![]() |
#4561 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 144
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Moje wczorajsze menu:
¦: 3 kromeczki razowgo z fet±, pomidorem i rukol± ¦II: jogurt naturalny z pestkami dyni i suszon± ¿yrawin± (mój hit) i kromka pumpernikla Fruktajl od Tymbarku i 2 kabanosy z chilli O: pomidorowa z ry¿em K: gulasz z piersi kurczaka, papyki, pieczarek z kuskusem Potem wpad³o Kinder Maxiking... I kilka kabanosków... W ramach deprechy... I dwa driny z wódki i soku pomarañczowego... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 366
|
Cytat:
![]() moje dzisiejsze jedzenie: ¦n owsianka jab³kowo-bananowa z kakao i serkiem homo II ¶n kawa i 2 mini serniczki, orzechy w³oskie O spagetti P. sos czosnkowy na jog, warzywa - broku³, marchewka, kalafior K. pekiñska z papryk±, pomidorem, ogórkiem, jajkiem, polane oliw± Plus od dzi¶ zaczynam projekt 70dni bez s³odyczy - do koñca roku ![]()
![]() |
#4563 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
równo od dzi¶
![]()
#4565 |
Zadomowienie
|
#4566 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 513
|
a ja muszê siê pochwaliæ, ¿e schud³am od maja równe 9kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 627
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4568 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Cytat:
![]() Oj jak ja bym tak chcia³a ![]() ![]() ![]() Moje menu: ¦niadanie I - kanapka z jajkiem na twardo+ dwie ³y¿ki sa³atki z pomidorów ¦niadanie II - grahamka z dwoma pó³ cm. plastrami bia³ego sera Przek±ska - jab³ka, nie wiem ile bo krojê w plastry wiêksza ilo¶æ i zjadamy je wspólnie z kole¿ankami Obiad - nie chcia³am je¶æ sosu wiêc zjd³am mal± kromkê chleba z plastrem sera Obiad II - szklanka zupy pomidorowej+ pó³ szklanki ciemnego makaronu (pierwszy raz go jadlam i jest dobry). Dodatkowo kilka kubków czerwonej herbaty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Zupa jako pierwsze danie super, ale brakuje czego¶ konkretnego po¼niej. No i oczywi¶cie podwieczorek i kolacja jeszcze.
![]() |
#4570 | |
Rozeznanie
|
Za tydzieñ bêdê mia³a rowerek stacjonarny wiêc postaram siê zrzuciæ w³a¶nie tyle
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 009
|
Moja wspó³lokatorka nauczy³a siê robiæ warstwow± kawê karmelow± i wczoraj chcia³a wieczorem koniecznie ka¿dej zrobiæ. Ja nie chcia³am bo rzadko pijê i mocno dzia³a na mnie a to by³a ju¿ 19. Ale chcia³a koniecznie i obieca³a ¿e bêdzie bardzo s³aba.... W efekcie zasnê³am mocno po 3 a budzik na 6.... Ca³y dzieñ na uczelni bez ¿adnych przerw a z zajêæ od razu na poci±g do domu ju¿ na weekend. zrobi³am sobie na uczelniê dwie bu³ki ciemne z sa³at± papryk± i wedlin± drobiow± i tylko to jad³am do prawie 18.
Mam okropny dzieñ... Z ma³ej ilo¶ci jedzenia i mocnego niewyspania czu³am siê po prostu fatalnie i g³owa mnie zaczê³a boleæ. Jak wpad³am do domu o 17.50 to zjad³am dwa talerze zupy jarzynowej i od razu o niebo lepiej. Teraz na chwilê siê po³o¿y³am odpocz±æ. Jako ¿e zupa ma sporo "wody" i szybko przeze mnie "przeleci" to planujê przed 20 zje¶æ jajecznicê z dwóch jajek i ma³ym kawa³kiem chleba ciemnego. Za to opar³am siê pokusie fastfoodowej na dworcu ![]() Chcia³am od dzi¶ liczyæ moje æwiczeniowe wyzwanie na 21 dni, ale nie wiem czy znajdê dzi¶ si³y na æwiczenia :-(
#4572 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
nie liczê na wiêcej jak 5-6kg, jak mi siê to uda bêdzie super
![]() Cytat:
![]() Mam pytanie do tych co jedz± kalafiora na kolacjê. Ile tego kalafiora zjadacie? ¶picie spokojnie w nocy po nim?
![]() |
#4574 |
Wtajemniczenie
|
sam kalafior na kolacjê to chyba za ma³o ale pewno¶ci nie mam. przyda³oby siê jakie¶ bia³ko
![]() moje dzisiejsze menu: ¶: grzanki z chleba pe³noziarnistego z wêdlin± drobiow±, sa³at±, kie³kami rzodkiewki i pomidorami koktajlowymi. II ¶: sa³atka (pomidor, ogórek, rzodkiewki, papryka czerwona i ¿ó³ta - po kawa³ku, kukurydza konserwowa, szynka drobiowa, jogurt naturalny), kromka razowca. O: krupnik z kasz± gryczan± bia³± i dwa skrzyde³ka z kurczaka gotowane bez skóry. P: kanapka (razowiec z jajkiem na twardo i szczypiorek) plus kawa³ek papryki i rzodkiewki z jogurtem naturalnym. K: kanapka z wedlin±, kie³kami rzodkiewki, pó³ pomidora, dwie rzodkiewki, pó³ jogurtu naturalnego.
#4575 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówi±c, ja to bym siê nie odwa¿y³a nawet na kolacjê zje¶æ kalafiora. Raz, ¿e aby siê naje¶æ musia³abym chyba ca³ego zje¶æ, a dwa po takiej ilo¶ci ju¿ widzê jak brzuch mi wywala i nocka by³aby z g³owy
![]() Dlatego podziwiam te, które go jedz± ![]()
#4576 |
Wtajemniczenie
|
jak dla mnie to kalafior wcale nie jest taki wzdymaj±cy jak siê wydaje. mój synek zajada siê nim odk±d skoñczy³ jakie¶ 6 miesiêcy. w ogóle to by³ pierwszy z produktów jakie jad³ poza mlekiem i kaszami. pamiêtam jak ciotka starszej daty z³apa³a siê za g³owê jak zobaczy³a ¿e karmiê mojego siedmiomiesiecznego synka zupk± z kalafiora. a je¿eli chodzi o mnie, to pewnie te¿ musia³abym zje¶æ ca³ego ¿eby siê nim naje¶æ i przy takiej ilo¶ci rewolucje mog± siê pojawiæ, choæ nie mam delikatnego ¿o³±dka
![]()
#4577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo co innego 2,3,5 ró¿yczek, wtedy te¿ mi sie nic nie dzieje ![]() u mojej córki kalafior te¿ siê szybko pojawi³ w menu, ale ja dzia³a³am kompletnie poza tym co zalecaj± ![]() ![]()
![]() |
#4578 |
Wtajemniczenie
|
ee. teraz i kalafior, i broku³y, i groszek zielony zaleca siê na pocz±tek przy rozszerzaniu diety malucha. a wszystko niby jest wzdymajace. osobi¶cie te¿ nie trzymam siê sztywno zaleceñ czy schematów, tym bardziej ¿e mój M³ody to alergik.
![]()
#4579 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sam kalafior trochê cienko - to same wêglowodany, a powinny¶my siê staraæ, ¿eby w ka¿dym posi³ku by³y wêglowodany, t³uszcze i bia³ko. Z naciskiem na bia³ko ![]() Mo¿e jak±¶ sa³atkê z tego kalafiora? Mo¿na wtedy dorzuciæ czy jakie¶☠miêsko/szynkê czy chocia¿by bia³y ser w dowolnej formie albo jajko ![]() Jak bêdziesz æwiczyæ to tym bardziej musisz zwróciæ szczególn± uwagê na jedzenie. ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Dzisiaj w³a¶nie mia³am nieprzespan± noc i czujê siê strasznie ![]() Ja sobie zrobi³am ograniczenie - nie pijê kofeiny po 14. Póki co siê sprawdza. Gratulujê oparcia siê fast foodom. Ja nie wiem czemu, ale jak jestem tak mocno niewyspana i zmêczona to tym bardziej mnie kusz± takie 'pyszno¶ci'. ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Sama sobie przyznajê ![]() Nawet nie chcê mówiæ, ¿e jutro zaczynam, bo mi siê niedobrze robi, jak czytam wpisy "od jutra ..." ![]() Tak¿e po prostu jutro mnie mo¿ecie ukrzy¿owaæ, jak nie bêdê æwiczyæ ![]() Bez wymówek!
