Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-08, 20:25   #661
Ultra81
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Witam się wieczorem Właśnie pyknęłam Skalpel Wyzwanie - nie pojechałam rano na siłkę, to jakoś trzeba było nadrobić.

U Mychy dziś bunt na kąpiel, płacz wielki, więc umyłam ją tylko na szybko. Podejrzewam, że nie chciała do wanny, bo już za bardzo zmęczona była.

Pstryczku - pięknie Kuba czyta U nas - ponieważ Młoda nadal nie gada za dużo - to dopowiada tylko to, co już umie powiedzieć (w ogóle ona niechętnie powtarza, jak "nie jest pewna" czy dobrze powie). Bezbłędnie wie, kiedy trzeba przewrócić stronę i wkurza się, jak "czytam z pamięci", czyli np. wers już z następnej strony, a nie przewróciłam jeszcze dobrze kartki.

Debrah - przybijam pjonę Twojemu tz - moje popisy wokalne też Młoda komentuje krótkim "nie"

Lenova - impreza na tylnym siedzeniu - czad!

Fewciu - tuuuulę mocno!

Silver - bardzo się cieszę, że sprawy z mieszkaniem posuwają się do przodu

Ewulkaa - ja bym załozyła Małej taką weselną sukienkę

Misiaeel - padłam z torebki z reniferem

Idę rozdysponowywać premię tz - czyli zgodnie z jego słowami "chodź, będziemy dzielić łupy". No nie sposób odmówić
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 20:30   #662
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Czekoladą nie, ale za to mam 3 rodzaje pierniczków i chętnie się przepisem podzielę, bo troszkę za daleko mamy
Piekłam tak:
1. Te, z bloga Bokeh http://www.mojewypieki.com/przepis/szybkie-pierniczki
2. http://www.mojewypieki.com/przepis/c...owe-pierniczki
3.http://www.mojewypieki.com/przepis/choinki-z-piernika
Oooo fajne te czekoladowe.
Tez dodawalas melase?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
gojka- wg mnie skoro tel kupiony w lombardzie to lombard odpowiada za ewentualne naprawy. dziwie sie w ogole ze salon ci ten tel przyjal
Dokladnie to samo pomyslalam....

Cytat:
Wow wow wow!!

W ogole jak on grzeczniutko siedzi i cierpliwie czeka!
Moj mi nie pozwala przeczytac chocby jednej calej strony.
Po linijce, dwoch nastychmiast wyrywa ksiazke, przewraca kartke i "czyta" po swojemu.

Cytat:
a moze alkomat? ja chyba swojemu kupie...
Ejj, serio?

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a ja myslałam, że taki hałas, że krzyczy " bożeeeeeee"
Mine mial nietęgą, wiec to raczej nie to

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny chce zasnąć i obudzić się za rok. Wiecie jak ciężki czas mamy ostatnio. Zaczęło się od podejrzeń choroby Małej i trwa do teraz. Cały czas równia pochyla w dół. Nie mam pojęcia ile jeszcze będę spadać... chciałabym aby dzisiejszy dzień był już tylko odbiciem się od dna. Rozbilam samochód. Remont to bagatela 4tysiące złotych!!! Gdybym nie miała strefy zgniotu,byłabym bez nóg. ( Jechałam z Blanką,na szczęście jesteśmy całe. Koszmar jakiś co się ostatnio dzieje w moim życiu. I powiem Wam jeszcze coś. Dzisiaj pierwszy raz w swoim życiu, na pytanie "co słychać?" odpowiedziałam że źle Uwierzcie mi że nie mam już siły. Na prawdę, nie daje rady.
Przepraszam że tak tylko o sobie. Nie wiem kiedy się odezwę.
Ehhh
Oby wszystko juz zaczelo sie ukladac!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 20:31   #663
e_vel
Wtajemniczenie

znowu nie nadrabiam ale możliwe, że się to zmieni, bo tydzień temu rzuciłam pracą szukam czegoś, ale wiem, że to była dobra decyzja
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 20:33   #664
nafiyqa
Zakorzenienie

ewulko, tez bym postawila na dzianinowa sukieneczke czy dzinsowa spodniczke i do tego jakis sweterek/bluzeczka.
Zreszta u nas w zlobku Mikolaj byl w piatek i dziewczynki wlasnie tak byly ubrane.
Weselna sukienka mi nie pasuje na taka okazje...

Stary 2014-12-08, 20:39   #665
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
jutro do żłobka przychodzi mikołaj, pani mi powiedziała, żeby dzieci/dziecko albo przebrać, albo ładnie ubrać.
Hmm, jak chodzi na co dzień chodzi w spódniczkach, to jednak sukienkę? ALE nie weselną, tylko macie może jakąś "prostszą", dżinsową np.?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ejj, serio?
A co nie tak jest w alkomacie? mój tż sam sobie kupił nawet

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

znowu nie nadrabiam ale możliwe, że się to zmieni, bo tydzień temu rzuciłam pracą szukam czegoś, ale wiem, że to była dobra decyzja
Z tego, co pisałaś, to nie dziwię się Twojej decyzji. Obyś szybko znalazła coś nowego
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 20:42   #666
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Mała cały czas krzyczy przez sen "mama bach!" "Mama niunia boi się!" I rzuca się na łóżku Tak się biedna wystraszyła

Niestety nie mamy ac
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 20:43   #667
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Jak wchodizmy do autobusu i stoi wozek ze spiacym dziekiem to Kuba mowi "ciiii" przyklada do ust paluszek i wszystkim pokazuje, zeby dzidzi nie obudzili

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Mama kupiła Ami spodnie dresowe z F&F i wiecie co? 86, na długość jeszcze ok , ale lecą jej z pupy, a nie da się ściągnąć sznureczka bo to pic na wodę, mama będzie zwężać - mam chyba na prawdę szczupłe dziecko.
Daria też szczupła. Ostatnio kupiłam jej w lidu spodnie 86 cm. Też jej spadają. Paseczek taki mały jej dałam i jest ok
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!

gojka Yae rysuje kola od jakiegos czasu. Dwulatek powinien to umiec (szaja popraw, jesli bzdury mowie).
hmm. Mi sie wydaje że mają takie dzieci jeszcze czas na to. Daria nie rysuje koła. Jakieś kreski bazgrze
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
To ja się wtrącę
Pstryczku, u nas za to nie obchodziło się nigdy Mikołek Mikołaj przynosi prezenty pod choinkę w wigilię podczas kolacji i tyle więc Ola chyba jako jedyna na wątku nie dostała nic w sobotę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U nas pod choinkę przynosi prezenty dzieciątko. Mikołaj jest 6 grudnia i tyle
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh ja mam ekspes tchibo cafissimo, fajny!!! Generalnie kawa mega mocna byla nie wiedzialam o co kaman w ogole mi nie smakowala i co sie okazalo ze byly zle ustawienia przeplywu I za kazdym razem mi robilo espresso blondi na 100%

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Jesteśmy już w domu ale jestem wymeczona podróżą,marzę tylko o ciepłym łóżku i chwili snu.
Odmeldowuje się do jutra

Cytat:
łał!!! jestem pod wielkim wrażeniem
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A u nas pierwsze sanki zaliczone
Że co? U nas ZERO śniegu. Chyba że po chodniku jeździliście
Cytat:
Dziewczyny chce zasnąć i obudzić się za rok. Wiecie jak ciężki czas mamy ostatnio. Zaczęło się od podejrzeń choroby Małej i trwa do teraz. Cały czas równia pochyla w dół. Nie mam pojęcia ile jeszcze będę spadać... chciałabym aby dzisiejszy dzień był już tylko odbiciem się od dna. Rozbilam samochód. Remont to bagatela 4tysiące złotych!!! Gdybym nie miała strefy zgniotu,byłabym bez nóg. ( Jechałam z Blanką,na szczęście jesteśmy całe. Koszmar jakiś co się ostatnio dzieje w moim życiu. I powiem Wam jeszcze coś. Dzisiaj pierwszy raz w swoim życiu, na pytanie "co słychać?" odpowiedziałam że źle Uwierzcie mi że nie mam już siły. Na prawdę, nie daje rady.
Jejku, Fewciu Jak dobrze ,że nic złego się nie stało WAM aż miałam łzy w oczach jak to czytałam
Cytat:
powiem wam dziewczyny, że odkąd odstawiliśmy smoczka Ani usypianie to jakiś koszmar

ja wiem, że powinnam ją wspierać w tym ciężkim okresie, ale po prawie godzinie mam dość, po prostu nie mam siły niby zmęczona, a skacze, rzuca się itp. I nie to, żeby się smoczka dopominała, bo nie, ale widać że jej tego czynnika brakuje do spokojnego zaśnięcia.

I gdyby nie fakt tych jej się krzywiących zębów to bym chętnie do tego wróciła, bo tak egoistycznie ja po prostu potrzebuję wieczorów dla siebie, dla męża, albo jak chociażby dzisiaj dl aprasowania i gotowania

przepraszam, musiałam to z siebie wyrzucić.
Coś mi się wydaje że u nas byłoby tak samo. Dlatego boję się odstawić smoczka

Gojka, ja tez się dziwie ze Ci w salonie tel przyjeli skoro kupiony w lombardzie dziwne to
Stary 2014-12-08, 20:44   #668
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Jesteśmy już w domu ale jestem wymeczona podróżą,marzę tylko o ciepłym łóżku i chwili snu.
Odmeldowuje się do jutra
witaj

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

APEL co moge Tztowi na Gwiazdke do 100 zl kupic? Skoro on mi na Mikolaja telefon dal, ja mu nic, to chce pod choinke cos
grę?

Cytat:
Witam się poweekendowo i pomikołajkowo

Młoda od Mikołaja dostała książke "Basia i Boże Narodzenie","rymowanki z Pszczółką Mają", i puzzle .Niestety układanie puzzli nie idzie , no chyba że to ja mam je układać a Blanka się przyglądać, a takie mi się fajne wydawały , może jeszcze załapie.
Wczoraj były urodziny mojego tż, w ramach prezentu zabrałam go na randkę ,która skończyła się w samochodzie na tylnym siedzeniu Fajnie tak od czasu do czasu pobyć kilka godzin tylko we dwoje <3

Nie mamy pomysłu na prezenty świąteczne i urodzinowe dla Blanki ;/

Fewciu-Moja Blanka też ma katar, w ogóle już chyba 4ty raz ;/ Od razu gęsty . Od czego mogą być takie nawracające katary???

Gojka-Moja też by tylko rysowała,koła już dawno kreśli, i też właśnie ślimaki .

Pstryniu Ale Kuba fajnie czyta !

Sylwietta-ale się uśmiałam z wywożenia Mikołaja na komendę a ilośc słodyczy jest powalająca !

Lenova, A. załapała późno puzzle, mając 3 lata ledwo 15 elementów układała a znajome dzieciaki łapaly po 20-30.

A jakie kwoty na prezenty?

Cytat:
najważniejsze, że całe jesteście!

Cytat:
dziewczyny, mam pytanie z czapy.

jutro do żłobka przychodzi mikołaj, pani mi powiedziała, żeby dzieci/dziecko albo przebrać, albo ładnie ubrać.

Stwierdzam,że przebranie na mikołaja jest bez sensu, bo bal karnawałowy będzie w styczniu i wtedy się przebirzemy.

a teraz zaczęło mnie zastanawiać: co to znaczy ładnie ubrać?
bo mamy jakieś takie bardziej oświętne sukienki, np z naszego wesela, ale nie będzie to przesada? bo tak mi zasugerował tż. z drugiej strony jakieś spódniczki dżinsowe, czy chociażby z dzianiny (takiej sweterkowej) nosi na codzień również, to to też ładne czy już nie?

ale mi baba dała rozkminę
sukieneczka ładna i tyle
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 20:46   #669
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
A co nie tak jest w alkomacie? mój tż sam sobie kupił nawet
W sumie niby nic...
Ale jakos nie wpadlabym na taki prezent.

Pisalyscie o pracy.
U mnie tez beznadzieja pod tym wzgledem :/
Szukam od poczatku miesiaca i w sumie niewiele CV wyslalam.
Prawie wszedzie oferuja umowe zlecenie i to nie tylko na poczatku pracy - na stale... :/ nie wiedzialam, ze umowa o prace to taki luksus.
Juz nawet nie wspominam o stawce godzinowej za zlecenia...
Dodatkowo mocno ograniczaja mnie godziny pracy, bo moge pracowac jedynie od 8 do 16.
Zadne zmiany nie wchodza w gre, bo Kubą nie mialby sie kto zajac...

Poki co jestem przerazona i nie widze tego wszystkiego...

Stary 2014-12-08, 20:47   #670
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Lenova, sanki?
W załączniku dowód

Cytat:
Kochana bardzo, bardzo mi przykro. Tulę !Dobrze , że Wy całe i zdrowe !
Tak jak dziewczyny mówią,odpocznijcie na Święta chociażby, wyjedźcie gdzieś choć teraz pewnie z kasą będzie ciężko. Ale absolutnie należy Wam się święty spokój

Cytat:
Ach, chciałoby się wrócić do tego Ale niestety, auto dwa razy mniejsze ode mnie, to nie ma szans..

Ja chcę śnieg!!!! Czy u którejś z Was jeszcze w tym roku w ogóle nie sypał?
No my mamy kombi także tego
A śnieg u nas pierwszy w tym roku ;]

Cytat:
juz sanki???????? wow!
w taka piź.dziawe? na sama mysl o tym mozg mi zamarza
Szybko byś się rozgrzała

Cytat:
powiem wam dziewczyny, że odkąd odstawiliśmy smoczka Ani usypianie to jakiś koszmar

ja wiem, że powinnam ją wspierać w tym ciężkim okresie, ale po prawie godzinie mam dość, po prostu nie mam siły niby zmęczona, a skacze, rzuca się itp. I nie to, żeby się smoczka dopominała, bo nie, ale widać że jej tego czynnika brakuje do spokojnego zaśnięcia.

I gdyby nie fakt tych jej się krzywiących zębów to bym chętnie do tego wróciła, bo tak egoistycznie ja po prostu potrzebuję wieczorów dla siebie, dla męża, albo jak chociażby dzisiaj dl aprasowania i gotowania

przepraszam, musiałam to z siebie wyrzucić.
Rozumiem i współczuje. U nas jeszcze smoczek w użyciu a i tak czasem usypianie to koszmar , i też mam dość po godzinie bo chciałoby się mieć wieczór dla męża .
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Wreszcie dziecie śpi idę nadrobić. Tylko się pochwalę ,że dziś byłam w urzędzie, podpisałam dokumenty. A w czwartek idziemy z mężem podpisać już umowę
Cudnie !

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Oficjalnie moge powiedziec, ze moje dziecko od czwartku odsmoczkowane Szybciej niz mamusia
Ale macie fajnie,gratuluję !

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość

U Mychy dziś bunt na kąpiel, płacz wielki, więc umyłam ją tylko na szybko. Podejrzewam, że nie chciała do wanny, bo już za bardzo zmęczona była.
U nas też był bunt,, trwał tydzień i już jest ok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10834033_10205741039271689_1199391662_n.jpg (26,7 KB, 46 załadowań)
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 20:51   #671
hje
Zakorzenienie

Cytat:
W załączniku dowód

No my mamy kombi także tego
Ja pierdzielę, ile śniegu

O ja, zazdroszczę, pod wieloma względami
Stary 2014-12-08, 20:52   #672
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Mała cały czas krzyczy przez sen "mama bach!" "Mama niunia boi się!" I rzuca się na łóżku Tak się biedna wystraszyła

Niestety nie mamy ac
Biedulka
Uściskaj Ją mocno od cioci

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49266255]
Lenova, A. załapała późno puzzle, mając 3 lata ledwo 15 elementów układała a znajome dzieciaki łapaly po 20-30.

A jakie kwoty na prezenty?

[/QUOTE]
Na Gwiazdkę tak do 60 zł, a na urodziny do 100zł .
Myślimy nad tablicą kredowo-magnetyczną z możliwością przypinania kartek. Ale nie wiem do końca.

Pocieszyłaś mnie z puzzlami
Stary 2014-12-08, 20:55   #673
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Syt. poranna, dziadek jeszcze spał, Ami słyszy miauczenie kota.
"ciiii cicho! dziadek śpi!"

Podłapuje też coraz więcej słów, wczoraj do babci gdy zapytała czy przyjdzie do niej jeszcze : "Taak, chętnie przyjdę !" a przy zabawie klockami " nie tak, zrobię inaczej " , i co chwilę tylko "inaczej, inaczej!" z przejęciem na twarzy
uwielbiam jej słuchać.
Biedny Tż nie może nic zanucić,zaśpiewać nigdy bo zaraz słyszy "tato, przestań, przestań!" - chyba nie ma wokalu

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a gdzie taką kupiłaś? Ja chyba też bym się skusiła, bo cena baaaardzo przystępna
:
A u nas jest targ i taka babka ma stragan z takimi domowymi pierdółkami
Cytat:
Silver: cieszę się razem z Wami z tego mieszkania bo rozumiem jak to jest go nie mieć, cudnie, że się udało!
Stary 2014-12-08, 21:00   #674
litllesweetangel
Lurker ;)

Nawijko a call center rozwazasz? Jak patrze na aktualne oferty, to jednak moja poprzednia praca nie byla taka zla mimo mobbingu

Laski co do telefonu Gojki to jak zakupiony w salonie to jak najbardziej powinna oddac do salonu, bo telefon jest brandowany(tak powiedzial moj tz ). Czyli ma gwarancje serwisu salonu, a nie producenta. Tz serwisuje pewna marke lapkow i chcial wziac sobie na serwis i sam zrobic ,ale nie mogl, bo lapek byl brany w sieci, wiec podlega pod ich serwis.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 21:05   #675
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Laski co do telefonu Gojki to jak zakupiony w salonie to jak najbardziej powinna oddac do salonu, bo telefon jest brandowany(tak powiedzial moj tz ). Czyli ma gwarancje serwisu salonu, a nie producenta. Tz serwisuje pewna marke lapkow i chcial wziac sobie na serwis i sam zrobic ,ale nie mogl, bo lapek byl brany w sieci, wiec podlega pod ich serwis.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-08, 21:12   #676
bokeh
Zakorzenienie

Fewciu, ściskam

Lady, kurcze teraz żałuje, że nie wzielismy tego ekspresu

ja z racji, że dziś dałam hani prezenty gwiazdkowe... to na gwiazdke dostanie tylko bębenek, jedną ksiązkę i może aniołka kolejnego sonny tyla.

Tż nie wiem co kupić, nikomu nie wiem Sama nawet nie wiem co chce, także tego...

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

a właśnie meneq i inne posiadaczki kompletu czereśnowej, która jest pierwsza???
Stary 2014-12-08, 21:17   #677
szklanka19
Zadomowienie

Hej

Pstryniu brawa dla Kubusia Ewa też większość książeczek na pamięć zna, genialnie się tak czyta

Fewciu najważniejsze, żenic Wam się nie stało!

Lenova wow ile śniegu!

Evel witaj

Bokeh zima jest pierwsza

Mała jak było?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 21:56   #678
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko a call center rozwazasz? Jak patrze na aktualne oferty, to jednak moja poprzednia praca nie byla taka zla mimo mobbingu

.
Ja rozważam, ale tam też piszę ze są zmiany, ale moze jakos mozna by się dogadac..? ;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 21:58   #679
nafiyqa
Zakorzenienie

Little, nie, do call center sie nie nadaje.

W gre wchodzi: biuro, recepcja, sklep internetowy, magazyn, produkcja nawet. Wszedzie tam, gdzie jest szansa na prace jednozmianowa...

Ktos pytal o choinke - sylwia?
U nas tez bombki beda plastikowe.
Zreszta to nasza pierwsza choinka (na wynajmowanym nie mielismy) i jaramy sie oboje z TZ Fioletowo-srebrna bedzie.

Stary 2014-12-08, 22:13   #680
litllesweetangel
Lurker ;)

Deli w moim miescie w wiekszosci ogloszen o call center sa godziny 8-16. Multum tego, ale nawet nazwy firmy nie podaja

Ja tak jak Nawijka nie nadaje sie do czegos takiego Nie potrafilabym wciskac komus kitu i np gownianej netii, kiedy ktos tego nie chce. Sama nienawidze jak dzwonia do mnie z obslugi klienta proponujac ekstra oferte ktora mam w dupie i sie rozlaczam po prostu.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 22:14   #681
elllmi
Zakorzenienie

pytanie mam: polecacie jakąś hulajnogę dla naszych szkrabów? mam się uparła, że kupi chłopakom pod choinkę

Cytat:

aaaaa,ale Wam zazdroszczę

Cytat:
Tak samo robię, tylko szkoda, że teraz coraz więcej gaci jest z gumkami wszytymi
ale ja tak własnie robię ze spodniami, które mają wszyte na stałe te szerokie gumki wciągam tą cienką równolegle do tej szerokiej, nic nie widać, a spodnie się trzymają, nie trzeba zwężać ani przerabiać

Cytat:
Dziewczyny chce zasnąć i obudzić się za rok.
jak zobaczyłam w Twoim wpisie tyle smutnych buziek, to aż mnie zmroziło dobrze, ze z Wami wszystko w porządku; trzymaj się kochana wierzę, że nowy rok będzie duuuuużo lepszy

Cytat:
a ma jakiś zamiennik przy usypianiu, np. jakieś misie czy coś? u nas stado misiów w łóżku pomogło

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Tylko się pochwalę ,że dziś byłam w urzędzie, podpisałam dokumenty. A w czwartek idziemy z mężem podpisać już umowę
super

Cytat:
Witam sie po drzemce
i ide nadrabiac!
mnie mama obudziła niedawno i stała w drzwiach tak długo, aż się z łóżka nie zwlekłam, bo jakby tylko wyszła, to spałabym dalej

Cytat:
Oficjalnie moge powiedziec, ze moje dziecko od czwartku odsmoczkowane Szybciej niz mamusia
brawo

u nas też już nie ma smoczka - powędrował do małego dzidziusia, który tak bardzo płakał, ze jego mamusia nie mogła go uspokoić
i udało się nam też zlikwidować pieluszkę, którą wszędzie ze sobą włóczył
to już nam chyba nic z dzidziusia nie zostało

Cytat:

no to brawo za odwagę mam nadzieję, że szybko coś znajdziesz

Cytat:
Ktos pytal o choinke - sylwia?
U nas tez bombki beda plastikowe.
Zreszta to nasza pierwsza choinka (na wynajmowanym nie mielismy) i jaramy sie oboje z TZ Fioletowo-srebrna bedzie.
ja widziałąm ostatnio w CH piękną srebrno - turkusową, z białymi elementami zakochałam się normalnie, szkoda, ze nie mamy miejsca na choinkę
jeszcze fajna była złoto - brązowo - czarna

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 22:23   #682
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

U nas choinka z drewnianymi i plastikowymi i szklanymi za to mega tandetna bo odkąd jest Agatka, to brałam po prostu ozdoby by rózne koloey były. A, i moje gwiazdki szydełkowe jeszcze...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 22:46   #683
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49265677]
A co na urodziny kupujesz?
[/QUOTE]
znaczy sie co kupiłas...
na urodziny dostanie farmowa nawlekanke, maly traktorek za 4.50, lego duplo (moj pierwszy ogrod-ma juz taki ale czesc gdzies sie zawieruszyla, pewnie jest pod regalami albo kanapa a dostal identyczny w wakacje od mojej kuzynki. mialam go nawet opchnac ktorejs z was ale teraz widze ze mlody coraz czesciej bawi sie tymi klckami wiec bedzie jak znalazl. chcialabym jeszcze dokupuc mu jakas duza plytke ale to cholerstwo meeega drogie ) i pincet ksiazeczek

a na gwiazdke farme z oszoloma - juz widze ten szal

Cytat:

Ejj, serio?
serio
oczywiscie nie taki profesjonalny. taki za okolo 100zl. moim zdaniem baaaardzo przydatna rzecz

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

[/COLOR]a właśnie meneq i inne posiadaczki kompletu czereśnowej, która jest pierwsza???
ja jak kupowalam to bralam czesc odpowiednia do pory roku

w imieniu Kuby - sękju!

bosz, musze posprawdzac klasowki. ale mi sie nie chce :/

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 22:56   #684
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
mnie mama obudziła niedawno i stała w drzwiach tak długo, aż się z łóżka nie zwlekłam, bo jakby tylko wyszła, to spałabym dalej

u nas też już nie ma smoczka - powędrował do małego dzidziusia, który tak bardzo płakał, ze jego mamusia nie mogła go uspokoić
i udało się nam też zlikwidować pieluszkę, którą wszędzie ze sobą włóczył
to już nam chyba nic z dzidziusia nie zostało

ja widziałąm ostatnio w CH piękną srebrno - turkusową, z białymi elementami zakochałam się normalnie, szkoda, ze nie mamy miejsca na choinkę
jeszcze fajna była złoto - brązowo - czarna
Twoj Fifek to od dawna kawaler jak sie patrzy!
I jeszcze na hulajnodze bedzie pomykal

Tez lubie takie nietypowe kolory.
U nas w domu byla kremowo-zlota, zawsze sie nia zachwycalam

LITTLE, dokladnie takie samo zdanie o call center mam. Nie umiem wciskac komus na sile, choc to niestety bardzo przydatna umiejetnosc.

Ehh po kolejnej okopanej nocy przenieslismy Kube do lozeczka.
I co?
Pospal tam 2h i przydreptal do salonu. I tak jest za kazdym razem jak spi sam.
Ehh co najmniej do komunii bedziemy spac z malym diablem jak tak dalej pojdzie

Stary 2014-12-09, 00:18   #685
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:

Ehh po kolejnej okopanej nocy przenieslismy Kube do lozeczka.
I co?
Pospal tam 2h i przydreptal do salonu. I tak jest za kazdym razem jak spi sam.
Ehh co najmniej do komunii bedziemy spac z malym diablem jak tak dalej pojdzie
My też, i do tego ze smoczkiem i w pampersie
Stary 2014-12-09, 05:53   #686
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wasze dzieci potrfią już koło rysować? Paulina od kilku dni rysuje koła, ślimaki, spirale itp. Oczywiście nie jest to jakoś pięknie i idealnie, ale ważne że próbuje
O kółkach nie ma mowy, od niedawna stawia jakieś kreski, bochomazy, ale długo się raczej nie zajmie, do tego rzuca kredkami i jużnam kilka pies zjadł
Cytat:

Podłapuje też coraz więcej słów, wczoraj do babci gdy zapytała czy przyjdzie do niej jeszcze : "Taak, chętnie przyjdę !" a przy zabawie klockami " nie tak, zrobię inaczej " , i co chwilę tylko "inaczej, inaczej!" z przejęciem na twarzy
uwielbiam jej słuchać.
Biedny Tż nie może nic zanucić,zaśpiewać nigdy bo zaraz słyszy "tato, przestań, przestań!" - chyba nie ma wokalu
Ja też nie moge śpiewać, zaraz macha ręką do mnie i kręci głową.
Cytat:

Wczoraj dostal od t.grajacy samochod policyjny (), pieje toto przeokrutnie. Nakleilam tasme klejaca na glosnik, ale i tak ostro daje czadu.
Kuba jak tylko zbaczyl co autko potrafi (jezdzi, odbija sie od scian i glosno buczy) to krzyknal "bosieeee", co ma chyba oznaczac, ze sie boi.
W ogole nie wiedzialam, ze on takie slowo zna!
Wczoraj pierwszy raz go uzyl i od tamtej pory ciagle je powtarza jak ktos cos wspomni o samochodzie.
Takze poki co samochod stoi w garazu (w pudelku znaczy sie).
większość zabawek tak u mnie ma .
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Nancy, kurcze, podaruj mu, jedno ciastko nie powinno Kubie zaszkodzic to Ty juz dzis wykonczysz paczkowe słodkosci a ja wzoraj jak mały zasnął zrobiłam podsumowanie prezentowo-słodyczowe i wyszło mi(nawet sobie na kartce zapisałam, zeby Wam sie pochwalic jak to rodzinka dba o mojego Bambunia):
-16 czekolad, róznistych
- 7 opakowan wafelków, przekładanych tym i owym
- 13 batonów, typu princessa i rózne takie
- 5 opakowan delicji, na szczescie rózne smaki
- 3 paczki czipsów (cebulowych niestety niet)
- cukierki nadziewane czyms tam, bo ja wiem ile? jakies pół kilo by sie zebrało
- 3 czekoladowe mikołaje
- pojedyncze sztuki: gumy mamby, pianki, krakersiki, ptasie mleczko, kinerki batoniki

No, skoncze to zjadac w okolicach Wielkanocy, zasłodze sie na maksa :brzyda l: a wczoraj konczyłam ciasto, którego goscie nie zjedli i zostało mi jeszcze 5 kawalków , dodam, ze w sobote zeszłam na dół na imieniy do t.
MASAKRA, czy oni są poważni, toż to dorosły by nie przejadł.
U nas mleczna kanapka, czekolada milka, i taki mały mikołaj i 5 bombek czekoladowych. Kanapkę zjadła na dwa razy, Mikołaj schowany - powiesimy na choince, czekladę pewnie zjemy.
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
A w temacie swiątecznym- jakie bombki macie ? Bo ja wymieniałam wszystkie na plastikowe te szklane pochowałam do pudełek i poczekają na lepsze czasy, albo uzyskają wartosc zabytkową
Ja mam część szkalnych, część plasitkowych, część hand made. Szklaene wyzej powieszę i przywiążę choinkę do karnisza
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Oglądałam dzis film nędznicy bo sobie wczoraj za 9zl kupiłam, normalnie pół filmu płakałam i oglądałam chyba z otwartymi ustami polecam jeśli lubicie musicale chodź to juz na operę chyba zalatywało. Naprawdę robi wrażenie są tez watki śmieszne
Dzięki za opinię, czasem zastanawiałam sie jak ten film bo po reklamach miałam ochotę oglądnąć no i dla Jackmana
Cytat:

Co do zdjęć kanapek to postaram sie jutro wstawić. Bo troche mi się zwaliło roboty ostatnio. No i własnie 2 zestawy kanapek muszę zrobić, a troche to czasu pochłania.
Dawaj szybko bom strasznie ciekawa

Wczoraj Oli miała pierwsza taką mega histerię. Wstała z drzemki i jak się zaczęła drzeć, łzy jak grochy, krztusiła się sliną, nic nie pomagało, przytulanie, mówienie do niej, bajki nawet jej nie zainteresowały. W końcu chyb asię zmęczyła. Ale reszta dnia już przekichana, niczym na dłuzej się nie zainteresowała, płacze, marudki i na ręce do mnie non stop. Obstawiam albo piątkę na dole albo to że qupy nie może zrobić i z tego to wszystko.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 06:13   #687
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzien dobry!
moj odwieczny dylemat - w co tu sie dzis ubrac?
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Ja też nie moge śpiewać, zaraz macha ręką do mnie i kręci głową.

.
ja nawet nie probuje, szanuje swoje dziecko

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 06:24   #688
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
cos Wam pokaze

https://www.youtube.com/watch?v=gCcS...ature=youtu.be

u nas czytanie polega na tym ze mlody bierze ksiazeczke, siada mi na kolanach i kaze citac tylko ze to czytanie wyglada zazwyczaj tak ze ja ledwo przeczytam polowe a mlody juz przerzuca na nastepna strone. jakiez bylo moje zdziwienie jak osattnio usiedlismy do citania i mlody dokonczyl ze mna wers! ja szokesowaty szokes ale twardo, nie dalam nic po sobie poznac co by go z rytmu nie wybic i dale citam, ja swoje Kuba koncowke i tak cale 2 ksiazki!!!!!!!!!!!!! ja myslalam ze to moje czytanie to idzie troche na marne bo to wyglada z boku jakby mlody sie nudzil a on jednak tego slucha i zapamietuje, no szok, szok, szok!!!
jeszcze zauwazylam ze w ten sposob tez czyta nowa ksiazeczke o traktorkach rzecz jasna a dzis malz mi napisal esa ze ponoc jeszcze potrafi 'przeczytac' idzie grzes... ale narazie nie udaje mi sie go zachecic.. ale jak cos to sprobuje go nagrac
Kochany moj
Super, my na razie tylko przegladamy a ja nie nadążam z czytaniem tekstu a ona już następną stronę ma
Cytat:

Młoda od Mikołaja dostała książke "Basia i Boże Narodzenie","rymowanki z Pszczółką Mają", i puzzle .Niestety układanie puzzli nie idzie , no chyba że to ja mam je układać a Blanka się przyglądać, a takie mi się fajne wydawały , może jeszcze załapie.
Wczoraj były urodziny mojego tż, w ramach prezentu zabrałam go na randkę ,która skończyła się w samochodzie na tylnym siedzeniu Fajnie tak od czasu do czasu pobyć kilka godzin tylko we dwoje <3
Że tak powiem zazdroszczę
Cytat:
TYLKO TYLE? Pola dostała SZEŚĆ takich paczek... + toffifiee i bombonierkę
MASAKRA
Cytat:
Fewciu, dobrze ze się Wam nic nie stalo, przytulam mocno, mam nadzieję ze to koniec Waszych problemów.
Cytat:

Rzuciłaś, umknęłomi to chyba, dlaczego??
Cytat:

Niestety nie mamy ac
Biedulka, tule mocno.
Cytat:
W załączniku dowód

Super, z powodu Oliwki właśnie nie moge się doczekac śniegu
Cytat:
ale ja tak własnie robię ze spodniami, które mają wszyte na stałe te szerokie gumki wciągam tą cienką równolegle do tej szerokiej, nic nie widać, a spodnie się trzymają, nie trzeba zwężać ani przerabiać
Dlatego lubię te spodnie co mają gumkę regulowaną na guziki
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 07:59   #689
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bo problem jest taki że my mamy tylko jedna szafę w której mamy nasze rzeczy, dziś przeniosłam z komody Zuzia rzeczy. I to nie tylko ubrania tam są, ale również buty snowboard, kaski , reczniki, poszewki na posciel i tego typu rzeczy.

W sypialni jest tylko łóżko ( bez szuflady) i komoda w której będą Małego rzeczy.
A w salonie mały segment, ale tam mamy tylko dokumenty i książki pochowane bo na nic innego nie ma miejsca.

Jak mieszkałam w kawalerce to mam wrażenie że się bardziej miescilismy że wszystkim.
Albo po prostu wtedy mniej było tego wszystkiego.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
na pewno nie było dzieciowych klamotów a to 90% rzeczy w domu

Cytat:
u nas w domu tez sie nie obchodzilo Mikolajek jedynie co w szkole mielismy losowanie a tak to nie. ja jakos Mikolaja kojarze z gwiazdka
u nas tez wyjatkowo bylo przebranie za Mikolaja, chyba na zasadzie ciekawosci, moze troche aby mldego przygotowac na gwiazdke...
tez podwojny Mikolaj wydaje mi sie dziwny
ale tak czy siak spotkalam sie ze Mikolajek sie nie obchodzi natomiast ze Gwiazdki nie to nie dlatego sie dziwie...
ha, co kraj to obyczaj

Cytat:
u nas spodnie 98 musowo, natomiast prawie wszystkie rowniez zjezdzaja z tylka jedynie co, to dresowe sa czasem dobre ale reszta idzie do znajomej krawcowej i ta wszywa gumke, inaczej by utonal

98 ja pierdziu, ale koszykarz Ci rosnie..... u nas 92 sie wloką, chociaz powoli zaczyna do nich dorastac do tej pory smigał w 86, bluzki juz 92, nietóre 98 bo mały szerokobarczysty jest
Cytat:

Nie mamy pomysłu na prezenty świąteczne i urodzinowe dla Blanki ;/

Fewciu-Moja Blanka też ma katar, w ogóle już chyba 4ty raz ;/ Od razu gęsty . Od czego mogą być takie nawracające katary???

Gojka-Moja też by tylko rysowała,koła już dawno kreśli, i też właśnie ślimaki .

Pstryniu Ale Kuba fajnie czyta !

Sylwietta-ale się uśmiałam z wywożenia Mikołaja na komendę a ilośc słodyczy jest powalająca !

Sanki!!!!!!!!!1 ja tez chce, a u nas bajoro dzis sie znowu porobi wszedzie bo deszcz numerek na tylnym siedzeniu, achhhhh
Cytat:

TYLKO TYLE? Pola dostała SZEŚĆ takich paczek... + toffifiee i bombonierkę

Tak samo robię, tylko szkoda, że teraz coraz więcej gaci jest z gumkami wszytymi

Sylwietta, oglądamy cały czas, ale chcemy po nowym roku iść. Tż opczywiście zapał osłabł, ale cały czas mu o tym ględzę i nie spokoju...
EEEE, wygrałas tymi słodyczami no wlasnie wkurza mnie ta wszyta gumka w dresach zwłaszcza, bo sie rozciaga z czasem i wtedy musze wypruwac wszystko i zaszywac i dopiero wciągac nową

EWULKAA, ja bym założyła jakąś skromnjiejszą niz weselna ale bardziej elegancką niż dzianinowa

SZAJA, wlasnie rozkminiam Biedronke, u nas w okolicy 4 to moze by akurat, wasnie tez czytałam o dobrym socjalu, tylko jak ja dam rade paleciaka upchac to

PSTRYNIU, ale masz czytacza w domu Bartuko wczoraj nauczył sie liczyc do 5 Wiem Wasze dzieci robią to od 3 lat, ale i tak sie jaram

FEWCIU kochana, az scierpłam oby przyszły rok był zupełnym przeciwienstwem tego, który se konczy,.....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 08:10   #690
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
My też, i do tego ze smoczkiem i w pampersie
Pewnie!
Obowiazkowy zestaw!

Masz jakis pomysl jak wprowadzic w zycie samodzielne spanie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości