sprzątanie i przygotowywany na następny poród.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 11:43   #242
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Crystal jakbym taka klinikę miała w pobliżu mogłabym być w ciąży co rok
zobaczymy czy tak samo powiesz w marcu hehheeh
Stary 2014-10-23, 11:46   #243
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
To jest klinika, ale wydaje mi sie ze w szpitalu, juz tak pieknie nie jest u nas napewno nie jak na zdieciach,i nie ma osobnych pokoi tylko wspolne

Wstawiam swojego paczusia tylko na szybko sama robilam, a to nie to samo jakby TZ sie wzial za fotografowanie, ale on w pracy
Aaa klinika, ale warunki super
PięknyTŻ robi mi foto co tydzień i fajnie widać, w którym tygodniu nastąpił np największy skok brzuszka:P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 11:47   #244
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Crystal rodzisz w pojedynczym pokoju z osobną łazienką, nie słyszysz ni co sie dzieje na korytarzu. W pokoju masz odtwarzacz cd i możesz puścić swoją muzykę 2 czy 3 godziny po porodzie przeszłam do pokoju, gdzie sie spi aby nie zajmować porodowki dla innej mamy. Poza tym za każdym razem pokoj jest sprzątanie i przygotowywany na następny poród.
To super Wiem, ze na czas pobytu w szpitalu mam caly pokoj dla siebie
Nie slysze nic co sie dzieje na korytarzu za to wszyscy beda slyszec mnie

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Crystal jakbym taka klinikę miała w pobliżu mogłabym być w ciąży co rok
Poczekaj do marca, chociaz faktycznie dobra atmosfera, pomoc ze strony lekarzy duzo daje, bo nie ma sie az tak zlych wspomnien... Robie dzisiaj nalesniki na deser na 17
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 11:49   #245
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
nic mi nie mów, mnie tak sutku bolą na zimnie, że koniec! Wygląda to na pewno komicznie, ale jak już nie mogę wytrzymać to normalnie łapię sobie piersi żeby je dłońmi rozgrzać
O kurcze, nie jestem sama, staram się nie dopuszczą, żebym zmarzła, bo tak sutki bolą, że ciężko wytrzymać i też potrafię włożyć rękę, by sobie ulżyć he he
Stary 2014-10-23, 11:49   #246
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Aaa klinika, ale warunki super
PięknyTŻ robi mi foto co tydzień i fajnie widać, w którym tygodniu nastąpił np największy skok brzuszka:P
Paczkowaty Musze TZ poprosic o zdiecia kazdego weekendu, zapomniam A naprawde piekna pamiatka z tego wyjdzie Ostatni czas kiedy nasze brzuchy sa w stanie idealnym hihihihi
Stary 2014-10-23, 11:52   #247
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kupiłam w aptece, w proszku, takim pionowym pudełku. Muszę tez zrobić te wyniki na 4.11 więc niebawem

Dziewczyny, a kierujecie się opiniami kobiet, które już rodziły w szpitalu, w którym same chcecie rodzić? Bo o moim są opinie pół na pół i nie wiem, czy brać te uwagi do siebie, czy nie
Wiesz co ja zastanawiam sie nad Polną w Poznaniu, rodziła tam teraz moja siostra i kuzynka i były bardzo zadowolone, ale jak czytam niekiedy na forum wpisy o Polnej to aż gęsiej skórki dostaję i sama nie wiem już co mam robić, dodam że chodze do lekarki która pracuje na Polnej i w razie czego to siostra szepnie coś o mnie położnej która też tam pracuje a z którą moja siostra rodziła 2 dzieci. Córkę rodziłam w Śremie i było ok, ale mieli problem że chodziłam do lekarza do Poznania a rodzić tam przyjechałam także na pewno szpital w śremie odpada. Zastanawiałam się jeszcze nad szpitalem na Mickiewicza.
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 11:57   #248
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
O kurcze, nie jestem sama, staram się nie dopuszczą, żebym zmarzła, bo tak sutki bolą, że ciężko wytrzymać i też potrafię włożyć rękę, by sobie ulżyć he he
ja mam nawet taki ból jak skończę ciepły prysznic i otwieram drzwi od kabiny i wychodzę to wtedy to zimniejsze powietrze po wyjściu spod ciepłej wody też rodzi taki ból, momentalnie. Ehhhh

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Wiesz co ja zastanawiam sie nad Polną w Poznaniu, rodziła tam teraz moja siostra i kuzynka i były bardzo zadowolone, ale jak czytam niekiedy na forum wpisy o Polnej to aż gęsiej skórki dostaję i sama nie wiem już co mam robić, dodam że chodze do lekarki która pracuje na Polnej i w razie czego to siostra szepnie coś o mnie położnej która też tam pracuje a z którą moja siostra rodziła 2 dzieci. Córkę rodziłam w Śremie i było ok, ale mieli problem że chodziłam do lekarza do Poznania a rodzić tam przyjechałam także na pewno szpital w śremie odpada. Zastanawiałam się jeszcze nad szpitalem na Mickiewicza.
no ja o Szpitalu Raszei słyszałam dobre opinie, o Polnej różnie, a ja chciałabym rodzić w Środzie Wlkp. Nie mieszkam tam, ale stamtąd pochodzę i moja siostra z kolei sobie chwaliła, jak rodziła ostatnio synka. No ale nie wszyscy podzielają jej opinie i nie wiem sama
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:03   #249
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam nawet taki ból jak skończę ciepły prysznic i otwieram drzwi od kabiny i wychodzę to wtedy to zimniejsze powietrze po wyjściu spod ciepłej wody też rodzi taki ból, momentalnie. Ehhhh

no ja o Szpitalu Raszei słyszałam dobre opinie, o Polnej różnie, a ja chciałabym rodzić w Środzie Wlkp. Nie mieszkam tam, ale stamtąd pochodzę i moja siostra z kolei sobie chwaliła, jak rodziła ostatnio synka. No ale nie wszyscy podzielają jej opinie i nie wiem sama

O Środzie też słyszałam dużo dobrych opinii, mam nie daleko bo mieszkam w Kórniku, muszę poczytać o tym szpitalu, też mam rodzinę w Środzie i to bardzo liczną, a jeśli mogę spytać to gdzie mieszkasz?
Tutaj masz opinie o Środzie http://www.gdzierodzic.info/placowka/990 sama już nie wiem, masakra, chyba jednak wybiorę Poznań

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2014-10-23 o 12:07
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:04   #250
ewka5891
Zakorzenienie

Jeżeli chodzi o szpitale i opinie na ich temat to czesto jest tak, ze ile mam tyle opinii. Wiadomo, ze są te o lepszej i gorszej reputacji ale duzo zależy tez od tego na jaką zmianę lekarza/ położnych trafimy. Czasami mają gorszy dzien niestety i wszystko wpływa na końcową ocenę.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:06   #251
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
nic mi nie mów, mnie tak sutku bolą na zimnie, że koniec! Wygląda to na pewno komicznie, ale jak już nie mogę wytrzymać to normalnie łapię sobie piersi żeby je dłońmi rozgrzać
haha, to ja tak wczoraj musiałam potrzeć na przystanku, dobrze, że chociaż było ciemno zastanawiam się czy zakładać jakąś dodatkową kamizelkę pod kurtkę, ale wtedy będzie ciężko się dopiąć... no i jak tu sobie ulżyć
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 12:13   #252
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o szpitale i opinie na ich temat to czesto jest tak, ze ile mam tyle opinii. Wiadomo, ze są te o lepszej i gorszej reputacji ale duzo zależy tez od tego na jaką zmianę lekarza/ położnych trafimy. Czasami mają gorszy dzien niestety i wszystko wpływa na końcową ocenę.
zgadzam sie Mieszkalam w lubuskim, i opinie kolezanek sa bardzo podzielone, jedne chwala drugie narzekaja na gorzowski szpital, znajoma chciala jechac do innego rodzic, niby o dobrych opiniach, a pozniej tego zalowala.... Tylko szkoda, ze wiekszosc pracujacych w szpitalu ma zle podejscie do pacjentow. Przeciez na sile tam nie pracuja
Stary 2014-10-23, 12:17   #253
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Paczkowaty Musze TZ poprosic o zdiecia kazdego weekendu, zapomniam A naprawde piekna pamiatka z tego wyjdzie Ostatni czas kiedy nasze brzuchy sa w stanie idealnym hihihihi
Piękny, kształtny brzuszek
Będzie, co wspominać ciekawe, kiedy pojawi się pierwszy rozstęp, oby wcale
Stary 2014-10-23, 12:22   #254
smv
Zakorzenienie

