|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX
Cytat:
tez ma zurek my na szczescie we trojke go uwielbiamy ![]() Ja kotlety z jajka robie tak: siekam drobno jajka(lub robie to w blenderze, ale musi byc posiekane, a nie byc pasta), siekam jeszcze pieczarki wczesniej podduszone na masle, dodaje koperek pokrojony, sol, pieprz i jajko surowe, obtaczam w bulce i na maselko najlepiej. |
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za przepis na kotlety, zrobię chyba nawet dziś ![]() No nam Neosine też lekarka dała, na razie nie dałam bo za dużo tego, na brzuszek musiałam cos dać bo bolał, od gorączki, i jeszcze taki suplement przy przeziębieniu, a wieczorem jeszcze jeden syrop więc sporo tego Pavlinecka - firmowy sklep to chyba ma Kostar tam gdzie produkują. Inne marki w różnych sklepach mozna kupić np.w Kontri, tam to chyba wszystko jest ![]() Z ciekawości patrzę na gemini i chyba muszę tam zamówić bo Mustela u mnie ciężko dostępna lub drogo a na all też sporo drozej
|
|
#4683 | |||
|
Zakorzenienie
|
O jak fajno;-)
Cytat:
Madziu to same super wiesci ![]() Cytat:
::Cytat:
![]() hehe my dzis tez zurek. Wstawiam pierwsza partie rogalikow wlasnie. Padam! Poodkurzalam cala chate i kazdy zakamarek |
|||
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na marginesie, wiecie że smażenie na maśle jest bardzo niezdrowe bo masło nie znosi takiej wysokiej temperatury, chyba ze to klarowane ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Sonia - mi samo odkurzanie całego domu razem ze schodami zajmuje tyle czasu że szkoda gadać :/
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA ale usmażone na maśle są takie pyszne
a co do brzuszka to daj mu acidolak czy coś podobnego bo to nie tylko przy antybiocie się daje tylko żeby te bakterie wszystkie pracowały prawidłowo (mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi bo nie wiem jak to napisać...)
|
#4686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za opinie Chyba musze zrobic kiedy te kotlety z jajka. Dużo jajek dajecie? Zeby wyszlo z 10 kotletow? Rozpalilam dopiero w piecu bo ciepło bylo, ogarniam mieszkanko i biore sie za obiad. Upieke skrzydełka dzis.
|
|
#4687 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopoki goscie troche wypija a nie sie urzna. Hehe ja tez. Dobrze ze nie musze sie spinac i klocic. Cytat:
a nie mozesz po prostu olac? To Twoje zycie w koncu. Cytat:
no u mnie moze nie tak hardcorowo ze dzien przed. Wszyscy wiedzieli wczesniej ale ja tez nie dalam sobie w kasze dmuchac i bylo tak jak ja chce. A jak sie rodzicom nie podoba moga nis przychodzic. A ze gadaja to my z M mamy to osobiscie w d...(a zwlaszcza ja).zawsze beda cos gadali. Cytat:
No to wychodzi ze juz zaraz porod ![]() no i dobrze, przynajmniej bedzie takie jak chesz. Cytat:
szalona kobieta.. Cytat:
ja chcialam albo plecione albo takie pojemniki z Ikei kupie jak nie znajde takich jak chce. Cytat:
zawsze to samo. A jaka dieta matki karmiacej jest super! Cytat:
Nie bolalo. Bylo niekomfortowo. Caly brzych sie spina i potem zaraz puszcza. Wydaje mi sie ze to jest to. A ja mialam dzis piekne slonce a teraz sie zachmurzylo i pada-beznadzieja. W Pepco nie bylo bo zabralam sie za tlumaczenie. Zabieram sie za lazienke, a kuriera nie ma.. ma czas do 16 to pewnie przyjedzie jak bede musiala pojechac po Mlodego do przedszkola
|
||||||||
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u mnie by nie przeszedł dzień bez mięsa dniem straconym...![]() heheh widze że żurek dzis rządzi :P przełamałam sie i zjadłam trochę, nie wiem czemu nie lubie go..
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Madzix juz mam nadzieje, ze trafisz dopiero do szpitala na porod po 38tyg. i nic juz Ci sie dziac nie bedzie
![]() Ja zaraz musze sie zbierac , bo w lozku sobie siedze, dobrze, ze obiad z wczoraj mam, wiec tylko podlogi do umycia mi zostaja Ubrankami sie pochwale mlodego z ostatnich zakupow |
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
BLACKBERRY ja daję 9 gotowanych i dziesiąte surowe wtedy nam starcza na naszą czwórkę na obiad
NIEZAWSZE super ciuszki
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Matko właśnie mnie uświadomilyście że przeciez jak bd cycem karmić to nie dość że nic słodkiego nie bd mogła to oprócz tego nic co uwielbiam bo wszystko nidobre przy cycku....
ojjj chyba długo nie pokarmię.... ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Przepraszam albo mi umknęło albo nie co z madison?
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Black - ja bym brała kanapę, zwłaszcza jeśli na niej śpicie
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Klarowane maslo mozna kupic w biedronie |
|
|
|
|
#4694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Madison w szpitalu juz do konca, ma slabe lacze z tel, ale nas czyta. |
|||
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna... w którym tyg ona jest? ile ją bd trzymać wiesz coś więcej?
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
No taki mam plan tylko tz musze przekabacic :-P zaczne narzekać ze mnie wszystko boli i to od tej wygniecionej dziury napewno :-P duzo nie sklamie bo wszystko mnie boli jak wstaje.
|
#4697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dałam enterol (daję go też zamiennie np. z Dicoflorem przy antybiotyku) bo robi luźniejsze kupy, brzuszek pobolewa i puszcza bąki z kleksami :/ a to chyba przez to że prawie nic nie je, a leki dostaje. Zjadł teraz trochę zupy i płatki śniadaniowe na sucho Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Któraś pisała, ze chciałaby termometr rtęciowy a juz ich nie ma, otóż na gemini jest za ok.15 zł
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
aż weszłam na kompa, niezawsze super ciuszki, taki 100% chłopięce
|
|
|
|
#4699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie zazwyczaj boli brzuch jak na zakwasy i tłumacze sobie tym, że mały mnie tak w tym miejscu pokopał, że aż boli :PNati to już 30 !!! gratki ![]() Cytat:
niezawsze jakie cudne !!!!! wróciłam ze szkoły w piątek ostatnie zajęcia będzie malowanie brzuchów hihi no to wróciłam do domu posprzątałam mieszkanie, pałki się rozmrażają i zaraz robię marynatę i pałki do piekarnika z ziemniaczkami i pieczarkami w woreczku pieczone będą mam nadzieję że coś wyjdzie hihi
|
|||
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
GOSSIP zostało jej jeszcze z 1.5 miesiąca leżenia co najmniej. Rozłożyło ją zapalenie płuc i już teraz ją zatrzymają do porodu.
|
#4701 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no ja tez musze te kotlety zrobic, jak dziewuszki robicie kotlety? Cytat:
O szkoda ze nic nie bylo:-( Cytat:
|
||||
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to nic mi się nie działo tylko wymyślałam, że coś mi się dzieje mój gin to chyba za lekką hipochondryczkę mnie ma![]() świetne ubranka ![]()
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez tą Polske jestem zacofana :/
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Koperko-Alicja bardzo ładne imie, też jest u nas brana pod uwagę, ale mój mąż jest zakochany w Julii i chyba nie jest w stanie zrezygnować na rzecz innego imienia
![]() sprawdziłam status wysyłki leżaczka i jest w trakcie realizacji
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
GOSSIP reszta się nie odzywa z tego co kojarzę.. a Madison teraz jakoś będzie dostawała kolejną dawkę sterydów na płucka dla twinsów.
SONIA poczytaj wstecz niedawno ja i Niezawsze pisałyśmy jak je robić a na te rogaliki to gdzie przepis znajdę?puściłam ostatnią pralkę.. ale bez szaleństw same pieluszki tetrowe i flanelowe.. zbieram się do szkoły a potem obiad.. dziś kasza jaglana, kotlety sojowe i ogórek konserwowy
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4708 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę go bardziej zacząć doceniać w tej ciąży bo stara się jak może...Cytat:
jeszcze o takiej porze wizyta Cytat:
zamówił online, miałam kilka w zakładkach od dawna już, trochę mu ułatwiłam ![]() Cytat:
muszę w tym tyg przejechać się i też chyba ogarnąć tą szkołę ![]() Cytat:
Cytat:
po prostu chyba kocha swoją mamuśkę wszyscy nas kochają tylko czasem różnie to okazują ![]() ![]() Cytat:
super![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziś już wyjęłam mielone na spaghettiCytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
no i mój status paczki też się zmienił
mam do wysyłki teraz
|
#4710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zrobilam deserki z kremu czekoladowego i galaretki truskawkowej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

co jakiś czas kupuję jakieś komplety żeby jednorazowo nie pęknąć, no ale i tak się rachunek zbierze..
powiedział że chyba jest przewrażliwiony na punkcie ciąży
kurcze normalnie w życiu jestem wyluzowana na maxa a w tej ciązy się stresuje każdym najmniejszym szczególikiem
może przy drugiej człowiek jak już wie co z czym się je to inaczej do tego podchodzi..

mam nadzieję że coś wyjdzie hihi
muszę go bardziej zacząć doceniać w tej ciąży bo stara się jak może...
jeszcze o takiej porze wizyta
po prostu chyba kocha swoją mamuśkę