Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-23, 14:40   #4591
strippi
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 460
GG do strippi
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Dziêkujê, dlatego chcê motywowaæ inne dziewczyny Wiem, ¿e nie jest ³atwo, ale efekt koñcowy...... no mówiê wam, ¿e osza³amiaj±cy!
Stary 2014-10-23, 15:05   #4592
MissTerrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

Cytat:
Napisane przez strippi Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê, dlatego chcê motywowaæ inne dziewczyny Wiem, ¿e nie jest ³atwo, ale efekt koñcowy...... no mówiê wam, ¿e osza³amiaj±cy!

Wow!! Szacunek wielki kobieto!! Ja te¿ chcê!!!! Napisz nam tu ci¶ wiêcej o Twojej drodze do nowego cia³a
MissTerrible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 18:05   #4593
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
Ja te¿ chcê wiedzieæ co¶ wiêcej, co jad³a¶, ile, kiedy by³o najgorzej, jak teraz siê odzywasz, czy nadal æwiczysz?

Dziewczyny walczê z sam± sob±, moje dziecko je frytki a ja próbujê siê powstrzymaæ

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Dzi¶ jestem z siebie zadowolona, tak dobrze ju¿ dawno nie jad³am

Moje menu:
¶niadanie - 200g kalafiora
¶niadanie II - bu³ka razowa z nasionami + po³owa ma³ej makreli wêdzonej
przek±ska - kanapka z razowego chleba z dyni± + ma³y kawa³ek makreli, kubek krupniku
obiad - miska zupy pomidorowej z ciemnym makaronem
kolacja - 300g kalafiora + ogórek kiszony + jajko sadzone na piersi z kurczaka zapieczone w piekarniku (bez soli)
No i oczywi¶cie herbata czerwona!
Nie ruszy³am ani kawa³eczka frytki czy sma¿onego kotleta, które zrobi³am rodzince.

https://www.facebook.com/Renia.foto

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-10-23 o 18:17
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 18:12   #4594
strippi
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 460
GG do strippi

Cytat:
Napisane przez MissTerrible Poka¿ wiadomo¶æ
Wow!! Szacunek wielki kobieto!! Ja te¿ chcê!!!! Napisz nam tu ci¶ wiêcej o Twojej drodze do nowego cia³a

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ chcê wiedzieæ co¶ wiêcej, co jad³a¶, ile, kiedy by³o najgorzej, jak teraz siê odzywasz, czy nadal æwiczysz?

Dziewczyny walczê z sam± sob±, moje dziecko je frytki a ja próbujê siê powstrzymaæ
kiedy zaczê³am odchudzanie by³am mam± 2 dzieci, wa¿y³am 109 kg i by³am za³amana.
Na pocz±tku chodzi³am na spacery, potem marsze. Jak nabra³am kondycji to zaczê³am æwiczyæ z Ewk±... skalpel, a potem na zmianê z killerem.
Co do jedzenia to zdrowo siê od¿ywiam, czytam sk³ady, nie jem bia³ego chleba, ry¿u i makaronu, wszystko razowe. Nie sma¿ê, a jak ju¿ to bezt³uszczowo. S³odycze hmmm no z tego nie zrezygnujê nigdy hehe
Pijê tylko wodê.
Teraz si³ownia 5x w tygodniu.

ArcymoneQ kalafior na ¶niadanie to zdecydowanie za ma³o! Musisz je¶æ wiêcej kochana
Stary 2014-10-23, 18:16   #4595
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
kiedy zaczê³am odchudzanie by³am mam± 2 dzieci, wa¿y³am 109 kg i by³am za³amana.
Na pocz±tku chodzi³am na spacery, potem marsze. Jak nabra³am kondycji to zaczê³am æwiczyæ z Ewk±... skalpel, a potem na zmianê z killerem.
Co do jedzenia to zdrowo siê od¿ywiam, czytam sk³ady, nie jem bia³ego chleba, ry¿u i makaronu, wszystko razowe. Nie sma¿ê, a jak ju¿ to bezt³uszczowo. S³odycze hmmm no z tego nie zrezygnujê nigdy hehe
Pijê tylko wodê.
Teraz si³ownia 5x w tygodniu.