Najbardziej boli to ze mówi że lekarzom lub pielęgniarki że boli coś albo coś cię niepokoi to oni czasami machina ręką na nasze stekanie.
Pamiętam jak kiedys ok. 4 nad ranem mnie pogotowie zabrało bo mam tachykardie i ciągle się źle czułam pocilam się i trzeslam i tlumaczylan lekarzowi że mi lomocze w klatce w moim odczuciu i huczy w głowie to ten do mnie "to w końcu huczy czy lomocze?"... Nóż ku#$&@ ręce opadają ;/

Boję się jednego ze jak nie będę rozumiała co to przec znaczy albo dziecka nie będę umiała do piersi dostawic to będzie na mnie krzyk a ja niestety szybko reaguje płaczem na większości negatywnych emocji i sytuacji
Stary 2014-10-23, 12:27   #255
ojustyna
Zadomowienie

czytam czytam czytam i po każdej przeczytanej wiadomości robi mi się coraz slabiej i ogarnia mnie strach a jak tylko pomyślę o porodzie to całe krocze mnie boli wy to jesteście, już zaczynacie straszych aaaa
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:27   #256
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
haha, to ja tak wczoraj musiałam potrzeć na przystanku, dobrze, że chociaż było ciemno zastanawiam się czy zakładać jakąś dodatkową kamizelkę pod kurtkę, ale wtedy będzie ciężko się dopiąć... no i jak tu sobie ulżyć
moja mama mówiła mi, że jak ją tak bolały sutki w ciąży to wkładała sobie w stanik grubą watę, żeby ciepło dodatkowe wytworzyła

Cytat:
tak, masz rację. Co mama to opinia. Na humor i podejście lekarza, czy położnej też nie ma co w 100% liczyć, bo akurat mogą mieć gorszy moment... mimo wszystko to rodzi meeeega strach. Mam nadzieję, że obecność TŻ da mi poczucie bezpieczeństwa.

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
O Środzie też słyszałam dużo dobrych opinii, mam nie daleko bo mieszkam w Kórniku, muszę poczytać o tym szpitalu, też mam rodzinę w Środzie i to bardzo liczną, a jeśli mogę spytać to gdzie mieszkasz?
Tutaj masz opinie o Środzie http://www.gdzierodzic.info/placowka/990 sama już nie wiem, masakra, chyba jednak wybiorę Poznań
widziałam te opinie wlaśnie... ehh nie wiem. Z kolei siostra była bardzo zadowolona. A niedługo już zacznie tam działać nowo wyremontowany oddział ginekologiczno-położniczy.
Napisałam Ci o mojej "pipidówce"
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:29   #257
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja licze sie z tym ze bede je miec, bo duzo czytalam ze to geny, a moja mama je miala po mnie i po siostrze oby nie bylo ich nie wiadomo ile... jak troszke to nie bedzie tak zle.... ale jak wyjdzie tygrysek to bedzie placz
A naprawde chcialabym doprowadzic sie do porzadku po porodzie, wiec moze zle nie bedzie
Stary 2014-10-23, 12:31   #258
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
No nie oszukujmy się jak bluzeczka 9.99 kosztuje to musi być gorszej jakości.. A faktycznie ciuszki z NEXTa są lepszej jakości. Mam po chrześnicy 4torby różnych ubrań i różnych firm to next ma dobre

Ogladalyscie o tym znieczuleniu? To już wiadomo że nie ma szans żeby dostać na życzenie jak na zachodzie... Lipa heh tezba będzie samej dać radę co mnie przeraża!

Ja wybieram właśnie szpital w którym wiem ze dają znieczulenie bez problemu i to za darmo. Na razie jestem zdecydowana na szpital na Inflanckiej -Warszawa
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:33   #259
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Najbardziej boli to ze mówi że lekarzom lub pielęgniarki że boli coś albo coś cię niepokoi to oni czasami machina ręką na nasze stekanie.
Pamiętam jak kiedys ok. 4 nad ranem mnie pogotowie zabrało bo mam tachykardie i ciągle się źle czułam pocilam się i trzeslam i tlumaczylan lekarzowi że mi lomocze w klatce w moim odczuciu i huczy w głowie to ten do mnie "to w końcu huczy czy lomocze?"... Nóż ku#$&@ ręce opadają ;/

