![]() |
#571 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Dzień dobry!
Ja w pracy, ale jeszcze nikogo nie ma. Coś mi mówi, że wszyscy wybiorą dziś pracę z domu, bo taki syf na dworze. Sama bym tak zresztą zrobiła, ale nie mam gdzie się schować z lapkiem ![]() Wow! A u nas dziś pobudka o 7:07. Też się wyspałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja w sobotę zamówiłam sobie tę sukienkę: http://britstyle.pl/img/original_8d6...2ee59ff740.jpg Ma być od tz na Gwiazdkę ![]() Cytat:
![]() Jaka - odpoczywaj ile się da! I brawa za przejście na dorosłe łóżeczko ![]() Marsi - cudne zdjęcie szkrabów! Ellmi - tekst Fifka BOSKI! Deli - cudna Amelka, piękne oczy ma ![]() Sylwietta - masakra z tymi tablicami. Mój tata był zaraz po otwarciu dzisiaj i kupił dla Mychy. Rozchodziły się podobno jak świeże bułeczki. Silver - kciuki mocne! Miłego dnia ![]() Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2014-12-08 o 08:21 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i nie masz pjecia jak sie ciesze z sytuacji z mieszkaniem ![]() ![]() ULTRA, ja prosto z dworca pognałam, jak tylko z busa wysiadłam ![]() ![]() ![]() ![]() HJE, gadałas z tztem? pokazywałas mu ogłoszenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Zakorzenienie
|
Silver
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas więcej prezentów na Święta, pod choinkę; na mikołaja to tylko od nas Olwika coś dostała. Cytat:
![]() Nie grzesz..... ![]() Cytat:
![]() Żałuję ze nie polawałam na te zestway jedzneiowe w lidlu ![]() Co do Sonny Angel... poszukaj ich profilu na fb i tamm mająlink sklepu w którym możesz kupić tego aniołka którego chcesz. nie wiem jaka to różńica cenowa w porównaniu do allegro bo jeszcze nie szukałam na allegro tych aniołków. Ja będe na Świata jej na tej stornie zamawiac bo ja koniecznie muszemieć misia polarnego. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dawaj zdjęcie kanapek bo inspiracji szukam ![]() Buźka po ciemku a włosy i oko w pracy ![]() U mnie grunt że hello kitty jest. chyba jeszcze na Święta jej dokupię. Oliwka dwa razy Mikołaja wczoraj spotkała. Byliśmy książki w empiku w plazie odebrać i siedział Mikołaj za duzo dzieci nie było to poszliśmy na chwilke. Ale Oli zasiadła przy stoliku z kredkami i tylko zerkała. W końcu dała sie przekonac i jakies tam zdjecie mamy. Najwiecej radochy miała jak przysżły śnieżynki/mikołaki z cukierkami to sobietrzy galaretki wzieła ![]() Potem pojechaliśy do Millenium bo tak miała byc jakas wioska św. Mikołaja no i faktycznie był duzy plac zabaw. Wzięłam ją do Mikołaja to się troszkę przestraszyła ale potem szalała na placu zabaw wiec spoko było. Mój Mikołaj był hu*owy. Awantura z tż w piatek była na maksa. W sobotę ledwo się odzywaliśmy a jeszcz enie miał prezentu bo dopiero był do odbioru w empiku. Wieczorem kolejna awantura była ... szkoda gadać. Nic sobie nie wyjasniliśy ale gadamy i śpimy w jednym łóżku. Ale nie wiem sama....
![]() |
#575 |
Zakorzenienie
|
Iwfka
![]() My w sumie mieliśmy pierwszy od dawna na prawdę dobry tydzień z TZtem ![]() ![]() No i wczoraj mi Mikołaja zrobił - mam w końcu telefon z którego mogę mieć kontakt z wizażem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Zadomowienie
|
Witam się
Dorwałam się dziś do kompa więc trochę ponadrabiam. W tablecie coś mi się porobiło i mam tylko ffb, na wizaz nie moge wejsc bo" google chrome nie odnajduje strony" tak samo jak chcę obejrzec jakis link wstawiony na fb to tak samo. my bylismy w Pl, sprzedalismy mieszkanie, ![]() w szkole katastrofa, zmienili na popłudnia od 13:30 do 17,przedszkole czynne do 14 jedynie, jest mozliwosc ze do 15 ale z nati grupy nikt nie zostanie a ze starszych 1 , 2 dzieci takze masakra. Maz pracuje do 14, czasami dluzej, mowili zeby na drugi kurs isc, ale to sa Nimecy nikt mi nie zagwarantuje, ze ten drugi kurs tez nie zmienia na popoludnie, a dwa on sie zaczenie moze luty moze marzec amoze i kwiecein skonczy sie pewnie w 2016 z ich ruchami. Na grudzien dostalam pozwolenie ze moge przychodzic na 14:30, myslalam ze nati dam dluzej, do 15 sama pojade autobusm a pozniej maz mnie bedzie odbieral, bo mamy jedno auto, ale okazalo sie ze autobusy stad do tego miasta sa bardzo rzadko, myslalam o rowerze ale 10 km zima, ![]() dwa auto nam poszlo na autostradzie, laweta z powrotem do mieszkania w de, 550 euro, takze katastrofa, jestesmy splukani, naprawa w Pl nowa turbina 3; 3,5 tys. plus naprawa mozna dac do regenaracji to tysiac plus naprawa plus zamowienie lawety z polski, tutaj naprawa razy 3 takze nie mam czasu zeby Was poczytac, gdybym miala na tablecie to nocami bym pewnie siedziala. Postaram sie wpadac czesciej. Jeszcze napisze, ze mielismy spotknaie wigilijne w przedszkolu, bylo napisane na kartce zeby cos przyniesc ze soba, ja zrobilam faworki, rosjanka mama przyniosla, ciasteczka, i jakas babka troszke mufinek, a tak reszta nic, szok, mozna tu kupic ciasto za 2,3 euro mrozone i one smaczne sa probowalismy. to sa Niemcy. skarpety na mikolajkii niektorzy przyniesli takie zwykle domowe, (a nadmienie ze tu stac ludzi na wiele rzeczy), tak w ogole sie nie staraja, mi pani mowila ze tez mge zwykla przyniesc, ale ja poszlam kupilam za 2,5 euro bucik w skarpecie ze slodyczami, i mialam piekna swiatecczna skarpetke, imie wykleilam z brokatu, Mama zawsze mi powtarza ze nic nie moze byc : za przeproszeniem na odwal sie, przepraszam za dlugosc mej wypowiedzi, nie wiem czy wam sie bedzie chcialo, duzo mialabym jeszcze od napisania a jeszcze wiecej do poczytania, tak jestem ciekawa co u Was i naszych Skarbów watkowych Pozdrawiam Was cieplutko, |
![]() ![]() |
![]() |
#577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Je, przykro, ze tak sie żrecie...... O co znowu? O młodą? jak nie chcesz to nie odpowiadaj ![]() Cytat:
![]() A propos mikołajów, to Wam powiem jak tz malego z rana rozpracował ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- sarah, kochana, bardzo sie ciesze, ze mimo wszystko znalazłas czas i chec odezwac sie do nas ![]() ![]() Powiem szczerze, ze mnie delikatnie zaszokowało takie olewcze podejscie do tematu jakie opisalas, zwłaszacza, ze Niemców stac na wiele....... Mam nadzieje, ze Wasze problemy szybko sie skonczą i w nowym roku wejdziecie już na prostą ![]() A powiedz, jak Nati sie zaaklimatyzowala? jak językowo? ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- http://demotywatory.pl/4427106/30-zd...cia#obrazek-19 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#578 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Darii też chciałabym taką kuchnię kupić ale to dopiero jak swój pokoik będzie miała. Jakbym teraz tu taką kuchnię postawiła to już wogóle bym się ruszyć nie umiała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kochana, ale Ty się nigdy nie wyleczysz ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#579 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie moge z tych rodziców, co za lenie. Pisz, zawsze chętnie poczytamy. Cytat:
![]() Żremy się o sex, o to że ja nie ma czasu, że marudzw, wymyślam, jestem wiecznie niezadowolona, czepaim się wszystkich itd. Szkoda gadać....
![]() |
#580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tej kuchni to my nie wiedzieliśmy że ona ja dostanie. Więc miejsca coraz mniej mamy, a niby 3 pokoje. Jeszcze od dziadków wózek dla lalek dostała więc już w ogóle jest ciekawie. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
yyyyy, Aga, czemu mi sie ubzdurało, że Wy kawalerkę macie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#582 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze mysle, jak znikam, ze nikt juz nie bedzie o mnie pamietal no wlasnie, tak jakos nie wiem, chyba sprawdza sie to, ze sa bardzo oszczedni, no dobra, ale to sa groszowe sprawy, kupno ciasta czy takiej skarpety, no szok , ja pierwszy raz w zyciu zrobilam faworki, moglam olac i kupic i ciasto, ale to co dotyczy mojej corci, to nie wiem jak to nazwac,( jestem zestresowana teraz ze slow mi brakuje), no chcę się wysilić, nie isc na łatwiznę, moja Mama zawsze taka byla i ja to zawsze docenialam, wiedzialam ze jak mama sie za cos zabierze, to bedzie to super, zawsze dobrze, poprawnie, Nati dobrze czuje sie w przedszkolu, dalej malo mowi, bylismy u lekarza w Pl, bo sie martwie ale nie panikuje, doktorka powiedziala ze ma jeszcze czas na mowe, i ze wszystko co chce to od nas otrzymuje wskazujac gestami wiec poco ma gadac, ze jest sprytna z nowych slow przybylo oć, maje, - ze Marek, nie ma z niemieckich alle a nie wiem czy wam kiedys pisalam ze tak natasza mowi po niemiecku a nie po polsku w przedszkolu Jej sie podoba, natomiast ja nie czuje sie tu dobrze, ten jezyk cholerny, w szkole gramtyka sama, malo gadania, i co z tego ze testy piszę bardzo dobrze, jak z gadaniem duzo gorzej a z rozumieniem juz calkiem w styczniu ide sie rejestrowac moze mi znajda jakas prace, zebym mogla pocwiczyc jezyk chcialam sprzatac u kogos np 2 godziny tak jak kiedys pisalam i zeby tez ktos w ramach zaplaty drugie 2 ze mna gadal ale bez znajomych trudno Cytat:
a Ona nie narzeka, a jak teraz potrafi poplakac sie przez tel ze ja kregoslup boli to wiem ze musi byc strasznie ona jest po 2 opercjach kregoslupa w dziecinswie ma zroscniete 2 kregi szyjne i teraz kolejne sie zrosly miala miec rezonans magnetyczny robiony to ja pracodawca z niemeic nie puscil na wolne prace domowa odrobilam teraz lece posprzatac bo jest tak brudno, ze masakra. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#583 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam wyciskarkę do soku ale sie nasłuchałam ze to głupie :p Cytat:
Podziwiam Cię, widać jak bardzo chcesz sie nauczyć tego języka. I ze juz dużo rozumiesz tez super ! Ja niecierpie niemieckiego i pewnie było by mi trudno ale z drugiej strony czasem trzeba sie poświęcać ![]() ![]() Silver kciuki za badania ! Hania ostatnio miała dziwny zapach ale w sumie jak dałam inna pieluchę to juz nie i nie wiem czy to nie wina tych pieluch teraz znów ja ma zobaczymy jak będzie teraz. Hania ma szał na kolejkę z ikei wczoraj spać nie chciała bo chciała sie nia bawić i taki pisko krzyk urządziła ze masakra jak nigdy ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Aaa właśnie miałam pytać macie może ekspres do kawy z krupsa ten nescafe piccolo ??
![]() |
#584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Coś ja jeszcze chciałam.. Kurde po ciązy zrobiłam się taka zapominalska.. Wczoraj w Deichmanie Paulina odkryła tv z bajkami. Leciał klub przyjaciół myszki miki. Nie jestem fanką sadzania dzieci przed tv, ale kurde dzięki temu spokojnie mogłam wybrać buty, zmierzyć. Tż tylko zerkał czy dziecko siedzi ładnie czy nie broi i pomagał mi podjąć decyzję. Czy Wasze dzieci potrfią już koło rysować? Paulina od kilku dni rysuje koła, ślimaki, spirale itp. Oczywiście nie jest to jakoś pięknie i idealnie, ale ważne że próbuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam taką zwykłą wyciskarkę do cytrusów 6 zł za to dałam ![]()
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Dzwoniła mi babka z urzędu że mogę przyjść, załatwić sprawy z mieszkaniem ![]() ![]()
![]() |
#588 |
Zakorzenienie
|
Bokeh ja wyciskarke mam do cytrusow
![]() ![]() Aga 64m Ci sie male wydaja? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
hej
iffonka- mam sukienkę jeszcze z chrzcin leosia,cycka łatwo wyciągnąc, wtedy chcrzciny robiliśmy w restauracji i ja podałam małemu odciągnięte mleko bo nie chciałam się stresować karmieniem przy świadkach teraz robimy chrzciny w święta w malutkim gronie a będę chyba w koszuli więc nie będzie problemu |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć dziewczyny! Syt. poranna, dziadek jeszcze spał, Ami słyszy miauczenie kota. "ciiii cicho! dziadek śpi!" ![]() Podłapuje też coraz więcej słów, wczoraj do babci gdy zapytała czy przyjdzie do niej jeszcze : "Taak, chętnie przyjdę !" a przy zabawie klockami " nie tak, zrobię inaczej " , i co chwilę tylko "inaczej, inaczej!" z przejęciem na twarzy ![]() uwielbiam jej słuchać. Biedny Tż nie może nic zanucić,zaśpiewać nigdy bo zaraz słyszy "tato, przestań, przestań!" - chyba nie ma wokalu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie pocytowało mi wszystkiego... sylwia a co to za tablice, które rozchodziły się jak ciepłe bułeczki? Aga nie ma problemu ![]() nawijko dzięki za przepis ![]() ![]() ![]() ![]() tyle zapamiętam :/ byliśmy wczoraj na Mikołaju u tż z pracy. Fajnie było, Kuba dostał prezent, tylko szkoda, że właściwie same słodycze, bo Kuba nie jada (spokojnie nie zmarnują się, kalendarz adwentowy wczoraj tż zjadł, mikołaja z czekolady na spółke, jeszcze są jakieś czekoladki to dzisiaj popchniemy ![]() Atrakcji było sporo (malowanie/dekorowanie) ale to dla starszych dzieci. Był też teatrzyk i Kubie bardzo się podobało ![]() I powiedźcie, czy powinnam tż zabić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Zakorzenienie
|
Lady : gratuluje rekordu!
Ale weź ty się za swoje zdrowie w końcu co? ![]() Nancy : ja też się zaopiekowałam kinder czekoladkami które Ami do misia dostała, od znajomej.. Gojka : rób więcej i sprzedawaj swoje cuda ![]() Pokażesz kanapke? Silver: cieszę się razem z Wami z tego mieszkania ![]() Kciuki za mocz Darii Ultra: sukienka super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
Nancy, takie http://www.biedronka.pl/pl/product,i...jna-dwustronna
No, zła jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wchodizmy do autobusu i stoi wozek ze spiacym dziekiem to Kuba mowi "ciiii" przyklada do ust paluszek i wszystkim pokazuje, zeby dzidzi nie obudzili ![]() Wczoraj dostal od t.grajacy samochod policyjny ( ![]() Kuba jak tylko zbaczyl co autko potrafi (jezdzi, odbija sie od scian i glosno buczy) to krzyknal "bosieeee", co ma chyba oznaczac, ze sie boi. W ogole nie wiedzialam, ze on takie slowo zna! Wczoraj pierwszy raz go uzyl i od tamtej pory ciagle je powtarza jak ktos cos wspomni o samochodzie. Takze poki co samochod stoi w garazu (w pudelku znaczy sie). gojka, u nas tez z rysowaniem slabo. Zero zainteresowania, woli wyciagac i wkladac na nowo kredki do opakowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#596 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Zakorzenienie
|
Nawijka : bo to tak chyba zawsze jest, ja też często nie wiem, że Ami jakieś słowo zna, a potem go użyje i mam oczy jak 5 złotych. Teraz chyba często tak będzie, bo między 2 a 3 latka będą najbardziej szaleć z mową.
Swoją drogą takie duże te nasze dzieci już ![]() Mama kupiła Ami spodnie dresowe z F&F i wiecie co? 86, na długość jeszcze ok , ale lecą jej z pupy, a nie da się ściągnąć sznureczka bo to pic na wodę, mama będzie zwężać - mam chyba na prawdę szczupłe dziecko. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 |
Zakorzenienie
|
sylwia i już się nie dziwię, że tak szybko się rozeszły
![]() gojka to rośnie Ci malarka mała ![]() u nas Kuba przekłada kredki (tzn najpierw je wyrzuca z pudełka a potem je do niego wkłada za pomocą łopatki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
Nancy : nie, że jest, raczej, że to zwyczaj dawania sobie prezentów, niektórzy się przebierają wówczas. Ale bardzo ogólnie póki co bo chyba trochę mała na zawiłe tłumaczenia skąd się to to wzięło, w każdym razie u nas nikt się nie pchał przez komin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Zakorzenienie
|
Nancy, kurcze, podaruj mu, jedno ciastko nie powinno Kubie zaszkodzic
![]() ![]() -16 czekolad, róznistych - 7 opakowan wafelków, przekładanych tym i owym - 13 batonów, typu princessa i rózne takie - 5 opakowan delicji, na szczescie rózne smaki ![]() - 3 paczki czipsów (cebulowych niestety niet ![]() - cukierki nadziewane czyms tam, bo ja wiem ile? jakies pół kilo by sie zebrało - 3 czekoladowe mikołaje - pojedyncze sztuki: gumy mamby, pianki, krakersiki, ptasie mleczko, kinerki batoniki No, skoncze to zjadac w okolicach Wielkanocy, zasłodze sie na maksa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.