|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
501 | 71,57% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
199 | 28,43% |
Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aborcja
Też prawda. Tak więc lepiej będzie dziecku w patologicznej rodzinie czy lepiej będzie dziecku nie być (tym samym nie wiedzieć, że mogło być, co traci, itd.)?
#1952 |
Raczkowanie
|
Aborcja =śmierć ; Jeśli zabijamy to jednak nie jest dobrze. Zabicie kogoś- jest najgorszą rzeczą jaką można w życiu zrobić- może dla seryjnych morderców nie, osób chorych psychicznie itd.
Jakim prawem mogę decydować za dziecko ? Bo ja teraz nie mam pieniędzy. Ja się urodziłam jak moja mama była w skrajnej biedzie. Obecnie -nie ma biedy. Może trzeba spojrzeć w przyszłość. Decydując się na sex trzeba po prostu brać pod uwagę konsekwencje. Nie można moim zdaniem zbudować związku, z miłością jeśli zabijamy to co jest nasze- cząstkę siebie. Ludzie nie potrafią szanować siebie. Traktują się jak przedmioty. Przykre. |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46216666]Skoro śmierć jest taka zła, to czemu można np. zabijać zwierzęta?
A dlaczego za mnie ktoś miałby decydować czy mam rodzić? Teraz też jest bieda. Możesz spojrzeć w przyszłość i równie dobrze stwierdzić, że nie dasz rady wychować tam dziecka. Brać pod uwagę konsekwencje nie oznacza rodzić. Aborcja też jest konekwencją Jeśli masz na myśli płód, to nie - płód nie jest "cząstką mnie" Zmuszanie kobiet do rodzenia to traktowanie ich jak przedmioty - inkubatory[/QUOTE] Kulka dygresji. Zabijanie zwierzat i zabijanie ludzi to niestety odrebne rzeczy. I nie mam tu na mysli zabijania zwierzat dla sportu czy okrutnej zabawy. Bo to tez jest zle. Natomiast zabijanie dla jedzenia jest odrebna kategoria. Dlatego tez plemion afrykanskich kanibali tez sie nie czepiamy. Odnisnie plodu- kwestia intydiwidualna. Dla ciebie to plod, dla innej osoby od 2 kresek na tescie dziecko. Odnosnir decyzji za kogos- tak, kazdy powinien sam decydowac i tak nikt nie powinien byc zmuszony do rodzenia. Jakkklwiek zdania nie zmienie i uwazam ze nalezy najpierw sie zabezpieczac. A pozniej jesli ti zawodzi decydowac sie na porod lub nie. Nadal daleka jestem od zaakceptowania sexu na zywiol ( czyt. A zaryzykujemy sobie)a pozniej stosowania aborcji Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1957 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, baaardzo Was proszę, nie piszcie 'SEX'
takie słowo nie istnieje w języku polskim ![]() ![]() tylko proszę bez obrażania się ![]() Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-04-29 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Konto usunięte
|
ja usunąć bym nie usunęła, ale też nie neguje, nie popieram jeśli robią to inni.
każdy jest kowalem własnego losu, ot to. |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i przede wszystkim, żeby nie były oceniane, nazywane morderczyniami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
http://viralvita.com/gallery/these-p...PHsU0.facebook
Te zdjecia i artykuł rodzą we mnie nie pytanie czy aborcja powinna być zakazana.. ale DO KTÓREGO TYGODNIA powinno być ewentualne prawo do jej wykonania... Niech mi ktoś powie, że 19 tydzień płód to nie dziecko... ![]()
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-10-25 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Konto usunięte
|
19 miesięcy to już nie płód tylko dziecko raczkujace nawet.
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-10-25 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zakorzenienie
|
Kennedy - oczywiście, ale artykuł mówi o tym, że dziecko tej kobiety zmarło po porodzie - w kilka minut.
Prosi o rozsyłanie tych zdjęć by ludzie, którzy uważają, że aborcja do 20 tygodnia powinna być legalna - zastanowili się, czy na pewno do 20 tygodnia, bo zdjęcia przedstawiają jej synka urodzonego w 19.. Nie najeżdżam na mamę tego maleństwa, nigdy w życiu! ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Ściślej mówiąc to 19-mczne dziecko statystycznie od minimum 7 mcy już chodzi, ale w tym momencie nie mam ochoty na żarty. Raczej współczuję tragedii i mam nadzieję, że kiedyś, jeżeli aborcja będzie legalna w Polsce, to do dużo wcześniejszego czasu niż 20 tydzień, chyba, że dziecko nie ma szans na przeżycie/jest bardzo obciążone genetycznie i wyjdzie to w późniejszych badaniach prenatalnych - wtedy to już inny temat. |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
po drugiej stronie szafy
|
harleyka, zejdź z sublime
![]() ![]()
#1967 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Jestem zdania, że aborcja powinna być dozwolona do 12 tygodnia ciąży, gdyż wtedy jest pewność, że nie wykształcił się jeszcze system nerwowy. Idealna sytuacja dla mnie jest taka, by do niechcianej ciąży nie dochodził0, ale to temat na inny wątek. PS Co do rozsyłania samych zdjęć tego płodu- jestem przeciwna epatowaniu obrazem. Ale każdy swój ból wyraża inaczej, więc nie ma się co oburzać na tę matkę. Poza tym- jeśli ja popieram prawo kobiety do wyboru i mówię o tym głośno to nie widzę powodu, by zakazywać mówić głośno stronie przeciwnej.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2014-10-26 o 07:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
BAN stały
|
Dość obrzydliwe te zdjęcia. Przynajmniej we mnie budzą obrzydzenie. Wyłącznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Buc
|
Cytat:
nie doczytałam wątku więc idiotycznie zapytam - do 12 tyg w ogóle czy do 12 tyg tylko jeżeli ciąża jest niechciana i nie ma wskazań medycznych do jej przerwania?
![]() |
#1970 |
Wizażowy Kot Igor
|
Do 12 tygodnia z wyboru kobiety (nie ukrywam, że popieram prawo kobiet do wyboru) a później, jeśli płód jest uszkodzony. Nikt, poza kobietą nie ma prawa decydować, czy chce i jest w stanie potem całe swoje zycie podporządkować opiece nad niepełnosprawnym fizycznie/umysłowo dzieckiem.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
BAN stały
|
Produkowanie się przez ciebie też niczego nie zmieni, a jednak ma sens, bo wyrażasz swoje zdanie. Każdemu wolno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Osobiście popieram całkowicie wybór kobiet w kwestii dzietności, ale nie podoba mi się postawa, którą prezentujesz ("Pozamykać dzioby, bo ja mam rację"). Nie jesteśmy w stanie narzucić nikomu swoich poglądów. Poza tym słowo "wybór" oznacza, że każda z nas ma prawo do własnego stanowiska w sprawie aborcji, zgodnego z własnym światopoglądem.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 | |
Buc
|
Cytat:
![]() |
#1975 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trochę odbiegnę od tematu, ale niedawno znajomy w moim towarzystwie stwierdził, że żałuje ze w Polsce nie jest legalna eutanazja - poddał by temu "zabiegowi" swoją schorowaną babcię, która go z resztą wychowała, oddała mieszkanie, bo on nie ma ochoty się nią teraz zajmować. Dla mnie człowiek jest człowiekiem od samego początku do końca i ma prawo do życia. A kobieta która poddaje się aborcji jest tak samo wartościową osobą jak matka wyrzucająca swoje dziecko na śmietnik. Jeśli matka nie może lub nie chce podjąć się opieki nad dzieckiem są inne rozwiązania, dla dziecka na pewno lepsze niż skrobanka. A w przypadku "wpadki", trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny. Przeraża mnie poziom moralny dzisiejszego społeczeństwa. No, napisałam co myślę, a teraz możecie mnie zlinczować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Konto usunięte
|
Aborcja też jest braniem odpowiedzialności za swoje czyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Konto usunięte
|
myślę, że d0 9 tygodnia byłoby optymalnie. masz czas, żeby zdecydować czy chcesz dokonać aborcji, czy nie, masz czas, żeby zorganizować środki.
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Czy myślisz, że dziecko wolałoby mieć rodziców alkoholików, niż zostać usunięte? Czy myślisz, że dziecko chciałoby żyć w domu, gdzie nie ma pieniędzy? I nie chodzi o fanaberie - są domy, gdzie nie ma na węgiel, jest zimna woda, gdzie nie ma co do garnka włożyć? Czy myślisz, że dziecko chciałoby wiecznie nosić ciuchy z lumpeksów/po starszych kuzynach/ze zbiórek ubrań dla ubogich? Dla dziecka ciuchy nie są zbyt ważne - dla dorastającej dziewczynki kosmetyki i ubrania są ważne. I naprawdę, w tych czasach np. mydło, dezodorant, golarka do nóg i pach, jakiś balsam, pomadka do ust, szampon - to są podstawowe kosmetyki, nie fanaberie. Myślę, że gdyby matka miała wybór - dać dziewczynie ok. 30 zł na takie kosmetyki a kupić za to jedzenie - wybierze to drugie. I później taka np. 14 latka idzie do szkoły z plamami pod pachami, z nieogolonymi pachami czy nogami i się wstydzi. Naprawdę, wstydzi się. Wiem, że 20 lat temu tak nie było - ale teraz tak jest. Dziewczyna może być z powodu niechlujnego wyglądu szykanowana, masz pojęcie, jakie to straszne? Jeśli nie - polecam poczytać książkę np. "kato-tata. niepamiętnik" tam jest bardzo dobrze opisane, jak rówieśnicy reagują na brak higieny. Oprócz tego - załóżmy jakieś problemy skórne, trądzik np - skąd pieniądze na maści od dermatologa? Dalej - czy myślisz, że dziecko chciałoby być wychowywane w poczuciu "zniszczyłaś mi życie"? bez miłości, czułości, uczuć? Aaaaa, pewnie, można oddać do adopcji! Ano można, pewnie. tylko nie wiem, czy wiesz jak wygląda sytuacja adopcyjna - trzeba spełniać miliony wymagań, i często ludzie rezygnują z adopcji, bo po prostu ciągnie się i ciągnie a na końcu i tak guzik z tego. I to dziecko dorasta w bidulu, porzucone, niechciane, niekochane. Pewnie, najlepiej jest takiego dziecka nie powoływać na świat. Ale jeśli ktoś ma mu zgotować naprawdę złe życie, to lepiej niech je usunie, żeby nie musiało cierpieć po narodzinach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.