Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-28, 21:26   #4771
maniastania
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Ja za to proszê od Moonik przepis na pizzê z cukiniowym spodem
Ja te¿ do³±czam siê do pro¶by. Bêdê udawaæ, ¿e to normalna pizza gdy bêdê mia³a gorszy dzieñ
maniastania jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:35   #4772
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 366

Proszê
http://feeleat.blogspot.com/2014/07/...ukiniowym.html

radzê dobrze doprawiæ spód, ¿eby za md³e nie wysz³o i mocno ods±czyæ cukiniê

w temacie wsparcia najbli¿szych mój m±¿ w³a¶nie otworzy³ sobie piwo i wyci±gn±³ czipsy
nie dam siê

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 06:37   #4773
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
Napisane przez mooonik Poka¿ wiadomo¶æ

w temacie wsparcia najbli¿szych mój m±¿ w³a¶nie otworzy³ sobie piwo i wyci±gn±³ czipsy
nie dam siê
Mnie to przesta³o ruszaæ, czasami podjem z dwa chipsy i na tym koniec - jako¶ mój mózg przesta³ interesowaæ siê tym i dobrze

Dzi¶ dalej chora - leci mi z nosa tak, ¿e ju¿ mam ca³y czerwony od wycierania a to dopiero poranek.

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 07:23   #4774
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Hejka
Dziewczyny zauwa¿y³y¶cie jakie to jest trudne aby je¶æ zdrowo i prawid³owo.
Pomijaj±c ju¿ fakt, ¿e rzeczy dobre jako¶ciowo i zdrowe s± zwyczajnie drogie.
Rozumiem teraz dlaczego osoby biedne zazwyczaj s± grube. Kilogram pasztetki i chleb, kosztuje tyle samo co kilka plasterków dobrej wêdliny, a zdecydowanie lepiej zapycha g³ód.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Oczywi¶cie bardzo bardzo upro¶ci³am mój os±d, ale na pewno co¶ w tym jest.

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

ca³y bochenek bia³ego chleba kosztuje ok 2 z³
1/2 mojego ¿ytniego wieloziarnistego kosztuje 3,20, i to jest ma³a foremka, tak ¿e wychodzi ok 6 kromek.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Dzisiaj u mnie na ¶niadanko by³a kromka cha³ki (nie zd±¿y³am wczoraj do piekarni) z serkiem naturalnym i pomidorek.

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 07:39   #4775
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

zgadzam siê z tym ¿e jedzenie zdrowe jest dro¿sze. jako studentka mia³am na pocz±tku 300 z³ na jedzenie miesiêcznie. starczy³o (czasem zabiera³am wa³ówkê z domu), a do akademika kupowa³am zwyk³e pieczywo, jaki¶ ser i kupê gotowego jedzenia. teraz 300 z³ mi idzie na tydzieñ jak siê postaram.
ja na ¶niadanie zjad³am 100g serka ziarnistago z bananem i dwie chrupkie kanapki. teraz siê zbieram z M³odym do lekarza z wynikami badañ i bêdê pó¼niej zagl±daæ
Stary 2014-10-29, 07:53   #4776
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Dzi¶ dalej chora - leci mi z nosa tak, ¿e ju¿ mam ca³y czerwony od wycierania a to dopiero poranek.
ja te¿ chora od czwartku i pomimo 4 dni w domu bez wychodzenia to niestety ci±gle mam katar i pokas³ujê

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Hejka
Rozumiem teraz dlaczego osoby biedne zazwyczaj s± grube. Kilogram pasztetki i chleb, kosztuje tyle samo co kilka plasterków dobrej wêdliny, a zdecydowanie lepiej zapycha g³ód.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

1/2 mojego ¿ytniego wieloziarnistego kosztuje 3,20, i to jest ma³a foremka, tak ¿e wychodzi ok 6 kromek.

zdecydowanie siê zgadzam. Równie¿ uwa¿am, ¿e zdrowe od¿ywianie jest ZDECYDOWANIE dro¿sze;/
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:35   #4777
MissTerrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

Cytat:
Hejka

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Dzisiaj u mnie na ¶niadanko by³a kromka cha³ki (nie zd±¿y³am wczoraj do piekarni) z serkiem naturalnym i pomidorek.

Mo¿e nie tyle dro¿sze, bo jak dobrze kombinowaæ, to mo¿na zaoszczêdziæ, ALE trzeba samemu sporo zrobiæ... Nie ka¿dy mo¿e sobie pozwoliæ czasowo na wiele rzeczy. Wiêc bardziej ni¿ drogie, wed³ug mnie jest praco i czasoch³onne. Sama nie robi³am rozeznania, ale znajoma twierdzi, ¿e pieczenie chleba wychodzi taniej ni¿ kupowanie gotowca. Ona sama ma bud¿et okrojony a je bardzo zdrowo Miêsko na kanapki te¿ mo¿na upiec na ró¿ne sposoby, jasne jest ¿e nie uwêdzimy sobie szyneczki ale co¶ za co¶ Podobnie z ka¿dym innym jedzeniem, ³atwiej zrobiæ zupê na kostce albo z paczki, rosó³ to minimum 3 godziny... W zdrowym jedzeniu, taka jest moja ocena, du¿± rolê odgrywa planowanie, co mnie zabiera sporo czasu. Po za tym chleb czy wêdlinê mo¿na zast±piæ, stosunkowo ³atwo ale ³atwiej jest ukroiæ kromkê i pacn±æ miêskiem :P Spotka³am siê z kilkoma dietami w swoim ¿yciu, najdro¿ej wychodzi³ chyba Kwa¶niewski, Dukan trochê taniej bo w drugiej fazie ju¿ wchodz± warzywa, najtaniej by³o kiedy opêta³ mnie wegetarianizm ( na studiach przez 2 mce) ale zrobi³am to bardzo nieprzemy¶lanie i potem leczy³am anemiê

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Nie wiem czy nie za szybko siê cieszê ale moja waga drgnê³a nareszcie!! Mo¿e gdzie¶ w g³owie odblokowa³am odpowiednie guziki
MissTerrible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:52   #4778
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
Napisane przez MissTerrible Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem czy nie za szybko siê cieszê ale moja waga drgnê³a nareszcie!! Mo¿e gdzie¶ w g³owie odblokowa³am odpowiednie guziki
¦wietnie, ¿e siê nie podda³a¶! Gratulujê! Oby tak dalej :-*

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Mi te¿ idzie nawet nawet od trzech dni æwiczê... Za jaki¶ czas mo¿e bêd± pierwsze efekty
Stary 2014-10-29, 10:04   #4779
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Ju¿ wiem co zjem na kolacjê

Nie uwa¿acie, ¿e do zdrowego jedzenie powinny byæ dop³aty z pañstwa Albo na recepty. Przecie¿ ludzie którzy ¿yj± zdrowo bêd± zdrowsi na staro¶æ, nie? Czyli rzadziej u lekarza

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:19   #4780
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Ju¿ wiem co zjem na kolacjê

Nie uwa¿acie, ¿e do zdrowego jedzenie powinny byæ dop³aty z pañstwa Albo na recepty. Przecie¿ ludzie którzy ¿yj± zdrowo bêd± zdrowsi na staro¶æ, nie? Czyli rzadziej u lekarza
napiszemy list otwarty do Prezydenta, mo¿e przemysli te dop³aty do zdrowego jedzenia
Stary 2014-10-29, 10:26   #4781
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
zgadzam siê z tym ¿e jedzenie zdrowe jest dro¿sze.
Ja osobi¶cie znacz±co oszczêdzam jak zdrowo siê od¿ywiam tylko, ¿e u mnie to jest specyficzny przypadek.
Jestem studentk± uzale¿nion± od fast foodów.... Nie chce mi siê gotowaæ tylko dla siebie wiêc czêsto jem na mie¶cie, wieczorem zamiast kanapki to jakie¶ chrupki z batonem mi wpada³y, ¶niadañ praktycznie nie by³o albo ewentualnie jakie¶ dro¿d¿ówki z piekarni. Najczê¶ciej ostatni tydzieñ miesi±ca by³ do¶æ chudy bo mi kasy brakowa³o.
Natomiast jak od¿ywiam siê zdrowo to w du¿ej czê¶ci rzeczy do kanapek zabieram z domu (jaki¶ serek, wêdline), czasami jakie¶ warzywa wezmê lub miêso na obiad. Studiujê godzinê drogi poci±giem od domu wiêc praktycznie co weekend je¿d¿ê do domu (tym bardziej ¿e w mie¶cie rodzinnym mam ch³opaka). A w dodatku w tym semestrze mam pi±tki wolne wiêc w zasadzie co¶ tam biorê z domu a we Wroc³awiu muszê siê utrzymaæ 4 dni zazwyczaj pierwszego dnia idê na zakupy wydajê powiedzmy 60 z³ (zazwyczaj to wychodzi o wiele mniej, zale¿y co sobie przywiozê z domu) a potem w ci±gu tygodnia dokupuje sobie w zasadzie tylko ¶wie¿e pieczywo.
Ale mój przypadek jest specyficzny ;-) a te swoje wnioski w sumie te¿ wyci±gam na podstawie krótkiej obserwacji bo na pocz±tku pa¼dziernika s³abo mi sz³o z diet± i te¿ wydawa³am na jedzenie na mie¶cie, ostatnio o wiele lepiej idzie.

A w ogóle dziewczyny na 90% idê do pracy do kfc sobie dorobiæ. Tam w czasie przerwy mo¿na sobie braæ dowolny zestaw za 2 z³. Ja na szczê¶cie kfc nie lubiê za bardzo, bo to ich miêso jest dla mnie ostre a nie lubiê takich potraw, ale za tak ma³e pieni±dze to bojê siê ¿e bêdzie kusiæ. Póki co obiecujê sobie ¿e nie bêdê w ogóle bra³a tego ¿arcia i jad³a tylko swoje. Ewentualnie zabiorê sobie kanapkê i do tego jak±¶ sa³atkê z kfc (ale tak± bez kurczaka, same warzywa).
Zobaczymy jak to bêdzie... Trzymajcie za mnie kciuki!
Stary 2014-10-29, 10:35   #4782
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Ja kiedy¶ piek³am sama chleb, ale czy to wychodzi taniej, na pewno nie od zwyk³ego bia³ego od owada.
A jak jeszcze by doliczyæ zu¿ycie energii lub gazu zu¿ytego do upieczenia, to zdecydowanie dro¿ej.

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:55   #4783
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
Ja kiedy¶ piek³am sama chleb
Ja siê przymierzam do pieczenia, ale bu³ek. Ja na studiach ¿ywiê siê sama i nie kupujê chleba, tylko wolê kupiæ dwie grahamki i za jaki¶ czas znowu kupiæ ¶wie¿e. Zobaczymy czy znajdê jaki¶ przepis na ³atwe i szybkie bu³eczki w niedu¿ej ilo¶ci
Stary 2014-10-29, 10:58   #4784
mooonik
Zakorzenienie

A ja nie zauwa¿y³am, ¿eby mi wychodzi³o dro¿ej. Mo¿e jakbym mia³a osobno kupowaæ dla siebie, mê¿a, i córki to bym zauwa¿y³a, ¿e dro¿ej czy wiêcej, a tak to wszyscy jemy to samo. Do tego odpada kupowanie przek±sek, czekolad, ciastek czy pizzy.

Bella powodzenia! Nie daj siê! ja to nigdy nie jad³am nic w kfc
Pannaatopowa co bêdziesz je¶æ dobrego

ja w³a¶nie do kawy na II¶ zjad³am placuszki czekoladowe z awokado

Julitka

Stary 2014-10-29, 11:27   #4785
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
Do tego odpada kupowanie przek±sek, czekolad, ciastek czy pizzy.
O! W³a¶nie to mia³am na my¶li przez to sporo oszczêdzam

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Mam nadziejê ¿e dam radê dziêkujê :-*

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

A zapomnia³am wspomnieæ dlaczego siê w ogóle zdecydowa³am na pracê. Bo generalnie mnie rodzice utrzymuj± i nie ma potrzeby ¿ebym pracowa³a, ale to jest kfc w galerii i mo¿na sobie wykupiæ karnet na si³owniê za 70 z³ a normalnie to by by³o 150 :O i to mnie najbardziej skusilo a dodatkowo parê groszy wpadnie zawsze ;-)
Stary 2014-10-29, 11:35   #4786
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ

A zapomnia³am wspomnieæ dlaczego siê w ogóle zdecydowa³am na pracê. Bo generalnie mnie rodzice utrzymuj± i nie ma potrzeby ¿ebym pracowa³a, ale to jest kfc w galerii i mo¿na sobie wykupiæ karnet na si³owniê za 70 z³ a normalnie to by by³o 150 :O i to mnie najbardziej skusilo a dodatkowo parê groszy wpadnie zawsze ;-)
ooo no to super okazja za po³owê ceny!

A jeszcze odno¶nie tego jedzenia, ja np. w sobotê robiê zakupy na ca³y tydzieñ, mniej wiêcej mam zaplanowane posi³ki i wiem co kupiæ. Rzadko w tygodniu chodzimy do sklepu

Julitka

Stary 2014-10-29, 11:47   #4787
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie zauwa¿y³am, ¿eby mi wychodzi³o dro¿ej. Mo¿e jakbym mia³a osobno kupowaæ dla siebie, mê¿a, i córki to bym zauwa¿y³a, ¿e dro¿ej czy wiêcej, a tak to wszyscy jemy to samo. Do tego odpada kupowanie przek±sek, czekolad, ciastek czy pizzy.

Pannaatopowa co bêdziesz je¶æ dobrego

ja w³a¶nie do kawy na II¶ zjad³am placuszki czekoladowe z awokado
Zgadnij. Podpowiem, ¿e cukiniê kupiê. Je¶li bêdzie
Ju¿ po æwiczeniach. Zaraz prysznic i na zakupy

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
Stary 2014-10-29, 12:48   #4788
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831

Cytat:
Dok³adnie
Naprawdê - przed diet± i teraz, wydawali¶my na ¿arcie tyle samo kasy 9prowadzimy statystyki ), z t± ró¿nic±, ¿e teraz kupujemy za tê sam± kwotê, du¿o WIÊCEJ jedzenia. Jest to logiczne, bo wcze¶niej kupa kasy sz³a na s³odycze, alkohol, fast foody i slodkie napoje.
G³upie 15z³ wydane np. na kebaby (1 posi³ek) - policzcie sobie, ile za to kupimy warzyw/owoców, zw³aszcza sezonowych? No jak broku³y s± teraz po 1.5-2.5z³, a z jednej ogromnej g³owki + trochê warzyw, mamy zupê-krem spokojnie na 2 dni dla 2 osób.

Po prostu pieni±dze zosta³y 'przesuniête' na inny typ jedzenia, ale wcale wiêcej nie wydajemy.

Zreszt±, nawet przed diet± jedli¶my dobre szynki, sery, warzywa, owoce. Nigdy nie zapycha³am siê bia³± bu³± z mielonk±.
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 13:22   #4789
michalova
Wtajemniczenie

u mnie wychodzi dro¿ej bo m±¿ dalej kupuje dla siebie s³odycze i fast foody. owoców i warzyw kupujê teraz trochê wiêcej ni¿ kiedy¶. kiedy¶ jad³am mniej tych produktów a m±¿ wcale praktycznie. kiedy¶ jogurty jad³am bardzo rzadko, teraz schodzi mi minimum 5 sztuk na tydzieñ. to samo twarogi, serki wiejskie. niby nic, ale tak siê zbiera. jak studiowa³am to taniej by³o mi i¶æ na sto³ówkê albo podgrzaæ go³±bki z biedronki czy zrobiæ makaron z gotowym sosem ni¿ robiæ wszystko od pocz±tku do koñca sama. ale nie ¿a³ujê ¿adnej wydanej z³otówki je¿eli ma mi i mojej rodzinie ¿yæ siê zdrowiej.
jutro mam rozmowê kwalifikacyjn±, bojê siê jak cholera. tym bardziej ¿e chêtnie posz³abym do pracy ale akurat na to stanowisko nie mam do¶wiadczenia wiêc nie wiem jak to pójdzie. poza tym rok siedzenia w domu, a w³a¶ciwe 1.5 roku bo ci±¿ê mia³am zagro¿on± zrobi³o ze mnie ma³ego dzikuska :P ale trzymajcie za mnie kciuki

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 14:07   #4790
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
u mnie wychodzi dro¿ej bo m±¿ dalej kupuje dla siebie s³odycze i fast foody. owoców i warzyw kupujê teraz trochê wiêcej ni¿ kiedy¶. kiedy¶ jad³am mniej tych produktów a m±¿ wcale praktycznie. kiedy¶ jogurty jad³am bardzo rzadko, teraz schodzi mi minimum 5 sztuk na tydzieñ. to samo twarogi, serki wiejskie. niby nic, ale tak siê zbiera. jak studiowa³am to taniej by³o mi i¶æ na sto³ówkê albo podgrzaæ go³±bki z biedronki czy zrobiæ makaron z gotowym sosem ni¿ robiæ wszystko od pocz±tku do koñca sama. ale nie ¿a³ujê ¿adnej wydanej z³otówki je¿eli ma mi i mojej rodzinie ¿yæ siê zdrowiej.
jutro mam rozmowê kwalifikacyjn±, bojê siê jak cholera. tym bardziej ¿e chêtnie posz³abym do pracy ale akurat na to stanowisko nie mam do¶wiadczenia wiêc nie wiem jak to pójdzie. poza tym rok siedzenia w domu, a w³a¶ciwe 1.5 roku bo ci±¿ê mia³am zagro¿on± zrobi³o ze mnie ma³ego dzikuska :P ale trzymajcie za mnie kciuki
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:19   #4791
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Hejka

A ja siê z tym nie zgodzê.
Trudno jest zmieniæ nawyki.
A co do kosztów - to zale¿y co jemy i w jakich ilo¶ciach.
Kupisz du¿o warzyw i kaszê, trochê miêsa i masz kilka obiadów za kilkana¶cie z³otych, za tyle samo masz zestaw w Mc, który zjesz jednorazowo.
Plus przy zdrowym od¿ywianiu nie wydajesz pieniêdzy chocia¿by na lekarstwa
Wszystko te¿ zale¿y od tego gdzie kupujesz. Wiadomo, je¶li chcemy je¶æ tylko superorganiczne rzeczy i sprowadzane z zagranicy superfoods no to jasne, ¿e jest drogo, ale je¶li opierasz siê na lokalnym sezonowym jedzeniu, absolutnie nie wychodzi dro¿ej.
Kolejna rzecz to fakt, ¿e napijesz siê wody - szybko gasisz pragnienie, napijesz siê coli/soku z³o¿onego z samego cukru - nadal chce Ci siê piæ i pijesz wiêcej. Ju¿ nie wspominaj±c o tym, ¿e nie kupuj±c s³odyczy, chipsów itp. te¿ siê pozbywamy dodatkowych kosztów Itd. itp.
Oczywi¶cie mówiê ze swojego do¶wiadczenia, ale moim zdaniem tak to wygl±da.

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:24   #4792
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Kupisz du¿o warzyw i kaszê, trochê miêsa i masz kilka obiadów za kilkana¶cie z³otych, za tyle samo masz zestaw w Mc, który zjesz jednorazowo.
Ju¿ nie wspominaj±c o tym, ¿e nie kupuj±c s³odyczy, chipsów itp. te¿ siê pozbywamy dodatkowych kosztów Itd. itp.
Oczywi¶cie mówiê ze swojego do¶wiadczenia, ale moim zdaniem tak to wygl±da.
Dok³adnie, u mnie to wygl±da bardzo podobnie. Jak jad³am w maku to 15 z³ za jeden zestaw a za te pieni±dze kupiê miêso, kalafior i co¶ do tego i mam kilka obiadów.
Ale takie porównanie to te¿ zale¿y od tego co siê jad³o wcze¶niej. Ja zdecydowanie mniej wydaje jak sama sobie organizujê jedzenie ni¿ kupowanie jedzenia ci±gle ma mie¶cie, albo jaki¶ niezdrowych przek±sek
Stary 2014-10-29, 15:14   #4793
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Ja osobi¶cie znacz±co oszczêdzam jak zdrowo siê od¿ywiam tylko, ¿e u mnie to jest specyficzny przypadek.
Jestem studentk± uzale¿nion± od fast foodów.... Nie chce mi siê gotowaæ tylko dla siebie wiêc czêsto jem na mie¶cie, wieczorem zamiast kanapki to jakie¶ chrupki z batonem mi wpada³y, ¶niadañ praktycznie nie by³o albo ewentualnie jakie¶ dro¿d¿ówki z piekarni. Najczê¶ciej ostatni tydzieñ miesi±ca by³ do¶æ chudy bo mi kasy brakowa³o.
Natomiast jak od¿ywiam siê zdrowo to w du¿ej czê¶ci rzeczy do kanapek zabieram z domu (jaki¶ serek, wêdline), czasami jakie¶ warzywa wezmê lub miêso na obiad. Studiujê godzinê drogi poci±giem od domu wiêc praktycznie co weekend je¿d¿ê do domu (tym bardziej ¿e w mie¶cie rodzinnym mam ch³opaka). A w dodatku w tym semestrze mam pi±tki wolne wiêc w zasadzie co¶ tam biorê z domu a we Wroc³awiu muszê siê utrzymaæ 4 dni zazwyczaj pierwszego dnia idê na zakupy wydajê powiedzmy 60 z³ (zazwyczaj to wychodzi o wiele mniej, zale¿y co sobie przywiozê z domu) a potem w ci±gu tygodnia dokupuje sobie w zasadzie tylko ¶wie¿e pieczywo.
Ale mój przypadek jest specyficzny ;-) a te swoje wnioski w sumie te¿ wyci±gam na podstawie krótkiej obserwacji bo na pocz±tku pa¼dziernika s³abo mi sz³o z diet± i te¿ wydawa³am na jedzenie na mie¶cie, ostatnio o wiele lepiej idzie.

A w ogóle dziewczyny na 90% idê do pracy do kfc sobie dorobiæ. Tam w czasie przerwy mo¿na sobie braæ dowolny zestaw za 2 z³. Ja na szczê¶cie kfc nie lubiê za bardzo, bo to ich miêso jest dla mnie ostre a nie lubiê takich potraw, ale za tak ma³e pieni±dze to bojê siê ¿e bêdzie kusiæ. Póki co obiecujê sobie ¿e nie bêdê w ogóle bra³a tego ¿arcia i jad³a tylko swoje. Ewentualnie zabiorê sobie kanapkê i do tego jak±¶ sa³atkê z kfc (ale tak± bez kurczaka, same warzywa).
Zobaczymy jak to bêdzie... Trzymajcie za mnie kciuki!
Oj, mnie by kusi³o, bo niestety kfc lubiê. Poza tym zawsze wydaje mi siê, ¿e kfc ju¿ jest lepsze ni¿ Mc, bo tu przynajmniej jest normalne miêso, a nie jakie¶ odpadki gorsze ni¿ parówki .
Taka tortilla czy inna sa³atka to by mnie kusi³a .
Ale nie daj siê! Jak nie lubisz, to tym bardziej bêdzie Ci ³atwiej.
Fajnie, ¿e bêdziesz sobie mog³a dorobiæ i mieæ ten karnet .
A faktycznie tam tak ³atwo o pracê?

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki! Na pewno siê uda .

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Dok³adnie, u mnie to wygl±da bardzo podobnie. Jak jad³am w maku to 15 z³ za jeden zestaw a za te pieni±dze kupiê miêso, kalafior i co¶ do tego i mam kilka obiadów.
Ale takie porównanie to te¿ zale¿y od tego co siê jad³o wcze¶niej. Ja zdecydowanie mniej wydaje jak sama sobie organizujê jedzenie ni¿ kupowanie jedzenia ci±gle ma mie¶cie, albo jaki¶ niezdrowych przek±sek
My¶lê, ¿e to jest w³a¶nie najwa¿niejsze - co siê jad³o wcze¶niej.
Ja wydajê znacznie mniej jedz±c zdrowo .
Za to na pewno jest mniejszy wybór, je¿eli chodzi o jedzenie na mie¶cie. Bo fast foodów jest od kopa, a ¿eby by³o tanio, zdrowo i smacznie to ju¿☠wiêkszy problem znale¼æ ...

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Jak komu¶☠dobrze idzie, a waga stoi to polecam siê przyjrzeæ http://www.tlustezycie.pl/2013/02/fi...chudzania.html

Stary 2014-10-29, 15:33   #4794
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Ja kiedy¶ piek³am sama chleb, ale czy to wychodzi taniej, na pewno nie od zwyk³ego bia³ego od owada.
A jak jeszcze by doliczyæ zu¿ycie energii lub gazu zu¿ytego do upieczenia, to zdecydowanie dro¿ej.

Mam na my¶li pe³noziarnisty chleb który w sklepie kosztuje u mnie nawet 16z³ za kg Z bia³± bu³± która chleb udaje nie ma co porównywaæ. A co do Biedry to akurat chleby maj± fajne i cenowo okey To oczywiste ¿e je¶li na ¶niadanie dla ca³ej rodziny ma siê nazwimy to 'grosze' to czasami nie ma wyj¶cia i jako¶æ idzie na boczny tor. Kto by³ w takiej sytuacji ten wie...
Stary 2014-10-29, 15:39   #4795
pannaatopowa
Zakorzenienie

Ja wydajê du¿o wiêcej na jedzenie. Kiedy¶ to by³o: bia³y chleb, makaron, ziemniaki do tego najtañsza kie³basa, miêso, sos ze s³oika albo torebki. Surówkê rzadko. Taniej kupiæ sos boloñski za 2 z³ote ni¿ pomidory, paprykê, marchew, zio³a, dobrej jako¶ci miêso, do tego makaron razowy,
I chleb razowy, woda, warzywa, lepsza szynka, jajka, twaróg i tak dalej.

Dzi¶ piekê chleb otrêbowy z twarogiem. Wyjdzie taniej ni¿ kupno. Mo¿e siê uda
O w³a¶nie! trzeba wyci±gn±æ. Ciekawe czy wyszed³

Stary 2014-10-29, 16:29   #4796
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Ja wydajê du¿o wiêcej na jedzenie. Kiedy¶ to by³o: bia³y chleb, makaron, ziemniaki do tego najtañsza kie³basa, miêso, sos ze s³oika albo torebki. Surówkê rzadko. Taniej kupiæ sos boloñski za 2 z³ote ni¿ pomidory, paprykê, marchew, zio³a, dobrej jako¶ci miêso, do tego makaron razowy,

I chleb razowy, woda, warzywa, lepsza szynka, jajka, twaróg i tak dalej.

Dzi¶ piekê chleb otrêbowy z twarogiem. Wyjdzie taniej ni¿ kupno. Mo¿e siê uda

O w³a¶nie! trzeba wyci±gn±æ. Ciekawe czy wyszed³

Teraz sobie przypomnia³am o placuszkach które sma¿y³am z otrêbów, jajka i jogurtu naturalnego jak by³am na Dukanie zastêpowa³y mi chleb który by³ zakazany, chyba znów zacznê robiæ

Jeszcze s³owo w sprawie postanowienia o niejedzeniu s³odyczy, chcia³am zastosowaæ czasem taryfê ulgow± ale wolê zamiast s³odyczy zje¶æ w takim dniu jaki¶ kaloryczniejszy obiadek No chyba ¿e domowy sernik upiekê
Stary 2014-10-29, 17:23   #4797
pannaatopowa
Zakorzenienie

Zauwazy³am, ¿e modny jest cheat day. Postanowi³am go wprowadziæ 15-tego ka¿dego miesi±ca. Oczywi¶cie to nie tak, ¿e rzucam siê na podwójn± pizze gigant. ¦niadanie i kolacja maj± byæ wzorowe. Tego dnia nie przekroczê ilo¶ci kcal. A poprzedni miesi±c ma byæ poprawny pod wzglêdem æwiczeñ i diety. Je¶li w miêdzy czasie zjem s³odycz to nic z wolnego dnia. Co bêdzie w takim dniu? S³odycze (czekolada, czy dro¿d¿ówka), pyzy, albo pierogi gotowe, soki s³odzone i tak dalej. Ale ograniczaj± mnie kcal wiêc te¿ siê nie nachapie

Co o tym s±dzicie.

Pytanie teraz. Zrobi³am ciasto. Kupi³am nowy papier do pieczenia, taki bia³y (pisa³o naturalny, nie wiem na czym naturalno¶æ polega). I pizza przywar³a do papieru. A papier do blachy. Nie da siê tego ruszyæ. Piek³am w 180 stopniach (papier jest do 200), wiêc zajê³o mi to trochê d³u¿ej. Co¶ zrobi³am nie tak? Jak to odczepiæ?

Stary 2014-10-29, 18:29   #4798
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Zauwazy³am, ¿e modny jest cheat day. Postanowi³am go wprowadziæ 15-tego ka¿dego miesi±ca. Oczywi¶cie to nie tak, ¿e rzucam siê na podwójn± pizze gigant. ¦niadanie i kolacja maj± byæ wzorowe. Tego dnia nie przekroczê ilo¶ci kcal. A poprzedni miesi±c ma byæ poprawny pod wzglêdem æwiczeñ i diety. Je¶li w miêdzy czasie zjem s³odycz to nic z wolnego dnia. Co bêdzie w takim dniu? S³odycze (czekolada, czy dro¿d¿ówka), pyzy, albo pierogi gotowe, soki s³odzone i tak dalej. Ale ograniczaj± mnie kcal wiêc te¿ siê nie nachapie

Co o tym s±dzicie.

Pytanie teraz. Zrobi³am ciasto. Kupi³am nowy papier do pieczenia, taki bia³y (pisa³o naturalny, nie wiem na czym naturalno¶æ polega). I pizza przywar³a do papieru. A papier do blachy. Nie da siê tego ruszyæ. Piek³am w 180 stopniach (papier jest do 200), wiêc zajê³o mi to trochê d³u¿ej. Co¶ zrobi³am nie tak? Jak to odczepiæ?

Co do pizzy to pewnie nie u¿y³a¶ zbyt du¿o t³uszczu? Ten bia³y papier jest dziwny, te¿ mia³am z nim problemy...

A je¶li chodzi o cheat day, to chyba trochê rygorystycznie? Tylko raz w miesi±cu i pod tyloma warunkami? Ja wiem po sobie, ¿e takie ograniczenia ¼le wp³ywaj± na psychikê... Poczucie pora¿ki skutecznie rujnuje motywacjê... Przynajmniej moj± Dlatego narazie stawiam sobie tylko re cele których jestem pewna, na wyzwania przyjdzie jeszcze czas Ja nie jem s³odyczy, bo nie chcê ich je¶æ. Traktujê je jak papierosy, ci prawda pali³am tylko rok, ale kiedy postanowi³am rzuciæ - koniec. Robiê to nie dla szczup³ej figury ale dla zdrowia! Zrywam z na³ogiem, do kawy mogê upiec ciasto lub zje¶æ 70% czekolady, albo owsiane ciasteczka z bakaliami

Wczoraj us³ysza³am w TV na TVN Style co¶ przera¿aj±cego. Kiedy nasz obwód w pasie zaczyna przekraczaæ 90cm drastycznie wzrasta ryzyko udaru lub zawa³u... A ja mam 116...
Stary 2014-10-29, 18:32   #4799
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Witajcie, czytam w±tek, wszystkie wasze posty, ale nadal brakuje mi weny i si³y ¿eby co¶ odpowiedzieæ.

Dzi¶ mo¿ecie mnie te¿ kopn±æ za menu bo wygl±da ¶miesznie.
¦niadanie - kanapka z wêdlin±
¦niadanie II - pó³torej kanapki z wêdlin±
Przek±ska - jab³ka
Obiad - dwa ma³e go³±bki z ry¿u bez sosu
Obiad II - pó³ miski zupy grochowej (bez zasma¿ki)

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 18:42   #4800
Melonade
Zadomowienie

Cytat:

Co o tym s±dzicie.

Ja uwa¿am, ¿e to dobry pomys³, ale skoro ju¿ zak³adasz, ¿e mo¿e Ci siê nie udaæ raz w miesi±cu to czemu nie zacz±æ od wiêkszej ilo¶ci? To nie tak, ¿e namawiam do z³ego. Ale ja bym radzi³a na pocz±tek postanowiæ np.raz na dwa tygodnie i jak Ci siê uda to przej¶æ na raz na 3 itd. Albo wrêcz ustaliæ sobie raz na tydzieñ czy raz na dwa tygodnie, ale je¿eli nadal nie bêdziesz czu³a ochoty to po prostu to pomin±æ. O wiele wiêksza satysfakcja bêdzie z takiego planu, ni¿ jakby¶ ustali³a raz na miesi±c i gdzie¶tam po drodze siê nie uda³o.
Przynajmniej dla mnie co¶ takiego lepiej dzia³a .

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie, czytam w±tek, wszystkie wasze posty, ale nadal brakuje mi weny i si³y ¿eby co¶ odpowiedzieæ.

Dzi¶ mo¿ecie mnie te¿ kopn±æ za menu bo wygl±da ¶miesznie.
¦niadanie - kanapka z wêdlin±
¦niadanie II - pó³torej kanapki z wêdlin±
Przek±ska - jab³ka
Obiad - dwa ma³e go³±bki z ry¿u bez sosu
Obiad II - pó³ miski zupy grochowej (bez zasma¿ki)
Marsz do kuchni i zjedz co¶ porz±dnego!

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.