![]() |
#4580 |
Wtajemniczenie
|
Melonade
![]()
#4581 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Melonade - ca³y kalafior zrobi³am z dodatkiem prawdziwego mas³a wiêc jakie¶ tam t³uszcze by³y ![]() Dziewczyny mo¿ecie mi wierzyæ albo nie, ale gdyby nie fakt, ¿e trzeba je¶æ kilka posi³ków o odpowiednich porach to bym zrezygnowa³a z ¶niadañ i kolacji bo wcale mi siê ich nie chce. Wpycham je na si³ê czêsto... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Super pomys³ do³±czam siê.
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie ![]()
![]() |
#4584 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze menu
![]() ¦: 3 kromeczki razowego z past± z awokado, pomidor, bia³a kawa II¦: jogurt naturalny z pestkami dyni i suszon± ¿urawin±, kromka rozowego O: pier¶ z kurczaka w czosnku i przyprawach pieczona w folii, kasza gryczana, sa³atka (roszponka, rukola, rzymska, ogórek, pomidor, cebula, pra¿ony s³onecznik, siemiê lniane, oliwa, sok z cytryny, zio³a) K: 2 jab³ka, 100g orzechów laskowych, kubek mleka ostatnio tylko 4 posi³ki dziennie, na wiêcej nie ma czasu... po drodze zawsze jeszcze wpadn± jakie¶ winogrona albo banan. Robiê wielkie porz±dki, przez ostatnie 6 miesiêcy jak jest ju¿ Maleñka na ¶wiecie, to ci±gle co¶ odk³adam, a potem przek³adam z miejsca na miejsce. Le¿y mi pe³no jakich¶ dziwnych rzeczy po k±tach... Muszê siê z tym uporaæ to i humor siê poprawi, bo waga ani drgnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Rozeznanie
|
Nie wiem co zrobiê, póki co bêdê w siebie wmuszaæ te posi³ki - zobaczymy mo¿e jak zacznê æwiczyæ to bêdzie inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 117
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy uda mi siê a¿ wytrzymaæ 70 dni....ale spróbujê razem z Wami ![]() Pewnie bêdê musia³a sobie robiæ jaki¶ "s³odki dzieñ" bo nie wytrzymam ![]() Cytat:
Szczerze mówi±c jestem bardziej rozdêta po gruszkach lub kapu¶cie. Kalafior na mnie a¿ tak nie dzia³a ![]()
![]() |
#4587 |
Wtajemniczenie
|
i jak go przyrzadzasz? w sensie tego kalafiora
![]()
#4588 |
Raczkowanie
|
Podejmujê rêkawicê i te¿ nie jem s³odkiego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
Nie jest to konkurs, ani nic z³ego, wiêc mam nadziejê, ¿e nie zostanê ukarana :P
Kto ma facebooka, zapraszam na moj± i moich 2 kole¿anek stronkê o zdrowym od¿ywianiu, sporcie, oraz mojej walce, gdzie straci³am 45 kg i walczê dalej ![]() ![]() https://www.facebook.com/pages/Schud...02589836614147 Mo¿ecie mnie kojarzyæ, bo 3 dni temu Ewa Chodakowska doda³a moj± metamorfozê.
![]() |
#4590 |
Rozeznanie
|
Strippi - gratulujê sukcesu w walce z nadwag±, Twoja metamorfoza jest wspania³a
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.