|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Awwwwe Unlajku kochany!!!
Cieszê siê, ¿e moglam pomoc i ze tak to pamiêtasz! Co do lokasow mych to kto¶ tu napisal 'mam wra¿enie, ¿e przegra³am loteriê genetyczna' I gdyby siê post nie skasowal to bym przybi³a pi±tkê i poopowiadala o swoich xD proste u nasady przechodz± w fale na d³ugo¶ci by ostatnie 7 cm oszalalo i wpad³o w spirale! 1/5wlosow w ogóle jest prosta 2/5 to fale; 1/5 loki a 1/5 dziwne polamance ![]() Dzis by³y w koczku ta siê tak wyprostowaly ze sama by³am w szoku. I mimo tego ze bardzo o nie dbam gdybym je po prostu zostawi³a do wyschniêcia to by³y by na prawdê baardzo ¶rednie a wrêcz nieestetyczne. My¶lê ze ten moj 'typ' skrêtu ma wiêkszo¶æ dziewczyn które tak namiêtnie prostuja bo juz nie maja si³y/pomys³u jak sobie z tym radziæ. Ja tam jestem zdeterminowana. Ale czasem to mog³oby byæ ³atwiej;(
![]() 20.12.2013 ¦wiadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-12-05 o 01:10 |
|
|
|
#1382 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 661
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1383 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
Miod swietnie nawilza .Cytat:
Jakos niespecjalnie sie przejmuje, to musi wrocic do rownowagi w swoim czasie, w koncu nie wypadaly prawie wcale przez 9 miesiecy to teraz musza nadrobic . Bardzo krotko karmilam piersia, wiec moze nie bede az tak lecialy, to podobno tez czynnik wplywajacy na wypadanie. Czekam na paczke od mamy, kupila mi Farmony Radical Med odzywke i koncentrat na wypadanie, bedziemy wcierac . Cytat:
.Byl kokosowy w nocy i zaraz ide sie myc dopoki mlody spi .
|
|||
|
|
|
#1384 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Cytat:
A wspó³czucia masz racjê oczekiwa³am,bo je¶li fachowiec spieprzy Ci w³osy to kto inny mnie zrozumie jak nie inna wlosomaniaczka. Chyba po to jest to forum,aby dyskutowaæ o w³osach. Zreszt± mniejsza z tym. Nie bêdê ci±gn±æ takiego tematu.
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Czytajac ile negatywnych doswiadczen miewaja dziewczyny z fryzjerami, zaczynam powatpiewac czy oni rzeczywiscie zasluguja na miano fachowcow. Nieudane ciecia, spalone wlosy....nic dziwnego ze wiele wlosomaniaczek ma obawe przed oddaniem wlosow w cudze rece. Ja ostatnio u fryzjera bylam szesc lat temu i wiecej sie chyba nie wybiore . Nie mam klopotow z samodzielnym podcieciem wlosow ani z koloryzacja. Chociaz faktycznie jak sie komus marza pasemka to lepiej jednak chyba do fryzjera z tym pojsc. |
|
|
|
|
#1386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdy sama nie farbowa³am w³osów wiec mo¿e czas bym wziê³a sprawy w swoje rêce? Jak siê wkurze to polecê do sklepu po farbê i sama po³o¿ê sobie kolor. Je¶li bêdzie siê sp³ukiwa³ to zrobiê tak jak radzi³y dziewczyny i bêdê u¿ywa³a szamponetki. Tylko nie wiem jaki mia³abym odcieñ kupiæ. Mój naturalny kolor to ciemny popielaty blond. Dziewczyny u¿ywaj± henna,ale na tym siê nie znam ju¿ kompletnie. Mo¿e faktycznie powinnam daæ sobie spokój z fryzjerami, w³osy mam króciutkie, a podcinac mogê sama. Tylko k³opot mia³abym z ta koloryzacja, tzn z kolorem. A czemu u Ciebie negatywny stosunek do fryzjerów? Mia³a¶ tez jaka¶ przygodê z tymi ala specjalistami?
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. U fryzjera bylam tylko dwa razy w zyciu. We wczesnej mlodosci wlosy obcinala mi babcia, pierwsza wizyte w salonie fryzjerskim zaliczylam w wieku dwudziestu lat (prezent od chrzestnej, ktora mieszka w Lodzi ) Zylam wowczas w blogiej nieswiadomosci ze moje wlosy sa falowano-krecone zostalam obcieta na krotko, z grzywka, i to byla bardzo ladna fryzurka. Potem przez lata babcia mi ja nieco poprawiala w domu i tak az do 2009 roku kiedy zachcialo mi sie wlosy zapuscic. Poszlam wiec znow do fryzjera, kiedy juz grzywa byla dosc dluga, zeby nadac temu jakis ksztalt. Pech chcial - na kilka tygodni przed odkryciem kreconego watku nr 2 tu na Wizazu . Ciecie bylo niestety z cieniowaniem, czego - jak pozniej odkrylam - moje loki nienawidza. Od tej pory poodrastaly, ja chwycilam sama za nozyczki, pierwsze proby nie byly zacwyjajace, ale stopniowo wypracowalam sobie metode.Moja nieufnosc do fryzjerow raczej wynika z doswiadczen innych dziewczyn. Nie zaprzecze, jest wielu prawdziwych specjalistow znajacych sie swietnie na swoim fachu. Jednakowoz nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi. Co do twoich wlosow, to chwilowo nic nie doradze, bo nie wiem dokladnie co im sie przydarzylo . Nie zagladalam do watku przez jakis czas. Zaraz sie cofne kilka stron wstecz i doczytam.W koncu trzeba sobie pomagac .
|
|
|
|
|
#1388 | |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Cytat:
![]() Dodam, ¿e d³ugo skrêtu nie mia³am i od d³u¿szego czasu jaki¶ jest. My¶lê czy tu z hormonami te¿ co¶ nie nawali³o wtedy bo nawet miesi±czka ju¿ prawie nie boli (tak jak mia³am przed tym boom), paznokcie s± bardzo twarde i z w³oskami te¿ ju¿ lepiej, naczynka nie pêkaj± dalej... Mo¿e co¶ siê porobi³o, sam diabe³ nie wie Ale taki prezent na ¶wiêta jest sza³owy.Dziêkujê za ¿yczenie zdrówka bo tego nigdy za wiele, Tobie te¿ ![]() TheUnlike - dziekujê uprzejmie, mi³o to czytaæ ostatnio mniej wchodzê i komentujê, ale czytam codziennie. Mo¿e za ok. 2 miechy poka¿ê siê Wam z bobem, jak mi górna warstwa nieco podro¶nie.Co do fryzjerów mia³am przyjemno¶æ byæ 2 razy u ró¿nych fryzjerów, ale takich ot zwyczajnych w jakim¶ saloniku na wsi i zawsze mia³am ³adnie obciête, moja mama i siostry równie¿ (ja i siostra mamy krêæki). Mam wra¿enie, ¿e lepiej dbaj± o klientów bo im zale¿y, ni¿ ci co s± w miastach jako 'profesjonalne' i maj± multum niesta³ych klientów za szalone ceny. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-12-05 o 10:24 |
|
|
|
|
#1389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepiej to bym siê na ³yso opitolila, ale raczej bêdê wygl±daæ jak straszydlo hehhe
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fryzjerka zasluguje na Rozumiem ze kolor ci nie odpowiada w tym momencie, ale na moje oko nie jest az tak tragiczny. Moze powstrzymaj sie na jakis czas od farbowania? Albo chociaz naloz zmywalny kolor bez amoniaku. Trzeba nawilzac, dopieszczac i zapuszczac. Osobiscie mi pomaga na porost picie pokrzywy, i drozdze (jesli dasz rade przelknac ).Nie eksperymentuj teraz z nimi za bardzo. Po takich traumatycznych wydarzeniach - im mniej tym lepiej. Olej, lagodne szampony, maski, na zime najlepiej emolientowe z lekkimi silikonami. Za kilka miesiecy bedzie lepiej, zobaczysz Ja sama tez czekam az mi podrosna, bo miesiac temu cos mi odbilo i troche przesadzilam przy cieciu ale juz jest lepiej.
|
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz mam partie w³osów, które wygl±daj± tak; Fala-proste 6cm-spirala. ![]() Co do pielêgnacji szklistych (jak kto¶ nie wie co to, to niech googla: pielêgnacja w³osów szklistych kokardka mysi) to moje w³osy lepiej znosz± proteiny ni¿ nawil¿acze i ³atwiej je przenawilzyc ni¿ przeproteinowac, wiec pielêgnacja dla szklistych nie do koñca mi pasuje bo po minutce z proteina bêdzie przyklap, marny skrêt i piórka. ![]() Mysia tez stwierdzi³a, ze mam dziwne te w³osy bo szkliste na bank nie s± ale w wielu przypadkach siê tak zachowuj± xD Ludu. Ja poproszê takie w³osy jak Vidia, kqq czy królewna xD piêkne, szalone zdefiniowane!!!
|
|
|
#1392 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
,z ka¿dym cm czujê siê lepiej .
|
||
|
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Je¶li kupujesz farbê z drogerii, we¼ pod uwagê, ¿e kolory czêsto wychodz± ciemniejsze ni¿ powinny. Niestety. Ogólna numeracja jest taka (dodajê interesuj±cy Ciê fragment) 6 - ciemny blond 7 - ¶redni blond 8 - jasny blond Pomimo tego, ¿e Twoje naturalne w³osy to ciemny blond, zaczê³abym od farb z numerkiem 7 na pocz±tku. Byæ mo¿e nawet 8, bo mo¿e Ci siê tylko wydawaæ, ¿e ten blond jest taki ciemny, przy kontra¶cie z rozja¶nionymi w³osami. No i zawsze ³atwiej przyciemniæ pó¼niej ni¿ rozja¶niæ. I teraz drugi numerek (zwykle po kropce): 0 - neutralny (czyli bez dodatkowego odcienia) 1 - popielaty 2 - per³owy Je¶li masz teraz w³osy z ¿ó³tym odcieniem - k³adziesz per³owy, np. co¶ z numerkiem 7.2, je¶li masz pomarañczowe refleksy - k³adziesz popiel, nr 7.1. Wiêcej na przyk³ad tutaj: http://wlosowelove.blogspot.com/2014...odstawowa.html (Przy okazji opisane jest, jakie ró¿nice spotkaæ mo¿na w numeracjach farb ró¿nych firm) A co do henny - ¿adna mieszanka henny nie da popielatego blondu. Henn± mo¿na otrzymaæ rudo¶ci, czerwienie, br±zy, czerñ.
|
||
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Z moimi jest ten klopot, ze te przy twarzy i po bokach lapia skret wyzej, a te z tylu sa prawie proste i zaczynaja sie skrecac dopiero przy dlugosci za kark
tak wiec mam na glowie takie V. Pstryklam sie jeszcze ze dwa miesiace, ciecie wyrownujace i zacznie toto do ludzi byc podobne. Na razie jest pelen balagan.
Edytowane przez paulownia Czas edycji: 2014-12-05 o 13:37 |
|
|
|
#1395 | |||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Cytat:
Cytat:
A nawet je¶li nic siê nie zmieni, to ja i tak UWIELBIAM Twoje w³osiory! Cytat:
.
Edytowane przez Doe Czas edycji: 2014-12-05 o 14:14 |
|||
|
|
|
#1396 | ||||||||||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 151
|
Cytat:
No chyba, ¿e rozja¶niæ, bo ju¿ ¶ciemnia³y sporo, ale narazie to odk³adam, na byæ mo¿e "kiedy¶". Jak patrzê na kondycjê w³osów wcze¶niej farbowanych, a tych na których jest sama henna to mi siê odechciewaI bananowy... I z jedwabiem... I latte.... Wszystkie te s± na chciejli¶cie, bo ¿adnego jeszcze nie mia³am. Nawet milk teraz wyszed³, tylko sk³adu nie widzia³am ![]() Cytat:
U mnie chyba zbyt ¶wietnie ![]() Cytat:
pielêgnacjê, ale po odstawieniu antyków te¿ 3 miechy pó¼niej armagedon ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje te¿ ju¿ nie s± takie jak na antykach. O wiele nie proszê, ale ¿eby wróci³y w miarê do tego co by³o i bêdê w³osowo spe³niona ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...cja-trwae.htmlCytat:
|
|
#1397 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Mi zaczê³y wypadaæ nieca³e 4mce po porodzie.Z dnia na dzieñ dos³ownie po chrzcinach Ali.Wsta³am rano i zaczê³am czesaæ na sucho i garsciami wychodzi³y.By³amm w ciê¿kim szoku ile w³osów mo¿e wyj¶c i tak codzienne.Makasakra.
|
|
|
|
#1398 | |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Cytat:
Poza tym muszê kupiæ marchwiowego, bo wiem, ¿e jest fajny
|
|
#1399 |
|
Moderator
|
Zaszala³am dzisiaj - na w³osy po ca³onocnym olejowaniu bez mycia da³am od¿ywkê dr organic aloe+ aldikow± emolientow± z olejem sojowym i zmy³am po pó³ godziny wod± bo zapomnia³am zwyczajnie, ¿e k³ad³am przed myciem.. a w³osy czyste i w ogóle fajne xD do tego wtar³am sporo joa¶ki i nieco oleju ju¿ po sp³ukaniu. Nie ogarniam, ale ju¿ dosæ dawno tak fajnie nie by³o a ba³am siê tej aloesowej bo ma te¿ glicerynê, a tu fajniacko!
Haha to mi mama opowiada³a jak jej kole¿anka robi³a szko³ê fryzjersk±, mama przysz³a jako modelka do pasemek to nie do¶æ, ¿e mama wygl±da³a ¼le to ta kole¿anka na pokazie jej w³osy spali³a i mama musia³a je ¶ci±æ co by odros³y. Szczê¶cie, ¿e i tak zawsze krótkie nosi³a. Najbardziej mnie powala jak s³yszê 'a mi fryzjerka tak super zrobi³a, platynowy blond'. Ale, ¿e spalone to ju¿ nikt nie patrzy, wa¿ne ¿e blond wpada w bia³y, he x_x |
|
|
|
#1400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ach to zapuszczanie jest okropna. Wcze¶niej wydawa³o mi siê,¿e mam krótkie jeszcze w³osy. Jak patrze teraz na moje w³osy i na fotki sprzed ciêcia to Boziu moja tosz to by³y d³ugachne kiedy¶ wlosiska.
|
|
#1401 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 661
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1402 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nikt mnie nie poznawa³ hihi. Ach wtedy to mia³am w³osy -teraz takie to marzenie. Pewnie dala bym rade sama zafarbowac wlosiaki, ale wolê nie eksperymentowaæ sama. Dziêkujê jednak za podanie linków, przeczytam i wzbogace wiedzê. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
Ale po chyba 3 latach bycia rud± mi siê znudzi³o. I chcia³abym wróciæ do naturalnego koloru. Oczywi¶cie odpada chodzenie z rudo¶ciami/czerwieniami na ca³o¶ci i mysimi odrostami, dlatego te¿ my¶lê o zafarbowaniu na jaki¶ zbli¿ony kolor. Wiem, ¿e na pewno popiel mi od razu nie wyjdzie. My¶lê o zakupie tego fioletowego (czy tam niebieskiego, nie pamiêtam) szamponu, ponoæ to faktycznie daje radê, zreszt± na blogu mysi du¿o razy by³o o nim wspominane.Najpierw my¶la³am o stopniowym przechodzeniu z rudo¶ci do czego¶ mniej rudego i w koñcu blond. Ale teraz chyba bardziej jestem przekonana do rozja¶nienia i na rudawy blond (do¶æ jasny) bym dopiero k³ad³a farbê. Muszê to mocno przemy¶leæ.
|
|
|
|
|
#1404 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Cytat:
Latami nosi³am rude w³osy, naturalnie mam mysi, bardzo ciemny blond. Ponad pó³ roku temu stwierdzi³am, ¿e wracam do naturalnych. Najpierw potraktowa³am je pigmentacj± na ciemny, mysi blond. Wyp³uka³a siê po miesi±cu. Potem z 3-4 razy da³am ciemne szamponetki. Te¿ nie trzyma³y. W koñcu stwierdzi³am, ¿e muszê wypleniæ rudy. Zaczê³am u¿ywaæ niebieskiego szamponu i po osi±gniêciu z³ota, znowu da³am farbê ciemny blond. Efekt koñcowy: s± z³ote z mysimy przeb³yskami i bardzo ³adnie komponuj± siê z odrostem. Nie mniej przynajmniej raz w tygodniu niebieski szampon inaczej momentalnie wraca przebijanie rudo¶ci. |
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
Ja podobnie jak kole¿anka wy¿ej mia³am wszelkie rudo¶ci na g³owie a naturalnie mam mysi blond. Postanowi³am kolor zdj±æ u fryzjerki. Zdjê³a, pofarbowa³a mi na podobny jak mam, ale cieplejszy (jestem ch³odn± szatynk±). Skóra piek³a jak diabli. Na³o¿y³a mi jak±¶ maskê. skórê potem leczy³am w szpitalu (akurat na³o¿y³o siê zaostrzenie mojej choroby), my¶la³am ¿e obetn± mi w³osy. Ba³am siê, ¿e zniszczy mi w³osy, ale nie. By³y w porz±dku. Teraz nie farbuje, wiêc mam zimne odrosty i od po³owy ciep³e. Na nastêpnej wizycie tak mnie ¶ciê³a, ¿e wygl±da jakby to by³ zamierzony efekt. A ja jeszcze parê miesiêcy odczekam i zetnê te ciep³e kolory i zostanie moje zimnid³o na g³owie
![]() Wiêc mo¿e zdejmowanie koloru u zaufanej fryzjerki jest rozwi±zaniem?
|
|
#1406 |
|
Zadomowienie
|
Czytam i siê modlê ¿eby mnie siê rudo¶c nie znudzi³a bo nie wiem co to bêdzie xD
|
|
#1407 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Muszê obczaiæ sk³ad. I kallos kolor te¿ by siê przyda³... Stop! Bana na zakupy przecie¿ mam... Cytat:
ciekawe jak jutro bêdzie :PCytat:
o ile o tej prawdziwej mówimy. Silikony te¿ jeszcze bardziej oblepiaj±, ale to Ty dobrze masz! Pielêgnacja minimum, wysilaæ siê nie musisz i piêkne w³osy masz, nie to co ja, nagimnastykowaæ siê trzeba. Ale i tak to lubiêCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
Cytat:
|
|
|
#1409 |
|
Raczkowanie
|
Teraz ju¿ rozumiem. I nie zazdroszczê...
|
#1410 |
|
Moderator
|
AgusiA753 -otó¿ tak, ¿e wczoraj po³o¿y³am siê na godzinkê spaæ z piêknymi w³osami, a obudzi³am z puchem a po nocy to ju¿ pogrom.
![]() Dobrze, ¿e mi czarny siê nie nudzi bo wiem jaki to ból z naturalnej czerni zrobiæ jaki¶ inny kolor. Istna makabra, do teraz mam 3 kolory. Koñce od henny, ¶rodek br±z bo mi w okresie os³abienia podrós³ i odrost ch³odny i czarny w miarê.. do tego stare bejbiki, które s± ¿ó³te lub przezroczyste i czekam a¿ kiedy¶ wylec± bo s± okropne. Dobrze, ¿e nowe w³osiory ju¿ czarne ^^ |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

.
.
. 

,z ka¿dym cm czujê siê lepiej

Muszê obczaiæ sk³ad. I kallos kolor te¿ by siê przyda³... Stop! Bana na zakupy przecie¿ mam...
ciekawe jak jutro bêdzie :P