Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-29, 19:18   #4801
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez MissTerrible Poka¿ wiadomo¶æ
Co do pizzy to pewnie nie u¿y³a¶ zbyt du¿o t³uszczu? Ten bia³y papier jest dziwny, te¿ mia³am z nim problemy...

A je¶li chodzi o cheat day, to chyba trochê rygorystycznie? Tylko raz w miesi±cu i pod tyloma warunkami? Ja wiem po sobie, ¿e takie ograniczenia ¼le wp³ywaj± na psychikê... Poczucie pora¿ki skutecznie rujnuje motywacjê... Przynajmniej moj± Dlatego narazie stawiam sobie tylko re cele których jestem pewna, na wyzwania przyjdzie jeszcze czas Ja nie jem s³odyczy, bo nie chcê ich je¶æ. Traktujê je jak papierosy, ci prawda pali³am tylko rok, ale kiedy postanowi³am rzuciæ - koniec. Robiê to nie dla szczup³ej figury ale dla zdrowia! Zrywam z na³ogiem, do kawy mogê upiec ciasto lub zje¶æ 70% czekolady, albo owsiane ciasteczka z bakaliami

Wczoraj us³ysza³am w TV na TVN Style co¶ przera¿aj±cego. Kiedy nasz obwód w pasie zaczyna przekraczaæ 90cm drastycznie wzrasta ryzyko udaru lub zawa³u... A ja mam 116...
Jakbym chud³a to tak. Mo¿e nawet wiêcej, ale nie chudnê. A s³odkie lubiê niestety. Mo¿e to bêdzie motywacja? Generalnie chce zrezygnowaæ ze s³odkich, fast foodów. Ale w taki cheat day upiekê sernik to zjem z rodzin±, kocham sernik, czekoladê i pyzy i tego siê nie pozbêde.

Na pocz±tku chudniêcia (3 lata temu) co dzieñ mog³am zje¶æ malutki kawa³ek ciasta, czy czekoladkê i chud³am. Ale to nie by³a dobra dieta. Wieczne za³amania i powroty do diety rozwali³y ca³y mój metabolizm. Chê go przywróciæ na dobre tory

Uwa¿am, ¿e raz w miesi±cu to dobry pomys³. Sczególnie ¿e mogê przesuwaæ (a to ¶wieta a urodziny ,wizyta u babci) a reszta ca³y czas dietowo

Do tej pizzy nie dawa³am dodatkowego t³uszczu. Ju¿ od d³u¿szego czasu u¿ywam do ciast papieru (taki ¿ó³ty) i nie smarowa³am papieru. Czasem siê przyklei³o, ale tragizmu nie by³o. tutaj nie do¶æ ¿e papier do ciasta to jeszcze do blachy. W sklepie wziê³am najtañszy papier i by³o dobrze. no có¿. ten bêdzie do pakowania kanapek

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:38   #4802
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 366

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Zgadnij. Podpowiem, ¿e cukiniê kupiê. Je¶li bêdzie
Ju¿ po æwiczeniach. Zaraz prysznic i na zakupy
no i jak?
czyta³am o papierze, mnie te¿ delikatnie przywar³a

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
jutro mam rozmowê kwalifikacyjn±, bojê siê jak cholera. tym bardziej ¿e chêtnie posz³abym do pracy ale akurat na to stanowisko nie mam do¶wiadczenia wiêc nie wiem jak to pójdzie. poza tym rok siedzenia w domu, a w³a¶ciwe 1.5 roku bo ci±¿ê mia³am zagro¿on± zrobi³o ze mnie ma³ego dzikuska :P ale trzymajcie za mnie kciuki
oo trzymam kciuki!

Cytat:
Mam na my¶li pe³noziarnisty chleb który w sklepie kosztuje u mnie nawet 16z³ za kg Z bia³± bu³± która chleb udaje nie ma co porównywaæ. A co do Biedry to akurat chleby maj± fajne i cenowo okey To oczywiste ¿e je¶li na ¶niadanie dla ca³ej rodziny ma siê nazwimy to 'grosze' to czasami nie ma wyj¶cia i jako¶æ idzie na boczny tor. Kto by³ w takiej sytuacji ten wie...
tylko w biedronce, lidlu itp. to chleby najczê¶ciej s± z ciasta g³êboko mro¿onego :/

dobry dzieñ dzi¶, kolejna bu¼ka do kolekcji

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 06:49   #4803
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Marsz do kuchni i zjedz co¶ porz±dnego!
Przykro mi kochana nie da³o siê, jedynie du¿y kês chudego miêsa od mê¿a wziê³am, bo sobie kupi³ w Inter M. gotow±.

A tak w ogóle to proszê mi wpisaæ wagê 72,5 dzi¶ musia³am siê zwa¿yæ bo jutro mamy wolne (nie wa¿y³am siê na czczo dlatego pewnie wysz³o to samo co tydzieñ temu).

PS. Choróbsko nie przechodzi

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 07:49   #4804
MissTerrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144
Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez mooonik Poka¿ wiadomo¶æ
tylko w biedronce, lidlu itp. to chleby najczê¶ciej s± z ciasta

Co racja to racja

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Dziewczyny wczoraj da³am w palnik na rowerze, 45 minut je¼dzi³am interwa³owo i dzisiaj nareszcie czujê ¿e mam miê¶nie!! Potem jeszcze ramiona i barki i dzisiaj chodzê jak robocop Muszê kupiæ sobie hantle 1,5 kg bo teraz walczê z butelkami wody mineralnej

Dzisiaj przerwa i regeneracja

W³a¶nie zajadam owsiankê na mleku z ¿urawin± i p³atkami migda³ów. Doda³am te¿ miodu ale jako¶ strasznie mi s³odko, czy¿by cukrowy detoks?

Na dzi¶ jeszcze mam w planie upiec owsiane ciasteczka tylko przepis mi zagin±³ wiêc szukam w necie czego¶ podobnego

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
u mnie wychodzi dro¿ej bo m±¿ dalej kupuje dla siebie s³odycze i fast foody. owoców i warzyw kupujê teraz trochê wiêcej ni¿ kiedy¶. kiedy¶ jad³am mniej tych produktów a m±¿ wcale praktycznie. kiedy¶ jogurty jad³am bardzo rzadko, teraz schodzi mi minimum 5 sztuk na tydzieñ. to samo twarogi, serki wiejskie. niby nic, ale tak siê zbiera. jak studiowa³am to taniej by³o mi i¶æ na sto³ówkê albo podgrzaæ go³±bki z biedronki czy zrobiæ makaron z gotowym sosem ni¿ robiæ wszystko od pocz±tku do koñca sama. ale nie ¿a³ujê ¿adnej wydanej z³otówki je¿eli ma mi i mojej rodzinie ¿yæ siê zdrowiej.
jutro mam rozmowê kwalifikacyjn±, bojê siê jak cholera. tym bardziej ¿e chêtnie posz³abym do pracy ale akurat na to stanowisko nie mam do¶wiadczenia wiêc nie wiem jak to pójdzie. poza tym rok siedzenia w domu, a w³a¶ciwe 1.5 roku bo ci±¿ê mia³am zagro¿on± zrobi³o ze mnie ma³ego dzikuska :P ale trzymajcie za mnie kciuki

U mnie to samo, bo kupujemy zdrowe ale s³odycze, chipsy inny badziew i gotowce te¿, bo on chudzinek siê ob¿era :P

Mówisz po 1,5 roku jeste¶ dzikuska? Ja siedzê w domu ju¿ od 3 lat, obecnie drugi raz na macierzyñskim I raczej nie prêdko wrócê do pracy, pewnie dopiero jak m³odsza pójdzie do przedszkola. Kciuki oczywi¶cie trzymam daj znaæ jak Ci posz³o
MissTerrible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 08:20   #4805
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

Cytat:
Co racja to racja

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Dziewczyny wczoraj da³am w palnik na rowerze, 45 minut je¼dzi³am interwa³owo i dzisiaj nareszcie czujê ¿e mam miê¶nie!! Potem jeszcze ramiona i barki i dzisiaj chodzê jak robocop Muszê kupiæ sobie hantle 1,5 kg bo teraz walczê z butelkami wody mineralnej

Dzisiaj przerwa i regeneracja

W³a¶nie zajadam owsiankê na mleku z ¿urawin± i p³atkami migda³ów. Doda³am te¿ miodu ale jako¶ strasznie mi s³odko, czy¿by cukrowy detoks?

Na dzi¶ jeszcze mam w planie upiec owsiane ciasteczka tylko przepis mi zagin±³ wiêc szukam w necie czego¶ podobnego
za æwiczenia. ja dalej mam za ciê¿ki ty³ek ¿eby siê ruszyæ.

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Przykro mi kochana nie da³o siê, jedynie du¿y kês chudego miêsa od mê¿a wziê³am, bo sobie kupi³ w Inter M. gotow±.

A tak w ogóle to proszê mi wpisaæ wagê 72,5 dzi¶ musia³am siê zwa¿yæ bo jutro mamy wolne (nie wa¿y³am siê na czczo dlatego pewnie wysz³o to samo co tydzieñ temu).

PS. Choróbsko nie przechodzi
biedna jeste¶. ¿yczê Ci szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:

oo trzymam kciuki!

dobry dzieñ dzi¶, kolejna bu¼ka do kolekcji

dziêki za kciuki. i gratulujê udanego dnia. oby tak dalej!

Cytat:
Zauwazy³am, ¿e modny jest cheat day. Postanowi³am go wprowadziæ 15-tego ka¿dego miesi±ca. Oczywi¶cie to nie tak, ¿e rzucam siê na podwójn± pizze gigant. ¦niadanie i kolacja maj± byæ wzorowe. Tego dnia nie przekroczê ilo¶ci kcal. A poprzedni miesi±c ma byæ poprawny pod wzglêdem æwiczeñ i diety. Je¶li w miêdzy czasie zjem s³odycz to nic z wolnego dnia. Co bêdzie w takim dniu? S³odycze (czekolada, czy dro¿d¿ówka), pyzy, albo pierogi gotowe, soki s³odzone i tak dalej. Ale ograniczaj± mnie kcal wiêc te¿ siê nie nachapie
ja jestem za takim dniem "luzu". pod warunkiem ¿e cheat day nie zmieni siê w cheat week :P . ale nie mo¿na wtedy przekroczyæ warto¶ci kcal czy sama sobie tak ustali³a¶?

dziêkujê za kciuki wszystkim, których nie cytowa³am

Miss - 3 lata chyba nie da³abym rady bez pracy. kiedy¶ my¶la³am ¿e w³a¶nie bêdê zawodow± kur± domow± ale teraz widzê ¿e potrzebujê odskoczni. praca w domu jest dla mnie zbyt ciê¿ka psychicznie. z jednej strony szkoda mi synka, bo drugi raz ju¿ nie bêdzie taki ma³y, ale chyba zwariuje jak nie bêdê pracowaæ. do tego chcieliby¶my od³o¿yæ na wiêksze mieszkanie a bez mojej pensji by³oby nam bardzo ciê¿ko.

Edytowane przez michalova
Czas edycji: 2014-10-30 o 08:30
michalova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 08:42   #4806
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
Mówisz po 1,5 roku jeste¶ dzikuska? Ja siedzê w domu ju¿ od 3 lat, obecnie drugi raz na macierzyñskim I raczej nie prêdko wrócê do pracy, pewnie dopiero jak m³odsza pójdzie do przedszkola. Kciuki oczywi¶cie trzymam daj znaæ jak Ci posz³o
A ja to bym w ogóle chcia³a w domu byæ, jak to siê teraz mówi brzydko.... Kura domowa? Przynajmniej od momentu jak urodze pierwsze dziecko do momentu jak moje dzieci bêd± starsze (jako¶ na koniec podstawówki mo¿e). Ale mog³abym nawet d³u¿ej
Nie mam nic do kobiet które, jak to siê te¿ teraz mówi, "robi± karierê". Tym bardziej ¿e s± takie czasy, ¿e wiêkszo¶æ kobiet po prostu nie ma wyboru bo nie da siê utrzymaæ rodziny z jednej pensji.
Wiêkszo¶æ moich kole¿anek mówi ¿e zwariowa³o by siedz±c tak w domu, ale jednocze¶nie nie dziwi± siê, ¿e ja tak chcê bo mówi± ¿e ja jestem taka rodzinna :-P a ja praktycznie od zawsze marzê o du¿ej rodzinie, domku jednorodzinnym, posiadaniu ogrodu z kwiatami które bêdê pielêgnowaæ, bêdê hodowaæ w³asne warzywa, gotowaæ obiady, robiæ przetwory, odbieraæ dzieci ze szko³y <3

Ale mój ch³opak nie chce tego zaakceptowaæ :-( wiadomo ¿e w ¿yciu bywa ró¿nie i mo¿e siê okazaæ, ¿e jak za³o¿ymy rodzinê to bêdê musia³a pracowaæ na pe³en etat, ale on by siê nie zgodzi³ nawet jakby sytuacja tego nie wymaga³a.
Najpierw jak siê zgadali¶my na ten temat to by³ bardzo zdziwiony bo u niego w rodzinie wszystkie kobiety pracuj± i on sobie tego nie móg³ wyobraziæ. Mówi³ ¿e nie chce ¿eby jego ¿ona siedzia³a w domu bo bêdzie siê nudziæ itp. Jak mu wtedy wyt³umaczy³am wszystko i pokaza³am przyk³ady kobiet które tak ¿yj± (w moim otoczeniu jest kilka) no to zacz±³ byæ bardziej przychylny.
Ale potem jak siê znowu za jaki¶ czas o tym zgadali¶my to mówi³ ¿e wola³by ¿ebym jednak przynosi³a jakie¶ pieni±dze do domu, za innym razem znowu marudzi³ o emeryturze. Wiêc wiem ¿e tego nie chce :-(

A ja nie mam tak ¿e chcê w ogóle nie pracowaæ, ale mam taki zawód (w sumie ci±gle studiuje), ¿e mogê pracowaæ w domu w niepe³nym wymiarze godzin i sama sobie ustalaæ kiedy i ile pracujê. Mo¿e kokosów na tym nie zrobiê ale zawsze co¶. Chcê pracowaæ chocia¿ trochê g³ównie ze wzglêdu na to ¿eby siê nie wybiæ z rytmu. W razie gdyby kiedy¶ mojemu mê¿owi siê co¶ sta³o i nie móg³by pracowaæ to ¿ebym nie zosta³a z niczym : 10 czy 15 lat po studiach i ¿adnego do¶wiadczenia.

Ale siê wygada³am, w dodatku nie na temat. Ale jest to rzecz która mnie chyba najbardziej boli w zwi±zku. Bo ogólnie mam cudownego ch³opaka a tego nie potrafi zrozumieæ.... Ja wiem, ¿e on mi nie mo¿e teraz nic obiecaæ bo jeszcze oboje studiujemy, ale on nie dopuszcza takiej mo¿liwo¶ci nawet jakby¶my miêli takie "predyspozycje"
Stary 2014-10-30, 08:55   #4807
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
A ja to bym w ogóle chcia³a w domu byæ, jak to siê teraz mówi brzydko.... Kura domowa? Przynajmniej od momentu jak urodze pierwsze dziecko do momentu jak moje dzieci bêd± starsze (jako¶ na koniec podstawówki mo¿e). Ale mog³abym nawet d³u¿ej
Nie mam nic do kobiet które, jak to siê te¿ teraz mówi, "robi± karierê". Tym bardziej ¿e s± takie czasy, ¿e wiêkszo¶æ kobiet po prostu nie ma wyboru bo nie da siê utrzymaæ rodziny z jednej pensji.
Wiêkszo¶æ moich kole¿anek mówi ¿e zwariowa³o by siedz±c tak w domu, ale jednocze¶nie nie dziwi± siê, ¿e ja tak chcê bo mówi± ¿e ja jestem taka rodzinna :-P a ja praktycznie od zawsze marzê o du¿ej rodzinie, domku jednorodzinnym, posiadaniu ogrodu z kwiatami które bêdê pielêgnowaæ, bêdê hodowaæ w³asne warzywa, gotowaæ obiady, robiæ przetwory, odbieraæ dzieci ze szko³y <3

Ale mój ch³opak nie chce tego zaakceptowaæ :-( wiadomo ¿e w ¿yciu bywa ró¿nie i mo¿e siê okazaæ, ¿e jak za³o¿ymy rodzinê to bêdê musia³a pracowaæ na pe³en etat, ale on by siê nie zgodzi³ nawet jakby sytuacja tego nie wymaga³a.
Najpierw jak siê zgadali¶my na ten temat to by³ bardzo zdziwiony bo u niego w rodzinie wszystkie kobiety pracuj± i on sobie tego nie móg³ wyobraziæ. Mówi³ ¿e nie chce ¿eby jego ¿ona siedzia³a w domu bo bêdzie siê nudziæ itp. Jak mu wtedy wyt³umaczy³am wszystko i pokaza³am przyk³ady kobiet które tak ¿yj± (w moim otoczeniu jest kilka) no to zacz±³ byæ bardziej przychylny.
Ale potem jak siê znowu za jaki¶ czas o tym zgadali¶my to mówi³ ¿e wola³by ¿ebym jednak przynosi³a jakie¶ pieni±dze do domu, za innym razem znowu marudzi³ o emeryturze. Wiêc wiem ¿e tego nie chce :-(

A ja nie mam tak ¿e chcê w ogóle nie pracowaæ, ale mam taki zawód (w sumie ci±gle studiuje), ¿e mogê pracowaæ w domu w niepe³nym wymiarze godzin i sama sobie ustalaæ kiedy i ile pracujê. Mo¿e kokosów na tym nie zrobiê ale zawsze co¶. Chcê pracowaæ chocia¿ trochê g³ównie ze wzglêdu na to ¿eby siê nie wybiæ z rytmu. W razie gdyby kiedy¶ mojemu mê¿owi siê co¶ sta³o i nie móg³by pracowaæ to ¿ebym nie zosta³a z niczym : 10 czy 15 lat po studiach i ¿adnego do¶wiadczenia.

Ale siê wygada³am, w dodatku nie na temat. Ale jest to rzecz która mnie chyba najbardziej boli w zwi±zku. Bo ogólnie mam cudownego ch³opaka a tego nie potrafi zrozumieæ.... Ja wiem, ¿e on mi nie mo¿e teraz nic obiecaæ bo jeszcze oboje studiujemy, ale on nie dopuszcza takiej mo¿liwo¶ci nawet jakby¶my miêli takie "predyspozycje"
"kura domowa" jak dla nie brzmi brzydko. ja tez zawsze marzy³am o du¿ej rodzinie, robieniu przetworów, gotowaniu pysznych i zdrowych obiadów i w ogóle byciu perfekcyjn± pani± domu która nie pracuje na etat. a pó¼niej dopad³a mnie rzeczywisto¶æ. i okazuje siê ze jak mam za du¿o czasu to z niczym siê nie wyrabiam. jak pracowa³am i studiowa³am dziennie jednoczenie to czasami przez wiele miesiêcy nie mia³am ani jednego dnia wolnego. i by³am wtedy du¿o bardziej zorganizowana ni¿ jestem teraz. zawsze mam czas na sprz±tanie, umycie okien, zrobienie przetworów na zimê czy pój¶cie na basen. i ciê¿ko mi siê zebraæ ¿eby co¶ zrobiæ bo przecie¿ "jutro te¿ mogê". a jak mia³am bardzo niewiele wolnego czasu to korzysta³am z tego czasu pe³n± par±. i czu³am siê znacznie lepiej, mia³am wiêcej energii ni¿ mam obecnie. teraz czujê ¿e wpad³am w taki marazm i muszê co¶ zmieniæ. ale podziwiam kobiety które dobrze czuj± siê pracuj±c w domu, te¿ tak zawsze chcia³am ale okaza³o siê ¿e to nie dla mnie. co do Twojego ch³opaka, my¶lê ¿e to wa¿ny temat i dobrze ¿eby¶cie mieli takie samo zdanie ale je¿eli siê ró¿nicie to jeszcze tragedii nie ma bo zawsze dogadaæ siê mo¿na
Stary 2014-10-30, 09:42   #4808
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:

ja jestem za takim dniem "luzu". pod warunkiem ¿e cheat day nie zmieni siê w cheat week :P . ale nie mo¿na wtedy przekroczyæ warto¶ci kcal czy sama sobie tak ustali³a¶?
Sama ustali³am. Znaj±c mnie bez kontroli bym mocno przekroczy³a. Chodzi o to ¿e i tak muszê siê kontrolowaæ a nie "na¿reæ"

Cytat:
"kura domowa" jak dla nie brzmi brzydko. ja tez zawsze marzy³am o du¿ej rodzinie, robieniu przetworów, gotowaniu pysznych i zdrowych obiadów i w ogóle byciu perfekcyjn± pani± domu która nie pracuje na etat. a pó¼niej dopad³a mnie rzeczywisto¶æ. i okazuje siê ze jak mam za du¿o czasu to z niczym siê nie wyrabiam. jak pracowa³am i studiowa³am dziennie jednoczenie to czasami przez wiele miesiêcy nie mia³am ani jednego dnia wolnego. i by³am wtedy du¿o bardziej zorganizowana ni¿ jestem teraz. zawsze mam czas na sprz±tanie, umycie okien, zrobienie przetworów na zimê czy pój¶cie na basen. i ciê¿ko mi siê zebraæ ¿eby co¶ zrobiæ bo przecie¿ "jutro te¿ mogê". a jak mia³am bardzo niewiele wolnego czasu to korzysta³am z tego czasu pe³n± par±. i czu³am siê znacznie lepiej, mia³am wiêcej energii ni¿ mam obecnie. teraz czujê ¿e wpad³am w taki marazm i muszê co¶ zmieniæ. ale podziwiam kobiety które dobrze czuj± siê pracuj±c w domu, te¿ tak zawsze chcia³am ale okaza³o siê ¿e to nie dla mnie. co do Twojego ch³opaka, my¶lê ¿e to wa¿ny temat i dobrze ¿eby¶cie mieli takie samo zdanie ale je¿eli siê ró¿nicie to jeszcze tragedii nie ma bo zawsze dogadaæ siê mo¿na
Ja mam podobnie. Nie pracujê i pó³ dnia sprz±tam dom, gotujê i robiê zakupy dla dwóch osób. A jak pracowa³am to dwie godziny i wszystko by³o zrobione.

Ale ja nie mia³abym nic przeciwko pracowaniu w domu. Chcia³abym prowadziæ ogródek, swoje kurki i robiæ w³asne przetwory i mro¿onki Wprawdzie urodziæ nie chcê, ale adoptowaæ ju¿ tak. Mia³abym czas na æwiczenia. Z narzeczonym my¶limy o za³o¿eniu ma³ego zak³adu stolarskiego, gdzie bêdziemy rêcznie robiæ pó³ki i szafki, wiêc mo¿e siê udaæ Oczywi¶cie on jest stolarzem. A ja jestem po administracji i logistyce, wiêc znany jest podzia³ obowi±zków. Ale to w dalekiej przysz³o¶ci bo nie ma kasy

My¶la³y¶cie o za³o¿eniu firmy?

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.

Edytowane przez pannaatopowa
Czas edycji: 2014-10-30 o 09:44 Powód: polska jêzyka trudna...
Stary 2014-10-30, 09:43   #4809
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
Dok³adnie, u mnie to wygl±da bardzo podobnie. Jak jad³am w maku to 15 z³ za jeden zestaw a za te pieni±dze kupiê miêso, kalafior i co¶ do tego i mam kilka obiadów.
Ale takie porównanie to te¿ zale¿y od tego co siê jad³o wcze¶niej. Ja zdecydowanie mniej wydaje jak sama sobie organizujê jedzenie ni¿ kupowanie jedzenia ci±gle ma mie¶cie, albo jaki¶ niezdrowych przek±sek
Dziewczynki nie zrozumia³y¶my siê.
Ja nie mówiê o zwyk³ym jedzeniu i jedzeniu "na wynos"
bo to wiadomo, zawsze fast foody i inne gotowe posi³ki bêd± dro¿sze.

Chodzi³o o rzeczy takie zwyk³e co dziennego spo¿ywania jak:
chleb zwyk³y do chleba ¿ytniego wieloziarnistego
pasztetowa do szyneczki z indyka
parówki do twarogu naturalnego

Porównajcie same ¶redni± cenê koszyka zakupów do którego w³o¿ycie:
chleb zwyk³y, pasztetow±, parówki, ogórek

A tej samej wagi produktów koszyk zape³niony:
warto¶ciowym dobrym chlebem, szlachetn± szyneczk±, dobrym serem, rzodkiewkami, pomidorami i ogórkami.

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:01   #4810
pannaatopowa
Zakorzenienie

@Malinko: Ja pisa³am o tym. Moja rodzina je bia³y chleb (im tañ¶zy tym lepszy), sosy ze s³oików, czy torebek, gotowe zupy. Taniej kupiæ sos boloñski ni¿ pomidor, przyprawy, czosnek, paprykê, marchew... Do tego najtañszy makaron.. Warzyw czy owoców niewiele i tylko w sezonie. Pasztety, albo swojski smalec by³y u nas co dzieñ. Wydawali¶my na ca³± rodzinê 20-30 z³otych dziennie. Teraz kupuj±c w tym samych sklepach tyle wydajê na dwie osoby na zdrow± ¿ywno¶æ.

Stary 2014-10-30, 10:09   #4811
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczynki nie zrozumia³y¶my siê.
Ja nie mówiê o zwyk³ym jedzeniu i jedzeniu "na wynos"
bo to wiadomo, zawsze fast foody i inne gotowe posi³ki bêd± dro¿sze.

Chodzi³o o rzeczy takie zwyk³e co dziennego spo¿ywania jak:
chleb zwyk³y do chleba ¿ytniego wieloziarnistego
pasztetowa do szyneczki z indyka
parówki do twarogu naturalnego

Porównajcie same ¶redni± cenê koszyka zakupów do którego w³o¿ycie:
chleb zwyk³y, pasztetow±, parówki, ogórek

A tej samej wagi produktów koszyk zape³niony:
warto¶ciowym dobrym chlebem, szlachetn± szyneczk±, dobrym serem, rzodkiewkami, pomidorami i ogórkami.
ja zrozumia³am i uwa¿am tak jak Ty
co prawda zawsze kupowali¶my raczej dobre wêdliny i sery (nie produkty miêso- czy seropodobne) ale jak nie chcia³o mi siê gotowaæ to kupowa³am gotówce w s³oiku np. go³±bki, dwa s³oiki to ok. 7 z³ w biedrze. teraz jeden obiad kosztuje mnie trochê wiêcej.

pannaatopowa - ja my¶la³am o za³o¿eniu firmy i w³a¶ciwie ca³y czas o tym my¶lê ale nie mam ¿adnego konkretnego pomys³u. gdybym mia³a wiêcej pieniêdzy to otworzy³abym ma³e prywatne przedszkole albo chocia¿ klub malucha. ale to bardzo odleg³e plany, które póki co zostaj± w sferze marzeñ niestety.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 10:23   #4812
maniastania
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

Cytat:
Ju¿ wiem co zjem na kolacjê

Nie uwa¿acie, ¿e do zdrowego jedzenie powinny byæ dop³aty z pañstwa Albo na recepty. Przecie¿ ludzie którzy ¿yj± zdrowo bêd± zdrowsi na staro¶æ, nie? Czyli rzadziej u lekarza
Wiesz, mo¿e co¶ w tym jest, ale wydaje mi siê, ¿e Pañstwu jako¶ mocno na tym nie zale¿y. Wystarczy, ¿eby¶my pracowali do wieku emerytalnego, a pó¼niej krzy¿ na drogê

Cytat:
Hejka
Dziewczyny zauwa¿y³y¶cie jakie to jest trudne aby je¶æ zdrowo i prawid³owo.
Pomijaj±c ju¿ fakt, ¿e rzeczy dobre jako¶ciowo i zdrowe s± zwyczajnie drogie.
Rozumiem teraz dlaczego osoby biedne zazwyczaj s± grube. Kilogram pasztetki i chleb, kosztuje tyle samo co kilka plasterków dobrej wêdliny, a zdecydowanie lepiej zapycha g³ód.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Oczywi¶cie bardzo bardzo upro¶ci³am mój os±d, ale na pewno co¶ w tym jest.

To prawda, ale wydaje mi siê, ¿e bardziej zale¿y to od tego na jakiej diecie aktualnie jeste¶. Je¶li chcesz od¿ywiaæ siê po prostu zdrowo to fakt, wszelkie produkty z lepszym sk³adem s± dro¿sze.

Ja na swojej diecie te¿ oszczêdzam. Wcze¶niej nie mia³am problemu by w przyp³ywie wielkiej ochoty wej¶æ do delikatesów pod blokiem i zrobiæ zakupy za 50 z³, a w koszyku jakie¶ chrupki, cola, piwko i s³odko¶ci, co oczywi¶cie w konsekwencji oznacza, ¿e w lodówce nadal zostaje mi tylko ¶wiat³o. No i ograniczy³am spotkanka na mie¶cie, bo raczej nic w 100% zdrowego nigdzie nie znajdê, a przynajmniej w mojej pierwszej fazie ataku :P . Pomijaj±c ju¿ fakt zrezygnowania z alkoholu i imprez .

Cytat:

Ja my¶lê o tym bardzo czêsto i najpewniej tak siê stanie, je¶li praca ¶ci¶le powi±zana z wykszta³ceniem siê nie powiedzie. Pracowa³am ju¿ w wielu miejscach. By³y to ma³e kancelarie, korporacje miêdzynarodowe, ale zawsze na koñcu g³owy mia³am t± my¶l, ¿e pracujê dla kogo¶ i dawa³abym z siebie 150% normy dopiero, gdyby to by³o co¶ mojego.
A tak na serio to najchêtniej rzuci³abym to wszystko i podró¿owa³a po ¶wiecie, ale ju¿ siê przyzwyczai³am, ¿e moje podej¶cie oderwane od rzeczywisto¶ci czêsto jest ...

W ogóle to CZE¦Æ Dziewczyny. Wczoraj zupe³nie nie mia³am czasu, ¿eby wpa¶æ- ca³y dzieñ poza domem. Dopiero dzisiaj nadrobi³am all. Najgorsze, ¿e bardzo ma³o zjad³am. Zapomnia³am wzi±æ jedzenia ze sob±, a przecie¿ nie bêdê siê sto³owaæ w fast foodach. No ale dzisiaj ju¿ lepiej. Od rana ¶niadanko, nied³ugo na si³kê .
maniastania jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 13:59   #4813
pannaatopowa
Zakorzenienie

Ja tak¿e jak dojdê do formy jak± chcê my¶lê o treningu personalnym. Skoro mi sie uda, to mam obowi±zek innych motywowaæ Ale chwilowo schudn±æ nie mogê, wiêc..

Stary 2014-10-30, 14:48   #4814
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Dla odwa¿nych polecam ksi±¿kê "szko³a ¿on" Magdaleny Witkiewicz.
Do mnie najbardziej przemawia³a jedna z bohaterek Marta, która z rozmiaru 50 koñczy na 40 - tym.

Stary 2014-10-30, 14:52   #4815
maniastania
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

ale mam ochotê na wêgle.... masakra.

Macie jakie¶ sprawdzone sposoby, ¿eby z tym walczyæ? Marzê o czym¶ s³odkim O.o
maniastania jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 15:10   #4816
pannaatopowa
Zakorzenienie

Polecam owoce
Choæ najlepiej to przeczekaæ. Ja kiedy¶ zwalcza³am ochotê na s³odkie szklank± niskot³uszczowego mleka (s±dzê ¿e mia³o wiêcej cukrów mlecznych.

Z warzyw: marchew, rzodkiewka, cukinia mi pomaga³o

Stary 2014-10-30, 17:42   #4817
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez maniastania Poka¿ wiadomo¶æ

Zje¶æ porz±dny posi³ek z bia³kiem i warzywami, a je¶li chodzi faktycznie o co¶ s³odkiego to owoce jak najbardziej .

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 17:48   #4818
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:

Ja tam kiedy przychodzi fala chciejstwa, ide do lustra i robieram koszulkê... Od rêki przechodzi

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Do mnie najbardziej przemawia³a jedna z bohaterek Marta, która z rozmiaru 50 koñczy na 40 - tym.

Moja imienniczka Czyli sukces jest mi pisany!!!
Stary 2014-10-30, 18:10   #4819
michalova
Wtajemniczenie

dobre z tym rozbieraniem siê przed lustrem, muszê spróbowaæ jak najdzie mnie ochota na kolejny grzech. o rozmowie kwalifikacyjnej du¿o pisaæ nie bêdê bo nie ma o czym, raczej nie nastawiam siê, ¿e mnie zatrudni±. za du¿a konkurencja z do¶wiadczeniem a ja jak juz pisa³am, nie mam do¶wiadczenia w tej bran¿y. no có¿, ¿ycie. powiem Wam ¿e dosta³am jeszcze dwie odpowiedzi na moje CV. jedna - musia³am pobraæ formularz ze strony internetowej, ale ¿eby to zrobiæ trzeba wys³aæ SMS za 30 z³ (oczywi¶cie nie wys³a³am), a druga - w og³oszeniu by³o ze szukaj± kogo¶ do biura a w rzeczywisto¶ci mia³abym chodziæ po domach i sprzedawaæ kablówkê. na ka¿dym kroku oszukuj± cz³owieka :/
u mnie menu kiepsko. rozmowa wypada³a mniej wiêcej w porze obiadowej i po rozmowie by³am taka g³odna ¿e zjad³am kebaba :/:/ nie wierzê ¿e jestem taka s³aba.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 18:12   #4820
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Miss - 3 lata chyba nie da³abym rady bez pracy. kiedy¶ my¶la³am ¿e w³a¶nie bêdê zawodow± kur± domow± ale teraz widzê ¿e potrzebujê odskoczni. praca w domu jest dla mnie zbyt ciê¿ka psychicznie. z jednej strony szkoda mi synka, bo drugi raz ju¿ nie bêdzie taki ma³y, ale chyba zwariuje jak nie bêdê pracowaæ. do tego chcieliby¶my od³o¿yæ na wiêksze mieszkanie a bez mojej pensji by³oby nam bardzo ciê¿ko.

Ja uwa¿am, ¿e nie ma nic z³ego w siedzeniu w domu, pod warunkiem ¿e kiedy¶ tam zamierza siê jednak ci¶ robiæ... Widzisz, bez Twojej pensji by³oby ciê¿ko - widocznie nie¼le zarabiasz czego gratulujê. Moja pensja to 1300 z czego 400 sz³o na dojazdy... Pomijaj±c to ¿e ¿³obkom nie ufam, oddawanie dziecka gdziekolwiek czy zatrudnianie niani kompletnie nam siê nie op³aca. Babcie niestety pracuj±. Z drugiej strony bardzo siê z tego cieszê ¿e mogê spêdzaæ z nimi ten czas, to ogromne wyzwanie

Zamiast 'kura domowa' mówiê 'domestic goddes' to lepiej do mnie pasuje
Stary 2014-10-30, 18:25   #4821
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja uwa¿am, ¿e nie ma nic z³ego w siedzeniu w domu, pod warunkiem ¿e kiedy¶ tam zamierza siê jednak ci¶ robiæ... Widzisz, bez Twojej pensji by³oby ciê¿ko - widocznie nie¼le zarabiasz czego gratulujê. Moja pensja to 1300 z czego 400 sz³o na dojazdy... Pomijaj±c to ¿e ¿³obkom nie ufam, oddawanie dziecka gdziekolwiek czy zatrudnianie niani kompletnie nam siê nie op³aca. Babcie niestety pracuj±. Z drugiej strony bardzo siê z tego cieszê ¿e mogê spêdzaæ z nimi ten czas, to ogromne wyzwanie

Zamiast 'kura domowa' mówiê 'domestic goddes' to lepiej do mnie pasuje
ja te¿ uwa¿am ¿e to nic z³ego - a wrêcz przeciwnie! to piêkna sprawa i ciê¿ka praca jednocze¶nie. nawet je¿eli kobieta zamierza byæ zawodow± pani± domu - nie moja sprawa wiêc siê nie wtr±cam, ale nadal nie uwa¿am by by³o to co¶ z³ego. a moja pensja nie jest wysoka - na razie nie ma jej wcale tak naprawdê :P dopiero szukam pracy. a pieni±dze z macierzyñskiego przyjd± mi jeszcze raz tylko, dok³adnie za pó³ miesi±ca bo synek urodzil sie 15 listopada, czyli przyjdzie jakie¶ 400 z³. przez rok dostawa³am 80% najni¿szej krajowej czyli jakie¶ 950 z³ miesiêcznie. teraz przez jaki¶ czas bêdziemy ¿yæ z pensji mê¿a (na szczê¶cie nie najgorszej) + mój zasi³ek dla bezrobotnych dopóki nie znajdê pracy.
Stary 2014-10-30, 19:19   #4822
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Witajcie
Choroba odpuszcza, jest o niebo lepiej. Nawet po menu to widaæ

¦niadanie - kromka chleba z du¿± ilo¶ci± bia³ego sera
II ¶niadanie - dwie kromki chleba z tym samym serem
Obiad - kubek barszczu ukraiñskiego + 6 ma³ych pyz z miêsem
Obiad II - ma³a bu³eczka z wêdlin± i ogórkiem
Kolacja - dwa ziemniaki, ryba i surówka z kiszonej kapusty

Pozdrawiam!

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 19:53   #4823
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 366

Cytat:

tak jak Melonik napisa³a - porz±dny posi³ek.
Jak mnie ci±gnie do s³odkiego to siêgam po rodzynki/orzechy/pestki

Cytat:
powiem Wam ¿e dosta³am jeszcze dwie odpowiedzi na moje CV. jedna - musia³am pobraæ formularz ze strony internetowej, ale ¿eby to zrobiæ trzeba wys³aæ SMS za 30 z³ (oczywi¶cie nie wys³a³am), a druga - w og³oszeniu by³o ze szukaj± kogo¶ do biura a w rzeczywisto¶ci mia³abym chodziæ po domach i sprzedawaæ kablówkê. na ka¿dym kroku oszukuj± cz³owieka :/
u mnie menu kiepsko. rozmowa wypada³a mniej wiêcej w porze obiadowej i po rozmowie by³am taka g³odna ¿e zjad³am kebaba :/:/ nie wierzê ¿e jestem taka s³aba.
a mo¿e jednak siê uda?

o losie, jakie praktyki najgorsze, ¿e s± takie osoby, które siê na to nabior± i wy¶l± smsa i tak siê bêdzie krêciæ
A kebab no zdarza siê. Mówi siê trudno, zjad³o siê i nie ma co do tego wracaæ. Wa¿ne, ¿eby do koñca dnia siê trzymaæ, a nie przekre¶laæ wszystkiego

ja mia³am ruchu dzi¶ ¿e hoho, w dzieñ zrobi³am pure cardio z insanity, a wieczorem godzinê przerzuca³am naczepê drzewa do kot³owni. Ju¿ czujê te jutrzejsze zakwasy

jedzenie:
¦ owsianka szarlotkowa
II¶, grahamka z kremem czeko z awokado
O. makaron z kurczakiem w sosie szpinakowym, 2 jab³ka
P. pól grahamki, kawa³ek kie³basy wiejskiej chudej, sa³atka z pomidora, ogórka z cebul± i oliw± - to by³o po tym znoszeniu drzewa, g³odna jak wilk by³am
K. jajo sadzone z papryk±

i kolejna bu¼ka do kolekcji

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:06   #4824
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
tak jak Melonik napisa³a - porz±dny posi³ek.
Jak mnie ci±gnie do s³odkiego to siêgam po rodzynki/orzechy/pestki

a mo¿e jednak siê uda?

o losie, jakie praktyki najgorsze, ¿e s± takie osoby, które siê na to nabior± i wy¶l± smsa i tak siê bêdzie krêciæ
A kebab no zdarza siê. Mówi siê trudno, zjad³o siê i nie ma co do tego wracaæ. Wa¿ne, ¿eby do koñca dnia siê trzymaæ, a nie przekre¶laæ wszystkiego

ja mia³am ruchu dzi¶ ¿e hoho, w dzieñ zrobi³am pure cardio z insanity, a wieczorem godzinê przerzuca³am naczepê drzewa do kot³owni. Ju¿ czujê te jutrzejsze zakwasy

jedzenie:
¦ owsianka szarlotkowa
II¶, grahamka z kremem czeko z awokado
O. makaron z kurczakiem w sosie szpinakowym, 2 jab³ka
P. pól grahamki, kawa³ek kie³basy wiejskiej chudej, sa³atka z pomidora, ogórka z cebul± i oliw± - to by³o po tym znoszeniu drzewa, g³odna jak wilk by³am
K. jajo sadzone z papryk±

i kolejna bu¼ka do kolekcji
do wieczora juz by³o ok z jedzeniem za to Ty idziesz jak burza!
Stary 2014-10-31, 05:35   #4825
MissTerrible
Raczkowanie

Witajcie Moja dzisiejsza waga 103,0

Posz³o w dó³! Nie wierzê! Bosko! Oby tak dalej

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie
Choroba odpuszcza, jest o niebo lepiej. Nawet po menu to widaæ

¦niadanie - kromka chleba z du¿± ilo¶ci± bia³ego sera
II ¶niadanie - dwie kromki chleba z tym samym serem
Obiad - kubek barszczu ukraiñskiego + 6 ma³ych pyz z miêsem
Obiad II - ma³a bu³eczka z wêdlin± i ogórkiem
Kolacja - dwa ziemniaki, ryba i surówka z kiszonej kapusty

Pozdrawiam!
No tak Widaæ, ¿e apetyt wróci³ wiêc jest dobrze!

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

Cytat:
dobre z tym rozbieraniem siê przed lustrem, muszê spróbowaæ jak najdzie mnie ochota na kolejny grzech. o rozmowie kwalifikacyjnej du¿o pisaæ nie bêdê bo nie ma o czym, raczej nie nastawiam siê, ¿e mnie zatrudni±. za du¿a konkurencja z do¶wiadczeniem a ja jak juz pisa³am, nie mam do¶wiadczenia w tej bran¿y. no có¿, ¿ycie. powiem Wam ¿e dosta³am jeszcze dwie odpowiedzi na moje CV. jedna - musia³am pobraæ formularz ze strony internetowej, ale ¿eby to zrobiæ trzeba wys³aæ SMS za 30 z³ (oczywi¶cie nie wys³a³am), a druga - w og³oszeniu by³o ze szukaj± kogo¶ do biura a w rzeczywisto¶ci mia³abym chodziæ po domach i sprzedawaæ kablówkê. na ka¿dym kroku oszukuj± cz³owieka :/
Dlaczego zaraz s³aba, czasami trzeba i ju¿ Nie ma co siê zadrêczaæ to tylko jedzenie! Przecie¿ by³a¶ g³odna, lepiej zje¶æ kebaba ni¿ nie je¶æ nic przez nie wiadomo jak d³ugo Gorzej jakby¶ go poprawi³a tabliczk± czekolady
Z t± prac± tak to jest, pamiêtam jak kiedy¶ szuka³am... 3 razy jecha³am do ró¿nych biur jednaj i taj samej firmy z trzech ró¿nych og³oszeñ. Zawsze pisali ¿e biurowa a chodzi³o o sprzedawanie perfum na ulicy...
Stary 2014-10-31, 07:17   #4826
michalova
Wtajemniczenie

zadrêczaæ siê nie bêdê, jestem po prostu z³a. mog³am pokombinowaæ i wybraæ co¶ lepszego, no ale trudno waga lekko w górê 66.8 .
Stary 2014-10-31, 07:43   #4827
Malinka_Malinka
Zadomowienie

66 kg

Stary 2014-10-31, 08:09   #4828
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831

77,5 Przeprowadzka mi zdecydowanie nie s³u¿y.

Dzisiaj ju¿ ostatecznie wyprowadzamy siê z mieszkania, a¿ trochê mi smutno
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-31, 08:25   #4829
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
co do Twojego ch³opaka, my¶lê ¿e to wa¿ny temat i dobrze ¿eby¶cie mieli takie samo zdanie ale je¿eli siê ró¿nicie to jeszcze tragedii nie ma bo zawsze dogadaæ siê mo¿na
No mamy jeszcze trochê czasu przed za³o¿eniem rodziny ¿eby rozmawiaæ o takich sprawach. On mi niby powiedzia³, ¿e spróbujemy ¿yæ w ten sposób, ¿e bêdê pracowaæ w domu w niepe³nym wymiarze i zajmowaæ siê jednocze¶nie domem. Ale mimo wszystko wiem, ¿e nie jest do tego przekonany....
Bojê siê, ¿e nawet jak bêdzie nam dobrze sz³o to i tak mi powie ¿e pieniêdzy ma³o bo chce wybudowaæ dom (a chce), czy mieæ lepszy samochód i tak dalej i tak dalej. I bêdzie mi kaza³ i¶æ do pracy na pe³en etat. Tragedii by nie by³o, gdyby nie to, ¿e bojê siê ¿e bêdê mia³a do niego ¿al o to. Jak na przyk³ad nie bêdê mog³a byæ przy dziecku w jakim¶ wa¿nym momencie, co¶ mnie ominie.... Itp.

Cytat:
No ja bym musia³a za³o¿yæ firmê jakbym chcia³a pracowaæ w domu w niepe³nym wymiarze godzin ;-) a tak dok³adnie to biuro rachunkowe bo w tym kierunku siê kszta³cê

Cytat:
Chêtnie bym poczyta³a :-D a dlaczego dla odwa¿nych?

Cytat:
Ja tam kiedy przychodzi fala chciejstwa, ide do lustra i robieram koszulkê... Od rêki przechodzi
Hahahaha! Dobre :-D muszê spróbowaæ

Cytat:
Ja uwa¿am, ¿e nie ma nic z³ego w siedzeniu w domu, pod warunkiem ¿e kiedy¶ tam zamierza siê jednak ci¶ robiæ...
No jak dzieci podrosn± to bym mog³a i¶æ na pe³en etat do pracy, chocia¿ jak mi siê moje biuro rozkrêci to nie widzê wiêkszego sensu

Cytat:
teraz przez jaki¶ czas bêdziemy ¿yæ z pensji mê¿a (na szczê¶cie nie najgorszej) + mój zasi³ek dla bezrobotnych dopóki nie znajdê pracy.
Ja niestety kompletnie nie wiem ile kosztuje utrzymanie rodziny, nie wiem jaka pensja jest "wysoka". Mój ch³opak bêdzie in¿ynierem mechanikiem i bêdzie w tym na pewno dobry, bo bardzo go to jara i ju¿ na studiach zarabia bo koledzy kupuj± od niego projekty itp. Jak mia³ w tym roku praktyki w firmie to dwa razy siê tak z³o¿y³o ¿e rozmawia³ z prezesem który go trochê przepytywa³ i za ka¿dym razem prezes mu powiedzia³ ¿e jest zaskoczony jego du¿± wiedz±. Ja z kolei koñczê finanse i rachunkowo¶æ i chcê za³o¿yæ biuro rachunkowe.
Nie wiem, ale wydaje mi siê, ¿e mamy szanse ¿eby siê uda³o....

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
O w³a¶nie. A ja mam z tym du¿y problem! Nawet jak mam ma³e odstêpstwo np. Kostka czekolady, to od razu mam ogromne wyrzuty sumienia i stwierdzam ¿e ca³y dzieñ przekre¶lony bo nie by³o idealnie i siê rzucam na jedzenie czasami

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Witajcie Moja dzisiejsza waga 103,0

Posz³o w dó³! Nie wierzê! Bosko! Oby tak dalej [COLOR="Silver"]
Brawo brawo brawo!!!!!! PIEKNIE!
Stary 2014-10-31, 11:16   #4830
pannaatopowa
Zakorzenienie

Dzi¶ jadê na weekend to T¯. Nie przepadam za jego rodzicami, ale mu zalezy ¿eby czasem ja do niego przyjecha³a a nie on do mnie. Wczoraj robi³am zupê meksykañsk± na s³odko, mam jeszcze gulasz z soczewicy w s³oiku (chcia³ aby mu zostawiæ) i jadê do królestwa super t³ustej i przetworzonej kuchni.

Tak sobie pomy¶la³am o o tym, o czym pisa³y¶my niedawno. O dawnym gotowaniu. Zupa pomidorowa w wykonaniu moich rodziców: Masê kostek roso³owych, przecier pomidorowy i czasem marchewka. Koniec. Oczywi¶cie do tego ry¿ albo makaron.

Wagi nie bêdzie bo zapomnia³am jak zwykle. T¿ ma wagê to mo¿e tam siê zwa¿ê. Muszê u siebie chyba wymieniæ wagê. Mam specjaln±, która dobrze dzia³a zarówno na p³askich powierzchniach, krzywych jak i dywanach. Czasem miêdzy pod³og± a dywanem by³ 0,1 kg ró¿nicy. To nie jest tragedia, ale teraz pokazuje kilogram i nawet wiêcej. Wiêc teraz nie wiem ile wa¿ê. T¿ ma równiutkie panele, wiêc siê dowiem

A jak u was dzieweczki?

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.