|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3
hejo !
wtałam ok. 6!!! i nie mogłam dalej zasnać ![]() to posprzątałam w domu i zrobiłam obiad. teraz gotuje mega gar jedzenia dla PSA i 6 kotów ![]() co do auta Tż na razie śpi ok. 12 mam go budzić to będzie coś zaglądał, SZPEC ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Dam znac jak mój mechnaik wstanie :P i zdiagnozuje usterke
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja zaraz zbieram się z mamą i jedziemy na starówkę, ogarniać graty dziecięce na strychu, żeby je wywieźć do domu samotnej matki. takie mamy pracowite święto
![]() u Was też jest taka mgła potworna? w ogóle listopad się tak pięknie zaczął, a teraz mamy typową polską 'złotą' jesień... ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3003 |
|
Zadomowienie
|
lesyeux współczuje sprawy z autem, mój też jest strasznie przewrażliwiony w tym temacie. Twierdzi, że rysuje auto torebką jak wysiadam
![]() Muszę się ogarnąć z ubrankami i rzeczami dla maluszka, bo coraz mniej mam siły łazić po sklepach. Wczoraj weszłam do dwóch sklepów i już sily nie miałam. Byłam też na lumpeksach, ale nic nie było, jak patrze na te wasze zdobycze to zazdraszczam tylko:P Myślimy intensywnie nad imieniem. Mi się podoba Maja, Zuzia, Zosia, Hania i Helenka. TZ stwierdził,że jest za Maja lub Zuzią. Wszystkie z czołówki rankingów w Wawie, co mnie najbardzej smuci, ale co zrobc jak inne mi się nie podobają. Nouvelle w tym roku w Wawie w czołówce jest Zosia, mi też się strasznie podoba
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3004 |
|
Raczkowanie
|
Hej , witam się z rana.
U mnie dziś piękna , słoneczna pogoda, aż chciało się z łóżka wstawać ![]() Ja na rozmiar 50 nie mam w ogóle. Najmniejsze jakie mam to 56 , z czego 2 szt kupiłam sama bo mi się bardzo podobały a resztę dostałam od siostry męża po jej dzieciach . I z tego rozmiaru mam 7 szt z krótkim rękawem i 3 szt z długim. Pewnie gdybym miała je kupić to bym w sumie miała ze 4 szt. Ja myślę że nasz synek może być duży bo mąż jak się urodził to miał 58 cm i 4 kg a ja miałam 53 cm i 3,1 kg Także może mały będzie tak pośrodku Z rozmiaru 62 mam 8 szt z krótkim rękawem ( też dostałam ) i 2 szt z długim . Chcę jeszcze dokupić z długim bo wydaje mi się że to jeszcze będzie zimno i raczej będą potrzebne. Wczoraj byłam w Biedronce i kupiłam małemu takie słodkie bodziaki z Disneya za UWAGA całe 11,99 zł za dwupak Także za 1 szt wychodzi 6 zł Szkoda mi było nie brać hehe . Rozmiar 68 .
|
|
|
|
#3005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fakt faktem jeżdżę od 2006 roku i tylko jeden raz znak przestawiłam i tak troszeczkę tylni zderzak zarysowałam ale szczerze mówiąc mąż olał sprawę :P Może dlatego że zanim zrobił inżyniera to skończył liceum zawodowe - mechanik samochodowy i umie sobie wszystko sam naprawić i pomalować auto , chociaż nie za bardzo ma na to czas , no ale w razie czego zrobi wszystko sam i koszta są dużo , dużo niższe
|
|
|
|
|
#3006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie TŻ pęka z dumy?![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
MIKA współczuję. Mam nadzieję, że Twój maluszek jeszcze wszystko nadrobi, dzieci często mają takie skoki milowe. Trzymam kciuki.
Trochę się martwię NOP. Coraz częściej się o tym słyszy. W pierwszej dobie MOŻNA NIE ZASZCZEPIĆ noworodka. Trzeba napisać oświadczenie i pilnować by nikt omyłkowo nie zabrał dzieciaczka na szczepienie. Tutaj jest wszystko fajnie wyjaśnione, chociaż bardzo radykalnie napisane. Widać, że autorka jest przeciwniczką szczepień. Ja z nich nie chcę rezygnowac, a tylko zmniejszyć skutki uboczne. http://www.bliskodziecka.com.pl/niep...ka-slow-o-nop/ http://www.bliskodziecka.com.pl/faq-...a-szczepienia/ Miłego dnia mamusie
|
|
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
Mój miś bardzo przywiązuje wagę do rzeczy ale w takim sensie, że należy o nie dbać i nie psuć w ataku furii podczas załóżmy mojego okresu czy złego humoru
Ile razy zdarzyło mi się czymś rzucić i rozwalić i sekundę później żałować, że taka byłam durna. Ale samochód to inna bajka. W środku musi być zadbany, ale z zewnątrz nie ma mocnych- jak nawet chuchamy na auto, ktoś pie*dzielnie nam drzwiami, niechcący zarysuje. Niedawno trochę zarysowałam zderzak przedni- pierwszy raz mi się zdarzyło zrobić coś z autem. Jaka była beka jak TŻ przyjechał swoim autem i mówi, że niechcący mu się zarysował z przodu, a ja pokazałam mu swój. Prawie w tym samym miejscu;P Raczej huczymy z takich rzeczy.
|
|
#3009 | |
|
Zadomowienie
|
Mam do Was pytanie. Bo moja mama kupiła mi rożek ale taki cieplejszy, polarowy bardzo milusi
w sam raz do wózka na spacer. I pytanie czy kupować drugi taki leciutki i lżejszy do użytku w domu? Np. do karmienia? Zastanawiałam się czy nie dokupić takiego rożka, co tu ktoś linka wstawił za 17 zł? Co byście radziły??---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#3010 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
lesyeux współczuje sprawy z samochodem, ale nie ma się co denerwować, tak to już jest, że chłopy się bardziej takimi rzeczami przejmują
Cytat:
no i mam zamiar koniecznie kupić rogala marcińskiego ![]() Cytat:
Cytat:
co do ilości i rozmiarów ubranek to na 50 cm chyba nie mam nic ![]() jak się urodzi takie maleństwo to będziemy chyba na szybko kupować ![]() Cytat:
miłego dnia mamusie
|
|
|
#3011 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jest to duży koszt, a po co przegrzewać dziecko w domu ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
I cena rewelacyjna A to jest 100% bawełny?? A były w innych rozmiarach? np 56 czy 62?? Chyba jutro muszę odwiedzić moją okoliczną biedronkę
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na metce pisze 100 % bawełna a firma Disney ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Były też jeszcze spodnie jeansowe dla maluszków chyba po 29,99 zł . |
|
|
|
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
troche mnie nie było :/ a to przez te moje problemy z trawieniem :/ byłam nie do życia.Powoli wszystko wraca do normy, a już się bałam, że będę musiała iść do mojej lekarki.Wczoraj w końcu udało mi się zapisać prywatnie do dentysty i babka mnie nie pocieszyła- odwiedzę ją jeszcze kilka razy :/ Ale wolę teraz zrobić niż potem pozbyć się zębów.Ostatnio u stomatologa byłam 12lat temu i wszystkie miałam wyleczone. Dentystka i tak była w szoku, że tyle lat nic mi się nie działo z zębami, za to teraz mówi, że wina hormonów i trzeba będzie je co jakiś czas obserwować. Wytrzymam A jak urodzę to będę chciała założyć aparat, bo przez ósemki zęby mi się troszkę poprzesuwały. Ale przyjdzie i na to czas
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście dzisiaj już wracamy do Krakowa, normalny internet i sklepy Mój TŻ bardziej się przejmuje jak on coś zrobi z autem, jak ja porysowałam cały bok to powiedział tylko, że się zdarza i nie ma co się martwić ![]() W rozmiarze 50 nie kupiłam nic, wydaje mi się, że to za małe
|
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Komu bułeczkę na śniadanko? My dziś bez planów, więc się nudzę w domu.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie piekę jabłecznik na kruchym spodzie z kruszonką. Słodki mam dziś dzień
|
|
|
#3018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie w trakcie robienia obiadku jestem. Dzisiaj u mnie pstrąg, ziemniaczki coś ala frytki tylko że na patelni robione i pokrojone w plasterki i warzywa na patelnię
|
|
|
|
|
#3019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
I dwie pary kupilam body i spodenek HM z nadzieja ze 56 troche ponosi. A powazne zakupy zaczynam od 62. Jak bede potrzebowac mniejsze albo wiecej 56 to sa sklepy, uwazam ze nie ma sensu kupowac duzo ilosci w tym rozmiarze, wszystkie mamusie jakie ja znam zaczynaly glownie od 62 pomimo ze troche ubrania wisialy Najwyzej bede TZ wysylac do sklepu Tez biore pod uwage ze z TZ urodzilismy sie duzi, jedynie ja nosilam troche 56 z tego co mi wiadomo, a TZ mama miala CC bo byl za duzy na porod naturalny Super te body
|
||
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem na ile to kwestia hormonów a na ile wkurzyłabym się i bez ciąży ale pół roku czekałam na -40% w Rossmannie i tak się rozczarowałam
że jest promocja 1+1. Planowałam zakup tylko i wyłącznie podkładu, przeglądałam sobie niedawno stronę, żeby wybrać jakiś drugi kosmetyk w podobnej cenie ale niczego nie potrzebuję, no nie lubię dobierać na siłę a jak na złość żadna koleżanka nie chce też niczego wziąć. Musiałam się pożalić bo TŻ nie może mnie już słuchać |
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym mojego tak zdenerwowala chyba ![]()
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
jeszcze troche i rozód będzie, tak mnie wszystko denerwuje wrrrDla pocieszenia z mamą wybrałam się do piwnicy w poszukiwaniu łóżeczka i przytarabaniłyśmy je do domu, wyczyściłyśmy i skręciłyśmy i co? szkoda że farby nie mam jeszcze zakupionej bo najchętniej już bym je odmalowała na biało zainspirowana waszym spisywaniem ilości ubranek w danym rozmiarze i ja zrobie zaraz liste, żeby nie kupowac już za dużo tych malusich, a szkoda bo są cuudowne, widać że dzieciaczki szybko z nich wyrastają bo są zazwyczaj w lumpkach w najlepszym stanie, jak nowe
|
|
#3023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
Piekłam te
http://www.mojewypieki.com/post/bule...-z-nadzieniem\ Wyszły pyszne, zajadaliśmy z kakao:P
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgralabym sie z toba gdybym mieszkala w tym samym miescie hi hi hi
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja z kolei nie mogę się przełamać by szperać w lumpeksach... nigdy tam nic nie znalazłam i od dawien dawna wogóle nie wchodzę... Byłam znów po zakupy spożywcze w tesco
Edytowane przez aneta_s13 Czas edycji: 2014-11-11 o 14:50 |
|
|
|
|
#3027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
stad zrobilam liste, i w wiekszosci zostaly mi do zakupu body krotkie dlugie, i spiochy bo tego mam prawie 0 ![]() Ostatnio zastanawialam sie nad bialym lozeczkiem ale to sie okaze, bo przyszla babcia chce kupic lozeczko z materacem wiec narazie czekamy do stycznia z zakupem ![]() Te klotnie to pewnie hormony Tez mam tak kilka dni.... a pozniej jest dobrze, ale po czasie dochodze do wniosku ze to moje hormony, a nie moj TZ glownie powoduje klotnie napewno wam przejdzie ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Rozmawialam dzis z kolezanka ktora urodzila mala Amelke dala duzo ciekawych rad, i mowila o niektorych rzeczach o ktorych nie mialam za bardzo pojecia Ciesze sie bo tez mieszka we Francji, tylko jest z innego regionu, ale wiele sie dowiedzialam...
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3028 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ładnie poprzecieram wcześniej i będzie łóżeczko pokoleniowe, jedynie do wymiany sam spód, bo jakieś te deski pozbijane że bym się nawet bała ![]() a temat TŻ to też niech znosi moje hormony, dla niego to pierdoły a ja przeżywam jakby to koniec świata był i nadinterpertuje teraz dosłownie wzystko, ale czy tylko ja mam się męczyć? mówie mu od razu, a wręcz wykrzykuje zanosząc się płaczem jak mi smutno i źle jak tam robi ale i tak mam ochote już go przytulić głupia ja w tej ciąży---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
właśnie takich mi brakuje ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
za przypomnienie o 1+1, ostatnio widziałam na witrynie i miałam sprawdzić co to za promocja, a dzięki tobie już lista zakupów zapisana w kalendarzu na jutro a co do hormonów raz jeszcze to one chyba wyzwalają w nas takie emocje, że wyglądamy tak -->
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram sie trzymac kupowania tego co najwazniejsze i bedzie w uzytku chociaz ciezko bo jak cos zobacze w sklepie to nie moge nie kupic ![]() Fajne takie lozeczko, wystarczy odnowic i nie trzeba nowego kupowac ja czesto szukam na stronie internetowej gdzie sprzedaje sie rzeczy uzywane, znalazlam super lozeczko, piekne ciemne drewno z pieknymymi wykonczeniami, wiem ze takich nie produkuja nigdzie, i nie bylo drogie. TZ bardzo sie spodobalo, ale niestety za daleko bylo od nas zeby jechac, wiec nawet nie dzwonilismy. ![]() To zdecydowanie sa hormony, moj w dodatku, odkad widzi moje humory w ciazy, robi po zlosci i probuje naprawde pokazac ze potrafi mnie zdenerwowac, bo mowi ze nie mam czym a sie denerwuje i zloszcze Wiec raz sprawil ze sie poplakalam... chcial mi udowodnic, ze tak naprawde wczesniej nie dal mi powodu do nerwow, ze to sa moje hormony tylko. I najgorsze ze mial racje a mowil mi przed ciaza, zobaczysz jak bedziesz chodzic zdenerwowana niczym w ciazy i bedzie ci odbijac czasami |
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby w 1,5 roku się wyprostowały i przestały się psuć, mało tego wygląd estetyczny poprawił się o 100%(zachodzaca dolna szczeka:/) mimo, że koszt był spory-apart stały z jakimiś tam bajerami to efekt koncowy jest lepszy niż sobie mogłam wymarzyć, także ja polecam z całego serca. Rany zjadłam całe opakownie ciastek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

w ogóle listopad się tak pięknie zaczął, a teraz mamy typową polską 'złotą' jesień... 
za myśli, byłam dziś u innego gin w Warszawie miałam 3d, filmik nagrany, wszystko dobrze, tak jak mówił mój lekarz, tylko jeden szczegół się nie zgadzał...będzie jednak chłopczyk, chyba róż muszę zamienić na niebieski, pan dr dał pewność na 100%, że synek. Kupiłam przed badaniem piękną sukieneczkę, a po badaniu wymieniłam na ciuszki z działy chłopięcego... tak chciałam uniknąć właśnie takiego już nastawienia, a tu nagle inaczej...jakbym wcześniej nie wiedziała, że dziewczynka to teraz byłaby też super niespodzianka, a tak się nastawiłam

więc jak będę się decydować na jakiś szpital to wypytam o wszystko, mnie zamiana na Engerix i tak nie interesuje.

za przypomnienie o 1+1, ostatnio widziałam na witrynie i miałam sprawdzić co to za promocja, a dzięki tobie już lista zakupów zapisana w kalendarzu na jutro