|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. X (porodówka :) )
|
|
|
|
#1652 | |
|
Zadomowienie
|
Zaraz ci bacika dam :-P
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
Jeezuuu dziewczyny, chcialam laktatorem przed chwila mleko odciagnac, bo mam zmasakrowane brodawki i az mi krew poszla z mlekiem. Masakra, maly zaraz pewnie sie obudzi glodny i juz mnie boli na sama mysl...
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Dzisiaj pierwszy raz chyba damy mm bo nie wiem czy dam rade :/ tylko oczywiscie nie mam zadnego w domu, wiec to karmienie jeszcze na zywca
|
#1654 |
|
Wtajemniczenie
|
Akrolowa a rana cię boli?
Czy ta temp to z choroby? Czarna no to żebyście wyszli. Mnie 3 noce nie było w domu i myślałam ze oszaleje, to chyba były nasze pierwsze osobne noce odkąd razem mieszkamy... A to grubo ponad 5 lat. Jak wróciłam i mogłam sue przytulić do meza to odrazu mi lepiej było Obalam mit ze z noworodkiem nie można sie wyspać. WYSYPIAMY SIE ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Askaa no to oby to był ten tydzień ✊😄---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Marit pewnie daj mm a w miedzy czasie lecz (.)(.) 2 dni i wrócisz do KP 😉
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia ja tak z olim miałam. Też się dziwilam bo ja się wysypialam.
Teraz mam nadzieję że będzie tak samo choć poki co maly jest chyba wiekszym rozdarciuchem.
|
#1656 |
|
Rozeznanie
|
Hubercik juz od rana w lozeczku
i przenosza nas pietro nizej na dzieciecy bo juz nie musi byc na intensywnej a oni potrzebuja miejsca dla bardziej potrzebujacych wczesniaczkow . Zeby jeszcze badanie jutro wyszlo dobrze. A dzis na sniadanie w butelce zostalo juz tylko 30ml. Tak wiec za 30 ml nas wypuszcza
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna super!!! Dzielny Hubert
|
#1658 |
|
Zadomowienie
|
Ellyunia to super ale ja bym jeszcze poczekala troche z taka opinia :-P przecież dopiero co zaczal się okres noworodkowy, poczekaj jeszcze troche ;-) ja bedzie dalej super to nic tylko się cieszyc :-D
Ps. Skonczylam soa i tak jakos mi smutno ze to juz koniec :-P |
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
Ellyunia z raną chyba wszystko ok bo mi nie dukucza, żadnych objawów przeziębienia, lekko boli mnie pierś, ale nie ma tragedii więc kompletnie nie wiem skąd to się wzięło. Jestem załamana, że muszę małego karmić mm
|
#1660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marit zrób sobie przerwę. Nasmaruj lanolina i wietrz. Miałam to samo. Kup mm i dokarmiaj nim a jak Ci sie podgoja to ściągnij troszeczkę zebys zapalenia nie dostała. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Kochana moze zapalenie piersi masz? Wez sobie moze te okłady z rozgniecionej tłuczkiem kapusty zrób ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Kolezanka miała to samo, wysoka temp i bol piersi , położna kazała jej obłożyć kapusta i przeszło |
||
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
Dusiolka ale to nie powinno jakoś bardzo boleć? przynajmniej tak sobie wyobrażam przy zapaleniu. Nie wiem sama. Przed 14 będę dzwonić...
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
boli mnie głowa!!!!!!!
Cytat:
akrolowa skoro nie masz innych objawów, to może to być zapalenie piersi. Daj znać co powiedziała położna.
|
|
#1663 |
|
Rozeznanie
|
akrolowa też pomyślałam, że to zapalenie piersi mimo, że kompletnym laikiem jestem. współczuję bardzo
![]() czarnadamaxd super wieści Sporo dziewczyn karmi, więc ośmielę się spytać: który laktator macie ? ręczny czy elektryczny? Kojarzę tylko jak justyna pisała, że między jednym a drugim dla niej to niebo a ziemia. |
|
|
|
#1664 |
|
Zadomowienie
|
Aska, czyli bol nadgarstka zwiazany jest z ciaza i miejmy nadzieje, ze minie po porodzie. Z taka reka jak teraz ciezko byloby mi nosic Mala. Mialam dom ogarnac, ale nie mam sily i jeszcze ta reka.
Dziwne jest to moje puchniecie. Po wyjsciu ze szpitala zaczelam puchnac, czyli od soboty. W szpitalu mnie chyba przebadali pod katem gestozy i jest ok, wiec juz nie chce panikowac, tym bardziej, ze od srody znowu szpital. podziwiam Was dziewczyczy walczace o kp. Myslalam, ze jest znacznie latwiej. Teraz wiem, czego moge sie spodziewac. |
|
|
|
#1665 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam nadzieje ze uda mi sie przestawic malego z butelki na kp. Bede walczyc o to
swoja droga w pl pewnie bylibysmy juz dawno w domku. No ale lepiej niech wszystko sprawdza i unormuja dla dobra mojego malucha
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
ja nie karmiaca sie wypowiem na temat laktakorow. Z recznym trzeba sie namachac bardzo, ja mam po szwagierce medele mini electric i byla z niego bardzo zadowolona. Niebo a ziemia, bo najpierw sciagala recznym.
|
|
|
|
#1667 |
|
Raczkowanie
|
ja tylko zaglądam i ostatnio gratuluję wszystkim...
ogólnie to się melduje jakby kto pytał lub sie zastanawiał nad taką jedną :P jestem dalej w całości, 8 dpt, tak więc ide wieczorem się przyjąć na oddział do szpitala bo już chcą mieć na oku. Po drugim KTG coś tam leciutko nie spasowało, ale dalej skurczów brak, tak więc dr stwierdził że jakby to było przed terminem to jeszcze do domu, ale tyle już po to mam zostać. Także korzystam jeszcze z okazji i zjem normalny i pyszny obiadek, a na noc sobie już pójde spać tam gdzie trzeba :P któraś jeszcze jest po terminie??? (przyznaje sie bez bicia, od 6.01. nie czytałam "spamu" i nie bardzo się orientuje w sytuacji - wybaczcie)
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze jestem w dwupaku. Dzis bylam na ktg. Raz mala wogole uciekla i nie bylo zapisu tetna i raz musiala sie czyms tak zestresowac ze skoczylo jej do 180. A tak to trzymalo sie na poziomie 140. Ponoc wszystko ok z zapisu
|
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
biedro podziwiam założony cel w czytaniu
|
#1671 |
|
Zadomowienie
|
zobaczymy, czy sie uda i na co Natalka pozwoli :p w tym 2014 bylo ponad 70 pozycji, ale mialam kryzys i przed jakies dwa miesiace nie czytalam nic. Czytnik ulatwia i usprawnia czytanie.
Olena, bylam pewna, ze juz urodzilas |
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ciąży miałam odrzut od czytania, teraz robię to wtedy, kiedy mam jeszcze siłę, bo po całym dniu mam dosyć i zasypiam od razu
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
Dolaczam do grona czytajacych na kundelku :-P w ciazy sporo czytam, teraz mam faze na skandynawskie kryminaly i zamierzam wziac czytnik do szpitala ;-)
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wiadomość od Tomorrow urodziła corcie 09.01 godz 20. Poród SN Mała wazy 3890g i mierzy 57cm. Ma podwyższone CRP dlatego nadal w szpitalu.
Później was nadrobie
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
Tommorow gratki, w styczniu prawie same sn :-D
|
|
|
|
#1676 |
|
Zadomowienie
|
Tomorrow, gratulacje!
![]() Lilijka, mnie od ksiazek odrzucilo jak dowiedzialam sie ze w ciazy jestem, uroki pierwszego trymestru Heffitka, mnie ostatnio Dusiolka inspiruje. Poza tym czytam lekkie, mile i przyjemne polskie powiesci, odmozdzajace, ale urokliwe a w kundelku jestem zakochana.
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalezy od stopnia zapalenia. Moze masz lekkie plus temp. Jak lekkie zapalenie to wystarczy roztluc kapustę u przykładać. Jak troche większe to te liście juz w lodowce musza troche polezec. |
|
|
|
|
#1678 |
|
Zadomowienie
|
ja wczoraj pierwszy raz zostałam brzydko mówiąc osrana przez swoją córkę. aż wystrzeliła na mnie swoją kupę, a dzisiaj skrobałam ją ze ściany, bo jakoś wczoraj jej tam nie widziałam.
a ja z córką na dwór wyszłam pierwszy raz jak miała tydzień. pojechałyśmy do lekarza i urzędu. a 8 dnia do chirurga i później do wózka. wychodzę z nią prawie codziennie. teraz gdzieś na 2 godziny i już robimy 5 km. wczoraj zaczęłam już ćwiczyć, bo muszę dobrze wyglądać do poniedziałku. niestety w swoje spodnie z przed ciąży się nie mieszczę, ale w swoją czerwoną sukienkę wchodzę idealnie, do tego szpilki nie uwierają. a ja chyba jestem złą matką, bo niczym dupki jej nie smaruję. kąpię ją w ziajce z oliwką, a później smaruję ją oliwką z emolium, bo miała strasznie suchą skórę i do buzi krem z ziajki. a laktator tak ja mam medele mini electric i polecam, cud, miód, maliny ![]() i nie przejmujcie się dziewczyny że macie tylko 50ml z dwóch piersi, raz jest tyle a raz będzie wam jeszcze ciekło po ściągnięciu 150 ml. ja jak mam mało mleka to siedzę i mówię sobie, że tam jest dużo mleczka dla mojej córeczki i to skutkuje a ja rodziłam w soczewkach, pytałam się i nie musiałam ich ściągnąć. poza tym i tak bym nie ściągnęła. i w ankiecie od anestezjologa było o to pytanie. |
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Tomorrow gratulacje
|
|
|
|
#1680 |
|
Zadomowienie
|
Justynalyp to dobrze ze rodzilas sn w soczewkach ja mam nadzieje ze podczas operacji mi pozwola ;-)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

zobaczymy w 'praniu!'.

żebyście wyszli. Mnie 3 noce nie było w domu i myślałam ze oszaleje, to chyba były nasze pierwsze osobne noce odkąd razem mieszkamy... A to grubo ponad 5 lat. Jak wróciłam i mogłam sue przytulić do meza to odrazu mi lepiej było

swoja droga w pl pewnie bylibysmy juz dawno w domku. No ale lepiej niech wszystko sprawdza i unormuja dla dobra mojego malucha