Boję się jednego ze jak nie będę rozumiała co to przec znaczy albo dziecka nie będę umiała do piersi dostawic to będzie na mnie krzyk a ja niestety szybko reaguje płaczem na większości negatywnych emocji i sytuacji
grunt to krzyczec z wzajemnoscia Ja moge nie zrozumiec wszystkiego, ze wzgledu na jezyk, ale wierze ze beda dla mnie cierpliwi. Tez reaguje w ten sposob, bo dzieki temu daja odczuc ze jest sie zla matka. A tak nie jest i nie bedzie. Jesli uslyszalabym cos takiego, to skladalabym skarge. I powiedziala co mysle, jakbym uslyszala ze nie umiem karmic..... a skad mam wiedziec jesli nigdy nie karmilam to przeciez normalne. Tez sie boje, nie wiem nawet jak trzymam takiego maluszka, wszystko wyjdzie z czasem, oni sa po to zeby nam pomoc, pokazac jak wykapac noworodka, jak go nakarmic,ubrac itd.
Stary 2014-10-23, 12:36   #260
ojustyna
Zadomowienie

No właśnie temat rozstępów, czym sie narazie 'zabezpieczacie' ? Maccie jakieś cudowne kremy balasmy godne polecenia? Pytam głównie doświadczone mamy hym? Ja mam narazie z palmersa, ale ciężko cokolwiek o nim powiedzieć, bo narazie brzusio to pikuś przy tym, co będzie za 2 czy 3 miesiące, a dodatkowo calusieńka grubą warstwą smaruje się neutrogeną intensywnie nawilżającą, żeby ta skórka lepiej się że tak powiem rozchodziła. Może lepiej przestawić się na oliwkę? Tylko co wtedy z tym, że jest taka tłusta, wszystko do prania, nawet piżamka na raz by była

To można sobie od tak wybrać szpital? Nie bierzecie pod uwagę np. naglej akcji i do tego w nocy? Wtedy wybierać to już się nie da, tylko tam gdzie przyjmują akurat tego dnia i mają dyżur.

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-10-23 o 12:39
Stary 2014-10-23, 12:45   #261
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Stary 2014-10-23, 12:45   #262
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
No właśnie temat rozstępów, czym sie narazie 'zabezpieczacie' ? Maccie jakieś cudowne kremy balasmy godne polecenia? Pytam głównie doświadczone mamy hym? Ja mam narazie z palmersa, ale ciężko cokolwiek o nim powiedzieć, bo narazie brzusio to pikuś przy tym, co będzie za 2 czy 3 miesiące, a dodatkowo calusieńka grubą warstwą smaruje się neutrogeną intensywnie nawilżającą, żeby ta skórka lepiej się że tak powiem rozchodziła. Może lepiej przestawić się na oliwkę? Tylko co wtedy z tym, że jest taka tłusta, wszystko do prania, nawet piżamka na raz by była

To można sobie od tak wybrać szpital? Nie bierzecie pod uwagę np. naglej akcji i do tego w nocy? Wtedy wybierać to już się nie da, tylko tam gdzie przyjmują akurat tego dnia i mają dyżur.
Ja rowniez uzywam palmersa ale skoncze go i chcialabym kupic mustelle I musze sie wziasc za siebie i smarowac dwa trzy razy dziennie a nie w kratke

Ja wybralam najblizszy obok mnie 5 minut samochodem i jestem na miejscu
Stary 2014-10-23, 12:47   #263
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

Otoż to. A jeszcze weźcie pod uwagę, że niektóre rodzące wyobrażają sobie, że są w SPA Niestety dużo zależy od oczekiwań rodzącej, a nie od samego szpitala... Wiadomo, że wpływ też ma ile jest rodzących w danym momencie. Jeśli rodzi 5 kobiet to opiekę muszą rozłożyć na każdą z nich Według mnie nie wszystko można tłumaczyć złym nastrojem położnej/lekarza, czasem trzeba się przyglądnąć samej postawie kobiety rodzącej
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:48   #264
papalinka83
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku nadrobiłam trochę, ale jeszcze nie o końca. Dzisiaj miałam w nocy pobudki co 15 minut, Oli idą zeby i jest masakra już do kilku tygodni, A najgorsze, że nic się nei przebiło, tylko wygląda kilka jakby były już prawie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

A brzuch w siódmym miesiącu to jest taka konkretna piłka czy tylko odstaje bardziej? bo nawet nie wiem na jaki typ sukienek patrzeć
Każda z nas ma inną figurę i różnie bywa, ale myślę, że już będzie spory
Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Hej , ja juz jutro mam usg ale dopiero o 20

Koleżanka mi powiedziała zebym uważała na ciuszki z pepco, mimo ze ładne i tanie to "jednorazowe"
Ja kupowałam legginsy i rampersy na lato i były ok, nic się nie działo z nimi
Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

