|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Konto usunięte
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
każdy ma takie dni. dziewczyny bd dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
A u mnie od pon mega spadek energii..i dzis musialam sie zdrzemnac po poludniu a teraz pije kawe :O
|
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Zakorzenienie
|
Magiusa 8t4d dopiero, wlecze sie
![]() Dostalam jakas masc jade wykupic to powiem jak sie nazywa i gynalgin, chcialam usg to powiedziala choć bys na glowie stanela to nie ma buuuuu
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No na poczatku sie wlecze to fakt a najbardzien sie wlecze ta ciaza pierwsza...pozniej czasu brak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
Hejka.
Sprobuje sie odniesc bo mała spi na raty ![]() Ringo doskonale Cie rozumiem,ze sie martwisz, mam to samo. Mimo, ze Maja zaprzata mysli to caly czas sie martwie. Jak maz np. Spi w salonie to ide tam w nocy zeby sprawdzic czy jest ok. Boje sie spadku cukru u niego , ktory moze doprowadzic do spiaczki. Mag sweet fotki i zdrowka dla Dara Trusia nieciekawa sytuacja rodzinna. Przytulam i nie stresuj sie. Ola brawa za wizyt i synusia ![]() Brawurko kciuki za Was. U nas tez byly wczesniaczki na watku. Wszystko jest dobrze. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Mleb super, ze wizyta udana. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Misiaku tule Cie. I trzymam kciuki za/staranka.
#4929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolejna wizyta 18.12 to będzie 10t5d
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
Elinko mysle ze aggo dobrze to ujela,robisz wszystko co trzeba a pozostaje tylko czekac na szczesliwe rozwiazanie kochana
![]() wiem ze mysli czasem przychodza zle,a kto takich nie ma? ja to juz w ogole mam wyrzuty sumienia,ze nie mam sily na nic,ze coreczke zaniedbuje,i mi tak zle samej ze soba ![]() cos a Ty jak sie czujesz w ogole? Sonius ![]() jalouse dawno nie pisala,ciekawe co u nich,i kasika leci ten czas leci,patrzcie za chwile swieta,kilka z nas sie rozpakuje,nastepne beda coraz blizej porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Zakorzenienie
|
Jestem
Okazało się że studentka powaliła papiery i mnie dała z inną diagnoza ![]() Za tydzień wracam na oddział .Znowu ktg, ciśnienie itd. No i ponownie usg.Jeśli mała nie będzie rosnąć to trzeba rozwiązać ciążę przed 37 tygodniem. Jesli jednak ruszy się coś to czekamy do 37 tygodnia i po 37 tyg rodzimy. Kolejne podejrzenie u mnie to Hipotrofia płodu + to cholerne zatrucie ciążowe ;/ Jestem u kresu sił . Na ktg wychodzimy ładnie.Mała dzisiaj strasznie aktywna jakby mi chciała przekazac '' mamo będzie dobrze'' ehhh
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4932 |
Zadomowienie
|
Witam się w 38tc.
Elinko... nie stresuj się i wypoczywaj, a wszystko będzie dobrze. A jak miną prenatalne, to nawet się nie obejrzysz, a będzie połowa, a zaraz 30 i zaraz koniec. Psuje już drugi komputer (matryca siada) więc co ma być białe to jest różowe i nie widzę kiedy robię błędy... także z góry Sorry! No więc tak, podziało się dzisiaj u mnie trochę więc nie miałam też czasu wcześniej się odezwać. Jestem po ktg. Moja mała na ktg niezbyt była ruchliwa, no ale od niechcenia coś tam się ruszała. Skurczy, żadnych, a przynajmniej nic nie mówili. Ktg miałam i na lewym i na prawym boku, ale nic. Bardzo miłe Panie i również trafiłam do bardzo miłej Pani ginekolog (choć nie wygląda...) i ta zrobiła wywiad, zbadała, oczywiście wszystko w porządku i pozamykane. Zaprosiła mnie jeszcze na usg. Cieszyłam się jak dziecko, bo dawno nie miałam (33tc) i Pani doktor bada i.... pyta się mnie, czy wiem, że położenie jest pośladkowe, a ja ![]() ![]()
#4933 |
Zakorzenienie
|
Ringuś kochana, a to psikusa zrobiła córcia . Słuchaj naturalnie czy cesarka to nieważne, najważniejsze by mała zdrowo się urodziła
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4935 |
Zakorzenienie
|
Brawurko rany,duzo stresu a ktos sie pomylil
kochana w ktorym Ty jestes tyg?ta waga 2300 naprawde jest taka niska? zaczynam sie stresowac,bo na ostatniej wizycie moj gin tez cos wspomnial,ze mala troche mala,tzn niby w normach sie miesci ale ze mala i no pytal o pierwsze dziecko i zartowal,ze teraz mi juz 4kg dziecka na pewno nie wrozy kochana glowa do gory,musi byc dobrze! trzymam mocno kciuki niech dzidzius rosnie w sile,i nadal Cie mocno kopie zebys wiedziala ze on tez dodaje Ci nadziei ze bedzie dobrze ![]() Ringo o rany ![]() faktycznie ruchliwa ta Twoja dziecinka,ze juz sie dwa razy albo moze i wiecej nawet wyobracala,ale ja tez znam historie ze ze skierowaniem na cc juz szly kobiety a dzidzius sie odwrocil,wiec moze jednak? ![]() jak by nie bylo,racja ze trzeba sie zgodzic bo zdrowie maluszka najwazniejsze ! no i 12.12 calkiem fajna data porodu hehe kurcze ale teraz mam troche stresa,bo czekam do mojej wizyty i tez jestem ciekawa jak mala,wydaje mi sie ze sie nie odwrocila,bo ja caly czas czuje tak samo :/ ale ma niby jeszcze duzo czasu |
![]() ![]() |
![]() |
#4936 |
Zakorzenienie
|
Zatrucie to inaczej problem z ciśnieniem tętniczym plus dodatkowo białko w moczu . Ale całe szczęście w moczu dzisiaj białka nie znaleźli
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zadomowienie
|
Dzięki Brawurka, dawno ciśnienia nie mierzyłam... jutro zmierzę.
Buu... moja mała też była w dolnych granicach normy, ale właściwie, to po 34 tygodniu nadrobiła, jak i ja miałam większy apetyt. Mnie jeszcze zaskoczyła ta ilość wód, bo cały czas było ok, a tu nagle za mało. Pytałam, że może się sączy, a nawet nie wiem (choć na bieliźnie susza), ale Pani gin mówi, że nie, bo wszystko cacy pozamykane. Poza tym, nawet wczoraj mężowi pokazywałam wieczorem jaki mala szpagat robi, a ten urwis się odwrócił i matke w konia robił. Choć zastanowiło mnie wczoraj tylko jedno, dlaczego mnie tak żebra bolą, przy ułożeniu główkowym, a to mała głową mnie maltreluje i boksuje. A ja myślałam, że jest trampolina z żeber.Trzymam kciuki, za wizytę.
09.12.09r. ![]() 12.05.2012r. ![]() 11.04.2014r. II ![]() Kopniaczki 19/40 ![]() 12.12.14r. <3N<3 ![]() Edytowane przez Ringo6 Czas edycji: 2014-12-03 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana coreczka na pewno sie nie obrazi ![]() Cytat:
koxhana super ze jednak malutka jest wieksza! ![]() Czekamy na wiesci ![]() Cytat:
![]() Kciuki! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj biedaku. Zal mi Ciebie strasznie tzn.wiem co to za uczucie gdy ma sie wrazenie ze cos sie robi zle lub za malo dla swojwgo dziecka. To najgorsze uczucie na swiecie i nic tylko ryczec. Wiec potrafie sobie wyobrazic jak mimo racjonalnych przeciez i slusznych argumentow poplakujesz ze corcia ma cie mniej. Przytulam mocno. Cytat:
ej ale 2300 to chyba niezla waga...no kurcze moze nie gigant ale chyba niezle Teraz tylko fakfycznie zeby sobie troxhe rosla. Mam nadzieje ze wszystkie pozostale rzeczy sie unormuja. Cytat:
Co do ulozenia posladkowego go ci powiem ze super ze ci od razu dali skierowanke na cc bez gadania...bo bywa z tym problem i niektorzy chca meczyc by rodzic sn. Osobiscie tez bym sie decydowala na cc przy takim ulozeniu. Moje dziecko poki co obraca sie non stop. Bylo juz ulozone poprzecznie, posladkowo i w sumie dopiero na ost.badaniu ( wczoraj) glowka w dol...ale czuje ze sie kreci duuuzo mocniej niz Daro wiec czuje ze sie jeszcze duzo razy obroci. Mam tylko nadzieje ze do porodu jednal glowka w dol. Sonius a Ty sie ostarnio naprawde malo oddzywasz. Elinka jak bedziesz chciala juz ten detektor serca to daj znac choc ja polecam jednak po 15-18 tc. Wiem ze mozna wykryc wczesniej ale nie latwo wiec mozna sie zdenerwowac ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4940 |
Konto usunięte
|
Brawurka ważne że waży ponad 2 kg. Mam nadzieję że będziesz mogła donosic.
Ringo może idź jeszcze gdzieś na usg jak nie chcesz cesarki i niech zmierza ilosc wód i położenie dziecka Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ringo jak widać u nas prawie same cc aż strach..Ince mała obrocila się w 38 czy 39tc więc wszystko możliwe tym bardziej ze mała jest ![]() Kurde ale się porobilo..u mnie też cisza i też pewnie cc się skończy
![]() |
#4942 |
Zadomowienie
|
Magusia u mnie niestety nie pomaga picie wody, bo ja już od dobrych 3 tygodni potrafię poza posiłkami dobić do 3 butelek wody, a wcale tak dużo nie sikam, ale jest mi dużo cieplej niż zwykle (normalnie zmarzluch jestem) i przed ciążą, też dużo piłam, więc jestem nauczona na ok 2l dziennie, ale 3 to już przesada, ale nie ograniczam się.
Mlebi, niestety ewidentnie było widać (2 lekarzy to stwierdziło więc pomyłki nie ma) i ja też widziałam (miałam porównanie z poprzednim usg) i wczoraj czułam główkę pod żebrami, niestety znów siedzę z kijem zamiast kręgosłupa, żeby nie gnieść małej żebrami, a te z kolei bolą jak po pobiciu jakimś. Zobaczymy w poniedziałek, co to będzie. Już się wczoraj pogodziłam z tą cc, będzie bezpieczniejsza dla małej. Moja babcia tatę rodziła pośladkowo (pierwsze jej dziecko) i mówiła mi o tym w niedzielę, chyba wykrakała... Poza tym to jest ból niesamowity i można pęknąć po szyję, bo dziecko wychodzi tak jakby "najszerszym" układem jaki może (jeszcze jak ma podkurczone kolanka to już w ogóle, a moja chyba ma, bo dziś w nocy jak dostałam strzała w pęcherz, to aż mi łzy w oczach stanęły). A miałam taki do d... humor, że myślałam, że sobie końcówki podetnę, żeby mi się poprawiło. Trusia, oby do poniedziałku, ale ja też w to wątpię, tym bardziej, że wcześniej mała była długo główką w górę, w czasie kiedy powinna być w dół. Tak wygląda mój układ: usg połówkowe-główka w dół, 33 tydzień-główka w górę, 34 tydzień-główka w dół, 36 -główka w dół, 38 -główka w górę.
09.12.09r. ![]() 12.05.2012r. ![]() 11.04.2014r. II ![]() Kopniaczki 19/40 ![]() 12.12.14r. <3N<3 ![]() Edytowane przez Ringo6 Czas edycji: 2014-12-04 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
Ringo to tym bardziej może soe obrócić jak była już w dół no nic poczekamy zobaczymy
![]() ![]()
#4944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4945 |
Konto usunięte
|
hej Wam
Ringo trzymam kciuki, żeby dzidzia się obróciła ![]() ![]() brawurka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
Mi cc by nie przeszkadzalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4948 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
Gin do ktorej zaczelam chodzic w sierpniu i nadal do niej chodze wykryla ze mam przegrode w macicy
![]() |
#4950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sn oby sn! nie chce operacji i cięcia brzucha ale niestety o tym nie decyduje
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.