|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 37 060
|
Piel璕nacja lok闚, loczk闚 i fal, niech si kr璚! :) Cz窷 XXIWitajcie moje Kochane Zakr璚one!
Witam zar闚no te sta貫 bywalczynie jak i te nowe. Zapraszamy Was wszystkie! Rude, blondyny, czarnulki! Z lokami, falami i wszystkim co nie jest proste ![]() _________________________ Piel璕nacja w這sowa to nie jest jak zapali 鈍iat這 i zgasi, to znalezienie optymalnego zestawu produkt闚 zawieraj帷ych w豉軼iwe sk豉dniki, to sprawa wybitnie indywidualna i niekt鏎ym zajmuje du穎 czasu, ale warto. ~Rybiorek~ Przydatne linki dla kr璚onow這sych: Lista u篡wanych skr鏒闚 i odniesie W徠ek wymiankowy z kosmetykami do lok闚 (na start du雟ko-polski) nowo嗆 dla pocz徠kuj帷ych i dla przypomnienia FAQ - czyli odpowiedzi na podstawowe pytania pigu趾a piel璕nacyjna t逝maczenia zagranicznych artyku堯w o lokach i falach, gdzie warto zagl康a po wi璚ej wiedzy. Nale篡 jednak pami皻a, i artyku造 stanowi t逝maczenia r騜nych punkt闚 widzenia. Komentarze i dyskusje wskazane (najlepiej w w徠ku o piel璕nacji, by nikt nie przeoczy). o ma造ch lokasach o szczeg馧ach piel璕nacji i ci璚iu pocz徠ki kr璚onow這sych z cg oleje i olejki do w這s闚 post z kr鏒ka informacj olejow nowo嗆 mycie w這s闚 od篡wk No poo - czyli nowa metoda mycia w這s闚 codziennik kr璚onow這sych samodzielne cieniowanie ci璚ie i cieniowanie w這s闚 kr璚onych o kosmetykach do w這s闚 produkty do w這s闚 bez silikon闚 analizy, opinie, ciekawostki o kosmetykach dla kr璚onych zagraniczne produkty dla kr璚onow這sych (menu dla tych spoza kraju) 瞠l lniany - naturalny stylista przegl康 瞠li do w這s闚 - BLOG Myszki nowo嗆 produkty kosmetyczne dla ortodoksyjnych CG, czyli BLOG MAΔOSI od篡wki dost瘼ne zawieraj帷e proteiny hydrolizowane - BLOG AJRISZMARTY wskaz闚ki dla wra磧iwc闚 osi庵ni璚ia kr璚onow這sych dziennik regeneracji naturalnych fal i lok闚 upi璚ia z kr璚onych w這s闚 polecani fryzjerzy z ca貫j Polski - w這sy kr璚one lektury kr璚onow這sych - dzi瘯i linkom tutaj umieszczonych znajdziesz wiele interesuj帷ych informacji, filmik闚, zdj耩 i porad - blog Volyovej Oraz zasady CG w punktach (na podstawie "Curly Girl" Lorraine Massey we w豉snej interpretacji): - uwa瘸j na siarczany (suflates, np. SLS, SLES), - uwa瘸j na silikony - obchod sie delikatnie z w這sami: nie czesz na sucho, nie susz gor帷ym nawiewem, nie u篡waj r璚znik闚 - zwracaj uwag na to, czy w sk豉dzie od篡wki/maski znajduj si nawil瘸cze (np. kwasy t逝szczowe, aloes), proteiny (ro郵inne), humektanty (np. panthenol, ro郵inna gliceryna, sorbitol) i/lub emolienty (np. mas這 shea, oleje ro郵inne) - zaprzyja幡ij si z 瞠lem do w這s闚 (wa積e by nie zawiera alkoholu oraz ma這 lub wcale nie mia zapachu) - nie dotykaj w這s闚, dop鏦i ca趾owicie nie wyschn. Oraz UWAGA: metod piel璕nacji nale篡 zawsze dostosowywa do siebie, nigdy siebie do piel璕nacji. Nie jest powiedziane, 瞠 to, co s逝篡 jednej kr璚onow這sej, pos逝篡 te innej - to kwestia indywidualna. Dlatego testy i obserwacje to 軼ie磬a obowi您kowa ka盥ej kr璚onow這sej. Warto na pocz徠ku zrezygnowa z silikon闚 i siarczan闚, by przekona si, czy taka dieta s逝篡 naszym w這som. Wszystkie wprowadzone p騧niej sk豉dniki 豉twiej b璠zie sprawdzi i okre郵i jako sprzyjaj帷e lub niesprzyjaj帷e w這som. Piel璕nacja to te okre郵one cnoty (jakby to nie brzmia這 Kochaj swoje w這sy w przeciwnym wypadku nie b璠ziesz dla nich tak delikatna, jak trzeba, Poznawaj, bo kr璚one wymagaj wiedzy o nich i ich potrzebach Pracuj, piel璕nuj帷 konsekwentnie i w odpowiedni spos鏏, nawet gdy wymaga to wi瘯szych nak豉d闚 ni dotychczas B康 cierpliwa , poniewa nie ma natychmiastowych efekt闚, ale gdy si pojawi, mog zaskoczy Miej odwag i嗆 pod pr康, gdy nasze metody (a w zasadzie metoda Lorraine) s do嗆 kontrowersyjne I... sprawdzaj prognoz pogody! Piel璕nacj warto dobra do pory roku, wilgotno軼i okreslanej punktem rosy i procentow warto軼i. Skr鏒 do prognozy pogody z DP (trzeba ustawi swoje miasto) ~Eloe77~ Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2014-09-21 o 17:40 |
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 187
|
Dot.: Piel璕nacja lok闚, loczk闚 i fal, niech si kr璚! :) Cz窷 XXI
Melduj si!
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 2 570
|
tez sie melduje
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 63
|
Melduj si i witam szanowne, zakr璚one kole瘸nki
|
|
#5 |
|
Moderator
Wiadomo軼i: 3 203
|
Te si melduj, uroczy軼ie z nowym olejem nawet i dzi pr鏏uj ^^
i jakby kto z UK to w poundlandach i tego typu sklepach jest taka seria argan oil - teraz jest nowa wersja tej od篡wki z olejem arganowym przed zapachem, 250ml kosztuje funta. Do嗆 g瘰ta wi璚 dobra do tuningu te
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 099
|
Melduj si z nowym kolorkiem
![]() Zrobi豉m si dzi balsamem koloryzuj帷ym z venity z henn (henny to tam tyle co nic i balsam nie ma nic wsp鏊nego z natur), kolor miedziany, wysz這 bardzo fajnie, 鈍ietnie czuj si w takim kolorze, zawsze mia豉m moje naturalki pono balsam ten do嗆 szybko si wyp逝kuje, ale w moim auchanie kosztuje 6z, zobaczymy, jak b璠zie wp造wa na kondycj w這si徠, bo ma alkohol w sk豉dzie ![]() Zdj璚ie w naturalnym 鈍ietle, bez lampy, najlepiej oddaje odcie
|
|
|
|
#7 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 451
|
Melduje sie na nowym watku
Kasiu sliczny ten nowy kolor!
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 63
|
Cytat:
Twoje zdrowe w這sy nawet w takiej barwie wygl康aj naturalnie, super
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Zaktualizowa豉m pierwszy post
![]() Co dopisa jeszcze? |
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 40
|
Tez si melduje
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 40
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Nie, czekam a sko鎍ze turecki. Mam na li軼ie tybeta雟ki, maroka雟ki i fi雟ki. O afryka雟kim jeszcze nie s造sza豉m.
U篡wa豉m jeszcze czarnej maroka雟kiej maski z tej firmy. Raczej nie kupie tybeta雟kiego balsamu znowu - jest spoko ale bez sza逝, a jednak troch k這potu jest z zamawianiem go.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-09-21 o 18:29 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#16 |
|
Konto usuni皻e
|
moje dzisiejsze.
Niestety ze wzgledu na kompletny brak pieniedzy od dluzszego czasu jade na jednym zestawie kosmetykow ![]() Wlosom to zbytnio nie przeszkadza, ale za to mnie sie juz nudzi... Macie jakies sprawdzone maski bez protein ktore sa albo wydajne, albo tanie ^^ albo najlepiej oba?
|
|
|
|
#17 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do masek... tani i wydajne, bez protein.. popatrz na Kallosy. Chyba nie ma ta雟zych i wydajniejszych masek. Nie wiem czy u篡wasz silikon闚 w diecie w這sowej czy nie bo tam sporo masek ma silikony. Nie wszystkie s proteinowe - teraz jest sporo innych np. Algowa, Czekoladowa, Arganowa. S jeszcze maski bingo - ja ich nie mia豉m ale pono嗆 s piekielnie wydajne. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-09-21 o 18:43 |
|
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 451
|
Cytat:
A jakiego zestawu kosmetyk闚 u篡wasz?
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 177
|
Dawno si nie wrzuca豉m z w這sami wi璚 jestem
nic nowego si z nimi nie podzia這 pr鏂z tego 瞠 polubi豉m si z kallosem silk, ale dzi troszk puch i bhd
|
|
#20 | ||
|
Konto usuni皻e
|
do mycia facelle, a pozniej garnier oleo repair z jakims dodatkiem (d-panthenol albo aloes) wymieszane najczesciej z odzywka Elisse color care zeby mi wystarczylo na pokrycie calych wlosow, b/s joanna zielona herbata, zel lidlowy, suszenie i jedwab z green pharmacy ^^ i dziekuje
Cytat:
Uzywam silikonow, bo dobrze zatrzymuja wode we wlosach, nie sa juz takie suche ). Bingo mialam, byly niezle ale nie podobal mi sie zapach ktory czulam nawet po kilku miesiacach od zaprzestania uzywania ich, jakby nim nasiaknely, okropnosc ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te Kallosy chyba przewa積ie pachn 豉dnie, moja wsp馧lokatorka mia豉 Silk i Vanilla i sobie chwali豉. Ciekawe jak ten Czekoladowy. Te si przestawi豉m na silikony ostatnio ale raczej staram si ich u篡wa w ko鎍owych od篡wkach, wiesz w ramach zabezpieczenia w這s闚. W maskach i szamponach wola豉bym nie. Ci庵le jestem w fazie eksperyment闚 - z 豉two軼i mo積a znale潭 moje posty sprzed miesi帷a kiedy m闚i豉m, 瞠 silikony nigdy w 篡ciu hahha. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-09-21 o 19:30 |
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 9 549
|
Cytat:
Ja ostatnio mi逝j si w szamponetkach, jutro znowu farbuj na czerwono.
|
|
|
|
|
#23 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Vanillia pachnie tam mocno zatykaj帷o, taki lekko dusz帷y zapach ale na w這sach potem 豉dnie czu. A Silk jak dla mnie zero zapachu ma
|
#26 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 124
|
I ja si zg豉szam
![]() Myszko, ten balsam to w sumie jest szamponetka? Daj zna, jak wygl康a sprawa z wyp逝kiwaniem si koloru. Ostatnio my郵a豉m o lekkim, nieinwazyjnym rozja郾ieniu. Mo瞠 to si nada No i b璠 musia豉, tak jak Imp, si przyzwyczai do Twojego kolorku ![]() Nagamiko, c騜 za d逝go嗆 i blask! Wicherku, je郵i to jest puch, to ja wymi瘯am
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, oficjalnie zamykam er mojego st瘯ania na temat przenawil瞠nia. Humektanty wyj徠kowo mi s逝膨. Dawno nie mia豉m takich super w這s闚..
|
|
|
|
#28 | |||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 099
|
Dzi瘯uj za komplementy
Afryka jest super, pi瘯nie podkre郵a skr皻, doci捫a i nawil瘸 Mam te rokitnikowy, ten pomara鎍zowy, ale chyba leciutko mnie puszy, musz to zbada jeszcze, bo przy obecnej pogodzie wszystko mnie uszy (ach ten deszcz ).Cytat:
A bioetika nawil瘸j帷a? Tylko ci篹ko dosta, w makro pono s no i internet pozostaje. No i kallosy - protein nie ma z tego co widz ten bananowy. Ja mam czekoladowego, no ale on ju proteinki ma.Cytat:
![]() Nie przejmuj si, u mnie te dzi puch, jeszcze mi dola這 hehe, wi璚 wyobra sobie No ale przynajmniej lepiej si skr璚i這, przynajmniej by豉 kr璚ono-falowana miot豉 ![]() Cytat:
Pachnie dla mnie bardziej jak wyr鏏 czekoladopodobny, ale przyjemnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zam闚i豉m henn naturaln z aml, khadi, o t --> http://www.khadi.pl/henna-amla Jednak b璠 si hennowa, zdrowsze to, ni takie szamponetki, cho i je mog od jakiej okazji u篡
|
|||||
|
|
|
#29 | |||
|
Konto usuni皻e
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do latte to dla mnie taka ilosc protein czyli sladowa w sumie i tej wielkosci czyli wielkoczasteczkowe to juz bylo za duzo ^^ Cytat:
kompletnie im nie podchodzi ^^
Edytowane przez 201708250935 Czas edycji: 2014-09-21 o 23:33 |
|||
|
|
|
#30 |
|
Moderator
|
Stres to jest paskudztwo... po tygodniu wszystko mi pad這 瞠 o w這sach nie wspomn, tylko k喚bki wy豉膨 i sucho, bu. Znowu b璠 si doprowadza do stanu normalno軼i, nawet sezama 鄉ierdziela kupi豉m i jad temat z regularnym olejowaniem
i silikony i tony warzyw i owoc闚. I jako to b璠zie ![]() Nagomiko i ShrinkingViolet - ale cudne w這sy! dobrze, 瞠 to przenawil瞠nie przesz這. mo瞠 emolient闚 za du穎 by這 i w這ski si rozgumi造. |
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum W這sy kr璚one: piel璕nacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

pono balsam ten do嗆 szybko si wyp逝kuje, ale w moim auchanie kosztuje 6z, zobaczymy, jak b璠zie wp造wa na kondycj w這si徠, bo ma alkohol w sk豉dzie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

kompletnie im nie podchodzi ^^