Patrze na zdjęcie i nie mogę sie dopatrzec płci, ale ułomna jestem, bo wszystkie wychwyciłyście. U siebie też pewnie nie rozpoznam nawet jak lekarz pokaże Piękne zdjęcia. A czemu niedobrze jak jest łożysko przodujące?
:
Ja też nigdy nic nie widzę na usg, nawet jak mi lekarz pokazuje
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
no strasznie drogie staniki są-ja ostatnio zamówiłam troszke wiekszy do karmienia-i pasuje na teraz więc w nim chodze ehhhhh ale pewnie też mnie czeka zakup wiekszego

dziś mnie głowa boli.....
Ja już skoczyłam z rozmiaru brak cycków na e, a to dopiero połowa ciąży. Poprzednio też tak miałam, że rosły jak na drożdżach. Doczytałam o ruchach po napoleonce

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:49   #265
Lila_17
Rozeznanie

Ooo dwa razy wysłała mi się ta sama odpowiedź
Crystal właśnie podobno największe znaczenie mają geny, ja niby smaruje ten swój brzuszek wieczorem teraz z Lirene Będę Mamą, a wcześniej używałam oliwki w żelu, którą teraz czasami posmaruję piersi.
Stary 2014-10-23, 12:53   #266
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
moja mama mówiła mi, że jak ją tak bolały sutki w ciąży to wkładała sobie w stanik grubą watę, żeby ciepło dodatkowe wytworzyła

)
O! To może być niezły patent Tylko i tak cyce jak donice, to za dużo tam waty nie wepchnę

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
A zwracasz uwagę na konserwanty? Ja zaczęłam i wychodzi na to, że najlepiej używać oliwy (np. z winogron).
Na Palmersa też bym uważała. Tu kilka analiz:
http://www.srokao.pl/2012/07/analiza...i-palmers.html
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html
http://www.srokao.pl/2011/04/analiza...alazam-na.html
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:54   #267
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo dwa razy wysłała mi się ta sama odpowiedź
Crystal właśnie podobno największe znaczenie mają geny, ja niby smaruje ten swój brzuszek wieczorem teraz z Lirene Będę Mamą, a wcześniej używałam oliwki w żelu, którą teraz czasami posmaruję piersi.
Mam oliwke ktora swietnie sie wchlania ale nie uzywam jej za duzo, ostatnio dodaje do kapieli w wannie Moj kazdy dzien jest dosc zwariowany ostatnio , a lubie po kapieli sie posmarowac i pochodzic nago po mieszkaniu az cala wyschne Chociaz dwa razy przytylam 10 kg, i nic mi jeszcze nie wyszlo nigdy wiec moze nie bedzie tak zle

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 12:56   #268
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Piękna mamusia z pięknym brzusiema jakie masz fajne papucie

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Ale ślicznota z Ciebie
coś Ty xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:56   #269
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Otoż to. A jeszcze weźcie pod uwagę, że niektóre rodzące wyobrażają sobie, że są w SPA Niestety dużo zależy od oczekiwań rodzącej, a nie od samego szpitala... Wiadomo, że wpływ też ma ile jest rodzących w danym momencie. Jeśli rodzi 5 kobiet to opiekę muszą rozłożyć na każdą z nich Według mnie nie wszystko można tłumaczyć złym nastrojem położnej/lekarza, czasem trzeba się przyglądnąć samej postawie kobiety rodzącej
Tez prawda Mi wystarczy ze nie beda sie mna przejmowac za duzo, bo nie lubie tego, a wyczytalam ze u nas bardzo czesto przychodza pytaja o samopoczucie itd, nie lubie tego chociaz to bardzo milo. Z drugiej strony kazda kobieta jest inna, kazda odczuwa swoj bol inaczej, i wydaje mi sie ze lekarze nie sa do tego cierpliwi i nie podchodza ze zrozumieniem....
Stary 2014-10-23, 12:58   #270
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja rowniez uzywam palmersa ale skoncze go i chcialabym kupic mustelle I musze sie wziasc za siebie i smarowac dwa trzy razy dziennie a nie w kratke
mustela? koleżanka stosowała i rozstępy aż bordo, a cena dość wygórowana, ale ona raczej nie należy do osób systematycznych, więc może dlatego, i do tego te geny. Ja osobiście smaruje się narazie raz dziennie dokładnie i "na grubo", dlatego tak szybko się kończy i zastanawiam się czy nie kupić tym razem czegoś innego ale w rozsądnej cenie, może coś podpowiecie kochane brzuchatki?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości