Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-12-05, 00:53   #1381
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Awwwwe Unlajku kochany!!!
Cieszê siê, ¿e moglam pomoc i ze tak to pamiêtasz!
Co do lokasow mych to kto¶ tu napisal 'mam wra¿enie, ¿e przegra³am loteriê genetyczna'
I gdyby siê post nie skasowal to bym przybi³a pi±tkê i poopowiadala o swoich xD

proste u nasady przechodz± w fale na d³ugo¶ci by ostatnie 7 cm oszalalo i wpad³o w spirale! 1/5wlosow w ogóle jest prosta 2/5 to fale; 1/5 loki a 1/5 dziwne polamance
Dzis by³y w koczku ta siê tak wyprostowaly ze sama by³am w szoku.
I mimo tego ze bardzo o nie dbam gdybym je po prostu zostawi³a do wyschniêcia to by³y by na prawdê baardzo ¶rednie a wrêcz nieestetyczne.
My¶lê ze ten moj 'typ' skrêtu ma wiêkszo¶æ dziewczyn które tak namiêtnie prostuja bo juz nie maja si³y/pomys³u jak sobie z tym radziæ.

Ja tam jestem zdeterminowana.
Ale czasem to mog³oby byæ ³atwiej;(

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-12-05 o 01:10
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-05, 02:33   #1382
201605090958
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 661

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Co do lokasow mych to kto¶ tu napisal 'mam wra¿enie, ¿e przegra³am loteriê genetyczna'

proste u nasady przechodz± w fale na d³ugo¶ci by ostatnie 7 cm oszalalo i wpad³o w spirale! 1/5wlosow w ogóle jest prosta 2/5 to fale; 1/5 loki a 1/5 dziwne polamance
I mimo tego ze bardzo o nie dbam gdybym je po prostu zostawi³a do wyschniêcia to by³y by na prawdê baardzo ¶rednie a wrêcz nieestetyczne.
My¶lê ze ten moj 'typ' skrêtu ma wiêkszo¶æ dziewczyn które tak namiêtnie prostuja bo juz nie maja si³y/pomys³u jak sobie z tym radziæ.

Moja siostra mia³a podobne w³osy do Twoich. U niej to by³a kwestia hormonów. Co pomo¿e -pielêgnacja jak przy szklistych przerywana-czyli tydzieñ pielêgnacji szklistej, 3 tygodnie dla falo-loków. I prowadzenie dziennika co dane kiedy da³o taki i taki efekt.
201605090958 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-05, 07:46   #1383
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Poka¿ wiadomo¶æ
tak to stary sposób choc u mnie nie sprawdza³ sie bardzo d³ugo.Kiedy¶ ma³a ³y¿eczka powodowa³a przet³uszcz dopiero niedawno moje w³osy to polubi³y
z miodem nie próbowalam musze dodaæ nastepnym razem
Oleju nie daje az tak duzo - kilka kropel.
Miod swietnie nawilza.

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Poka¿ wiadomo¶æ
Tak, moje zabiegi te¿ kiedy dziecko ju¿ ¶pi lub rano je¶li mam czas. A jak w³osy po ci±¿y? Nie wypadaj±? TFU TFU...
Wypadaja ale tragedii nie ma. W sumie to wypadanie nasililo sie ze dwa tygodnie temu, a moj Groszek niedlugo bedzie mial 4 miesiace. Ot, taka spora garsc, na oko 200 sztuk przy myciu, a myje co drugi dzien i nie czesze, rzecz jasna wiec wypada z dwoch dni.
Jakos niespecjalnie sie przejmuje, to musi wrocic do rownowagi w swoim czasie, w koncu nie wypadaly prawie wcale przez 9 miesiecy to teraz musza nadrobic. Bardzo krotko karmilam piersia, wiec moze nie bede az tak lecialy, to podobno tez czynnik wplywajacy na wypadanie.
Czekam na paczke od mamy, kupila mi Farmony Radical Med odzywke i koncentrat na wypadanie, bedziemy wcierac.

Cytat:
Napisane przez danusiaes Poka¿ wiadomo¶æ
Moja siostra mia³a podobne w³osy do Twoich. U niej to by³a kwestia hormonów. Co pomo¿e -pielêgnacja jak przy szklistych przerywana-czyli tydzieñ pielêgnacji szklistej, 3 tygodnie dla falo-loków. I prowadzenie dziennika co dane kiedy da³o taki i taki efekt.
Ktos mnie uswiadomi co to jest szklistosc i z czym to sie je?.

Byl kokosowy w nocy i zaraz ide sie myc dopoki mlody spi.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-05, 08:39   #1384
Newquay
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 188

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Newquaj: No i powrót do ca³o¶ci naturalnej bêdzie najlepsz± decyzj±. Choæ i tak siê bêdzie sp³ukiwa³ i ja¶nia³.
Nie powiem nieco mnie zirytowa³a¶, ale ja tak mam, ¿e dostaje alergii, jak mi kto¶ na forum takie prywatne kwestie wywleka, bo zawsze odbieram to jako oczekiwanie poklasku/wspó³czucia

Klaudenc: dobrze wci±¿ ciê tu widzieæ, bo ciebie i joanku najlepiej pamiêtam od pocz±tku mojej obecno¶ci tutaj, jako wspieraj±ce ze ¶wietnymi lokasami
Ty te¿ mnie zirytowa³a¶.
A wspó³czucia masz racjê oczekiwa³am,bo je¶li fachowiec spieprzy Ci w³osy to kto inny mnie zrozumie jak nie inna wlosomaniaczka. Chyba po to jest to forum,aby dyskutowaæ o w³osach.
Zreszt± mniejsza z tym. Nie bêdê ci±gn±æ takiego tematu.
Stary 2014-12-05, 09:06   #1385
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Newquay Poka¿ wiadomo¶æ
A wspó³czucia masz racjê oczekiwa³am,bo je¶li fachowiec spieprzy Ci w³osy to kto inny mnie zrozumie jak nie inna wlosomaniaczka. Chyba po to jest to forum,aby dyskutowaæ o w³osach.
Ech, matulu...z ta fachowoscia to roznie bywa.
Czytajac ile negatywnych doswiadczen miewaja dziewczyny z fryzjerami, zaczynam powatpiewac czy oni rzeczywiscie zasluguja na miano fachowcow. Nieudane ciecia, spalone wlosy....nic dziwnego ze wiele wlosomaniaczek ma obawe przed oddaniem wlosow w cudze rece.
Ja ostatnio u fryzjera bylam szesc lat temu i wiecej sie chyba nie wybiore. Nie mam klopotow z samodzielnym podcieciem wlosow ani z koloryzacja.
Chociaz faktycznie jak sie komus marza pasemka to lepiej jednak chyba do fryzjera z tym pojsc.
Stary 2014-12-05, 09:40   #1386
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Czytajac ile negatywnych doswiadczen miewaja dziewczyny z fryzjerami, zaczynam powatpiewac czy oni rzeczywiscie zasluguja na miano fachowcow. Nieudane ciecia, spalone wlosy....nic dziwnego ze wiele wlosomaniaczek ma obawe przed oddaniem wlosow w cudze rece.
Ja ostatnio u fryzjera bylam szesc lat temu i wiecej sie chyba nie wybiore. Nie mam klopotow z samodzielnym podcieciem wlosow ani z koloryzacja.
Chociaz faktycznie jak sie komus marza pasemka to lepiej jednak chyba do fryzjera z tym pojsc.
No w³a¶nie masz racjê, nie mogê nazwaæ tej fryzjerki fachowcem. Szczerze mówi±c to w du¿ej mierze jest mo¿liwe, ¿e kondycje moich w³osów zawdziêczam w³a¶nie tej pani,która od roku czy ponad roku zajmowa³a siê moimi w³osami.
Nigdy sama nie farbowa³am w³osów wiec mo¿e czas bym wziê³a sprawy w swoje rêce?
Jak siê wkurze to polecê do sklepu po farbê i sama po³o¿ê sobie kolor. Je¶li bêdzie siê sp³ukiwa³ to zrobiê tak jak radzi³y dziewczyny i bêdê u¿ywa³a szamponetki.
Tylko nie wiem jaki mia³abym odcieñ kupiæ. Mój naturalny kolor to ciemny popielaty blond. Dziewczyny u¿ywaj± henna,ale na tym siê nie znam ju¿ kompletnie.
Mo¿e faktycznie powinnam daæ sobie spokój z fryzjerami, w³osy mam króciutkie, a podcinac mogê sama. Tylko k³opot mia³abym z ta koloryzacja, tzn z kolorem.
A czemu u Ciebie negatywny stosunek do fryzjerów? Mia³a¶ tez jaka¶ przygodê z tymi ala specjalistami?
Stary 2014-12-05, 10:15   #1387
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
No w³a¶nie masz racjê, nie mogê nazwaæ tej fryzjerki fachowcem. Szczerze mówi±c to w du¿ej mierze jest mo¿liwe, ¿e kondycje moich w³osów zawdziêczam w³a¶nie tej pani,która od roku czy ponad roku zajmowa³a siê moimi w³osami.
Jak siê wkurze to polecê do sklepu po farbê i sama po³o¿ê sobie kolor. Je¶li bêdzie siê sp³ukiwa³ to zrobiê tak jak radzi³y dziewczyny i bêdê u¿ywa³a szamponetki.
Tylko nie wiem jaki mia³abym odcieñ kupiæ. Mój naturalny kolor to ciemny popielaty blond. Dziewczyny u¿ywaj± henna,ale na tym siê nie znam ju¿ kompletnie.
Mo¿e faktycznie powinnam daæ sobie spokój z fryzjerami, w³osy mam króciutkie, a podcinac mogê sama. Tylko k³opot mia³abym z ta koloryzacja, tzn z kolorem.
A czemu u Ciebie negatywny stosunek do fryzjerów? Mia³a¶ tez jaka¶ przygodê z tymi ala specjalistami?
Negatywny moze niekoniecznie z wlasnego doswiadczenia. U fryzjera bylam tylko dwa razy w zyciu. We wczesnej mlodosci wlosy obcinala mi babcia, pierwsza wizyte w salonie fryzjerskim zaliczylam w wieku dwudziestu lat (prezent od chrzestnej, ktora mieszka w Lodzi) Zylam wowczas w blogiej nieswiadomosci ze moje wlosy sa falowano-krecone zostalam obcieta na krotko, z grzywka, i to byla bardzo ladna fryzurka. Potem przez lata babcia mi ja nieco poprawiala w domu i tak az do 2009 roku kiedy zachcialo mi sie wlosy zapuscic. Poszlam wiec znow do fryzjera, kiedy juz grzywa byla dosc dluga, zeby nadac temu jakis ksztalt. Pech chcial - na kilka tygodni przed odkryciem kreconego watku nr 2 tu na Wizazu. Ciecie bylo niestety z cieniowaniem, czego - jak pozniej odkrylam - moje loki nienawidza. Od tej pory poodrastaly, ja chwycilam sama za nozyczki, pierwsze proby nie byly zacwyjajace, ale stopniowo wypracowalam sobie metode.
Moja nieufnosc do fryzjerow raczej wynika z doswiadczen innych dziewczyn. Nie zaprzecze, jest wielu prawdziwych specjalistow znajacych sie swietnie na swoim fachu. Jednakowoz nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi.
Co do twoich wlosow, to chwilowo nic nie doradze, bo nie wiem dokladnie co im sie przydarzylo. Nie zagladalam do watku przez jakis czas. Zaraz sie cofne kilka stron wstecz i doczytam.
W koncu trzeba sobie pomagac.
Stary 2014-12-05, 10:20   #1388
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
Kochana dziêkujê za tego posta. Nareszcie siê uspokoilam. Mam nadzieje,ze z Twoim zdrowiem bêdzie juz tylko lepiej i lepiej. Dobrze wiem co choroba potrafi zdzia³aæ, wiem te¿ co to znaczy ból. Wspó³czujê Ci bardzo. ¯yczê Ci wszystkiego dobrego.
Boje siê od razu farbowac w³osy na mój naturalny do¶æ ciemny kolor. Od lat oko³o plus minus 10 jestem blondynk±. Nagle takie ciemne bêd± dla mnie szokiem. Przede wszystkim chcia³abym dobrze wygl±daæ,ale w³a¶ciwie nie bêdê je¶li w³osy bêd± mia³y taka kondycjê jak teraz. Wiem,¿e powinnam zafarbowac na swój kolor i czekaæ a¿ odrosn±, ale tak siê boje tego szoku i tego jak bêdê wygl±da³a. Ale wiesz co po Twoim po¶cie chyba siê na to zdecyduje. Oczywi¶cie sama tego zabiegu nie przeprowadze, bo udam siê do fryzjera. Nigdy sama nie farbowa³am, by³abym siê. Do odwa¿nych ¶wiat nale¿y. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana jak to mawiaj± ach i tak chodzê w spietych w³osach to co mi tam
Klaudenc dziêkujê Ci kochana jeste¶
Ja z rudzielców przesz³am na czarne naturalki no i z d³ugich na krótkie, ale jest spoczko. No i z gêstych i grubych na jakis przyklap, ale przywyk³am ju¿, my¶lê ¿e za rok bêdzie sza³owo i bêde cieszyæ siê ³adnymi w³osiorami. Wiêc my¶lê, ¿e te¿ tak mo¿esz mimo szoku na pocz±tku, ale tu wiele z nas z pewnych rzeczy rezygnuje by zagê¶ciæ czuprynê, zapu¶ciæ i czuæ siê dobrze jako kobieta. Upinaæ w³osy warto przy zapuszczaniu, naprawdê to wiele daje, a ile wymy¶lnych fryzurek mo¿na siê nauczyæ

Dodam, ¿e d³ugo skrêtu nie mia³am i od d³u¿szego czasu jaki¶ jest. My¶lê czy tu z hormonami te¿ co¶ nie nawali³o wtedy bo nawet miesi±czka ju¿ prawie nie boli (tak jak mia³am przed tym boom), paznokcie s± bardzo twarde i z w³oskami te¿ ju¿ lepiej, naczynka nie pêkaj± dalej... Mo¿e co¶ siê porobi³o, sam diabe³ nie wie Ale taki prezent na ¶wiêta jest sza³owy.
Dziêkujê za ¿yczenie zdrówka bo tego nigdy za wiele, Tobie te¿

TheUnlike - dziekujê uprzejmie, mi³o to czytaæ ostatnio mniej wchodzê i komentujê, ale czytam codziennie. Mo¿e za ok. 2 miechy poka¿ê siê Wam z bobem, jak mi górna warstwa nieco podro¶nie.

Co do fryzjerów mia³am przyjemno¶æ byæ 2 razy u ró¿nych fryzjerów, ale takich ot zwyczajnych w jakim¶ saloniku na wsi i zawsze mia³am ³adnie obciête, moja mama i siostry równie¿ (ja i siostra mamy krêæki). Mam wra¿enie, ¿e lepiej dbaj± o klientów bo im zale¿y, ni¿ ci co s± w miastach jako 'profesjonalne' i maj± multum niesta³ych klientów za szalone ceny.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-12-05 o 10:24
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-05, 10:22   #1389
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Negatywny moze niekoniecznie z wlasnego doswiadczenia. U fryzjera bylam tylko dwa razy w zyciu. We wczesnej mlodosci wlosy obcinala mi babcia, pierwsza wizyte w salonie fryzjerskim zaliczylam w wieku dwudziestu lat (prezent od chrzestnej, ktora mieszka w Lodzi) Zylam wowczas w blogiej nieswiadomosci ze moje wlosy sa falowano-krecone zostalam obcieta na krotko, z grzywka, i to byla bardzo ladna fryzurka. Potem przez lata babcia mi ja nieco poprawiala w domu i tak az do 2009 roku kiedy zachcialo mi sie wlosy zapuscic. Poszlam wiec znow do fryzjera, kiedy juz grzywa byla dosc dluga, zeby nadac temu jakis ksztalt. Pech chcial - na kilka tygodni przed odkryciem kreconego watku nr 2 tu na Wizazu. Ciecie bylo niestety z cieniowaniem, czego - jak pozniej odkrylam - moje loki nienawidza. Od tej pory poodrastaly, ja chwycilam sama za nozyczki, pierwsze proby nie byly zacwyjajace, ale stopniowo wypracowalam sobie metode.
Moja nieufnosc do fryzjerow raczej wynika z doswiadczen innych dziewczyn. Nie zaprzecze, jest wielu prawdziwych specjalistow znajacych sie swietnie na swoim fachu. Jednakowoz nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi.
Co do twoich wlosow, to chwilowo nic nie doradze, bo nie wiem dokladnie co im sie przydarzylo. Nie zagladalam do watku przez jakis czas. Zaraz sie cofne kilka stron wstecz i doczytam.
W koncu trzeba sobie pomagac.
Bardzo dziêkujê, milo z Twojej strony
Najlepiej to bym siê na ³yso opitolila, ale raczej bêdê wygl±daæ jak straszydlo hehhe
Stary 2014-12-05, 10:51   #1390
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dziêkujê, milo z Twojej strony
Najlepiej to bym siê na ³yso opitolila, ale raczej bêdê wygl±daæ jak straszydlo hehhe
No juz doczytalam.
Fryzjerka zasluguje na. Partacka robota.
Rozumiem ze kolor ci nie odpowiada w tym momencie, ale na moje oko nie jest az tak tragiczny. Moze powstrzymaj sie na jakis czas od farbowania? Albo chociaz naloz zmywalny kolor bez amoniaku.
Trzeba nawilzac, dopieszczac i zapuszczac. Osobiscie mi pomaga na porost picie pokrzywy, i drozdze (jesli dasz rade przelknac).
Nie eksperymentuj teraz z nimi za bardzo. Po takich traumatycznych wydarzeniach - im mniej tym lepiej. Olej, lagodne szampony, maski, na zime najlepiej emolientowe z lekkimi silikonami. Za kilka miesiecy bedzie lepiej, zobaczysz. Czas leci szybko.
Ja sama tez czekam az mi podrosna, bo miesiac temu cos mi odbilo i troche przesadzilam przy cieciu ale juz jest lepiej.
Stary 2014-12-05, 11:44   #1391
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Ja te¿ jak by³am na tabletce dwuskladnikowej to lepiej siê krêci³y. ; (
Teraz mam partie w³osów, które wygl±daj± tak;
Fala-proste 6cm-spirala.

Co do pielêgnacji szklistych (jak kto¶ nie wie co to, to niech googla: pielêgnacja w³osów szklistych kokardka mysi)
to moje w³osy lepiej znosz± proteiny ni¿ nawil¿acze i ³atwiej je przenawilzyc ni¿ przeproteinowac, wiec pielêgnacja dla szklistych nie do koñca mi pasuje bo po minutce z proteina bêdzie przyklap, marny skrêt i piórka.
Mysia tez stwierdzi³a, ze mam dziwne te w³osy bo szkliste na bank nie s± ale w wielu przypadkach siê tak zachowuj± xD

Ludu. Ja poproszê takie w³osy jak Vidia, kqq czy królewna xD piêkne, szalone zdefiniowane!!!
Stary 2014-12-05, 12:22   #1392
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:

Ludu. Ja poproszê takie w³osy jak Vidia, kqq czy królewna xD piêkne, szalone zdefiniowane!!!
Zgadza siê,te dziewczyny maj± loki jak z obrazka,istne afro jak to ja mówiê rasowe loki.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Ja sama tez czekam az mi podrosna, bo miesiac temu cos mi odbilo i troche przesadzilam przy cieciu ale juz jest lepiej.
o to dok³adnie jak ja,z ka¿dym cm czujê siê lepiej.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-05, 12:43   #1393
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Dok³adnie. Zreszt± ile potrzeba, ¿eby byæ fryzjerem? Ukoñczyæ szko³ê fryzjersk±. Tadam. Moja kole¿anka prawie ukoñczy³a (na ostatnim semestrze zrezygnowa³a). Nigdy w ¿yciu nie odda³abym jej swoich w³osów.

Cytat:
Ja od wielu wielu lat sama farbujê - i krótkie i takie prawie do pasa. To nie jest nic trudnego. Je¶li w wieku 14 czy tam 15 lat sobie bez problemu z tym poradzi³am, to ufam, ¿e ka¿da kobieta ¶rednio kumata da radê.
Je¶li kupujesz farbê z drogerii, we¼ pod uwagê, ¿e kolory czêsto wychodz± ciemniejsze ni¿ powinny. Niestety.
Ogólna numeracja jest taka (dodajê interesuj±cy Ciê fragment)
6 - ciemny blond
7 - ¶redni blond
8 - jasny blond
Pomimo tego, ¿e Twoje naturalne w³osy to ciemny blond, zaczê³abym od farb z numerkiem 7 na pocz±tku. Byæ mo¿e nawet 8, bo mo¿e Ci siê tylko wydawaæ, ¿e ten blond jest taki ciemny, przy kontra¶cie z rozja¶nionymi w³osami. No i zawsze ³atwiej przyciemniæ pó¼niej ni¿ rozja¶niæ.
I teraz drugi numerek (zwykle po kropce):
0 - neutralny (czyli bez dodatkowego odcienia)
1 - popielaty
2 - per³owy
Je¶li masz teraz w³osy z ¿ó³tym odcieniem - k³adziesz per³owy, np. co¶ z numerkiem 7.2, je¶li masz pomarañczowe refleksy - k³adziesz popiel, nr 7.1.
Wiêcej na przyk³ad tutaj:
http://wlosowelove.blogspot.com/2014...odstawowa.html
(Przy okazji opisane jest, jakie ró¿nice spotkaæ mo¿na w numeracjach farb ró¿nych firm)
A co do henny - ¿adna mieszanka henny nie da popielatego blondu. Henn± mo¿na otrzymaæ rudo¶ci, czerwienie, br±zy, czerñ.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-05, 12:51   #1394
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
o to dok³adnie jak ja,z ka¿dym cm czujê siê lepiej.
Z moimi jest ten klopot, ze te przy twarzy i po bokach lapia skret wyzej, a te z tylu sa prawie proste i zaczynaja sie skrecac dopiero przy dlugosci za kark tak wiec mam na glowie takie V.
Pstryklam sie jeszcze ze dwa miesiace, ciecie wyrownujace i zacznie toto do ludzi byc podobne. Na razie jest pelen balagan.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Pierdzielnik 1.jpg (18,0 KB, 25 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Pierdzielnik 2.jpg (14,2 KB, 20 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Pierdzielnik 3.jpg (13,3 KB, 19 za³adowañ)

Edytowane przez paulownia
Czas edycji: 2014-12-05 o 13:37
Stary 2014-12-05, 13:58   #1395
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Paczki id± kurierem, zazwyczaj przez royal mail, oddzielnie. Mi np. przychodzi, ¿e mój item jest ju¿ w moim mie¶cie i zostanie dzi¶ dostarczony, a jak dostanê to na maila dostajê, ¿e zosta³o dostarczone.
- Wychodzi na to, ¿e przed ¶wiêtami nie ogarniaj±, bo 3 grudnia dosta³am maila, ¿e paczka ju¿ jest i ¿e zostanie podjêta próba dostawy i tak czekam do dzisiaj. Kole¿anka czeka na swoj± paczkê jeszcze d³u¿ej :/

Cytat:

- Mo¿e jest jeszcze szansa na to, ¿e pójd± w stronê która Ci siê marzy. Jak ogl±dam zdjêcia, to nadziwiæ siê nie mogê jak mi siê skrêt zmienia³ na przestrzeni lat i chyba st±d moi znajomi z czasów liceum nie chc± mi uwierzyæ, ¿e to co mam teraz na g³owie to moje naturalne w³osy. Nawet moja przyjació³ka co jaki¶ czas pyta: Ale powiedz mi, tak szczerze, na serio nie robisz trwa³ej? A ostatnio, kole¿anka, któr± pozna³am kiedy¶ na obozie zapyta³a jak to jest, ¿e udaje mi siê utrzymaæ w³osy w tak dobrej kondycji mimo robienia od kilku lat trwa³ej. Nie mog³a uwierzyæ, ¿e to moje naturalsy bo kiedy siê pozna³y¶my ja mia³am na g³owie nie wiadomo co, a Ona fajne, zdefiniowane loczki, a teraz mam mocniejszy skrêt ni¿ Ona.

A nawet je¶li nic siê nie zmieni, to ja i tak UWIELBIAM Twoje w³osiory!

Cytat:
- Z fryzjerami jest dok³adnie tak samo, jak z innymi: z kosmetyczkami, lekarzami, dentystami. Trzeba siê nabiegaæ, by znale¼æ prawdziwego specjalistê. Swojego ortopedê znalaz³am po 3 latach! Dentystê po 3 wizytach u innych, itp. Trzeba szukaæ i nie baæ siê zadawaæ pytania. A je¶li odpowiedzi Wam siê nie podobaj±, albo po prostu co¶ Wam zgrzyta, to zawsze mo¿ecie wyj¶æ .

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-12-05 o 14:14
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-05, 14:57   #1396
AgusiA753
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 151

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Od razu mi nie wyjdzie. Ta rudo¶æ jest zbyt intensywna chyba i bêdzie brzydko przebijaæ przez popielaty blond. Tak mi siê zdaje przynajmniej. Kurcze, tego jeszcze nie robi³am, ale ogólnie jest problem przy zmianie tonacji z ciep³ej na ch³odn±.
No bo popielaty Ci na pewno nie wyjdzie. Przynajmniej na razie. Szczerze mówi±c na ten popiel bym siê w ogóle nie nastawia³a- dlatego tak d³ugo nad henn± siê zastanawia³am. Z natury te¿ mam mysi blond i wiedzia³am, ¿e jak na hennê siê zdecydujê to ju¿ na sta³e. Chyba, ¿e uda siê doj¶æ do ciep³ego blondu. Zmienia³am kolory farbami, ale to nigdy nie by³o TO. Teraz czujê siê ¶wietnie w tym kolorku i nie mam zamiaru zmieniaæ No chyba, ¿e rozja¶niæ, bo ju¿ ¶ciemnia³y sporo, ale narazie to odk³adam, na byæ mo¿e "kiedy¶". Jak patrzê na kondycjê w³osów wcze¶niej farbowanych, a tych na których jest sama henna to mi siê odechciewa
Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
Algowy wygl±da fajnie. Pewnie kupiê
I bananowy... I z jedwabiem... I latte.... Wszystkie te s± na chciejli¶cie, bo ¿adnego jeszcze nie mia³am. Nawet milk teraz wyszed³, tylko sk³adu nie widzia³am
Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Poka¿ wiadomo¶æ
AgusiA753

U¿ywam szamponu GP pokrzywowego lub balsamu Mr Potter's. No i ogólnie od¿ywkê Alterrê, maskê NaturVital i zamiennie Kallosa lub Biovaxa (wszystko przy okazji dotyka skóry g³owy.) I wcieram olejek ³opianowy w skalp oraz Jantar.
A d³ugo Pottersem myjesz? Mo¿e to to... Wszystkie maski i od¿ywki oddali³abym od skóry g³owy na twoim miejscu i po¿±dnie j± oczy¶ci³a. Przejd¼ na metodê OMO i zobaczysz czy bêdzie ró¿nica.
Cytat:
Oleju nie daje az tak duzo - kilka kropel.
Miod swietnie nawilza.
U mnie chyba zbyt ¶wietnie Do tego usztywnia co da³o wyprost. Jeszcze kiedy¶ go pewnie przetestuje, muszê kupiæ, bo ca³y ju¿ wyjedli¶my omnomnom.

Cytat:
Wypadaja ale tragedii nie ma. W sumie to wypadanie nasililo sie ze dwa tygodnie temu, a moj Groszek niedlugo bedzie mial 4 miesiace. Ot, taka spora garsc, na oko 200 sztuk przy myciu, a myje co drugi dzien i nie czesze, rzecz jasna wiec wypada z dwoch dni.
Jakos niespecjalnie sie przejmuje, to musi wrocic do rownowagi w swoim czasie, w koncu nie wypadaly prawie wcale przez 9 miesiecy to teraz musza nadrobic. Bardzo krotko karmilam piersia, wiec moze nie bede az tak lecialy, to podobno tez czynnik wplywajacy na wypadanie.
Czekam na paczke od mamy, kupila mi Farmony Radical Med odzywke i koncentrat na wypadanie, bedziemy wcierac.
Czyli plus minus 3 miesi±ce po porodzie... Ja po porodzie nie pamiêtam, bo ma³y mia³ pó³ roku jak odkry³am ten w±tek i ¶wiadom±
pielêgnacjê, ale po odstawieniu antyków te¿ 3 miechy pó¼niej armagedon

Cytat:
Ktos mnie uswiadomi co to jest szklistosc i z czym to sie je?
http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...nych-wosy.html
Cytat:
Ty te¿ mnie zirytowa³a¶.
Zreszt± mniejsza z tym. Nie bêdê ci±gn±æ takiego tematu.
Ja Ciê doskonale rozumiem, bo sama przesz³±m teraz masakrê po odstawieniu anty. Wizyta u fryzjera przed w³osomaniactwem i w trakcie te¿ nie by³a mi³a:/ I dlatego chcê, tak jak reszta dziewczyn, dobrze Ci doradziæ. Ale decyzja musi byæ Twoja. Tylko i wy³±cznie.

Cytat:
to moje w³osy lepiej znosz± proteiny ni¿ nawil¿acze i ³atwiej je przenawilzyc ni¿ przeproteinowac, wiec pielêgnacja dla szklistych nie do koñca mi pasuje bo po minutce z proteina bêdzie przyklap, marny skrêt i piórka.
Mysia tez stwierdzi³a, ze mam dziwne te w³osy bo szkliste na bank nie s± ale w wielu przypadkach siê tak zachowuj± xD
A mo¿e odwrotnie? Najpierw nawil¿enie, a potem proteiny? Albo maska proteinowa przed myciem, a nawil¿enie od¿ywk± na chwilê po?
Moje te¿ ju¿ nie s± takie jak na antykach. O wiele nie proszê, ale ¿eby wróci³y w miarê do tego co by³o i bêdê w³osowo spe³niona
Cytat:
Dok³adnie. Zreszt± ile potrzeba, ¿eby byæ fryzjerem? Ukoñczyæ szko³ê fryzjersk±. Tadam. Moja kole¿anka prawie ukoñczy³a (na ostatnim semestrze zrezygnowa³a). Nigdy w ¿yciu nie odda³abym jej swoich w³osów.
Inaczej by by³o gdyby ten zawód wybiera³y osoby z powo³ania, a nie takie które nie wiedz± co ze sob± zrobiæ. :/

Cytat:
Ja od wielu wielu lat sama farbujê - i krótkie i takie prawie do pasa. To nie jest nic trudnego. Je¶li w wieku 14 czy tam 15 lat sobie bez problemu z tym poradzi³am, to ufam, ¿e ka¿da kobieta ¶rednio kumata da radê.
Cytat:
Ja tam wolê hennê nak³adaæ ni¿ farbê, ³atwiej mi, ale mn± siê proszê nie sugerowaæ
Je¶li kupujesz farbê z drogerii, we¼ pod uwagê, ¿e kolory czêsto wychodz± ciemniejsze ni¿ powinny. Niestety.
6 - ciemny blond
7 - ¶redni blond
8 - jasny blond
Pomimo tego, ¿e Twoje naturalne w³osy to ciemny blond, zaczê³abym od farb z numerkiem 7 na pocz±tku. Byæ mo¿e nawet 8, bo mo¿e Ci siê tylko wydawaæ, ¿e ten blond jest taki ciemny, przy kontra¶cie z rozja¶nionymi w³osami. No i zawsze ³atwiej przyciemniæ pó¼niej ni¿ rozja¶niæ.
1 - popielaty
2 - per³owy
Je¶li masz teraz w³osy z ¿ó³tym odcieniem - k³adziesz per³owy, np. co¶ z numerkiem 7.2, je¶li masz pomarañczowe refleksy - k³adziesz popiel, nr 7.1.
(Przy okazji opisane jest, jakie ró¿nice spotkaæ mo¿na w numeracjach farb ró¿nych firm)
A co do henny - ¿adna mieszanka henny nie da popielatego blondu. Henn± mo¿na otrzymaæ rudo¶ci, czerwienie, br±zy, czerñ.
Co do u¿ycia ja¶niejszej farby, zgadzam siê. Najlepiej by by³o jakby¶ siê dowiedzia³a Newquay, jaki masz stopieñ koloru naturalnego. Co do odcienia, to je¶li fryzjerka po³o¿y³a ciep³y kolor kolor,a Ty po³o¿ysz na to ch³odny lub per³owy to wyjdzie kupa. Te odcienie niweluj± ciep³o, które wybija pomimo farbowania na ch³odno, jak ju¿ kolor siê wyp³ukuje. Dlatego najpierw by musia³ i¶æ odzieñ neutralny. I serio poczytaj o pigmentacji. Tutaj s± trochê inne zasady. Sama w domu to robi³am profesjonalnymi farbami i da³am radê to ty te¿ by¶ da³a http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...cja-trwae.html
Cytat:
Z moimi jest ten klopot, ze te przy twarzy i po bokach lapia skret wyzej, a te z tylu sa prawie proste i zaczynaja sie skrecac dopiero przy dlugosci za kark tak wiec mam na glowie takie V.
Pstryklam sie jeszcze ze dwa miesiace, ciecie wyrownujace i zacznie toto do ludzi byc podobne. Na razie jest pelen balagan.
Mi te¿ z przodu siê du¿o lepiej krêc±! Gdzie tam ba³agan widzisz, podoba mi siê
Stary 2014-12-05, 15:07   #1397
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Czyli plus minus 3 miesi±ce po porodzie... Ja po porodzie nie pamiêtam, bo ma³y mia³ pó³ roku jak odkry³am ten w±tek i ¶wiadom±
Mi zaczê³y wypadaæ nieca³e 4mce po porodzie.Z dnia na dzieñ dos³ownie po chrzcinach Ali.Wsta³am rano i zaczê³am czesaæ na sucho i garsciami wychodzi³y.By³amm w ciê¿kim szoku ile w³osów mo¿e wyj¶c i tak codzienne.Makasakra.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-05, 17:13   #1398
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
I bananowy... I z jedwabiem... I latte.... Wszystkie te s± na chciejli¶cie, bo ¿adnego jeszcze nie mia³am. Nawet milk teraz wyszed³, tylko sk³adu nie widzia³am
Mnie tylko algowy kusi. No i mo¿e bananowy Poza tym muszê kupiæ marchwiowego, bo wiem, ¿e jest fajny
Stary 2014-12-05, 18:30   #1399
Klaudenc
Moderator

Zaszala³am dzisiaj - na w³osy po ca³onocnym olejowaniu bez mycia da³am od¿ywkê dr organic aloe+ aldikow± emolientow± z olejem sojowym i zmy³am po pó³ godziny wod± bo zapomnia³am zwyczajnie, ¿e k³ad³am przed myciem.. a w³osy czyste i w ogóle fajne xD do tego wtar³am sporo joa¶ki i nieco oleju ju¿ po sp³ukaniu. Nie ogarniam, ale ju¿ dosæ dawno tak fajnie nie by³o a ba³am siê tej aloesowej bo ma te¿ glicerynê, a tu fajniacko!

Haha to mi mama opowiada³a jak jej kole¿anka robi³a szko³ê fryzjersk±, mama przysz³a jako modelka do pasemek to nie do¶æ, ¿e mama wygl±da³a ¼le to ta kole¿anka na pokazie jej w³osy spali³a i mama musia³a je ¶ci±æ co by odros³y. Szczê¶cie, ¿e i tak zawsze krótkie nosi³a.
Najbardziej mnie powala jak s³yszê 'a mi fryzjerka tak super zrobi³a, platynowy blond'. Ale, ¿e spalone to ju¿ nikt nie patrzy, wa¿ne ¿e blond wpada w bia³y, he x_x
Stary 2014-12-05, 19:11   #1400
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
No juz doczytalam.
Fryzjerka zasluguje na. Partacka robota.
Rozumiem ze kolor ci nie odpowiada w tym momencie, ale na moje oko nie jest az tak tragiczny. Moze powstrzymaj sie na jakis czas od farbowania? Albo chociaz naloz zmywalny kolor bez amoniaku.
Trzeba nawilzac, dopieszczac i zapuszczac. Osobiscie mi pomaga na porost picie pokrzywy, i drozdze (jesli dasz rade przelknac).
Nie eksperymentuj teraz z nimi za bardzo. Po takich traumatycznych wydarzeniach - im mniej tym lepiej. Olej, lagodne szampony, maski, na zime najlepiej emolientowe z lekkimi silikonami. Za kilka miesiecy bedzie lepiej, zobaczysz. Czas leci szybko.
Dok³adnie taka planuje pielêgnacjê. Teraz siedzê z olejem na g³owie, potem delikatny szampon i maska nawil¿aj±ca.
Ach to zapuszczanie jest okropna. Wcze¶niej wydawa³o mi siê,¿e mam krótkie jeszcze w³osy. Jak patrze teraz na moje w³osy i na fotki sprzed ciêcia to Boziu moja tosz to by³y d³ugachne kiedy¶ wlosiska.
Stary 2014-12-05, 19:16   #1401
201605090958
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 661

Cytat:
Ja te¿ jak by³am na tabletce dwuskladnikowej to lepiej siê krêci³y. ; (
Teraz mam partie w³osów, które wygl±daj± tak;
Fala-proste 6cm-spirala.

Co do pielêgnacji szklistych (jak kto¶ nie wie co to, to niech googla: pielêgnacja w³osów szklistych kokardka mysi)

uwierz, ¿e moje s± niez³ym ewenementem. Jak by³y dlugie, czyli do ubieg³ej soboty skrêca³y siê od ucha w 2 riulony z prostym przodem. Albo robi³ im siê krol lew, czyli wielka grzywa i z dlugo¶ci do stanika d³ugo¶æ do ucha. Mój utytu³owany fryzjer stwierdzi³, ¿e s± ekstremalnie niskoporowate i to st±d. Próbowa³am je podniszczyc henn±-nie wysz³o, a henna zesz³a po tygodniu. Jak im dajê co¶ czego nie lubia /np silikony/ to wygl±daj± z miejsca tak okropnie, ¿e odpuszczam...Ciê¿ko siê je wychowuje ale zachwyt wzbudzaj±
201605090958 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:43   #1402
Newquay
Raczkowanie

Cytat:

6 - ciemny blond
7 - ¶redni blond
8 - jasny blond
1 - popielaty
2 - per³owy
O Boziu ja w wieku 14,15 lat to bym nigdy nie pomy¶la³a nad farbowaniem w³osów. Pierwsze pasemka zrobi³am w wieku zdaje siê 19 albo 20 lat, na pewno by³am ju¿ pe³noletnia i mia³am prawo jazdy, kiedy¶ mo¿na by³o zdawaæ jak mia³o siê 17 lat.Pamiêtam,¿e wtedy fryzjerka wyprostowala mi loki i mia³am w³osiary do ty³ka Nikt mnie nie poznawa³ hihi. Ach wtedy to mia³am w³osy -teraz takie to marzenie.
Pewnie dala bym rade sama zafarbowac wlosiaki, ale wolê nie eksperymentowaæ sama.
Dziêkujê jednak za podanie linków, przeczytam i wzbogace wiedzê.

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Dok³adnie. Zreszt± ile potrzeba, ¿eby byæ fryzjerem? Ukoñczyæ szko³ê fryzjersk±. Tadam. Moja kole¿anka prawie ukoñczy³a (na ostatnim semestrze zrezygnowa³a). Nigdy w ¿yciu nie odda³abym jej swoich w³osów. .
No w³a¶nie du¿o nie trzeba,by byæ fryzjerem... Dobry fryzjer powinien byæ po czê¶ci artysta i mieæ na prawde porz±dna wiedzê. A nie jak "moja by³a" fryzjerka popsikac mi w³osy lakierem i suszyæ. Szkoda,¿e dopiero po suszenie siê kaplam, a tylko dlatego, ¿e zapyta³am czym mi psikac w³osy, bo zapach mi siê bardzo podoba³.Rêce mi opad³y jak us³ysza³am odpowiedz. Co prawda tylko przez ostatni rok do niej chodzi³am, ale uwa¿am, ¿e z³a kondycja moich w³osów to w³a¶nie jej wina. I to jest w³a¶nie ten przyk³ad,¿e wiele nie trzeba by byæ fryzjerem... Teraz idê do fryzjerki,z której by³am bardzo zadowolona, tyljo ona wyjecha³a, ale teraz wróci³a wiec liczê, ¿e uratuje mi wlosiska

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
[COLOR="DimGray"]-

- Z fryzjerami jest dok³adnie tak samo, jak z innymi: z kosmetyczkami, lekarzami, dentystami. Trzeba siê nabiegaæ, by znale¼æ prawdziwego specjalistê. Swojego ortopedê znalaz³am po 3 latach! Dentystê po 3 wizytach u innych, itp. Trzeba szukaæ i nie baæ siê zadawaæ pytania. A je¶li odpowiedzi Wam siê nie podobaj±, albo po prostu co¶ Wam zgrzyta, to zawsze mo¿ecie wyj¶æ .
Racja, racja. Kiedy¶ my¶la³am, ¿e rolê gra cena. Jednak je¶li zap³aci³am 500 z³ w jednym salonie, ponoæ rewelacyjnym to stwierdzi³am,¿e nigdy wiêcej. Innym razem pasemka, które fryzjerka zrobi³a mi za 50 z³ by³y piêkne. Cena niska, bo fryzjerka.mia³a swoj± dzia³alno¶æ gospodarcz±, ale je¼dzi³a po ludziach,taka obwozna fryzjerka. Szkoda,¿e siê wyprowadzi³am,bo na pewno nasza wspó³praca dalej by trwa³a.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
No bo popielaty Ci na pewno nie wyjdzie. Przynajmniej na razie. Szczerze mówi±c na ten popiel bym siê w ogóle nie nastawia³a- dlatego tak d³ugo nad henn± siê zastanawia³am. Z natury te¿ mam mysi blond i wiedzia³am, ¿e jak na hennê siê zdecydujê to ju¿ na sta³e. Chyba, ¿e uda siê doj¶æ do ciep³ego blondu. Zmienia³am kolory farbami, ale to nigdy nie by³o TO. Teraz czujê siê ¶wietnie w tym kolorku i nie mam zamiaru zmieniaæ No chyba, ¿e rozja¶niæ, bo ju¿ ¶ciemnia³y sporo, ale narazie to odk³adam, na byæ mo¿e "kiedy¶". Jak patrzê na kondycjê w³osów wcze¶niej farbowanych, a tych na których jest sama henna to mi siê odechciewa

A d³ugo Pottersem myjesz? Mo¿e to to... Wszystkie maski i od¿ywki oddali³abym od skóry g³owy na twoim miejscu i po¿±dnie j± oczy¶ci³a. Przejd¼ na metodê OMO i zobaczysz czy bêdzie ró¿nica.

U mnie chyba zbyt ¶wietnie Do tego usztywnia co da³o wyprost. Jeszcze kiedy¶ go pewnie przetestuje, muszê kupiæ, bo ca³y ju¿ wyjedli¶my omnomnom.

http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...nych-wosy.html

Ja Ciê doskonale rozumiem, bo sama przesz³±m teraz masakrê po odstawieniu anty. Wizyta u fryzjera przed w³osomaniactwem i w trakcie te¿ nie by³a mi³a:/ I dlatego chcê, tak jak reszta dziewczyn, dobrze Ci doradziæ. Ale decyzja musi byæ Twoja. Tylko i wy³±cznie.

A mo¿e odwrotnie? Najpierw nawil¿enie, a potem proteiny? Albo maska proteinowa przed myciem, a nawil¿enie od¿ywk± na chwilê po?
Moje te¿ ju¿ nie s± takie jak na antykach. O wiele nie proszê, ale ¿eby wróci³y w miarê do tego co by³o i bêdê w³osowo spe³niona

Inaczej by by³o gdyby ten zawód wybiera³y osoby z powo³ania, a nie takie które nie wiedz± co ze sob± zrobiæ. :/

Co do u¿ycia ja¶niejszej farby, zgadzam siê. Najlepiej by by³o jakby¶ siê dowiedzia³a Newquay, jaki masz stopieñ koloru naturalnego. Co do odcienia, to je¶li fryzjerka po³o¿y³a ciep³y kolor kolor,a Ty po³o¿ysz na to ch³odny lub per³owy to wyjdzie kupa. Te odcienie niweluj± ciep³o, które wybija pomimo farbowania na ch³odno, jak ju¿ kolor siê wyp³ukuje. Dlatego najpierw by musia³ i¶æ odzieñ neutralny. I serio poczytaj o pigmentacji. Tutaj s± trochê inne zasady. Sama w domu to robi³am profesjonalnymi farbami i da³am radê to ty te¿ by¶ da³a http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...cja-trwae.html

Mi te¿ z przodu siê du¿o lepiej krêc±! Gdzie tam ba³agan widzisz, podoba mi siê
Kochana boje siê sama. Dziêkujê, poczytam, ¿eby siê dokszta³cic, ale zostawiê farbowanie w rêkach fryzjerki.
Stary 2014-12-05, 19:44   #1403
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Ja, decyduj±c siê na hennê, te¿ by³am pewna, ¿e to jest TO. I z tym ciemnieniem koloru te¿ mia³am problem, ale pó¼niej na zmianê farbowa³am farb± chemiczn± i henn± i by³o dobrze.
Ale po chyba 3 latach bycia rud± mi siê znudzi³o. I chcia³abym wróciæ do naturalnego koloru. Oczywi¶cie odpada chodzenie z rudo¶ciami/czerwieniami na ca³o¶ci i mysimi odrostami, dlatego te¿ my¶lê o zafarbowaniu na jaki¶ zbli¿ony kolor. Wiem, ¿e na pewno popiel mi od razu nie wyjdzie. My¶lê o zakupie tego fioletowego (czy tam niebieskiego, nie pamiêtam) szamponu, ponoæ to faktycznie daje radê, zreszt± na blogu mysi du¿o razy by³o o nim wspominane.
Najpierw my¶la³am o stopniowym przechodzeniu z rudo¶ci do czego¶ mniej rudego i w koñcu blond. Ale teraz chyba bardziej jestem przekonana do rozja¶nienia i na rudawy blond (do¶æ jasny) bym dopiero k³ad³a farbê.
Muszê to mocno przemy¶leæ.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-05, 20:11   #1404
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Cytat:
Ja, decyduj±c siê na hennê, te¿ by³am pewna, ¿e to jest TO. I z tym ciemnieniem koloru te¿ mia³am problem, ale pó¼niej na zmianê farbowa³am farb± chemiczn± i henn± i by³o dobrze.
Ale po chyba 3 latach bycia rud± mi siê znudzi³o. I chcia³abym wróciæ do naturalnego koloru. Oczywi¶cie odpada chodzenie z rudo¶ciami/czerwieniami na ca³o¶ci i mysimi odrostami, dlatego te¿ my¶lê o zafarbowaniu na jaki¶ zbli¿ony kolor. Wiem, ¿e na pewno popiel mi od razu nie wyjdzie. My¶lê o zakupie tego fioletowego (czy tam niebieskiego, nie pamiêtam) szamponu, ponoæ to faktycznie daje radê, zreszt± na blogu mysi du¿o razy by³o o nim wspominane.
Najpierw my¶la³am o stopniowym przechodzeniu z rudo¶ci do czego¶ mniej rudego i w koñcu blond. Ale teraz chyba bardziej jestem przekonana do rozja¶nienia i na rudawy blond (do¶æ jasny) bym dopiero k³ad³a farbê.
Jakby ci co¶ pomog³a moja historia:
Latami nosi³am rude w³osy, naturalnie mam mysi, bardzo ciemny blond. Ponad pó³ roku temu stwierdzi³am, ¿e wracam do naturalnych. Najpierw potraktowa³am je pigmentacj± na ciemny, mysi blond. Wyp³uka³a siê po miesi±cu. Potem z 3-4 razy da³am ciemne szamponetki. Te¿ nie trzyma³y. W koñcu stwierdzi³am, ¿e muszê wypleniæ rudy. Zaczê³am u¿ywaæ niebieskiego szamponu i po osi±gniêciu z³ota, znowu da³am farbê ciemny blond. Efekt koñcowy: s± z³ote z mysimy przeb³yskami i bardzo ³adnie komponuj± siê z odrostem. Nie mniej przynajmniej raz w tygodniu niebieski szampon inaczej momentalnie wraca przebijanie rudo¶ci.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-05, 21:00   #1405
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Ja podobnie jak kole¿anka wy¿ej mia³am wszelkie rudo¶ci na g³owie a naturalnie mam mysi blond. Postanowi³am kolor zdj±æ u fryzjerki. Zdjê³a, pofarbowa³a mi na podobny jak mam, ale cieplejszy (jestem ch³odn± szatynk±). Skóra piek³a jak diabli. Na³o¿y³a mi jak±¶ maskê. skórê potem leczy³am w szpitalu (akurat na³o¿y³o siê zaostrzenie mojej choroby), my¶la³am ¿e obetn± mi w³osy. Ba³am siê, ¿e zniszczy mi w³osy, ale nie. By³y w porz±dku. Teraz nie farbuje, wiêc mam zimne odrosty i od po³owy ciep³e. Na nastêpnej wizycie tak mnie ¶ciê³a, ¿e wygl±da jakby to by³ zamierzony efekt. A ja jeszcze parê miesiêcy odczekam i zetnê te ciep³e kolory i zostanie moje zimnid³o na g³owie

Wiêc mo¿e zdejmowanie koloru u zaufanej fryzjerki jest rozwi±zaniem?

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-05, 21:57   #1406
Joanku
Zadomowienie

Czytam i siê modlê ¿eby mnie siê rudo¶c nie znudzi³a bo nie wiem co to bêdzie xD
Stary 2014-12-05, 23:17   #1407
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
Mi zaczê³y wypadaæ nieca³e 4mce po porodzie.Z dnia na dzieñ dos³ownie po chrzcinach Ali.Wsta³am rano i zaczê³am czesaæ na sucho i garsciami wychodzi³y.By³amm w ciê¿kim szoku ile w³osów mo¿e wyj¶c i tak codzienne.Makasakra.
No, mnie te¿ dopad³a ta masakra Hormony to podstêpne gnojki s±.
Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie tylko algowy kusi. No i mo¿e bananowy Poza tym muszê kupiæ marchwiowego, bo wiem, ¿e jest fajny
Marchwiowy powiadasz... Muszê obczaiæ sk³ad. I kallos kolor te¿ by siê przyda³... Stop! Bana na zakupy przecie¿ mam...
Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Zaszala³am dzisiaj - na w³osy po ca³onocnym olejowaniu bez mycia da³am od¿ywkê dr organic aloe+ aldikow± emolientow± z olejem sojowym i zmy³am po pó³ godziny wod± bo zapomnia³am zwyczajnie, ¿e k³ad³am przed myciem.. a w³osy czyste i w ogóle fajne xD do tego wtar³am sporo joa¶ki i nieco oleju ju¿ po sp³ukaniu. Nie ogarniam, ale ju¿ dosæ dawno tak fajnie nie by³o a ba³am siê tej aloesowej bo ma te¿ glicerynê, a tu fajniacko!
ciekawe jak jutro bêdzie :P
Cytat:
uwierz, ¿e moje s± niez³ym ewenementem. Jak by³y dlugie, czyli do ubieg³ej soboty skrêca³y siê od ucha w 2 riulony z prostym przodem. Albo robi³ im siê krol lew, czyli wielka grzywa i z dlugo¶ci do stanika d³ugo¶æ do ucha. Mój utytu³owany fryzjer stwierdzi³, ¿e s± ekstremalnie niskoporowate i to st±d. Próbowa³am je podniszczyc henn±-nie wysz³o, a henna zesz³a po tygodniu. Jak im dajê co¶ czego nie lubia /np silikony/ to wygl±daj± z miejsca tak okropnie, ¿e odpuszczam...Ciê¿ko siê je wychowuje ale zachwyt wzbudzaj±
Henn± nie podniszczy³a¶ tylko wzmocni³a¶ o ile o tej prawdziwej mówimy. Silikony te¿ jeszcze bardziej oblepiaj±, ale to Ty dobrze masz! Pielêgnacja minimum, wysilaæ siê nie musisz i piêkne w³osy masz, nie to co ja, nagimnastykowaæ siê trzeba. Ale i tak to lubiê
Cytat:

Kochana boje siê sama. Dziêkujê, poczytam, ¿eby siê dokszta³cic, ale zostawiê farbowanie w rêkach fryzjerki.
Spoko, rozumiem, nie namawiam
Cytat:
eh, ciê¿kie jest ¿ycie A powiedz mi, jak tak rozja¶nia³a¶ w³osy farb± to tam gdzie by³a henna te¿ ³adnie ja¶nia³o? Czy bardziej odrost? I widzia³a¶ ró¿nicê w kondycji? Pewnie nie, bo masz mocne w³osiska.
Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Jakby ci co¶ pomog³a moja historia:
Latami nosi³am rude w³osy, naturalnie mam mysi, bardzo ciemny blond. Ponad pó³ roku temu stwierdzi³am, ¿e wracam do naturalnych. Najpierw potraktowa³am je pigmentacj± na ciemny, mysi blond. Wyp³uka³a siê po miesi±cu. Potem z 3-4 razy da³am ciemne szamponetki. Te¿ nie trzyma³y. W koñcu stwierdzi³am, ¿e muszê wypleniæ rudy. Zaczê³am u¿ywaæ niebieskiego szamponu i po osi±gniêciu z³ota, znowu da³am farbê ciemny blond. Efekt koñcowy: s± z³ote z mysimy przeb³yskami i bardzo ³adnie komponuj± siê z odrostem. Nie mniej przynajmniej raz w tygodniu niebieski szampon inaczej momentalnie wraca przebijanie rudo¶ci.
Tylko, ¿e to po farbie... Po farbie ciemny blond mahoniowo-miedziany zrobi³am jasny blond, ale d³ugi by³ okres przeskoku. Tak czy siak opcja jest
Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Ja podobnie jak kole¿anka wy¿ej mia³am wszelkie rudo¶ci na g³owie a naturalnie mam mysi blond. Postanowi³am kolor zdj±æ u fryzjerki. Zdjê³a, pofarbowa³a mi na podobny jak mam, ale cieplejszy (jestem ch³odn± szatynk±). Skóra piek³a jak diabli. Na³o¿y³a mi jak±¶ maskê. skórê potem leczy³am w szpitalu (akurat na³o¿y³o siê zaostrzenie mojej choroby), my¶la³am ¿e obetn± mi w³osy. Ba³am siê, ¿e zniszczy mi w³osy, ale nie. By³y w porz±dku. Teraz nie farbuje, wiêc mam zimne odrosty i od po³owy ciep³e. Na nastêpnej wizycie tak mnie ¶ciê³a, ¿e wygl±da jakby to by³ zamierzony efekt. A ja jeszcze parê miesiêcy odczekam i zetnê te ciep³e kolory i zostanie moje zimnid³o na g³owie

Wiêc mo¿e zdejmowanie koloru u zaufanej fryzjerki jest rozwi±zaniem?
O matko! Tak ci skórê popali³a? Czy to jakie¶ uczulenie? Moja znajoma ostatnio po wizycie u fryzjerki te¿ w szpitalu wyl±dowa³a z... duszno¶ciami. A chcia³a tylko pofarbowaæ... Choæ w tym jednym przypadku to nie wina fryzjerki :P
Cytat:
Czytam i siê modlê ¿eby mnie siê rudo¶c nie znudzi³a bo nie wiem co to bêdzie xD
Haha ja tak samo Ale raczej mi to nie grozi, bo w naturalnym kolorze wygl±dam jak zombie
Stary 2014-12-05, 23:32   #1408
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Cytat:
No, mnie te¿ dopad³a ta masakra Hormony to podstêpne gnojki s±.

Marchwiowy powiadasz... Muszê obczaiæ sk³ad. I kallos kolor te¿ by siê przyda³... Stop! Bana na zakupy przecie¿ mam...

ciekawe jak jutro bêdzie :P

Henn± nie podniszczy³a¶ tylko wzmocni³a¶ o ile o tej prawdziwej mówimy. Silikony te¿ jeszcze bardziej oblepiaj±, ale to Ty dobrze masz! Pielêgnacja minimum, wysilaæ siê nie musisz i piêkne w³osy masz, nie to co ja, nagimnastykowaæ siê trzeba. Ale i tak to lubiê

Spoko, rozumiem, nie namawiam

eh, ciê¿kie jest ¿ycie A powiedz mi, jak tak rozja¶nia³a¶ w³osy farb± to tam gdzie by³a henna te¿ ³adnie ja¶nia³o? Czy bardziej odrost? I widzia³a¶ ró¿nicê w kondycji? Pewnie nie, bo masz mocne w³osiska.

Tylko, ¿e to po farbie... Po farbie ciemny blond mahoniowo-miedziany zrobi³am jasny blond, ale d³ugi by³ okres przeskoku. Tak czy siak opcja jest

O matko! Tak ci skórê popali³a? Czy to jakie¶ uczulenie? Moja znajoma ostatnio po wizycie u fryzjerki te¿ w szpitalu wyl±dowa³a z... duszno¶ciami. A chcia³a tylko pofarbowaæ... Choæ w tym jednym przypadku to nie wina fryzjerki :P

Haha ja tak samo Ale raczej mi to nie grozi, bo w naturalnym kolorze wygl±dam jak zombie
Nie. Mam AZS. Nawet ¿elu pod prysznic Dove, czy Nivea nie mogê u¿ywaæ. Kosmetyki tylko a apteki. W tym czasie mia³am zaostrzenie, ale farby mnie nie uczula³y. Ale odbarwiacz i farba to za du¿o na g³owê.

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-06, 01:16   #1409
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Nie. Mam AZS. Nawet ¿elu pod prysznic Dove, czy Nivea nie mogê u¿ywaæ. Kosmetyki tylko a apteki. W tym czasie mia³am zaostrzenie, ale farby mnie nie uczula³y. Ale odbarwiacz i farba to za du¿o na g³owê.
Teraz ju¿ rozumiem. I nie zazdroszczê...
Stary 2014-12-06, 10:11   #1410
Klaudenc
Moderator

AgusiA753 -otó¿ tak, ¿e wczoraj po³o¿y³am siê na godzinkê spaæ z piêknymi w³osami, a obudzi³am z puchem a po nocy to ju¿ pogrom. Gliceryna bywa okrutna. I na co mi to by³o, teraz muszê lecieæ myæ szamponem i maseczkowaæ

Dobrze, ¿e mi czarny siê nie nudzi bo wiem jaki to ból z naturalnej czerni zrobiæ jaki¶ inny kolor. Istna makabra, do teraz mam 3 kolory. Koñce od henny, ¶rodek br±z bo mi w okresie os³abienia podrós³ i odrost ch³odny i czarny w miarê.. do tego stare bejbiki, które s± ¿ó³te lub przezroczyste i czekam a¿ kiedy¶ wylec± bo s± okropne. Dobrze, ¿e nowe w³osiory ju¿ czarne ^^
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.