ArcymoneQ kalafior na ¶niadanie to zdecydowanie za ma³o! Musisz je¶æ wiêcej kochana
Ja planujê zakupiæ sobie rowerek stacjonarny i æwiczyæ przynajmniej 3x na tydzieñ.
A co do kalafiora to pisa³am tutaj, ¿e mam problem z jedzeniem ¶niadañ i kolacji bo mi siê ich nie chce ostatnio. Ale ¿eby nie by³o kalafior by³ robiony na mase³ku i by³o go jakie¶ 2o0g.

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-10-23 o 18:18
Stary 2014-10-23, 18:34   #4596
jagoodka21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
i jak go przyrzadzasz? w sensie tego kalafiora
Najczê¶ciej gotujê na parze i jem na ciep³o bez dodatków.
Ale czasami zdarza siê, ¿e jem na zimno polany sosem czosnkowym (jogurt grecki, czosnek, sól do smaku) lub sporadycznie ze sma¿on± bu³k± tart±.
Stary 2014-10-23, 19:17   #4597
Ralfioza
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 290

Hejka
S³uchajcie (czytajcie) - by³am dzi¶ w Biedronce i kupi³am skakankê z licznikiem za 10z³ Pamiêtam, ¿e kiedy¶ takie juz gdzies by³y (Lidl) po 20z³, wiêc jak kto¶ mia³by ochotê, to za 10z³ warto nabyæ My¶lê, ¿e to wyprzeda¿ pozosta³o¶ci, bo by³o tylko kilka sztuk, jakby któras chcia³a, to warto siê pospieszyæ
Stary 2014-10-23, 19:20   #4598
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
ja zjadam od 200 do 400 gram - w przeliczeniu na kalorie 400g to nieca³e 90kcal.

Mnie bardziej fasola, groch i kapusta wzdyma ni¿ kalafior i czujê siê po nim dobrze, nawet jak zjem go na wieczór.

Melonade
- ca³y kalafior zrobi³am z dodatkiem prawdziwego mas³a wiêc jakie¶ tam t³uszcze by³y

Dziewczyny mo¿ecie mi wierzyæ albo nie, ale gdyby nie fakt, ¿e trzeba je¶æ kilka posi³ków o odpowiednich porach to bym zrezygnowa³a z ¶niadañ i kolacji bo wcale mi siê ich nie chce. Wpycham je na si³ê czêsto...
Najwa¿niejsze zawsze bia³ko!

Wcale nie mam problemów z uwierzeniem, bo ja mam to samo. Mog³abym je¶æ 50g kurczaka z warzywami i nic wiêcej, tylko wodê piæ. Jak zjem porz±dne ¶niadanie, a pó¼niej porz±dny obiad to zazwyczaj zapominam o kolacji, bo w ogóle nie jestem g³odna. Dramat .
Trzeba z tym walczyæ niestety.

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-10-23 o 19:23
Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 19:20   #4599
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 366

Cytat:
Napisane przez MissTerrible Poka¿ wiadomo¶æ
Podejmujê rêkawicê i te¿ nie jem s³odkiego w zesz³ym roku w wielkim po¶cie mi siê uda³o od tamtego czasu nie s³odzê kawy ani herbaty tak siê przyzwyczai³am
Cytat:
Napisane przez jagoodka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Fajnie, ¿e nie jestem sama
Nie wiem czy uda mi siê a¿ wytrzymaæ 70 dni....ale spróbujê razem z Wami
Pewnie bêdê musia³a sobie robiæ jaki¶ "s³odki dzieñ" bo nie wytrzymam
fajnie dziewczyny, ¿e do³±czacie

Jagodko s± zamienniki - zdrowe s³odycze, ja na pewno bêdê kombinowaæ. Brownie jaglane albo fasolowe, serniczki, ciastka owsiane, szarlotka

Cytat:
Napisane przez jagoodka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Najczê¶ciej gotujê na parze i jem na ciep³o bez dodatków.
Ale czasami zdarza siê, ¿e jem na zimno polany sosem czosnkowym (jogurt grecki, czosnek, sól do smaku) lub sporadycznie ze sma¿on± bu³k± tart±.
ja lubiê tak warzywa sobie podgotowaæ na pó³ miêkko i maczaæ w dipie czosnkowym i je¶æ

przede mn± jeszcze kolacja i bêdê mog³a daæ sobie bu¼kê

dzi¶ jad³o:

¶ owsianka sernikowa z gruszk±, rodzynkami, wiórkami
II¶ grahamka z serkiem bia³ym, ogórkiem i rzodkiewkami
O. kasza jaglana po meksykañsku, ogórki kiszone
P. koktajl owocowy z jogurtem i orzechy
K. 2 jaja sadzone, pomidor z czerwon± cebul±

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 19:26   #4600
Melonade
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Dzi¶ jestem z siebie zadowolona, tak dobrze ju¿ dawno nie jad³am

Moje menu:
¶niadanie - 200g kalafiora
¶niadanie II - bu³ka razowa z nasionami + po³owa ma³ej makreli wêdzonej
przek±ska - kanapka z razowego chleba z dyni± + ma³y kawa³ek makreli, kubek krupniku
obiad - miska zupy pomidorowej z ciemnym makaronem
kolacja - 300g kalafiora + ogórek kiszony + jajko sadzone na piersi z kurczaka zapieczone w piekarniku (bez soli)
No i oczywi¶cie herbata czerwona!
Nie ruszy³am ani kawa³eczka frytki czy sma¿onego kotleta, które zrobi³am rodzince.
No piêknie!

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Ralfioza Poka¿ wiadomo¶æ
Hejka
S³uchajcie (czytajcie) - by³am dzi¶ w Biedronce i kupi³am skakankê z licznikiem za 10z³ Pamiêtam, ¿e kiedy¶ takie juz gdzies by³y (Lidl) po 20z³, wiêc jak kto¶ mia³by ochotê, to za 10z³ warto nabyæ My¶lê, ¿e to wyprzeda¿ pozosta³o¶ci, bo by³o tylko kilka sztuk, jakby któras chcia³a, to warto siê pospieszyæ
O, zobaczê jutro u siebie czy s± . Dziêki za cynk!

mooonik powiedzia³abym, ¿e do³±czam, ale ja sobie zostawiam jeden dzieñ swobody, wiêc chyba nie do koñca mogê .
Ale za pomys³ wyzwania i podjêcie siê go dla wszystkich z Was .

W ogóle mam wra¿enie, ¿e co¶ przyty³am, spodnie jakie¶ ciasne, brzuch wiêkszy ni¿ zwykle, nie wiem o co chodzi . Ale z wa¿eniem czekam po pi±tku.

Stary 2014-10-23, 19:32   #4601
mooonik
Zakorzenienie

Melonik zawsze mo¿esz liczyæ 6dni w tygodniu i robiæ jeden oszukañczy dzieñ, albo szukaæ zdrowych s³odyczy
Jak tam Twoje jedzenie dzi¶

w tych 70dniach s± przecie¿ ¦wiêta BN, wiêc na pewno co¶ zjem Ale chcia³abym do tych ¦wi±t wytrzymaæ. Ju¿ mam na sobotê zadanie, bo mamy rocznicê ¶lubu

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2014-10-23 o 19:33

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 19:48   #4602
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Poka¿ wiadomo¶æ
Melonik zawsze mo¿esz liczyæ 6dni w tygodniu i robiæ jeden oszukañczy dzieñ, albo szukaæ zdrowych s³odyczy
Jak tam Twoje jedzenie dzi¶

w tych 70dniach s± przecie¿ ¦wiêta BN, wiêc na pewno co¶ zjem Ale chcia³abym do tych ¦wi±t wytrzymaæ. Ju¿ mam na sobotê zadanie, bo mamy rocznicê ¶lubu
No to do³±czam do wyzwania 70 dni bez s³odyczy minus cheat daye .

Moje jedzenie dzisiaj bez s³odyczy, ale za ma³o . Póki co jeszcze nie wiem czym dojem. Czekam a¿ mi siê u³o¿y jedzenie i zabiorê siê za æwiczenia jakie¶ .

Stary 2014-10-23, 20:00   #4603
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

to ja te¿ siê do³±czam do wyzwania z tym ¿e zacznê od niedzieli bo w sobotê mam imprezkê. no i w ¶wiêta te¿ co¶ pewnie skubnê.
mój jad³ospis:
¶: dwa plastry twarogu poltlustego, ³y¿eczka jogurtu naturalnego, pomidor, nasiona s³onecznika i kromka razowca.
II ¶: dwa plastry twarogu pó³t³ustego, ³y¿ka jogurtu naturalnego, dwa plastry ananasa, musli, dwie kromki pieczywa chrupkiego.
O: papryka faszerowana (farsz: makaron pelnoziarnisty, pier¶ z kurczaka sma¿ona na ³y¿eczkê oliwy z kilkoma plastrami czerwonej cebuli, czosnek, kawa³ek tartej marchewki, natka pietruszki).
P: s³abo, dwa banany.
K: grzanki z chleba graham (2) z mozzarell±, ³ososiem wêdzonym, pomidorami koktajlowymi, bazyli± i kie³kami lucerny.
Stary 2014-10-23, 20:15   #4604
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
No to do³±czam do wyzwania 70 dni bez s³odyczy minus cheat daye .

Moje jedzenie dzisiaj bez s³odyczy, ale za ma³o . Póki co jeszcze nie wiem czym dojem. Czekam a¿ mi siê u³o¿y jedzenie i zabiorê siê za æwiczenia jakie¶ .
no, noo æwiczenia? co wybra³a¶?

Cytat:
to ja te¿ siê do³±czam do wyzwania z tym ¿e zacznê od niedzieli bo w sobotê mam imprezkê. no i w ¶wiêta te¿ co¶ pewnie skubnê.
super im wiêcej tym ra¼niej

u mnie ju¿ 2 bu¼ki

Julitka

Stary 2014-10-23, 20:19   #4605
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
no, noo æwiczenia? co wybra³a¶?

super im wiêcej tym ra¼niej

u mnie ju¿ 2 bu¼ki
Mówi³am wczoraj, ¿e dzisiaj æwiczenia musz± byæ!
Jeszcze nic nie wybra³am, wybiorê tu¿ przed .

Znowu dzisiaj siê mocno niewyspa³am :/.

Stary 2014-10-23, 20:26   #4606
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Mówi³am wczoraj, ¿e dzisiaj æwiczenia musz± byæ!
Jeszcze nic nie wybra³am, wybiorê tu¿ przed .

Znowu dzisiaj siê mocno niewyspa³am :/.
tylko nie namy¶laj siê zbyt d³ugo, ¿eby¶ nie zasnê³a

Julitka

Stary 2014-10-23, 20:50   #4607
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
tylko nie namy¶laj siê zbyt d³ugo, ¿eby¶ nie zasnê³a
Zasnê³am .

Stary 2014-10-23, 20:54   #4608
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831

Zrobilam sobie na jutro smoothie do pracy: pieczona dynia, seler naciowy, sok z pomarañczy, kapusta pekiñska, jab³ko, ³y¿eczka miodu, siemiê lniane, kurkuma, woda.
Dobre to

I sa³atkê 'gyros'

Matko, kompletnie nie mogê wpa¶æ w rytm odchudzania Waga bez zmian, ci±gle 76, no ale w zasadzie od sierpnia stojê w miejscu, a mog³abym w moim tempie mieæ kolejne 4kg na minusie.
Si³ownio, przybywaj
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 21:08   #4609
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Poka¿ wiadomo¶æ
Zrobilam sobie na jutro smoothie do pracy: pieczona dynia, seler naciowy, sok z pomarañczy, kapusta pekiñska, jab³ko, ³y¿eczka miodu, siemiê lniane, kurkuma, woda.
Dobre to

I sa³atkê 'gyros'

Matko, kompletnie nie mogê wpa¶æ w rytm odchudzania Waga bez zmian, ci±gle 76, no ale w zasadzie od sierpnia stojê w miejscu, a mog³abym w moim tempie mieæ kolejne 4kg na minusie.
Si³ownio, przybywaj
Te¿ mam problem z tym rytmem, od kilku ³adnych lat. Kiedy¶☠siê zawziê³am i by³o, a teraz pfff nic z tego. Teraz te¿ nie mam wiary, ¿e siê☠uda, wiêc mo¿e to mnie trzyma.

Ma tu kto¶ problem z piciem wystarczaj±cej ilo¶ci wody?
Trafi³am na artyku³ o kobiecie, która zaczê³a piæ gallon wody dziennie (prawie 3,8l ) i takie efekty s± po 4 tygodniach.
Mo¿e i do koñca zdjêciom wierzyæ niewarto, ale sama u siebie te¿ zauwa¿y³am tego typu zmianê ostatnio (lubiê piæ wodê, ale czasem tego po prostu nie robiê) . Zamierzam siê teraz bardziej pilnowaæ, przecie¿☠lubiê wodê!!!
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg article-2480491-1916577700000578-277_634x481.jpg (69,6 KB, 21 za³adowañ)

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 21:23   #4610
Dotka90
Zakorzenienie

Ja pijê do 3l wody dziennie, albo 1.5l yerby + 1.5l wody.
Generalnie wygl±dam na twarzy duuuu¿o lepiej od poczatku diety, ale to tez zasluga duzej ilosci warzyw, owoców, ma³ej ilosci przetworzonego, sztucznego ¿arcia etc.
Stary 2014-10-23, 21:35   #4611
Amelca87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 54

Witam Was
Ten tydzieñ jak dla mnie by³ mega stresuj±cy wiêc zapewne nic nie schud³am...albo i waga pokaza³a+ zobaczymy jutro.
Kupi³am sobie dodatkowy karnet tym razem na basen.
M±¿ mój wyjecha³ ju¿...wróci za 2 miesi±ce... mam dodatkow± motywacjê
PS. by³am dzi¶ w biedronce i jest super promocja na tuñczyka z wody albo w oleju za 3 sztuki 6.98 z³ Jutro mam zamiar na 2 posi³ek zrobiæ tuñczyka, mix sa³at , jajko i ogórek mojej roboty w musztardzie.
Zdecydowa³am siê przez ten miesi±c nie je¶æ pieczywa. Mam nadziejê , ¿e siê uda. Co do energetyków nie pije ju¿ 2 tydzieñ Mówiê Wam ale jestem Szczê¶liwa
69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 CEL 2
Amelca87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 21:55   #4612
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja pijê do 3l wody dziennie, albo 1.5l yerby + 1.5l wody.
Generalnie wygl±dam na twarzy duuuu¿o lepiej od poczatku diety, ale to tez zasluga duzej ilosci warzyw, owoców, ma³ej ilosci przetworzonego, sztucznego ¿arcia etc.
Oj tak, takie jedzenie niesamowicie wp³ywa na ca³y organizm, a¿ czasem trudno uwierzyæ.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelca87 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam Was
Ten tydzieñ jak dla mnie by³ mega stresuj±cy wiêc zapewne nic nie schud³am...albo i waga pokaza³a+ zobaczymy jutro.
PS. by³am dzi¶ w biedronce i jest super promocja na tuñczyka z wody albo w oleju za 3 sztuki 6.98 z³ Jutro mam zamiar na 2 posi³ek zrobiæ tuñczyka, mix sa³at , jajko i ogórek mojej roboty w musztardzie.
Zdecydowa³am siê przez ten miesi±c nie je¶æ pieczywa. Mam nadziejê , ¿e siê uda. Co do energetyków nie pije ju¿ 2 tydzieñ Mówiê Wam ale jestem Szczê¶liwa
No, 2 tygodnie to ju¿ piêkny wynik!
Jak widzê takie postanowienia to sama mam ochotê rzucaæ (w tym przypadku) pieczywo. Ale póki co muszê staraæ siê☠wiêcej ciemnego pieczywa je¶æ, pó¼niej samo ciemne, a ostatecznie mo¿e zrezygnowaæ ca³kiem . Powoli, ale ca³y czas do przodu, taki jest plan

Stary 2014-10-23, 22:01   #4613
michalova
Wtajemniczenie

a czemu chcecie ca³kiem rezygnowaæ z pieczywa? chyba nie da³abym rady
boje siê jutrzejszego wa¿enia. mo¿e darujmy sobie ten tydzieñ? :P a tak powa¿nie, to martwiê siê wzrostem wagi w stosunku do ostatniego tygodnia bo raz: jestem przed @, dwa: by³y grzechy, nawet ciê¿kie w postaci chiñczyka na obiad lub snickersa, trzy: brak æwiczeñ te¿ raczej mi nie pomóg³. ojjj. ¿eby chocia¿ by³o 200 g na minusie
Stary 2014-10-23, 22:25   #4614
Amelca87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 54

Cytat:
Oj tak, takie jedzenie niesamowicie wp³ywa na ca³y organizm, a¿ czasem trudno uwierzyæ.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

No, 2 tygodnie to ju¿ piêkny wynik!
Jak widzê takie postanowienia to sama mam ochotê rzucaæ (w tym przypadku) pieczywo. Ale póki co muszê staraæ siê☠wiêcej ciemnego pieczywa je¶æ, pó¼niej samo ciemne, a ostatecznie mo¿e zrezygnowaæ ca³kiem . Powoli, ale ca³y czas do przodu, taki jest plan
Ja ju¿ od 4 lat jem tylko ciemny chleb. By³ czas ok 7-8 miesiêcy nie jad³am pieczywa i czu³am siê rewelacyjnie--lekka, taka zwinna no cudnie
Dlatego te¿ chcê wróciæ do tego stanu
69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 CEL 2
Amelca87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:37   #4615
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Ja ju¿ od 4 lat jem tylko ciemny chleb. By³ czas ok 7-8 miesiêcy nie jad³am pieczywa i czu³am siê rewelacyjnie--lekka, taka zwinna no cudnie
Dlatego te¿ chcê wróciæ do tego stanu
A¿ wstyd siê przyznaæ, ale ja nawet wolê ciemny od bia³ego, a to, ¿e jem bia³y wynika z tego, ¿e po prostu albo za pó¼no kupujê pieczywo i ju¿ nie ma wyboru, albo kto¶ inny ni¿ ja kupuje i wybiera bia³e.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
a czemu chcecie ca³kiem rezygnowaæ z pieczywa? chyba nie da³abym rady
boje siê jutrzejszego wa¿enia. mo¿e darujmy sobie ten tydzieñ? :P a tak powa¿nie, to martwiê siê wzrostem wagi w stosunku do ostatniego tygodnia bo raz: jestem przed @, dwa: by³y grzechy, nawet ciê¿kie w postaci chiñczyka na obiad lub snickersa, trzy: brak æwiczeñ te¿ raczej mi nie pomóg³. ojjj. ¿eby chocia¿ by³o 200 g na minusie
Odpisa³am Ci, ale gdzie¶ wciê³o t± odpowied¼.
Chcê zrezygnowaæ z pieczywa tylko i wy³±cznie dlatego, ¿e na 99% mam uczulenie na gluten. Do diety bezglutenowej mi jeszcze daleko, ale docelowo by³oby to najlepsze rozwi±zanie.

Stary 2014-10-24, 00:14   #4616
michalova
Wtajemniczenie

Melonade, je¿eli podejrzewasz u siebie nietolerancjê na gluten to natychmiast z niego zrezygnuj. je¿eli mimo alergii bêdziesz spo¿ywaæ gluten to doprowadzisz do celiaki.
Stary 2014-10-24, 06:35   #4617
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Witam Was
Piêknie a na tego tuñczyka to siê skuszê
Cytat:
A¿ wstyd siê przyznaæ, ale ja nawet wolê ciemny od bia³ego, a to, ¿e jem bia³y wynika z tego, ¿e po prostu albo za pó¼no kupujê pieczywo i ju¿ nie ma wyboru, albo kto¶ inny ni¿ ja kupuje i wybiera bia³e.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Odpisa³am Ci, ale gdzie¶ wciê³o t± odpowied¼.
Chcê zrezygnowaæ z pieczywa tylko i wy³±cznie dlatego, ¿e na 99% mam uczulenie na gluten. Do diety bezglutenowej mi jeszcze daleko, ale docelowo by³oby to najlepsze rozwi±zanie.
A ja chyba nie potrafiê zrezygnowaæ z bia³ego pieczywa, po pierwsze nie lubiê ciemnego - ¶mierdzi mi , je¶li ju¿ to razowe ale tego te¿ w domu nie trawi± - teraz kiedy m±¿ nie je¼dzi ze mn± do pracy wziê³am siê na sposób i kupujê przed prac± bu³ki grahamki albo jakie¶ z nasionami. Ale nie wiem jak to bêdzie po weekendzie.

Cytat:
Najwa¿niejsze zawsze bia³ko!

Wcale nie mam problemów z uwierzeniem, bo ja mam to samo. Mog³abym je¶æ 50g kurczaka z warzywami i nic wiêcej, tylko wodê piæ. Jak zjem porz±dne ¶niadanie, a pó¼niej porz±dny obiad to zazwyczaj zapominam o kolacji, bo w ogóle nie jestem g³odna. Dramat .
Trzeba z tym walczyæ niestety.
A ja doszukujê siê w tym plusów, kiedy¶ zagl±da³abym do lodówki co chwilê - dzi¶ ju¿ mi tak nie zale¿y, zaczynam i mam nadziejê, ¿e tak bêdzie dalej, traktowaæ jedzenie jak jedzenie a nie jak receptê na z³y humor.

A tak w ogóle to dzi¶ kolejne 0,5 w dó³ jest ju¿ 72,5

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-24, 07:02   #4618
Dotka90
Zakorzenienie

U mnie bez zmian, 76 nadal. No ale nie robiê nic konkretnego ¿eby bylo mniej, wiêc nie ma siê co dziwiæ.
Niech ta przeprowadka siê ju¿ skoñczy, bo brak regularnych posi³ków mnie dobija

Siedzê wla¶nie, a w salonie mamy spakowane 4 pud³a - a to s± DOPIERO tylko ksi±¿ki

Ja jem tylko ciemne pieczywo i to w zasadzie od lat

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2014-10-24 o 07:08
Stary 2014-10-24, 07:56   #4619
michalova
Wtajemniczenie

ja kiedy¶ nie lubi³am ciemnego pieczywa. przez kilka dni jad³am ciemne a pó¼niej wraca³am do jasnego. a teraz mi smakuje ale g³ównie graham, orkiszowy i ze slonevznikiem.

mija waga: 66,4 nie wierzê.
Stary 2014-10-24, 08:34   #4620
MissTerrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

U mnie 104,4

No trudno
MissTerrible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.