Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-09, 11:45   #3841
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Szczesciara
ma kobita pecha
a glupi to ma zawsze szczescie
chociaz wlasnie u mnie nie bardzo z tym trafem i szczesciem, nigdy nic nie wygralam itp wiec licze ze nie jest ze mna zle

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość

Jakie to bodziaki w tesco rzucili?

nie wiem ja u ciebie, ale u mnie np obnizka tych pakowanych po 5 szt, maja nadruki z przodu, sa biale, kosztowaly 17,40, wiec wychodzi 3,50 za sztuke co sie oplaca. ale kupilam tez dwupak pieknych kolorowych, pokazywalam zdj, za 12 zl.
w kazdym tesco bedzie cos innego, wiec moze warto zajrzecc

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 11:47   #3842
czajelka
Rozeznanie

Uciekam do tesco, mam nadzieje ze cos znajde

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 11:52   #3843
Hanka20
Zakorzenienie

Kurcze chyba namówie mojego R i jutro jak starczy czasu to podjedziemy do tesco, czas najwyzszy cos kupic. A ze ma jutro urlop to bedziemy jezdzic. Najpierw pobrac krew na tarczyce, potem do Katowic na ten konflikt płytkowy. Zdecydowalismy sie i jedziemy. Takze jutro podwójne klucie mnie czeka. Ciekawe co z tego wyniknie...

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Powodzenia w łupach

A ja ogladam top model ostatni odcinek przegapilam

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 11:53   #3844
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki! szukaj dobrze

JAŚ

Stary 2014-11-09, 12:24   #3845
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać, to może i ja się przejdę, bo w dresach kwitnę jeszcze

Moje storczyki mnie nienawidzą chyba, podlewam rzadko, wsadzając w miski z wodą, ( cieplejszą, odstaną) nawożę biohumusem, dbam o korzonki, listki przemywam raz na jakiś czas wodą z cytryną, a one buraki nie kwitną ;( TŻet mówi, że będzie taniej jak sobie patyczki w doniczki powtykam, ale ja się nie poddam!

Robię rosół.

I dziś idę na kabaret, może poprawi mi humor!
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 12:30   #3846
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość

Moje storczyki mnie nienawidzą chyba, podlewam rzadko, wsadzając w miski z wodą, ( cieplejszą, odstaną) nawożę biohumusem, dbam o korzonki, listki przemywam raz na jakiś czas wodą z cytryną, a one buraki nie kwitną ;( TŻet mówi, że będzie taniej jak sobie patyczki w doniczki powtykam, ale ja się nie poddam!

Robię rosół.

tez bedzie rosol, gotuje sie juz 2 godzinke ale ja jestem mistrzem- wstawilam mieso z mysla o rosole a tu co- ja przeciez nie kupilam wloszczyzny poratowalam sie suszona, dalam przypalona cebulke i natke selera i pietruszke, i o losie wrzucilam kostke rosolowa, zobaczymy, jak bedzie malo aromatyczny to zrobie jakas zupe

ja moje storczyki codziennie psikam, tzn listki zraszam. nie poddawaj sie! wierze ze ci sie uda

no i udanych kabaretow, oby poziom dobrego samopoczucia i humoru wzrosl

JAŚ

Stary 2014-11-09, 12:49   #3847
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
tez bedzie rosol, gotuje sie juz 2 godzinke ale ja jestem mistrzem- wstawilam mieso z mysla o rosole a tu co- ja przeciez nie kupilam wloszczyzny poratowalam sie suszona, dalam przypalona cebulke i natke selera i pietruszke, i o losie wrzucilam kostke rosolowa, zobaczymy, jak bedzie malo aromatyczny to zrobie jakas zupe

ja moje storczyki codziennie psikam, tzn listki zraszam. nie poddawaj sie! wierze ze ci sie uda

no i udanych kabaretow, oby poziom dobrego samopoczucia i humoru wzrosl

U mnie w ciągu 3 lat ponownie zakwitł tylko jeden i tylko na dwa miesiące, hehe, ale może kiedyś zrobią mi niespodziankę i zakwitną wszystkie na raz

Mój godzinkę się produkuje już, ale coś mi w nim nie pasuje, chyba o czymś zapomniałam ;>

Kabaret dopiero na 19...Ciekawe, czy będę miała siłę do tego czasu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-09, 12:58   #3848
kamilove
Zakorzenienie

Witam się i ja Na chwilkę weszłam Was podczytać i też zaraz zbieram się do Tesco Później wpadają teściowie, mam nadzieję, że wczorajsze ciasto się udało

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Witam

Wstałam z bólem głowy takim, że szok Mały trochę budził się w nocy i ja spr. jego gorączkę i jestem padnięta. Nie podawałam mu leków, ale temp. spadła do 37,5.

Chodziło mi o ceny przecenionych ciuszków. Przydałyby mi się bodziaki kr.rękaw rozm.56/62
U kogoś czerwone usta sa ok, ale ja wyglądam nienaturalnie. Też podkreślam oczy, a usta lekko błyszczące i naturalne np. blady róż

Widziałam je ale to rozm 50, więc maleńkie

Podoba mi się ta pierwsza koszulka
Fajna jest, szukam właśnie czegoś w tym stylu, nie chce typowo szpitalnej koszuli mamusie też muszę się dobrze czuć i ładnie wyglądać

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Witam się w tą szarą niedzielę

Nadrobiłam Wasze wczorajsze posty,gratuluję zakupów ciuszkowych dla maleństw i mamusiek

Ja wczoraj po powrocie do domu padłam,trzy godziny stania przy sokowniku to jednak sporo,ale 6l soku dla dzieciaków zrobione, a z resztek jeszcze parę słoików dżemu będzie, z mojej porcji dzisiaj rano zrobilam 4;-)

Teraz mam ambitny plan zabrać się za pisanie pracy,zwłaszcza że na 13 do rodziców na obiad,a jeszcze po drodze może do Tesco zajrzymy skoro takie fajne przeceny niby są ;-)

Doświadczone mamy,ile radzicie mieć ciuszków poszczególnych w rozmiarach 56 i 62 tak żeby powiedzmy co dwa dni pranie robić? Chodzi mi głównie o body,pajacyki,Śpiochy i polspiochy bo to głównie mam zamiar maluchowi ubierać na początku ;-)
ja postanowiłam sobie tych najmniejszych ubranek czyli r. 62 mieć po 10szt z rodzajów ale co z tego wyjdzie w praniu... na pewno r 56 kupie tylko zapobiegawczo symboliczną ilość

Cytat:
zeberka jest super z troszke grubszego materialu, jakosciowo supr. zaluje ze wzielam najmniejszy rozmiar, ale moze nic straconego

witam sie niedzielnie, sniadanko czeka, kawa czeka, wizaz najwazniejszy:Paa mialam wam pokazac: http://allegro.pl/paka-wczesniak-now...766037594.html

moze ciuszki nie sa markowe itp, ale cala licytacja kosztowala mnie UWAGA 1zl

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

pamietaj chory chlop to umierajacy chlop! wspolczuje

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

najrozniejsze. za dwa bodziaki ze zdj zaplacilam 11,70, a w kompletach te po 5 szt pakowane po 17.40 bodazje, przy zdj pisalam ceny
pozazdrościć takiej ceny

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Dzięki kochana ;*
ja mam pajace, myślę że się przydadzą właśnie do spania lub na dwór pod kombinezonik
Łupy świetne i za jaką cene!

Miłego dnia ;*
odpoczywam już godzinkę ale może coś grzebnę w domku skoro mam ochotę. Lubie tak sprzątać jak mam wenę, wole odpocząć jak przyjdzie leniuszek do mojej głowy ;p

:hej: u mnie właśnie też tak szaro buro i ponuro. A jaki wynik bo nie wiem kto wygrał nawet? Szpilka?

Nie mówiłam wam, kupiłam w tesco storczyki takie ciut zdechnięte po 8zł. Liczę że je odratuje liście mają zdrowe jeden bez kwiatków a drugi ma jeszcze dwa a miałam kupić na dniach w promo po 17 zł miały być, a tu mam 2 za tą cenę
Bardzo lubię storczyki ale u mnie się niestety nie przyjmują robiłam kilka podejść i wszystkie kaput. Może kolejnym razem kupię w końcu w kwiaciarni a nie markecie to postoi dłużej.

Cytat:
aa dostalam maila od laski ktora wystawila paczke ubranek:

"Witam. Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy wystawiając pakę za złotówkę. Pani fart, gratuluję. Postaram się jutro wysłać paczkę, ale nie obiecuję. Najpóźniej w środę.Pozdrawiam, Karolina"

Ty pewnie sama się nie spodziewałaś
kamilove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 13:05   #3849
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
to ja juz mam z 20 szt body na 56-62, jak nie wiecej. i mysle czy to nie malo zglupialam?
Nie!

Cytat:
U mnie dzis kotlety z fileta, ziemniaczki opiekane i surowka z marchwi pora i jabłka
omnomnom!

Cytat:
O tym nie pomyslalam, dobrze ze mnie uswiadamiacie dziołchy.

Jakie to bodziaki w tesco rzucili?

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

No coż Twoje szczeście, jej pech. Mogła wystawic przynajmniej za dyszke.

hehehe
No kochana naprawde tego b.duzo trzeba

Cytat:

powodzonka

Cytat:

Robię rosół.

kochana na paranienormalnych?

My 28mego mamy koncert dzem z orkiestra,ale musimy 120km dojechac w jedna strone.

Zaraz bede fryty smazyc mmm!
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 13:09   #3850
Majka232
Zakorzenienie

Ja uwielbiam storczyki, mam jeden który kwitnie niemalże nieustannie i to po 12 kwiatów na raz i zaraz kolejne pąki. Mam jeden który zakwitł na dziko i kwiaty rosną w dół i 4 nowe, które na razie kwitną. Aaa, jest jeszcze taki który przekwitł i na razie nic sie nie dzieje :/

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Koperco milego tescowania

Majka wspolczuje

Pavlinecka wspolczuje;*

My wrocilisny z kosciola,maluje sie i szykuje di mamy
Już po 2 tabletkach i znów zaczyna boleć :/
Miłego dnia u mamy!

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja też

Warto czytać, w aukcji piszę że dostępne są rozmiary 50.56,62,68,74,80,86,92,9 8

Witam się niedzielnie
zjedliśmy z tż sniadanko i pojechał do babci na wieś zwozić rzeczy bo babcia się przeprowadza. Miałam jechać do towarzystwa ale pogoda nijaka i na razie mi się nie chciało. Może za którymś kursem się zabiorę.
Nie wiem ci dziś robić chyba się za sprzątanie wezmę...

miłego dnia kochane ;*
Ooo, dzięki, ja to chyba jestem ślepak, zaraz zobaczę

Cytat:
tez jestem ciekawa, przegladsja internet i to co tam podaja o wyprawce wydaje sie ze mam tony ciuszkow a mi sie wydaje ze caly czas malo :/ a kurde mnie jakos pajace nie przekonuja. moze do spania mi sie przydadza, ale jakos na dzien dla dziecka mi sie nie podobaja, do tego 50 razy zapinaj te napki no ale widze ze duzo osob ich uuzywa.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

udanego wypadu do mamy

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

wlasnie mialam to pisac, dzieki

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

po prostun odpocznij, kupe pracy mialas przy malowaniu sprzataniu,. obejrzyj jakis film, zregeneruj sie

milego dnia

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

a pewnie, zreszta nawet jakby sie mialy nie przydac to za 1 zl nie bedzie mi szkoda a aukcja w sumie licytowana od tak sobie, bo gdzies tam w oko wpadla i w zyciu bym nie pomyslala ze nikt nie przelicytuje kwoty 1 zl przy wiekszej ilosci ciuszkow

aa i no i chociaz kombinezon na 62, wiec sie przyda
Wow, ale cena Nie wiem po co ludzie wystawiają rzeczy bez ceny minimalnej... Za 1 zł+ koszt.przesyłki teraz musi to laska spakować i wysłać - interes życia

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Mirelka zdrowka dla malej

Majka i jak goraczka malego?

Sylwiia oj to musze jechac do tesco, ale po usg juz. Ty we wto masz?

Sonia jak kaprysek dzis?

Ja wcczoraj najpierw w szkole pozniej u rodzicow. Jestemm zachwycona wczorajszymi zajeciami i zaczynam sie zastanawiac czy nie isc na psychologie, ale one 5 lst trwaja, wiec pewnie pojde na 2 letnie mgr. Z zarządzania zasobami ludzkimi.
Dziękuję, od rana ma ok.37,5 i mam nadz.że już nie wzrośnie

Cytat:
Napisane przez Mirelka_90 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie... My już po rosołku mąż mówi że wyjątkowo dziś wyszedł mi pyszny Na obiadek drugie danie naszykowane pieczone udeczka z ziemniaczkami i suróweczką

A co do rączki małej to myślę że to jest powód tego że miała w szynie a nie pełny gips. ta ręka nie była do końca całkiem stabilna bo mozna poruszać było. Tak właśnie na pogotowiu robią Teraz ma pełny gips i aż do ramienia na dwa tygodnie. Ale już ją nie bolała jak jej szyne zdjął ale na zdjęciu wyszło że jest inaczej.. Tzn powiedział ze jest zrośnięta ale jakieś jest odgięcie kości o 12 stopni ale powiedział że nawet jak dojdzie do 15 stopni to nic sie nie dzieje bo ma 4 latka i za rok czy dwa nie bedzie miała sladu po tym i że nie będzie ją boleć i będzie prosta. Mała się popłakała jak jej drugi gips zakladał bo jak zdjął jej te szyne to już myślała że tak zostanie bo tęskni do przedszkola żeby wrócić.
Serce boli patrzeć na cierpienie i łzy dziecka. Życzę zdrówka córeczce!

Cytat:
A jeszcze wracajac do tematu rozmiarów i ciuszków, czy Wy wszystkie naprawde kupujecie te przepisowe ilosci body, kaftaników itd? jesli tak, to czy w różnych rozmiarach? bo tak sobie mysle, po co mi 8 body lub spiochów, jak co dwa dni włacze pranie? a poza tym dzidzia na pewno szybko bedzie wyrastała z najmniejszego rozmiaru, wiec nie ma to chyba sensu? chyba ze kupie te 8 ale np po dwa-3 z 56, dwa-3 z 62 itd

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Pyszny obiadek masz! Ja tez dzis rosół zrobie, ale na indyku. Ale to postawie dopiero, bo obiad bedziemy jesc pozno, jak zawsze.

Biedna córcia, to co teraz znowu pare tygodni w gipsie ja czeka?

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Soniuśka Ty a te Twoje frytki, chyba je kochasz co?
Ja nie patrzę na żadne listy wyprawkowe, ale wiem że trzeba tego sporo. Mój synek bardzo ulewał i często go przebierałam, poza tym czasami pieluszka przepuściła albo była akcja siku w trakcie jej zmiany więc wolę mieć więcej niż prać codziennie. Miałam sporo przy synku a i tak pranie robiłam b.często
Stary 2014-11-09, 13:09   #3851
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Nie!

omnomnom!

hehehe
No kochana naprawde tego b.duzo trzeba

powodzonka

kochana na paranienormalnych?

My 28mego mamy koncert dzem z orkiestra,ale musimy 120km dojechac w jedna strone.

Zaraz bede fryty smazyc mmm!
Nie, na smile Na Dżemie ostatnio byłam, zresztą zawsze jestem jak grają w okolicy, taki sentyment, ale z orkiestrą jeszcze nigdy Musi być super

U mnie organizują wyjazd do filharmonii na skrzypka na dachu ( którego uwielbiam ) ale pod koniec marca i boję się zapisywać, nie dość, że wytrzęsie w autobusie, to jednak 3 tygodnie przed przewidywanym terminem... A szkoda
Stary 2014-11-09, 13:11   #3852
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam storczyki, mam jeden który kwitnie niemalże nieustannie i to po 12 kwiatów na raz i zaraz kolejne pąki. Mam jeden który zakwitł na dziko i kwiaty rosną w dół i 4 nowe, które na razie kwitną. Aaa, jest jeszcze taki który przekwitł i na razie nic sie nie dzieje :/

Miłego dnia u mamy!

Ooo, dzięki, ja to chyba jestem ślepak, zaraz zobaczę

Wow, ale cena Nie wiem po co ludzie wystawiają rzeczy bez ceny minimalnej... Za 1 zł+ koszt.przesyłki teraz musi to laska spakować i wysłać - interes życia

Dziękuję, od rana ma ok.37,5 i mam nadz.że już nie wzrośnie

Serce boli patrzeć na cierpienie i łzy dziecka. Życzę zdrówka córeczce!

Ja nie patrzę na żadne listy wyprawkowe, ale wiem że trzeba tego sporo. Mój synek bardzo ulewał i często go przebierałam, poza tym czasami pieluszka przepuściła albo była akcja siku w trakcie jej zmiany więc wolę mieć więcej niż prać codziennie. Miałam sporo przy synku a i tak pranie robiłam b.często
Ojj niech glowka przejdzie

Cytat:
Nie, na smile Na Dżemie ostatnio byłam, zresztą zawsze jestem jak grają w okolicy, taki sentyment, ale z orkiestrą jeszcze nigdy Musi być super

U mnie organizują wyjazd do filharmonii na skrzypka na dachu ( którego uwielbiam ) ale pod koniec marca i boję się zapisywać, nie dość, że wytrzęsie w autobusie, to jednak 3 tygodnie przed przewidywanym terminem... A szkoda
no w filharmonii wiec pewnie fajnie bedzie
Stary 2014-11-09, 13:17   #3853
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

"czegoś mi brakuje w rosole" a cebula leży obok Ach ten kalafior hehe
Stary 2014-11-09, 13:18   #3854
Majka232
Zakorzenienie

My mieliśmy za 2 tyg.iść z młodym do opery, ale wypadły nam chrzciny, więc oddałam bilety, za tydzień pójdziemy do teatru ale też na sztukę dla dzieci taka już rola rodzica

idę po kolejnego tabsa, bo zaraz obiad zwrócę jak śniadanie :/

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2014-11-09 o 13:19
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 13:22   #3855
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam babkę kakaową ;D Zobaczymy co mi wyjdzie. Co ta ciąża ze mną robi ;P ja nigdy ciast nie piekłam.

Cytat:
Napisane przez emmure Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Przeczytałam wasze posty i chyba te bóle głowy to od tej strasznej pogody - mnie też cały dzień nawala aż nic się nie chce. Siedzę sama cały dzień i wymyśliłam sobie ciasto - murzynka. Poleciałam więc do sklepu, ale jestem taka roztargniona, że zamiast mleka wzięłam kefir i musiałam iść jeszcze raz Też zrobiłyście się takie zapominalskie i rozkojarzone?

Czytam też o waszych wyprawkach, a ja kurcze nie mam jeszcze nic... Czekam do połówkowego (18 listopad) i mam nadzieję, że dowiem się wtedy co to za ludek u mnie w brzuszku siedzi. Niestety przed chwilą spalił mi się odkurzacz (dosłownie buchnął iskrami i dymem! w całym mieszkaniu śmierdzi teraz plastikiem) tak więc znowu czeka mnie niespodziewany wydatek
uuuuu współczuje zepsutego odkurzacza ;/ a co do zapominania to cały czas o czymś zapominam
Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Moj brat chrzcił roczną córkę.
Moja siostra ma 14 mies dziewczynkę i jeszcze nie ochrzciła (planuje w ciągu najbliższego roku). Także spoko
a to nie tak źle, moje by było chrzczone gdzieś w wieku 7-8 miesięcy
Cytat:
Napisane przez Mirelka_90 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o chrzest to ja Moją Maje chrzciłam gdy miała niecałe dwa miesiące gdyż ja osobiście uważam że najlepiej chrzcić dziecko gdy jest takie malutkie prześpi msze itd. A takie biegające po kościele jakoś mi się nie widzi ale jak to się mówi każdy ma swoje zdanie i swoją racje i robi jak uważa. Z drugim dzieckiem też nie będę czekała z chrztem tylko także problem mam z wyborem chrzestnych gdy myślę kogo by wziąć to nie mam pomysłu. Bo nie wiem czy trochę młodszych czy starszych bo chce by oboje chrzestni byli w podobnym wieku.
no u nas też tak miało być, że chrzest czerwiec, lipiec ale, że chrzestna teraz też w ciąży i rodzi w lipcu to odpada a innej chrzestnej przy pierwszym dziecku nie chcemy...
Cytat:
A my nie mamy w ogole slubu.
My też
Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Jeśli nie macie Dziewczyny ślubu kościelnego to uderzajcie do księży z kościołów akademickich lub do zakonników (dominikanie na przykład). Z doświadczenia rodzinnego wiem, że jest znacznie łatwiej
Co do kościoła to z moim nie ma problemu ochrzczą dziecko bez problemu tylko przy chrzcie ojciec dziecka nic nie podpisuje tylko matka i chrzestni ale nie robią problemów.
Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Znowu sie melduje, żeby nie bylo ze zniklam calkiem, czasami teskni mi sie poprostu za babami co wiedzą co sie czuje...mnie coś bierze kaszle nie wiem czy to nie zapalenie jutro podjade na szpital, teraz troszkę was poczytam
Zdrówka
Cytat:
aa dostalam maila od laski ktora wystawila paczke ubranek:

"Witam. Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy wystawiając pakę za złotówkę. Pani fart, gratuluję. Postaram się jutro wysłać paczkę, ale nie obiecuję. Najpóźniej w środę.Pozdrawiam, Karolina"

wylicytowałas pakę ubrań za złotówkę ????

podczytałam, zaraz się zbieram i idę do mamy, tż własnie pojechał do pracy
ale miałam dzisiaj jakąs schize wstałam rano i nie wiem co mi odbiło naszła mnie myśl, że nie poszłam do lekarza, ze dziś piątek a ja mialam mieć wizytę w czwartek i zapomniałam i już wstawałam i chciałam dzwonić aż nagle mnie olsniło, że dziś niedziela
no i rano były przytulanki z tż i powiem wam, że było okropnie... nie wiem czemu zero przyjemności, ból i straszny dyskomfort ;/ nie wiem czemu

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 13:28   #3856
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

Kabaret dopiero na 19...Ciekawe, czy będę miała siłę do tego czasu
Miłego wieczorku

Ja wstawilam mój rosołek pol godzinki temu i pachnie juz ładnie. Nie wiem jak Wy robicie swoje, ale ja zawsze dodaje listek laurowy i kilka ziarenek ziela ang, poza tym cebulka podpalona no i warzywka wiadome.

A teraz wciagam mleko kakaowe z tuby mmm ale pycha!

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
My mieliśmy za 2 tyg.iść z młodym do opery, ale wypadły nam chrzciny, więc oddałam bilety, za tydzień pójdziemy do teatru ale też na sztukę dla dzieci taka już rola rodzica

idę po kolejnego tabsa, bo zaraz obiad zwrócę jak śniadanie :/
Jakie bierzesz tabletki?

Stary 2014-11-09, 13:35   #3857
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Miłego wieczorku

Ja wstawilam mój rosołek pol godzinki temu i pachnie juz ładnie. Nie wiem jak Wy robicie swoje, ale ja zawsze dodaje listek laurowy i kilka ziarenek ziela ang, poza tym cebulka podpalona no i warzywka wiadome.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Jakie bierzesz tabletki?
Paracetamol, apap lub efferalgan (wszystko zawiera jedynie paracetamol)
Stary 2014-11-09, 13:38   #3858
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

co do tych przytualnek to ja nie wiem, czy coś ze mną nie tak?

Wszędzie pisze, jaki to na tym etapie ciąży sex jest wspaniały, jak skacze libido itp. koleżanki opowiadały o snach erotycznych i super ekstra ograzmach, a mi nie dość, że wcale ale to wcale się nie chce, to jak już się skuszę to boli właśnie i jest strasznie ciasno i jakbym nie wiem, blokadę w środku miała... Nie jest to miłe doświadczenie A gdzie nie czytam to tak niby ekstra jest

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Miłego wieczorku

Jakie bierzesz tabletki?
Aż mi w brzuchu zaburczało! Mleko w tubce! o nie!
Stary 2014-11-09, 13:41   #3859
rosarioV
Zakorzenienie

Hanka robię rosolek identycznie i zawsze cebulke podpalam na gazniku
Pavlinecka to jesteśmy we dwie :/ tzn mi przychodzi raz na jakiś czas ochota ale tak jak dziś było okropnie :/ zanim znowu sie skusze minie chyba miesiąc :/

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-09, 13:44   #3860
Hanka20
Zakorzenienie

Dziewczyny, myśle, ze to kwestia psychiki jest. Może za bardzo podswiadomie boicie się, że coś się może stać dzidzi i stąd te problemy? Nie mozecie sie rozluźnic. Ja na pocieszenie powiem, ze też tak czasem mam, ale zdarza się kiedy budzę sie rano z wielka ochotą na igraszki. Jakoś tak różnie u mnie z tym. Dobrze, ze TŻ jest w miare cierpliwy, choc wiem, ze chciałby czesciej, ale widze, ze rozumie

Stary 2014-11-09, 13:49   #3861
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Miłego dnia u mamy!

bol glowy to udreka, mnei meczylo tak od ok 16-19 tc i czulam sie fatalnie. zauwazylam ze od tego tygodnia ustalo, badz zmniejszylo sie i mam nadzieje, ze u ciebie tez przejdzie i bolec nie bedzie

mialas sporo? czyli na oko mniej wiecej? po 15-20 bodziakow? na 56 tez mialas sporo ubranek?

JAŚ

Stary 2014-11-09, 13:51   #3862
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

ja w ciąży raz, dosłownie, miałam ochotę, a tak jak do tej pory po prostu nie nie i koniec... I żadnych snów, itp. Jakoś nie wiem, jakby nie było już potrzeby To nieco mnie niepokoi, bo ja zwykle lubię i korzystam, ze tak powiem, a tu zonk...

Hanka pewnie masz rację, ale to musi być bardzo głęboko zakorzeniony lęk...
Stary 2014-11-09, 13:54   #3863
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Hanka robię rosolek identycznie i zawsze cebulke podpalam na gazniku
Pavlinecka to jesteśmy we dwie :/ tzn mi przychodzi raz na jakiś czas ochota ale tak jak dziś było okropnie :/ zanim znowu sie skusze minie chyba miesiąc :/
Ja tez tak robie z ta cebulką. A dzisiaj wrzuciłam dodatkowo ząbek czosnku bo moja ciocia tak robi, zobaczymy czy zmieni coś w smaku.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Paracetamol, apap lub efferalgan (wszystko zawiera jedynie paracetamol)
Ja też ratuje sie apapem, ale bralam do tej pory tylko dwa razy jak juz nie moglam wytrzymac z tym bólem głowy. Nie wiem co to jest, przed ciaza nie bolala mnie tak często

Stary 2014-11-09, 13:56   #3864
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

ehes fakt, ze sa to ubtanka na 50-56, wiec malutkie i moze wcale nie ubiore ale za 1 zl to mi nie szkodaa ale za to jest kombinezon ktory pare razy ubrac sie uda

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
ziele dodaje, cebulke tez, ale listka nie, nie pasuje mi ten smak do rosolu

JAŚ

Stary 2014-11-09, 13:59   #3865
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
bol glowy to udreka, mnei meczylo tak od ok 16-19 tc i czulam sie fatalnie. zauwazylam ze od tego tygodnia ustalo, badz zmniejszylo sie i mam nadzieje, ze u ciebie tez przejdzie i bolec nie bedzie

mialas sporo? czyli na oko mniej wiecej? po 15-20 bodziakow? na 56 tez mialas sporo ubranek?
w pierwszej ciąży miałam bóle od ok.3 m-ca i chyba w 5 już było lepiej a teraz udręka. Jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży to nawet ketonal zdarzyło mi się wziąć W 1 trymestrze brałam paracetamol bo nie mogłam wytrzymać. Ten ból mnie wykańcza fizycznie i psychicznie

Miałam chyba z 15 pajacyków w rozm.0-3 m-ce więc takie raczej 62. Body na kr.rękaw myslę że było ok.10 i tyle samo dł.rękaw, do tego spodenki -chyba z 10 par, kilka półśpiochów i śpiochów i kaftaników. Wszystko rozm.do 3 m-cy
Stary 2014-11-09, 13:59   #3866
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
"czegoś mi brakuje w rosole" a cebula leży obok Ach ten kalafior hehe
Heheh

Cytat:

uuuuu współczuje zepsutego odkurzacza ;/ a co do zapominania to cały czas o czymś zapominam

a to nie tak źle, moje by było chrzczone gdzieś w wieku 7-8 miesięcy

no u nas też tak miało być, że chrzest czerwiec, lipiec ale, że chrzestna teraz też w ciąży i rodzi w lipcu to odpada a innej chrzestnej przy pierwszym dziecku nie chcemy...

My też

Co do kościoła to z moim nie ma problemu ochrzczą dziecko bez problemu tylko przy chrzcie ojciec dziecka nic nie podpisuje tylko matka i chrzestni ale nie robią problemów.

Zdrówka

podczytałam, zaraz się zbieram i idę do mamy, tż własnie pojechał do pracy
ale miałam dzisiaj jakąs schize wstałam rano i nie wiem co mi odbiło naszła mnie myśl, że nie poszłam do lekarza, ze dziś piątek a ja mialam mieć wizytę w czwartek i zapomniałam i już wstawałam i chciałam dzwonić aż nagle mnie olsniło, że dziś niedziela
no i rano były przytulanki z tż i powiem wam, że było okropnie... nie wiem czemu zero przyjemności, ból i straszny dyskomfort ;/ nie wiem czemu
kochana ja tez jakas ciasna jestem i mi to dokucza
Stary 2014-11-09, 13:59   #3867
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
co do tych przytualnek to ja nie wiem, czy coś ze mną nie tak?

Wszędzie pisze, jaki to na tym etapie ciąży sex jest wspaniały, jak skacze libido itp. koleżanki opowiadały o snach erotycznych i super ekstra ograzmach, a mi nie dość, że wcale ale to wcale się nie chce, to jak już się skuszę to boli właśnie i jest strasznie ciasno i jakbym nie wiem, blokadę w środku miała... Nie jest to miłe doświadczenie A gdzie nie czytam to tak niby ekstra jest
!
mam to samo.. zreszta szczerze to nie pamietam, kiedy ostatnio byly przytulanki! :P troche mi tego brakuje mimo ze teraz w ciazy bywa roznie z przyjemnosciami jednak jakies potrzeby sa.

JAŚ

Stary 2014-11-09, 13:59   #3868
Hanka20
Zakorzenienie

A zmieniajac temat czy wybieracie sie jutro do rossmana? bedzie makijaz w promocji 1+1 gratis. Zastanawialyscie sie co kupic? Ja musze jakis podkład i puder brazujacy lub wykanczajacy. Zobacze co bedzie fajnego.

Stary 2014-11-09, 14:00   #3869
malinka1984
Zakorzenienie

Witam się w 19w5d z kopniaczkami Kacperkowymi.Cudownie jest poczuć ruchy maluszka
Pozdrawiam Was cieplutki i kiziany w brzusie.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 14:06   #3870
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
w pierwszej ciąży miałam bóle od ok.3 m-ca i chyba w 5 już było lepiej a teraz udręka. Jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży to nawet ketonal zdarzyło mi się wziąć W 1 trymestrze brałam paracetamol bo nie mogłam wytrzymać. Ten ból mnie wykańcza fizycznie i psychicznie

Miałam chyba z 15 pajacyków w rozm.0-3 m-ce więc takie raczej 62. Body na kr.rękaw myslę że było ok.10 i tyle samo dł.rękaw, do tego spodenki -chyba z 10 par, kilka półśpiochów i śpiochów i kaftaników. Wszystko rozm.do 3 m-cy
łooo to ja juz daje spokoj z kupowaniem moze jakies spodenki czy moze bardziej polspiochy kupie na 62 i zaczne sie rozgladac za 68

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
A zmieniajac temat czy wybieracie sie jutro do rossmana? bedzie makijaz w promocji 1+1 gratis. Zastanawialyscie sie co kupic? Ja musze jakis podkład i puder brazujacy lub wykanczajacy. Zobacze co bedzie fajnego.
Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Witam się w 19w5d z kopniaczkami Kacperkowymi.Cudownie jest poczuć ruchy maluszka
Pozdrawiam Was cieplutki i kiziany w brzusie.
hah jak pisze jedna pod druga to nie wiadomo o co chodzi :d kojarze avatarki bardziej niz nicki a ze u was jednakowe to jakos tak.. moze ktoras sie skusi na zmiane?

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

hhmm.. w sumie rossman zaraz przy tesco. moze by jutro podszedl

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości